Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

City gaat onderuit na wereldgoal; ook Chelsea verliest thuis

Manchester City en Chelsea hebben zaterdag verrassende thuisnederlagen moeten incasseren in de Premier League. De regerend kampioen verloor met 2-3 van Crystal Palace, mede door een werelddoelpunt van Andros Townsend, terwijl nummer vier Chelsea met 0-1 onderuit ging tegen Leicester City. Koploper Liverpool heeft nu een voorsprong van vier punten op Manchester City. Beide titelkandidaten spelen dit kalenderjaar nog twee wedstrijden, maar de ogen zijn alvast gericht op het onderlinge duel van 3 januari 2019.

Manchester City - Crystal Palace 2-3
Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in minuut 35. Kyle Walker wilde de bal wegwerken met het hoofd na een vrije trap van Crystal Palace, maar legde het leer onbedoeld klaar voor Townsend. De nummer 10 van Crystal Palace twijfelde geen moment: hij nam de bal vanaf een kleine 25 meter vol op de slof en liet doelman Ederson kansloos. Daarmee completeerde Townsend een comeback van Crystal Palace die de bezoekers enkele minuten daarvoor hadden ingezet. In minuut 33 had Jeffery Schlupp, volledig uit het niets, al voor de 1-1 gezorgd met een schot in de verre hoek. Weer vijf minuten daarvoor had Ilkay Gündogan de score geopend met een kopbal op aangeven van Fabian Delph.

Manchester City had na rust behoefte aan nieuwe ideeën, want het creëerde niet voldoende tegen de laagvlieger. Maar in de tweede helft werd het alleen maar erger voor de ploeg van Josep Guardiola. Townsend trof na vijftig minuten de paal, kort voordat Crystal Palace een penalty kreeg na een overtreding van Walker op Max Meyer. Luka Milivojevic maakte geen fout vanaf elf meter: 1-3. Manchester City bleef onmachtig in aanvallend opzicht en stichtte weinig gevaar uit open spel. Een vrije trap van Leroy Sané bood bijna uitkomst: van aanzienlijke afstand trof hij de buitenkant van de paal. Uiteindelijk zorgde Kevin De Bruyne onbedoeld voor de 2-3, nadat zijn voorzet in de kruising zeilde. De spanning was om te snijden, maar het slotoffensief van Manchester City sorteerde geen effect.

Chelsea - Leicester City 0-1
Leicester City mocht zich gelukkig prijzen met een 0-0 stand bij rust. Chelsea was de dominante ploeg op Stamford Bridge en kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Eden Hazard schoot na 32 minuten snoeihard op de lat en moest dus nog even wachten op zijn honderdste officiële doelpunt voor Chelsea. Een geweldige poeier van Wilfred Ndidi, op fraaie wijze gepareerd door doelman Kepa Arrizabalaga, was een van de weinige gevaarlijke momenten van de bezoekers. Wel slaagde Leicester, dat voor rust 23 procent balbezit had, erin om de rijen achterin gesloten te houden en de ploeg oogde een stuk georganiseerder dan in de afgelopen weken.

Een punt leek dan ook het maximaal haalbare, maar in de tweede helft kwamen the Foxes verrassenderwijs op voorsprong. James Maddison kreeg veel ruimte op de helft van Chelsea en bediende Jamie Vardy, die oog in oog met Arrizabalaga de rechterhoek vond. De spits luisterde zijn 250ste officiële duel voor Leicester op met een doelpunt en kwam in zijn laatste vijftien competitiewedstrijden tegen ploegen uit de 'grote zes' dertien keer tot scoren. Via Hazard werd het bijna gelijk, maar Kasper Schmeichel had een goede redding in huis op diens venijnige schot. Aan de overzijde lieten Vardy en Marc Albrighton nog een goede kans op de 0-2 onbenut, terwijl Marcos Alonso van Chelsea in de blessuretijd de paal trof.

West Ham United - Watford 0-2
Een rake strafschop van Troy Deeney was in de eerste 45 minuten het enige verschil tussen de twee teams, die genoeg kansen kregen om uit open spel te scoren. Ben Foster hield onder meer Javier Hernández van dichtbij van het scoren af en zag hoe Deeney na een half uur spelen niet vanaf elf meter faalde, na een charge van Fabián Balbuena op Roberto Pereyra. In de tweede helft liet het team van Manuel Pellegrini meermaals na om de gelijkmaker te fabriceren, via onder meer Michail Antonio. Hij kopte van dichtbij op de lat. Lukasz Fabianski hield West Ham tegelijkertijd in de race door onder meer Deeney en Abdoulaye Doucouré van het scoren af te houden. Vlak voor tijd viel de 0-2; na goed combinatievoetbal met Pereyra schoot Gerard Deulofeu het leer in de verre hoek.

Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2-0
Bij Brightion & Hove Albion kreeg Jürgen Locadia voor het eerst sinds lange tijd weer eens een basisplaats. Bij the Seagulls stond ook Davy Pröpper aan de aftrap, terwijl Nathan Aké bij Bournemouth in de basiself startte. De thuisploeg kende een sterke start in het Vitality Stadium, want al na 21 minuten spelen stond er een voorsprong op het scorebord. Joshua King bediendeDavid Brooks, die de openingstreffer namens the Cherries verzorgde. Via Yves Bissouma en Lewis Dunk kregen de bezoekers mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Na rust nam Bournemouth het initiatief weer over, wat resulteerde in kansen voor Junior Stanislas en Callum Wilson. Een kwartier voor tijd werd het nog lastiger voor de bezoekers, toen Dunk met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd werd. Niet lang daarna besliste Brooks met zijn tweede treffer van de middag het duel en bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Huddersfield Town - Southampton 1-3
Southampton won vorige week met 3-2 van Arsenal en wist dat resultaat een goed vervolg te geven tegen Huddersfield Town, waar Terence Kongolo in de basiself stond. The Saints wisten al voor rust een comfortabele voorsprong te nemen. Na vijftien minuten spelen bracht Nathan Redmond Southampton op aangeven van Pierre-Emile Höjbjerg op voorsprong. Vlak voor rust kregen de bezoekers een buitenkans om de score uit te breiden. Mathias Zanka Jörgensen bracht Danny Ings ten val in het strafschopgebied, waarna de spits zelf vanaf elf meter trefzeker was. Een kwartier na rust kwam Huddersfield via Philip Billing terug in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd maakte Michael Obafemi namens Southampton aan alle onzekerheid een einde met de 1-3.

Newcastle United - Fulham 0-0
Fulham verzamelde slechts negen punten uit de eerste zeventien competitiewedstrijden en bezet daarmee de laatste plaats in de Premier League. Onder de nieuwe trainer Claudio Ranieri hebben the Cottagers voorlopig nog niet de weg omhoog weten te vinden. In de eerste helft vielen er over en weer kansen te noteren, onder meer voor Aleksandar Mitrovic en Jamaal Lascelles. In de beginfase van de tweede helft zette de thuisploeg aan in de zoektocht naar de openingstreffer, maar in een doelpunt resulteerde dit niet. Fulham hield stand en kreeg via Mitrovic nog een mogelijkheid om met de overwinning aan de haal te gaan. Doelpunten vielen er echter niet op St. James’ Park, waardoor Fulham in punten gelijk komt met Huddersfield Town.

Wordt Manchester City dit seizoen nog kampioen van Engeland?