Van Persie spreekt voorkeur uit: ‘Thuis tegen Ajax in de kwartfinale’

Vrijdag, 21 december 2018 om

Robin van Persie liet donderdagavond na de zege van Feyenoord op FC Utrecht (1-0) in de achtste finale van de KNVB Beker duidelijk weten op wie hij hoopt als eerstvolgende tegenstander. “Ajax-thuis in de kwartfinale”, benadrukte de aanvaller, die 82 minuten op het veld stond, met een grote glimlach in gesprek met FOX Sports.

“Ja, dat zou ik wel leuk vinden. En dan afscheid nemen met de beker? We gaan het zien, ik hoop het.” Feyenoord won dankzij een doelpunt van Tonny Vilhena, maar had legio kansen om ruimer voor eigen publiek te winnen. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst sprong echter slording met de mogelijkheden om en kwam in de slotfase zelfs nog goed weg. “Lekker wil ik het niet noemen. Dat was het geweest als we die 2-0 of 3-0 hadden gemaakt.”

“Helaas bleven meer goals uit, waardoor het geen comfortabele avond werd”, beaamde Van Persie. Dick Advocaat genoot van het spel van zijn voormalig pupil bij het Nederlands elftal. “Dat is niet zo'n goede speler, toch?”, grapte de trainer van FC Utrecht. “Nee, hij is geweldig en blijft een fenomeen. Ik heb vandaag niet zo van hem genoten, maar ik ben wel een liefhebber van hem.”

"We kennen de kwaliteiten van Robin en de techniek die hij bezit is natuurlijk uitstekend”, liet Van Bronckhorst op zijn beurt weten. "Vandaag een paar keer net niet, maar je ziet wat hij de ploeg brengt.” Van alle huidige Eredivisie-spelers die in 2018 minimaal tien keer tot scoren kwamen in de competitie, had niemand volgens de berekeningen van Opta zo weinig minuten per doelpunt nodig als Van Persie: 109 - 12 goals in 1310 minuten.


Poll

Gaat Feyenoord of Ajax dit seizoen de KNVB Beker winnen?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door monnik1970)

Zou die wedstrijd liever tot de finale willen laten wachten, niets mooiers om de beker te winnen dan tegen Feyenoord in hun eigen Kuip, of gaan we dan weer een dubbele bekerfinale krijgen, omdat er geen Ajax fans mee mogen naar de Kuip als we tegen Feyenoord spelen?

21 december 2018 om 00:44

Ja Foebele, dan wordt het waarschijnlijk een dubbele. En dan vrees ik dat Feyenoord geen schijn van kans heeft, haha. Drie jaar geleden was het al in de tweede ronde, maar dat was gevoelsmatig ook een finale. Dus dat moet nu ook mogelijk zijn. Hoop in ieder geval niet op Ajax uit

21 december 2018 om 02:47

Wat een mooie wedstrijd was dat ondanks die late goal van Kuyt. Zat zoveel passie in en emotie in. Verdiende een verlenging maar helaas. Hoop op een replay maar dan met Ajax als winnaar hopelijk! ;€

21 december 2018 om 08:46

Ging die bal niet via Veltman ?

21 december 2018 om 08:49

Eigen doelpunt Veltman inderdaad. Kuyt liet zich echter als de verlosser tot aan het weekend door het stadion dragen.

21 december 2018 om 08:51

Was lastig te zien aangezien het een potje worstelen was (net even terug gekeken). Benieuwd of zo'n goal met de VAR tegenwoordig zou zijn goedgekeurd. Lastige situatie aangezien het over en weer ging.

21 december 2018 om 07:53

Alsjeblieft niet Feyenoord Ajax in de finale dan krijg je weer dat gezeur met twee wedstrijden en dat haalt alle lading weg. Doe maar gewoon nu inderdaad Ajax Feyenoord maar dan nu in de arena (niet zo lang geleden was het al in de Kuip geweest voor de beker dus nu andersom). Dan kan je als Ajax zijnde meteen je concurrent voor de prijs uitschakelen en ik vindt Ajax tegen een grote tegenstander veel beter en met meer focus spelen dan tegen een laagvlieger. En ik wil toch wel weer eens dat Ajax die prijs pakt dit seizoen.

Juist, dat is de spirit. Een magische bekeravond. Of het nou gunstig is of niet, een avondklassieker in de Kuip is fantastisch

21 december 2018 om 00:46

Hopelijk zit de Kuip dan wel wat voller dan gisteren.

21 december 2018 om 01:00

Inderdaad Gago. De opkomst stelde me enigszins teleur. Beetje jammer

21 december 2018 om 01:42

Voor een 8ste finale beker, doordeweeks en om 20:45 vind ik 35000 nog wel een prima aantal hoor.

21 december 2018 om 02:02

Ik vind dit helemaal geen slechte opkomst eerlijk gezegd, zo half december op een doordeweekse avond. Tel daarbij op dat ik toch wel forse prijzen zag die Feyenoord rekende. Zonder seizoenskaart betaalde je toch minimaal 25 euro voor een kaartje.

35.000 is helemaal geen verkeerd cijfer.

21 december 2018 om 04:18

25 euro vind ik persoonlijk helemaal niet zo duur voor een knock-out wedstrijd tegen Utrecht bij een club die tot de traditionele top 3 behoort. Maar ik heb geen idee welke prijzen feyenoord normaal vraagt voor z'n wedstrijden. Ik ben namelijk niet welkom in de kuip als ajacied. Xd

21 december 2018 om 06:24

Ik denk dat de Feijenoord supporters de bui al zagen hangen tegen een Utrecht dat er geen zin had..na het goaltje was de wedstrijd geen wedstrijd meer..

21 december 2018 om 09:49

Utrecht er geen zin in had? Grapjas... voor clubs als Utrecht is de beker een hoofdprijs hoor... denk niet dat Utrecht zn wedstrijd eventjes laat lopen. Feyenoord was gewoon een maatje te groot voor Utrecht. Grapjas

Feyenoord zal wel Willem II of Twente thuis krijgen. Easy peasy en door naar de halve finale om het Nederlandse voetbal aantrekkelijk te maken met grote clubs bij de laatste 4.

21 december 2018 om 02:17

Zoals ze Utrecht zojuist hadden geloot en Ajax het almachtige Rodra

21 december 2018 om 02:31

Bij ajax hebben ze dat ook geprobeerd de laatste jaren, maar dat werkte niet helemaal. Vlogen er alsnog uit tegen Twente en Cambuur. Ook dit jaar hebben ze nog geen enkele eredivisietegenstander gehad.

21 december 2018 om 06:37

Wel veelal uit.

21 december 2018 om 07:17

Vorig jaar speelde twente gewoon in de Eredivisie.

21 december 2018 om 09:13

Ja en Willem 2 dit seizoen ook waar ik op reageer... Ik bedoel gewoon dat ajax over de loting niets te klagen heeft. Loten zelden een goede eredivisieploeg.

21 december 2018 om 09:22

Haha je zegt iets over Feyenoord en de hele wereld denkt dat je voor Ajax bent.

21 december 2018 om 09:56

Ze stonden er toen ook al heel sterk voor zeker...

21 december 2018 om 00:56

Als Ajax een slechte dag heeft en Feyenoord het niveau haalt van tegen Psv, zou het leuk kunnen worden. Los daarvan, het zou de wedstrijd van het jaar zijn hier in Rotterdam. Dat is altijd goed

21 december 2018 om 01:04

Inderdaad, je weet niet wat er mogelijk is. Volgens mij heeft Feyenoord de laatste klassieker ook in de beker gewonnen? En zo erg is het ook weer niet. Ajax een slechte dag en Feyenoord het niveau tegen Psv. Dan heeft Ajax het met een goede dag ook lastig genoeg.

21 december 2018 om 01:17

Klein beetje Amsterdamse bluf kan ik wel hebben. Laatste klassieker in de beker was winst voor Feyenoord inderdaad, een memorabele avond. Ik hoop dat ie er komt. Dat is zoveel mooier dan een alledaags potje tegen Heerenveen

21 december 2018 om 01:59

Een wedstrijd tegen Ajax is sowieso het mooiste wat er is. Real Madrid zorgt er zelfs voor dat ze de loting beïnvloeden, puur om tegen Ajax te kunnen spelen. Begrijpelijk toch. En nu stop ik met kutten. Goede nacht.

21 december 2018 om 08:05

Wordt een interessant duel als het Feyenoord Ajax wordt. Paar dagen later staat deze wedstrijd in de competitie op het programma. Ene wedstrijd voor Feyenoord belangrijker, andere voor Ajax. Denk dan ook dat dit voor Feyenoord de ultime kans is om van Ajax in de beker te winnen. Aantal sterkhouders zullen bij Ajax toch rust gaan krijgen.

21 december 2018 om 08:39

Als Feyenoord Ajax een paar dagen later op het programma staat, zie ik graag dat dit dan de loting wordt. Is voor Ajax een perfecte testcase en zal er voor zorgen dat Feyenoord volle bak voor de beker gaat, waardoor ze een paar dagen later wellicht iets minder scherp zijn (of juist weer te opgefokt om revanche te willen nemen).

Laten we het maar omdraaien, voor de verandering eens een keer een uitwedstrijd voor Feyenoord. Ajax - Feyenoord, een mooie kans voor Feyenoord om revanche te nemen op de competitienederlaag in de Arena. En voor Ajacieden ook wel eens fijn een fatsoenlijke bekerwedstrijd in de Arena te zien. Dat is alweer lang geleden, hoewel we dat onszelf ook wel mogen verwijten.

21 december 2018 om 00:59

@Adzevedo. Ik ben niet objectief, maar ik zie het liever in de Kuip. Dan is de kans groter dat het een spannende wedstrijd wordt. Al ben ik wel benieuwd hoe Feyenoord in de ArenA voor de dag komt als ze echt moeten. Want de beker is toch weer de reddingsboei voor Feyenoord

21 december 2018 om 01:53

@bobiku29

Puur objectief gezien heb je daar gewoon gelijk in, aangezien Feyenoord in de eigen kuip in beker verband bijna niet te kloppen is. Als er 1 ploeg is die daar goede papieren voor heeft is het Ajax, de laatste ploeg die Feyenoord na 90 minuten in de beker wist te kloppen (2010, 1-4). Maar ja, daar koop je als Ajacied die thuis alles gaat niet zoveel voor als je die wedstrijd via de tv moet kijken in plaats van in het stadion.

Eerlijk is eerlijk, het zou het bekertoernooi van Ajax kant eindelijk eens kleur kunnen geven. Dat je nu in de kwartfinale staat is leuk een aardig, maar Te Werve, Go Ahead en Roda JC zijn allemaal verslagen door de tweede of derde keuze en in weinig aantrekkelijke wedstrijden. Een keer op volle sterkte een goede pot neerzetten tegen een aansprekende tegenstander zou dan ook fijn zijn.

Ik ook, al hoop ik dat hij het een hele helft vol houdt tegen Ajax.

Reken er maar op dat hij weer thuis speeld maar niet tegen Ajax en als het zo zal zijn zal de loting weer op een niet legale manier plaatsvinden , er gaan al lang vraagtekens waarom zijn club van Van Persie steeds thuis speelde in de afgelopen jaren en het leek wel of de finalist al bekend was voor de KNVB maar toch als het weer zo zal zijn dan maakt Ajax gehakt van ze en zal de finale niet een keer haalbaar zijn wat steeds wel gebeurde !

Dat zou heel mooi zijn. Niks is mooier dan Feyenoord uitschakelen voor eigen publiek

Wat een grapjas dat Robin dit wil. Kom maar lekker naar de Arena de volgende ronde al. Wat mij betreft met supporters maar de burgemeester van Rotterdam vindt dat niet nodig. Niks een finale in de kuip dat had al lang aangepast moeten zijn. Variabele locatie is gewoon een stuk logischer. Feyenoord heeft hier gewoon voordeel bij

Feyenoord loot 90% van de bekerwedstrijden thuis en de Knvb zal zeker willen voorkomen dat Ajax-Feyenoord de finale gaat worden

Feyenoord-Ajax
heerenveen- Fc twente
Vitesse- Willem 2
Fortuna - Az

zoiets zal het wel zijn

21 december 2018 om 08:38

Juist goed om de finale Feyenoord-Ajax te krijgen.dan moet Aboutaleb, Feyenoord en die gehele driehoek in Rotterdam eens fatsoenlijk omgaan met Ajacieden.

21 december 2018 om 09:30

Dank voor de loting, hoeven we zaterdagavond ook niet meer te kijken.

Probeer anders eens een keer een uitwedstrijd in de beker! Maar waarom in de kwartfinale? Waarom wil je dit niet als finale. Als je echt zeker van jezelf bent als Feyenoorder is er toch niets mooiers om thuis in de finale tegen Ajax de beker te winnen in je laatste wedstrijd?

21 december 2018 om 10:07

Omdat de finale op "neutraal terrein" gespeeld wordt. En ajax fans mogen niet naar hetzelfde stadion toe als er feyenoordfans zijn en vice versa als er een voetbalwedstrijd tussen beide clubs. Dus dan zullen het weer 2 wedstrijden worden. Daarnaast zijn die feyenoorders een beetje bang om buitenshuis te moeten voetballen😜

Maakt niet uit welke tegenstander we krijgen, Feyenoord of een minder grote club. We spelen toch met verdomme 6 tot 8 wissels. Ten Hag heeft niks met de beker, dat weet iedereen. Bovendien zijn we hier vrijwel allemaal elk jaar unaniem: als je de beker wint is het fantastisch en is het ook een soort grote prijs, als je hem niet wint denken we, ach het is maar de beker. Ik vind dat Ajax die beker gewoon moet ophalen, niet om de status of omdat de beker zo geweldig is, maar je moet dit seizoen zo goed mogelijk bekronen. Bovendien is het al even geleden dat die beker naar Ajax ging.

Speelt Feyenoord nog wel eens bekerwedstrijden uit? Echt belachelijk hoe vaak Feyenoord thuiswedstrijden krijgt in de beker!

21 december 2018 om 14:52

Elke keer is de kans weer 50%, doe je niks aan

21 december 2018 om 15:04

Bij Feyenoord lijkt het eerder op 90% kans op een thuiswedstrijd in de beker. Volgens mij hebben ze iets van de laatste 18 bekerwedstrijden in de Kuip gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1654 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie wijst twee beste tegenstanders aan: ‘Een heel speciaal duo’

Robin van Persie speelde in zijn achttien jaar durende carrière tegen de beste verdedigers ter wereld. Gevraagd naar de beste tegenstanders die hij tegenkwam, wijst Van Persie naar Rio Ferdinand en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Manchester City houdt rekening met een vertrek van Leroy Sané naar Bayern München en ziet Joao Félix als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren