Courtois reageert: ‘Simeone hekelt ons omdat Real Madrid de beste club is’

Zondag, 16 december 2018 om

Thibaut Courtois heeft zaterdagavond gereageerd op recente uitlatingen van Diego Simeone. De oefenmeester van Atlético Madrid insinueerde onlangs dat de Belgisch international in september bij de uitreiking van FIFA's The Best goalkeeper als winnaar uit de bus was gekomen omdat hij tegenwoordig bij Real Madrid onder contract staat. “Hij ging naar Real Madrid en werd de beste keeper ter wereld. Toen hij voor Atlético speelde, won Keylor Navas”, schamperde Simeone.

Courtois reageerde na de zege van Real Madrid op Rayo Vallecano (1-0) op de uitspraken van zijn voormalig trainer. “Simeone bekritiseert Real Madrid alleen om populair te zijn onder de fans van Atlético”, claimde de doelman, die drie seizoenen voor Atlético uitkwam. “Dat doet hij altijd. Hij hekelt Real Madrid omdat hij weet dat het de beste club ter wereld is.”

“Ieders mening moet gerespecteerd worden. Iedereen mag een mening hebben. Maar ik heb drie jaar voor Atlético gekeept. Als je altijd tegen Real Madrid vecht, de beste club ter wereld, zeg je dingen om aan populariteit onder de fans te winnen”, benadrukte Courtois. “Simeone zei dat ik de prijs heb gewonnen omdat ik nu voor Real Madrid speel, maar tijdens het WK was ik nog speler van Chelsea. In juli, toen er niet meer gestemd kon worden, was ik ook nog geen speler van Real Madrid.”

“Ik denk niet dat het eerlijk is dat hij mij onderwaardeert. Jan Oblak is ook een geweldige keeper en had ook meer stemmen kunnen krijgen, maar er zijn ontzettend veel mensen die stemmen”, besloot Courtois. Luka Modric liet zaterdag al openlijk weten moe te zijn van de continue kritiek van Simeone richting Real Madrid. “Ik kan het begrijpen dat Simeone een van zijn eigen spelers, Antoine Griezmann, wil verdedigen en denkt dat hij de beste was, maar zijn gevoel dat hij Real Madrid en zijn spelers altijd moet kleineren is vooral nadelig voor hemzelf. Hij grijpt elke kans aan om te kunnen impliceren dat er iets anders achter de triomfen van Real Madrid zit en daar klopt niets van.”

“Ik heb veel respect voor Simeone en voor alles wat Atlético heeft gepresteerd. Ik heb ook veel respect voor hun spelers, hun fans en voor de grote club die Atlético is”, vervolgde Modric. “De keren dat ze ons verslagen hebben, hebben we hen gefeliciteerd en het verlies sportief geaccepteerd. Het is niet eerlijk dat onze prestaties, inclusief de twee Champions League-finales tegen Atlético, constant worden gebruikt als een soort populistisch handvat om aan te tonen dat Real bevoordeeld wordt.”Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Zeker niet de beste club maar snap wel dat Courtois dit zegt.

16 december 2018 om 00:36

Technische gezien wel! Ze zijn winnaar van de cl en wereldbeker! Zolang ze niet ongekroond zijn hebben ze die titel

16 december 2018 om 00:40

Haha, ja dat klopt wel inderdaad. Ik vind het best lastig om te zeggen wie op dit moment de beste club ter wereld is. Real Madrid in ieder geval duidelijk niet. Ik vind de verdediging van Real simpelweg te zwak en ze zouden nu tegen 7 a 8 ploegen eruit gekegeld kunnen worden in de CL. Maar ze zijn zoals je aangeeft wel de houder van de wereldbeker .

16 december 2018 om 00:46

Zozo, 7 zelf 8 clubs zouden Real Madrid eruit kegelen? Nice.. kan je ook gelijk opnoemen wie dat zijn? Real Madrid is nog steeds de beste club ter wereld.

16 december 2018 om 00:48

Real staat er bekend om, om slecht te spelen tot aan de winterstop. Daarna spelen ze vaak weer heel goed en winnen ze de cl:-) hoewel ik dit jaar er wel een heel hard hoofd in heb!!! Juve city psg zijn momenteel de teams in vorm

16 december 2018 om 00:49

Juve city Liverpool Barca psg dormund zou ik momenteel niet willen loten

16 december 2018 om 02:14

@Medalofhonkr - Op dit moment verliest Real zelfs twee keer van CSKA. Ik weet dat dit vervelend vind maar zelfs Sevilla zou real eruit kegelen in een tweeluik. Ik doel op het feit hoe Real nu speelt! In goede doen is het natuurlijk een ander verhaal. Dortmund, Barcelona, PSG, City, Liverpool, Juventus zouden Real Madrid, op dit moment (!), verslaan. Daarnaast zie ik een Bayern Munchen ook van ze winnen. En nee, Real is op dit moment overduidelijk niet de beste club ter wereld want goed ze er nu voor staan zijn ze niet eens zeker van Champions League..

16 december 2018 om 02:22

Op dit moment moet Real Madrid geen enkel wedstrijd in de Champions league spelen, de eerst volgende wedstrijd in de CL is in februari dus hoe kan jij nou roepen dat er 7-8 clubs zijn die Real op dit moment kunnen uitschakelen, geen voorbarige uitspraken doen voor je het weet staat wint Real weer de CL.

16 december 2018 om 02:51

Nou omdat hij dus zegt “op dit moment” zoals je zelf herhaalt in je comment. Hij praat gewoon over de huidige vorm van dit real. Niks mis mee toch? Het is ook gewoon echt niet best nu

16 december 2018 om 02:51

Nou omdat hij dus zegt “op dit moment” zoals je zelf herhaalt in je comment. Hij praat gewoon over de huidige vorm van dit real. Niks mis mee toch? Het is ook gewoon echt niet best nu

16 december 2018 om 02:53

Nou omdat hij dus zegt “op dit moment” zoals je zelf herhaalt in je comment. Hij praat gewoon over de huidige vorm van dit real. Niks mis mee toch? Het is ook gewoon echt niet best nu

16 december 2018 om 03:25

Thanks @Puyoc. Die arme jongen leest alleen wat hij wilt lezen geloof ik. Ik zei namelijk ook 7 a 8 clubs zouden Real er NU ook KUNNEN uitkegelen. Ik doelde zoals je zegt op de vorm van nu maar ik begin steeds meer te begrijpen waarom niemand op op vz hem serieus neemt.

16 december 2018 om 04:03

Roya, op het moment kan niemand Real uitschakelen. Terug kerende trolls, niemand neemt mij serieus? Waarom reageer je dan op mij? Is je oude account verbannen jongenman?

16 december 2018 om 07:12

Zonder Ronaldo is Real een goed team maar niet uitzonderlijk.. Voor mn gevoel net zoals Barca zou zijn als je Messi er weg zou halen..

16 december 2018 om 07:35

Barca speelde vorig seizoen één wedstrijd zonder Messi in La Liga, meteen ook de enigste verloren wedstrijd in de competitie. Valverde liet Messi -die net terug keerde uit een blessure- op de bank tegen Sevilla, 2-0, Messi valt in, goal en assist en 2-2. (In 89ste minuut en in extra tijd) Zonder Messi stelt Barca ook niet veel voor... ik mag er niet aan denken wat er gebeurt wanneer hij stopt

16 december 2018 om 10:18

Medalofhonor als het niet 3 aan de scheids lag was het niet 3x op rij gebeurt maar prima Juventus kegelt ze eruit Psg kegelt ze eruit Man city kegelt ze eruit Barcelona kegelt ze eruit Tottenham kegelt ze eruit Liverpool denk ik ook wel ja zeker omdat die nog iets recht te zetten hebben Dortmund geef ik zelfs nog een kans met de vorm waarin ze op dit moment verkeren Misschien als bayern de vorm ook weer terug krijgt dan zal real daar zeker een hele lastige aan hebben

16 december 2018 om 10:29

Real Madrid WAS de beste club ter wereld toen Ronaldo er nog speelde. Titels op papier zijn leuk, maar dat doet niets af aan de armetierige vorm van vandaag de dag

Courtois wint harten van de Madridistas, hij heeft gewoon gelijk maar was niet nodig om zijn ex-coach en ex-club te vuren, dit deed hij ook in de zomer door te zeggen dat hij enkel een huurspeler was van Atletico en niet meer dan dat en hij voor Real altijd iets heeft gevoeld.

16 december 2018 om 00:49

Courtois is een naar mannetje. Beetje meer respect naar Atletico mag wel, want via Atletico heeft hij wel de top bereikt. Maar ja respect naar clubs toe heeft Thibaut nog nooit gehad, daar weten wij Chelsea fans alles van. Daarom past hij ook wel perfect bij Real, Real geeft ook niks om hun ex spelers en zelfs legendes worden als grof afval aan de kant gezet. Courtois is ontzettend overschat, keept nog helemaal niet sterk bij Real. Vorig seizoen was hij ook niet zo goed bij Chelsea. Tijdens het WK liet hij zijn klasse wel weer zien. Maar Real kan beter Navas weer in het doel zetten.

16 december 2018 om 00:54

Jij kijkt dus geen wedstrijden van real! Heel real Madrid word getraind door ex- spelers en welke legende werd bij het oud vuil gezet? Casillas? Is een tijd van komen en tijd van gaan hij was niet meer goed genoeg en het zelfde gold voor Raul en Ronaldo wou zelf weg. Als real niks om hun spelers gaf hielden ze Ronaldo wel aan zijn contract. Over respect gesproken?? Toon wat meer respect voor de beste club uit het voetbal historie

16 december 2018 om 00:56

Ga je bijdehand lopen doen? Dat Hazard en Courtois niet bij Chelsea willen blijven kunnen Madridistas niks aan doen, die spelers zien Chelsea als een tussenstap, nog altijd zuur dat Courtois weg is? Je noemt Courtois overschat maar wat is Kepa dan? Jullie hebben een doelman in huis die werd afgewezen door Real Madrid.

16 december 2018 om 01:05

@mo, je kan moeilijk ontkennen dat Real legendes als Casillas en Ronaldo op de chiqueste manier heeft laten vertrekken. Leuk dat oa Guti nu het 2e traint, maar dat neemt niet weg dat iets meer respect naar de spelers van groot formaat op zijn plaats was geweest (iets waar veel Real Madrid fans hier op vz zich ook aan ergere)

Toevoeging: Guti is al naar Besiktas

16 december 2018 om 01:09

Real is een grote club en verdient zeker respect. Echter kun je toch niet beweren dat ze wel met respect om zijn gegaan met een aantal van hun legendes?!

Je mag best een club supporteren en toch zo nu en dan een kritische noot plaatsen hoor, maakt je niet minder fan

16 december 2018 om 01:20

@fcdutch: bij mij weten is Ronaldo zelf weg gegaan op een verkeerde manier omdat hij elke jaar waardering wou( meer geld) elke jaar deed meneer boos en wilde weg! Casillas had ruzie met Mourinho ken het fijne ook niet precies maar het ging om lekken in de kleedkamer.Guti is volgens mij assistent bij beskitas maar er lopen wel wat ex spelers rond zoals een da la red die Eem hartkwaal had en een baan kreeg bij de jeugd. Real fans ergere zich wel vaker ze fluiten nota bene( kleine groep ) hun eigen spelers uit

16 december 2018 om 01:24

Ik ben zeker kritische over de spelers en het spel en van de afgelopen jaar en de spelers voetballen als natte kranten. Om moedeloos van te worden.

16 december 2018 om 02:28

Zit het diep maat? Ja simeone en courtois lopen en beetje te bekvechten en zieltjes te winnen, actie reactie of het handig is is een 2e.

16 december 2018 om 02:30

Als topclub kan je tegenwoordig nou eenmaal niet altijd netjes handelen, iker heeft laast zelf aangegeven dat hun "scheiding" helemaal niet zo heftig was

16 december 2018 om 05:45

Zo is dat. Courtois is duidelijk geen topkeeper, want hij blijft toch nare dingen roepen in interviews en verraadt zijn clubs en ploegmaats altijd als eerste. Real zou beter Navas terug in doel zetten, die gaat niet zo'n gekke dingen doen in interviews en die is dus wel een topkeeper.

16 december 2018 om 06:15

FCBDutch en anderen.

Telkens als ik op een Nederlands forum commentaren lees omtrent real en de manier waarop men afscheid neemt is men verbolgen over de manier waarop spelers vertrekken, ofwel behandelt worden bij hun vertrek. Ik vraag mij af waarom?

Als je kijkt naar de organisatie van Real Madrid, dan zijn de ex spelers overal bij betrokken. Niet alleen de trainers, Guti is trouwens al weg, maar ook de directie ( oa, Butragueño) en vertegenwoordigers zoals Roberto Carlos zijn ex spelers. Raul is ook een uithangbord van Real, en ook Casillas heeft geen enkel probleem met de club.

Wat is nu precies het probleem? Dat er geen afscheidswedstrijd is georganiseerd? En wat is er mis met het vertrek van Cristiano Ronaldo? Die wilde weg, en is voor een redelijke prijs verkocht. Dat vind ik van meer respect getuigen dan iemand tegen zijn zin tegenhouden.

16 december 2018 om 07:27

@andonis

Er is gewoon een duidelijke afkeer naar Real Madrid. Dat was zo, is zo en zal altijd zo blijven. Komt door de algemene liefde naar Barcelona in Nederland, waardoor mensen elkaar gaan napraten zonder te weten wat er daadwerkelijk speelt.

Dat 'geen respect voor legendes' is zo achterhaald als wat. Zoals jijzelf al aangeeft zijn ontzettend veel legendes bij de club betrokken. Iker heeft nooit een probleem met Real gehad, maar met Mourinho. Die zal dan ook 100 een functie krijgen binnen de club. Gaf laatst zelfs aan om terug te willen keren als spelers mocht Real hem nodig hebben Ronaldo is een ander verhaal. Volgens de man zelf was hij ieder jaar weer doodongelukkig in Madrid, tja dan houdt niemand je tegen.

Mensen kunnen elkaar goed napraten, maar kennis van zaken hebben ze niet. En Simeone is een van de meest hypocriete trainers die er is, dus die moeten we sowieso niet serieus nemen als het over Real gaat.

16 december 2018 om 10:18

Medalofhonor, ik ben heel blij met Kepa, hij geeft tenminste alles voor zijn club en keept ook nog eens uitstekend. Kepa is niet afgewezen door Real, Real wilde van hem niet de duurste keeper ooit maken. Chelsea is een tussenstapje naar de absolute top. Maar toch is Courtois pas de eerste speler die deze stap heeft gemaakt (op Carvalho na misschien). Onze club legendes krijgen een waardig afscheid, terwijl ze bij Real bij het grof vuil worden neergezet.

16 december 2018 om 07:26

In een reportage over Courtois toen hij nog bij Genk zat, gingen ze hem in zijn slaapkamer bezoeken voor een interview, en op zijn deur was er een sticker van Real Madrid te zien....

Het grappige is dat hij hiermee echt exact hetzelfde doet.

16 december 2018 om 01:08

Eigenlijk geeft hij het ook toe dat hij in zijn Atletico periode dingen riep om zich populair bij de fans te maken en idd nu doet hij het weer. Courtois is sws wel iemand die zich eerder met woorden dan met zijn optredens populair wilt maken.

16 december 2018 om 01:31

Volgens mij heeft courtois gewoon prima werk geleverd bij Chelsea. Verder is Someone een joke en dat is toch geen verrassing voor iedereen of wel?

Toppunt van hypocrisie. Bovendien klopt het toch dat er vreemde dingen gebeuren. Courtois die deze prijs wint is er eentje van. Modric wint een individuele prijs vanwege zijn team prijzen. Deze Courtois wint aan de hand van wat precies? Chelsea had een dramatisch seizoen, en België werd 3e. Als hij Cyprus naar de 3e plek geloodst had oké, maar kom op zeg. En individueel zijn er minstens 5 keepers die beter zijn en ook een beter seizoen hadden dan Courtois.

De Gea die bijvoorbeeld wekelijks tot de uitblinkers behoorde bij United. Of Lloris die 3e werd met spurs en een WK won.. Kan me geen enkele reden bedenken waarom Courtois verdient deze prijs heeft gewonnen.

16 december 2018 om 01:29

Stemmen is sowieso oneerlijk! Elke stemmer heeft zo zijn eigen voorkeur. Zelfs de afgelopen 10 jaar bij Messi en Ronaldo had ieder zijn eigen voorkeur!

16 december 2018 om 01:33

Wk weegt gewoon zwaar en ik denk dat zijn optreden tegen Brazilië hem de prijs hebben opgeleverd. Verder ben k het met je eens, ma nogmaals net als de ballon dohr wat zijn de precieze criteria?! Die zijn absoluut niet duidelijk

16 december 2018 om 01:37

Die zijn er niet, journalisten aanvoerders en bondscoache mogen stemmen en daar is alles mee gezegt

16 december 2018 om 03:27

Het zijn de kenners die stemmen. Als ze dat niet op de juiste manier doen, laten ze zich kennen.

16 december 2018 om 06:18

Ondanks dat ik meer gecharmeerd ben van de Gea, keepte hij uitermate zwak op het WK, en Courtois juist weer heel goed. Dat heeft waarschijnlijk veel invloed op de perceptie.

16 december 2018 om 07:29

Inderdaad. En over Lloris gesproken, die keepte individueel een mindere seizoen voor zijn club, en dan nog die reuzeblunder in de WK finale. Dat heeft de doorslag gegeven

16 december 2018 om 08:15

Die hele prijs is een lachertje. Maar de Gea heeft niet geweldig gekeept bij de nationale ploeg zoals hij doet bij united. Dat heeft hem opgebroken. Lioris had hem sowieso niet verdient. Maar dat is mijn mening. Courtois keepte een geweldig wk en dat zal ongetwijfeld hebben meegespeeld. Neemt niet weg dat hij bij de beste keepers ter wereld hoort.

Gek genoeg past Courtois er wel. Mag hem ook niet echt en ben Belg. Het is gewoon een type, die absoluut de gunfactor niet heeft. Arrogant, grote mond. Denk dat dat ook wel nodig is bij Real. Maar uiteindelijk is het echt wel een hele goede keeper. Madrid heeft hem ook gekocht voor de volgende jaren. Blijft een jonge keeper met een heel fraai palmares nu al. Is ook een eerste stap in de verjonging, die er nu wel gaat aankomen. Verder steekjes over en weer. Moet kunnen. Maar je moet ook wel je woorden hard kunnen maken op het veld. Dat lukt voorlopig wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4230 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

528 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren