Update: Quincy Promes gaat akkoord met boete na rijden onder invloed

Maandag, 24 december 2018 om

Quincy Promes moet maandagochtend om 10.00 uur voor de rechter verschijnen, zo melden Spaanse media donderdagavond. De aanvaller van Sevilla zou in Puerto Banus, de jachthaven van Marbella, met te veel alcohol op achter het stuur zijn gestapt. Sevilla, de huidige nummer twee van LaLiga, heeft nog geen officiële verklaring gegeven.

Promes zou dinsdagavond rond 22.00 uur tijdens een alcoholcontrole ruim de limiet hebben overschreden. De alcoholmeting bedroeg naar verluidt 0,6, terwijl de lat ligt bij 0,25 promille. Promes moest ter plekke tijdelijk zijn auto afstaan. De politie onderzoekt de zaak en de Oranje-international kan in ieder geval worden beschuldigd van het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.

Promes, 26 jaar, maakte afgelopen zomer de overstap van Spartak Moskou naar Sevilla, voor een bedrag van twintig miljoen euro. De aanvaller was de voorbije jaren de sterspeler van de Moskouse club, maar in Zuid-Spanje heeft hij nog niet zijn stempel weten te drukken. Na 23 officiële duels staat de teller nog altijd maar op een schamel doelpunt, in de Europa League-wedstrijd tegen Akhisarspor (6-0).

Lokale media schrijven dat Promes maandag en dinsdag vrij had, net als de rest van zijn teamgenoten. De aanvaller verscheen daags na het voorval gewoon op de training. Sevilla bereidt zich momenteel voor op het uitduel met Leganés, komende zondag. Dat is tevens het laatste duel van het kalenderjaar.

Update 24 december 16.25 uur - Quincy Promes gaat akkoord met boete na rijden onder invloed
Quincy Promes is akkoord gegaan met de boete die de Spaanse justitie hem op wil leggen voor rijden onder invloed, zo meldt AS maandagmiddag. De aanvaller van Sevilla werd in de avond van 18 december in de buurt van Marbella aan een alcoholcontrole onderworpen en bleek toen met een alcoholpromillage van 0,6 de limiet van 0,25 te hebben overschreden. Hoeveel Promes precies moet betalen is overigens niet bekendgemaakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door millonario)

Wat een idioot, dit is is en blijft onverantwoord!

20 december 2018 om 21:35

Het is een regelrechte schande! Die jongens kunnen nog geen eens een taxi betalen, zo onderbetaald zijn ze. Omhoog dat salaris van die arme Quincy...

21 december 2018 om 00:19

Hij heet vanaf nu Quincy Promille.

tja taxi, voetballers willen natuurlijk altijd hun mooie auto's showen.

21 december 2018 om 06:44

Spartak Moskou hoeven we bij deze nooit meer serieus te nemen. Als die bij Sevilla al niets laat zien. Bergwijn, Depay, Babel genieten nu de voorkeur. Daarnaast komen er nog +/- 3 talenten aan.

21 december 2018 om 01:14

Er wordt nog al beschuldigend gedaan, maar laten we eerst afwachten wat er waar is van het verhaal. Ongetwijfeld heeft er iets plaatsgevonden, maar het is wel handig om eerst de feiten af te wachten.

21 december 2018 om 01:33

Waar hebben jullie het over? In Nederland is het maximum 0,5 (ongeveer 2 biertjes). Het is niet slim maar dit wordt zwaar zn verband getrokken. Ik lees idioot en dronken achter het stuur, maar denk nou even na voordat je iemand voor iets uitmaakt. Is niet fijn mensen!

Bij deze gasten blijft dit echt zeer onbegrijpelijk. Verdienen bakken met geld en te lui om een taxi te bellen. Onvoorstelbaar. Dit mag je echt keihard straffen, desnoods ff buiten de selectie of niet oproepen voor oranje.

20 december 2018 om 21:29

Het is net een mens......

20 december 2018 om 23:44

Het niveau van Nederland 2018.....

Als deelnemer in het verkeer ben je zowel verantwoordelijk voor jezelf als voor eventuele bijrijders als medeweggebruikers. Iets wat de hedendaagse mens blijkbaar vergeten is. Ik merk dagelijks dat ik me vooral vervreemd voel van mij medemens als ik deelneem in het verkeer; wat een stelletje narcistische idioten zijn dat, zeg!

Als je ergens fatsoenlijk dient te zijn is dat wel in het verkeer.

21 december 2018 om 00:01

Ja ik zou het goedpraten... Komop zeg, iemand zomaar afbranden is nooit okay, maar mensen die met alcohol achter het stuur kruipen zijn echt het meest vieze soort mensen wat er bestaat. Duizenden mensen komen jaarlijks om omdat een of andere idioot het te moeilijk vindt om de auto te laten staan na een borreltje... Ik weet dat t wss niet zal gebeuren, maar van mij zouden ze hem zo op de transferlijst mogen plaatsen..

20 december 2018 om 21:30

Net geen verrassing. Ze voelen zich boven de wet, denken dat ze net iets meer mogen net juist omdat ze bakken geld verdienen.

20 december 2018 om 21:45

Oh is dat omdat ze rijk zijn? Arme mensen rijden natuurlijk nooit met drank op ..

20 december 2018 om 22:02

Dus een man als Danny Blind, die ooit eens in beschonken toestand een vrouw en haar, toentertijd, tweejarige kind omverkegelde voelt zich boven de wet verheven, omdat hij nét iets meer denkt te mogen, omdat hij maandelijks bakken met geld incasseerde?

Er is ook een groep die onder Jantje Modaal leeft, die toch met een flinke slok op achter het stuur stappen.
Hoe werkt het in hun koppie precies?

20 december 2018 om 22:37

Juist zulke mensen moeten zich schamen. Bakken met geld en niet eens een taxi nemen.

21 december 2018 om 00:28

We hebben het over 'deze gasten'. Geldt niet voor iedereen.

21 december 2018 om 11:33

Definieer 'deze gasten', want dan weten we over welke personen je het hebt.

21 december 2018 om 14:06

Gasten die denken dat ze boven de wet staan. Gatverdamme, leer toch eens lezen man.

21 december 2018 om 00:17

Wat een stel hypocrieten hier zeg! Is het fout ja 100% Maar meneer doet het in zijn vrije tijd, iets wat ontzettend veel Nedelanders ook doen. Iedereen kent wel iemand, een pa, een tante, een vriend of misschien jij zelf wel. Nogmaals ik praat zijn gedrag niet goed maar van die zgn moraalriddertjes hier word ik net zo misselijk...

21 december 2018 om 07:15

Wat makkt het uit dat het in zijn vrije tijd doet of niet. Drank en verkeer gaan niet samen. Mij lijkt het er op dat je het juist probeert te bagetaliseren. 'Iedereen doet het dus zo heel erg is het nou ook weer niet' haal ik uit je bericht. Vind het wel erg raar dat je misselijk wordt van mensen die boos worden op andere die zich roekeloos gedragen. Drank in het verkeer is gewoon een veel te groot probleem!

Ben ooit een bekende verloren door een idioot die dronken achter het stuur zat, als je moet rijden drink je niks! Niet 1 niet 2 niks.. excuus als "ik kan dat wel hebben & het mag" onzin, ieder biertje valt anders. Ik kon Promes al niet zo goed uitstaan, maar nu ben ik er toch wel helemaal klaar me. Bah!

20 december 2018 om 21:44

Heel vervelend voor je dat meen ik. En ik wil het ook niet goedpraten. Maar 0.6 is verre van dronken.

20 december 2018 om 21:46

Hoeft niet per se. Ligt eraan welke drank (hoeveelheid alcohol) en hoe lang geleden. 0,6 kan heel veel zijn geweest en dan ben je nog steeds dronken.

20 december 2018 om 21:51

Aangeschoten kan net genoeg zijn, ik ben er persoonlijk op tegen om met alcohol achter het stuur te stappen, zat collegas die het wel doen even 2 of 3 biertjes naar binnen tikken op het werk na vrijdag middag. En dat mogen ze helemaal zelf weten, maar wat er dan ook gebeurt terwijl je rijd zijn je eigen consequenties. Thanks voor je begrip, sinds zoiets mij is overkomen drink ik geen drup alcohol meer als ik nog moet rijden.

20 december 2018 om 21:56

0.6 is 0.6 Sterken. Heeft niets te maken met hoeveel het eerder was of wat je gedronken hebt. Op dat moment is het 0.6.

20 december 2018 om 21:58

Ja same here hoor Drenniz. Deed het toen ik jong (en dom) was veel te vaak, maar nu nooit meer. Helaas wordt niet iedereen op z'n 18e volwassen. Sommige mensen zelfs nooit.

20 december 2018 om 22:00

0.6 is boven de limiet, dat lijkt me wat telt.
Dat geldt voor jou, voor mij en voor Quincy.

20 december 2018 om 22:05

Dat klopt. Daarom is hij ook aangehouden en moet hij naar de rechter. Nogmaals ik praat het niet goed. Wilde alleen even aangeven dat 0.6 niet dronken is, maar wat over het randje, voor de mensen die dat niet wisten.

20 december 2018 om 22:36

Met 0,6 ben je echt niet dronken. In Nederland ligt de limiet op 0,5

20 december 2018 om 23:57

En dus wettelijk gezien dronken. En dit is misschien wel een op wetenschappelijke basis vastgestelde limiet. Boven de 0,5 neemt je reactiesnelheid, inzicht en dergelijke dermate af dat je een gevaar bent voor jezelf maar vooral voor anderen. Oftewel gewoon keihard straffen.

Dit is nog veel kwalijker dan het voorval met Sergio Padt, die pakte tenminste netjes de trein.

20 december 2018 om 22:24

Netjes is een groot woord, hij heeft zich ook behoorlijk misdragen hoor. Misplaatste arrogantie van 'maar' een keeper van Groningen. Desondanks vind ik inderdaad alcohol in het verkeer kwalijker met een groter risico.

Dit heeft dan niks met voetbal te maken maar je kan makkelijk een privé chauffeur betalen lijkt me. Dan mag je nog meer drinken!

Dit is gewoon dom.

Dit soort jongens moeten zich beseffen in wat voor soort setting zij zich bevinden en dat alle spotlights op hen gericht staan.

Een misstap, ookal is het een (relatief) onschuldige, en je weet dat je bepaalde aasgieren in je nek gaat krijgen.

20 december 2018 om 22:27

Ook als ze niet in de spotlight staan moet je dit niet doen. Dat maakt dus totaal niet uit of het in het nieuws komt of niet. Dit is geen relatief onschuldige misstap. De gevolgen kunnen gigantisch zijn door al een klein beetje teveel alcohol.

Terecht dat ze hem in de nek hijgen, moet je maar niet zo achterlijk zijn. Aanpakken dit gedrag.

Domme jongen ben je dan ook. Hoop dat Promes hard wordt aangepakt. De reden daarachter is niet alleen dat je jezelf in gevaar brengt maar iedereen om je heen. Dat je dan jezelf de prak in rijd is je eigen verantwoordelijk, dat je potentieel iemand anders het leven ontneemt is dat niet.

Niet heel slim en onverantwoord... maar mensen spreken van schande Dit dat. 0.6 is niet eens lam. Als je 4 kersenbonbonnetjes neem heb je ook 0.6....nog maals niet slim maar mensen moeten nu niet heilig boontje spelen want durf te wedden dat er meerdere mensen hier zijn die 2 of 3 glaasjes drinken en rijden... Dus nu niet de moraalridder uit gaan hangen

21 december 2018 om 07:23

Als je bier op hebt en gaat rijden is het gewoon een schande of je extreem lam bent of alleen gewoon een beetje licht in je hoofd.

Je zou bijna denken dat ie in Rusland heeft gespeeld. Ik zeg niet dat alle Russen alcoholisten zijn... Echter, is 0,6 slechts de minimum promillage om te mogen rijden daar. True story

Dronken achter het stuur stappen is gewoon echt dom en levensgevaarlijk. Snap dit echt niet, bel een taxi of laat een van je nuchtere homies rijden.

Vraag me sowieso af hoe hij het daar doet, hij wordt in Oranje momenteel volledig terecht gepasseerd door Bergwijn en dat zegt toch wel wat.

21 december 2018 om 08:48

Gepasseerd worden door één van de grootste talenten van Nederland, wat zegt dat precies? En dit is far from dronken, daar kan enige nuance worden gebracht. Maar eveneens oer- en oerdom.

En dan lees je reacties zoals 'het is net een mens' of '0.6 is helemaal niks'. 0.6 kan bij iedereen anders voelen. Het gaat erom dat je het uberhaubt niet moet doen en deze man verdient zoveel, dat hij gewoon zijn eigen chauffeur zelfs zou kunnen hebben. Je kan er over zeggen wat je wil, maar ik hoop dat hij hard wordt aangepakt. Uberhaubt met alcohol achter het stuur zou veel harder aangepakt moeten worden in het algemeen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4327
4.Sevilla355
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
FernandoMiddenvelder180
Óliver TorresMiddenvelder171
F. VázquezMiddenvelder173
L. de JongAanvaller173
NolitoAanvaller112
MunirAanvaller102
J. HernándezAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.

84 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren