‘Ik liet mijn sleutel in Qatar in de auto zitten, dat kan in Nederland niet’

Maandag, 17 december 2018 om

Wesley Sneijder betwijfelt of Frenkie de Jong klaar is voor de stap naar een Europese grootmacht. De middenvelder van Al-Gharafa maakte zelf in 2007 de oversteek van Ajax naar Real Madrid, maar had aanzienlijk meer ervaring in de Eredivisie dan De Jong momenteel heeft. Sneijder merkt dat spelers tegenwoordig eerder kiezen voor een vertrek uit de Eredivisie en weet niet of dat een goede ontwikkeling is.

"De Jong heeft veel kwaliteit, maar ik kan niet met zekerheid zeggen of hij klaar is voor Barça", vertelt de recordinternational van het Nederlands elftal in een interview met AS. "De stap naar Spanje zou enorm zijn. Ik wist zelf altijd dat ik vijf seizoenen in Nederland wilde spelen, zodat ik ook ervaring kon opdoen in de Champions League, voordat ik naar een club als Real Madrid zou gaan. Maar dat verandert allemaal. Ik weet niet of hij en De Ligt klaar zijn voor een club als Barcelona."

Ruud Gullit zegt tegen dezelfde Spaanse krant dat hij de middenvelder van Ajax wel rijp acht voor een dergelijke overstap. "De Jong is klaar om de stap te zetten. Het voetbal in Spanje past bij hem, maar er gaan geruchten dat Paris Saint-Germain een bod op hem heeft uitgebracht", weet de analist, die denkt dat ploeggenoot Matthijs de Ligt het beste naar de Premier League kan gaan. "De Ligt doet het ook erg goed en zou met zijn fysieke kwaliteiten uitstekend passen in het Engelse voetbal."

Ronald de Boer noemt De Jong en De Ligt 'exceptionele spelers'. "Meerdere grote clubs zitten achter ze aan, maar ze moeten rustig blijven en wachten tot het eind van het seizoen. Ze hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League en worden steeds beter. Ik denk dat ze klaar zijn om een stap omhoog te zetten. En voor zowel een club als een speler is het moeilijk om 'nee' te zeggen als er een aanbod van 75 miljoen euro binnenkomt", doelt De Boer op het bod dat PSG zou hebben uitgebracht.

Sneijder, Gullit en De Boer zijn allen ambassadeur van het WK 2022 in Qatar en geven in die hoedanigheid het interview, tijdens de presentatie van het ontwerp voor het nog te voltooien Lusail Stadion. "Alle stadions zijn fantastisch", verzekert De Boer. "Het WK wordt gespeeld in de herfst en de hitte zal geen probleem vormen. De wedstrijden worden gespeeld met temperaturen tussen de 18 en 25 graden." Gullit voorspelt 'het beste WK ooit. "Je kunt per dag twee à drie wedstrijden meepakken, want je hoeft niet ver te reizen. De temperatuur zal perfect zijn. Ik ben hier heel gelukkig; ik deed laatst boodschappen en liet mijn sleutel in de auto zitten. Dat kan ik in Nederland niet doen."


Poll

Is Frenkie de Jong klaar voor de Europese top?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door geniale)

Ja hoor, sleutels in je auto laten zitten,... Lekker binneharken voor deze mannen trouwens als ambassadeur voor het WK in Qatar.

16 december 2018 om 14:54

Dat zoiets hier ondenkbaar is, betekent niet dat het overal ondenkbaar is...

16 december 2018 om 15:40

Dat het kan, dat klopt. Maar als je er een paar dagen of weken bent zoals Gullit, dan denk ik niet dat je het vergeet.

16 december 2018 om 17:40

Mjah heb een bekende in dubai wonen, die hetzelfde meemaakte na een paar weken wonen. En ondertussen een collega die hier in NL gewoon vergeet dr auto op slot te doen bij thuis komst. Zou me bij celebrities op een of andere manier daarom ook ni eens verbazen 😂

17 december 2018 om 02:27

hahaha! yep, heb ook het gevoel dat Gullit soms wel eens ietwat vergeetachtig kan zijn. Moet ook eerlijk zeggen dat ik af en toe vergeet mijn raam dicht te doen... ( en nee, woon niet in NL, want dan is het een beetje koud )

17 december 2018 om 11:34

hard straffen en schandpalen werkt heel goed.

17 december 2018 om 11:54

Hoezo in Nederland ondenkbaar? Ja in de Randstad misschien maar er zijn zat dorpjes waar autosleutels in de auto wordt gelaten. Des te verder naar het westen des te meer sloten er gebruikt moeten worden...

17 december 2018 om 17:20

Ik kom uit t oosten, en kom nog geregeld in regio twente. T is daar echt niet zo schappelijk als jij doet overkomen.

17 december 2018 om 20:40

Ampie Ik kan vanavond nog 3 auto's voor je stelen hier in Twente, waarvan ik weet dat die open staan. Ook in een dorp. Maar jij zult het beter weten want jij komt 'geregeld in de regio' waar ik geboren en getogen ben en dagelijks leef.

17 december 2018 om 22:06

Mijn vader liet ook vaak genoeg zijn auto voor het huis staan met de sleutel er in. In de randstad en aan de kust....

17 december 2018 om 23:06

Ach guttegut. Ik kom idd geregeld daar. En ben geboren en getogen in enschede, tot mn 24e daar gewoond. Jammer joh

Wat een geweldig land lijkt mij dat zeg. Gewoon je boodschappen doen en je sleutel in je auto laten zitten. Ze denken daar natuurlijk wel 3x na alvorens ze gaan stelen, voor je het weet ben je je hand kwijt. Gelukkig dat de stadions er echt geweldig zijn, zou namelijk een beetje zonde zijn voor al die mensenlevens die de stadions gekost hebben. Ben benieuwd voor hoeveel dollars De Boer zijn ziel verkocht heeft.

16 december 2018 om 15:05

Is het toch zo gek nog niet he. In zulke landen zul je zien dat de statistieken betreft geweld en criminaliteit veel minder is dan westerse landen. En ik was laatst ook in Marokko in de bekende djam fna. Dan zie je bv. ook winkeleigenaren naar de moskee gaan en spullen gewoon achter laten met een doek ervoor of bovenop. Dat kan gewoon daar. De media doet alles helaas anders lijken. Zou ook wel in Qatar willen wonen, lijkt me heerlijk.

16 december 2018 om 15:15

Lijkt mij helemaal niet heerlijk. Al is het als rijkere Westerling ongetwijfeld prima vertoeven in Qatar. Maar je moet toch wel, in mijn optiek, een zwak moreel kompas hebben om voor dat land ambassadeur te zijn. Van de verhalen van slavenarbeid van voornamelijk Indiërs voor de bouw van de 'geweldige stadions' en het kleine, kleine, feit dat de Sharia daar de boventoon voert geeft mij alles behalve een 'heerlijk' gevoel...

16 december 2018 om 17:24

Dat wil ik best geloven. Neemt niet weg dat het hier in Nederland toch anders ligt. Net nog in de Albert Heijn zag ik een vader trots zijn zoontje op de schouder slaan die een tegoed kaart gepikt had, of zo'n cadeaukaart die in rekken hangen voor je met je wagentje in de rij aansluit. Deze mensen hadden overal vandaan kunnen komen, maar in dit geval waren ze toch van Arabische afkomst.
Dat er wordt gestolen ala, maar dat hij een schouderklop kreeg. Kind van hooguit zes.

16 december 2018 om 17:47

Vraag me af of we als westerlingen zijnde woorden als "zwak moreel kompas" moeten gebruiken over dergelijke landen, als het gaat om zaken met extreme religie en slavenarbeid te maken hebben... met een behoorlijk verleden op gebied van slavernij, kolonialisme en kruistochten.

16 december 2018 om 20:54

De landen uit het middenoosten deden voor ons aan slavernij op grote schaal en gaan nu nadat wij allang zijn gestopt nog rustig door. Qua kruistochten: de islamitische wereld heeft zich uitgebreid vanaf mekka, bijna overal door geweld en verovering. De kruistochten waren er klein bij. En daarnaast: hoe ver wil je terug gaan in de tijd? Het verleden is een discussie die compleet los staat van het heden. Als je nu werkt in of samenwerkt met dat soort landen en regimes, dan ben je een verwerpelijk mens. In dit geval is de aanlokkelijkheid van poen voor deze drie zo hoog dat ze (spreekwoordelijk) hun moeder nog zouden vermoorden voor een paar centen..

17 december 2018 om 10:08

Iseldiroed volgens mij moet je weer even geschiedenis gaan volgen. Want de verspreiding van de Islam in de tijd waar jij het over hebt ging zonder geweld. De islam heeft helemaal geen enkel probleem met andere geloven. Dat wordt wel gedacht omdat de media dat ervan maakt. Maar vroeger werd de verspreiding van de islam zonder geweld gedaan, het was niet zovan: "Jij wilt niet geloven? Dan maken wij je dood." Dit kun je in ieder geschiedenisboek vinden.

17 december 2018 om 10:47

Powned_nl: Hahaha, briljant....met deze naam het gaan hebben over moreel kompas. Grappenmaker.

Ga eerst het morele kompas van je eigen landje maar eens onder de loep nemen.

17 december 2018 om 10:48

@Ilseldiroed, De uitbreiding van de islamitische wereld valt natuurlijk in het niet bij de praktijken die de westerse landen op los hebben gelaten. Van Australië tot aan Amerika en Afrika overal hebben deze landen flink huis gehouden. Noem maar eens 10 landen op die niet bezet/onderdrukt zijn door een westers land. De kruistochten waren ook maar een klein onderdeel van wat er zich heeft afgespeeld.

17 december 2018 om 11:57

Volgens mij kijken de 'westerse' landen juist de andere kant op als het neerkomt op slavenarbeid/kinderarbeid. De grote merken die in lage loon landen vol op produceren, bedrijven die in het verleden op valse wijze in Afrika monopoly hebben verkregen voor grondstoffen die NIET van hun zijn etc etc. Kom niet praten over moraal ditdat maar kijk eerst om je heen voor je andere landen gaat beschuldigen.

17 december 2018 om 13:20

Sociofan1

het is inderdaad 1 groot complot tegen Islamitische landen. Dat wil je zeggen toch?
Criminaliteit zal inderdaad lager liggen daar. Als je al de bak in moet omdat je verkracht bent, dan denk je wel na ja. Of is dat ook een leugen van de media hier? Of de doden bij de bouw van de stadions, ook leugens of harde cijfers?
Nederland is niet heilig, verre van, maar veeg het straatje daar niet schoon terwijl daar aantoonbaar veel niet goed is. Makkelijk wijzen naar de media, als ze in Friesland de doodstraf invoeren wordt daar ook over bericht. Niet meer dan normaal.

Over De Boer, Gullit en Sneijder kunnen we kort zijn: die hebben hun ziel zeker verkocht. Ondertussen vallen er steeds meer doden bij de bouw van die stadions, maar die kijken vast weg naar hun bankrekening.

17 december 2018 om 13:58

TwenteOV De islamitische wereld wordt altijd bekeken. Gebeurd er 1x iets raars? Dan zijn er meteen 15 verschillende kranten/nieuwskanalen die het uitzenden. De islamophobie wordt op die manier alleen maar vergroot. Ze doen alsof terrorisme het grootste probleem ter wereld is. Ik ben compleet tegen terrorisme maar er zijn in de laatste jaren in bijv Amerika meer mensen doodgegaan aan schoolshootings dan aan terrorisme. Maar daar wordt niet zoveel aandacht aan uitbesteed. Dat het leger van Nederland in Mali, Jemen en Oman is praat ook niemand over. Best jammer dat daar nooit over wordt gepraat. Ter verduidelijking: Ik praat hier terrorisme of slavernij niet goed. Ik ben er zelf heel erg tegen.

17 december 2018 om 13:59

@sociofan
Lang zo gek nog niet nee, als je een rijke ambassadeur bent uit het westen, zoals Gullit, de Boer en Sneijder. Ook lang zo gek nog niet als je als heteroseksuele man geboren bent in een van de rijke Qatari clans. Dat je als vrouw een tweederangs wezen bent, als homoseksueel eigenlijk niet mag bestaan en de doodstraf boven je hoofd hebt hangen, als Indische arbeidsmigrant tot slavernij veroordeeld bent terwijl er daar geld genoeg is om mensen normaal te behandelen, dat zien we allemaal maar even door de vingers. Lekker je auto en je winkel open laten staan.

17 december 2018 om 14:02

@ampie
Ik kan je wel helpen met die vraag. Ja, dat mogen wij. En wij mogen dat ook over het eigen verleden op gebied van slavernij, kolonialisme en kruistochten. Gelukkig doen veel mensen dat ook allebei. Doei!

17 december 2018 om 14:04

@arsenalfanehv
Haha, welk geschiedenisboek heb jij dan gelezen maat? Vraag anders even aan de oorspronkelijke bevolking van Iran of Syrie, of anders de Egyptenaren of Spanjaarden, of dat allemaal zonder geweld is gegaan. Dat heb je zeker van je imam gehoord? Man, man, man... wat een onzin wordt hier geschreven zeg.

17 december 2018 om 14:32

Arsenalfanehv

Persoonlijk vond ik de verkrachte dame die de bak in moest, om maar iets te noemen, ook wel ook wel vrij 'raar', jij niet? Helemaal omdat het daar kennelijk niet zo raar was. De schoolshootings zijn een eenmansactie en worden niet gesteund door de overheid daar, deze opname in de bak voor die vrouw kennelijk wel. Groot verschil lijkt me. Neemt niet weg dat die schoolshootings een groot probleem zijn daar, maar die worden niet als 'normaal' ervaren daar.

En het Nederlandse leger in Mali, Jemen of Oman; zijn die 3 soldaten die we nog hebben daar mensen aan het omleggen, wil je beweren?

17 december 2018 om 15:23

@ampie

Die woorden kun je best gebruiken, net zoals je die handelingen uit het westerse verleden kan veroordelen. Overigens worden die woorden gebruikt voor de ambassadeurs, niet voor het hele land.

Slavenarbeid was toen niet goed, en slavenarbeid is nu niet goed, ongeacht wie dat zegt. Daar kunnen we het toch wel over eens zijn?

17 december 2018 om 20:59

Maar dat is het verschil. Nederland en het westen deed het 200 jaar geleden, maar hadden door dat dat niet meer kon en zijn veranderd.

17 december 2018 om 22:08

Het zijn vaak Westerse eigenaren van bv schepen die hun schepen in dat soort landen naar een drydock sturen. Die weten ook wel wat er speelt, maar ja het is wel goedkoper en aan mensen geen gebrek....

17 december 2018 om 23:10

Stoere jongen, grote knul, wil je een sticker? Met je "doei"? Wat begrijpender lezen dan weet je dat het over hypocriet gedrag gaat. Zoek anders ff op in het woordenboek, gezien je kinderlijke reactie aan te bevelen

17 december 2018 om 23:11

Nee dat zijn ze niet, of denk je dat alle kleding etc hier zijn gemaakt en niet in die arme landen?

17 december 2018 om 12:21

Jammer dat er zo een beeld is gecreëerd door onder andere de media over zulk soort landen. Kennissen van mij zijn minimaal 6 maanden per jaar voor werk in het Midden-Oosten, de ene keer is dit Dubai en de andere keer is dit Saudi Arabië. Dit zijn gewoon Nederlandse mensen en die vinden het daar heerlijk wonen. Ze voelen zich veiliger dan Nederland als het gaat om criminaliteit en die mensen komen uit zeeland! Ik kan trouwens zoveel voorbeelden noemen, maar de meesten hier zullen dit niet willen weten. Lekker luisteren naar media die alleen maar negatief is over zulk soort landen

17 december 2018 om 13:11

Dynek10

Leuk verhaal over die kennissen van je die waarschijnlijk heerlijk op een compound met zwembad wonen, zegt lekker veel over zo'n land ook.
Je kunt niet ontkennen dat de bouw van de stadions daar al vele doden zijn gevallen tot dusver. En guess what; allemaal geimporteerde arbeiders (ik geloof uit Nepal). Geen mensen uit Zeeland nee. Daar zijn harde cijfers van, van internationale organisaties. Of is dat ook allemaal een complot tegen landen als deze? Je weet wel, een land als dit waar je gestraft wordt als je verkracht wordt? Nederland is niet heilig hoor, maar ga niet doen alsof het alleen de media is die hier schuldig is aan de beeldvorming, deze beeldvorming creëeren ze zelf. Er zijn nog steeds veel boevenstaten in het Midden-Oosten met veel corruptie, discriminatie en een op zijn minst twijfelachtige rechtsgang/strafmaat. Wijzen naar media is wat mij betreft te makkelijk, waar rook is is vuur.

17 december 2018 om 17:32

Mensen proberen op de fake news golf mee te liften, zo van de media kun je toch niet vertrouwen, beter geloof je wat een vriend van mn neef zn kapper zegt. Uhuh sure.

Persoonlijk vind ik het ongelofelijk dat clubs zoveel geld voor iemand zouden betalen die pas zo weinig wedstrijden in een B-competitie heeft gespeeld. Ik denk dat hij beter bij Ajax kan blijven of nog een tussenstap kan maken naar een subtop club. Als ie naar zo'n topclub gaat zie ik het somber voor hem in.

16 december 2018 om 14:58

Ik vind het bijzonder dat sommigen niet verder kunnen kijken dan dat hun neus lang is. De Ligt en Frenkie laten in de Champions League en het Nederlands elftal toch ook regelmatig zien het niveau aan te kunnen? Daarnaast moet je jezelf bedenken dat het nog jonge spelers zijn die zich verder kunnen ontwikkelen. En als je puur 'scout' op statistische gegevens hoef je geen scouts met 'oog voor talent' meer in huis te hebben. Dan kun je net zo goed 1 werknemer aanstellen die goed is in statistiek. Het is toch niet voor niks dat meerdere topclubs achter deze 2 jongens aanzitten?

16 december 2018 om 15:24

Ze willen dat hunblijven daarom zeggen ze dat ze het niet aankunnen !

16 december 2018 om 16:22

@ tegengif Ik heb het niet over statistieken. Meerdere topspelers uit de eredivisie hebben in het recente verleden bewezen dat een tussenstap nodig is en soms zelfs ook een stap te hoog is. Denk maar niet dat PSG of Manchester City met De Jong een traject zoals Van Persie met Wenger heeft doorgemaakt start. Ik ben bang dat hij het dan niet gaat redden en stilstaat in zijn ontwikkeling.
@Richard-nec - van mij mag ie in principe weg. Ik ben fan van Psv, dus voor mijn clubbie zou het prima zijn.

16 december 2018 om 16:33

@boris dan krijg je ddit soort wedstrijden daar zit toch niemand op te wachten , daarom beter naar een andere competitie gaan

Moet zeggen dat ik al zeer lang grcharmeerd ben van Frenkie De Jong, en denk dat hij de potentie heeft om echt wereld top te worden. Maar nu is ie dat nog niet, is niet te goed voor de Eredivisie en geen dragende speler in de CL. Ik merk dat sinds de echte berichten over een daadwerkelijke transfer naar PSG, dat hij in zijn interviews nog steeds lekker nuchter is en heel down to earth, maar dat hij op het veld een beetje is gaan zweven. Ik zie hem de laatste tijd steeds meer en meer zelf zuchtiger worden, en echt zelf de gene zijn die in de spotlights staat. Het lijkt me ook wel vreemd, voor het team eerst was Ziyech eigenlijk de grote man, maar ja als PSG 75 miljoen over heeft voor Frenkie kan ik me vooorstellen dat de hirarchie in de kleed kamer zoek is

Ik zou ook nog 1 jaar iig bij ajax blijven kijken wat voor spelers marc erbij haalt en dan misschien wel stunten in de CL. Als ajax slim is verkopen ze weer de oude garde zoals tagliafico blind en tadic. Deze spelers hebben nu nog waarde. En haal je sessegnon malaghan en pulisic.

Onana
Mazraoui de ligt malaghan sessegnon
Vd beek de jong
Neres zyech pulisic
Dolberg

16 december 2018 om 15:13

Sessegnon? Die volgens Fulham 100 miljoen pond moet kosten? En ik zie nu ook dat je Pulisic wilt halen, die ook 65 miljoen kost.

16 december 2018 om 15:57

Tagliafico en tadic verkoopt je voor ieder 30 blind voor 20 dan heb je al 80 plus ajax heeft 100 miljoen op de bank staan. Plus de salarissen van de verkoop komen ook nog vrij.

16 december 2018 om 15:59

Je zou ook zyech nog kunnen verkopen en dan schone in de basis dan heb je makkelijk genoeg geld voor sessegnon en pulisic

16 december 2018 om 16:28

koek koek dat soort bedragen ga je echt niet meer krijgen voor Blind en Tadic( is al 30) , ik weet dat de markt overspannen is maar zo gek zijn de clubs nou ook weer niet

16 december 2018 om 17:34

Het is maar goed dat jij nix te zeggen hebt dan waren ze al failliet man man man....

16 december 2018 om 19:07

Makkelijk genoeg geld zegt ie dan....laten we dan meteen ook maar Neymar en Messi kopen. Laten we ons vermogen waar we tientallen jaren hebben opgespaard uitgegeven aan twee spelers. Als het niet genoeg is, verkopen we desnoods het stadion, en maken we de seizoenskaarten 5000 euro per stuk.

17 december 2018 om 10:06

Martijnovic, het gaat niet zozeer om het geld hè, maar om de kwaliteiten die je op het veld hebt staan. En de kwaliteiten (lees hier vooral ervaring) die Blind en Tadic met zich meebrengen, die zijn natuurlijk niet te vervangen door jongere spelers. En Ajax kan natuurlijk nooit spelers kopen voor 100 miljoen pond. En gelukkig zullen ze dat ook niet het doen

16 december 2018 om 15:21

Blind en Tadic verkopen? Zijn beide belangrijke spelers voor Ajax die genoeg ervaring mee brengen, je zou dom zijn als je die na een seizoen alweer verkoopt

16 december 2018 om 15:58

Groot verdieners die nu nog wat opleveren verkopen is dom?

17 december 2018 om 10:03

Ik zou het misschien niet dom noemen, maar eerder niet zo slim 😉

17 december 2018 om 10:04

Grootverdieners verkopen, maar dan vervolgens aankomen met Sessegnon en Pulisic.. Die komen ook niet voor een appel en een ei. Nee, je plan is totaal niet realistisch.

16 december 2018 om 15:21

Blind en Tadic verkopen? Zijn beide belangrijke spelers voor Ajax die genoeg ervaring mee brengen, je zou dom zijn als je die na een seizoen alweer verkoopt

17 december 2018 om 10:10

Martijn een beetje realisme mag wel. Pulisic en Sessegnon gaan NOOIT naar Ajax. En ik zie Ajax ze ook niet kunnen betalen, ja ajax heeft geld maar 150+ miljoen voor 2 spelers? Nee dat zie ik Overmars niet doen.

Dat mensenrechten Gullit alleen interesseren wanneer hij ze kan inzetten voor zijn eigen imago, zoals destijds met Mandela, wisten we natuurlijk al langer, maar desondanks blijft het pijnlijk dat een man met zijn statuur zich zo laat gebruiken voor een toernooi met zoveel bloed aan de paal. Maar goed, dit is ook de man die grapt en grolt met Ramzan Kadyrov. Gênant. Ook wel sneu om zo als zielloze huls door het leven te gaan.

16 december 2018 om 16:34

Ik ben het helemaal met je eens. Jammer want het is een vriendelijke gozer, maar hij is niet goed snik. Het is een giftig land.

17 december 2018 om 13:56

Inderdaad. Hetzelfde geldt voor de Boer en Sneijder. Ronald de Boer is er al langer mee bezig geloof ik. Schandalig, en echt achterlijk.

Dat waren andere tijden Wesley. Toen jij nog bij Ajax speelde deden Nederlandse clubs het nog goed in Europa wat goed was voor het algemene niveau in Nederland. De laatste jaren mogen we van geluk spreken als er twee clubs zich kwalificeren. Jonge spelers ontgroeien onze competitie nu al snel op deze manier.

De PR machine van Qatar draait lekker.op volle toeren. Weet iemand wat Gullit en De Boer krijgen per jaar voor hun ambassadeurschap?

Het Ajax van toen en de Eredivisie destijds was wel even van een ander niveau als het nu is Wesley , destijds kon je als speler nog groeien omdat er meer weerstand was , nu ondervind je als speler enkel nog wedstrijden met weerstand als je tegen PSV en Feyenoord speelt.

Tegen Bayern totaal niet overtuigend. Heeft een goede potentie, maar is er nog niet. Transfer zou hem niet goed doen.

Gast cq dwang arbeiders halen uit bijv Sri Lanka, ze een paar grijpstuivers toezeggen en zelfs die niet volledig betalen, die mensen onder erbarmelijke omstandigheden laten wonen en werken met als gevolg een waslijst aan doden..fantastisch land hoor, lekker belangrijk die auto sleutels..

17 december 2018 om 13:55

Precies dat. Wat een dwaas is die Gullit, nul politiek bewustzijn.

Vies zeg, Qatar, sponsor van terreur, grootste vervuiler ter wereld per m2. Mensenrechten bestaan niet, alleen als braaf bent.....dan is het goed, beetje afwijkend gedrag en je mist een ledemaat, je verdwijnt voor heel lang in een cel. Mensen uit andere landen vinden er veelal de dood i de bouw, ze moeten werken van 6 tot 20.00 uur voor 3 euro terwijl de gemiddelde man uit Qatar minimaal 30 euro per uur krijgt. Dat je dit verrotte land noemt als voorbeeld dan heb je hetecht niet helder en krijg je te veel besmeurd geld van sjeiks. Deze drie Nl' ers hebben voor mij geheel afgedaan.

17 december 2018 om 11:39

Jou auto loopt op water begrijp ik , dus doe niet zo hypocriet want alle olie komt bijna uit de arabische landen waar ze het niet zo nauw nemen met de mensenrechten maar we willen allemaal wel de olie hebben die daar uit de grond komt en alle landen in Europa doet zaken met deze landen en worden er beter van dus wat is je punt eigenlijk ? geen zaken meer doen met deze landen ?

17 december 2018 om 12:50

? Wat moet dit nou zeggen? Omdat je veel van ze importeert betekent het dat je geen kritiek meer mag leveren als gewone burger? Onzin zeg! En trouwens komt nog steeds het grootste gedeelte van import aardolie vanuit Rusland...

17 december 2018 om 13:01

" En trouwens komt nog steeds het grootste gedeelte van import aardolie vanuit Rusland..."

Juist, uitstekend voorbeeld!
Want gaat het over Golfstaatjes dan vallen de reactionairen hier over elkaar heen o te beginnen over 'mensenrechten' (al dan niet in aanhalingstekens), 'homorechten' en weet ik wat voor morele compassen allemaal, maar zodra het over Rusland gaat dan (b)lijken die dingen waar ze zich zo druk om zeggen te maken ineens helemaal niet zo belangrijk.

Nee sterker nog, aangezien het bij Rusland niet gaat om een moslimland is er niemand die zich druk maakt om het feit dat landverraders als Baudet, Duk en Wilders hielen likken in Moskou, terwijl die mensen er een track record op na houden waar het gaat om democratische waarden (mensenrechten, behandeling van homo's, vrijheid van meningsuiting, imperialisme) die op gelijke voet staat met die van landen als Saoudi Arabië en de Golfstaten.

Maar goed, morele kompassen he, dáár gaat het om! Pfffff.

17 december 2018 om 13:53

Wat een onzin, ik vind Qatar een achterlijke staat, een van de meest verrotte landen in de wereld (zie post onder), maar ik heb niets met Rusland, Wilders, Dus of Baudet. Domme vergelijking die gewoon niet gegrond is. Er waren heel veel mensen die protesteerden tegen de Olympische spelen in Rusland bijvoorbeeld. En het is daarbij in Rusland ook nog een stuk minder erg dan in Qatar hoor, waar nog steeds de doodstraf staat op homoseksualiteit, en achterlijke straffen staan op afvalligheid, het drinken van alcohol, blasfemie, etc etc. Google eens op de arbeidsomstandigheden van de arme arbeidsmigranten die ze daar de stadions laten bouwen, dat is praktisch slavernij. Walgelijk dat je Qatar verdedigt met zo'n lulverhaal dat mensen die er iets over zeggen PVV aanhangers zouden moeten zijn en een dubbele standaard hebben.

17 december 2018 om 15:13

"en het is daarbij in Rusland ook nog een stuk minder erg dan in Qatar hoor, waar nog steeds de doodstraf staat op homoseksualiteit, en achterlijke straffen staan op afvalligheid, het drinken van alcohol, blasfemie, etc etc. "

Ah, juist ja. Dus als je homo's behandelt als derde rangs mensen, ze in de gevangenis gooit en als uitschot ziet, gene probleem, Want alles is beter dan ze de doodstraf te geven. Laten we een voorbeeld nemen aan Rusland zeg, .... Mijn hemel wat een intens leeg argument. Daarnaast ook een stroman trouwens. Alsof iemand slecht en als uitschot behandelen een tegenargument zou zijn, ....

" Walgelijk dat je Qatar verdedigt met zo'n lulverhaal dat mensen die er iets over zeggen PVV aanhangers zouden moeten zijn"

1. Ik 'verdedig' Qatar totaal niet. Niet hier, niet ergens anders. Praat geen onzin.
2. Ik zeg nergens dat 'mensen die we iets over zeggen PVV aanhangers moeten zijn'. Lees even terug wat ik wél zeg, en probeer te reageren op de inhoud van de boodschap die ik geef en speel geen slachtofferrool.
3. Kennelijk ben jij niet op de hoogte van de feiten. Wilders, Duk en Baudet staan nogal bekend om hun verbale agressie tegen álle moslims als groep, omdat 'de islam homorechten schendt'. Terwijl het algemeen bekend is dat homo's in Rusland als uitschot worden behandeld, worden opgepakt en de gevangenis in gegooid worden. Baudet en Duk hebben Rusland in publicaties uitgebreid geprezen en ze lofzangen toegeworpen, terwijl ook bekend is dat Rusland na het eindigen van de Koude Oorlog en de periode daarna weer een bedreiging is gaan vormen voor ons, als Europese landen, als Navo landen in zowel financieel, politiek als militair opzicht. Wilder is zelfs op bezoek geweest in Moskou. Kennelijk vindt jij het ook al geen probleem hoe in Rusland tegen homo;s aangegekeken wordt, maar ik vermoed dat bij jou hetzelfde fenomeen bestaat als bij het genoemde trio: selectieve verontwaardiging. Want ik heb verder Baudet, Duk en Wilders geen letter horen reppen over de behandeling van homo's in Rusland. Kennelijk vinden de genoemde personen de behandeling van homo's alleen een probleem als het om moslims gaat. En daar is een naam voor. Hypocrisie! Geldt dus ook voor jou. En dáárom worden die namen genoemd, niet of jij daar nou wel of niet iets mee hebt.
4. Misschien tijd dat je even nadenkt voordat je met termpjes als 'walgelijk' gaat gooien. Want nogmaals, als je walgelijk laat volgen door nonsens waar ik het niet over heb, dan is je taalgebruik echt heel snel aan heel erg veel inflatie onderhevig.

De vergelijking is treffend, passend en geeft heel duidelijk aan dat het gewauwel over 'morele kompassen' echt een hele vieze smaak achterlaat. De smaak van hypocrisie en platgeslagen Calvinisme. Op zich wel passend, we zijn tenslotte een Land van Dominees. Oliestaten veroordelen omdat je zogenaamd normen en waarden hebt, maar nooit bereid zijn de prijs te betalen voor je valse moralisme. Stop dan gewoon met de olieimport, als je durft! Henk en Ingrid staan namelijk echt binnen een week met een geel hesje op het Malieveld als ze merken dat hun energieprijs verviervoudigt en waar blijven ze dan met hun principes??

17 december 2018 om 16:58

Klopt, geen zaken doen met dit soort landen. Zie Saudi Arabie als voorbeeld en dan is Qatar in veel dingen erger. Bij Saudi Arabie hebben ze een fout gemaakt door die journalist te vermoorden maar Qatar sponsort al jaren Is(daesh).....

Het is triest dan mensen dit soort landen steunen door geld aan te nemen. En ja, als Nederland (of EU) zouden we ook meer een vuist moeten maken tegen dit soort terreurstaten.

17 december 2018 om 12:24

@geniale Nederland doet ook aan slavernij. Alleen doen ze het niet in eigen land maar laat men het doen in China. Waarom is dit minder erg dan wat Quatar doet? Nederland heeft ook terreur gesponsord en heeft meegedaan met het binnenvallen van landen en een land helemaal met de grond gelijk gemaakt.

17 december 2018 om 12:37

Waarom moet je het vergelijken? Zie nergens dat @geniale zegt dat Nederland perfect is!! Alleen dat Qatar verrot is, en daar ben ik het wel mee eens... Wat er in Rusland qua mensenrechten schending plaatsvond is niks in vergelijking met de toestanden in Qatar. Je kan gewoon zeggen dat het WK 2022 door gedwongen slavernij tot stand komt.

17 december 2018 om 13:54

@bombanera
Wat een rare vergelijking man. Als je gefrustreerd bent over Nederland, ok, geen enkel land is zo goed als z'n bewoners doen voorkomen, maar als je niet kan inzien dat wat er in Qatar gebeurt veel erger is, en van een totaal andere schaal, dan moet je even je boze bril afzetten.

17 december 2018 om 14:13

@hoog Ik ben niet gefrustreerd. Ik benoem alleen maar feiten. Niemand ontkent dat inwoners van dit land veel beter behandeld worden dan elders. Maar als het aankomt op andere mensen elders dan draait alles om poen en niets meer om mensenrechten. That's all.

17 december 2018 om 15:15

Hoog

Het zijn vooral de schreewers en hypcrieten die gefrustreerd zijn over Nederland. En wellicht helpt het als je zelf 'je bril afzet.'

"wat hunnie doen is veel erger..."please zeg, mag het alsjeblieft het niveau van het schoolplein ontstijgen allemaal?

Joh, misschien komt dat omdat hij in Qatar rondrijdt in een buurt waarin iedereen steenrijk is, en de praktisch als slaaf functionerende arme migranten bang zijn voor de onmenselijke straffen die ze daar krijgen als ze de wet overtreden. Qatar is een van de meest verrotte landen in de wereld, met een extreme vorm van kapitalisme waar je arme arbeidsmigranten met een ouderwetse schep kan zien graven voor het volgende megabouwwerk, terwijl de Lamborghini's langsrijden. Het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking, maar een schandalige verdeling, praktische slavernij, sharia-wetgeving, belabberde rechten voor vrouwen en homoseksualiteit is gewoon strafbaar. Stenigen en zweepslagen zijn legale straffen. Schandalig dat de Uefa daar een toernooi organiseert, zeker als je kijkt naar de werkcondities van de mensen die de stadions uit de grond stampen, google daar maar eens op. Dat zo'n onwijze lul als Gullit zich dan als ambassadeur laat strikken en het met zijn onwetende hoofd allemaal mooi vindt, dat is gewoon niet eens om te lachen. Zelfde geldt voor Sneijder en de Boer. Zijn toevallig rijk geworden omdat ze goed kunnen voetballen, maar schijten gewoon op de lui die daar uitgebuit worden omdat ze hun familie wat te vreten moeten geven. Wat een achterlijkheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

96 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 23 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars: ‘Het zou goed kunnen dat er zo’n type speler wordt toegevoegd’

Marc Overmars staat als directeur spelersbeleid van Ajax voor een drukke transferzomer. In navolging van Frenkie de Jong zullen naar verwachting meerderen de stap naar het buitenland gaan maken en de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 maart
Als Kylian Mbappé of Neymar wordt weggekaapt door Real Madrid, heeft Paris Saint-Germain al een alternatief op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren