‘Eerlijk? Ik geloof dat Ajax kans maakt om de Champions League te winnen’

Maandag, 17 december 2018 om

Royston Drenthe geeft Ajax een goede kans om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De routinier van Sparta Rotterdam speelde tussen 2007 en 2010 in totaal 46 keer voor Real Madrid, de club die maandagmiddag uit de koker kwam als tegenstander voor Ajax in de achtste finales. Een 'interessante loting', zegt Drenthe. "Omdat ik kansen zie voor Ajax."

De geboren Rotterdammer merkt op dat Ajax in goeden doen is en Real Madrid 'niet zo'. "Dit is voor Ajax het ideale moment om Real uit de Champions League te knikkeren", concludeert hij. Drenthe zegt als 'echte Rotterdammer' objectief naar andere clubs te kijken en ziet dat Ajax er goed voor staat. "Sterker: zij zijn de jongens die het voor 'ons' doen in Europa, zij laten het voor Nederland zien. Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben."

Met de mix van 'jong en oud' zou Ajax het Real Madrid lastig kunnen maken, voorspelt Drenthe. Hij sluit zelfs niet uit dat de Amsterdammers nog een heel stuk verder komen in de Champions League. "Ik ga niet roepen dat Ajax de Champions League wint", benadrukt Drenthe. "Maar eerlijk? Ik geloof wel dat ze een kanshebber zijn, ja. Kijk, ik ben een jongen die kan genieten van fantastisch voetbal. Door welke club dat ook gespeeld wordt. En Ajax speelt gewoon fantastisch voetbal."

Emilio Butragueño, directeur public relations van Real, spreekt op de website van de Koninklijke respectvol over Ajax. "Ze hebben een fantastische speelstijl: ze zijn graag aan de bal en denken offensief, een beetje zoals wij doen. De strijd om de controle over de wedstrijd en over de bal kan een van de sleutels zijn om de wedstrijd te winnen. Ze zullen heel gemotiveerd zijn en wij moeten beseffen dat het lang geleden voor ze is dat ze zich plaatsten voor de knock-outfase. Zeker voor eigen publiek zijn ze erg sterk. Het wordt een grote uitdaging."


Poll

'Ajax is een kanshebber om de Champions League te winnen'


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door fortress)

Is dit seizoen niet realistisch. Zou al een enorme stunt zijn als Ajax Real kan uitschakelen en met een beetje mazzel dat Ajax dan de winnaar van Roma - Porto treft dan zou Ajax maximaal de halve finale kunnen halen denk ik.

17 december 2018 om 19:01

En in de halve finale pakt de tegenstander snel een rode kaart, wint Ajax die wedstrijd makkelijk waarna ze thuis gelijk spelen. En dan sta je ineens in de finale. Alles kan in het voetbal, de kans is minimaal maar hij is er wel degelijk.

17 december 2018 om 19:17

Als dit over Feyenoord gezegd werd zou je dan hetzelfde hebben geroepen?

17 december 2018 om 19:20

Precies. En in de finale zit alles mee. Onterechte penalty in de laatste seconde....tadic aanloop....hoog over!

17 december 2018 om 19:30

Ik denk t niet, want Feijenoord is al mijlenver verwijderd van het niveau van Ajax. Zij winnen niet overduidelijk hun duels in de eredivisie, dus ze Jansen toedichten in de CL zou echt vreemd zijn. Bij Ajax is dat wat minder het geval. Ze winnen souverein hun duels in Nederland en ook in Europa kan het behoorlijk gesmeerd lopen en deden ze al niet onder voor een behoorlijk gevestigde club. Dan mag je, met de deur op een kier, best dromen van winst tegen real. En vanaf dan is toch vanalles mogelijk.

17 december 2018 om 19:31

Dat kan niet want volgende seizoen krijgen we te maken met Var.

Ik vind Drenthe echt een geweldige persoon en hij kan mijn dag weer helemaal goed maken.

Niet dat ik vandaag een slechte dag had, maar met deze uitspraak maakt hij mijn dag toch weer wat mooier. Ik ben zelf Ajacied, maar Ajax maakt geen kans om de Champions League te winnen.

Zoals ik in een andere topic hier op Voetbalzone ook al aangaf: ook al draait Real Madrid dit seizoen niet best, ze blijven natuurlijk de grote favoriet om dit tweeluik met Ajax te winnen al acht ik Ajax niet helemaal kansloos, want naar mijn hebben ze een redelijk goede kans om te winnen.

Hopelijk kan Ajax tegen Real Madrid ook opbrengen, wat ze in de twee wedstrijden tegen Bayern München ook opbrachten.

17 december 2018 om 18:37

Ik zeg absoluut niet dat Ajax de Champions league gaat winnen, hoewel ik het vurig hoop. Maar verhalen zoals de jouwe zijn een kopie van de verhalen in de jaren ‘90. Ajax zou met zo’n jong elftal geen enkele kans maken tegen de Europese grootmachten. En zie wat er gebeurde. Punt van het verhaal is: alles kan. Griekenland en Denemarken konden een EK winnen, Porto en Ajax de Champions league. Ik geloof in deze mannen en hun kwaliteiten. Zal het genoeg zijn? Waarschijnlijk niet. Maar ik durf niets uit te sluiten.

17 december 2018 om 18:47

Ajax heeft er het elftal niet voor. Verdedigend zijn ze te zwak voor dit niveau. Een team met mindere spelers kan winnen maar een team zoals Ajax wint toch vaak wanneer ze voetballend de sterkere zijn. Ajax is geen team die extreem goed met standaardsituaties is pf een hele wedstrijd kan verdedigen en dan via de counter 1 of 2 goals kan maken, ook kwa fysieke kracht doen ze natuurlijk onder voor hun tegenstanders. Daarnaast is een ek/wk over 1 wedstrijd wanneer het over 2 wedstrijden is is het wel een lastigere opgave om 2x keer met geluk te winnen.

17 december 2018 om 19:22

We hebben een defensie met de golden boy De Ligt, Argentinie captain Tagliafico, eex Manchester United verdediger Blind... dat zijn jongens die echt wel wat kkunnen. Dat het er op momenten zwak uit zag tegen Bayern had puur te maken met de strategie die er werd gehanteerd in de wedstrijd. Niets met de defensieve kwaliteiten van de Ajax spelers zelf die achterin staan.

17 december 2018 om 19:50

De verdedigers zijn zeker niet slecht. Ik zeg ook voor dit niveau. De Ligt is een topper daar heb je helemaal gelijk in, Tagliafico is ook een goede back maar hij is af en toe nogal lomp en tegen buitenspelers van het kaliber Bale gaat hij het ook lastig krijgen en Blind komt gewoon te kort op meerdere gebidem. Ik vind dat Ajax het uitstekend doet hoor! maar Onana redt ze wel vaak want toch zie ik zelfs in de CL dat de verdedigers en middenvelders van Ajax veel te hoog staan waardoor de tegenstander een overtal heeft. Tegen teams van dat kaliber moet je zulke situaties ten alle tijden proberen te vermijden. Ik ben het ook met je oneens dan dat het aan energie lag, zo’n actie van Taglisfico bij die strafschop is gewoon een fout, of het laten lopen van een spits ook of het inleveren van de bal door de Jong.

17 december 2018 om 20:13

De verdediging van real Madrid is anders ook niet goed genoeg, van Bayern eigenlijk ook niet... Gezien hun tegendoelpunten

17 december 2018 om 20:21

Je kan in elk geval een goede grap vertellen. Ajax heeft natuurlijk een super verdediging. Golden boy, 3 internationals waarvan 1 captain van Argentinië. Standaardsituaties: ooit van een speler genaamd Schöne gehoord?? Wedstrijden tegen benfica en bayern niet gezien? Ajax vol strijd tpt de laatste minuut. Tagliafico en de Ligt zijn fysieke beesten en ook vd beek, blind en huntelaar win je niet snel op fysiek van. Over 2 wedstrijden is idd lastiger als je het van geluk moet hebben. Ajax is echter beter dan niveau benfica en heeft bewezen op het moment van niveau bayern te zijn. Heb je nog steeds wat geluk nodig, maar niet eens zo gek veel. Dat balletje dat er net wel in gaat kan al voldoende zijn.

17 december 2018 om 21:04

Je bedoelt dat Blind op 1 vlak tekort komt en dat is snelheid? Voor de rest gewoon een zeer goede speler. Voetbaltechnisch sowieso de beste Ajax-verdediger.

17 december 2018 om 21:17

Ik denk oprecht dat de winst dit seizoen - naast gerichte aankopen en aanblijven Ziyech - dat de dubbele wedstrijden in de voorbereiding en de intensieve trainingen van Ten Hag bij hebben gedragen aan de prestaties van Ajax. Conditioneel top, doorgaan tot de allerlaatste seconden.

Verder was Real op dit moment mijn nummer 2 om te loten - achter Porto. Maar eigenlijk kunnen we nog niks erover zeggen. Winterstop zit er tussen en voor je het weet draait Real alweer als vanouds. Toch, op basis van deze Europese campagne kunnen we wel zeggen dat Ajax moeilijk te verslaan is (wordt sowieso geen walk over), eigenlijk altijd wel scoort en dat Ajax God mag bedanken dat Ziyech is gebleven (en Tadic is gekomen). Dat geeft in ieder geval hoop.

17 december 2018 om 22:00

Een keeper is ook onderdeel van de verdediging, staat zijn doel te verdedigen. En geeft vaak leiding aan de verdediging. Komt nog bij dat het verdedigen begint bij de aanvallers.

17 december 2018 om 22:40

Lengte, sprongkracht, snelheid, fysiek en hij is ook niet de beste in de duels. Ten Hag kiest niet voor niks voor Wober in sommige cl wedstrijden want Blind is natuurlijk een veel betere verdediger.

17 december 2018 om 22:42

Oow want standaardsituaties zijn alleen maar vrije trappen? Real mist Ronaldo nu maar die 4 cl titels hebben ze mede gewonnen door corners wat teams met volwassenere fysiek sterkere spelers dan Ajax al erg veel moeite mee hebben.

17 december 2018 om 18:42

Wat een onzin, tuurlijk maakt Ajax kans om de CL te winnen, het is echt totale onzin om te beweren dat we geen kans maken!

17 december 2018 om 18:59

De kans is even groot als de kans op het kampieonsschap van Feyenoord van voor het afgelopen weekend.

17 december 2018 om 20:24

En aangezien Ajax afgelopen paar jaar twee keer kampioen is geworden na een grotere achterstand halverwege dan feyenoord nu, zelfs na afgelopen weekend, is de kans dus niet torenhoog, maar zeker aanwezig..

17 december 2018 om 22:01

Wat als Ajax de CL niet wint is het weer een verloren jaar..... Ja toch??

Denk dat ze city, juve, psg niet over 2 wedstrijden kunnen verslaan. Men moet ook niet vergeten dat ondanks dat ze het geweldig deden tegen bayern ze met 1-1 en 3-3 op onderling resultaat er uit zouden liggen. Ik schat 4 a 5 clubs hoger in dan bayern in vorm. Ik denk dat halve finale wel mogelijk is voor Ajax als het mee zit, maar verder kan echt niet.

17 december 2018 om 19:09

Gele kaarten spelen ook nog een rol. Volgens mij staan alle verdedigers van ajax op scherp en dat zou gevolgen kunnen hebben voor de return. Als het over één wedstrijd zou gaan zouden ze veel meer kans maken om Real uit te schakelen.

"Dit is voor Ajax het ideale moment om Real uit de Champions League te knikkeren" Alleen spelen ze niet 'op dit moment' tegen Real, maar pas over twee maanden en de return zelfs nog drie weken later. Normaliter schakelt Real tegen die tijd Ajax 'gewoon' uit. Ik wil niets afdoen aan de prestaties van Ajax, die zijn uitstekend, maar waarom moeten we in dit land altijd meteen zo doorslaan? Je kan ook gewoon respect en waardering voor Ajax opbrengen zonder meteen te zwelgen in de superlatieven en overdrijving.

17 december 2018 om 18:28

Als Ajacied ben ik het met je eens hoor, even rustig aan. Real is gewoon een top 3 club in de wereld, de kans dat je er met 3 goals verschil af gaat is groter dan de kans dat je door gaat. Tuurlijk gaan voor die kans en hopen op het beste, maar als ik het zo lees os Real Madrid goed te doen en dat vind ik vrij bizar.

17 december 2018 om 18:29

Zeker waar. Maar real heeft 29 punten uit 16 wedstrijden en ze hebben punten laten liggen tegen ploegen die minder zijn dan ajax. Vandaar dat mensen het idee hebben dat ajax kans maakt. Het wordt wel wat overdreven inderdaad maargoed als je zag hoe psv tegen atletico speelde 2 jaar geleden en hoe atletico uiteindelijk op penalties de finale verloor.. alles is mogelijk.

17 december 2018 om 19:34

Ik kan me voorstellen wat je bedoelt. Frtorres. Maar superlatieven zijn in dit geval terecht. En op welk punt zou jij vinden dat we niet meer spreken van overdrijven? Zou dat pas zijn als Ajax de CL wint?

17 december 2018 om 19:37

Helemaal mee eens. Als de wedstrijd morgen zou zijn is dit de perfecte loting. Transfers, blessures, vorm, er kan nog zoveel gebeuren in 2 maanden. Het is te hopen dat het bij Real nog een beetje gaat draaien in de competitie. Als ze alleen nog voor de CL spelen acht ik Ajax echt kansloos. Maar goed, het kan. Het feit dat Real in de weekenden voor de wedstrijden de derby en de Classico speelt geeft misschien nog meer houvast dan de vorm van vandaag.

Ach alles kan gebeuren, Ajax heeft genoeg kwaliteiten maar de CL win je niet alleen met mooi voetbal en kwaliteiten op het veld, ervaring, wilskracht, blessures, geluk, goeie coach. Ik ben benieuwd wat zij kunnen doen tegen Real Madrid.

Royston is hier wel een beetje te optimistisch. Tegen Real heb je heel misschien kans maar dan moet alles mee zitten. Bovendien speel je eerst thuis en kan Real het voor eigen publiek goed maken.

De kans is er zeker. Denk een procentje of 3 op de eindwinst. De kans dat ze hem niet winnen is dan zo'n 33 keer zo groot maar uitgesloten is het natuurlijk niet

Klopt Royston ze hebben kans, net als de andere 15 clubs.

Ik schat de kans dat Ajax de CL wint evenhoog in als dat Leicester de PL wint en Griekenland Europees kampioen wordt. Alle kaarten moeten dan ook echt goed vallen; Ajax moet elke wedstrijd de sterren van de hemel spelen en heel veel geluk hebben met de loting en de tegenstander die een slechte dag heeft.

Als alles goed valt, dan kan Ajax best van een topclub winnen. Ook van Real. Maar daarna ook nog van andere topclubs winnen zie ik niet gebeuren. Net als met Ajax tegen United in de EL finale. Toen dachten we ook dat ze een kans maakten, maar dat ging toch vrij kansloos verloren. Hoewel dit Ajax wat beter is dan toen, gaan ze niet van de echte top winnen (lees: Liverpool, City, Barcelona).

Ze hebben zeker een kans net als de andere teams die door zijn naar de volgende ronde. Alleen zie ik ze het niet winnen de wedstrijd tegen real is over dik 2 maanden en in die tijd kan er veel veranderen. Leuk dat Ajax 2x heeft gelijk gespeeld tegen Bayern en door is naar de volgende ronde maar zulke uitspraken als dit slaat gewoon echt nergens op.

Leuk hoor, ik blijf liever met beide benen op de grond en zeg dat Ajax niet kansloos is tegen R. M. Voor de rest zien we wel.

Ik geloof niet dat Ajax Champions League gaat winnen daarom zet ik alles in bij Toto dat Ajax gaat verliezen 2X tegen Real Madrid.Dan ben ik tenminste de kampioen van Toto.

Tuurlijk, theoretisch gezien maakt Ajax kans. Maar dit is gewoon een belachelijke uitspraak.... we moeten niet doen alsof Ajax opeens aan kan haken bij de echte top. Kan in twee maanden ontzettend veel gebeuren, twee blessures bijvoorbeeld kunnen al roet in het eten gooien om überhaupt kans te maken.

17 december 2018 om 19:47

Zonder geluk vaart niemand wel. Ajax kringt het gewoon heel lastig maar is zeker niet kansloos. Als Ajax met idem mentaliteit als Tegen Bayer aantreed zijn kansen ook realisties. Dat we nu de de CL winnen is onzin...dat zou het in deze fase in 1995 ook zijn geweest...maar je bent niet kansloos als je al 12 wedstrijden achtereen ongeslagen bent.

17 december 2018 om 22:01

Al twee seizoenen ongeslagen in de CL zelfs... Al waren die twee potjes tegen Nice nou niet echt een prestatie om over naar huis te schrijven. Wat dat betreft doet Ajax het dit seizoen gelukkig een stuk beter.

Ach... weet je, we moeten er wel voor gaan. Geloof doet een hoop met mensen. Natuurlijk zijn veel teams uit de CL kwalitatief beter dan Ajax. Maar zolang je meedoet moet je voor de winst gaan. Zo simpel werkt het. En Ajacieden zijn zich echt wel bewust van het kwaliteitsverschil hoor. Maar nu al bij de pakken neer gaan zitten werkt ook helemaal niet.

Het is ieder seizoen hetzelfde liedje..real wordt door hun huidige vorm niet meer gezien als favoriet en zodra het op neerkomt winnen ze toch altijd en eind van seizoen staan ze weer met de beker in de handen. Nu is het wel anders zonder Ronaldo en zijn ze misschien in nog slechter doen dan vorige seizoenen, maar we moeten individuele kwaliteiten en vooral ervaring van de selectie niet onderschatten. Beide in huidige vorm maken kans, Ajax zo een 25-30% kans en Real 70-75% kans om door te gaan.

Het zou een droom zijn om Real een keer vroeg in de CL fase eruit zien vliegen, maar ik gok dat ze minstens tot de kwartfinale komen en met beetje geluk raken ze zelfs eerder al in vorm en bereiken ze weer de halve finale op zijn minst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

24 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 maart
Als Kylian Mbappé of Neymar wordt weggekaapt door Real Madrid, heeft Paris Saint-Germain al een alternatief op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren