Update: ‘Erwin Koeman laat Fenerbahçe achter zich en is weer vrij man’

Donderdag, 20 december 2018 om

Erwin Koeman staat voor een vertrek bij Fenerbahçe. De voormalig interim-trainer heeft volgens Johan Derksen te horen gekregen dat hij moet vertrekken. De club uit Istanbul stelde vrijdag in Ersun Yanal reeds een nieuwe hoofdcoach aan.

“Erwin is op staande voet ontslagen. In het vliegtuig is hij gebeld door de clubleiding: ze hebben een nieuwe trainer en hij kan ook niet als assistent blijven”, aldus de analyticus in het praatprogramma Veronica Inside. Het contract van de 57-jarige Koeman zal wel afgekocht moeten worden.

“Nu krijgt hij tenminste een deel van zijn geld mee”, vervolgt Derksen. “Ze hebben hem op schandalige wijze aan het lijntje gehouden. Als hij won, zeiden ze dat hij misschien mocht blijven, maar ze waren achter de schermen al bezig met een andere trainer.”

Koeman begon als rechterhand van Phillip Cocu bij Fenerbahçe, maar werd na het ontslag van Cocu gepromoveerd tot eindverantwoordelijke. Hij zat negen wedstrijden op de bank als coach van Fenerbahçe: drie overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen. Fenerbahçe heeft het vertrek van Koeman overigens nog niet bevestigd.

Update 20 december 12.40 uur - 'Erwin Koeman laat Fenerbahçe achter zich en is weer vrij man'
Erwin Koeman heeft de laatste zaken met Fenerbahçe afgerond en is in januari weer 'vrij man', zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Koeman, die eerder als assistent van hoofdcoach Phillip Cocu fungeerde bij de Turkse club en later interim-trainer werd, reist donderdag terug naar Nederland.


Poll

Denk jij dat Erwin Koeman spijt heeft van zijn overstap naar Fenerbahçe?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door peinke)

Aangezien ze maar 1 keer hebben gewonnen onder Koeman hebben ze dus ook maar een keer gezegd dat hij mocht blijven. Wat een gezwets weer van Derksen. Zn functie was toch niet voor niks 'interim' trainer? Buiten dat was het spel onder Koeman ietsje beter dan het spel onder Cocu.

14 december 2018 om 22:32

Donder toch op man, die gasten die achter dit soort Turkse clubs zitten zijn de grootst mogelijke schurken. Als coach moet je gewoon daar niet heen gaan want je gooit je carrière om het zeep.

14 december 2018 om 22:44

Die trainers kiezen er toch zelf voor waar ze wel en waar ze niet voor tekenen, de schurken houden zich gewoon aan het contract. Lijkt me niet heel erg om 2 maanden assistent, 1 maand INTERIM coach zijn en dan 2 miljoen meekrijgen.

14 december 2018 om 22:52

Pardon 2 miljoen? Neejoh maak het nog gekker schreeuw maar gewoon 10m dan klinkt het nog mooier.

14 december 2018 om 23:44

Schurken? Huidige voorzitter is de eigenaar van Beko (sponsor van Barca). Huidige technisch directeur is de Fransman Comolli die bij Liverpool en de Spurs zat. Hoofd van de opleidingen is een Spanjaard die ook bij Barca zat. Dus waar haal je het in godsnaam vandaan dat er bij Fener schurken zitten? Doe research of zeg er aub niks over.

15 december 2018 om 00:01

Okc, het is altijd hetzelfde verhaal met de reacties van niet Turken die reageren over Turkse voetbal. Ze zitten altijd elkaar na te praten en geloven alles wat er gezegd wordt op tv. Nooit een eigen mening altijd herhalen wat een ander zegt...

15 december 2018 om 03:37

Barcelona word gesponsord (BEKO) door die "grote schurk".. (Dus je praat maar raak)

Nu is Johan en zijn praatprogramma niet echt een betrouwbare bron, maar dit is wel waar Fener bekend om staat. Daar krijg je geen tijd en een nieuwe bestuur is blijkbaar ook niet goed geweest voor de club.

15 december 2018 om 01:45

Als je met deze selectie 17e staat krijg je inderdaad geen tijd nee, daarbij opgeteld was Erwin Koeman interim-coach dus dan wordt er in de tussen tijd inderdaad gezocht naar een opvolger.

Achter de schermen? Heel Turkije wist al dat het bestuur al langer dan een week aan het onderhandelen was met Ersun Yanal. Het enige waar ze het nog niet over eens waren was de duur van het contract. Dus of Fener gisteren nou won of niet, dat zou niet veel uitmaken. De Nederlandse voetballiefhebbers zijn hier waarschijnlijk niet van op de hoogte, maar de Turkse supporters houdt Johan Derksen echt niet voor de gek.

Derksen is alles behalve betrouwbaar. Hij mengt zijn onderbuik gevoelens over de Turkse regering met sport. Amnesty international blabla, want een land met andere normen en waarden zijn schurkenstaten in zijn ogen. Hou op aub. Cocu en Koeman hebben een topclub als Fenerbahçe na de klote geholpen. Moet je eens voorstellen dat Ajax na 15 speelronden op plaats 17 staat in de competite? Nou dan was hier de pleuris uitgebroken, en dan was in die cafeshow als eerste moord en brand geschreeuwd.

14 december 2018 om 23:38

Fenerbahçe is gewoon waardeloos. Ligt niet aan Cocu en Koeman.

14 december 2018 om 23:47

Het ligt zeker wel aan Cocu, niet zozeer aan Koeman, het is zeker geen kampioenschapwaardig elftal, maar top 5 zou gewoon moeten lukken. Zelfs als ze in de middenmoot stonden hadden mensen meer geduld. Maar noodlijdende clubs zonder eigen stadion en zonder shirtsponsor doen het beter dan Fener, dan doe je ergens gewoon niet goed. Turkije is gewoon niet de juiste plek voor nuchtere Nederlanders.

15 december 2018 om 14:05

Het gaat tever om de huidige positie van Fener af te schuiven op Cocu en Koeman. Door wanbeleid in voorgaande jaren werd Fener gedwongen om de financiële huishouding op orde te brengen dit seizoen. Topspelers verlieten Fener en er kwam, logischerwijs, middelmaat voor terug die normaliter niet eens gekocht zouden worden. Door de gigantische wisselingen in het elftal is het voor elke trainer haast onmogelijk om er op korte termijn een echt team van te maken dat ook nog eens bovenin kan meedraaien in de competitie. Daarvoor is de kwaliteit van het huidige Fenerbahçe gewoon te matig. Dus in mijn ogen zijn niet Cocu en/of Koeman de oorzaak van alle malaise, maar zeker het(vorige) bestuur dat er een organisatorische puinhoop van heeft gemaakt. Dit gaat waarschijnlijk nog een paar jaar duren voordat Fener weer mee gaat doen om het kampioenschap. Tot die tijd...hopen dat ze niet degraderen!

Neem aan dat Erwin Koeman echt wel wist dat dit tijdelijk was. Fenerbahçe was al lang bezig met de opvolging van Cocu en daar passen zijn assistenten natuurlijk niet in. Koeman en Co worden gewoon afgekocht. Hoop wel dat Fener eindelijk een beetje gaat klimmen op de lijst want dit kan niet echt

Wat lult Derksen veel onzin als het gaat over Turkije of de Turkse competitie. Ik kijk er nooit naar, maar soms hoor ik van collegas over wat Derksen heeft geroepen over Fenerbahce. Maar wat een onzin kraamt die vent uit. Wat is er trouwens schandalig aan dat Koeman allang zelf ook wist dat hij tijdelijk werd aangesteld?? Het gebeurd overal in de voetbalwereld gaat nu ook bij Real Madrid met Solari gebeuren.

15 december 2018 om 02:35

Het gaat bij Derksen niet om Fener maar om Turkije. Letterlijk elke keer als het over Turks voetbal gaat begint hij iedereen gek te verklaren die daarheen gaat omdat het een “eng land” is waar je zomaar opgesloten kan worden. Het is gewoon hypocriet. En dat niemand hier tegenin gaat maakt het nog hypocrieter. Als het om Turkije of Saudi Arabië (Bert van Marwijk) gaat dan is de wereld te klein. Maar wanneer Jordi Cruijf, Fred Rutten, Mo Allach, Kramer en noem maar op in Israel gaan werken hoor je letterlijk niks. Nou kan je de volgens het internationaal recht gaan kijken welke van die twee landen meer regels aan hun laars lappen en “enger is”. Het antwoord kan iedereen zelf invullen. Dan denk ik, hoezo zeg je daar niks over? Iets met twee maten meten en hypocriet zijn....Lekker objectief weer jongens of niet?

17e staan, zeer slecht voetbal spelen onder Cocu ( had al veel eerder ontslagen moeten worden zoals dat in Italië, Engeland en Spanje gebeurd ), onder Koeman en zelfs onder Dick Advocaat bij tijd en wijle, en het ligt aan alles en iedereen, behalve aan hun? Haha..

Emre42 heeft gewoon gelijk of je dat nu leuk vind of niet.

Niemand moet hier beginnen over eer en geweten, want als Koeman een beetje eervol was had hij ontslag genomen nadat Cocu op non-actief was gesteld. Maar nee, ze willen per se die ontslagpremie meepakken. Dus laten ze zich als een voetveeg behandelen. Dan word er gewoon openlijk onderhandeld met een ander. Houd dan de eer aan jezelf. Doe je dat niet ? Prima, maar ook niet gaan janken net zoals Derksen dat doet.

15 december 2018 om 01:54

Iedereen weet dat Derksen een beetje gevoelig is voor Turkije en Turks voetbal, dus heel gek vind ik deze uitspraken niet. Toen Bosz (Dortmund) en de Boer (Inter en Crystal Palace) eruit werden geschopt vond hij het waarschijnlijk begrijpelijk omdat het er zo aan toe gaat in de topcompetities en ze alleen maar in de Eredivisie kunnen presteren enz.

Bedankt Erwin, hij heeft zijn best gedaan en heeft zelfs bij vlagen Fener aantrekkelijker laten voetballen dan Cocu, maar het was toch wel duidelijk dat hij niet de definitieve hoofdcoach zou worden. Heeft ook voor een mooie comeback gezorgd tegen Galatasaray (een wedstrijd waar ik echt bang was voor een pak slaag) en een leuke overwinning in de Europa League geboekt, pakt ook niemand van hem af. Sympathieke kerel en vond het heel erg mooi dat hij een overleden supporter met naam en alles eerde ipv een standaard mediapraatje te houden, dat sierde hem zeker. Maar uitendelijk is er voor een coach gekozen waarom werd geschreeuwd door de aanhang en als bestuur kan je daar niet doof voor zijn natuurlijk. En misschien is dat niet helemaal netjes verlopen maar dit is natuurlijk Fener en geen RKC en was dit voor Koeman gewoon een hele mooie onverwachtse ervaring om Fener te coachen, ook al was het tijdelijk.

Want laten we wel zijn, de Turkse top is niet van hoogstaand niveau en dat weten alle weldenkende mede-Turken hier ook, maar qua omvang en druk is het gewoon absolute top. En dan moet je natuurlijk niet verwachten dat Erwin Koeman uitgezwaaid gaat worden met een leuke tegoedbon en bitterballen. Zo werkt het nou eenmaal niet, en vooral niet als je als topclub in je competitie zijnde in de degradatiezone zit te spartelen en er echt ingegrepen moet worden nu, een situatie die nog nooit is voorgekomen in de 111-jarige historie van Fener. Maar alsnog chapeau dat hij de ballen heeft gehad om in deze heksenketel het roer in handen te nemen!

15 december 2018 om 02:31

Mooi en goed betoog. Goede vent die Koeman en zal vast een goede trainer zijn, dat geloof ik echt maar de resultaten en positie vd club was er niet naar, helaas pindakaas maar wel tjing tjing.

Voor kerst thuis allemaal. Zoals gepland... Had iemand een andere scenario dan?

Erwin Koeman lijkt me een betere kandidaat dan die zichzelf als toptrainer presenterende Jaap Stam om John van 't Schip op te volgen.

Hebben er allebei een puinhoop van gemaakt bij Fener, zowel Koeman als Cocu. Het is triest gesteld met de Nederlandse trainers in het buitenland de afgelopen jaren.

Dat hij een betere trainer is dan Cocu geloof ik na dit seizoen echt. Alleen geen geluk in zijn carriere om een goed team te trainen. Als Fener hem ipv Cocu begin van het seizoen zou hebben zou het in iedergeval beter gedaan hebben. Het ga je goed ErWIN! Bedankt voor alles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Alanyaspor34-5
12.Kayserispor33-10
14.Ankaragücü31-14
15.Bursaspor28-7
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

12 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren