‘Müller zag hem niet, hij heeft in zijn leven nog nooit een rode kaart gehad’

Woensdag, 12 december 2018 om

Ajax kwam woensdagavond al vroeg op achterstand tegen Bayern München, maar knokte zich knap terug en kwam in de slotfase zelfs op een 2-1 voorsprong. De ploeg van trainer Erik ten Hag slaagde er echter niet in om dit vast te houden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel, waardoor het achter der Rekordmeister eindigt in de groep. Dick Advocaat heeft genoten van de wedstrijd, al had Ajax het naar zijn mening wel beter kunnen doen.

“Het was natuurlijk een prachtige wedstrijd met zes goals. Het was alleen allemaal niet even goed, vond ik. Ajax kan veel beter. Het was heel prettig om te zien. Prachtige goals, André Onana was goed. Hij haalde er veel uit. Bij 2-1 dacht ik dat het in de knip zat”, analyseerde de trainer van FC Utrecht na afloop bij Veronica.

Advocaat keek ook met bewondering naar het spel van Matthijs de Ligt: “Het is een geweldige speler van negentien jaar. Als je ziet hoe volwassen hij nú al is... Hij heeft een goede mentaliteit.” De aanvoerder van Ajax zag zijn kompaan centraal achterin Maximilian Wöber een kleine twintig minuten voor tijd een rode kaart incasseren na een charge op Leon Goretzka en René van der Gijp vindt het terecht dat de Oostenrijker moest gaan douchen.

“Het slaat natuurlijk nergens op om iemand langs de zijlijn zo onderuit te schoffelen. Dit zie bij je de Afrika Cup, en dan is het geel”, vertelde hij met een glimlach. Bayern incasseerde niet veel later eveneens een rode kaart toen Thomas Müller veel te hoog in kwam bij Nicolás Tagliafico en de Argentijn hard op het hoofd raakte. Van der Gijp gelooft echter dat er geen opzet in het spel was: “Müller heeft in zijn leven nog nooit een rode kaart gehad. Hij doet dit absoluut niet met opzet. Hij heeft hem niet gezien.”


Poll

Denk jij dat de overtreding van Thomas Müller inderdaad onopzettelijk was?


Gerelateerd

125 reacties (laatste reactie door vennie)

Ik weet niet of hij hem echt niet zag. Maar lomp was het wel.

13 december 2018 om 00:38

Inderdaad! En dan kan Gijpie wel zeggen dat hij hem niet zag. Dat zal ook wel. Maar iedere profvoetballer weet dat wanneer een bal zolang in de lucht is, hij niet als enige bij de bal zal aankomen wanneer deze bijna op de grond is. Als je dan je been zo hoog en gestrekt houdt, dan ben je, zoals je zegt, gewoon heel lomp bezig.

13 december 2018 om 15:55

Ik begin die Müller langzaam een eng ventje te vinden. Op het EK van 2012 meen ik toen wij verloren van Duitsland kwam die achteraf ook de kleedkamer binnen om te zeggen dat zij nog wel hun best gaan doen in de laatste groepswedstrijd. En nu ook weer na de wedstrijd lekker binnenkomen bij de tegenstander. Donder lekker op man. Zit niemand op te wachten. Kleedkamer is van de spelers en de trainer en van niemand anders.
Het was gewoon extreem lomp en een rode kaart kan hiervoor gegeven worden ongeacht wat je intentie is. Ga lekker fietsen Müller.

13 december 2018 om 01:18

1 ding weet ik zeker, en dat is dat Muller wist dat hij daar was. Hij zag dat de lange pass gegeven werd, keek toen waar naartoe en naar wie, en keek vervolgens alleen naar de bal. Duidelijk te zien op de juiste herhaling. Naief om te denken dat hij hem niet zag.

13 december 2018 om 03:23

Ik heb Muller niet één keer zien kijken. Waarom wil je zo graag dat mensen geloven dat dit met opzet was? Wat bereik je daarmee?

13 december 2018 om 08:28

Ten eerste probeer ik niemand te overtuigen dat het opzet was en ten tweede kijkt hij zeer zeker wel. Ik bedoel ermee dat hij het niet opzettelijk doet, maar dat hij duvelsgoed wist dat hij iemand ermee in gevaar kom brengen met zijn ervaring.

13 december 2018 om 06:38

Een ding weet ik wel. Hij heeft dit van van gaal geleerd.

13 december 2018 om 10:25

Lomp en terecht rood....jammer dat er geen rood bestaat voor alleen dit duel. Hij hoeft niet geschorst te worden van mij maar zal vast 1 of 2 duels brommen worden. Vind hem een kwal maar dit was ook pech en wat lomp.

Hoe kan je nou iemand niet als je 2 normale functionele ogen hebt? Dit is puur een media techniek. Zodoende kan de FIFA het als een dood normale overtreding zien. Heel triest, maar er moet iets gaan veranderen in het stok oude voetbal spel. Dit is donker rood en die van Wober is rood. Er moeten gradaties komen in het geven van een kaart. Tagliafico had een hersenbeschadiging kunnen oplopen.

13 december 2018 om 00:03

Volgensmij keek hij naar de bal toch? En als hij hem wel zag dan lijkt het me niet dat hij dacht laat ik is lekker mijn voet in zijn hoofd planten.

13 december 2018 om 00:09

Voetballers zijn hele goede acteurs in het veld. Ene Ramos weet ook altijd iemand een blessure te gunnen en te geven. Alleen hijzelf komt er bijna altijd goed mee weg.

13 december 2018 om 00:16

Is dit ramos dan? Muller heeft in zn carrière amper gekke dingen gedaan. Als dit een pepe of costa was dan kon je er over twijfelen. Maar niet elke voetballer is zo.

13 december 2018 om 00:17

Maakt geen reet uit. Je wilt je punt halen, prima. Maar het is en blijft diep diep en diep rood.

13 december 2018 om 00:19

Müller interesseert mij geen reet. Of hij ooit wel iets doet of niet. Jij en ik hebben ook geen moord gepleegd. Maar als jij ineens iets doet wat buiten het boekje valt. Doen we het dan ook af met hij doet dit normaal nooit hoor. Müller is gestoord en sport niet als speler. Dan kan je wel altijd sympathiek laarzen bier drinken en je normaal gedragen. Maar overtredingen als dit horen als taakstraf en celstraf gezien te worden.

13 december 2018 om 00:22

Hou op man tuurlijk is het rood en verdient hij een passende schorsing. Maar het lijkt me sterk dat hij tagliafico wil onthoofden op live tv.

13 december 2018 om 01:20

Kijk de herhaling maar eens goed. Hij kijkt waar de lange bal heen gaat en ziet wie daar op de bal staat te wachten. Lijkt me sterk dat hij in de 4 seconden dat hij niet kijkt vergeet dat daar iemand staat om die pass te ontvangen?

13 december 2018 om 01:45

Maakt geen moer uit of hij Tagliafigo wel of niet zag, al lijkt mij het sterk dat hij niet wist dat de Argentijn in de buurt was. Hij gaat met gestrekt been richting de bal en raakt het hoofd van Tagliafico vol.

Dat is totaal onbesuisd, gevaarlijk spel en puur donkerrood. Alleen al met een gestrekt been laag inkomen is al rood laat staan op zon 1.70 meter.

Als je besluit de bal op die hoogte aan te nemen, moet je op z’n zeker weten, dat er geen tegenstander in de weg staat, die zo’n hoge bal weg wil koppen. Hij schatte de afstand naar Tagliafico gewoon verkeerd in.

Tagliafico komt er nog goed vanaf, een fractie van een seconde daarvoor staat hij nog met z’n volle gezicht richting de inkomende voet van Müller. Omdat hij zijn hoofd net wegdraait bij het koppen, wordt gelukkig ‘slechts’ zijn achterhoofd geraakt.

Was hij vol inzijn gezicht geraakt, dan was er weinig heel gebleven van zijn jukbeenderen, neus, tanden en/of kaak. Of erger.

13 december 2018 om 01:58

Jason zegt dat hij het express deed dan maakt het wel uit of hij hem wel of niet zag. Dat het donkerrood is dat lijkt me duidelijk. Dat hij dit beter niet kon doen ook. Waarschijnlijk ging hij er van uit dat hij genoeg plek had om de bal zo aan te nemen.

13 december 2018 om 06:45

Onbesuisd is geel en buitensporig is rood, dus totaal onbesuisd en donkerrood gaat niet samen.

13 december 2018 om 20:28

Iedereen zegt de hele tijd dat Muller alleen maar naar de bal keek en hem daardoor niet zag. Ik kan die redenatie begrijpen maar de bal kwam niet van een Bayern speler. Ziyech speelt met tijd een bal naar een teamgenoot. Dan moet Muller ook weten dat er een speler naar de bal kan komen. Dus hij mag nooit zo inkomen. Als hij Tagliafico verkeerd raakt kan het erger aflopen.

14 december 2018 om 10:33

@Micael2410

Praat toch geen onzin. Gevaarlijk spel met gestrekt been inkomen op die hoogte is totaly onbesuisd, of niet soms? Of wil je het gecontroleerd inkomen noemen? Het was onbesuisd en buitensporig. Gewoon donkerrood. Totale nonsens, dat die termen niet samen kunnen.

Hieronder de betekenis met wat synoniemen van onbesuisd:
Doldriest, onbeheerst, roekeloos, onbehouwen, onstuimig, onbezonnen, lichtzinnig, onbedachtzaam.

Pik er maar één uit, die het beste past bij de roodwaardige, onbesuisde actie van Müller.

14 december 2018 om 10:42

Zoals ik al schreef D.costa8CFC, zeg ik ook al, dat Müller de afstand naar Tagliafico naar mijn idee verkeerd inschatte. Dat is hetzelfde wat jij zegt, dat hij er waarschijnlijk van uit ging, dat hij genoeg plek dacht te hebben om de bal zo aan te nemen, of niet?

Maakt me niks uit dat JasonRhijn zou vinden of hij het expres deed. Het maakt echter ook geen moer uit, of Müller Tagliafico wel of niet zag. De actie was dermate onbesuisd, dat dat niet van belang is in de strafmaat. Of hij het nou wel of niet zag.

13 december 2018 om 00:03

Omdat je misschien naar de bal kijkt die over je heen geschoten wordt?

13 december 2018 om 00:08

Onzin, je kan dan altijd de bal de schuld geven. Dus als je naar de bal kijkt en je voelt aan dat je wellicht met high kick iemand kan raken.

13 december 2018 om 00:09

Ja meneer de rechter, het is heel lullig dat ik dat meisje met 120km per uur schepte op het zebrapad maar ik keek naar mijn snelheidsmeter, ik heb haar echt nooit gezien. Het was echt een ongelukje, daar kan ik toch niets aan doen?

De regel is dat je niet met je voet boven de schouder van je tegenstander uit mag komen, dat heet gevaarlijk spel. Je kan niet doen als er geen tegenstander is en dat je met je voet eventjes op bijna twee meter hoogte blind wil uithalen.

Muller zijn gevaarlijk spel leidde tot een behoorlijke hoofdwond bij zijn tegenstander. En het had makkelijk nog veel erger kunnen zijn. Dat hij blind zulke capriolen uithaalt, spreekt niet in zijn voordeel, eerder in zijn nadeel. Gewoon een dikke schorsing geven, volkomen verdiend.

13 december 2018 om 00:12

JasonRhijn. Ik denk dat jij als Ajax fan nu nog in de emotie zit. Als je morgen het fragment wat ze op Veronica lieten zien terugkijkt, dan zul je zien dat Muller vanaf het moment dat Ziyech die bal speelt non stop de bal volgt en geen enkele keer achterom kijkt naar Tagliafico. Hij heeft hem daadwerkelijk niet gezien dus. Het is overigens een volledig terechte rode kaart, maar wel een met 0,0 opzet.

13 december 2018 om 00:13

Eindelijk iemand die het snapt. Daarom moet Müller voor 8 wedstrijden geschorst worden. Verbannen worden van de CL.

13 december 2018 om 00:16

Het is niet zo dat Tagliafico heel klein en tenger is dat je hem makkelijk over het hoofd ziet.

13 december 2018 om 00:16

Ik zit totaal niet in de emotie. Ik ben al 45 minuten geleden uit het stadion en zit nu warm thuis. Ik weet heel goed wat wel en niet kan. Daarvoor hoef je niet in een emotie te zitten. Een hoofdwond of een harde tackle op een enkel? Wat is erger? Een keiharde hoofdwond wat toevallig goed afloopt of een extreme pech waardoor iemand letsel aan overhoudt. Toevallig gaat het weer goed en het gegeven kaart rood is normaal. Passend en niks mis mee. Müller zag hem en niet en was geen opzet uiteraard. Rood was eigenlijk geel. Maar de scheidsrechter gaf rood, vanwege de schrik zeker.

13 december 2018 om 00:18

Niemand zegt toch datderode kaart onverdiend is? Muller trapt hem niet expres op zn hoofd. Het is gewoon een domme, onbesuisde actie die bestraft moet worden, mqarvoorbedachte rade betwijfel ik.

13 december 2018 om 00:20

Hij trapt hem wel express. Anders krijgt hij geen rood. Als hij hem niet expres trapte. Dan kreeg jij geel of geen kaart. Migi? Zie jij niet wat er gebeurd. Of kijk jij door het hoofd en letsel van Tagliafico heen als het wel verkeerd ging?

13 december 2018 om 00:23

Je kan ook gewoon rood krijgen als je iets niet express doet hoor.

13 december 2018 om 00:24

Voor ernstig gevaarlijk spel krijg je altijd rood. Hij riskeert degezondheid van zijn tegenstander. De discussie is datMuller niet met voorbedachte raden op hem afrent met de intentie hem op zn hoofd te trappen. Als je dat niet uit de beelden haalt, heeftverder praten denk ik weinig zin. Muller verdient een fikse schorsing, dat staatbuiten kijf, maar dat doet verder niets af aan de rest.

13 december 2018 om 00:26

Jasonrhijn

Volgens mij snap je het allemaal even niet meer. Ga lekker slapen, geniet nog even na van de wedstrijd. Morgen zul je zien dat Muller absoluut niet de bedoeling had om Tagliafico te onthoofden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het onbesuisd en enorm gevaarlijk is. Het is terecht rood, maar jij verward intentie en gevolg met elkaar.

13 december 2018 om 00:27

Sterker nog een scheidsrechter hoort bij een overtreding niet eens te kijken naar de intentie. Hij moet de overtreding beoordelen op basis van wat er daadwerkelijk gebeurt.

13 december 2018 om 00:27

Ik geloof best dat hij Nico niet zag. Maar het is natuurlijk zeer gevaarlijk wat hij doet en dus is rood ook terecht. Net zo als de rode kaart Wöber. Waarom doet hij de sliding met rechts? Vreemd. Maar paste allemaal in een prachtige wedstrijd, met 2 goede ploegen, die willen voetballen. De mooiste wedstrijd van het seizoen, tot dusver.

13 december 2018 om 00:29

Daarom wordt het tijd voor een VAR en een andere kaart regeling. Het klopt niet dat het rood en rood is. Er moeten verschillen komen. Ik vind zelf Wober idioot bezig was. Maar Müller is zeker veel ernstiger en rijp voor een schorsing voor meerdere wedstrijden.

13 december 2018 om 00:32

Speedy, ik zeg nergens dat het geen kaart waard is, ik zeg alleen dat dit waarschijnlijk geen opzet is. Dat is nogal een verschil.

Jasonrhijn, rood blijft rood, het ligt aan wat er in het rapport van de scheidsrechter staat. Want voor iedere rode kaart maakt de ref een rapport, en dat kan verschillend zijn. Een doorgebroken speler neerhalen is rood, maar dit ook, en omdat er in het rapport een onderbouwing staat voor de reden van de kaart kan de commissie die over de schorsingen gaat daarmee verder. Je praat verder nogal veel onzin.

13 december 2018 om 00:39

Ik praat geen onzin over die kaarten. Het rapport is er niet en zal alleen fictief zijn voor mensen als wij. Hoe vaak wordt er door de FIFA of UEFA wedstrijden door scheidrechters gemanipuleerd? Hoe vaak wordt een topploeg in de CL voordeel gegeven op een kleinere ploeg? Het is echt een trend en iedereen ziet en ruikt dat. Alleen de macht is te groot.

13 december 2018 om 01:06

Je aluminium hoedje kan weer af?

Je kan geloven of niet, maar die rapporten zijn er wel degelijk.
Serious foul play
Violent conduct
Spitting at an opponent or any other person
Denying the opposing team a goal or an obvious goalscoring opportunity by deliberately handling the ball (this does not apply to a goalkeeper within their own penalty area)
Deliberate fouls that deny an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal (d.o.g.s.o.)
Using offensive, insulting or abusive language and/or gestures
Receiving a second caution in the same match

Dit zijn de redenen voor een rode kaart, en afhankelijk hiervan wordt de strafmaat bepaald. Maar nee, dat is weer wat de Uefa wil dat je gelooft. Geloof je ook dat de aarde plat is?

13 december 2018 om 06:42

Rood is rood alleen kan een speler langer of korter geschorst worden. Dus er is al een gradatie bij de rode kaarten. Natuurlijk was het onbesuisd en ondoordacht en had Muller beter moeten weten. Maar ik geloof niet dat hij bewust dacht nu plant ik mijn noppen bij die Argentijn in zijn hoofd. Nu is alleen de vraag hoe lang wordt die geschorst. Het zelfde voor Wober die zal ook niet bewust iemand op zijn enkel willen trappen. Die was ook te laat en onbesuisd en krijgt terecht rood

13 december 2018 om 07:06

Ik neem aan dat Wober 2 wedstrijden krijgt en Müller meer, maar hoeveel is de vraag. Ik neem aan minimaal 4 maar ik weet niet precies hoe de UEFA de rode kaarten beoordeeld

13 december 2018 om 07:10

Je reacties beginnen een beetje door te slaan naar complot theorieën. Dit is precies hetzelfde als de kleine ploegen in de Nederlandse competitie over de knvb roepen.

13 december 2018 om 07:42

@jason,
Zei jij vorige keer -toen het je wel uitkwam- niet dat je het gevaarlijk vond dat mensen dingen ropeen die ze niet hard konden maken. Nl toen de Ligt geen rood kreeg in de wedsstrijd tegen Zwollen.

Je lijkt wel een gefrustreerde kleuter met je geraaskal in dit topic.

Ik zie dat je laatste waarschuwing en je rode naam weer is opgeheven. Tijd voor een definiteve ban zodat wij van je vergif verschoond blijven

13 december 2018 om 00:04

Die van Wober was anders veel erger. Vol met gestrekt been door de lucht op de enkel. Muller heeft hem inderdaad nooit gezien. Gehele tijd ookg op de bal en nee, normale functionele ogen zitten niet in je achterhoofd. Zeker gevaarlijk spel en omdat ie ‘m raakt ook rood, maar geheel onbewust.

13 december 2018 om 00:12

Was te vergelijken met de overtreding van van dijk gister, die overigens ook gewoon rood had moeten krijgen. Maar ik vond de actie van muller toch wel echt iets debieler

13 december 2018 om 00:12

Die van Wöber was terecht rood hoor, absoluut. Maar erger?! Dat meen je toch niet serieus he?

13 december 2018 om 00:15

Niet onbewust, Muller neemt bewust het risico met zijn gevaarlijke spel. Het is hetzelfde als met hardrijders in de stad, die willen ook geen kind aanrijden maar door zich niet aan de regels te houden, nemen ze wel het risico dat het gebeurt. En dat is precies wat er gebeurde, Taliafico werd levensgevaarlijk geraakt, dit had zomaar veel serieuzer letsel tot gevolg kunnen hebben.

13 december 2018 om 00:16

Ja, dat meen ik seriues. Ten eerste omdat het een bewussie was, op hoge snelheid, zonder controle omdat hij door de lucht vliegt. Vol op de enkel, die duidelijk gezocht werd. Die van Muller was een ongeluk, maar wel gevaarlijk spel natuurlijk en ook terecht.

13 december 2018 om 00:40

ik geloof dat hij hem niet ziet, en ik geloof dat hij het niet snapt.....en dat is nu juist de rede dat hij flink gestraft moet worden! Hij neemt nl een onverantwoord risico en als het mis gaat vindt hij niet dat hij iets mis heeft gedaan....WAKE UP

13 december 2018 om 07:12

Van Dijk raakte nog wel de bal. Dat deed Wober niet, maar van Dijk had ondanks het spelen van de bal wel gewoon rood kunnen krijgen

13 december 2018 om 00:28

Wat een melodramatische reactie. Muller zag hem niet, dat is aan de beelden te zien. Wel rood natuurlijk. Wober was te laat en dat wist die en toch zet die een benenbreker in, dat is een stuk erger.

13 december 2018 om 01:02

Ik kan jou helaas moeilijk serieus nemen als je dit vergelijkt met een tackle gestrekt op de knie. Ga van het slechtste uit. Alf Inge haaland breekt zn knie en alles is kapot. Dan eindigt hij in een rolstoel. Dit gaat om hoofdletsel. Voor hetzelfde geldt gaat bij tagliafico het licht uit en staat hij nooit meer op. Dan kom jij aan met niet gevangeniswaardig omdat Muller het niet zo bedoelde???

13 december 2018 om 01:09

Al die honderden zware, bewuste kopstoten en ellebogen waar hoofdletsel kon worden aangebracht werd niemand voor veroordeeld en dan hoor je Jasonrhijn en houten030 ook niet, maar een ongelukkig, onbedoeld moment van Muller wat niet hard was moet een celstraf voor komen. Het niveau daalt met de week hier op vz.

13 december 2018 om 01:18

Kan jij je de laatste keer herinneren dat een voetballer blijvend letsel heeft overgehouden aan een schop tegen het hoofd, op een voetbalveld? Ik niet namelijk.

13 december 2018 om 01:26

Nee, gelukkig niet. Misschien komt dat omdat het gestoord is om op hoofdhoogte te trappen naar een bal. De enige vergelijkbare situatie is denk ik van de Zeeuw tegen Uruguay, als ik het me goed herinner heeft de Zeeuw daar aardig lang last van gehad en is nooit meer op noemswaardig niveau teruggekomen.

13 december 2018 om 07:19

Een actie zoals die van Müller moet zeker bestraft worden met meerdere wedstrijden, maar beginnen over celstraffen gaat nergens over. En dan je eigen laatste zin: bij de volgende vergelijkbare actie HOOP IK dat de speler in kwestie nooit meer opstaat. Nee, dat is lekker gezond van verstand

13 december 2018 om 03:29

weet niet in welke wereld jij leeft, de ernst van de overtreding zal bepalen hoelang de schorsing is. Dus er zijn gradaties word is wakker voordat je bullshit schrijft.

13 december 2018 om 08:51

@JasonRhijn, De enige die dit had kunnen zien aankomen was Tagliafico zelf, die loopt immers als een blind paard tegen die veel te hoog geheven schoen aan. Verder gewoon lomp en erg ongelukkig. Die wober maakte was echter wel een bewuste aanslag.

13 december 2018 om 10:24

En goretzka had einde carrière kunnen zijn ja

Zowel Muller als wober dit seizoen uitsluiten van CL voetbal. Wober was veel te laat en raakt vol de enkel van goretzka, lijkt me geen twijfel en Muller heeft hem weliswaar niet gezien, maar zo inkomen na een flinke sprint is gestoord. Tagliafico is niet groot, maar hoe hoog moet je komen met je been om iemand bovenop zn hoofd te raken?

Ik geloof ook wel dat Muller hem niet zag. Maar op zo'n manier inkomen is natuurlijk wel een enorm risico, je weet dat je iemand dan heel naar kunt raken. Rood lijkt me op zijn plaats.

13 december 2018 om 00:01

Waarom geloof je hem? Kan jij zien wat er in zijn hoofd omgaat. Hij liegt en dat doet iedereen. Er zal bij de FIFA toch geen onderzoek komen. Gezien dat niet past in deze tijd. Normaliter hoort zo speler geschorst te worden over een lange tijd. Je wilt niet weten wat voor impact dit kan leveren als het wel fout gaat. Helaas wordt daar niet naar gekeken. Wober was ook verkeerd bezig en was verdiend. Maar tussen deze twee overtredingen zitten een groot verschil in.

13 december 2018 om 00:03

Nee dat kan ik niet zien. Daarom zei ik "geloof" en niet "weet". Had ik in zijn hoofd kunnen kijken en zijn gedachten kunnen lezen, dan was ik natuurlijk wel wat stelliger geweest in mijn uitspraak. Goede discussie dit.

13 december 2018 om 00:09

Dat kan hij waarschijnlijk net zo min als jij dat kan. Toch ben jij heel wat stelliger in deze kwestie, bijzonder wel.

13 december 2018 om 00:10

Pfff. Beelden lieten zien dat hij puur oog voor de bal had. Hij heeft Tagliafico niet gezien. Rood was t ja maar niet met opzet..

13 december 2018 om 00:11

Omdat ik gelijk heb. Als je een overreding als deze maakt op de hoogte van 1.80 hoog met zijn voet. En keihard iemand zijn achterhoofd raakt. Gelukkig is er niks aan de hand. Het is wachten tot het echt fout gaat. Dan gaan we uiteraard iets doen. Als er weinig tot niks gebeurd doen we niks. Typisch hoe er in de voetbal wereld wordt gekeken.

13 december 2018 om 00:13

Wat is nou je punt precies? 30 wedstrijden schorsen, zodat nooit iemand zijn been meer optilt in een duel?

13 december 2018 om 00:15

Hij kijkt over zn schouder, daaarom ziet ie hem niet. Het is een belachelijke overtreding hoor daar niet van, maar hij schopt natuurlijk niet expres bijna zn kop eraf.

13 december 2018 om 00:33

Klopt Jason, een groot verschil was dat die van Wober bewust was en einde carrière voor die Duitser kon betekenen en dat die van Muller onbewust was maar wel degelijk een rode kaart is.

13 december 2018 om 07:35

JasonRhijn. Je zit vooral niet in de emotie nee... Waarom wil jij niet snappen dat niemand het geen rode kaart vind en dat niemand vindt dat Muller niet geschorst moet worden? Het enige wat mensen zeggen, en wat de beelden ondersteunen, is dat Muller Tagliafico niet heeft gezien en het dus geen bewuste karatetrap was om bewust Tagliafico knock out te schoppen.. En dan kom jij direct met complottheorieën over de UEFA etc.., waarom wil je niet geloven wat de beelden laten zien?

13 december 2018 om 00:31

Als hij denkt dat er niemand staat dan maakt het eerlijk gezegd niet uit hoe die inkomt omdat er toch nooit contact met iemand is. Maar helaas stond er wel iemand en het is terecht rood, maar natuurlijk onbewust. Er wordt van een mug een olifant gemaakt.

Wat is Muller toch drama voortaan. Ik vind altijd hem een soort verbeterde versie van Toornstra die op zijn retour is. Hij kon vaak goals maken door zijn wedstrijdinstelling, maar hij mist net die snelheid om nog het verschil op die manier te maken. Nu blijft er eigenlijk niks meer over

Allebei terecht rood... ik twijfel of muller nico zag eigenlijk... Even off-topic: die grapjes die vd gijp maakt op TV zijn opzich wel leuk, maar als ze zoals hier in een artikel staan dan komen ze echt totaal niet over...

Het had veel erger kunnen aflopen met Tagliafico met zo'n belachelijke overtreding. Muller verdiend een fikse schorsing en eigenlijk ook een fikse geldboete. Dit soort overtredingen horen niet op het veld thuis maar in de kickboksring.

13 december 2018 om 00:16

In de kickboksring is zo´n trap ook illegaal. Dit hoort nergens thuis en hij heeft geluk dat hij Tagliafico niet in zijn gezicht raakt oid. Bizarre actie en echt een van de ergste karate trappen die ik tot nu toe in profvoetbal heb gezien. Geen enkel moment trekt hij zijn been terug en achteraf protesteerde hij ook nog. De trap van Nigel de Jong was hier niks bij

13 december 2018 om 00:28

Nigel maakte een soortgelijke overtreding, keek ook naar de bal. Echter raakte Nigel Xabi in de borst, dat is een stuk minder gevaarlijk van op zn hoofd.

Hahaha lachwekkend, dus als ik iemand niet aan zie komen dan mag ik diegene gewoon een trap in het gezicht verkopen. Hij komt er gewoon dom in, volledig zijn eigen schuld

13 december 2018 om 00:11

Dat het een rode kaart is staat volgens mij ook helemaal buiten kijf hier. Bewust of onbewust maakt voor de kaart niet zoveel uit, voor de schorsing die gaat volgen uiteraard wel. Ikzelf denk niet dat het bewust was. Op de beelden zie je hem alleen naar de bal kijken.

13 december 2018 om 00:18

Het gevaarlijke spel was gewoon bewust. Je mag niet zo hoog komen met je voet. Daarmee nam hij bewust het risico om iemand ernstig te verwonden. Het argument of hij bewust zijn tegenstander raakte, doet er dan niet meer toe.

Iemand die veel te hard rijd, wil ook een ander niet expres doodrijden. Maar wanneer hij iemand doodrijd, kan hij niet met het excuus aankomen dat hij het niet expres deed. Hij nam wel bewust het risico door veel te hard te rijden. En dat is wat Muller deed, je voet mag nimmer op die hoogte de lucht in, de kans een tegenstander ernstig te verwonden is veel te groot

13 december 2018 om 00:18

Ben ik het helemaal mee eens! Het leek mij ook niet dat hij het bewust deed, dus gewoon die ene wedstrijd schorsing lijkt me hier op zn plaats

13 december 2018 om 00:39

Dat is dus ook weer subjectief. Je kan in de hoek bij de cornervlag als je in je eentje bent dus niet met je voet boven 1.50 komen? En hoe moet dat dan bij bijvoorbeeld Messi? Dan mag je je voet dus maar 50 centimeter van de grond halen, anders is het al gelijk gevaarlijk spel?

Natuurlijk heeft Muller hem nooit gezien, anders kom je echt niet zo in. Doet er overigens niks aan af dat het gewoon dik rood is.

Met zijn ervaring weet hij donders goed dat Nico daar in de buurt is, en dat hij hem daar dus ook kan verwachten. Gezien de algehele strijd zal het mij dan ook niks verbazen, dat hij dit bewust deed. Een no-look-pass is ook bewust, zo kan je een overtreding ook uitvoeren. Zeker iemand met zoveel ervaring. Donkerrood. Niet meer en niet minder.

13 december 2018 om 00:32

Haha je bent net die verslaggever, die zei dat ook al, maar die was de hele wedstrijd niet objectief. Als je werkelijk denkt dat dit bewust was......tja.

13 december 2018 om 00:37

Jij bent niet serieus te nemen als je dit serieus meent? Wat als het echt fout ging? Dan is ineens iedereen wel objectief? Of mag men niet vanuit de juiste perspectief geen mening hebben. Normaal denkend en nuchter mens met enige empathie ziet dat een monster actie is.

13 december 2018 om 01:06

Gelukkig nemen mensen jou wel serieus in dit topic. Onbewust, ongelukkig en een terechte rode kaart en schorsing, meer niet, hard was het ook niet.

''wat als het echt fout ging'', ja wat als Wober daar de enkel op vier plekken breekt van Goretzka? Die overtreding was veel zwaarder. Verder mag je het laatste woord hebben en als dit allemaal een troll van je is, dan zeg ik chapeau.

Wöber 2 wedstrijden schorsing Müller 4 wedstrijden schorsing

13 december 2018 om 00:17

Eens

13 december 2018 om 04:51

Doe maar 3 voor Wöber. Zulke tackles kunnen carrières beëindigen.

Prima, heeft hem niet gezien. Neemt niet weg dat het nog steeds donkerrood is. Dom dom en stom.

Aan iedereen die zegt dat dit kwade opzet is: Kijk de beelden eens rustig na en kom daarna nog eens beweren dat dit bewust is gedaan door Muller. Als je dan nog van mening bent dat dit bewust was dan discussiëer ik graag verder

13 december 2018 om 00:30

Volgens mij zijn er genoeg mensen die best geloven dat er geen kwade opzet in het spel is, maar de plek en met name de manier van inkomen compleet gestoord vinden.

13 december 2018 om 00:36

Dit is gewoon een poging tot een aanname. Dit loopt helaas fout af dit keer. Maar dit gebeurt wekelijks op de voetbalvelden. Laten we dit nou niet groter maken dan dat het is

13 december 2018 om 00:40

Daar gaat het helemaal niet om. Ik denk dat veel mensen wel snappen dat er geen opzet in het spel was. Echter raakt hij hier gewoon de speler op een hoogte en met een soort trap die niet op de voetbalvelden thuishoort. Dit had ook gewoon heel makkelijk veel slechter af kunnen lopen en dan moet je spelers als internationale voetbalbond in bescherming nemen. Een forse schorsing (ongeveer 5 wedstrijden) is hier dus wel op z'n plaats.

13 december 2018 om 00:47

Gebeurt wekelijks op het voetbalveld... Ik weet niet wat ik lees hier soms zeg. Ik kijk erg veel voetbal maar dit zie ik nou werkelijk nooit gebeuren. Noem me eens enkele wedstrijden waarin zoiets gebeurde PSVeruit030. Alvast bedankt!

13 december 2018 om 00:51

Ik kan niet specifiek wedstrijden benoemen omdat ik hier niet op let. Maar de bal op zo'n manier willen aannemen komt wel degelijk vaak voor. Kijk dit weekend en morgen maar eens voetbal en dan praten we verder.

13 december 2018 om 01:03

Zoek eens op Youtube naar: Most Epic ball controls Amazing first touche. Kijk het hele filmpje af en zeg mij dan dat dit soort aannames niet wekelijks voorkomen in het voetballen. Ik hoefde het filmpje niet eens af te kijken om er al 2 te zien. Dan moet je nog realiseren dat er een hoop van dit soort aannames fout gaan en niet alles van die aannames in zo'n filmpje past en staat.

13 december 2018 om 01:05

Volgens mij komt Muller op minimaal 1.70 meter hoogte met zn voet en dat zou wekelijks gebeuren??

13 december 2018 om 01:09

Ahh oke, nou in dat geval tagliafico schorsen voor het in de weg staan van een epic ball control amazing touch... een soort van eigen schuld dikke bult ofzo?

Heb de beelden gezien bij de nabeschouwing en ben van mening dat Muller dit niet met opzet deed. Hij keek constant naar de bal en had niet door dat er een man achter hem stond. Ja het is een rode kaart en een paar wedstrijden schorsing kan ook, maar een levens lange schorsing en dat soort onzin wat ik hier lees is het natuurlijk niet.

13 december 2018 om 00:37

Ik herinner mij nog de actie van Nani op Benzema toen Cakir floot. Precies zelfde actie en iedereen had kritiek op hem omdat hij rood gaf. Nu lees ik zelfs levenslange schorsingen. Heel apart

13 december 2018 om 00:38

Sorry het was Arbeloa

13 december 2018 om 00:43

Natuurlijk bij lange na niet hetzelfde, al zijn beide overtredingen een rode kaart en een aardige schorsing waard. In dit geval word een speler op z'n hoofd geraakt en dat is in potentie zelfs levensgevaarlijk. Arbeloa werd in z'n maag/zij geraakt.

13 december 2018 om 01:11

Eens met Sirius. Mensen beseffen geloof ik niet hoe ernstig hoofdwonden kunnen zijn en hoe snel dat verkeerd kan gaan.

13 december 2018 om 00:44

Seizoen lang schorsen, bedoel als dit mag...

Ik ben wel verbaasd dat er zoveel mensen zijn die dit een normale schorsing waard vinden. Ik kan ook heel goed geloven dat hij enkel met de bal bezig was, maar als je iemand zo raakt, op die hoogte en met zo'n dergelijke trap, speelt intentie niet meer zo'n grote rol.

Feit is dat hij 'm raakt met een trap die niet op de voetbalvelden thuishoort en in potentie is dit een levensgevaarlijke overtreding. Die 5 a 6 wedstrijden zouden dus naar mijn mening terecht zijn. Dit zijn geen overtredingen die je veel ziet in de Champions League of zelfs in heel Europa. Ook in Afrika zijn dit donkerrode kaarten.

13 december 2018 om 00:45

Veel mensen geloven iedereen met de goede bedoeling. Zodoende kunnen we elke misdaad en overtreding op basis van goede bedoeling afnemen als geintje of foutje. Ik ben blij dat jij het als gerespecteerd lid het goed ziet. Klasse reactie van je en enorm goed beschreven. Dit probeer ik zelf uit te leggen. Maar mensen kijken er anders tegenaan.

13 december 2018 om 01:14

Hahahaha Ja verbaast me eigenlijk dat er geen petitie is gestart om tagliafico te schorsen voor het in de weg staan bij Muller... bizar hoe mensen tegen deze situatie aankijken en vergelijken. Als je dit wil vergelijken komt de situatie van de Zeeuw tegen Uruguay bij me op. Dat was een omhaal tegen een kopbal.

13 december 2018 om 01:26

Ja Jason, jij en ik hebben nu eenmaal een thriller moeten verwerken. Muller is een op en top prof die nog nooit een rode kaart heeft gekregen, dan kun je toch moeilijk stellen dat hij bewust Nico wilt onthoofden. Begrijp me niet verkeerd, dit is donkerrood en een absurde schop, echter kan ik me niet voorstellen dat hij die intentie had.

5-6 wedstrijden schorsing voor zijn absurde manier van inkomen, maar de voetballer Muller blijft een sportief persoon voor mij.

Helaas, we waren zooo dichtbij, maar zoals wel vaker gaat het mis wanneer je de hoop hebt op de hoofdprijs.. Toch ben ik super trots dat dit elftal voor de groepswinst heeft gespeeld. Terwijl Japie trots is op zijn 2 punten. Iedereen gelukkig.

Ik denk zelf ook niet dat Müller dit met opzet deed. Zo'n speler is hij niet eens. Hij zal Tagliafico echt niet gezien hebben. Het blijft natuurlijk wel een hele lompe en levensgevaarlijke actie,en de rode kaart is volkomen terecht.

Kijk Muller zijn reactie, hij schrok er zelf ook van. Steekt direct zijn hand in de lucht steken, die heeft hem absoluut niet gezien. Hij is gefocust op de bal, in zijn kijkhoek kan hij nooit de bal en Tagliafigo hebben gezien. Zijn lichaamstaal spreekt boekdelen. Een boek lezen over lichaamstaal is ontzettend leerzaam en interassant, ik raad het ieder mens dan ook aan om dat eens te doen. Het ziet er een beetje lomp en ongelikt uit, maar ik geloof dat er geen opzet in zijn actie zat. 2 wedstrijden omdat het een directe rode kaart is lijkt me meer als voldoende.

Müller: 3 wedstrijden schorsen. Nul intentie om iemand te blesseren, maar levensgevaarlijke situatie waar hij Tagliafico in brengt. Wober: minimaal 6 wedstrijden schorsen. Intentie om iemand zwaar te blesseren. Staatsgevaarlijke gek.

Iedereen met een normaal functionerend stel hersenen ziet dat dit absoluut niet kan en een lange schorsing moet opleveren, maar ook dat Muller dit echt niet heeft bedoeld. Dat maakt de overtreding natuurlijk niet minder zwaar, maar om Muller nu weg te zetten als gewelddadige psychopaat slaat ook nergens op.

Flashback naar luis Suarez vs didulica, toen Suarez didulica invalide schopte na een trap tegen het hoofd. Dat hij nooit veroordeeld is.

Müller Snapt toch ook wel dat die pass over de breedte niet voor hem bedoeld was. Dan is het niet moeilijk te bedenken dat de bal waarschijnlijk voor een Ajaxspeler bedoeld is die in de buurt loopt waar de bal naartoe gaat. Dan zo inkomen is diep rood en een wedstrijdje of 6 aan de kant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

163 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 24 6 1 0
2017/2018 Bayern München 29 8 4 0
2016/2017 Bayern München 29 5 0 0
2015/2016 Bayern München 31 20 4 0
2014/2015 Bayern München 32 13 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart kritisch: ‘Deze spelers verdienden een andere aanpak’

Rafael van der Vaart zet zijn vraagtekens bij de aftocht van Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller. De drie routiniers van Bayern München worden door bondscoach Joachim Löw niet langer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren