NAC Breda pakt broodnodige driepunter tegen negental van Heerenveen

Zaterdag, 22 december 2018 om

NAC Breda heeft zijn laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar weten te winnen. SC Heerenveen, dat al voor rust met negen man kwam te staan en trainer Jan Olde Riekerink naar de tribune gestuurd zag worden, werd met 4-2 verslagen. Zowel Mitchell Te Vrede als Mikhail Rosheuvel wist twee keer het net te vinden namens de Brabanders.

Voorafgaand aan het duel kon NAC Breda niet terugvallen op een goede balans tegen sc Heerenveen, want slechts één van de laatste dertien ontmoetingen in de Eredivisie werden gewonnen. Toch kende de Parel van het Zuiden een uitstekende start in het Rat Verlegh Stadion, want na zes minuten stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Greg Leigh bereikte de volledig vrijstaande Te Vrede, die Heerenveen-doelman Warner Hahn wist te verschalken.

Jochem Kamphuis deelt een rode kaart uit aan Ben Rienstra.

Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Ben Rienstra verlengde een hoekschop van Yuki Kobayashi, zag Michel Vlap de bal niet meer raken en het leer achter NAC-doelman Benjamin van Leer verdwijnen. Drie minuten later ontving de doelpuntenmaker een rode kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Na inmenging van de videoscheidsrechter werd Rienstra bestraft voor een stevige overtreding op Te Vrede. Ondanks de ondertalsituatie kwam Heerenveen na 27 minuten spelen op voorsprong.

Lucas Woudenberg vond Mitchell van Bergen, die Van Leer met een afstandsschot wist te passeren. Voor rust werd de situatie voor Heerenveen nog lastiger in Breda, omdat ook Kobayashi een rode kaart ontving na een wilde sliding. In de onderbreking wisselde NAC-trainer Mitchell van der Gaag offensief, door Gianluca Nijholt naar de kant te halen en Robert Mühren in het veld te brengen. De invaller kreeg direct een grote kopkans, maar plaatste de bal naast het doel van Heerenveen.

Nadat Vlap een kans op de 1-3 liet liggen, kwam NAC op gelijke hoogte. Leigh vond andermaal Te Vrede, die de 2-2 in de bovenhoek schoot. Ook Jan Olde Riekerink ontving vervolgens een rode kaart, voor commentaar op de leiding. Tien minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Giovanni Korte bediende Rosheuvel, die NAC op voorsprong schoot. Niet lang daarna wist de aanvaller met de 4-2 het duel op slot te gooien. In de slotfase had NAC nog kansen om de marge verder uit te breiden, maar in de stand kwam geen verandering meer. De ploeg van Van der Gaag komt zo in punten gelijk met PEC Zwolle en FC Groningen.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door inzekerezin)

Wat een ongelooflijke wanprestatie van Kamphuis, het niveau van de scheidsrechters in Nederland is echt om te janken...

22 december 2018 om 21:51

Mee eens. Dit was niet erg consequent helaas. Het werpt wel een schaduw op de zege, want ik had liever gezien dat NAC had gewonnen zonder al die rode kaarten. Uiteraard wel blij met de drie punten, maar ik leef wel mee met de Heerenveen-supporters, want het lijkt me frustrerend om dit aan te hebben moeten zien...

22 december 2018 om 21:56

Mooie eerlijke reactie. Het is jullie gegund maar vind dit zo oneerlijk. Blij zijn met de puntjes en fijn de feestdagen gaan vieren.

22 december 2018 om 22:26

Als NAC fan helemaal mee eens. Tijdens de wedstrijd geloof je dat het goede beslissingen zijn na ingrijpen van de VAR. Maar hier zie je wederom dat het (net zoals andersom bij Utrecht uit) slechte beslissingen waren. Zonde, had graag een spannende pot gezien. Beloofde veel na de eerste 10 minuten

22 december 2018 om 23:23

Wat ook een eerlijke reactie is, is dat Heerenveen geen schim meer is van wat het is geweest. Ze hadden altijd spelers in de selectie die gemiddeld beter waren dan het gemiddelde van de ED. Als ik het nu bekijk zijn alleen Pierie en Vlap in potentie van dat materiaal. De rest is middenmoot of zelfs eronder. Heerenveen is door wanbeleid afgegleden naar een saaie middenmoter en moet oppassen dat het niet nog verder gaat escaleren.

23 december 2018 om 09:54

denk niet dat ze hadden gewonnen tegen 11

22 december 2018 om 21:55

Het blijft zelfs met de var nog steeds een inconsequent gebeuren. Daarnaast had hveen ook nog s de pech dat deze flierefluiter vandaag de leiding had. Ik stel voor dat ze deze lul-de-behanger even in de KKD neerzetten. Daar hebben ze geen VAR en kan ie zelf ook s leren om beslissingen te nemen...

Op 1 na meest gepasseerde defensie in de eredivisie na De Graafschap. Dramatisch. Kleuterschool voetbal. Die tegenstanders ruiken heel vreemd waarschijnlijk want ze staan er meters ver vanaf.

De wedstrijd was gewoon geen wedstrijd meer. Dat de eerste terecht was, 2e twijfelachtig. Maar vooral als je dan ziet hoe hun geen rode kaarten krijgt is gewoon genaaid worden. Tegen 10 man had je veel meer een vuist kunnen maken, en misschien wel 9 want ook die trap van Leigh kan je gewoon rood voor geven. Maar aan de NAC supporters, gefeliciteerd. Hoop zeker dat jullie erin blijven!

Jammer dat NAC weer een overwinning heeft gestolen. Na Heracles heeft dit clubje weer met hulp van de scheidsrechter gewonnen. Mag toch hopen dat dit ploegje degradeert, samen met De Graafschap veruit de twee zwakste ploegen.

22 december 2018 om 21:59

En kan dat clubje er wat aan doen dat een scheidsrechter het zo verkloot. Dus dan maar degraderen? Volg die gedachtengang niet...

22 december 2018 om 22:16

Weer? NAC heeft in de eerste seizoenshelft meer tegen dan voor gehad hoor! Wel lekker om in laatste3 wedstrijden 7 punten te pakken en zo weer helemaal mee te doen. 2 punten achter op nummer 12.

22 december 2018 om 22:22

Goed onderbouwde reactie dit. Kan me een aantal wedstrijden herinneren dit seizoen waarin NAC meerdere malen benadeeld werd. Utrecht om maar een voorbeeld te noemen. Natuurlijk win je als fan een wedstrijd liever op de manier zoals het hoort. Maar in een 1e seizoenshelft waarbij je in de hoek zit waar de welbekende klappen vallen, mag het wel eens mee zitten. Fijn dat het dan zo voor de winterstop gebeurt. Lekker blijven zeiken, heeeerlijk.

22 december 2018 om 22:51

Wat een verongelijkt toontje van jou zeg, met je 'clubje' en 'ploegje'. Wat kan NAC er aan doen dat de VAR zo scheel als een mus is? Niks toch? Gewoon een prachtige club die in de Eredivisie hoort. En of je NAC en De Graafschap nu veruit zwakker dan PEC (in de huidige vorm) of FC Emmen kunt noemen vraag ik me ook af..

22 december 2018 om 23:16

Alleen al qua trouwe fans hoort NAC gewoon thuis in de Eredivisie. Elke week thuis uitverkocht, hoe slecht het ook staat. Dat is pas eredivisiewaardig

22 december 2018 om 23:21

Veruit de zwakste? Daar denk ik als Zwollenaar op dit moment anders over hoor. Moeten alles op alles zetten in de tweede seizoenshelft anders zijn wij het die gewoon 18de worden.

De grootste klaploper op de Nederlandse velden die scheids, wat een aanfluiting. Die Var mogen ze ook wel afschaffen, ze maken alle wedstrijden kapot.

Jammer dat het op deze manier moest. Ik win liever met 11 tegen 11. Als ik eerlijk ben had ook Korte gewoon met rood er af gemoeten, dan was het in elk geval consequent. En dan krijg je toch een andere wedstrijd. Blij met drie punten, maar niet zozeer met de manier waarop het tot stand komt. Gevoel van geluk met arbitrage overheerst dan toch...

We doen weer mee! 1 punt onder de veilige streep is veel beter dan ik verwacht had, maar door de 6 verrassende punten tegen Vitesse en Heerenveen (plus 1 punt tegen Zwolle) gaan we toch lekker de winterstop in. Kamphuis maar een half jaartje op vakantie sturen? Die 2de rood was belachelijk en korte had ook rood moeten. Moment van vlap is het enige wat hij wel goed zag want de bal werd gespeeld.

22 december 2018 om 21:57

Maar dan is het toch een terugspeelbal? En wie legt mij uit waarom het ene geval wel wordt terug gekeken (bij 4-2) en bijvoorbeeld het moment van Vlap niet? Complete willekeur

22 december 2018 om 22:12

Dat moment is natuurlijk wel teruggekeken. Maar de VAR zag er niets aan, dus gaat het spel verder. Een terugspeelbal was het niet, het was gewoon een tackle op de bal.

22 december 2018 om 22:17

@MUVH, bij zo’n verdedigende actie wordt het nooit gezien als een terugspeelbal en mag de keeper gewoon de bal pakken

Werner Hahn was eens een groot zo niet het grootste keeper-talent. Snelle reflexen en heersend in de lucht. Helaas is hij na alle blessureleed nooit meer de oude geworden. Hij pakt werkelijk niks meer. Jammer.

22 december 2018 om 22:24

Dan heb jij de wedstrijd duidelijk niet bekeken. Hahn heeft een aantal prima reddingen verricht, waarvan 20.000 man al dacht dat het een goal zou zijn. Zeker geen slechte keeper, nogsteeds niet.

22 december 2018 om 23:31

Nou, vooruit. Heb ik idd niet gezien (had een belangrijker potje te aanschouwen😉), maar ik basseer mijn mening over de afgelopen maanden. Dan kun je dat toch moeilijk ontkennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MaloneMiddenvelder80
H. DoganAanvaller82
N. VenemaAanvaller83
S. van HooijdonkAanvaller77
N. OlijKeeper80
M. AdilehouVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

19 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren