Blind: ‘Ik moest een beetje zoeken met hem, zo hadden we nog niet gespeeld’

Donderdag, 13 december 2018 om

Erik ten Hag koos er woensdagavond tegen Bayern München voor om met Maximilian Wöber in de basis te beginnen, waardoor Daley Blind doorschoof naar het middenveld en Lasse Schöne op de bank belandde. De Oranje-international kwam daardoor naast Frenkie de Jong staan en moest na afloop van het duel constateren dat de twee in de eerste helft even aan elkaar moesten winnen.

“Ik moest nog een beetje zoeken met Frenkie, want in deze setting hadden we nog niet gespeeld. Als team hadden we een paar slordigheden, maar de tweede helft pakken we het beter op”, reageerde Blind na afloop van het duel bij FOX Sports. Ajax liet na de rust beter positiespel zien, terwijl er ook feller op de spelers van der Rekordmeister werd gejaagd.

Blind en De Jong wisselden daarnaast meer van positie, waardoor hun samenwerking beter ging draaien: “Frenkie speelt toch liever van links. De tweede helft zag je dat het daardoor beter ging. Dan tonen we ook meer durf en lef en dan zie je waartoe we in staat zijn. Ik denk dat iedereen trots terugkijkt op deze wedstrijd.”

Ajax moest winnen om zeker te zijn van groepswinst, maar blijft vanwege het 3-3 gelijkspel achter Bayern op de tweede plek steken. Blind spreekt ondanks het voor zijn ploeg tegenvallende resultaat toch van een mooie wedstrijd: “Er was een fantastische sfeer in het stadion. Het was een potje dat je niet snel vergeet, al is het enige dat knaagt dat je niet wint.”


Poll

Vind jij dat Daley Blind eigenlijk altijd op het middenveld zou moeten spelen?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door jmpr)

Tweede helft liep het inderdaad een stuk beter op het middenveld.
Wel heb ik kunnen concluderen dat Wober niet goed genoeg is als LCV bij Ajax.
Daar zou Ajax eigenlijk een speler als Vertonghen of Upemecano moeten hebben staan. Zou mooi zijn als ze 1 van die twee spelers al in de winterstop zouden halen. Dan sta je nog wat sterker. Hopelijk speelt Ajax dus zo na de winterstop:

Onana
Mazraoui De Ligt Vertonghen Tagliafico
Vd.Beek Blind F.De Jong
Ziyech Tadic Neres

Wat een heerlijke opstelling zou dat zijn!!

13 december 2018 om 00:47

Wober komt idd tekort. Maar voor nu mag hij wel blijven staan. Zodat daley een linie naar voren kan ten kosten van lasse.

13 december 2018 om 00:49

Jan gaat niet komen in januari denk ik. Stel veltman is fit, ik pleit voor veltman en de ligt voor centrum.

13 december 2018 om 00:52

Hij mag van mij verkocht/verhuurd in de winterstop als Ajax Vertonghen of Upemecano kan inlijven.

13 december 2018 om 00:53

Jan is in de zomer transfervrij, maak 5 miljoen over of desnoods 9 miljoen. Hoeft Magallan eigenlijk ook niet meer te komen.

13 december 2018 om 01:02

Inderdaad.. Liever miljoenensalaris aan Jantje, die zich gelijk thuis zou voelen. Dan een Magallan, die echt niet voor een appel en een ei komt spelen. (buiten EU salaris is sowieso al hoog, en hij zal vast wel rond de 2 miljoen eisen)

Spurs kan hem wel een jaar verlengen..
Geef dan Spurs die 9 miljoen, en Vertonghen een leuke premie.

Zou geweldig zijn als Ajax door een loting met Porto de kwartfinale zou kunnen halen, en dan een Spurs kan loten. Vertonghen een geweldig onthaal geven waardoor hij misschien sneller geneigd is terug te keren.

13 december 2018 om 01:04

Als marc dat kan regelen graag. Anders nogmaals wober tot veltman fit is. Magallan hoeft niet te komen al helemaal niet voor 9m, als ik de zuid amerikaanse voetbalkenners onder ons mag geloven.

13 december 2018 om 00:53

Vertonghen mag dan toch niet meer uitkomen in europa voor Ajax....

13 december 2018 om 01:08

Upamecano? Het is Ajax, geen Real. Die jongen speelt bij Leipzig in de Bundesliga en wordt gezien als een vd grootste talenten vd wereld. Kansloos

13 december 2018 om 01:16

Wöber speelde een matige wedstrijd, maar mist natuurlijk ook wedstrijdritme. Het is een beetje te voorbarig om te concluderen, dat hij te kort komt. In de uitwedstrijd tegen Bayern speelde hij een wereldpot.

Nu was hij minder scherp, echter moeten je niet vergeten dat de Ajax/verdediging topaanvallers als Lewandowski, Müller en Ribéry tegenover zich had staan. Je kunt pas beoordelen of Wöber goed genoeg is als LCV, als hij een serie wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld. Vooralsnog is het niet eerlijk hem al af te schrijven.

13 december 2018 om 06:56

Ben ik helemaal met je eens. Die jongen speelt niet in de competitie. En moet dan in de cl er opeens staan

13 december 2018 om 08:00

Wober heeft verder ook best veel goede wedstrijden gespeeld. Hij krijgt geen tijd om krediet op te bouwen. Frenkie was gisteren ook beroerd maar die mag toch ook blijven staan? Als Vertonghen wil natuurlijk altijd halen maar zolang dat niet het geval is mag wober gewoon spelen. Schone moet het maar met invalbeurten gaan doen.

13 december 2018 om 02:24

Je denkt toch niet dat ze upemecano kunnen halen

Dat was idd te merken. Toch vreemd dat ze dit nooit geoefend hebben. Dit was nl op zich een vrij “normale” opstelling voor de verdedigend ingestelde spelers.

13 december 2018 om 00:49

Ajax speelde goed en zou het precies weer het zelfde doen. Fout van De Jong was cruciaal en De Ligt. Dat zijn dingen waarvan je een wedstrijd nooit kan inschatten.

Mag vaker zo spelen op cm. Helaas voor schone. Vooral als je vantevoren weet dat er flink druk wordt gezet op je middenveld. Wober mag blijven staan, al speelde hij vandaag niet zn sterkste pot. Maar meerdere spelers hadden slechte pot op de mat gelegd. Ik blijf t maar zeggen, hakim IS t brein achter dit ajax. En dolberg mag echt vaker spelen, mits fit. Die jongen heeft echt voetbalgogme. Hakim en kesper eerlijk gezegd mijn lievelings ajax spelers op t moment. Niet fdj, vind namelijk dat zn spel niet compleet genoeg is. Moet meer vervolg geven aan zn gedribbels. Miiddels een steek of 1 2tje. Niet breed dan stilstaan.

13 december 2018 om 00:51

Ik snap niet dat mensen steeds maar weer om Blind roepen ipv Schone. Schone speelt simpel en heeft de hoogste nauwkeurigheid in passing. Diezelfde passing (blind) waar vandaag weer bijna een tegengoal uit voortkwam. Gelukkig ziet Ten Hag nog wel dat Schone ontzettend belangrijk is voor Ajax en ook Overmars heeft nog het volste vertrouwen in hem door hem een nieuw contract aan te bieden.

13 december 2018 om 01:02

Schone lijdt vaak bal verlies als op hem gejaagd wordt. Kan hoge tempo niet bijbenen. Ik ben ook blij dat ie verlengt. Zodat hij thuiswedstrijden tegen nac en de graafschap kan spelen. Dan heeft hij zeker nog zn waarde. Maar niet in een wedstrijd waar de tempo moordend is.

13 december 2018 om 01:05

Inderdaad, je kan nu makkelijk Donny laten rusten, wetende dat Schone zondag gewoon één van de betere zal zijn.

Echter was hij in Munchen ook vaak net te laat, net als Benfica uit.
Thuis europees lukt het vaak wel wat beter, maar dat risico had ik tegen Bayern ook niet genomen.

Overigens stond hij er in Munchen wsl ook alleen maar in omdat De Jong geblesseerd was.

Ik teken er overigens voor om Schone een onbepaalde tijdscontract (weliswaar wnr het over gaat in een specialistentrainerscontract, een lager salaris) om hem zelf de keus te geven wat hij wilt. Geef hem de mogelijkheid gewoon lekker in Amsterdam te blijven wonen.

13 december 2018 om 01:12

Precies dit. De verdediging faalde vandaag, maar itt tot de andere doelpunten was het vandaag niet doordat een middenvelder vrij de 16 in wandelde. Er werd net kracht gesmeten en Schone is dan de eerste die afhaakt. Ook ligt zijn handelingssnelheid veel te laag voor dit soort wedstrijden. Blind deed het gewoon beter. Frenkie speelde belabberd, maar dat had niets te maken met Blind. De ligt laat zijn man lopen, had ook niets te maken met Blind. Blind mist een ding, pure snelheid. Verder is het een vrij complete speler. Zijn mentaliteit is enorm verbeterd in dat Engeland. Hij gooit zich tegenwoordig ook voor schoten en durft duels aan te gaan. Dat was vroeger echt anders. En zoveel vertrouwen heeft EtH niet in Schone. Had hij makkelijk in de rust kunnen wisselen voor Frenkie, maar dat gebeurde niet. Juist omdat schone nog harder zou verzuipen. Blijf het wrang vinden dat Donny eraf werd gehaald, terwijl die veel beter in de wedstrijd zat dan Frenkie.

13 december 2018 om 01:37

Schone lijdt tevaak balverlies dat klopt. Maar Blind net zo. Blind was bijna verantwoordelijk voor een tegengoal met zijn zwakke breedte pass. Dat kan misschien tegen dit Bayern maar zeker niet tegen een Messi of Ronaldo straks.. Natuurlijk hoop ik een zwakkere loting maar zie het wel weer gebeuren dat het een ijzersterke tegenstander word. Typisch..

13 december 2018 om 01:47

Niet waar. Ja blinds pass was zwak. Maar onderdruk, wordt de bal zelden afgesnoept van zijn voeten. Dat gebeurt schone alleen maar als hij onderdruk wordt gezet. Wordt de bal niet direct van zn voeten acgepakt, produceert hij alsnog een zwakke pass waardoor een teamgenoot in problemen komt. Laatst tegen zwolle zelfs nog 2 keer.

13 december 2018 om 01:56

Njaa dan hebben we daar een meningsverschil over, kan Sinkgraven daar niet spelen als hij fit is?

13 december 2018 om 02:12

Hangt af van de combi en welke tegenstander. Maar ik vind sinkgraven een goede voetballer. Ik vind zelfs dat bij een betere inzicht heeft qua passing dan fdj. Snellere handelingsnelheid dan schone. Wendbaarder dan blind. Ik zou t wel willen zien.

13 december 2018 om 09:31

Zie je nu nog niet dat Schone er niets van kan?
Hij werkt verlammend! Is te traag, kan niet dekken, komt inzicht te kort en maakt het andere spelers niet makkelijker. Bovendien geen leider.
Ook in de competitie kan dit niet meer.

Ok een aardige vrije trap. Als je bijna alles mag trappen, vliegt er wel eens eentje binnen. Kunnen anderen ook opknappen.

Jeetje man, ben nog steeds aan het nagenieten van deze pot. Echt, deze had alles. Onana werelds, penalties niet en wel gegeven, aanloop penalty verkeerd, toch goal, rode kaarten, soms onduidelijke scheids (Wel de laatste belangrijke momenten goed) buitenspelgoal (anders penalty), enorme fouten, schitterende goal, hoge druk, stress, heen en weer qua spel en scores, superfanatiek publiek en twee ploegen die allebei eerste wilden worden. Memorabele voetbalavond.

13 december 2018 om 00:51

En dan vergeet ik nog 6 goals. Wauw, genieten voor elke voetballiefhebber.

13 december 2018 om 01:22

Man zeg me dat wel, mn hart heeft het nog nooit zo zwaar gehad

13 december 2018 om 01:37

En dan ging het eigenlijk nergens over 😂😂

13 december 2018 om 09:36

@ Formus :
De één wilde bewijzen nog niet oud en versleten te zijn en de ander wil bewijzen met de top mee te kunnen.
Volgens mij zijn ze beiden geslaagd.
Doe mij maar potjes die nergens over gaan, als ze zo gespeeld worden!

Dailey Blind wordt meer en meer een dissonant in het zich steeds meer in positieve zin ontwikkelende elftal. Létterlijk al het gevaar van de tegenstanders ontstaat door hem, of hij nou linksback speelt, in het centrum van de verdediging of als middenvelder. Hij is simpelweg te traag voor het topniveau, zowel in handelingssnelheid als in loopsnelheid. Wöber speelde gister niet geweldig, maar heeft in eerdere wedstrijden, Europees en in de Nederlandse competitie, laten zien veel beter uit de voeten te kunnen in het centrum van de verdediging. Als linksback heeft Ajax Tagliafico, nou, verder commentaar mbt Blind overbodig lijkt me. Voor het middenveld heeft Ajax nog Schöne en ook bijv. nog Carel Eiting. Ten Hag stelt Blind nu waarschijnlijk nog steeds op vanwege zijn ervaring, dezelfde reden waarom Koeman hij ook nog steeds bij het Nederlands elftal haalt denk ik, want je ziet gewoon dat hij op alle genoemde posities steeds meer moeite krijgt om aan te haken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

330 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 4 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren