Balotelli staat voor vertrek bij OGC Nice: ‘We hebben hem al geïnformeerd’

Donderdag, 20 december 2018 om

Mario Balotelli mag OGC Nice in januari verlaten, zo heeft trainer Patrick Vieira donderdag laten weten. De Italiaanse spits heeft een aflopend contract bij de club uit Zuid-Frankrijk en zal niet verlengen. Om te voorkomen dat hij in de zomer van 2019 gratis vertrekt, wordt de aanvaller in de etalage gezet om een verkoop in januari te realiseren.

Balotelli werd afgelopen zomer veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij Nice. Hij leek op weg naar Olympique Marseille, maar zover kwam het uiteindelijk niet. De Italiaan meldde zich gewoon bij Nice en kwam dit seizoen sporadisch in actie in de ploeg van Vieira. In tien competitiewedstrijden wist hij dit seizoen nog geen doelpunt te maken, al gaf hij wel een assist.

Op een persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Strasbourg ging Vieira in op de situatie van Balotelli. “Zijn contract loopt komende zomer af en we hebben hem al geïnformeerd dat we niet met hem doorgaan. Of hij de club in januari kan verlaten? Hij staat officieel nog onder contract bij ons, maar alles is mogelijk”, aldus Vieira. De 28-jarige aanvaller werd onlangs nog in verband gebracht met een terugkeer naar Italië. Fiorentina zou interesse hebben.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Je moet echt gek zijn wil je deze jongen ooit nog een contract aanbieden, Nice was al niet goed wijs door hem een kans te geven en zie hoe hij die andermaal niet gepakt heeft. Het school voorbeeld van een jonge die niet om kan gaan met de aandacht en de poen, een beetje de extreme versie van Depay als je het mij vraagt.

20 december 2018 om 17:29

Idd,ik denk dat alleen nog China overblijft voor hem of het wordt in Europa weer een treetje lager ben ik bang.
Zijn carriere zit al jarenlang in een neerwaartse spiraal,ondanks een kleine opleving toen hij begon bij Nice

20 december 2018 om 17:30

Nice heeft wel degelijk wat aan hem gehad in zijn start, dus zo raar was hun keus achteraf niet. Ik vind t alleen een beetje raar dat ze hem niet gewoon aan marseille verkochten toen de kans zich voordeed. Ik denk dat daar de schoen is gaan wringen voor beiden.

20 december 2018 om 17:36

De 1e twee seizoen maakte hij 16 en 24 doelpunten in de competitie en Europees. Dat zijn buitengewoon nette cijfers hoor voor een spits van Nice. Dit jaar is het niets, maar vond het zelf ook een domme zet om hem niet te verkopen. Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is.

20 december 2018 om 17:37

Wordt een beetje moe van zulke domme reacties, zo inhoudloos gebasseerd op vooroordeel omdat Balotelli wellicht niet zo slim is zoals jij dat gewend ben.

En nee ik beweerd niet dat Balloteli de ideale schoonzoon is en zeker geen wereld speler. Maar Balotelli is een prima speler voor clubs als Fiorentina, Nice, Watford, Southampton etc. Eigenlijk alle clubs onder subtop. In zijn eerste seizoen kan hij ook zeer zeker van grootte waarde zijn. Bij Ac Milan, Inter, Man City, Italie en Nice heeft hij het niet slecht gedaan. Ja tuurlijk kon hij er meer uithalen dan wat hij heeft gedaan, maar zo zijn er wel tienduizende spelers die in het verleden er meer uit konden halen dan dat ze gedaan hebben.

Ook elke keer Depay de naam erbij halen is sneu, wat heeft Depay met Balotelli te maken? Jongens die af en toe op social media zitten, mag dat niet ofso? Ze moeten zeker 24/7 moet voetbal bezig zijn en hebben geen recht op leven ernaast? Wel zielig, beetje een extreme versie van Johan Derksen.

20 december 2018 om 17:51

Reageer dan niet man, het is niet een vooroordeel, het is gebaseerd op gedrag wat al jaren door dit soort figuren ten toon gespreid wordt.

Hij is gewoon niet goed bij zijn hoofd, voldoende situaties die je kunt aanhalen die dit bewijzen. Depay idem dito, is veel te vol van zichzelf en is veel te veel met randzaken bezig waarna ze vervolgens verontwaardigd reageren als ze kritiek krijgen op hun houding en gedrag.

Oorzaak en gevolg, zo simpel is het, als je er moe van wordt zou ik je willen adviseren lekker vroeg naar bed te gaan vanavond.

20 december 2018 om 18:26

Oorzaak en gevolg vind ik wel lekker makkelijk gesteld. Iemand speelt even slecht en uit zich op een wijze afwijkend van de norm, dus wordt dat als oorzaak gezocht bij zijn slechte vorm. "Dan zal hij wel niet leven voor de sport." Depay bewijst alweer een flinke poos dat hij echt wat toevoegt, dus waarom continu die oude koeien uit de sloot halen. Vergelijking met Balotelli gaat ook echt niet op, die heeft met ontzettend veel talent gewoon keer op keer bewezen dat het qua houding niet lekker zat. Daar heb je geen enkele coach het ooit over horen hebben als het op Depay aankwam.

20 december 2018 om 18:54

Met welke randzaken houdt Depay zich precies bezig? Hij is een van de meest hardstwerkende Nederlandse voetballers op dit moment. Hoe hij zijn vrije tijd invult is irrelevant voor de schreeuwende leunstoelanalisten.
Het is zijn goed recht om een sigaar op te steken, hoedje te dragen of een RR te rijden.
Zo lang zijn capriolen maar niet ten koste gaan van zijn prestaties op het veld.

En dat diarree wat hij (of Balotelli) over zich heen kreeg, noem jij kritiek?

20 december 2018 om 18:58

@caribbean

mee eens. Cristiano Ronaldo zit ook volop op social media en je kan moeilijk zeggen dat dat geen professional is. ik vind het een beetje goedkoop om bij elke speler die niet presteert socia, media, kapsels, hoeden of dure auto's erbij te halen. er zijn zoveel factoren mogelijk waarom een speler niet presteert maar dit zijn dan altijd de standaard cliches die je dan steeds ziet terug komen

20 december 2018 om 17:37

Bij Nice heeft Balotelli het twee seizoenen lang prima gedaan zonder fratsen en met prima statistieken. Vervolgens probeerde hij afgelopen zomer transfervrij over te stappen naar Marseille. Nice besloot echter de eenzijdige optie om het contract te verlengen in te zetten. Balotelli is echt niet de eerste die met zo'n reden een slecht seizoen meemaakt. Denk dat hij het prima zou doen bij een club als Marseille.

20 december 2018 om 17:59

Niet gepakt heeft? Vorig seizoen 26 doelpunten over alle competities. Door zijn goede vorm zelfs opnieuw opgeroepen voor de Squadra Azurra. Maar dit seizoen is het dan weer niks. Alhoewel het voor mij uit de tekst niet duidelijk wordt of hij uberhaupt veel speelt, aangezien het artikel zegt "sporadisch in actie komt" (ik volg Nice verder niet).

20 december 2018 om 19:54

Waar baseer jij op dat Depay niet met geld en aandacht om kan gaan? Ongetwijfeld beter dan jij

Hoop echt dat hij naar Juve gaat. Die man heeft zoveel talent he. Zijn beginperiode bij Inter was hij abnormaal.

20 december 2018 om 18:24

Ik mag balotelli ook, ik had hem ook bij juve willen zien. Maar nu is het gewoon te krap bij juve in de voorhoede. Juventus heeft een middenvelder nodig. Maar ik denk dat veel clubs in europa wat aan hem zullen hebben.

Het is een slechte voetballer met een goede techniek. Hij mist alles facetten om een waardevolle speler te zijn en voor een coach moet zo’n speler een drama zijn om mee te werken. Welke coach gaat hem aan de praat krijgen?( en nee niet op 1 seizoen, maar voor langere tijd)

Draaide twee seizoenen echt goed bij Nice. Jammer van dit seizoen, hij lijkt zijn hoofd er door een of andere reden niet bij te hebben. Gelukkig haalt hij tenminste geen rare fratsen uit. Mooi om te zien dat het toch goed kan gaan met dit enorme talent. Wel jammer van dit half jaartje maar in tegenstelling tot voorgaande keren twijfel ik er dit keer niet aan dat hij de draad weer op kan pakken.

Balotelli, de Italiaanse Royston Drenthe.

Wat heeft die man zijn talent vergooid. Ach ja, er is vast wel weer een club die het gokje waagt.

Nou Ajax sla je slag om die topspits aan te trekken en door te pakken naar de subtop van Europa. Geef hem wat tekengeld en je hebt er een geweldige spits bij.

20 december 2018 om 18:52

Ik zou het geniaal vinden.

20 december 2018 om 19:00

Ik hoop het dus echt niet! Ik zit niet te wachten op een spits die bij AZ past qua niveau.

20 december 2018 om 20:13

Balotelli het niveau AZ noemen is natuurlijk gewoon uitermate idioot om te zeggen. Hij zou ieder team in de Eredivisie 1 voor 1 slachten als hij de juiste mentaliteit had.

21 december 2018 om 00:46

Das een behoorlijke ‘ALS’ bij hem Kiiann.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.OGC Nice13-1
10.Rennes121
11.Amiens11-2
Voor de complete stand: Ligue 1

904 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona heeft de pijlen gericht op Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren