Real Madrid pakt voor derde keer op rij wereldtitel voor clubs

Zaterdag, 22 december 2018 om 19:20Chris Meijer • Laatste update: 20:01

Real Madrid heeft voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap voor clubteams weten te winnen. De Koninklijke was in Abu Dhabi met 4-1 te sterk voor Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Luka Modric, Marcos Llorente, Sergio Ramos waren trefzeker voor de regerend kampioen van Europa, terwijl Yahia Nader een eigen doelpunt maakte.

Al Ain bereikte enigszins verrassend de finale van het WK voor clubs, door achtereenvolgens Team Wellington, Esperance de Tunis en River Plate te verslaan. Real Madrid rekende afgelopen woensdag in de halve finale dankzij een hattrick van Gareth Bale af met het Japanse Kashima Antlers. Na een kwartier spelen zat de Koninklijke al op rozen in de jacht naar de derde wereldtitel voor clubs op rij. Karim Benzema controleerde de bal in het strafschopgebied, behield het overzicht en vond Modric op de rand van het strafschopgebied, waarna de Kroatische middenvelder doeltreffend uithaalde.

Via Lucas Vázquez kreeg Real Madrid in de eerste helft nog de mogelijkheid om uit te lopen naar een ruimere marge. Nadat Bale nog had nagelaten om de score te verdubbelen, kwamen de Spanjaarden een kwartier na rust weer tot scoren. Een afgeslagen hoekschop viel voor de voeten van Marcos Llorente, die met een kiezelhard schot de tweede treffer van de avond tegen het net werkte. Tien minuten voor tijd maakte Sergio Ramos aan het laatste restje hoop voor Al Ain een einde.

De aanvoerder van Real Madrid kopte een hoekschop van Modric achter Al Ain-doelman Khalid Essa. Vijf minuten voor tijd deed Tsukasa Shiotani namens Al Ain wat terug. In de absolute slotfase werd de eindstand op 4-1 bepaald, nadat Nader in het verkeerde doel scoorde. Het betekent dat Real Madrid voor de zevende keer de beste club van de wereld is, na de prijs eerder in 1960, 1998, 2002, 2014, 2016 en 2017 te hebben gewonnen. De afgelopen drie jaar ging de wereldtitel voor clubs naar de formatie uit de Spaanse hoofdstad.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door foebelevp)

Gefeliciteerd hoor! Prima toernooi. Veel spanning.

22 december 2018 om 19:31

De CL is de afgelopen 3 jaar ook niet bepaald spannend geweest maatje, maar real kan er niks aan doen dat ze met kop en schouders boven elk ander clubje uitsteken ofwel?

22 december 2018 om 19:33

Nee, daar kan real inderdaad niet veel aan doen, daar hebben de scheidsrechters voor gezorgd..

22 december 2018 om 19:44

Niet bepaald spannend? Je zag ongetwijfeld de bui al hangen na de dubbele ontmoetingen met Bayern (2x) en met Juve vorig jaar. Zeker voor Bayern mag jij de scheids op je blote knieën bedanken.

22 december 2018 om 19:48

Jaaa haha enige prijs dit jaar, dus geniet er nog even van

22 december 2018 om 19:51

Ach dan kan Barça ook 3 cl titels inleveren. Chelsea werd zwaar genaaid. Psg 2 of 3 jaar geleden ook. Arsenal ook geloof ik.

22 december 2018 om 19:55

Ajax wacht een zware haast onmogelijke kluif tegen Real Madrid,de beste club ter wereld.

22 december 2018 om 20:41

Droeftoeter. Dan mag Barca ook 3 CL’s inleveren. Maar ja Nederland he. Iedereen slaapt hier in een Barca-pyjama.

23 december 2018 om 13:05

Tegen Chelsea is Barcelona serieus geholpen, maar tegen PSG zijn ze zelfs benadeeld.. buiten dat Real is 2 jaar op rij op een merkwaardige manier kampioen gespeeld

Is er deze eeuw überhaupt een winnaar geweest die niet uit Europa kwam? Vrij oneerlijke competitie zo. Dat ze hiervoor la Liga wedstrijden moeten missen

22 december 2018 om 19:26

Chelsea had hem verloren toen ze de CL gewonnen hadden

22 december 2018 om 19:27

corinthians chelsea 1-0 in 2012

22 december 2018 om 19:28

In de toekomst kan het nog een mooi toernooi worden, de Amerikanen en de Chinezen zijn nu volop aan het investeren in (jeugd)voetbal, dus ik verwacht wel veelbelovende dingen van hun clubs. Maar op dit moment is het echt kinderspel voor de CL-winnaar.

22 december 2018 om 19:41

Barcelona en Chelsea verloren in 2006 en 2012.

En wederom de beste van de wereld!! Erg blij dat we die mooie gouden badge houden en ons nog minimaal een jaar wereldkampioen mogen noemen. Deze wedstrijd nauwelijks in de problemen gekomen al is het jammer van die tegengoal. Goed einde van 2018. Hala Madrid!!

22 december 2018 om 20:12

Beste van de wereld maar nooit van ons kunnen winnen. Man, dit klinkt niet aardig maar jullie zouden de Europa League niet eens winnen nu.

Had liever real tegen River plate zien spelen om het niveau van de zuid-amerikanen wat meer te kunnen inschatten. On: makkelijke overwinning, en een beker bij in de kast maar meer valt er niet echt over te vertellen.

22 december 2018 om 19:33

Het niveau zal niet superhoog zijn als ze eruit vliegen tegen Al Ain denk ik Desondanks had ik dat ook graag als finale gezien.

22 december 2018 om 20:21

Das ook waar maar toch... als Enzo die penalty niet zo enorm nonchalant had getrapt haha.

Gefeliciteerd Real fans. Wie weet geeft dit een boost om het nieuwjaar een goed vervolg te geven.

En dat is 3 op een rij!
Goeie pot gezien, met wederom een sterk Llorente, beloond zn goeie wedstrijden laatste tijd met een mooie goal. Ben benieuwd wat Solari gaat doen nu Casemiro terug is wordt een leuke strijd. Nu de winterstop en hopelijk komen we daar goed uit, we strijden nog immers voor alle prijzen. Na de stop gelijk een lastige wedstrijd in Estadio La Cerámica dan moet je er gelijk staan. Ohja die pass van Marcelo waaruit de 4-1 komt is toch om van klaar te komen magisch!

Nog mooier dat we straks niet alleen de winnaar van de Champions League maar ook de houder van de wereldtitel uitschakelen

22 december 2018 om 19:30

Wereldtitel is gemakkelijker om te winnen dan de CL, buiten Europa en misschien nog Zuid-Amerika stelt het voetbal en het niveau weinig voor.

22 december 2018 om 20:09

Je bent je ervan bewust dat je eerst de CL moet winnen om de wereldtitel te kunnen pakken? Als precies 100% van de CL-winnaars de wereldtitel zouden pakken was het precies even lastig, maar aangezien dat niet zo is is de wereldtitel dus iets lastiger om te winnen dan de CL

Weer een prijs om toe te voegen aan de uitpuilende kast. De eerste club ooit die hem 3x achter elkaar wint. De fantasy club!

Wat was Ramos weer belangrijk zeg. Echt de koning van de finales.

Hopelijk zorgt dit momentum en kunnen we in het nieuwe jaar beter voor de dag komen.

Real heeft dit toernooi met twee vingers in de neus gewonnen. Ik weet niet waarom maar ik verwachte meer tegenstand maar goed. Llorente heeft me positief verrast en heeft goed gespeeld. Voor de rest vond ik bijna iedereen wel goed spelen. Maar Bale, Benzema en Vazquez... Die jongens aub van de zomer zo snel mogelijk van de hand doen. Er zit helemaal niks meer in. Onddanks dat Bale een hattrick maakte in de halve finale, was hij vandaag weer van bedroevend niveau. Maar goed, al met al goed voetbal gezien hier en daar. Wat ik wel jammer vind, is hoe Solari met Isco omgaat. We zien allemaal dat we hem keihard nodig hebben! Hopelijk draait hij bij en stelt hij hem snel weer op, want van Vazquez op dit moment wordt niemand blij.

Leuk om te kunnen zegge dat ‘mijn geliefde clubje’ de beste van de wereld is. Maar zijn we dit echt? Tegenstand was niet om aan te zien! En eerlijkheid gebied me te zegge dat, wil Real oogsten dit seizoen, het tempo een pak de hoogte in moet. Ronaldo was altijd in beweging! Waardoor er veel meer en sneller diepgang in het spel kwam. En hij scoort niet veel maar Benzema werkt heel hard voor het team. Maar wat Bale laat zien is ronduit beschamend voor iemand waar je 100milj. aan uitgeeft! Ook al scoorde hij 3x in de halve finale, zelfs toen vond ik zijn spel zeer ondermaats. (heel) Veel verkeerde passen!! Mijn raad aan Perez is, zo snel mogelijk Bale verkopen en Incari halen. En komende zomer haal je Hazard! Llorente viel me dan weer positief op. Het is (nog) Casemiro, maar een zeer goede vervanger!

Zo oneerlijk dit real speelde pas hun 2e wedstrijd terwijl al-Ain hun 4e wedstrijden speelde in 2 weken

22 december 2018 om 19:45

Een onjuiste vergelijking, ja real speelde hun 2e wedstrijd in dit toernooi ( 3 dagen terug hun 1e) maar hebben 5 wedstrijden gespeeld in de afgelopen 2 weken, + meer reizen.. dus wat zo oneerlijk daar aan is. Pak daarbij dat real dus straks weer een wedstrijd in moet halen in la liga (3e jaar op rij).

22 december 2018 om 19:45

Een onjuiste vergelijking, ja real speelde hun 2e wedstrijd in dit toernooi ( 3 dagen terug hun 1e) maar hebben 5 wedstrijden gespeeld in de afgelopen 2 weken, + meer reizen.. dus wat zo oneerlijk daar aan is. Pak daarbij dat real dus straks weer een wedstrijd in moet halen in la liga (3e jaar op rij).

22 december 2018 om 20:46

Het gaat mij meer om het tornooi zelf, het structuur klopt niet dat een team 4 wedstrijden waaronder 2 met verlening en een ander team meteen in de halve finale instroomt

Geen flauw idee hoe River Plate van Al-Ain verloren, versloegen eerder op de dag Kashima zo ontzettend eenvoudig. Maar goed, deze prijs is binnen. Altijd lekker om zo het jaar 2018 achter je te laten. Wel is het nogmaals duidelijk dat er voorin echt wat moet gebeuren. Als je in 2019 om de prijzen mee wilt doen, dan moet je in de winterstop wat doen. Laat Hazard maar in janauri naar ons komen. Verder fantastisch om te zien hoe goed Llorente het doet. Beste man op het veld samen met Modric.

Toch wel fijn dat je voor de derde keer op rij de beste club ter wereld bent. Maar heel eerlijk: dit toernooi is totaal niet spannend. Ik denk dat 90 procent van de alle winnaars ooit uit Europa komen omdat ze amper weerstand krijgen. De beste clubs en het meerdendeel van de beste spelers komen eenmaal uit Europa. Dit zag je bijvoorbeeld goed op het afgelopen WK, daar was in de knock-out fase meer dan de helft Europees. Wat tot veel kritiek leiden omdat het een verkapt EK werd.
Over de wedstrijd moet je gewoon tevreden zijn. Misschien had je meer moeten scoren, zeker gezien de kansen. Maar met vier kun je leven. Solari heeft zijn eerste prijs(je) te pakken als Real coach.

Die Caio kon nog wel af en toe wat leuks doen bij Ain maar verder was het zeer armoedig wat die ploeg liet zien.

Gefeliciteerd Real fans!

De tegenstander heeft zichzelf echt te kort gedaan. Het is een redelijke goed ploeg die veel beter had moeten voetballen. Er is maar 1 kaart gevallen en die was voor Real. Steeds maar lachende spelers vanuit Al-Ain en handjetikjes. Ze waren nogal onder de indruk van Real. Weet zeker dat River of die Japanse ploeg er vol op waren geklapt al zouden ze verliezen.

Als je als Europese club deze prijs niet wint dan heb je gewoon gefaald. Dat hele WK stelt niks voor en is een grote grap.

Tegen dit Real maakt Ajax in Februari/Maart wel een kans denk ik. Alleen Marcelo, het centrale verdediginsduo en Modric vind ik nog wereldtop bij Real.

22 december 2018 om 19:54

Dit Ajax maakt tegen iedereen kans. We speelde tegen Bayern (wat na een mindere start een betere vorm te pakken had) met De Ligt en De Jong die beide niet geweldig speelde en nog speelde we gelijk.

Als alles klopt, iedereen is in vorm en het team werkt hard voor elkaar, dan kunnen we het iedereen moeilijk maken. Dit Ajax is geen walkover, het heeft al meerdere keren aangetoond juist veerkrachtig te zijn als we achter komen (of met een man minder komen te staan).

Real blijft een ploeg met veel individuele kwaliteiten, maar het is toch wel duidelijk dat het ook niet meer het team is wat ze waren de jaren hiervoor.

Worden gewoon 2 hele mooie potjes!

22 december 2018 om 20:03

Daar staat wel tegenover dat Ajax ook echt zo maar van iedereen zou kunnen verliezen. Nu ze de underdog zijn is dan op z’n minst niet erg. Hun ze het beste

22 december 2018 om 20:10

Ja, dat kan ook, alles kan in dat opzicht. Ik probeer alleen aan te geven dat ik er totaal niet in geloof dat Ajax kansloos is, niet tegen Real en zoals bewezen ook niet tegen Bayern.

We zijn de underdog, niks mis mee, die krijgen vaak fans van andere clubs achter zich en daarmee dus de publieke opinie een beetje mee.

Nou wordt voetbal op het veld gespeeld en niet in de media, maar toch, als je als club de steun krijgt van de rest, bijvoorbeeld na een goed resultaat in de eerste wedstrijd, dan kan dat het team toch een boost geven.

22 december 2018 om 19:58

Alleen Marcelo en Modric nog wereldtop... en je wilt dat mensen jou serieus nemen?

22 december 2018 om 20:03

Groot nadeel voor Ajax is dat ze tot de max moeten om Real te kunnen verslaan.
dit gaat ongetwijfeld gele kaarten en schorsingen in de return opleveren.
En dan moeten ze uit ook nog aan de bak. Lijkt me sterk dat Ajax na die 2 zware matches als winnaar het veld verlaat. Een echte topspits heeft Ajax ook al niet. hopelijk zit ik er volledig naast,en speelt Ajax het Bernabeu compleet stil. maar dan moet Real wel een totale off-day hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4275 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sevilla2813
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller149
T. CourtoisKeeper140
CasemiroMiddenvelder130
K. BenzemaAanvaller1311
AsensioAanvaller124
RodrygoAanvaller120
Lucas VázquezMiddenvelder111
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

849 fans
Verdediger, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
2020/2021 Real Madrid 15 2 3 0
2019/2020 Real Madrid 35 11 10 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
Laatste voetbalnieuws

Neymar huilend van het veld gedragen bij late zege PSG

Paris Saint-Germain heeft zondagmiddag ternauwernood puntenverlies weten te voorkomen in de Ligue 1. Lange tijd leek het duel met Saint-Étienne uit te draaien op een gelijkspel, tot Ángel Di María en...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren