Pedersen doet voormalige werkgever FC Groningen pijn met dubbelslag

Zondag, 16 december 2018 om

FC Emmen heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de degradatiekraker tegen FC Groningen. De Drenthenaren wonnen door twee late doelpunten van Nicklas Pedersen, ex-speler van de Groningers, met 1-2 op bezoek bij de ploeg van trainer Danny Buijs en klimmen uit de degradatiezone. Emmen heeft nu zeventien punten uit zestien duels, terwijl Groningen met veertien punten op de zestiende positie blijft steken.

FC Groningen en FC Emmen gingen het duel in het Hitachi Stadion in als de nummer vijftien en zestien van de Eredivisie en konden de punten dus goed gebruiken. In een eerste helft waarin de thuisploeg lichtelijk de overhand had, hadden beide ploegen echter moeite om kansen te creëren en de mogelijkheden voor de thee waren uiteindelijk op de vingers van één hand te tellen. Mimoun Mahi opende na dik twintig minuten spelen de beschietingen, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Kjell Scherpen. Een vrije trap van Tim Handwerker belandde vervolgens via een hand van Scherpen op de paal en vlak voor rust liet Emmen zich ook even in aanvallend opzicht zien.

Doordat een poging van Caner Cavlan echter werd gekeerd door Sergio Padt gingen de twee teams met een 0-0 stand aan de thee. Na de onderbreking begonnen de bezoekers wat meer aan te dringen en moest Padt ingrijpen bij pogingen van Cavlan en Anco Jansen. Een schot in kansrijke positie voor Alexander Bannink werd vervolgens net op tijd onschadelijk gemaakt door de Trots van het Noorden en bij Emmen leek het geloof dat er meer dan een punt te halen viel in Groningen met de minuut toe te nemen.

Die ambities van de bezoekers kregen drie minuten voor tijd echter een flinke knauw toen Mahi een voorzet van Deyovaisio Zeefuik binnen kon koppen en zijn ploeg de overwinning leek te bezorgen. Lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten, aangezien invaller Pedersen vrijwel meteen voor de gelijkmaker kon tekenen. Daarna leek het erop dat de twee ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis voor Groningen toen Pedersen een voorzet van Tim Siekman achter Padt kon koppen.


Poll

Vind jij dat FC Emmen het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door jeron)

Het is toch ongelooflijk, hoe je een late, misschien ietwat gelukkige overwinning weg kan geven? En dat die druif Pedersen dan twee keer scoort… Die gast heeft voor Groningen en Emmen nog nooit laten zien dat hij kan voetballen. Kuipers mag een nieuw klokje kopen. Van de 4 minuten blessuretijd ligt het direct 2.5 stil, maar na 5 fluit hij af.

Danny, de ultieme coach als je graag wilt degraderen! Iets met een wedstrijd uit handen geven?

16 december 2018 om 16:40

Hoe is het de schuld van Danny dat je door persoonlijke fouten 2 goals incasseert??? Hier kon Buijs niks aan doen

16 december 2018 om 17:11

Al moet ik zeggen dat Padt hier misschien nog wel meer verantwoordelijk voor is. Hoeveel fouten die man al heeft gemaakt, bizar

16 december 2018 om 17:26

Welke van deze goals is de schuld van Padt? De eerste verliezen twee man een kopduel, waarna Pedersen direct schiet, het is überhaupt knap dat hij nog een hand er tegenaan krijgt. Tweede goal loopt alleen Reis mee en staat de rest van de verdediging te slapen.

Super nu volgende week thuis 3 punten en rustig de winterstop in.

16 december 2018 om 16:38

Ben benieuwd volgende week. Thuis kan Willem II er niet veel van maar uit spelen ze best redelijk. Durf geen winnaar aan te wijzen. De eerste helft is al goed van Emmen maar als ze volgende week winnen dan zetten ze toch wel een belangrijke stap.

Het "campingelftal" strikes again.

Emmen flikt het toch maar gewoon weer door een belangrijke uitwedstrijd te winnen. Leuk dat ze zo prima presteren. Dat ze na een nederlaag tegen Ajax als campingelftal werden neergezet, tsja je kan altijd verliezen in de Arena met grote cijfers. Hopelijk blijven ze erin.

16 december 2018 om 16:50

Wat heeft Ajax hier mee te maken?

16 december 2018 om 16:53

Dat kun je toch lezen? Na de wedstrijd tegen Ajax werd Emmen afgedaan als een campingelftal. Dat heeft Ajax hiermee te maken. Desondanks staan ze elfde plaats, toch best goed voor een 'campingelftal'.

16 december 2018 om 17:48

Op Excelsior en Willem2 na vind ik alles wat onder Emmen staat een campingelftal. Die ploegen troeven elkaar elke week af met schandalige prestatie na schandalige prestatie.

16 december 2018 om 19:29

Ik snap zijn tekst wel. Emmen werd afgeslacht in de pers omdat ze met 4-0 in de Arena verloren. Alsof dat voor een promovendus een grote schande is of zo. Emmen trekt veel lange neuzen dit seizoen.

16 december 2018 om 23:24

Emmen voetbalt naar de mogelijkheden die ze hebben net overal het algemeen best redelijk voetbal. Desondanks denk ik dat er nog heel wat camping elftallen bij komen, want bij Ajax en psv zullen er meer af gaan met grote cijfers

Haha dit is wel een hele pijnlijke slotfase. 2 goals tegen en dan ook nog door Een oud speler die niet heel geliefd was 😂

16 december 2018 om 18:19

Ja puur het feit dat deze man er gewoon helemaal niks van kan. Uitgerekend tegen ons weer 2 doelpunten.. Ongekend dit🤧

16 december 2018 om 21:52

Nee gek he dat hij niet geliefd was.
Veel drank nuttigen in het centrum van Groningen om nog maar te zwijgen over het casino bezoek.
De verslaggever van RTV Noord vroeg dan ook heel cynisch of hij nog een drankje ging drinken in de stad.
Had het idee dat Pedersen dit niet echt kon waarderen.

Extreem belangrijke punten voor Emmen! Prachtig dat ze het dit maal juist aan het einde rechttrekken in plaats van het verspelen zoals de Graafschap en Fortuna. Emmen blijft gewoon in de Eredivisie.

Zelfs Robben gaat dit Groningen niet redden.. Wat een ondermaats gepruts zeg.

Het begon echt op een typische 0-0 wedstrijd uit te draaien. Scoor je nog een prima goal en loop je daarna 2x te slapen. Ongelooflijk hoe je dit nog uit handen geeft. Bizar. Niet vaak zoiets gezien.

Waar is dat feestje??? Hier is dat feestje!!! Gelijkspel had de wedstrijd beter afgedaan maar zo blij met de 3 punten! Helaas wel onze grote broer pijn moeten doen.

16 december 2018 om 16:54

Haha, wat een slotfase. De wedstrijd was niet zo bijzonder, maar het einde veerde ik helemaal op. Prachtig! De complimenten voor Emmen. Tactisch echt meer dan prima. Pedersen mag een klein standbeeldje!

17 december 2018 om 20:41

Onder de mom van "gewoon normaal doen" Moet Pedersen het eerst nog laten zien.
Had bij de aftrap geluk en bij de 2e goal stond hij toevallig daar en kon de bal niet meer ontwijken.

Deze beste man had ons veel meer punten kunnen opleveren.
Maar goed, we zijn Emmen en geen Ajax.

1 ding snap ik totaal niet.....
Deze man heeft enkel de afgelopen jaren gewerkt in landen met de Nederlandse taal... Hij spreekt geen woord Nederlands!

16 december 2018 om 21:53

Inderdaad niks met verdiend winnen te maken.
Maar jullie hebben drie punten binnen en daar gaat het om.
Gelukkig zit er maar bar weinig verschil tussen plek 17 en 11 kwa punten.
Kan allekanten nog op!

Emmen heeft toch 3 punten meer nu?

Heerlijke wedstrijd gezien als je de laatste tien minuten hebt gekeken zoals ik. Toch heerlijk in deze wedstrijden ben ik toch altijd voor de underdog. Dit maakt voetbal zo mooi. Hopelijk blijft Emmen in de eredivisie ze hebben van mij de gunfactor.

16 december 2018 om 18:20

Denk wel dat dit voor jou clubje niet gunstig is, maar voor de underdog zijn heeft altijd wat. zeker als je kijkt dat Fortuna nu ook voor staat.

17 december 2018 om 14:57

Kerwinc1, laat ik het zo zeggen, ik ben supporter van het spelletje. Ben seizoenskaarthouder bij PEC Zwolle omdat het dichtbij is daarnaast ben ik Feyenoord supporter en dat mij net iets te ver reizen is.
Mij maakt het niet zoveel uit dit seizoen. Wat mij altijd opvalt is dat Zwollenaren een bepaalde arrogantie hebben. Daar hebben ze zeer last van bij Pec, zekere in hogere kringen met namen zoals Adriaan Visser en Erben Wennermars. Dus ik vind het soms wel fijn als ze op de bek gaan. Sta je weer met beentjes op de grond.
Natuurlijk is de uitslag van deze wedstrijd nadelig voor ons maar aan de andere kant, nu is Groningen ook niet over ons heen gegaan. Dus er was sws wel iemand over ons heen gegaan.

Rip afstandsbediening... Man man man, dat je het zo weggeeft in de laatste minuten.

Ik hoor nu iedereen over Emmen en die 2 goals maar dit was me toch een saaie en vooral slechte wedstrijd zeg! Bij FC Groningen totaal geen drang om een aanval te creëren, ongelofelijk veel bal verlies.. ze zeggen dat FC Groningen 1 van de jongste elftallen heeft maar wat speelden die zonder energie zeg. En Buijs die mag van mij ook wel weer exit want hij is degene die Cassiera een basis plaats geeft en hij had in 68 minuten tijd geen enkele bal geraakt of aangeraakt.

Dit is trouwens ook mijn laatste post in een FC Groningen topic, ik ben klaar met deze club na heel veel jaren.. het is geen bal meer aan, het was vroeger nog tenminste inzet.. nu (en al jaren lang) is het helemaal niks meer. Tot ziens moi

16 december 2018 om 16:44

Doei, ga dan maar weg. We hebben teveel van deze fans die alleen maar zitten te zeuren ipv de club aan te moedigen. Volgens mij heb je de wedstrijd ook niet gezien, maar het Groningen van de eerste helft gaf mij juist wel hoop. Er werd gevochten voor elke bal en elke tweede bal voor ons. Het enige wat ontbrak was de eindpass en het afmaken van de kansen, maar wij hadden zeker wel de betere kansen. Maar wat er na die 1-0 gebeurd, ik zou het niet weten.

Waar zullen we eens mee beginnen. Ik heb vandaag sneeuwpoppen meer actie zien vertonen dan Cassierra. Echt, waarom Groningen hem aangetrokken heeft is mij een compleet raadsel. Geef die gast in de winterstop (of liever nog eerder) een buskaartje en laat hem alsjeblieft teruggaan.

16 december 2018 om 18:25

Klopt helemaal mee eens, maar verzin een alternatief? Pohl kan er ook helemaal niks van. Misschien dan Breij de kans geven of Moreira🤔

Wat ongelofelijk gepruts ....om gek van te worden ......

De overwinning van Emmen is dik verdient. Wat speelde Groningen slecht zeg en dat thuis in een derby. En wat speelde Anco Jansen goed zeg. Jammer dat hij niet iets meer voor de sport had geleefd. Dan was hij een goede aanwinst geweest voor de subtop. En erg leuk voor Dick Lukkien. Genegeerd door Nijland en consorten. Wat zou Groningen hem nu als trainer goed kunnen gebruiken. Hij laat het beperkte Emmen optimaal presteren.

16 december 2018 om 18:24

Nou nou wat overdrijf je weer zeg. Buijs heb ik nog alle vertrouwen in en er zat echt een stijgende lijn in. Benieuwd of je de hele wedstrijd heb gekeken? want een gelijkspel was natuurlijk meer op zijn plek geweest. Daarnaast vond ik iedereen zwak spelen zelfs Anco Jansen.

16 december 2018 om 20:15

Heb de hele wedstrijd gezien. Bij Groningen zit er geen enkele lijn is. Dat is de trainer aan te rekenen. Bovendien thuis tegen Emmen zo afwachtend spelen? Dat is pure angst. Emmen werd niet onder druk gezet en bleef simpel overeind. Emmen was ook geen top maar beter dan Groningen terwijl ze een mindere selectie hebben. Janssen speelde in mijn ogen erg sterk en deed iedere keer iets goeds met de bal en koos bijna altijd de voor de bal naar voren.

Jij kunt wel vertrouwen hebben in Buijs maar het gebrek aan ervaring druipt er van af. Ik riep al dat ze Lukkien destijds de kans moesten geven. En vandaag heeft hij het ongelijk van Nijland aangetoond.

Bij het juichen van de 1-0 voelde ik bijna schaamte omdat de 2de helft wel zo allemachtig slecht was! Beide kanten trouwens. Maar dat je het dan nog zo makkelijk weg geeft is echt ongelofelijk en diep triest! Net zoals de sfeer...er is weinig trots meer over in het noorden bij ons... Mooi voor Emmen en knap dat ze al zoveel punten gepakt hebben. Stonden in de organisatie gewoon erg solide en schoten tenminste wat sneller op de goal. Harde klap deze! Anders sta je 11de met wat meer vertrouwen en nu....ja straks mis je Doan in Januarie en word het zwaar billen knijpen!!

Emmen = campingelftal
Groningen = ????

16 december 2018 om 21:57

Groningen is de ploeg die na 34 wedstrijden boven Emmen staat.
Laat Emmen maar feest vieren nu,doen wij dat op het einde.
Groningen heeft kapitaal vrij gemaakt om spelers te halen in de winterstop dus dat komt wel goed?
De leeuw is trouwens transfer vrij,altijd beter dan Cassiera lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

18 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren