Ronaldo viert winnende goal in Derby della Mole met duw aan Ichazo

Zaterdag, 15 december 2018 om

De 199ste Derby della Mole, de strijd tussen Torino en Juventus, was zaterdagavond een prooi voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Juventus won, net als vorig seizoen, met 0-1 op bezoek bij de stadsgenoot. Cristiano Ronaldo maakte twintig minuten voor tijd uit een strafschop het winnende doelpunt en zorgde daarna voor controverse, door doelman Salvador Ichazo een duw uit te delen. Juventus heeft dankzij de zege elf punten meer dan Napoli, dat zondag in actie komt.

In de achtste minuut zorgde Ronaldo voor wat hilariteit, toen hij zich samen met Miralem Pjanic ontfermde over een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Pjanic legde de bal breed voor de Portugees, wiens schot zo ver afzwaaide dat het gevolg een ingooi was voor Torino. Juventus kreeg voor rust ook enkele grotere kansen, omdat het een open wedstrijd was. Na een klein kwartier werd Salvatore Sirigu door een volley van Ronaldo tot een knappe redding gedwongen. De keeper blesseerde zichzelf echter tijdens zijn redding en moest zich na een paar minuten laten vervangen.

Torino werd een paar keer dreigend, maar maakte in de afrondende fase niet de juiste beslissingen. Daarom kwam de eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg pas na 32 minuten. Daniele Baselli zocht Andrea Bellotti uit met een vrije trap en de kopbal van spits werd ternauwernood gekeerd door doelman Daniele Baselli zocht Andrea Bellotti uit met een vrije trap en de kopbal van spits werd ternauwernood gekeerd door doelman Mattia Perin.

Vlak voor de pauze leek Giorgio Chiellini de ingevallen keeper Ichazo op het verkeerde been te zetten, maar zijn poging werd toch gepakt en zodoende bleef het voor rust 0-0. De kansen waren dus voor Juventus, maar Torino kwam goed voor de dag en zorgde met hoge pressie voor problemen bij de Oude Dame. Na de rust wist Torino het positieve spel ook te vertalen in een grote mogelijkheid om de score te openen, toen verdediger Armando Izzo bediend werd met een uitstekende voorzet, maar zijn kopbal van dichtbij miste de juiste richting.

Net als voor rust ging het op en neer. Juventus ging gaandeweg de tweede helft echter meer druk zetten en daar ging Torino onder gebukt. Een inzet van Blaise Matuidi werd nog gepareerd door keeper Ichazo, maar de doelman moest een antwoord schuldig blijven toen Ronaldo twintig minuten voor tijd aanlegde voor een penalty na een overtreding van Ichazo zelf op Mario Mandzukic. Ronaldo zocht de rechterhoek uit en zorgde vervolgens voor verbazing, door ogenschijnlijk opzettelijk tegen Ichazo op te botsen. Het leverde hem een gele kaart op; de zege kwam niet meer in gevaar.


Poll

Verdiende Juventus de overwinning?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door bahaboy)

Walgelijke actie van Ronaldo, bah, om van te kotsen. Matig Juve, nee, slecht Juve, ongelofelijk zielloos en de aanval draait voor geen meter. Kom je City tegen in de CL krijg je gewoon een pak slaag!

15 december 2018 om 22:34

Ja walgelijke actie, maar hij zat gewoon niet in de wedstrijd. Ging daarna weer terug naar de keeper om zijn excuses aan te bieden, maar dit heeft hij niet nodig

15 december 2018 om 22:34

Wat kan jij overdrijven zeg.. Het is zoals Kieft zei, er gebeuren ergere dingen. Je daagt elkaar uit , hoort erbij. Als een keeper dit soort ballen pakt, gaan ze ook vaak voor de tegenpartij uit hun dak. Boeiend, het is voetbal

15 december 2018 om 22:38

Als ze dit tegen Juve doen gaan jullie als eerste uit jullie dak, alle objectiviteit voorbij.

15 december 2018 om 22:44

Je overdrijft. Net zoals de uitspraak van de CL. Dit heeft niets met de CL te maken. Elke wedstrijd is anders. Je bent precies opgejaagd. Chill. We hebben de 3 punten. Na de winterstop komt de vorm wel weer. En als ze ons dan toch een pak slaag geven verdienen ze de CL.

15 december 2018 om 22:35

Walgelijk? Kotsen? Onnodig eerder, niet veel meer

15 december 2018 om 22:36

Zeer onsportief en walgelijk ja, dan nog effe uitdagen ook. Je kan ook zoals Zlatan doen tegen Cesar destijds, maar dit is gewoon walgelijk.

15 december 2018 om 22:35

Onzin Alex, dikke onzin. Juventus was matig maar zag je niet hoe Torino zat te voetballen? Kei en keihard! City voetbalt niet zo, niemand buiten Atletico Madrid voetbalt zo in de CL. Torino was simpelweg keihard en met 2 aanspeelpunten voorin maakte ze Juventus enorm moeilijk, het doel van Torino was om Pjanic niet te laten voetballen en als dat lukt komt Juventus aardig in de problemen, maar Juve had meer problemen met het fysieke spel van Torino dan dat Pjanic niet aan de bal kwam, over Ronaldo van dat soort acties ga je per jaar 2-3 keer zien.

15 december 2018 om 22:39

Juve speelt al een tijd zwak, niet alleen vandaag, dat weet ik, omdat ik elke pot zie.

15 december 2018 om 22:52

Alex, zwak spelen is 1 ding. Weet je hoeveel wedstrijden Real vorig jaar zwak speelde in La liga? Meer dan 20 wedstrijden maar stonden wel met de CL-titel in hun handen, voor mij maakt City en Juventus het meeste kans om de CL te winnen, City op basis van hun honger, kwaliteit, brede selectie en topcoach en Juventus op basis van hun ervaring, wilskracht, en Cristiano.

15 december 2018 om 22:53

Als juve tegen city komt, dan heeft city geen kans. Elk wedstrijd is anders. juve heeft nog lang niet alle kaarten opengelegd.

16 december 2018 om 00:44

In een tweeluik met United zou Juve nu anders uitgeschakeld zijn :D

16 december 2018 om 01:31

City geen kans? Haha wat een uitspraken zeg! Ik zou het eerder als 50-50 omschrijven dan als geen kans.

15 december 2018 om 22:38

Weet niet helemaal waar je je druk om maakt. Moest 3 x kijken wat er gebeurde. Had een harde duw verwacht maar dit is in de herfst van de strijd kleine sneer uitdelen. Maar goed ronaldo blijft een eindbaas!

15 december 2018 om 22:39

*het heetst van de strijd natuurlijk haha

15 december 2018 om 23:46

Ik kan nog steeds niet echt ontdekken wat er nou eigenlijk gebeurt. Gebruikt hij zijn handen wel?

15 december 2018 om 22:42

Juventus verdient Ronaldo niet wat een ongeloofelijke slechte ploeg zeg. Aanvallend is het 3x niks. 3 middenvelders met 0 creativiteit (ook Pjanic ja). Alles moet van Ronaldo komen die cl gaan jullie nooit winnen zo.

15 december 2018 om 22:49

Als je Real nu ziet dan lijkt het ook dat alles van Ronaldo kwam daar. De CL hangt van details af. En dit jaar is er ook nog eens de VAR wat veel wedstrijden anders maar hopelijk eerlijker zal doen verlopen.

15 december 2018 om 22:55

Alles van ronaldo komen??? Hij doet ook vaak niks. Als juve slecht is, dan zijn er geen goede clubs tegenwoordig.

15 december 2018 om 23:08

“Hij doet ook vaak niks” 11 goals en 7 assist in 20 wedstrijden in een team wat niet weet wat aanvallen is. Als je niet ziet dat Juventus dit seizoen gewoon slecht speelt moet je een andere sport kijken.

15 december 2018 om 23:19

Als je bij juventus speelt in de serie a en als ''de beste van de wereld wordt genoemd'' verwacht ik wel meer. Ik zeg niet dat hij slecht is. Maar veel beter als deze teamgenoten zal hij niet vinden. Jah jij wil dat juventus alleen voor ronaldo gaat spelen, netals real deed.

15 december 2018 om 22:43

Heb me wel zitten ergeren aan Ronaldo deze week. Woensdag ontnam hij Dybala een wereldgoal door heel hinderlijk in de weg te gaan staan in buitenspelpositie en vandaag komt ie met deze rare actie nadat ie zo'n belabberde wedstrijd heeft gespeeld. Wereldvoetballer, maar als het even niet loopt, verandert ie al heel snel in een onuitstaanbare kreng. Jammer.

Ben ik trouwens de enige die het echt doodzonde vindt dat Juve twee geweldige vrije trappen specialisten (pjanic en Dybala) in het team heeft en de slechtste vrije trappen nemer (ronaldo) ze toch allemaal mag nemen? Deed pijn aan de ogen, in de eerste helft, toen die bal op een perfecte plek lag voor Pjanic de vrije trappenkoning die de bal vanaf daar altijd binnenkrult, en dan laat ie de bal aan Ronaldo die 'm op de een of andere manier over de zijlijn weet te krijgen.

15 december 2018 om 22:55

Pas op wat je zegt, voor je weet vallen de Ronaldo-fans jou aan. Ronaldo is Ronaldo, die zal alles opeisen Pjanic en Dybala moeten maar voor een oorlog gaan zorgen en de vrije trappen niet afgeven, makkelijk gezegd dan gedaan maar Ronaldo moet zich aanpassen aan Juventus en niet andersom.

15 december 2018 om 22:57

Ja snap niet hoe hij de vrije trappen mag nemen. Hij hoort niet eens bij de top 20 vrije trappen nemers tegenwoordig. Verspilt letterlijk elke vrije trap. Ik erger me er ook zo vaak aan. Elk keer zeg ik van ja nu gaat hij begrijpen dat hij ze moet overlaten aan anderen, mr nee dus.

15 december 2018 om 23:11

Dybala of Pjanic nemen de vrije trappen, Ronaldo is nr3.. alleen met ballen van afstand neemt hij ze eerder

15 december 2018 om 23:11

@medalofhonor Klopt, je kunt ook moeilijk verwachten dat Ronaldo zelf vrije trappen gaat afstaan of dat andere spelers ze gaan opeisen. De enige manier waarop er een andere vrije trappennemer bij Juve kan komen is als Allegri met de harde hand ingrijpt en Ronaldo de vrije trappen ontneemt, maar Allegri moet aan sterrenmanagement doen en moet zijn grootste ster dus tevreden houden. Ik zei aan het begin van het seizoen al dat ik hoopte dat Allegri wat ballen zou tonen, maar hij speelt het liever safe door risico’s op conflicten te vermijden. Dat gaat nu wel ten koste van een aantal vrije trap doelpunten.

15 december 2018 om 23:20

Capitano, wat ik zie is dat hij alles neemt. En jah vanaf afstand scoort hij ook niet. Voor mij is het dybala of pjanic.

16 december 2018 om 00:05

Als hij de bal niet had aangeraakt gad Mandzukic de bal toch niet kunnen afmaken dus wat is je punt om ongelukkig actie van Ronaldo van Young Boys eruit te pakken?

16 december 2018 om 15:11

@aqua1 Mandzukic? Ja, je hebt dus overduidelijk geen idee waar ik het over heb, want Mandzukic had daar werkelijk waar helemaal niks mee te maken. Hij was niet eens in de buurt van dat moment.

Ik heb het over de uithaal van Dybala in de laatste minuut van de wedstrijd die schitterend in de kruising verdween, maar Ronaldo wilde zoals altijd natuurlijk ook weer bij dat doelpunt betrokken zijn en maakte een koppende beweging naar die bal toe, waardoor de goal werd afgekeurd omdat hij deelnam aan het spel, ook al raakte hij de bal niet. Niks "ongelukkigs" aan, gewoon pure opzet. Elke andere voetballer was bij zo'n harde uithaal aan de kant gedoken of had op z'n minst geprobeerd om te bukken zodat ie sowieso niet in de baan van het schot staat, maar Ronaldo komt met een compleet nutteloze poging om die bal te koppen, waarbij je nog van mazzel kunt spreken dat hij de bal niet raakt, want als hij dat wel had gedaan, was die bal van richting veranderd (waarschijnlijk over het doel heen) en had ie die bal voor Young Boys uitverdedigd. God mag weten wat daar zijn bedoeling was, want iedereen kon zien dat die bal richting het doel ging en dat elke aanraking van de bal er alleen maar voor zou zorgen dat ie over of naast zou gaan. Maar goed, als je zo wanhopig bent om op het scorebord te verschijnen, denk je blijkbaar niet meer helder na en vergeet je al snel wat het woord 'teambelang' betekent.

15 december 2018 om 22:48

Sorry hoor, maar ik vind dit bij uitstek wel een klassiek voorbeeld van likes willen scoren.
Als ik niet beter wist, zou ik denken dat hij net een moordaanslag heeft gepleegd.
Ze legden het zelfs enkele seconden later zelf bij. Maar dan heb je iemand vanachter z'n tv die heel nadrukkelijk duidelijk moet maken hoe walgelijk het wel niet was...

Komop zeg. Misschien niet heel netjes, maar laat die overdreven krachttermen als bah, walgelijk en kotsen lekker achterwege zeg...

16 december 2018 om 10:57

Ik reageer nog altijd hoe ik wil, maar jij bent die Utd troll, van jouw verwacht ik ook niks anders.

15 december 2018 om 22:51

Dit Juve gaat de CL niet pakken. Vind ze ergens beduidend minder dominant dan de voorgaande jaren waarin ze de finale haalden. Een city walst hier idd zo overheen. Barca pakt dit Juve ook

15 december 2018 om 23:55

Stel je niet zo aan man.

16 december 2018 om 10:56

Zet jij je bril af, man.

16 december 2018 om 12:10

Ik denk ook niet dat we de CL winnen. Maar om andere redenen. We hebben een verdediger achterin die elke wedstrijd een cruciale fout lijkt te maken. Gelukkig verzilverd de tegenstander dit niet. Bonucci voor wie het nog niet duidelijk was. Wij hebben op het middenveld geen speler die kan domineren. Pjanic kan dit niet. Zelfde geld voor de Duitsers en bentancour ook nog niet. De aanval werkt inderdaad niet. Deze formatie is niet goed voor dybala. Er moet iets anders op gevonden worden. Dybala kan nog eens belangrijk worden. En dat is hij momenteel niet.

Beetje rare reactie. Is er her en der vast wat gezegd tegen elkaar. Keeper had hem bijna. Al met al verdiend, mwa vond niet best.

Best een saaie wedstrijd en de commentator maakt het af. Bij dit soort wedstrijden heb ik liever sierd de vos die het nog leuker maakt, maar hier val je gewoon van in slaap. Zakelijke overwinning van juventus, ronaldo speelde zeer slecht vandaag

15 december 2018 om 22:47

Emile Schelvis is inderdaad wat cynisch in zijn verslaggeving. Als de wedstrijd dan ook nog best saai is , wordt het slaapverwekkend

Vooral veel rare breedte ballen gezien deze wedstrijd en dan met die terug speelbal van Zaza als dieptepunt. Veld hielp natuurlijk ook niet mee, maar Juve leek er vrij weinig zin in te hebben.

Juve speelde matig. Sandro en Can waren zwak vandaag. Voorin helaas afentoe niet de juiste afronding/pass. Aparte actie met de penalty maar om je daar heel druk over te maken. Allegri vergeet soms dat hij wissels heeft. Was misschien wel handig geweest. Hopelijk volgende week tegen Roma beter l.

Heb alleen eerste helft gezien maar dat was zeer matig. Een simpele pass was te veel gevraagd.

Weet iemand van de Juventus aanhang hoe lang Cancelo ongeveer buiten spel is, heb begrepen dat ie aan zijn knie is geopereerd?

15 december 2018 om 22:42

Een 5-tal weken. Kijkoperatie aan de meniscus.

15 december 2018 om 22:45

Dank je wel!

Altijd mooi om de derby te winnen. Heel moeilijke wedstrijd vanwege het druk zetten en harde spel van Torino. Toen ze het niet meer konden belopen werd het een makkelijke wedstrijd. Zeker als je dan 0-1 voorkomt. De vorm is niet optimaal, maar dat is positief en in feite normaal voor de maand december. Punten pakken is dan het belangrijkste. Nu een week rust en dan Roma thuis.

Wat doet Ronaldo nu precies, hij geeft met zijn borst de keeper van Torino een kleine bodycheck? Wat vreemd, ik ben benieuwd wat hier de aanleiding voor was. Uiterst merkwaardig en belachelijk gedrag. Meneer zal wel niet echt in de wedstrijd hebben gezeten. Blijft soms een erg vreemd figuur.

Ronaldo toonde zich weer eens onsportief, egoïstisch en naar. Wel mooi dat Dybala de durf heeft om Ronaldo aan te spreken op het niet afspelen van de bal in de 90ste minuut. Bij Real heb ik dat bijna niemand zien doen in al die jaren

15 december 2018 om 23:28

Sterker nog, bij real lieten al die grote trainers hem x op x vrije trappen t stadion uit schieten terwijl ze genoeg specialisten hadden

Wat een overdreven reacties, hij loopt tegen de keeper wat een misdaad begaat hij. Hij, bied zijn excuses toch nog aan? Dat zouden andere spelers niet doen. Ik heb het idee dat Ronaldo in een C.L meer gemotiveerder is dan in een competitie wat voor hem te laag is met zijn kwaliteit. Let maar op Ronaldo neemt Juve bij de hand in de C.l.

15 december 2018 om 23:46

Of hij is ook maar een mens en heeft soms ook slechte wedstrijden tussen zitten. Ik snap dat je zijn gedrag nog goed kan spreken, bij jou is de objectiviteit ver te zoeken.

16 december 2018 om 00:07

Je kunt iets beter voorkomen als er later nog je excuses voor aanbieden toch? Hij weet zelf ook wel dat hij fout zat, anders was hij niet meer teruggegaan naar de keeper.

Zo erg was die reactie van cr7 nou ook weer niet. Kwam wat raar over maar was niet heel kwaad bedoeld

16 december 2018 om 07:35

Volgens mij deed hij dit omdat hij A) super gespannen leek en B) die keeper hem bijna stopte. Volgens mij zat er ook geen kwaad alhoewel je niet weet of ze tijdens de wedstrijd al woorden/ wrijving hebben gehad.

Dit is dus waarom veel mensen niet zoveel met Ronaldo hebben. Niks afgunst, niks jaloezie, niks omdat hij rijk en beroemd is, maar gewoon om dit soort dingen. Zal wel niemand om hem heen zijn om hem een spiegel voor te houden.

Misschien een reactie op t harde spel van Torino? Maar wat wel galbak. Naast zijn gebrek aan veel skills is ook dit (zijn persoonlijkheid) een reden waarom hij nooit GOAT zal worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1043 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3795 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Dybala worstelt met vorm: ‘Jammer dat hij zo ver van doel af moet spelen’

Claudio Marchisio vindt het jammer dat zijn oud-ploeggenoot Paulo Dybala in een mindere periode zit bij Juventus. Mede door de komst van Cristiano Ronaldo speelt de Argentijnse smaakmaker in een andere...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren