Gözübüyük valt op tijdens Roda-Ajax: ‘Dan krijg je een rare smaak in je mond’

Donderdag, 20 december 2018 om 08:26Tim Siekman • Laatste update: 09:43

Roda JC Kerkrade was woensdagavond dicht bij een stunt in de KNVB Beker, maar de Limburgse formatie moest tijdens de strafschoppenreeks alsnog capituleren voor Ajax. Robert Molenaar, trainer van de club uit de Keuken Kampioen Divisie, vond scheidsrechter Serdar Gözübüyük een opvallende wedstrijd fluiten.

“Helaas, maar ik ben absoluut trots op de jongens. We hebben het Ajax heel moeilijk gemaakt”, begint Molenaar na afloop in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester baalt van de eerste strafschop, die werd gegeven nadat Klaas-Jan Huntelaar naar de grond ging na contact met Richard Jensen. Molenaar haalt in zijn verhaal een incident van vorig jaar aan.

“FC Twente uit. Toen hadden we ook Gözübüyük. Ik dacht: hij zal toch geen hekel hebben aan Roda? Ik stond er te ver vanaf om een goed oordeel te hebben.” Roda kreeg na ruim een halfuur spelen eveneens een penalty, een kans die Mitchell Paulissen niet onbenut liet. Molenaar erkent dat de strafschop van Roda eveneens tot discussie kan leiden.

“Ik denk dat beide strafschoppen wellicht discutabel waren. 0-0 of 1-1, dat trekt het redelijk recht. Maar op het moment dat de eerste penalty gegeven wordt, krijg je een rare smaak in je mond”, aldus Molenaar. Willem II, FC Twente, AZ, sc Heerenveen, Fortuna Sittard en Ajax hebben zich reeds geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Donderdag spelen Kozakken Boys en Vitesse en Feyenoord en FC Utrecht nog tegen elkaar.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Robert Molenaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Gezeik van niks van Molenaar. Ja Huntelaar maakte een schwalbe, maar penalty van Roda was ook makkelijk gegeven, zoals hij zelf ook zegt. Als elke scheidsrechter een hekel heeft aan een bepaalde club omdat hij 2 wedstrijden nadelige beslissingen maakt dan kunnen we alle scheidsrechters wel afkeuren. VAR in de beker had deze penalty's kunnen voorkomen.

20 december 2018 om 08:32

Makkelijk gegeven? Was gewoon een 100% penalty, gewoon dom van Lamprou. Huntelaar maakt gewoon (alweer) een vieze schwalbe dus valt zeker wat voor te zeggen. Van mij mogen ze spelers schorsen voor schwalbes naderhand maarja dat gaat niet met de huidige regels..

20 december 2018 om 08:37

De penalty was inderdaad 100% makkelijk gegeven. Die spits had niet hoeven vallen. Was vooral mega dom van die koekenbakker van een Lamprou. Als ie met zn handen naar de bal gaat heeft ie m gewoon. Die van Huntelaar vond ik overigens ook heel makkelijk gegeven. Ze hadden van mij allebei niet gegeven hoeven worden

20 december 2018 om 08:37

Dit was allesbehalve een 100% penalty. Het was er meer een dan die van Huntelaar maar ook deze was wel makkelijk. Die Roda speler (even z'n naam kwijt) liep bewust tegen hem op had ik het idee. Lamprou kon daar weinig aan doen.

20 december 2018 om 08:41

Huntelaar werd geraakt. Ligt. Hoeft geen penalty te zijn.maar het was geen schwalbe. Die van roda begon al met zijn schwalbe toen lamprou nog 2 meter weg was. Dus penalty huntelaar twijfel geval Penalty roda 100% schwalbe en onterecht.

20 december 2018 om 08:46

Geen schwalbe? Huntelaar is 90 kilo, die valt door een hand op zijn schouder? De speler van Roda werd meer geraakt dan Huntelaar hoor. Ook geen penalty, maar in vergelijking met de penalty van Huntelaar zeker geen ergere schwalbe.

20 december 2018 om 08:52

Nee Huntelaar viel omdat zijn hiel werd aangetikt dan kan je 90kg zijn maar dan val je ook gewoon als je in beweging bent.
Huntelaar kruist voor de verdediger die daarbij Huntelaar op zijn hiel tikt, daarom valt hij. Daarmee zeg ik niet dat dit 100% een pingel is maar hij wordt daar wel aangetikt licht weliswaar.
Bij Roda, zie je de spits al gaan vallen voordat Lamprou er bij is. lastig te zien maar zeker geen pingel.

20 december 2018 om 08:54

Kijk even de beelden terug en let dan op de benen, KJH kruist en wordt aangetikt. Pingel was RJC was net zo makkelijk, Kostas kon geen kant meer op en Roda speler zoekt m gewoon op.

20 december 2018 om 08:59

Ik zie nu pas het contact met zijn benen. Inderdaad geen schwalbe moet ik zeggen.

20 december 2018 om 09:40

Het toegeven van een fout is hier zeldzamer dan een eenhoorn in het wild. Respect.

20 december 2018 om 10:59

@Skede, veel respect voor jou dat je bereid bent iets op te zoeken (en dus niet blind je eigen standpunt blijft verdedigen). Het is inderdaad een zeldzaam iets hier op VZ en irl. Top!

20 december 2018 om 09:04

Geen gezeik om niets, heb je het wel gelezen? Hij zegt op het moment van de 1e penalty heeft hij een rare smaak in de mond, als de andere situatie niet gekomen was, was dat zo gebleven. Sowieso raar dat er geen VAR is in het beker toernooi..

20 december 2018 om 09:14

Uiteindelijk is het wel gezeik om niets, want die van Huntelaar is meer een pingel dan die van Roda.
Puur en alleen dat Huntelaar wel degelijk werd aangetikt, licht weliswaar maar wel aangetikt en die van Roda al ging vallen voordat Lamprou er was en dus geen pingel.
Dat hij er aan nare smaak aan overhoud ok, maar niet omdat de pingel van Ajax onterecht was en die van Roda niet, want dat was niet zo.

20 december 2018 om 09:14

Ik heb het zeker gelezen. Hij baseert zich namelijk op een wedstrijd tegen Twente en een penalty van gister. Als je dan al een rare smaak in je mond krijgt van een scheidsrechter.. Die doen ook maar hun werk he.

20 december 2018 om 11:09

Ja gezeik om niets. Beide pingel waren makkelijk gegeven, dus kon er mee leven. Echter wat ik daarna 120 minuten kreeg voorgeschoteld absoluut niet. Schwalbes van Roda waar de scheid boven op staat, wegwuift als Schwalbes en dan geen kaart. Hele wedstrijd tijdrekken, niet een waarschuwing of kaart. Spelers die harde gevaarlijke takels inzetten en overduidelijk veel te laat zijn. Geen kaart. Hij heeft 1 kaart gegeven voor praten tegen de scheid, waar bij mij de haren van recht overeind gingen staan. Ze hadden alles mee en dan wordt je nog boos ook als je reglementair volgens het boekje van de bal wordt gezet en ga je zeiken bij de scheids...

Gözübüyük alweer slecht gefloten? Gaat goed bij hem de laatste tijd!

20 december 2018 om 12:16

Je mag mij voor gek verklaren, maar ik vond beide momenten dat je een penalty kan geven.

Huntelaar wordt aan zijn schouder getrokken, dat is gewoon een overtreding, al is het licht. Op het middenveld krijg je die altijd, geen reden om dat binnen de 16 meter ook niet te doen. Van een schwalbe kan geen sprake zijn als hij echt getrokken wordt, natuurlijk gaat hij dan makkelijk liggen, maar dat is niet de definitie van een schwalbe en dan moet je maar niet aan zijn schouder trekken.

En Lamprou speelt de bal niet en alleen de speler, het zag er ongelukkig uit, maar hij is gewoon te laat en haalde veel voordeel uit de botsing. Ik vond deze iets duidelijker, maar beide beslissingen zijn te begrijpen.

“Ik denk dat beide strafschoppen wellicht discutabel waren. 0-0 of 1-1, dat trekt het redelijk recht. Maar op het moment dat de eerste penalty gegeven wordt, krijg je een rare smaak in je mond”,

Wat een nare manier om met zo'n bijzin de scheidsrechter tóch verdacht te maken, terwijl je zelf erkent dat het rechtgetrokken werd.

20 december 2018 om 08:51

Wat een domme beredenering zeg. Dus als je een fout corrigeert met nog een fout dan is het dus goed? Is geen wiskunde waar 2x negatief dan positief is, wat een onzin @JJvH91

20 december 2018 om 08:54

Hij refereert aan wat Molenaar zegt, niet wat hij zelf zegt.

Edit,

Eigenlijk ben het gewoon met hem eens, dat het onzin is wat Molenaar zegt....

20 december 2018 om 09:15

@serra010 Je begrijpt mijn reactie niet, ik zou het artikel en mijn reactie nog een keer goed lezen als ik jou was.
Ik beweer dat niet, Molenaar beweert dat. Wat ik kwalijk vind is zijn insinuaties die daarop volgen.

Speciaal voor jou: 2x negatief is niet positief in de wiskunde - negatief keer negatief is positief.

Lees weinig positiefs over deze man laatste tijd. Ook Laatst vvv groningen maakte die er weer een potje van. Mssch beter poosje bij de amateurs fluiten...?

Gozobuyuk fluit eigenlijk vrijwel nooit goed tegen ons. Om eerlijk te zijn is een van de weinige positieve dingen in de KKD de betere / meer constantere scheidsrechters.

20 december 2018 om 13:38

Je bedoelt dat er geen favoritisme in de KKD is? Het favoritisme die topclubs en subtopclubs in de ED wel mee krijgen. (Zie Fortuna - AZ, Edwin de Graaf) Op dat gebied ben ik het helemaal met je eens.

Beide 100% penalties. de eerste lijkt misschien weinig aan de hand, maar er wordt vast gehouden en als je dat doet bij een doorgewinterde aanvaller als Hunterlaar weet je gewoon dat je een penalty veroorzaakt. Een andere onervaren spits was doorgelopen.

Andere penalty, gewoon dom uitkomen van de keeper! Als hij wat meer coordinatie had over zijn lichaam, was hij op zijn benen blijven staan en was er niks aan de hand geweest.

20 december 2018 om 10:32

Beide gewoon niet. Serieus, het was dom van de verdediger maar Huntelaar ging heel makkelijk naar het gras. Absoluut geen strafschop. Lamprou raakt de speler wel, maar voor hij hem raakt lijkt het net alsof die (engels?) speler van de duikplank probeert te springen.

Als het aan jou ligt is het al een strafschop wanneer een verdediger per ongeluk een shirtje aanraakt.

20 december 2018 om 11:01

Gras? Welke gras? Precies 1m2 gras op de plek waar Huntelaar viel? Volgens mijligt er een toekomstig stuk plastic soep in Kerkrade.

20 december 2018 om 11:02

Als je hierboven de comments leest, kun je zien dat Huntelaar werd aangetikt. Hij ging niet naar de grond vanwege de hand op zijn schouder.

Je krijgt een nare smaak in je mond door de scheids, als die een strafschop geeft aan Ajax. Maar als je zelf ook een belachelijke strafschop krijgt, is dat discutabel. Je wordt misselijk als je er een tegen krijgt, dan ga je zeuren, maar als je er een mee krijgt dan hoor je hem niet hoor. Beide strafschoppen waren onterecht, maar leuk om alleen die van Ajax te benoemen.

Verder naar mijn mening een sterke trainer. Hij zit op zijn plek in Kerkrade, hij is niet kwalitatief genoeg om veel hoger te coachen, maar ik kan zijn manier van communiceren en zijn vaak realistische kijk wel waarderen. Gewoon een fatsoenlijk mens voor de camera.

20 december 2018 om 11:00

Als je het interview had gezien dan zou je dit niet plaatsen. Hij zegt dat beide licht waren en discutabel. Alleen op het moment dat hij de pingel tegen gaf kreeg hij een nare smaak in zijn mond omdat ze tegen Twente (volgens hem) ook genaaid waren. Uitspraak was er een van dat moment. Maar goed, voetbalzone....

Het wordt steeds grappiger allemaal. Beide ploegen krijgen een penalty, die van Ajax leek meer terecht te zijn dan die van Roda maar toch klaagt de trainer van Roda?

20 december 2018 om 13:46

VZ brengt het een beetje vreemd. Molenaar zegt dat hij op het moment dat Ajax de eerste penalty kreeg een nare smaak kreeg. Logisch, omdat er niet veel aan de hand was en Ajax op 0-1 kwam. Daarna geeft hij zelf nog aan dat de penalty voor Roda ook erg discutabel was en dat het op die manier wel is rechtgetrokken.

Volgens mij zegt hij hier niets verkeerds, zelf ben ik ook van mening dat het in beide situaties geen strafschop was.

20 december 2018 om 22:50

Hij zegt dat hij de situatie bij de eerste strafschop niet gezien heeft. Letterlijk zegt hij: Ik stond er te ver vanaf om een goed oordeel te hebben.

Vind je het zelf dan niet raar om te zeggen dat je een rare smaak in je mond krijgt? Zonder enig bewijs, hij heeft het immers niet gezien, meteen suggereren dat de scheids Roda benadeelt. Gewoon lachwekkend.

Tegen Urk had Roda een ronde eerder het geluk van de scheidsrechter (2 goals onterecht afgekeurd, zie foxsports samenvatting). Soms zit het mee, en soms tegen Molenaar.

20 december 2018 om 13:27

Ik vond het toen redelijk opvallend dat mensen op basis van de beelden van FOX claimden dat allebei de doelpunten geen buitenspel waren. Bij de eerste goal was het lastig te zien door het standpunt van de camera, het leek me nét geen buitenspel maar vanuit die positie was het naar mijn mening niet goed te beoordelen. Bij de tweede situatie waren niet eens alle verdedigers van Roda in beeld op het moment van de pass. Dan kun je toch nooit constateren of het buitenspel is of niet?

Op basis van de beelden vond ik het erg lastig conclusies trekken. Neemt niet weg dat Roda dramatisch speelde en Urk zeker recht had op een beter resultaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
10.TOP Oss47-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. HamersKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren