‘Een winnaar als Cristiano Ronaldo zou zich nooit zo moeten gedragen’

Maandag, 17 december 2018 om

Torino verloor zaterdag de Derby della Mole door een late penalty van Cristiano Ronaldo met 0-1 van buurman Juventus en het onderonsje houdt de gemoederen nog wel even bezig in Turijn. Ronaldo botste nadat hij de strafschop had benut namelijk tot grote onvrede van Torino-voorzitter Urbano Cairo tegen doelman Salvador Ichazo aan, terwijl de preses ook niet te spreken is over een aantal arbitrale beslissingen tijdens de stadsderby.

"Een winnaar als Ronaldo zou zich nooit zo moeten gedragen. Hij beschimpte een keeper die zijn penalty bijna stopte”, steekt Cairo van wal in gesprek met Radio Rai. De voorzitter van Il Toro richtte daarna zijn pijlen op de arbitrage: “Ik heb een lijstje gemaakt van ongelooflijke beslissingen die in ons nadeel uitvielen.”

“Iedereen kon zien wat er gebeurde: Blaise Matuidi duwde Andrea Belotti en Alex Sandro hield Simone Zaza vast. Dat waren twee incidenten waar de VAR in ieder geval naar had moeten kijken, al zijn we niet de enige club die dit jaar op die manier benadeeld is”, is hij duidelijk. Cairo heeft niet het idee dat de invoering van de videoscheidsrechter de Serie A eerlijker heeft gemaakt.

“De psychologische ondergeschiktheid is er nog altijd: in de afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld een aantal ongelooflijke beslissingen de kant van Juventus, die toch al sterker zijn dan wij, opgevallen. Ik tel er op z’n minst vijf die in ons nadeel zijn uitgevallen. VAR als een democratie gaat op dit moment achteruit.” Torino staat na de nederlaag tegen La Vecchia Signora op de tiende plaats, terwijl Juventus met een voorsprong van acht punten op Napoli koploper blijft.


Poll

Vind jij dat Torino meer verdiende in de derby?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door emilesteele)

Hoe precies? Hij scoorde en er kwam een stukje frustratie vrij, nog voor hij werkelijk contact met hem maakte liep die bij m weg en kwam het aan op een lullige teletubbiesprong. Wat een gezeur

17 december 2018 om 15:52

Om er nog maar over te zwijgen dat de twee het gewoon tijdens de wedstrijd, een paar minuten later, hebben uitgesproken.

17 december 2018 om 16:26

Het was onsportief en respectloos. Irritant dat er altijd weer mensen zijn die de nare trekjes van Ronaldo goedlullen. Het is een fantastisch goede voetballer, maar het zou de fans sieren als ze eens toegeven dat hij enorm rare en onnodige trekjes kan hebben.

17 december 2018 om 16:41

Als je ooit op een voetbalveld hebt gestaan weet je dat iedereen wel zo zijn trekjes heeft. De ene bijt, de ander spuugt en als je bijvoorbeeld ziet wat Ruud van Nistelrooij na zijn penalty destijds deed dan is dit gewoon niks bijzonders.
Niet iedereen kan zijn passie zo onderdrukken en de ideale schoonzoon spelen. Als je je daar zo erg aan stoort ga je maar lekker handbal kijken ofzo?

17 december 2018 om 17:11

Ha, dus als iemand vindt dat men normaal moet gedragen, dán moet hij handbal gaan kijken, denk dat handbal dan de meest bekeken sport zou zijn.

17 december 2018 om 18:34

Dan raad ik jou eerst een lesje begrijpend lezen aan voor je aan je handbalwedstrijden gaat beginnen. Passie is gewoon een onderdeel van het voetbal, niks abnormaals aan. Sterker nog ik denk dat het de voetballer kan maken of breken.
Stoor je je zodanig aan dit soort situaties, die veel voorkomen op het veld, dat je je zelfs gaat irriteren wanneer erover gediscussieerd word, is handbal idd een fijnere suggestie.

17 december 2018 om 19:08

Iedereen heeft zo zijn trekjes. Dat klopt. Maar Ronaldo heeft er wel erg veel. Als je een structuur ziet in dit gedrag dan is het blijkbaar een onderdeel van zijn persoonlijkheid. Jij stoort je blijkbaar aan mijn commentaar. Nu kan ik ook zeggen dat jij maar op een handbalforum moet gaan zitten. Dan begrijp je wat voor idiote opmerking het van je is.

17 december 2018 om 19:27

Ik stoor me helemaal nergens aan, verder zeg ik niet dat zijn actie goed of fout is. Het enige wat ik zeg is dat het bij het voetbal hoort, evenals het feit dat dit gigantisch word opgeblazen juist omdã t het Ronaldo is.

Nou ja Juventus had een paar keer de scheids mee, dat gebeurt nu eenmaal met topploegen. Ronaldo kun je veel van zeggen maar ik kan me niet herinneren dat hij vaak na het scoren naar is tegen zijn tegenstanders

17 december 2018 om 16:32

Maar kunnen we met de VAR niet gewoon de willekeur van de scheidsrechters eruit halen door hem zelf aan te vragen? En bij juist gewoon de mogelijkheid houden en bij onjuist afnemen? Net als bij hockey? En dan krijg je niet willekeurig, te pas en te onpas dat geroep om die VAR en dat beschuldigen van willekeur

Afgelopen week weer het WK hockey gekeken waarin teams per wedstrijd gewoon het recht hebben tot een VAR-uitspraak. Geeft de videoscheidsrechter aan dat die ten onrechte is aangevraagd en de beslissing van de scheidsrechter blijft staan, verliest dat team hun recht op VAR aanvraag. Werkt perfect. Waarom niet in voetbal..?

17 december 2018 om 16:02

Omdat je dan heel veel scenarios gaat krijgen waar je of overtuigd bent dat je goed zit (en niet zo blijkt), of je niet helemaal overtuigd bent terwijl het wel iets is, maar besluit het er niet op te wagen. Stel je maakt heel vroeg een foute call, dan kan je de wedstrijd onrecht worden aangedaan. Als er iets op papier niet zou werken is dat het wel

17 december 2018 om 16:05

Hele wedstrijd*

17 december 2018 om 16:11

Geef er dan 3 per team per helft. De VAR-calls uit de tweede helft kunnen worden overgedragen naar een eventuele verlenging, met nog 1 extra erbij. Klok stilzetten terwijl er naar de beelden wordt gekeken. Alleen captains kunnen een challenge aanvragen/dialoog aaangaan met de scheidsrechter. Net als bij rugby de beelden laten zien op grote schermen en het overleg tussen de scheids en de overige staf laten horen. Zo ingewikkeld is het toch niet? Niks is perfect maar dit lijkt mij Veel beter dan de huidige constructie.

17 december 2018 om 16:24

Dan is het juist toch een goede constructie. Bij het Hockey werkt het perfect en denken spelers goed na voor ze de video scheidsrechter kunnen inzetten. Bespaart ook veel discussie tijdens de wedstrijd. Want als ze het oneens zijn met een beslissing en ze weten het zeker, dan zetten ze de VAR in.

Ben je ook gelijk klaar met het oneindige gejank richting de scheids.

19 december 2018 om 18:38

@le papillon, vooral dat laatste heb zeker gelijk in! Ik hockey al sinds jaar en dag waardoor je toch veel verschillen ziet tussen de 2 sporten. Bij hockey hoef je echt niet te proberen een scheidsrechter zo te behandelen zoals bij voetbal wordt gedaan

17 december 2018 om 16:33

Maar de VAR kijkt toch altijd mee? Als het nodig is dat de teams het aanvragen, gaat er toch al wat fout bij de VAR? Als je de VAR bij voorbaat al niet vertrouwt wordt het natuurlijk helemaal niks.

17 december 2018 om 16:42

De VAR kijkt wel mee, maar mag alleen ingrijpen bij een doelpunt en een rode kaart.

17 december 2018 om 19:06

@emilesteele

In het hockey wordt er niet zo fysiek gespeeld als in het voetbal. Zodra een team zijn VAR recht kwijt geraakt is, kan de trainer van het andere team zijn spelers ineens bikkelhard laten spelen. De ander kan er weinig tegenover zetten, want dan speelt de trainer van het harde team ineens zijn VAR kaart uit. Kortom, zoals Arsen(e)al al opmerkt, veel trainers zullen vroeg in de wedstrijd het risico niet willen nemen hun VAR moment kwijt te raken.

19 december 2018 om 18:37

Het is niet zo dat de scheidsrechter dan de kleedkamer ingaat en het een anarchie wordt. Op het moment dat een speler zich laat vallen en claimt een penalty te willen maar weet dat hij daardoor het VAR moment kan verpesten denk hij 2 keer na.

Dit zou ook aardig wat verhuftering bij voetbal schelen. Geen sport ter wereld waar er zo ondisrespectvolloos met een scheidsrechter wordt omgegaan als voetbal.

Wauuw, komen mensen er nu pas achter dat Ronaldo zo is? Dit deed hij ook bij Real Madrid en dit zal die ook blijven doen. Het zit nou eenmaal in z’n karakter.

zielige reactie van zo'n voorzitter.. Als er iets is wat er gebleken sinds de VAR is dat Juve vaker erdoor benadeeld is dan andere clubs.
Duw met Belotti, er is inderdaad contact maar dat is er altijd. Zaza werd vastgehouden maar hield Sandro ook vast. Als je elk duel gaat analyseren, dan blijft er weinig voetbal over.

Ik vind het wel grappig om te zien hoe mensen reageren op dit voorval met Ronaldo. Je hebt bijna twee kampen, eentje die de ernst van de situatie probeert te bagatelliseren en de ander die een beeld probeert de schetsen alsof Ronaldo dit wekelijks in elke wedstrijd drie keer doet.

Ronaldo moet zich niet zo laten kennen, fantastische voetballer, die jarenlang met een andere speler het voetbal heeft gedomineerd. Dit soort dingen heeft hij echter niet nodig, het werkt ook enkel tegen hem en bovendien zet het Juventus in een kwaad daglicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Torino

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Parma122
10.Torino10-1
11.Udinese10-2
12.AC Milan10-3
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Torino.

3824 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 7 4 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Nederland hofleverancier bij Ballon D'or-nominaties met weinig verrassingen

France Football heeft maandagavond de dertig kanshebbers op de Ballon D'Or 2019 bekendgemaakt. Virgil van Dijk is samen met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi een van de belangrijkste kanshebbers op de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren