‘Overmars greep in na blamage PSV en had dringend verzoek aan Ten Hag’

Donderdag, 20 december 2018 om

Ajax plaatste zich woensdagavond met veel pijn en moeite voor de kwartfinale van de KNVB beker door de strafschoppen beter te nemen dan Roda JC Kerkrade. Ajax-trainer Erik ten Hag besloot veel wisselspelers op te stellen tegen de Limburgers, iets wat de oefenmeester in de vorige ronde van het bekertoernooi in mindere mate ook deed tegen Go Ahead Eagles (3-0).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Erik ten Hag een fout gemaakt door voor veel reserves te kiezen tegen Roda JC Kerkrade?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Vind het als Ajacied getuigen van een geweldige arrogantie tov Roda JC...
Daarnaast heeft wat ik gisteren gezien heb voor mij ook enkele zorgen voor de nabije toekomst opgeroepen.
Als de helft van het elftal gisteren uit spelers bestond die de komende leegloop na dit seizoen moeten opvangen houd ik mijn hart vast.
Want Kristensen, Cerny, Eilting en nog enkelen vielen behoorlijk door de mand. Hadden al moeite om de bal drie keer naar dezelfde kleur te passen...

Wij als Ajacieden willen prijzen winnen en daar hoort wat mij betreft de beker gewoon bij, JC schaal boeit verder niet.
En dat Ten Hag dan bijna verliest met een half b elftal ben ik eigenlijk wel blij mee. Is in ieder geval een waarschuwing aan het adres van Ten Hag.

20 december 2018 om 09:26

Waarom is het arrogantie? Bijna iedere topclub in de wereld gebruikt de beker als wedstrijden voor de wisselspelers en helemaal als je tegen een club speelt uit een competitie daaronder. In de premier league gebruiken ze zelfs wisselspelers tegen premier league teams. Het is helemaal niet zo raar dat je niet met je vaste 11 speelt en helemaal geen arrogantie.

20 december 2018 om 09:40

Het is gewoon minachten van je tegenstander. Hetzelfde geld voor clubs in het buitenland.

20 december 2018 om 09:45

Dit is nou een van de voorbeelden van iemand die ik bedoel die te pas en te onpas 'arrogantie' roept als het over Ajax gaat, dit keer zelfs een Ajacied zelf om duimpjes mee te scoren ofzo. Pak de Dikke Van Dale er eens een keer bij en zoek het woord arrogant op: je zult zien dat dat iets heel anders is dan dit. Het woord verliest echt zijn lading als het zo vaak misbruikt wordt. Ajax trad gewoon aan met Tadic, Blind, Neres, Huntelaar, Frenkie.. Hoe kom je er bij om dat arrogant te noemen? Met die basis van gisteren moet je Roda gewoon verslaan, de mentaliteit was echter ver te zoeken gisteren.

20 december 2018 om 09:47

Hoezo dan precies? Ajax heeft een hele grote selectie. Een selectie die breed en goed genoeg is om ook tegen het meerendeel van de clubs 'gewoon' kan winnen als je wisselspelers in zet.
En is het geen minachting van je wissels als je hun niet een wedstrijd laat spelen?

Het seizoen is lang en zeker nu ze nog in de CL spelen, is het helemaal niet zo gek om spelers rust te geven.

20 december 2018 om 09:54

Ajax heeft een grote selectie.... Ja dat is waar maar niet allemaal gelijkwaardige spelers maar alleen Ten Hag ziet dat van niet.
Als er 1 speler was die rust had moeten hebben gisteren was het Tadic well maar die laat ie staan. Als je Wober zo'n beetje linksbuiten zet dan heb je echt weinig respect voor de tegenpartij.
Conclusie. Ajax heeft een top team maar geen top selectie

20 december 2018 om 10:16

Het is geen minachting richting Roda maar richting de beker.

20 december 2018 om 10:31

@PauloDybala

Mwouh, dat vind ik niet. De KNVB-beker is na de Johan Cruijff-schaal het minst belangrijk en heeft voor topclubs de minste waarde en prioriteit om te winnen. Dat heeft niets met minachting van doen, het is vooral het toernooi op een andere waarde inschatten. Je moet je kaarten soms gewoon goed verdelen en rekening houden met je verschillende belangen.

Als je het helemaal niet serieus opvat, dan is het minachting, maar daar is nu geen sprake van. Ten Hag stelde gewoon een KNVB-beker waardig elftal op, ook al was de uitvoering niet je van het, de wedstrijd werd daarmee gewoon serieus genomen.

20 december 2018 om 11:39

@ debroer:

Het is zeker niet minachten van je tegenstander. Het is vertrouwen geven aan de spelers die goed genoeg voor Ajax zijn, maar normaliter buiten de boot vallen.

Verder moeten die gisteren spelende spelers van Ajax Roda gewoon verslaan. punt.

Dit soort wedstrijden zijn daar prima voor, je speelt wel degelijk ergens om en de druk is daar. Als Ajax zijnde zet je dan ook wat op het spel, dus een goeie testcase geweest waarin je kunt concluderen dat de basisspelers van gisteren niet voor niks banken in de reguliere competitie.

20 december 2018 om 09:29

Ik denk niet dat die spelers het volgend seizoen moeten gaan doen. Mocht Mazraoui weggaan zie ik nog 10 keer liever Veltman dan Kristensen. Cerny gaat hem niet worden dus hopelijk komt Diego Lainez als Neres weggaat. En Eiting komt gewoon tekort dus die zal in mijn ogen niet eens opgesteld worden als vaste basisspeler.

20 december 2018 om 09:30

Geen arrogantie. B-garnituur van Ajax is goed genoeg om 80% van de wedstrijden te winnen. En als je niet iedereen laat spelen is het voor de groep ook niet goed. Je wint en verliest met ze 20en.

20 december 2018 om 09:50

Wijngaard, dat denk ik ook. Het is echter wel zo dat dit voor Roda de wedstrijd van het jaar was en voor Ajacieden misschien wel een hinderlijk tussendoortje. Maar ik vraag me wel af waarom je je als wisselspeler niet echt kan opladen als je je eindelijk kan laten zien. Vond eigenlijk alleen Schuurs en Lamprou een voldoende halen. En dat lijkt wel een soort arrogantie waar je bijna voor afgestraft wordt. Maar idd, normaal moet je dit ook met je B-team winnen, maar (beker)wedstrijden voor Ajax uit tegen andere clubs is vaak de wedstrijd van het jaar, dé reden om veel harder te werken. Dus daar moet Ajax zich tegen wapenen

20 december 2018 om 09:50

@TheBtightOne

De KNVB-beker heeft voor topclubs de minste prioriteit. De landstitel en de CL zijn van veel groter belang dan de beker. Het is niet meer dan logisch, dat belangrijke spelers met fysieke ongemakken in wedstrijden als gisteren rust krijgen en reserves zichzelf mogen bewijzen. Dat gebeurt overal ter wereld.

Totale nonsens om dat als arrogantie te bestempelen ten opzichte van Roda. De ploeg uit Kerkrade is een mindere tegenstander, waarvan met je met een afgeroomd elftal in de KNVB-beker misschien 9 van de 10 keer moet winnen. Zo’n mindere wedstrijd kan er tussen zitten.

Het is gemakkelijk om te stellen jongens als Eiting, Kristensen, Cerny door de mand vielen. Het elftal was in een samenstelling waarmee dot seizoen nog nooit begonnen was. Logisch dat er verl misverstanden waren en spelers elkaar niet op basis van automatismes vonden. Dan heb je veel mislukte passes en misverstanden als gevolg.

Jongens als Eiting en Cerny zijn daarbij ook nog eens langdurig geblesseerd geweest en zoeken nog steeds naar ritme en vorm. Niks moeilijker om dat te hervinden in een slecht draaiend elftal. Wat de toekomst betreft zegt het moj persoonlijk ook niet veel. Die jongens zijn nog jong, zijn momenteel selectiespelers voor de breedte en als niet ze goed genoeg blijken, dan kan er altijd nog doorgeselecteerd worden,

Als Ajacied wil ik uiteraard ook prijzen winnen, daar hoort de KNVB-beker in principe ook bij. Echter van al te te winnen prijzen is die prijs me het meest onbelangrijk. Je kunt niet een heel seizoen enkel op je eerste elf teren enroofbouw plegen, dus heb ik er alle begrip voor om in de KNVB-beker een half B-elftal de wei in te sturen.

Het is daarnaast één van de momenten om reservespelers, die nauwelijks aan spelen toekomen, een serieuze wedstrijd te laten spelen. Het was niet best gistere en bij vlagen ergelojk om naar te kijken, maar in bekerwedstrijden geldt uiteindelijk alleen maar het resultaat. En dat was positief.

20 december 2018 om 09:56

"het elftal was in een samenstelling waarmee dot seizoen nog nooit begonnen was. Logisch dat er verl misverstanden waren en spelers elkaar niet op basis van automatismes vonden. Dan heb je veel mislukte passes en misverstanden als gevolg.

Jongens als Eiting en Cerny zijn daarbij ook nog eens langdurig geblesseerd geweest en zoeken nog steeds naar ritme en vorm. Niks moeilijker om dat te hervinden in een slecht draaiend elftal. "

Dan is dit toch een grote fout en misvatting van Ten Hag of niet????

20 december 2018 om 10:14

Waarom vind je het dan een grote fout en misvatting? Die jongens zijn volwaardige selectiespelers, laten het waarschijnlijk ook op de trainingen zien en je zal ze de komende tweede seizoenshelft nog hard nodig hebben.

Wanneer kun je ze beter wedstrijdritme laten opdoen, dan in een bekerwedstrijd tegen een ploeg uit de KKD? Dat is toch een logische keuze? Daarnaast mogen ze zich bewijzen. In competitie en Europese wedstrijden zullen breedtespelers niet en mas in de basis staan en enkel invallen als het nodig is. Dat is een stuk eenvoudiger dat in ern elftal te beginnen, dat oningespeeld is.

En bovenal zit Ajax ondanks de slechte wedstrijd gewoon in de ballenbak voor de kwartfinale, waarmee het doel is bereikt. Je kunt niet elke wedstrijd de Sterre van de hemel spelen, draken van wedstrijden als gisteren zitten er ook soms tussen.

Al die paniek om een mindere bekerwedstrijd, waarbij enkele sleutelspelers rust werd gegund en andere moeite hadden om als geheel perfect te opereren. Overdreven gedoe allemaal. Ajax is door in de minst belangrijke competitie en kan a.s. weekend weer met een fris elftal tegen Utrecht aantreden in een wedstrijd waar het er echt om gaat.

20 december 2018 om 09:58

"vind het als Ajacied getuigen van een geweldige arrogantie tov Roda Jc..."

Ik vond het wel meevallen. PSV dat met uitsluitend reserves tegen RKC speelde, dàt was pas arrogantie. Ajax kwam in elk geval nog met een half basiselftal opdraven. Was sowieso niet ongebruikelijk is als je een bekerwedstrijd speelt tegen een team dat een divisie lager uitkomt.

20 december 2018 om 12:47

Precies. En het is ook logisch dat Ajax en PSV de beker de minst interessante prijs van de 3 vinden. Daarom baal ik als een stekker dat die droeftoeters uit Amsterdam er gisteren 120 minuten voor nodig hadden om te winnen. Nu heb je dus een rot wedstrijd in de benen en nog 30 minuten extra ook..

22 december 2018 om 11:29

@cabinessence

Je schrijft: "ik vond het wel meevallen. PSV dat met uitsluitend reserves tegen RKC speelde, dàt was pas arrogantie".

Dat is echt de grootst mogelijke onzin en heeft niets met arrogantie te maken. Met een dergelijke keuze spreekt een coach juist het vertrouwen uit in zijn reservespelers. RKC is van het niveau van Jong PSV en dan mag je als coach van PSV toch wel verwachten dat de nummers 12 t/m 23 van een selectie als die van PSV in staat zijn om dat klusje te klaren. En dat zelfde geldt voor Ajax. Het zijn de spelers die hebben gefaald en de meest voor de hand liggende oorzaak van dat falen ligt in een gebrek aan wedstrijdritme. Stel je voor dat er spelers geblesseerd raken bij Psv, dan moet de coach toch een beroep kunnen doen op zijn reservespelers? En hoe kan hij dat doen als die spelers niet eens in staat blijken te zijn om van RKC te winnen?

22 december 2018 om 13:36

"rkc is van het niveau van Jong PSV en dan mag je als coach van PSV toch wel verwachten dat de nummers 12 t/m 23 van een selectie als die van PSV in staat zijn om dat klusje te klaren."

Op zich wel, ja. Maar toch vind ik het minachting van de tegenstander en dus arrogant.

20 december 2018 om 10:07

@thebrightone

Je schrijft: "vind het als Ajacied getuigen van een geweldige arrogantie tov Roda Jc..."

Wat een baarlijke onzin. Ajax is 6 maanden onderweg en heeft er al een bijna hele competitie opzitten, waarvan 15 CL wedstrijden met een hoge intensiteit. En dan heb ik de interlands nog niet eens meegeteld. Je denkt kennelijk dat de Ajax spelers van die Duracell konijntjes zijn, waar je alleen maar een nieuwe batterij in hoeft te stoppen om ze weer als de brandweer te doen gaan. En dat is natuurlijk niet zo. Het zijn mensen met een menselijk lichaam dat zelfs als het goed is getraind, niet onbeperkt belastbaar is. Bovendien is het wintertijd, waarin het menselijk lichaam meer vatbaar is voor spieraandoeningen. Ten Hag heeft in tegenstelling tot jou, de beschikking over de medische gegevens van zijn spelers en het lijkt me niet meer dan logisch dat hij de fysieke gesteldheid van zijn speler laat meewegen bij het maken van de opstelling. Over vier dagen wacht weer een zware confrontatie met Utrecht die bepalend kan zijn voor de uitkomst van de competitie. En de competitie is veel belangrijker dan de beker en Ten Hag heeft dus ook gewoon zijn prioriteiten gesteld. En de juiste, de titel is voor iedereen immers veel belangrijker dan de beker.

Bovendien is Roda van het niveau Jong Ajax en mag je dus als coach verwachten dat de nummers 12 t/m 23 van een selectie als die van Ajax, ook in staat moeten zijn het klusje te klaren. Dat is uiteindelijk niet helemaal gelukt, al had dat wellicht ook te maken met de tactiek van Roda. Onder aan de streep is Ajax echter gewoon door en heeft de belasting van de meeste spelers kunnen beperken, waardoor ze zondag fris aan de start kunnen verschijnen in de wedstrijd tegen Utrecht. Utrecht moet vandaag nog spelen tegen Feyenoord en kan het zich dus niet permitteren om spelers te sparen. Dat is dus een groot voordeel voor Ajax. De wintertijd is de tijd waarin veel spelers spierblessures oplopen, hetgeen te maken heeft met vermoeidheid die de spelers na zoveel wedstrijden vertonen en het koudere weer. Ajax heeft nog geen prijs gewonnen en moet na de winterstop weer vol aan de bak in een strijd op drie fronten. Als je die strijd wilt afsluiten met 1 of meer prijzen, doe je er als trainer goed aan om de fysieke gesteldheid van je spelers goed in de gaten te houden, aangezien je die spelers hard nodig hebt om die prijzen te kunnen winnen. Ajax heeft een uiterst professionele medische staf, die de spelers dagelijks monitort. Het zou van een enorm gebrek aan professionaliteit getuigen als een coach niets met de gegevens die daar uitkomen, zou doen. Eric Ten Hag heeft dan ook uitstekend en professioneel gehandeld door een aantal van zijn spelers rust te gunnen en de wedstrijd tegen Utrecht een hogere prioriteit toe te kennen dan die tegen Roda. Als je op twee gedachten hinkt, krijg je sowieso vaak de deksel op de neus. Het had gisteren ook verkeerd af kunnen lopen, maar uiteindelijk hebben de spelers de klus toch geklaard en is Ajax een ronde verder. En in zulke wedstrijden is het resultaat belangrijker dan de wijze waarop dat tot stand komt.

21 december 2018 om 23:02

Je doet wel een hoop aannames over mij op basis van het feit dat ik deze wedstrijd en de houding die daarin getoond werd niet zo overtuigend vind, er werd ogenschijnlijk toch te makkelijk over gedacht.

20 december 2018 om 10:43

Arrogantie? Gisteren was voor mij het ultieme bewijs dat kunstgras pure competitie vervalsing is. Ja het was slecht, maar werkelijk alles moest zo ongeveer door de lucht, omdat over de grond voor spelers opeens blijkbaar geen optie meer was. Steekpasses waren opeens onmogelijk. Er waren er een paar en die waren geen van allen goed, niet veel later gaat zo ongeveer alles door de lucht. Ja dat is lekker verdedigen. Doet niets af dat bepaalde spelers echt door de ondergrens heen zakten, maar bepaalde dingen hadden echt alles met de ondergrond te maken.

20 december 2018 om 11:38

De opstelling was helemaal geen B-keuze. Dus zo arrogant was het niet.

De helft van de spelers is gewoon A-keuze: Huntelaar, Neres, Tadic, De Jong, Blind en in mindere mate Wober. Dan heb je nog Eiting, Labyad en Kristensen die ook geregeld nog minuten pakkken.

Wat een gestook weer. Er stond een prima elftal, die moeten het gewoon kunnen tegen Roda.

20 december 2018 om 09:56

Je mag het hier bijna niet zeggen, want de kans dat je tegenwoordig gecorrigeerd wordt lijkt met de dag groter te worden, maar wat een bashkrant is die Telegraaf, met Driessen voorop. Kan me niet voorstellen dat ze hier stijgende verkoopcijfers mee krijgen. Altijd dat gezeur achteraf, lekker makkelijk. En het (waarschijnlijk) altijd groter maken dan het wederom is. Tuurlijk zou Overmars wat gezegd kunnen hebben, zoals iedereen, maar om dat nou weer zo groot aan te halen. Ten Hag heeft in ieder geval nauwelijks geluisterd, gaat door met een B-team en nu zondag afwachten. Als ze verloren hadden was ie helemaal afgemaakt. Als er geblesseerden waren op kunstgras omdat ie de A-kern liet spelen, werd er gezegd: waarom laat ie niet wat andere mensen spelen?! Altijd gezeur. Lekker makkelijk ook.

20 december 2018 om 10:40

Juist Formus, daarom negeer ik al die Telegraaf bs. Op naar zondag als we daar winnen, word ik helemaal gek.. 😒😁

20 december 2018 om 12:50

Man ik ben nu al nerveus voor zondag. Als we daar weten te winnen dan staan we er goed voor. Ik vrees ervoor, enige positieve is dat Utrecht zelf ook een beker wedstrijd moet spelen.

20 december 2018 om 19:55

Sule, zou ik eigenlijk ook moeten doen. Zelfde als Aad de Mos, Sjaak Swart, de Van de Kerkhofs en Van Hanegem weer wat zeggen. Is het 9 vd 10 keer ook zeer twijfelachtig of open deuren. En zo heeft elke topclub zijn orakel 😂

20 december 2018 om 12:39

Onzin !!!! Er stond geen elftal juist, er stonden prima spelers dat zeker maar van een elftal kan je niet spreken op het moment ze nooit in deze samenstelling gespeeld hebben

Ik heb toch de laatste tijd de indruk dat de telegraaf en met name Valentijn Driessen flink lopen bashen op Ajax. De berichten lijken veelal gebaseerd op aannames en verzinsels, dit soort dingen lekken echt niet uit, tenzij Overmars het lek is. Men loopt gewoon onrust te zaaien.

20 december 2018 om 09:46

Het eerste wat ik dacht toen ik dit las, was: tuurlijk! Overmars of Ten Hag heeft De Telegraaf gebeld en dit alles uitgebreid uit de doeken gedaan. Zucht. Dit moet gewoon verzonnen zijn tenzij één van beiden daadwerkelijk heeft gelekt en dat kan ik me dus niet voorstellen.

20 december 2018 om 10:51

Er is een batterij aan ondersteunend personeel werkzaam bij Ajax. Zo hebben secretaresses toegang tot de agenda en de email van Oversmars en Ten Hag. Vanuit die hoek is iets zo gelekt naar de Telegraaf, zeker als zij er ook nog eens voor betalen of andere privileges leveren.

20 december 2018 om 11:36

Dan ga je ervan uit dat het klopt. Ik ga daar juist niet vanuit.

20 december 2018 om 11:55

Lijkt me sterk dat de secretaresses van Overmars en Ten Hag volledige toegang hebben tot de e-mail van de heren. De agenda oké, maar e-mail is, vermoed ik, niet vrij toegankelijk voor secretaresses. Zeker niet tot de vertrouwelijke, aan de persoon gerichte berichten. En bij zitten secratesses doorgaans ook niet bij persoonlijke gesprekken onder vier ogen lijkt mij.

20 december 2018 om 11:19

Dat is zeker zo. Maar waarschijnlijk komt dat omdat de Telegraaf bij de vorige trainersstaf veel meer wist los te weken. Ten Hag en z'n kompanen willen hier niet aan meewerken waardoor zij een hetze zijn gestart tegen Ten Hag en co. Iets wat je overigens ook ziet bij VI. Ten Hag krijgt van de media in mijn ogen veel te weinig krediet en wordt voornamelijk afgebrand op z'n uitstraling en randzaken.
Als supporter kan ik me op voetbaltactisch gebied geen betere coach voor Ajax voorstellen dan Ten Hag.

Goed van Overmars! Is disrespect naar de fans toe! Nu gelukkig goed weg gekomen. Laatste jarendaarom uitgeschakeld.

20 december 2018 om 12:00

Disrespectvol naar de fans toe, die is goed. Weet je hoeveel wedstrijden Ajax in een seizoen speelt? Je kunt geen roofbouw plegen op je eerste elf en op het einde van de rit tekort komen. De meeste fans hebben er denk ik alle begrip voor dat spelers rust wordt gegund tijdens potjes om de KNVB-beker.

Ahhh De Telegraaf weer. Nu Ten Hag weer bijna de fout in gaat, moet er weer aan z’n poten gezaagd worden. Deze man verdiend best wel meer crediet ook al was het gister een blamage

20 december 2018 om 09:32

Als je kijkt hoeveel wedstrijden Ajax heeft gespeeld inclusief voorronde CL. Ook na een WK jaar, begrijp ik Ten Hag wel. Spelers hebben rust nodig. Maar gisteren was het teveel B-elftal. Beter doceren.

Als dit waar is, wat ik me niet kan voorstellen hebben ze niet echt een hoge pet op van het tactisch en voetballend inzicht van Ten Hag en zit hij daar voornamelijk omdat hij zo goed kneedbaar is en weinig eigen inbreng en ruggengraat heeft..

Ajax was al gewaarschuwd. Het is te hopen voor Ajax dat het overgrote deel van de selectie blijft. Onana weggaat en Lamprou moet het doen ziet er dan niet goed uit.

20 december 2018 om 09:31

Ik vind Van Leer acceptabel, maar zeker niet top. Wie weet kan Kotarski een Onana-achtige ontwikkeling doormaken..!

In een jaar waarin puntverlies in de competitie duurder is dan ooit snap ik wel dat ten hags prioriteit daar ligt. Met name gezien de uitwedstrijd tegen Utrecht waar de afgelopen 10 jaar (geloof ik) maar 1x gewonnen is...

Kristenen,Wőber,Lamprou en Neres zijn prima vervangers maar Eiting en Labyat komen gewoon te kort voor het eerste van Ajax , had Schóne met Van Der Beek laten spelen en wissel als de stand gunstig is maar nu moest je 120 minuten vol maken met spelers die er zondag weer moeten staan.

20 december 2018 om 09:46

Dat zegt niet gelijk dat het dan wel binnen 90 minuten was geklaard, zelfs sterkhouders als Wober, Neres, Huntelaar en Tadic waren beneden alle peil.

20 december 2018 om 10:26

Eiting is net terug van een blesurre en het hele elftal zat als los zand aan elkaar. Eiting deelde in de malaise, maar verkijk je vooral niet op zijn kwaliteiten. Die jongen is een stuk beter dan hij gisteren liet zien.

20 december 2018 om 10:45

Buitenspelval, zie jij echt een toekomstige dragende speler in Eiting? Ik heb persoonlijk echt geen geloof in die jongen, vind het nooit echt wat als ik hem zie spelen. Zie ook niet echt iets speciaals, jij wel?

20 december 2018 om 11:14

Hoeft toch ook niet. Schone was vroeger een aanvallende middenvelder en schikt zich nu in zijn huidige rol. Ik zie Eiting daar ook wel spelen over 2 of 3 jaar blijft rustig, heeft een goed linkerbeen, gevoel voor ruimte en kan simpel spelen. Hij zal alleen wel zijn handelings snelheid omhoog moeten gooien, al is het maar voor zichzelf, zodat hij meer tijd heeft voor de voortzetting.

20 december 2018 om 11:21

Niet direct zonder twijfel een toekomstige dragende en onbetwiste basisspeler. Het is geen Frenkie de Jong of Hakim Ziyech, maar zeker wel een jongen met de potentie om zich nog door te ontwikkelen tot een speler van het kliber Lasse Schöne of Daley Blind. En dan vooral als middenvelder.

Dan hoef je ook niet persé iets ‘specials’ te hebben, als kruising waterdrager met stofzuigend’ vermogen en enige creativiteit mag je bovengemiddeld getalenteerd zijn. Maar Eiting is zeker een stukje beter dan hij gisteren liet zien.

Wat Eiting wel heeft, is een prima tactisch spelinzicht, hij denkt altijd naar voren, hij kan een aanvaller vrij voor het doel steken met zijn techniek en kan scoren.

Het is een intelligente middenvelder met gogme en cijfert zich net zo makkelijk weg in dienst van het elftal.

Eiting is nog pas 20 jaar en heeft vooralsnog het het lichaam van een puber. Het last zich nog moeilijk te voorspellen, wat voor ontwikkeling hij door zal gaan maken als hij ouder is. Dat kan nog alle kanten op. Of zijn plafond bij Ajax of bij pak’m’beet Heerenveen, Vitesse of AZ ligt. Maar op het moment is hij een prima reserve voor de selectie.

Ik snap ten Hag wel. Een aantal spelers krijgt gewoon te weinig speeltijd, dus daar kun je een bekerwedstrijd voor gebruiken. Maar gisteren waren het er gewoon te veel waardoor alle verband uit het elftal verdween. Je kon in het begin al zien dat ze moeite hadden elkaar te vinden. Als een van deze spelers invalt in Ajax valt dit niet zo op omdat hij zich kan optrekken aan het niveau. Maar ik begreep niet waarom Ziyech niet speelde, die wordt toch heel erg gemist... Verder denk ik ook dat er wat vermoeidheid bij sommige spelers zit. Ajax heeft het laatste half jaar erg veel wedstrijden gespeeld...

20 december 2018 om 09:41

De wedstrijd werd gespeeld op ku(ns)tgras en Ziyech is net terug van een blessure, dat daarom de keuze gemaakt is om Ziyech niet op te stellen, maar goed dat zou mijn redenatie zijn.

B-elftal? De meeste zijn onderdeel van de selectie, zitten op de bank. Deze spelers moeten toch ook getest worden en speelminuten krijgen. Als er een ding dan toch duidelijk wordt is het misschien wel dat er betere spelers op de bank moeten zitten. En ja het is weer de Telegraaf die dit in de wereld slingers, dus ja...

Nog nooit zoveel bullshit verhalen gelezen als in de Telegraaf, enkel en alleen om de club uit de Hoofdstad te irriteren, jammer dat een gewaardeerde site als Voetbalzone zich daar aan profileert.

Wat een ongelofelijke onzin weer, er stond gisteren gewoon een elftal op het veld waarvan je mag verwachten dat ze Roda oprollen. Dat die spelers het niet oppakken kun je niet alleen op het conto schrijven van Ten Hag maar toch vooral op het conto van die spelers zelf.

20 december 2018 om 09:49

Of op conto van roda, die het potdicht gooien geen gaten laten ontstaan. En er kort op zitten. Er valt mij wel 1 ding op. Ajax wint in Nederland bijna alles met gemak behalve roda fortuna en vvv uit.

20 december 2018 om 10:09

Dan zie ik al het verband tussen die wedstrijden met die ploegen. Ze spelen bij die clubs op kunstgras. Toont dan toch mooi aan dat het toch een ander spelletje spelen is dan op natuurlijk gras.

20 december 2018 om 10:48

Waar zijn jouw club en Utrecht? Dat is ook bijna altijd lastig voor ons..🤦🏾‍♂️

Media he.... Voor de wedstrijd tegen rkc dit team zou ook in de eredivisie mee spelen bij de eerste 8. Verliezen we, schandalig dat van Bommel de wedstrijd niet serieus neemt. Zowel psv als Ajax zien de beker gewoon als verkapte oefenwedstrijd. Zeker nu er geen directe plaatsing voor de el is.

Wel knap dat de T zelfs als het weer eens supergoed gaat met Ajax redenen zoekt om te stoken, en alleen omdat de trainer geen Amsterdammer/ex-ajacied is. Zouden ze bang zijn dat alle primeurs aan de Twentsche Courant worden doorgespeeld?

Al die trainers (inclusief Ten Hag) denken dat ze het voetbal hebben uitgevonden. Dat slappe gelul na de wedstrijd bij het interview Als ie nou gewoon zegt dat het drama was en dat hij daar een fout mee hebt gemaakt dan neem ik zo mijn pet voor hem af maar nee hoor.... Al dat gezwam van we zijn door en in de koker...bah
Snap echt niet dat je niet gewoon met je sterkste opstelliing begint en dan in de loop van de wedstrijd pas je een paar wissels toe en geef je gasten rust

Zit wel een verschil in een elftal opstellen met alleen jeugdspelers of een elftal met deels bankzitters waarvan je verwacht dat zij er klaar voor zijn. Neres en Labyad bijvoorbeeld, maar die speelde precies gister dramatisch.

Fout of geen fout Ajax kan nu wel inzien dat de bank gewoon niet goed genoeg is en heel snel versterkingen moet halen voor vooral de dragende spelers. Dus voor spelers als Onana, Zyich, de Ligt, Frenky zou ik aankopen doen en spelers zoals Eiting, labyad en Kristensen zijn bij mij door het ijs gezakt zo slecht en Neres en Wober moeten zich wel echt verbeteren want Neres gaat echt te lang door met ze dribbels

Logisch. De CL ga je niet winnen en als je PSV niet voorbij komt kun je het seizoen nog redden met deze prijs. En Ajax kan het zich niet veroorloven om 5 jaar zonder prijs te blijven.

De Telegraaf meldt dat... en toen stopte ik met lezen. Vrij doorzichtig hoe die krant het vuurtje telkens probeert op te steken.

Zelfs PSV en Ajax supporters vinden dit toernooi niet interessant . Bij de bekerwedstrijden van PSV zitten nauwelijks vaste supporters . Alleen maar supportert Jes met vaders en moeders die eindelijk een keer naar een wedstrijd kunnen. Voor hen vind ik t wel sneu .

In de kwartfinale gewoon weer een B team opstellen. Mocht Ajax de halve finale bereiken wordt het wel interessant om de beste opstelling neer te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

273 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren