‘Stille revolutie’ bij Ajax: ‘Op de werkvloer wordt hij uitgekotst'

Maandag, 17 december 2018 om

Het lijkt sportief momenteel rustig te zijn bij Ajax, dat zondagmiddag de vloer aanveegde met De Graafschap (8-0), nog maar twee punten achterstand heeft op koploper PSV en maandagmiddag de koker ingaat tijdens de loting voor de achtste finale van de Champions League. Op de burelen van de Amsterdammers is er echter sprake van een ‘stille revolutie’, zo schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door kaassie)

Kom op zeg, ik ben ( zoals jullie wellicht vermoeden ) Feyenoorder, maar ook ik heb het gevoel dat die Valentijn een beetje door slaat in zijn haat naar Ajax en het onrust stoken.
Ajax is gewoon heel erg goed bezig, ben er eerlijk gezegd een beetje jaloers op. En iemand gaat heus niet zomaar weg na 20 jaar trouwe dienst waar hij onderdeel is geweest van de vele successen die zijn behaald.

17 december 2018 om 07:53

Haha, inderdaad. Laat die Driessen Maar lekker bashen. Weinig die hem nog serieus nemen en denk dat het de Telegraaf-verkoopcijfers steeds minder ten goede komt

17 december 2018 om 09:57

wie is Valentijn Driessen? als ik die man bij Veronica Inside zie zet ik hem al af, alltijd dat betweterige toontje en open deuren in trappen of domme conclusies trekken, zoals eerder waarom Advocaat geen goede kandidaat voor Utrecht zou zijn en altijd achteraf de koe in zijn kont kijken stukjes en conclusies

en inderdaad dat anti Ten Hag en Ajax gedoe? dacht dat Telegraaf pro Ajax was?

17 december 2018 om 10:33

Utreg, wellicht in het verleden. Ze zijn nu niet meer Ajax gezind.

17 december 2018 om 08:05

De heer Slop heeft in die 20 jaar wel hetere vuren doorstaan dan Rutger Arisz. Hij is vaak genoeg beschimpt, onder andere door het publiek. Dan ga je inderdaad niet meteen weg omdat Rutger Arisz niet de meest geweldige persoonlijkheid heeft.

17 december 2018 om 08:54

Goeie reactie graziayes. Afgelopen week las ik hier in een topic (van Bommel had Robben geen appje moeten sturen, zo goedkoop) al complot theorieën dat de Telegraaf/Valentijn bezig waren met een missie om psv kapot te maken ten faveure van Ajax. Daar helpt dit Ajax bommetje natuurlijk enorm aan mee 😉 Die Valentijn heeft maar 1 belang overal onrust zaaien want dat verkoopt schijnbaar kranten.

17 december 2018 om 09:19

Het belang is niet onrust zaaien, maar spannende verhalen schrijven, fictie boven feiten als het maar abonnees oplevert. De onrust is wel het gevolg.

De Telegraaf hoort waarschijnlijk ergens in de wandelgangen dat Slop en deze Arisz niet zo'n lekkere verhouding hadden en dat er een keer met een deur is gesmeten door Slop. Dan vervolgens verpak je het verhaal mooi als een strijd tussen voetballers en bedrijfsmensen, voeg het woordje revolutie toe en uitkotsen en dan praat men er weer over. Het 'nieuws' is eigenlijk: een bestuurslid heeft met een deur gesmeten. Oh jee.

17 december 2018 om 09:46

murki

"het belang is niet onrust zaaien, maar spannende verhalen schrijven, fictie boven feiten als het maar abonnees oplevert. De onrust is wel het gevolg."

Dus jij stelt hier (fictie boven feiten) dat wat Driessen beweert over de ruzie en het vertrek van Slop dat het allemaal niet waar is. Niet dat ik precies weet hoe het dan exact allemaal gegaan is, maar hoe weet jij dat dan (hoe het dan wel gegaan is en dat Driessen hier dus liegt)?

Beetje makkelijk wel weer he, om maar meteen weer de 'valentijn Driessen liegt alleen maar om krantjes te verkopen'-kaart te trekken. Alsof een journalist van het grootste dagblad van Nederland, de chef voetbal nota bene, zomaar lukraak en zonder enige bron alles kan roepen... Onzin. Als Bn'ers in de Story of Privé vinden dat er leugens worden verspreid over ze door journalisten, dan gaan die Bn'ers naar de Raad voor de Journalistiek en/of naar de rechter om rectificatie en mogelijk schadevergoeding te vragen. Gek genoeg gebeurd dat nooit bij Valentijn Driessen. Zou dat ermee te maken kunnen hebben dat wat hij schrijft dus helemaal geen fictie is maar de werkelijkheid? Feit is namelijk dat Driessen, net als andere journalisten, gewoon uitstekende bronnen hebben. Voor je begrip, die bronnen dat zijn mensen die inside zitten en weer hun eigen belangetjes hebben om dingen naa rbuiten te brengen. En we weten echt wel dat er binnen geen enkele club zoveel bronnen en informanten zitten als bij Ajax. Weet je nog, bij die Fluwelen Revolutie? Stond ook alles binnen een dag in de krant. Mensen lekken nu eenmaal bij het leven.

Ik zou wat minder snel aannemen dat het allemaal verzonnen is. Driessen kan zich echt geen leugens of verzinsels permitteren. Dat mensen het vervolgens vervelend vinden omdat de waarjeid op straat ligt en men vindt dat Driessen zich 'met andere dingen bezig moet houden want het gaat nu toch goed' dat zal allemaal wel, maar dat maakt wat Driessen schrijft echt geen leugens.

17 december 2018 om 10:16

Constant Kante

Je moet wel goed lezen en niet de woorden van murki verdraaien. Hij zegt namelijk nergens dat Driesen liegt, hij beweert dat Driesen het verhaal een beetje opklopt en er een sappig sausje overheen gooit. Dit doet tegenwoordig elke krant want ze moeten de lezers wel iets te bieden hebben anders kunnen ze wel opdoeken.

Dat je dit gaat vergelijken met een verzonnen sensatieverhaal over een bn'r lijkt natuurlijk nergens op. Je denkt toch niet dat Slop met dit verhaal nar de rechter gaat stappen a;s dit verzonnen is? De rechter zou hem in zijn gezicht uitlachen voor zoiets kleins, ze hebben wel iets beters te doen. Driesen beweert ook dat de transfer van Frenkie de Jong naar PSG in kannen en kruiken is terwijl De Jong zelf zegt dat het nog helemaal niet zeker is. Heb jij al gehoord dat De Jong naar de raad van de journalistiek is gestapt?

Laten we even normaal doen, Slop zal gerust met de deur hebben geslagen maar zoiets gebeurd wel vaker en is niets om van wakker te liggen. Het is wel iets om een smeuïg verhaal te schrijven wat lezers trekt.

17 december 2018 om 10:21

Maar Kante, je kan niet ontkennen dat Driessen de wijs- en waarheid ook niet altijd in pacht heeft en ook heel graag op persoonlijke titel wat zegt en graag zaken heel erg aandikt. Naast het feit dat Driessen wel heel erg in zichzelf is gaan geloven. Dus dit verhaal kan bijvoorbeeld heel erg aangedikt zijn. En dat het niet aangevochten wordt, wil natuurlijk niet zeggen dat het waar is. Misschien willen mensen het juist buiten de pers houden, zit er een lichtelijke kern van waarheid in of denken ze dat het 'volk' het misschien toch niet aanneemt omdat het van Driessen komt.

17 december 2018 om 11:51

Kaassie

"laten we even normaal doen, Slop zal gerust met de deur hebben geslagen maar zoiets gebeurd wel vaker en is niets om van wakker te liggen. "

Met andere woorden: Dat Valentijn Driessen dus een grote leugenaar is die alleen maar verhalen verzint om krantjes te verkopen (dát is waar ik op reageer namelijk) dan ben jij wel met mij eens.
Nou ja, dan weet ik niet zo goed waar de rest van je reactie over gaan. Want in de stelling 'fictie boven feiten' zit natuurlijk een hoog 'liar, liar, pants on fire' gehalte. Beetje raar dan te suggerreren dat murki nergens zou zeggen dat Driessen liegt. Hij zegt het indirect en impliceert het ook nog eens.

17 december 2018 om 12:02

Formus

"maar Kante, je kan niet ontkennen dat Driessen de wijs- en waarheid ook niet altijd in pacht heeft "

Nee, dat ontken ik ook niet. Tuurlijk heeft Driessen niet de wijsheid in pacht. Wie wél trouwens?

Maar ook jij trapt een beetje in je eigen drol. Aandikken, indikken, uitdikken, prima allemaal, maar als de kern niet waar is, dan praten we niet over aandikken of opkloppen, maar dan is de kern van wat Driessen schrijft, dat die Arisz dus niet zo goed ligt binnen de organisatie, dus gewoon waar. En nee, Driessen verzint dit niet, dit komt gewoon uit een van die vele bronnen binnen Ajax. En tuurlijk geloof ik ook niet dat er dus mensen dagelijks naar hun werk bij Ajax gaan en onderweg moordplannen bedenken om die 'lul van een Arisz' te gaan vermoorden ('want ze kunnen zin bloed wel drinken', wat inderdaad met een beetje fantasie de uitleg van Driessen is, maar dat die man dus niet goed ligt binnen Ajax is dan gewoon een gegeven. Een feit, misschien wel. Nou, dan mag Driessen dat toch schrijven? Hij heeft een bron, wordt dus beschermd in dat opzicht en hij levert gewoon keurig journalistiek werk, klaar.

En ja, ik snap ook volledig dat ajaxfans dan boos worden en vinden dat Driessen 'niet mag stoken' 'alles uit zijn duijm zuigt' en weet ik wat allemaal. Maar feit blijft dat het berust op waarheden. Of je het als fan nou allemaal leuk vind of niet. Zelfde bij de PSV fans die zich vorige week zo druk maakten omdat Driessen Van Bommel fileerde om zijn maniertjes en houding. Joh, is het dan opeens omdat Driessen 'anti PSV is' of zo of 'krantjes probeert te verkopen door Psv/van Bommel te bashen? Vind ik onzin.

"en dat het niet aangevochten wordt, wil natuurlijk niet zeggen dat het waar is.

Ja, hierin heb je natuurlijk een punt. Het feit dat het niet aangevochten wordt bewijst op zichzelf helemaal niks natuurlijk. Maar zo bedoelde ik het niet. Ik doelde erop dat mensen hier wel dagelijks roepen dat Driessen 'alles bij elkaar liegt en alles uit zijn duim zuigt'. En die stelling slaat echt nergens op want het is zo klaar als een klontje dat als Driessen dus alleen maar onwaarheid verkondigt er altijd wel iemand zou zijn geweest die hem voor de Tuchtraad van de Raad voor de Journalistiek had gesleept of voor een rechter. Ik leid daaruit af dat Driessen dus wel degeijk vaker bij de waarheid zit dan dat hij leugens en onwaarheden verteld.

17 december 2018 om 12:56

Constant Kante

Er zit toch wel enige nuance tussen iets keiharde leugens en overdrijven. Als je dat verschil niet ziet dan kan ik er beter mee stoppen. Dat Slop met een deur heeft geslagen, zou heel goed kunnen. Er zijn maar weinig mensen die zoiets niet hebben gedaan maar dat wil niet meteen zeggen dat de rest Rutger Arisz wel kan uitkotsen.

Net als murki zeg ik ook niet dat Driesen liegt, ik zeg alleen dat Driesen, net als elke andere journalist, er een smeuïg verhaal van maakt en daar een eigengemaakt sausje overheen giet om lezers te trekken.

Jij doet in feite precies met mijn woorden wat Valentijn Driesen doet met de dichtgeslagen deur van Slop. Je overdrijft en maakt er een enorm drama van.

17 december 2018 om 13:12

"er zit toch wel enige nuance tussen iets keiharde leugens en overdrijven. "

Okay, akkoord, maar dat lijkt mij iets dat je ook al die mensen kunt voorhouden die hier dagelijks suggerreren dat Driessen de hele kluit bij elkaar liegt. Prima dat je de pijlen op mij richt, ik geef immers mijn visie, en dat is uiteraard je goede recht, maar je argument (zoals met messen het geval is) snijdt even hard aan de andere kant.

En ja, ook dit verhaal, zoals in de meeste gevallen bij dit soort verhalen het geval is, kent de nuances. Maar dat zijn juist de nuances die ik zo mis aan de zijde van de 'Driessen-bashers'.

17 december 2018 om 16:51

Kante, precies wat je zegt: de nuances zijn ver te zoeken. Maar dan belicht jij het nu van de kant van de Driessen bashers. Maar probeer het dan ook te zoeken aan de kant van Driessen. Want die man nuanceert werkelijk waar (bijna) nooit en dan krijg je vanzelf ook bashers. En hij heeft dit jaar vanalles ongenuanceerd gebracht en dat kan je niet los zien van zijn functie (bij de Telegraaf) en persoonlijkheid. En hij heeft de plank dit seizoen al heel vaak misgeslagen. Bovendien belicht hij steeds alles van één kant (van zíjn bron), zonder wederhoor. En dat is ongenuanceerde stemmingmakerij.

17 december 2018 om 17:14

"maar dan belicht jij het nu van de kant van de Driessen bashers. Maar probeer het dan ook te zoeken aan de kant van Driessen."

Waarom ik? Als je goed leest verkondig ik hier een minderheidsstandpunt. De overgrote meerderheid hier, tenzij ik me vergis, bestaat uit Driessenbashers. Hoezo zou ik me dan ook nog eens aan de kant van die bashers moeten scharen en alle kritiek nog eens dunnetjes over moeten doen? Dat kamp is sterk genoeg en heeft meer dan voldoende supporters.

Dus laat mij lekker dan de nuance aanstippen vanuit het andere kamp!

PS: dat Driessen 'de plank dit seizoen al heel vaak mis geslagen heeft' vind ik onzin. Hij heeft nog geen enkele plank mis geslagen. Dat het succes van Ajax de waarheid en realiteit links én rechts inhaalt, maakt nog niet dat Driessen een plank 'mis slaat' natuurlijk. Het is echt niet zo dat alle spelers van de Ajax selectie, nu opeens achteraf, alsnog heel blij waren met Ten Hag als ze dat in februari 2018 toen Driessen schreef dat diverse spelers het wel gehad hadden met hem, begrijp je wel. Dat is geschiedenis schrijven achteraf. Dat kunnen we allemaal wel.

17 december 2018 om 17:50

"prima dat je de pijlen op mij richt'
Ik kan deze zin ook volledig uit z'n verband trekken en er iets heel anders van maken. Die zin slaat werkelijk nergens op want ik kan ook zeggen dat jij je pijlen op murki richt. Als we zo gaan beginnen dan kan je vz beter opdoeken want tenslotte richt iedereen zijn pijlen op iemand waar hij op reageert als die het er niet mee eens is. Die zin klinkt alsof ik jouw persoonlijk aanval en op de man speel. Ik vind dat eerlijk gezegd een beetje kleinzerig en ik merk het wel alsof ik hier een ban voor krijg.

Als je het dan hebt over de Driesen-bashers, dan moet je je op hen richten en niet op murki. Murki zegt het precies zoals ik erover denk en daar komt het woord leugenaar niet in voor, dat maak jij er helemaal zelf van en op die manier kan ik jou ook wel van leugens betichten.

Ik vind het prima dat jij jouw pijlen op murki richt maar als je dan perse je pijlen wil richten, richt ze dan op de echte bashers.

Tot slot. ik denk dat Formus het hier prima samenvat. Jij mist de nuances aan de kant van de door jou genoemde Driesen-bashers, ik mis de nuances in jouw reactie. Zoals ik al eerder zei, je overdrijft en maakt er een enorm drama van. Driesen is een verdomd goede journalist maar af en toe ook een beetje een sensatiemaker en dat heeft hij in mijn ogen ook in dit artikel gedaan. Dat is goed, daar verkoop je kranten mee en daar wordt hij ook dik voor betaald maar daar moet je wel een beetje doorheen kunnen lezen en dat is iets wat de meeste mensen niet goed kunnen. Waar rook is, is vuur maar je moet niet alles geloven wat de kranten schrijven, ook niet als de naam van Valentijn Driesen onder het artikel staat.

17 december 2018 om 10:48

Je kan veel zeggen en ook dat je als journalist wel wat moet schrijven, maar de beste man is zeer goed ingevoerd bij Ajax, weet precies hoe alle lijntjes lopen en natuurlijk ook wie hem wel of niet willen misbruiken voor landelijke media.

Valentijn is geen jochie meer en ook geen internetvolger zoals de meeste van ons zijn. Ook denk ik niet dat hij zijn reputatie te grabbel gaat gooien om zomaar wat roddels in de media te gooien. Waar rook is is vuur en er is natuurlijk wel wat aan de hand want Slop is de enige die de fluwelen revolutie heeft overleeft, tegen de zin van JC zelfs, dus bij voorbaat niet iemand die de Telegraaf zou beschermen. Ze maken slechts melding van het feit dat er wat onenigheden spelen die groter zijn dan normaal en dus nieuwswaardig.

17 december 2018 om 12:05

Piranha

"ook denk ik niet dat hij zijn reputatie te grabbel gaat gooien om zomaar wat roddels in de media te gooien. "

Precies! Nogmaals, geen enkele journalist van een landelijk dagblad zal zomaar wat dingen roepen waarvan hij weet dat ze niet waar zijn. Is gewoon een simpele gedachte en daarnaast echt niet waar.

Zo, het gaat sportief te goed en daar valt weinig op af te dingen. Dan maar weer ouderwets over de bestuurskant stemming gaan maken denkt Driessen. En dan haalt die goser gelijk ook maar het woordje revolutie erbij, anders bekt het niet lekker he..

17 december 2018 om 08:19

Ik dacht dat Driessen altijd wel pro Ajax was? Ik lees veel negatieve dingen over hem, die vooral van Ajax supporters komen. Ik zat kennelijk helemaal mis met mijn gevoel, haha. Buiten dat ik het vaak niet eens ben met Driessen, komt hij wel sympathiek over op mij.

17 december 2018 om 08:29

Driessen heeft voor hem waardevolle contacten, maar is niet in staat om objectief te blijven. Dus er is geen eenduidig antwoord. Hij heeft baat bij scoups, niet of het goed of slecht me Ajax gaat.

17 december 2018 om 09:01

Driessen weet dat hij als landelijke krant met Amsterdamse roots best veel over Ajax moet schrijven, maar hij schreef en schrijft over veel meer clubs. Zo was hij dolenthousiast over Munsterman, want die had van de Twente een topclub gemaakt. En Ajax en Feyenoord moesten een voorbeeld nemen aan Twente....we weten hoe dit afgelopen is. Hij leek ook een lijntje naar Kuyt te hebben. Telegraaf is altijd zeer positief gewest over deze ras Feyenoorder. Ook zijn analyse over van Bommel (jammer dat vz daar een verkeerde titel boven plakte) getuigde van inhoudelijke kennis. Heeft m.i. zeker inhoudelijke kennis maar werkt teveel volgens het adagium "onrust verkoopt".

17 december 2018 om 10:10

Ajax fans worden behoorlijk moe van Driessen omdat, hij constant bezig is met onrust stoken binnen de club.
Dat Eric ten Hag niet goed in de spelers groep lag? Dat kwam van Driessen.

Dat Ziyech en Tadic het niet met elkaar konden vinden? Dat kwam ook van Driessen.

En zo zijn er nog vele andere voorbeelden. Altijd maar onrust stoken binnen de club. Of het nou binnen de selectie, de trainers staf is of het bestuur. 75% is totale onzin, 20% is totaal uit zijn verband getrokken en misschien 5% is waar.

17 december 2018 om 10:44

Psv-er het gekke is dat hij bij mij ook sympathiek over komt. Maar hoe hij met Ten Hag omgaat, doet toch echt anders vermoeden.

17 december 2018 om 12:08

Kilum

"dat Eric ten Hag niet goed in de spelers groep lag? Dat kwam van Driessen. "

Klopt! En die had het dan weer van de spelers die in zijn informanten netwerk zitten. Uit die groep, en de begeleiders eromheen. Of wilde je echt nog beweren dat Ten Hag, in die periode waarin hij dat schreef, einde vorig seizoen, in die periode dus wél heel erg goed lag bij de spelersgroep en dat het compleet verzonnen was? Nou, dat is wel meer dan 5% waar!

Daar gaan we weer, Driessen heeft alweer een rel 'ontdekt'. Dit zou zomaar waar kunnen zijn, maar na alle 'relletjes' die Driessen rondom Ten Hag had ontdekt (en die achteraf onzin bleken) neem ik dit met een heel grote korrel zout. Lijkt me de zoveelste losse flodder in de vete tussen de telegraaf en de Ajax directie.

17 december 2018 om 07:54

Nou ja zijn grote concullega monsou begon er ook al over... Dan moet het wel waar zijn... Wordt zo moe van deze beide heren, tezamen de rtl boulevard van het voetballandschap.

17 december 2018 om 08:54

Sjoerd Mossou heet de beste man, maar dat terzijde

Nee, inderdaad. Met zulke figuren wordt het steeds meer onvervalste boulevard-journalistiek wat de heren bezigen, al schat ik Mossou over het algemeen geloofwaardiger en betrouwbaarder in dan Driessen, die wel erg goed z’n best doet om de publieke opinie te bespelen met zijn duistere hersenspinsels, die vaak gebaseerd zijn op vlagen werkelijkheid.

Driessen is dé intrigant pur sang en schept er schijnbaar veel genoegen uit om slinks tweespalt te veroorzaken. De Telegraaf mag in de handen wrijven met een man als de sluwe vos Valentijn, die als geen ander hun bedenkelijke normen en waarden kan vertolken, in zijn drang naar het creëeren van conflicten en verdeeldheid voor eigen gewin en erkenning.

Je moet er van houden, zulk soort riooljournalistieke intriges. Voor de laatste roddels, verzinsels en zwartmakerij zit je tegenwoordig goed bij ‘Natafelen met Kees’, waar o.a. deze twee heren samen met twee vakgenoten als in een RTL-boulevard setting tegen elkaar opbieden en ons up to date houden in een forum wie ons het smeuïge praatje aan de mouw kan knopen.

17 december 2018 om 09:32

Pas maar op, verkeerd praten over de Telegraaf op dit forum is gevaarlijk, aangezien het van de Telegraaf is.

17 december 2018 om 09:47

De eigenaar van Voetbalzone is sinds 2013 het Britse PERFORM Group, een commercieel bedrijf, dat gespecialiseerd is in het beheren en ontwikkelen van digitale sportmedia en heeft niets met de Telegraaf Media Groep van doen.

17 december 2018 om 09:47

Thanks 4 the correctie, uiteraard doelde ik op Mossou. Diessen is toch ook wel de meer ervaren en idd meest geslepen van de twee.

Toch nog wat weten verzinnen zo op de zondagavond, chapeau Valentijn!

Klinkt als een spannend verhaal met ook nog een mooie clifhanger. Ben benieuwd wanneer regisseur Valentino Driessen het script klaar heeft, kan niet wachten tot de film uitkomt.

Dhr. Driessen heeft alle kredietwaardig van een journalist verloren en komt over als een gemiddelde internettrol. Sneu figuur.

Tsja, zijn hetze tegen Ten Hag doorblijven voeren is nu totaal ongeloofwaardig, want hij wacht al zolang op een nederlaag. Om de tijd te doden moet je dan maar een ander relletje verzinnen om onrust te kunnen veroorzaken. Hij zal vast niet helemaal goed liggen op de werkvloer. Maar om er dan meteen termen als 'uitgekotst' en 'revolutie'bij te gooien is weer lekker de boel aandikken.

17 december 2018 om 08:42

wacht maar als Ajax in de beker zou verliezen en dan in februari in de CL. Dan staat Driessen met zijn baas Jaap de Groot weer vooraan. Die trekken het heel slecht nu het goed met Ajax gaat en zij weinig invloed meer hebben.

Nou op elke werkvloer is er irritatie vooral bij een voetbalclub. die Ajax heet want daar werken natuurlijk ontzettend veel ego's

17 december 2018 om 08:52

Hetze? Ten Hag lag ook zeker niet goed binnen de groep en club. De prima resultaten verbloemen nu alleen een hoop

Valentijn! Doe maar efkes wisselen jongen..

Alle geloofwaardigheid is deze man inmiddels kwijt en hij begint nu een beetje te worden als the boy who cried wolf.
Zelfs als ie straks wel een keer gelijk heeft dan luistert niemand nog naar die man.

Daarnaast heb ik het al eens geroepen en zal ik het nog eens doen: De Telegraaf is officieel media partner van Ajax. Waarom is dit nog steeds zo? Trap die gasten er lekker uit met dat onnodige gestook de godganse tijd. Met pek en veren de Arena uit.
Ajax draait geweldig, zowel sportief als financieel. Laat dit soort bloedhonden dan lekker buiten bij de poort staan. Onrust hebben we niet nodig.

17 december 2018 om 08:44

Klopt, maar de Telegraaf heeft helaas wel invloed en bereik. Daarnaast zijn mensen dol op sensatie. .

Was het accent van Ten Hag deze week zo goed dat je iets anders moest zoeken Valentijn? Ik denk dat wanneer Ajax een keer verliest de Telegraaf niet door de brievenbus kan zo dik is die met artikelen van Valentijn met wat er allemaal mis is.

Het is goed dat De heer Driessen dit sxhrijft. Zo als zoveel artikelen over de problemen bij Ajax zijn due daarna opeens opgelostv

17 december 2018 om 08:30

Als er geen problemen zijn, dan verzint Valentijn D ze wel zelf. En problemen, die nooit bestaan hebben, hoeven ook niet opgelost worden.

17 december 2018 om 09:04

Hij schrijft er over voordat de problemen ontstaan waardoor ze opeens verdwijnen

Wat jammer dat ze pas aan het eind van de eerste Alinea vermelden dat het om een stuk van Valentijn Driessen gaat. Nu heb ik toch 1 alinea gelezen voordat ik wist dat het waarschijnlijk geen serieus probleem binnen ajax is. De telegraaf moet toch wat te zeuren hebben als het sportief goed gaat zullen we maar zeggen...

Die kritiek op Driessen begrijp ik niet zo. Hij is journalist, het is zijn werk om bepaalde feiten aan de kaak te stellen.

Deze Arisz, als je gewoon nader informatie opzoekt, kan je niet anders concluderen dan dat het een gevaarlijk individu is.
Het is juist goed dat Driessen dit vervolgens naar buiten brengt. Naderend onheil moet je tenslotte zo snel mogelijk in de kiem smoren.

Dit heb niets met stoken te maken, dit is simpelweg nieuwsfeiten aan de man brengen. Daar kunnen overige media nog lering uit trekken.

17 december 2018 om 08:57

Vertel me/ons dan ook welke feiten jij alarmerend vindt. Ik ben na 10 minuten google niet veel verder gekomen. Kan natuurlijk ook aan mijn zoekkwaliteiten liggen 🙆🏻

17 december 2018 om 09:18

Feiten? Hele uiteenzettingen door de Driessen gebaseerd op fragmenten, die hij in de wandelgangen en via via opvangt, kun je toch onmogelijk feitelijkheden noemen. Dat veel overige media daar van moeten leren: nou liever niet.

De ambitie van Driessen is niet om bepaalde feiten aan de kaak te stellen. Driessens journalistieke motivatie is om niet nieuwsfeiten aan de man brengen, met feiten heeft het vaak weinig van doen. Driessens hoofddoel is professioneel trollen en bashen en zijn krantje verkopen. Daar wordt de man voor betaald en lijkt hij zijn genoegdoening uit te putten.

Zijn er geen feiten, dat weet de man altijd wel een fictieve werkelijkheid te creëren en het als feiten te presenteren. Dat is een gave, al prikken velen er gelukkig steeds meer door door zijn kakofonie aan aannames en suggestieve meningen heen.

Het lijkt mij overig minstens zo gevaarlijk, om Arisz enkel op basis van Google als gevaarlijk individu te bestempelen. Dat je zoiets concludeert op basis van info op internet is wat magertjes. In elke (grote) organisatie is er zo nu en dan onenigheid in de leiding en rollen er koppen.

Slop zit nu reeds 20 jaar in de directie, vernieuwing is wellicht gewoon noodzakelijk om innovatief te blijven besturen. Voor oude rotten in de leiding is dat soms moeilijk te verkroppen. Arisz zal best de nodige capaciteiten hebben voor de functie, anders was Ajax ongetwijfeld niet bij hem uit gekomen

De gemiddelde Ajacied is nu alleen maar bezig met het voetbal wat in de lift zit. Driessen probeert weer krampachtig aandacht te krijgen. Ja, z'n hetze tegen Ten Hag kan nu niet meer want Ajax loopt lekker. Dus zoekt de journalist weer een andere stok. Op deze manier zal er een persoon zelf te kijk worden gezet. Drie keer raden wie dat is...Om te reageren op dit artikel. Bij Ajax zal het nooit rustig zijn. Niet op het veld, maar zeer zeker ook niet bij degene die de club runnen. Dat weet ik als fan, maar al te goed en daarom kan mij Driessen nu echt niet interesseren. Nogmaals, deze vent zal tenslotte in z'n eigen val terecht komen.

Ach daar hebben we bommenleggertje Valentijntje weer met zijn onrust stoken maar zijn column moet natuurlijk vol en dat is lastig want het gaat goed met Ajax en dat is geen goed nieuws voor Valentijntje nee natuurlijk niet ,er moet weer wat negatiefs gezocht worden en dat zal hij vinden hoor ik heb de column gelezen en er staat ook nog en daar begint hij mee dat de spelers ten Hag gedogen want over ten Hag schrijft hij alleen maar negatief en daar zal hij mee doorgaan tot hij ooit weggaat bij Ajax , het is een vreselijk heerschap die alleen gebaat is bij onrust bij Ajax walgelijk figuur .

Ach Valentijn Driessen van de Telegraaf. Tsja er moet natuurlijk nieuws gemaakt worden hè Grote vraag is wie heeft het meeste belang bij dit berichtje

aan de andere kant ik kan niet wakker liggen wat ze daar boven uitvechten of niet, ik kijk naar het voetbal en of me dat bevalt

Wel mooi om te zien dat mensen Valtentijn Driesse niet of minder serieus word genomen. Na de eindeloze kritieken en zagen aan de stoelpoten van Ten Hag.

Het is ook wel bijzonder saai momenteel voor De Telegraaf. Jaren lang kunnen schrijven over bestuurlijke ruzie tijdens de fluwelen revolutie, toen De Boer vertrok was er plots ook weer trainers die ter discussie kon staan,vervolgens konden de assistenten ter discussie staan, we hadden het Nouri drama en het sportief teleurstellende seizoen.

Maar ja, wat nu? Rondom het Nouri dossier heeft Ajax aansprakelijkheid erkend, sportief gaat het goed, financieel gaat het goed, geen gedoe rondom de selectie of discussies rond de trainer ..... Er moet toch wel ergens wel wat borrelen?

Wie een hond wil slaan vindt altijd wel een stok, en dan is het vertrek van Slob het moment dat aangegrepen wordt. En plotseling is sprake van een stille revolutie waarbij de Cruijff revolutie overboord dreigt gegooid te worden. Zover die Cruijff revolutie nog staat trouwens, want schijnbaar is iedereen vergeten dat bijna geheel kamp Cruijff al is vertrokken. Niks nuance of relatievering, maar gelijk grote woorden en paniek. Slecht nieuws verkoopt namelijk vaak beter dan goed nieuws.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
244 fans
48 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord maakt meer kans door vertrouwen in bekende van Van der Sar’

AZ is voorbereid op een eventueel vertrek van Robert Eenhoorn. De algemeen directeur staat in de belangstelling van Feyenoord nadat Jan de Jong heeft aangekondigd te zullen vertrekken bij de Rotterdamse...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren