Ex-Eredivisionist deelt Fenerbahçe keiharde dreun uit bij rentree Yanal

Maandag, 17 december 2018 om 19:58Dominic Mostert • Laatste update: 20:00

Fenerbahçe blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Bij de rentree van trainer Ersun Yanal leken de Gele Kanaries maandagavond met 2-1 te gaan winnen van Erzurumspor, maar in de blessuretijd kwamen de gasten langszij via Lennart Thy: 2-2. Daardoor weet Fenerbahçe de degradatiezone niet te verlaten; de club had veertiende kunnen staan, maar blijft op de zeventiende plek in de Süper Lig met evenveel punten als nummer zestien Erzurumspor.

Het was een zeer rumoerige week voor het geplaagde Fenerbahçe. Na nederlagen tegen Akhisarspor (3-0) en in de Europa League tegen Spartak Trnava besloot de geplaagde topclub op vrijdag om zich te ontdoen van Erwin Koeman, die werd vervangen door Yanal. De nieuwe trainer voerde niet veel wijzigingen door in zijn opstelling ten opzichte van Koeman. Spelers als André Ayew en Mathieu Valbuena keerden terug van blessureleed en hadden een basisplek, net als ze onder Koeman hadden indien ze fit waren. Voormalig NEC'er Ferdi Kadioglu bleef negentig minuten op de bank bij Fenerbahçe.

Op het veld was aanvankelijk weinig te merken van de onrust. Fenerbahçe kende een goede eerste helft en leidde bij rust met 2-0 tegen Erzurumspor. In de achttiende minuut opende Ayew de score: na een voorzet van Mauricio Isla vanaf de rechterflank stond de Ghanees bij de tweede paal klaar om raak te koppen. De 2-0 kwam op naam van Martin Skrtel, die hoger sprong dan zijn bewakers en een corner van Valbuena binnenkopte. In de openingsfase van de tweede helft brachten de bezoekers de spanning terug via voormalig Fortuna Sittard-speler Emrah Bassan, maar Fenerbahçe leek de zege over de streep te gaan trekken.

In de tweede minuut van de blessuretijd ging het toch nog mis. Thy, een andere speler met een verleden in Nederland, deed Fenerbahçe pijn: 2-2. De ex-speler van VVV-Venlo pikte de bal op in het strafschopgebied, werd bewaakt door twee man en leek vanuit zijn positie niet te kunnen scoren. Uit de draai slaagde de Duitser erin om toch de verre hoek te vinden. Fenerbahçe heeft dit kalenderjaar nog twee duels te gaan: donderdag wacht een bekerduel met tweededivisionist Giresunspor en maandag gaat men op bezoek bij Antalyaspor.


Poll

Krijgt Ersun Yanal Fenerbahçe aan de praat, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door ua010)

De commentator zei het al: de eerste helft het Fenerbahce van Ersun Yalan, de tweede helft het Fenerbahce van Cocu en Koeman. Ik denk dat het iets psychisch is geworden, verder heb ik hier geen verklaring meer voor. Het is natuurlijk nog een korte periode om dit team gelijk aan de praat te krijgen, maar de eerste helft geeft in iedergeval hoop.

17 december 2018 om 20:15

Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, maar was er inderdaad een hoopvol potje voetbal? En wat bedoel je precies met het Fener van Cocu en Koeman? De wissels? Of heeft hij het systeem helemaal omgegooid?

17 december 2018 om 20:22

In de eerste helft was er zeker een hoopvol potje voetbal, dat is ook duidelijk terug te zien in de statistieken. Ik weer oprecht niet wat er mis is gegaan, maar in de tweede helft leek niks op wat er gebeurde in de eerste helft. Daarnaast valt er ook wel te praten over de wissels. Zowel Baris, Benzia en Reyes vielen dramatisch in. Daarnaast weten we dat Reyes op het middenveld zetten, vragen om problemen is. En dat is wat er gebeurde ook.

17 december 2018 om 20:17

Ik denk dat het tijd is dat de spelersgroep een keer in de spiegel gaat kijken. Dit kan echt niet voor zo een club

17 december 2018 om 20:23

Zoals ik al zei, het is nog vroeg om gelijk verschil te zien. Ik denk inderdaad dat er na vandaag wel in de spiegel gekeken gaat worden. Ik heb volle vertrouwen in Ersun Yanal.

17 december 2018 om 20:24

Dat lijkt me veel te simpel om te zeggen. Als het slecht gaat, is het het werk van de vorige coach. Als het goed gaat je eigen werk. Als alles zo makkelijk was.... Ik denk dat Fenerbahce ook een keer goed naar de spelers moet gaan kijken.

17 december 2018 om 20:34

Hoop? Werd dat ook niet geroepen na de wedstrijd tegen ons? En volgens mij ook na de comeback tegen Anderlecht van 2-0 naar 2-2? Een helft leuk spelen dan ben je er nog lang niet. Ik denk niet dat Yanal of wie dan ook dit team aannhet praten kan krijgen, puur omdat er gewoon geen kwaliteit is. Enige geluk voor Yanal Is dat hij na 1 comp.wedstrijd de selectie kan aanpassen in de winterstop. Pas dan kan hij eventueel het tij keren P.s. Het is voor ons wel genieten natuurlijk dit

17 december 2018 om 22:13

Hebbeb ze dan wel geld bij fener ik las dat ze 621 miljoen schuld hebben?

2-0 en dan nog weggeven tegen een degradatie klant... Inmiddels komen ze zelf ook in aanmerking voor die titel.

Ik denk dat Fenerbahce gaat eindigen rond de tiende plaats. En er is maar 1 hoofdverantwoordelijke. Het valt mij op dat bijna niemand deze persoon ook daadwerkelijk ziet als de hoofdschuldige. Maar ik vind de voorzitter Ali Koc zeker hoofdverantwoordelijke dat Fenerbahce na 17 weken op de 17de plaats staat.

17 december 2018 om 21:08

Je kan wel makkelijk Ali Koc de schuld geven, maar hij staat niet op het veld. Als Slimani nou op z’n minst 1 van zijn 100% doelkansehad gescoord, en hij had er 3! hadden we hier niet gelijk gespeeld En zelfde verhaal met Cocu en Koeman hoevaak Slimani kansen verpruts is gwn lachwekkend Als Slimani op z’n minst scoort zoals een spits dat doet waren we nu niet 17de

17 december 2018 om 22:33

Hij is wel verantwoordelijk voor wat er op het veld staat en wie diegene opstelt. Daarom is hij hoofdverantwoordelijke in mijn ogen. Ik begrijp dat meningen verschillen, maar voor mij is het heel makkelijk. Ali Koc ontslaat Kocaman, kiest voor Cocu en Comolli, laat Comolli de transfers doen (ik ga er van uit dat Ali Koc uiteindelijk akkoord geeft voordat een speler wordt gekocht/verkocht) en dit is het resultaat.

17 december 2018 om 21:25

Ali Koc heeft tot nu toe veel betekend voor Fener, donaties, sponsoren etc. Daarvoor ben ik hem zeker dankbaar want iedereen weet dat hij dat doet omdat hij gewoon een fanatieke Fener-supporter is. Maar wat ik hem kwalijk neem is, dat hij niet in eerste instantie gewoon voor Yanal koos en daarna ook gewoon veel te lang aan Cocu vasthield en daarna ook nog is aan Koeman. Koc heeft heeeeel veel credits bij de achterban, en het gaat nog wel een tijdje duren voordat hij echt aangepakt zal worden, maar die man is veel te koppig. Hopelijk gaat hij niet herhaaldelijk dezelfde fouten maken.

17 december 2018 om 21:36

Het enige wat ik niet begrijp is hoe elke trainer Cocu, Koeman en nu Yanal steeds Slimani laat spelen, gooi Kadioglu gwn voor de leeuwen man. Hij zal het vast niet slechter doen dan Slimani

17 december 2018 om 22:39

Ali Koc heeft inderdaad erg veel betekend door veel van zijn eigen bedrijven als sponsor aan te stellen. Hiervoor verdiend hij ook mijn respect omdat dit duidelijk laat zien hoeveel liefde hij heeft voor Fener. Hij is de laatste die zou willen dat het slecht gaat met Fener. Echter, hij heeft grote fouten gemaakt in zijn eerste jaar. Dit neem ik hem niet kwalijk, want hij heeft ervaring nodig. Maar dit neemt zijn fouten niet weg en door die fouten bevind Fener zich beschamend op de 17de plaats. Waarom stuurt hij Kocaman weg? Waarom haalt hij Cocu, als Koc aangeeft dat ze een aanvallende Fener gaan zien? Wist Koc niet wat voor een trainer Cocu is? Hij heeft een maand geleden op de televisiekanaal van Fener duidelijk gezegd: Ersun Yanal past niet in mijn visie die ik heb met Fenerbahce. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat Yanal niet zal komen. Waarom haalt hij hem alsnog? Ik denk door de grote druk van de fans. Maar waarom ga je luisteren naar de fans als jij zo zeker bent van je visie?

Het is echt huilen met de pet op! Slimani wat ben jij een waardeloze voetballer. Je staat overal, behalve waar je hoort te staan.

17 december 2018 om 21:22

En wanneer hij staat waar hij hoort te staan, doet hij alles behalve het gene wat hij moet doen. Ik denk echt dat Slimani de slechtste voetballer is die ik ooit heb gezien in het marineblauw-geel.

17 december 2018 om 21:50

Guiza and Maldonado did like this comment.

In de eerste helft zag ik een Fener die ik al 4 jaar niet gezien heb, en toendertijd was Yanal ook coach. Zoveel pressie, zoveel passie, het begon allemaal uitstekend. Maar de tweede helft, zag je weer het Fener van Cocu. Conditioneel kan Fener het spel wat Yanal het liefst hanteert op dit moment gewoon totaal niet aan. In de winterstop, moet dat er in geslepen worden. En versterkingen zijn ook heel hard nodig.

Slimani wil ik nooit meer zien in een Fener-shirt, ik heb spitsen als Bienvenu, Guiza en Gökhan Ünal meegemaakt, maar hij is zelfs slechter dan deze gasten. Ik zag wat geruchten dat Fener interesse heeft in Burak Yilmaz (weet niet tot hoeverre het waar is maar dat Yanal en Yilmaz een goede band hebben is algemeen bekend) en er zijn supporters die daarop tegen zijn, maar fuck dat romantische gedoe. Als Burak vandaag in de spits had gestaan had hij minimaal twee doelpunten op zijn conto geschreven. Ook al heb ik een hekel aan hem is hij van harte welkom als het aan mij ligt.

Deze selectie blijft kopzorgen geven, Benzia die zoveel kwaliteiten heeft maar zo nonchalant is, Eljif Elmas die zo ontiegelijk hard werkt maar nu in een zware vormdip zit. Elke wedstrijd lijkt het gewoon alsof Skrtel alleen achterin staat want zelfs een pion zou niet onderdoen voor Neustadter. En zo kan ik nog heel lang doorgaan omdat eigenlijk alleen Skrtel en Valbuena dit seizoen een gemiddelde voldoende scoren, en zelfs die twee zijn geen toppers. Desondanks heb ik hoop, of we nou 1e staan of 17e, ik blijf altijd hoop hebben. De supporters waaronder ik hebben 4 jaar lang geschreeuwd om Yanal en eindelijk is hij er. Ik ben benieuwd naar de aankomende weken.

Ik zie een verre vergelijkenis met het Fc Twente van vorig jaar. Trainer er uit en spelers en supporters die zeggen dat het wel goed komt. Inmiddels is er de laatste tijd alleen maar verloren of gelijk gespeeld tegen de clubs rondom Fener en houden ze straks alleen nog maar clubs ver boven zich over om de nodige punten tegen te pakken. Al met al zal het een soannende tweede seizoenshelft worden.

Oke Ersun Yanal je bent 1 a 2 dagen trainer. Begint de wedstrijd sterk je staat met rust 2-0 voor. Vervolgens krijg je gelijk na rust een goal tegen, je elftal houdt het fysiek gewoon niet meer vol. Achter in laten ze steken vallen. Dan wissel je juist om achter in dicht te houden. Ayew->sener Ekici-> Reyes valbuena -> ismail. Maar wat doe je je wisselt idendiek de zelfde spelers voor terug. Wat je vergeet is dat er geen aansluiting meer is van uit je verdediging en middenveld.. tactisch ben je gefaald.. je volgt Fener al heel lang op de voet? Je weet dat ze uit elkaar vallen en dan nog wil je blijven druk zetten? Maar goed is ke eerste wedstrijd.. Spelers als Eljif elmas moet je rustig in brengen? Weet je wat voor punten die jongen ons gekost heeft? Vandaag weer laten zien dat hij maar 1 helft kan spelen. Slimanie? Een paar wedstrijden banken en misschien komt ooit zijn geluk. Benzia willen ze niet begrijpen alhoewel ik deze wedstrijd juist met ayew-benzia-valbuena zou beginnen.. met ekici er achter samen met topal.. hadden we wel veel tika tak kunnen zien.. Op naar de volgende wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
O. TufanMiddenvelder305
A. BayındırKeeper320
Luiz GustavoMiddenvelder271
J. SosaMiddenvelder273
M. YandaşMiddenvelder274
M. ThiamAanvaller276
E. ValenciaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

0 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Als Kylian Mbappé weigert een nieuw contract te ondertekenen bij Paris Saint-Germain, komt de regerend kampioen van Frankrijk wellicht uit bij Borussia Dortmund. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren