Negentienjarige invaller voorkomt blamage van Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Coupe de la Ligue. De koploper van de Ligue 1 had zijn handen dinsdag vol aan Orléans, de nummer elf van de Ligue 2, maar wist toch met 1-2 te winnen. PSG kan zich nu richten op de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Nantes.

PSG probeerde Orléans van meet af aan onder druk te zetten en ondernam ook al binnen de minuut een doelpoging, maar de inzet van Juan Bernat werd gekeerd door de doelman. Het team van trainer Thomas Tuchel kreeg voldoende kansen om de score te openen in het Stade de la Source, maar onder anderen Eric-Maxim Choupo-Moting kreeg de bal er niet in. Na 41 minuten brak Edinson Cavani de ban: de Uruguayaan scoorde met een lob na een prachtige pass van Angel Di Maria.

PSG begon met een andere doelman aan de tweede helft: Alphonse Areola kreeg rust en werd vervangen door Gianluigi Buffon. PSG bleef logischerwijs de bovenliggende partij, maar scoorde niet en kreeg na zeventig minuten het deksel op de neus. Joseph Lopy kon de bal meenemen na balverlies van middenvelder Christopher Nkunku en verschalkte Buffon met een lage inzet in de verre hoek. De supporters van Orléans waren door het dolle heen.

Het team van trainer Didier Ollé-Nicolle slaagde er echter niet in om het gelijke spel vast te houden, want na 81 minuten werd het 1-2. De negentienjarige rechtsbuiten Moussa Diaby ontving de bal van Julian Draxler, dribbelde het strafschopgebied binnen en poortte de keeper. Diaby was na 78 minuten binnen de lijnen gekomen voor Nkunku.