Update: Feyenoord reageert: ‘De brief van Ajax lijkt vooral voor de bühne’

Woensdag, 12 december 2018 om

De directie van Ajax heeft in een brief aan Feyenoord de toegangskaarten voor het uitvak opgeëist, zo bevestigt een woordvoerder van de Amsterdammers aan Ajax Life. Daarnaast is er ook een schrijven uitgegaan naar burgemeester Krikke van Den Haag, waarin wordt gevraagd voor een onderbouwing van het besluit om dit seizoen andermaal geen bezoekende fans toe te laten bij ADO Den Haag - Ajax.

In november besloot de gemeente Den Haag dat er dit seizoen geen Ajax-fans zullen worden toegelaten tijdens het treffen in het Cars Jeans Stadion, op 24 februari 2019. De directie van de Amsterdammers heeft burgemeester Krikke van Den Haag niet alleen gevraagd om een onderbouwing, maar ook om het complete verslag van het grondige onderzoek waarop men zich zou baseren.

“Ook de club uit Rotterdam-Zuid kreeg een dergelijke brief. In dit schrijven eist de Ajax-directie de toegangskaarten voor het uitvak op en verzoekt men de Feyenoord-directie dringend aan deze reglementaire verplichting te voldoen”, zo valt te lezen op de website van de supportersvereniging van Ajax. Feyenoord en Ajax staan op 27 januari in De Kuip tegenover elkaar. In 2008 waren er voor het laatst uitsupporters welkom bij de Klassieker.

Nadat er vanuit Den Haag en Rotterdam gereageerd is op de brieven, zullen de Amsterdammers zich samen met de supportersvereniging beraden op vervolgstappen. “SV Ajax kan niet accepteren dat Ajacieden niet in de gelegenheid zijn om hun club aan te moedigen, want juist daardoor is er een ongelijk speelveld”, zo valt er te lezen. Eerder dit seizoen bij het bezoek van Feyenoord en ADO Den Haag aan Ajax waren er ook geen bezoekende fans aanwezig in de Johan Cruijff ArenA.

Update 12 december 14.50 uur - Feyenoord reageert: 'De brief van Ajax lijkt vooral voor de bühne'
In een reactie aan het Algemeen Dagblad laat Feyenoord weten weinig te kunnen met de brief van Ajax over het toelaten van uitsupporters bij de Klassieker. Volgens de Rotterdammers was het de bedoeling dat de gesprekken over bezoekende fans volgend jaar weer opgestart zouden worden. "Deze gesprekken, zo is eind oktober ook gemeld, werden vorig jaar ook al weer opgestart, maar zijn weer ‘on hold’ gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax. Dat Ajax hier nu dan weer een brief over stuurt, lijkt dan ook vooral voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen."

Feyenoord benadrukt dat het de insteek blijft dat er zo snel mogelijk weer uitsupporters welkom zijn bij de Klassiekers, mogelijk al vanaf volgend seizoen. "Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar zoals aangegeven wel onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden. En bovendien met gezonde rivaliteit, zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen. Op dit moment is er nog geen gezamenlijk plan waarmee min of meer gegarandeerd is dat het ook zo kan verlopen."


Poll

Denk jij dat er spoedig weer uitsupporters aanwezig zullen zijn bij de Klassieker?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

234 reacties (laatste reactie door lekiam)

Vindt dit wel een enigszins vreemde gang van zaken aangezien er bij de thuiswedstrijden van Ajax ook geen supporters waren.

12 december 2018 om 11:19

Klopt maar nu is volgens mij ADO al langer welkom in De Arena maar neemt ADO de kaarten niet af.

12 december 2018 om 11:21

Maar dat kwam niet door ajax of gemeente.
Ajax heeft gezegd als onze supporters niet mogen komen dan hun ook niet.
En er moet een keer iets gebeuren.

12 december 2018 om 11:23

Ken de feiten, Ajax en de gemeente Amsterdam wil al langer uitsupporters van Feyenoord en Ado, omdat Ajax supporters niet in Den Haag en Rotterdam welkom zijn zegt Ajax maar zo dan ook nogn iet bij ons.

12 december 2018 om 11:25

Misschien moet er eens gekeken worden naar de reden dat ze niet welkom zijn in DH en Rotterdam.

De reden dat er geen uitsporters waren doet er niet toe. Het feit blijft dat ze er niet waren dit seizoen en dat het daardoor oneerlijk is als ze wel in de Kuip aanwezig zijn dit jaar.

Volgend seizoen nieuwe ronde en nieuwe kansen

12 december 2018 om 11:53

Helemaal eens. Dit had voor de seizoenstart besproken moeten worden. Geen Ajax fans naar Rotterdam en Den Haag. Lijkt mij wel zo eerlijk.

12 december 2018 om 12:13

@amadode:
Ja gek heh!
Kijk eens hoe fijn de Ajax aanhang weer was in Europa dit jaar.

zou de Ajax directie sieren tegen die gasten op te gaan treden in plaats dingen te gaan eisen van de andere clubs! Zo lang de Ajax aanhang laat zien dat ze zich niet kunnen gedragen lekker uit ons stadion weghouden!

Laatste keer dat ze er waren voor de beker, is de halve Kuip verbouwd. Maar daar hoor je de Ajax directie niet over. Zouden even wat meer op zich zelf moeten focussen.

12 december 2018 om 12:38

Ik vind het ook een rare, agressieve stelling die Ajax hier inneemt, gegeven de staat van de eigen supportersschare, die ook dit seizoen weer negatief in het nieuws kwam. Het Legioen is niks beter maar Feyenoord erkent dat ook door terughoudend te zijn qua toelaten en meenemen van uitsupporters.

12 december 2018 om 13:34

Je zou beter zelf op je eigen club en supporters focussen. Hooligans en ongeregeldheden zijn een structureel probleem bij meerdere van onze clubs. Ajax probeert al jaren om linksom of rechtsom verandering te krijgen in de huidige situatie. Geen supporters toelaten omdat autoriteiten geen oplossing kunnen bedenken voor het probleem is natuurlijk slap.

Wel vind ik dat Ajax zelf ook flink wat harder mag worden tegen de eigen aanhang bij wangedrag. Wanneer dit probleem meer onder de aandacht komt en vaker besproken word kunnen we misschien eindelijk eens vooruit kijken. Een voetbalwet bijvoorbeeld om die rellende tokkies in het gareel te houden zou een optie kunnen zijn.

Alles beter dan jarenlang te zwichten voor die sukkels waardoor ze zich nog belangrijker wanen.

12 december 2018 om 13:40

@origineel:
Doet Feyenoord juist dus vandaar dat ze zeggen niet welkom!
Zal hoe dan ook gezeik worden

12 december 2018 om 13:43

@berserko Dit is puur om meer aandacht voor het probleem te creëren. Iedereen snapt wel dat dit seizoen die supporters nooit welkom gaan zijn.

Prima dat ze meer aandacht creëren voor dit probleem, alleen moeten ze in een later stadium dan ook met oplossingen komen. Deze tokkie terreur is al jaren gaande waardoor er uiteindelijk maar gezwicht is.

Het begint al met wanneer die gasten je stadion binnenkomen met capuchons. Er gaat gewoon zoveel fout momenteel. Stap 1 zou moeten zijn dat ieder persoon die het stadion binnenkomt even gescand word. Ben je niet herkenbaar dan kom je er niet in. Maakt het meteen een stuk makkelijker om dat tuig op te sporen wanneer er wél wat misgaat.

12 december 2018 om 13:46

@capis Gezeik van 2 kanten natuurlijk.

Ajax probeert al lange tijd gesprekken te voeren over het oplossen van dit probleem. Natuurlijk als je over een maand uit supporters toe zou laten gaat het finaal mis. Er moet gewoon samen gekeken worden naar de mogelijkheden die er wel zijn. Zou wat zijn als we de strijd tegen terreur ook maar staken omdat het toch niet ophoud..

Wel moeten Ajax, Feyenoord etc bijgestaan worden door de overheid. Met de huidige softe wetgeving op dat gebied is het dweilen met de kraan open.

12 december 2018 om 14:03

Klopt ook niet helemaal. Ajax wilt ADO en Feyenoord laten komen maar vooralsnog weigeren ze beide. Nu wil Ajax wel die kant op en zeggen ze beide nee wíj gaan geen kaarten aan ajax geven want ze zijn niet welkom. Exact zo zit het in elkaar.

12 december 2018 om 16:19

Capis daar hoor je de Ajax directie niet over? Stond van der Sar dan niet met bibberende stem op het veld die bewuste dag? Hebben ze niet in de dagen erna schande van de actie gesproken? Hoe uitte de Feyenoorddirectie zich dan na de wanstanden in Rome of Nice? Altijd maar dat vingertje wijzen.

12 december 2018 om 16:21

Edit: niet Nice maar Nantes natuurlijk..

12 december 2018 om 16:28

Tuurlijk jongen, de 1 vermoord iemand en de ander vernield stoeltjes.

Maar goed, ga hier niet de moraalridder uithangen. Net of het de schuld van Ajax zelf is...beide hebben hier schuld aan....of niet?

12 december 2018 om 18:26

@Capis

Ik denk oprecht dat het beter is als jij je afzijdig gaat houden in dit soort topics. Je bent nou al behoorlijk wat reacties gal aan het spuwen en beticht Ajax ervan niet zelfkritisch te zijn. Vervolgens neem je geen enkele zelfkritische blik naar jezelf en vraag je je af of er naast Ajax ook meerdere schuldige partijen zijn. Hoewel je soms best objectief kan reageren verlies jij jezelf volledig in soort discussies.

Er zijn natuurlijk 3 schuldige partijen in dit verhaal en dit kon allang opgelost worden als alle 3 de burgemeesters wat minder stug zouden zijn.

12 december 2018 om 14:53

Zowel feyenoord als ADO waren welkom in de arena. Ajax wil dit namelijk al langer. Het zijn de andere clubs die dit niet willen. Ligt niet alleen aan de burgemeesters. Zie uitspraak van Feyenoord dat ze het niet willen.

13 december 2018 om 13:10

Musi26

En waarom willen clubs als Feyenoord en ADO geen Ajaxfans ontvangen denk jij? Omdat ze zich misdragen, de boel versjteren en kapot slaan. Dáárom. Geef jij Feyenoord en ADO ongelijk? Ik niet hoor.

Het lijkt mij een strakker plan als de supportersvereniging eens een campagna gaat starten om eens schoon schip te maken binnen de eigen aanhang, in plaats van die eigen aanhang hier een beetje te paaien met deze symboolpoliitiek in de vorm van deze brieven.

Kom op zeg, waar gaat dit over? Over niets!

Gelijke monniken gelijke kappen. Ik vindt zeker dat er uitsupporters aanwezig moeten zijn, maar laten we daar volgend jaar mee beginnen.

12 december 2018 om 11:27

Mee eens, ook de Feyenoord supporters waren er de laatste wedstrijd in de JC Arena niet bij, dan lijkt het me logisch dat het andersom ook niet het geval zal zijn.

Ik ben absoluut voor als het om de uitsupporters gaat. Het is nu meer dan 10 jaar geleden en ik denk dat ieder weer een kans verdient, dan maar wat meer ME en politie op de been, het maakt de klassiekers zoals ze moeten zijn.

En dan spreek ik uit eigen ervaring, de mooiste uit wedstrijden waren voor mij toch altijd in de Kuip (binnenland). De sfeer, de spanning, het publiek, de uitslagen , prachtige tijden waren dat!

12 december 2018 om 12:42

Op basis waarvan is die kans verdiend dan? Beide supportersgroepen hebben in recente grote wedstrijden getoond dat ze zichzelf niet goed in de hand hebben. Vragen om moeilijkheden dit.

12 december 2018 om 14:57

Recent? Verklaar je nader.

12 december 2018 om 15:19

Nou meest recent Benfica en AEK he.

12 december 2018 om 16:14

@beserko

Benfica?

De ''pet en sjaal'' supporters van Ajax die door die laffe honden zijn aangevallen zijn ouders en broertjes of zusjes van spelers uit Ajax O19, die in het stadion gewoon op de lange zijde zaten tussen neutrale supporters van Benfica. De harde kern van Ajax zat op dat moment dat het gebeurden nog ruim een half uur in het stadion opgesloten. Er zijn verder geen confrontaties geweest. Dat de ME het uit vak in komt zonder reden en begint te meppen, kan je er bij elke club donder op zeggen dat er een reactie komt.

13 december 2018 om 13:14

Musi26

Recente voorbeelden wil jij?

Rellen rond de Europese duels van Ajax, Ajaxfans schandalig misdragen bij PSV - Ajax. Enneh, ook Feyenoordfans misdroegen zich bij de JC schaap wedstrijd van PSV tegen Feyenoord (en inderdaad, ook een zielige PSV fan die een jongetje met het syndroom van down mishandelde), heb jij het allemaal niet erg gevolgd dit seizoen??

Nogmaals, laat de SV intern de boel op orde maken, kunnen we daarna praten of volgend seizoen er iets gerealiseerd kan worden. Maar eerst schoon schip!

Ik ben helemaal voor uitsupporters bij de klassieker, maar ik weet ik dat er alleen maar onrust en geweld van komt. Dus doe maar gewoon niet.

12 december 2018 om 11:23

Hoe kun je dat nou weten, we zijn inmiddels tien jaar verder in de tijd..

12 december 2018 om 11:32

Daarbij komt ook nog eens dat ze je als supporter als vee naar het stadion vervoeren. Je kunt onmogelijk rellen... Je kunt hooguit gek doen in het uitvak, maar dan kom je alsnog nergens bij en als ze goed fouilleren kunnen er ook geen voorwerpen meegenomen worden.

12 december 2018 om 11:46

Heb je dit seizoen Benfica - Ajax en AEK - Ajax gezien. Zegt genoeg denk ik. Afijn, ik vind het maar een trieste aktie van het bestuur. We eisen alle kaarten op, zodat deze niet verkocht kunnen worden aan Feyenoordsupprters en er een leeg vak in het is tijdens de wedstrijd. Als Ajax zich zo kinderlijk gedraagt, i.p.v. in gesprek te blijven, zou ik nooit meer een knieval maken. Dan maar een leeg vak.

12 december 2018 om 12:08

Voor mij hoeft het ook niet. Mensen en zeker voetbalhoolies zijn nogal hardleers. Ik durf er mijn hand onder te verwedden dat het de eerste de beste keer weer tot gedoe leidt.
Vaak genoeg is het geprobeerd, net zo vaak is het mis gegaan

12 december 2018 om 12:22

Volgens mij is het niet echt een rare actie van ajax. Volgens mij zijn het nu vooral de burgermeesters die dingen weigeren. En een groot deel ado fans wil zelf niet gaan, maar daar kan je altijd ajax zelf zijnde weinig aan doen.

Als ploeg heb je recht op een percentage kaarten, dus waarom zou je die niet mogen eisen? Dat recht heeft feyenoord ook en ado ook, maar die doen het niet. misschien dat als je zo'n actie als dit uitvoert, dat er dan een keer een stap gezet kan worden naar een betere toekomst. Maar als niemand een keer zijn poot stijf houdt, dan kan je aan blijven modderen tot sint juttemus en daar wordt ook niemand beter van.

12 december 2018 om 13:21

Dit is wel degelijk een rare actie van Ajax. Feyenoord neemt de kaarten ook niet af om de Arena met een leeg vak te laten zitten; Ajax wilt dit dus wel. Als je je al zo kinderlijk opstelt terwijl je supporters dit seizoen al meermaals zeer negatief aan het licht zijn gekomen, ben je gewoon een bestuur dat bestaat uit mietjes. Ga eerst maar eens optreden tegen die gasten ipv dingen voor ze te willen eisen. Zou de club veel meer sieren. Tevens als je bestuur al zo kinderachtig doet, hoe moeten die fans zich dan gaan gedragen? Iets met het goede voorbeeld geven als club zijnde

12 december 2018 om 13:29

Waar staat dat Ajax het uitvak leeg wil laten. Als ik het artikel lees is het volgens mij de instantie om juist supporters mee te nemen.

12 december 2018 om 13:37

Maar dat gaat sowieso niet gebeuren, want daar is toestemming van Aboutaleb voor nodig en die krijgt Ajax echt niet. Ofwel, het vak blijft dus leeg. Of denken ze in Amsterdam nou echt dat ze Godenzonen zijn en daardoor alles kunnen maken? De echte Godenzonen lieten in Athene even zien dat ze niet uit de hoogte moeten blazen. Eerst chaos maken in de stad, vervolgens vergelding krijgen in het stadion, daarna huilie huilie en tot slot eisen dat je naar ADO en Feyenoord mag. Op basis van wat precies; goed gedrag? Omdat jullie Ajax / Godenzonen zijn? Hou toch op. Geef gewoon een keer toe dat je eigen club fout zit. Zou jullie een keer sieren

12 december 2018 om 14:05

Jij zegt triest maar het is toch echt ADO en Feyenoord die dit keihard weigeren. Dus triest zou ik het niet noemen op het moment dat beide ado en feye zich zo opstelllen.

12 december 2018 om 14:07

Dit is vooral omdat de weg van de minste weerstand alle clubs wel lekker uitkomt. Meer tickets om te verkopen, meer eigen supporters, minder sfeer voor uit spelende team, geen risico op ongeregeldheden. Burgemeesters die hun jaarlijks ingestudeerde stukje herhalen voor wat extra imago etc etc.

Ik vind het juist dapper dat er ook nog mensen zijn die niet voor de makkelijkste weg kiezen.

Wel mag Ajax eens beginnen met nog een stuk scherper te controleren en harder te straffen bij eigen aanhang. Toch absurd dat we het met zijn alle maar normaal vinden dat er geen uit supporters naar een voetbalwedstrijd kunnen vanwege ongeregeldheden. En het versterkt alleen maar dat gevoel bij die gasten die het verzieken voor de rest.

12 december 2018 om 14:08

@ RomanEmpire Je praat alsof alles precies gaat zoals jij zegt. Was je erbij??? Werk je daar???? Chaos gebeurt als beide partijen zich ermee bemoeien en in dit geval waren het er zelfs meerdere partijen

12 december 2018 om 15:28

Ik zeg nergens dat het alleen Ajax was; AEK had net zo goed haar aandeel. Het valt me alleen op dat Ajacieden altijd roepen dat het niet aan hen ligt. In Griekenland niet, nu weer niet.. Wijzen met het vingertje, maar zelf net zo schuldig zijn. Roepen dat de eigen gemeente goedkeuring heeft gegeven, maar media berichten die dit stellig weerleggen. Als jullie dat daadwerkelijk niet inzien - en by far niet alle Ajacieden overigens - dan zullen jullie dit soort situaties dus nooit begrijpen. Zelfde als de mensen die roepen dat Feyenoord het niet wilt, maar het is Aboutaleb die het niet wilt.

12 december 2018 om 15:46

Volgens mij heeft zowel de burgemeester van Rotterdam, Amsterdam als die van Den Haag de supporters geweigerd. Alleen kun je als Ajax zijnde niet je eigen aanklagen voor het niet houden aan de regels. Dus moeten ze het "tegen' andere clubs doen. Van mij mogen Feyenoord en Den Haag dit ook doen tegen Ajax, gaat het balletje alleen maar sneller van rollen.
De burgemeester van Amsterdam is geen haar beter als die van de andere steden. Zie laatst het voorbeeld van Willem2 die op schandalige wijze zijn behandeld in Amsterdam. Ik durf zelfs te stellen dat de gastvrijheid van uitsupporters in Amsterdam het slechtste is van heel Nederland. Naast de burgemeester staan ook de politie eenheden niet echt bekend als vriendelijk. En alle supporters klagen over de stewards in de Arena. Ik heb genoeg mensen gesproken om de geloven dat het ontvangst echt bij de beeste af is, dus hier mogen clubs ook wel eens een klacht over indienen. We moeten met z'n alle toe naar een normalisatie van voetbalsupporters.

12 december 2018 om 18:23

Wat daar in het stadion gebeurde is puur voor rekening AEK en ME, daar zijn ze verantwoordelijk voor veiligheid Etc. Wat er in de dagen daarvoor gebeurde was schandalig, ook van Ajax kant.. Maar tegen dat soort dingen kun je als directie niet optreden, of iig moeilijk. Of er moet Europees ook een combi komen maar dat gaat veel te veel in de papieren lopen bij alle betrokkenen. Binnen NL moet een goed georganiseerde combi gewoon kunnen, de hoolies zoeken elkaar toch wel op dat kan je als club echt niet stoppen..

Had dat dan aan het begin van het seizoen gedaan. Dan waren bij de thuiswedstrijden van Ajax tegen Feyenoord en ADO misschien ook uit-supporters aanwezig geweest.

12 december 2018 om 11:25

Moet gemeente Den Haag maar eerder met oplossingen komen en niet consequent het verbod verlengen zonder enige vorm van beredenering

12 december 2018 om 12:17

Denk dat ze de beelden van Griekenland en Portugal op een scherm aanzetten en zeggen tadaaaa daarom niet!

Zat beredenering zo.

12 december 2018 om 12:26

@ Capis

Daar zet Ajax de persconferentie van de voorzitter van AEK tegenover die verklaart dat de schuld van de AEK supporters ligt en niet bij Ajax en tadaa: argument is weg.

In Den Haag schijnt er een onderzoek te zijn geweest, maar Ajax heeft die documenten nooit ontvangen. Dus dit is een pressie middel om of dat "zogezegde" onderzoek te verkrijgen of om druk te zetten op de gemeente om uitleg te geven. Die is namelijk nooit gegeven. Behalve dat er overleg is geweest met Ado supporters en dat deze niet akkoord waren (bizarre reden)

12 december 2018 om 12:32

Ja want de AEK supporters zullen aanwezig zijn in den haag..

12 december 2018 om 13:15

@d-bergkamp:
och ja ja zijn zooo braaf doen nooit iets heh jullie aanhang! Daarom zijn ze nergens welkom.
Geloof dat die van Ajax net zo een zooitje er van hebben gemaakt daar. En de avond er voor al in de stad en ook al in het stadion van Benfica.

Maar nee het ligt nooit aan Ajax het is of de lokale politie of de lokale club, of de burgemeesters.. Ach ach wat zijn ze eigenlijk zielig iedereen heeft maar de pik op ze!

Joh laatste beker wedstrijd dat jullie aanhang er was is de halve Kuip weer gesloopt. Lekker thuis houden die figuren!

12 december 2018 om 13:24

D-Bergkamp, je bedoelt de chaos die avond ervoor die is ontstaan door het Ajax publiek? Tadaaa, argument is er weer. In het stadion was pure vergelding voor wat er in de stad was gebeurd, maar dat zal het Amsterdamse bestuur nooit erkennen. Net als dat ze deze idioten willen belonen met geforceerde tickets voor uitwedstrijden.

12 december 2018 om 13:29

@ Capis

Alhoewel ik het wel eens ben met je beredenering, is het natuurlijk veel te makkelijk om te zeggen dat de Ajax aanhang nergens welkom is vanwege het misdragen.

De Ajax aanhang is op Den haag en R'dam na overal welkom juist, maar het belangrijkste is misschien wel dat de allergie die zij oproepen bij de aanhang van jullie het grotendeels mis doet gaan. Dat is al een hele andere benadering dan jij hier voorschotelt.

Dat beide supportersgroepen elkaar niet liggen, behoeft geen nadruk lijkt me. Ik zie het dan ook niet goed gaan als er eenmaal wel wordt besloten om elkaar toch te gaan bezoeken.

12 december 2018 om 14:59

Dat ajacieden werden aangevallen door een stel mongolen en dat overheid ze niet beschermde, waardoor ze zelf actie moesten ondernemen. Bedoel je die beelden?

12 december 2018 om 15:21

Kom op man, naief of hypocriet? Die arme Ajacieden werden natuurlijk gedwongen om rotzooi te trappen, laat me niet lachen.

12 december 2018 om 15:57

De overheid ze niet beschermde waardoor ze zelf actie moesten ondernemen....

hahaha ja echt?!?!

12 december 2018 om 18:26

Veiligheid in stadion is voor rekening thuisclub dus had Griekse me in moeten grijpen bij thuis supporters die gewoon naar vak konden lopen, ja idd

12 december 2018 om 11:25

Ajax en de gemeente Amsterdam waren het met ADO en Feyenoord en de gemeentes eens om weer langzaam uitsupporters mee te nemen van beide kanten. Helaas heeft Feyenoord haar finanicele aspect boven het uitnodigen van Ajax supporters gekozen. En de gemeente Den Haag kwam opeens met een merkwaardige brief.

En Ajax schrijft deze brief in het belang van volgend seizoen en niet voor dit seizoen.

12 december 2018 om 11:44

Dat is helemaal niet waar, de directie van feyenoord pleit al een paar jaar voor uitsupporters samen ket die van ajax, alleen houden de burgemeesters het tegen. Ook zochten de fanatieke aanhang van ajax en feyenoord jaar een oplossing

12 december 2018 om 11:44

Waar haal jij uit voor volgend seizoen? Ze eisen de kaarten op voor januari oftewel de return wedstrijd.

12 december 2018 om 13:34

Het ligt nooit aan Ajax he? Hebben jullie nou niet door dat jullie in het uiterst kinderachtige en trieste gedrag van het bestuur meegaan? “Wij willen de kaarten. Dan maar een leeg vak, maar we hebben er recht op”. Tevens praat je ook nog een onwaarheden, want Feyenoord heeft al lang aangegeven ervoor open te staan, maar zolang beide supportersschare zich niet goed kunnen gedragen, zij liever de tickets verkopen aan Feyenoorders. Er zit geen financieel belang bij, want die supporters betalen de tickets of Ajax en dan is er een leeg vak. Tot slot: in het belang van volgend seizoen? Zo naief ben je toch niet echt he?

12 december 2018 om 15:01

Feyenoord heeft kort geleden een hele andere uitspraak gedaan en dat ging inderdaad om de financiën

Ik denk niet dat er al in januari uitsupporters zijn tijdens de klassieker. Hopelijk volgend seizoen

12 december 2018 om 13:38

Als dat gebeurt, wedstrijd in de Arena opnieuw spelen. Simpel. Iets met een gelijk speelveld

12 december 2018 om 14:15

Klinkt fair. Al spelen we hem 10 keer opnieuw

Mee eens dat supporters weer welkom moeten zijn, maar wel vanaf volgend seizoen. Het zou namelijk ook een ongelijk speelveld zijn als er nu weer Ajacieden in de kuip welkom zijn terwijl bij Ajax - Feyenoord eerder dit seizoen nog een verbod was op uitpubliek.

12 december 2018 om 12:01

Ik zou het juist weer fantastisch vinden als er stuk of 1000 lui uit A'dam komen, kunnen ze gelijk de eerste keer na 10 jaar met allergrootste teleurstelling terug de trein in.

12 december 2018 om 12:59

Moeten ze in Rotterdam wel weer eens keer winnen na zo"n tien jaar reeks aan teleurstellingen.

12 december 2018 om 13:18

Guidetti vergeten? De beker vergeten?

12 december 2018 om 13:19

Een gezond portie concurrentie scherpzetten, des te meer zal na 10 jaar een overwinning zo zoet zijn als honing.

12 december 2018 om 15:39

Martie_: Des te langer het duurt des te eerder die overwinning er weer komt.

12 december 2018 om 16:44

Toch wel lekker dat je twee potjes in je voordeel op kan noemen van de 24... moet een bevredigend gevoel zijn😂😂😂 Ajax is de baas in Rotterdam vriend.

13 december 2018 om 11:12

Wel leuk dat je er op hapt, is inmiddels ook al weer ruim zes jaren geleden zeldzame overwinning.

13 december 2018 om 11:13

Als het net zo lang duurt als dat Feyenoord in Amsterdam gewonnen heeft, hebben we nog wel even te gaan ...

Eist Ajax dit of de supporters verenigingen? Aangezien ADO en Feyenoord al in de Arena zijn geweest zonder uitsupporters gaan er dit seizoen natuurlijk ook geen supporters mee naar de uitwedstrijden. Lijkt me logisch voor komend seizoen moet er dan weer gekeken worden naar de mogelijkheden.

12 december 2018 om 11:29

Beide eisen dit

12 december 2018 om 11:52

Ze willen Feyenoord en ADO naaien met een leeg vak. Als Feyenoord zijnde zou ik vooraf per opgeeiste kaart de vergoeding ontvangen en geen refund bij niet verkochte kaarten.

12 december 2018 om 18:25

Jij ziet het goed, want hier zal toch enige druk zijn gezet door de supporters vereniging van Ajax. Het toont dat dit bestuur over weinig ruggengraat, collegialiteit en respect beschikt als je dit wilt door drukken. Gelijke monniken, gelijke kappen. Volgend seizoen zien we wel verder..

Dus zelf de uitsupporters van deze clubs weren en dan eisen zelf wel naar de uitwedstrijd te mogen? Beetje dubbel.

12 december 2018 om 11:21

In het geval van Feyenoord heb je gelijk. Maar als ik het goed heb zijn er wel kaarten voor ADO beschikbaar alleen kiezen zij er zelf voor om niet te komen

Gelijke monniken gelijke kappen. Volgend seizoen dan maar weer want dit seizoen mochten wij ook niet in de JC Arena komen. Dat eisen is trouwens weer typisch iets hoofdstedelijks, zum kotsen.

12 december 2018 om 11:26

Iedere club heeft recht om kaarten te eisen. Dat ze niet verkocht worden is aan de club zelf , in dit geval Ajax. Als Ajax de kaarten zelf houd zit het uitvak leeg dus geen inkomsten voor Feyenoord

12 december 2018 om 11:31

Als Ajax de kaarten afneemt moeten ze nog wel betaald worden, of denk jíj dat de uitsupporters altijd voor niets meemogen 😂

12 december 2018 om 11:27

Oja het ligt weer aan Ajax. Is het niet Feyenoord zelf die uitsupoorters heeft afgekapt omdat ze het finaniele belang belangrijker vonden?

Typisch Rotterdams, gelijk in de slachttoffer en calimero rol.

12 december 2018 om 12:34

@armandode; ken je feiten voordat je begint te raaskallen. Je denkt dat de kaarten gratis zijn voor de uitclub? Het aantal "opgeiste" kaarten moet gewoon worden afgetikt hoor. Als ze alle uitkaarten willen "opeisen" is dat in financiële zin voor Feyenoord een prima zaak.

Typisch Amsterdams: direct een grote waffel zonder te weten waar het over gaat.

En het ligt uiteraard zowel niet aan Feyenoord als niet aan Ajax maar aan het gedrag van die idioten die zich supporter noemen (bij beide clubs aanwezig) maar de hele zooi slopen.

12 december 2018 om 13:44

Als je het afschuift op die idioten, ligt het dus ook aan de clubs. Moeten ze eens harder optreden, maar in Amsterdam willen ze de supporters belonen voor hun Europese wangedrag. Het moet niet gekker worden! Feyenoord treed misschien ook niet hard op, maar heeft tenminste nog het inzicht dat de supporters voor veel onrust kunnen en waarschijnlijk ook gaan zorgen, dus kiezen ze ervoor om tickets aan Feyenoorders te verkopen. Ajax daarentegen.. Maar het ligt allemaal aan Feyenoord lees ik hier, want Amsterdam staat er voor open (leugens, anders waren er dit jaar al Feyenoorders), Ajax staat ervoor open, maar Feyenoord en Aboutaleb niet. Geloven jullie nog steeds in sprookjes daar in Amsterdam? In de kerstman, de paashaas, etc.? Jullie zijn geen Godenzonen, jullie zijn niet heilig. Dat is de reden waarom iedereen dus een pesthekel heeft aan Ajax en haar fans. Een goed zelfbeeld? Nee, dat kennen ze niet, want ze blijven het raar vinden.

13 december 2018 om 00:54

@ Roman wat schrijf jij rare tegenstrijdige berichten vol frustraties. In je argumenten wijs je vooral met je vinger naar Ajax en laat vooral in je laatste paar regels zien niet serieus te willen discussiëren maar je hekel aan Ajax te willen ventileren. En om dat kracht bij te zetten ga je voor iedereen praten en jouw mening als generale mening op te dringen. Helaas ben je vanaf dat moment niet serieus te nemen. Jammer.

12 december 2018 om 11:30

Ajax geeft Feyenoord en ADO al 2 jaar de optie om supporters mee te nemen. Als vervolgens Feyenoord en ADO dat weigeren waarom mag Ajax dan niet eisen om wel uitsupporters mee te nemen? Je hebt de optie gehad dus ga dan niet lopen janken dat jullie niet mochten komen.

12 december 2018 om 11:52

Alleen jammer dat onze burgemeesters er een stokje voor steken. De clubs willen wel, de supporters willen wel maar de burgemeesters houden het voorlopig tegen. En na alle gebeurtenissen kan ze wel begrijpen ja

12 december 2018 om 12:17

De Ajax supporters tonen ook dit seizoen in europa weer aan dat ze helemaal nog niet klaar zijn om zich in Rotterdam te gedragen, dus doe maar niet.

12 december 2018 om 12:19

@bartsja:
zou eerst even in de feiten verdiepen voor je begint te schreeuwen met janken en dat soort termen!

De burgemeester wil het niet!
en terecht weet je wat het geintje kost aan politie macht als Ajax even langs komt....

12 december 2018 om 12:30

@ Capis

Feyenoord en Ado zijn allebei welkom in de Arena, toestemming van zowel Ajax als burgemeester Amsterdam. Dat Feyenoord en Ado dit andersom bij hun burgemeester niet voor elkaar kregen is toch niet de schuld van Ajax?

12 december 2018 om 12:37

D-Bergkamp,

De burgemeesters van Den Haag en Rotterdam vinden het juist wel (mede) hun schuld.

Want wat bedoel je met dat de clubs het bij hun burgemeesters niet voor elkaar kregen? Wat moet Feyenoord allemaal doen dan om hun burgemeester te overtuigen? Volgens mij is er altijd gezegd dat als men zich kan gedragen er over na gedacht zou worden, Maar zover ik weet zijn er de afgelopen jaren teveel dingen gebeurd waarom ze het dit jaar nog niet willen.

12 december 2018 om 12:42

Sinds wanneer is Feyenoord weer welkom in de Arena dan? Dat Feyenoord en Ajax er al langer over praten, is bekend, maar ik heb de burgemeesters nergens kunnen betrappen op toestemming? Zelfs als die toestemming er is, vind ik het terecht dat Feyenoord zegt: nee, we spelen twee keer per jaar zonder uitsupporters. Feyenoord weet zelf dat de supporters een risicofactor zijn in Amsterdam / de Arena, dus laten ze ze thuis. Bij een Klassieker komen nooit meer uitsupporters en Ajax supporters bewijzen dit jaar alweer een aantal keer waarom.

12 december 2018 om 13:09

heeft Halsema zich al uitgesproken over de kwestie dan? Dat is dan niet in het nieuws verschenen.

12 december 2018 om 13:20

@bergkamp:
Dat is nooit gezegd door de gemeente Amsterdam!
Plus het is wel de schuld van Ajax die hebben hun aanhang niet onder controle.

12 december 2018 om 15:04

De burgemeester van amsterdam heeft dit jaar geen enkele supporter tegengehouden. Ze waren welkom. De uitspelende ploegen hebben dit tegen gehouden.

12 december 2018 om 15:05

Ik denk dat je de laatste uitspraken van feyenoord even moet teruglezen, dan weet je dat feyenoord zelf en niet de burgemeester het heeft tegengehouden.

12 december 2018 om 16:08

@capis
Wat ben je toch hypocriet bezig met je wijzende vingertje naar ajax heel de tijd. Juist dit soort onzin haalt de aandacht af van het werkelijke probleem: tokkies die een club misbruiken om maar te kunnen rellen met hun mede snuivers. En die tokkies zitten het meest in Amsterdam en Rotterdam is wel gebleken. Schiet lekker op als jij je Ajax haat blijft botvieren en ik naar Rotterdam ga wijzen iedere keer. Probleem is die epidemie aan hooligans die denken dat ze onderdeel van een club zijn. Welke club ze gijzelen maakt dan vrij weinig uit.

Wat een grap dan mensen menen dat deze "oplossing" van de afgelopen 10 jaar prima is. We hebben met zijn allen voorover gebukt voor de hooligans, goede mensen en liefhebbers zijn hier al 10 jaar lang de dupe van. Die gasten kennen geen clubliefde en zijn niet club gebonden, dus laten we aub stoppen met wijzen naar elkaar en al die bucht genadeloos straffen.

stoere taal en grootspraak vanuit Amsterdam.
Aangezien er geen uit supporters in Amsterdam waren dit jaar zal Feyenoord nooit toestemmen met uit supporters in de Kuip. Wellicht volgend jaar weer proberen. Daarnaast zou het ook helpen als Ajax een bepaalde garantie over het gedrag van haar eigen supporters kan uitspreken. De laatste keer dat ze in de Kuip waren bliezen ze het halve veld op met vuurwerk. Geen wonder dat men in Rotterdam dan terughoudend is.

Ik vind het mooi als er uitpubliek is maar vind niet dat dit ten koste van alles moet gaan. Leeghoofden van zowel Feyenoord als Ajax bij elkaar zetten is vragen om problemen.

12 december 2018 om 11:39

@glory: totale onzin wat je hier verkoopt. Ajax en de gemeente Amsterdam staan al 2 jaar open voor uitsupporters. Alleen hebben ADO en Feyenoord hun supporters niet onder controle, omdat zij nog steeds niet willen. En daar ligt dus ook het probleem. Heel logisch dat Ajax dit eist, het is ook gewoon competitievervalsing (niet ten opzichte van elkaar, maar wel naar andere ED-clubs die overal hub supporters mogen meenemen). Omdat Feyenoord en ADO maar constant weigeren, moet Ajax wel wat doen. Je zou het juist moeten prijzen!

12 december 2018 om 11:42

Ajax heeft haar eigen supporters net zo min onder controle als Feyenoord en Ado. geloof mij maar. Alle drie zijn geen lieverdjes

12 december 2018 om 12:00

De feyenoord supporters zijn anders minder negatief in het nieuws als die lui uit Amsterdam, of het nou hun schuld is of niet.

En graag ook feitelijk onderbouwen waarom het vervalsing is, graag met kruisverbanden bij welke clubs Ajax punten heeft laten liggen en dat vergelijken met Feyenoord en Ado. Anders roep je gebakken lucht.

12 december 2018 om 12:17

Ajax strijd o.a. met Psv om de titel. Zij mogen wel uitsupporters meenemen naar Ado/feyenoord/utrecht en hebben daardoor een grotere kans op een overwinning. Terwijl Ajax die mogelijkheid is afgenomen. Psv heeft dus een voordeel (hoe klein deze ook mogen zijn) ten opzichte van Ajax in de wedstrijd tegen Ado/feyenoord/utrecht.

12 december 2018 om 12:21

"lekiam±
Tegelijk zijn er geen supporters van Feyenoord en Ado in de Arena en wel in het stadion van Psv... Dan heft dat zich dus weer op ook.

Wat een ongelofelijke onzin.....

12 december 2018 om 12:23

Komt omdat Rotterdam geen Europees speelt, minder kans om negatief in het nieuws te komen dan hè?

12 december 2018 om 13:26

"Terwijl Ajax die mogelijkheid is afgenomen". En hoe komt dat denk je? Omdat ze zich zo goed gedragen hebben? De laatste keer dat er Ajacieden in de kuip zaten hebben ze een flinke bende van gemaakt, en dat terwijl er geen Feyenoord-fan te bekennen was.

12 december 2018 om 13:49

@ajaxfan69:

100 andere clubs die Europees spelen en waarbij er geen ongeregeldheden zijn met de bezoekende supporters. Dus die opmerking mag ook weer naar de prullenbak.

12 december 2018 om 13:49

Iemand beschuldigen van totale onzin, maar Halsema heeft zich nooit uitgesproken over Feyenoord supporters in de Arena, dus hoe kan je dit dan als waarheid presenteren? We snappen het; Ajax is heilig en kan niets fout doen. De schuld ligt altijd bij een ander. Kunnen we nu weer over op de orde van de dag, want het begint hier een beetje Ajaxzone te worden, net als Studio Ajax, waar ze geen woord reppen over een andere club.

12 december 2018 om 13:53

@lekiam:

Feyenoord heeft van PSV gewonnen, dus dat werkt alleen maar in het voordeel van Ajax. Zelfde als Feyenoord wint in Eindhoven. Naast Ajax is alleen Feyenoord in staat, gebleken, om PSV te verslaan (ajax kan dit nog thuis doen).

Dus er rust totaal geen extra voordeel voor PSV in de titelstrijd. In Rotterdam en Den Haag kunnen ze er niks aandoen dat Ajax faalde en kansloos was in Eindhoven, daar verliezen jullie mogelijk de titel.

12 december 2018 om 15:07

Nee dat heft elkaar niet op. Psv mag namelijk wel strijden met haar supporters tegen feyenoord. Gaat dus niet alleen om de onderlinge wedstrijden

12 december 2018 om 15:46

@spijkernisser

''de feyenoord supporters zijn anders minder negatief in het nieuws als die lui uit Amsterdam, of het nou hun schuld is of niet.''

Probeer je straatje nu niet schoon te vegen door er dan maar andere clubs bij te betrekken.

ajaxfan69 heeft gewoon gelijk, jij trekt namelijk letterlijk de vergelijking met de supportersgroepen van Ajax en Feyenoord. Dat jouw clubje niet Europees speelt is natuurlijk wel degelijk een wereld van verschil dan met dat van Ajax. Dus nee, jouw opmerking kan regelrecht de prullenbak in.

12 december 2018 om 16:33

Sorry hoor maar als Feyenoord een keer na tig jaar Europees speelt gaat het ook meteen mis. Capis en een aantal andere Feyenoorder roepen heel graag en heel hard dat Ajacieden eens naar zichzelf moeten kijken, maar vergeten daarbij hetzelfde te doen. Nu ben ik die kinderachtige houding van Capis tegenover Ajax wel gewend, maar dat maakt het niet minder niveauloos en droevig.

12 december 2018 om 19:13

Verschil is dat de slechte reputatie Feyenoord wel altijd achtervolgt, het beeld van de doorgesnoven Feyenoord-hoolie wordt maar wat graag aangehaald door andere supporters. Terwijl, als je echt gaat kijken naar incidenten, de Ajacieden er ook wat van kunnen. Alleen kleeft het minder aan hen, want Ajax is de grote succesclub, Amsterdam is mondain en Rotterdam dat zijn hersenloze havenslaven. Het verschil in hoe media beide clubs weergeven is vaak overduidelijk. Ook een club als Utrecht merkt dat ze al snel negatief worden weggezet, als je het vergelijkt met de vrienden uit de hoofdstad. Kortom, wij moeten al vaak genoeg de hand in eigen boezem steken, bekennen jullie ook maar eens meer kleur.

13 december 2018 om 11:17

Dan bekijk je het natuurlijk wel heel recent, dat mag maar dat is wel heel naïef bekeken.

Nou voor mij hoeft het voorlopig nog niet hoor. Als ik soms lees hoe beide (Feyenoord en Ajax) supporters groepen zich bijv bij een Europese uitwedstrijden gedragen, dan verdienen ze het echt niet. Beide teams werken al als een soort rode lap voor elkaar en dan nog beide supporters bij elkaar. Heel mooi en leuk voor de sfeer maar je weet nu al dat het uit de hand gaat lopen. Als ze zich weten te gedragen op andere momenten dan kunnen ze erover praten.

Laten we het gewoon weer is een keer proberen? Onderhand 10 jaar geleden en op deze manier kunnen de supporters zich ook niet bewijzen dat het ook op een normale manier kan. Triest gedrag vanuit Rotterdam/Den Haag

12 december 2018 om 12:00

Ajax-supporters laten toch elke Europese wedstrijd zien dat ze zich niet kunnen gedragen. Zelfs als ze de bekerfinale mogen spelen en er geen Feynoordsupporters aanwezig zijn, kunnen ze zich niet gedragen. En dan zouden ze zich wel gedragen tegen de aartsrivaal? 😂😂😂

12 december 2018 om 12:13

Nu ben ik hier een tijdje moderator geweest totdat ik er wegens tijdgebrek weer afstand van heb gedaan, maar ik kan nou niet zeggen dat ik destijds heb kunnen bespeuren dat er een sterke clubvoorkeur bij de moderators was of dat er op die basis gemodereerd werd.

Wat wellicht wel gebeurt is dat populaire topics sneller worden gemodereerd, waardoor het lijkt dat men items van Ajax strenger in de gaten houdt. Je kan er echter niet omheen dat dergelijke topics nu eenmaal meer reacties krijgen en als je begint met modereren pak je (ik tenminste wel destijds) sneller de grote items omdat daar nu eenmaal een grotere kans is op discussies die weinig toevoegen en verwijderd dienen te worden.

12 december 2018 om 12:21

Maar hoe kan het dat ik iets post, complimenten krijg, dat vervolgens de complimenten door een moderater worden ingetrokken en de reactie wordt verwijderd als niets toevoegend ??? Waarom krijg ik dan complimenten van forumgebruikers, dan voegt het toch iets toe? Maar omdat in de reactie staat: kinderlike reactie van het Ajax-bestuur wordt dit verwijderd als niets toevoegend. Een moderator mag geen clubvoorkeur hebben, die moeten net als een (scheids)rechter onafhankelijk zijn.

12 december 2018 om 13:56

Een moderator mag wel degelijk clubvoorkeur hebben, maar dit mag hij niet laten blijken. Ook scheidsrechters hebben namelijk een clubvoorkeur en fluiten over het algemeen geen wedstrijden van die club. Ik ben het er echter wel mee eens dat als je hier ‘negatief’ - en dan zet ik dit tussen aanhalingstekens omdat er niets negatiefs aan is - bent over bepaalde clubs, reacties sneller verwijderd worden. Sammerens mag dan uit ervaring spreken, maar ik geloof niet dat alle moderators waren zoals hij. Hij klinkt namelijk als een prima moderator.

Het is toch verplicht volgens de regelementen om uitsupporters toe te staan. Indien Feyenoord zich niet aan de regelementen houdt, door het niet toestaan van uitsupporters dient de KNVB hard in te grijpen. Alles van regelementair verlies tot het uit de competitie nemen Feyenoord is dan mogelijk. Zeker als hwt enkel een geld kwestie is zoals de Jong eerder melde.

12 december 2018 om 11:30

Lachwekkende reactie. Los van de afspraken die al jaren bestaan tussen beide clubs is de geld kwestie waar de heer De Jong het over heeft niet van Feyenoord kant, maar vanuit het maatschappelijke oogpunt dat er disproporioneel veel politie aanwezig moet zijn. Jammer dat mensen zoals jij, met enkel provocerende reacties, toegelaten worden op fora

12 december 2018 om 11:32

Nee hoor het was vanuit de kant van Feyenoord. Overigens is het niet provoceren als ik gewoon de regelementen benoem. Dat het jou niet goed uitkomt ligt toch echt aan jou.

12 december 2018 om 11:46

Prima. Als jij mij de regelgeving (zou het graag teruglezen) Kan laten zien waar in staat dat Feyenoord uit de competitie gezet mag worden als zij de Ajax supporters weigeren neem ik mijn reactie terug. Graag ontvang ik ook de gemaakte afspraken tussen de clubs en gemeente waarin de regeling m.b.t. uitsupporters vastgelegd is in dit uitzonderlijke geval. Zonder dit is jouw reactie compleet ongegrond en dus enkel provocerende met je belachelijke strafeis.

12 december 2018 om 11:51

Regels kun je zelf ook opzoeken. Zo lastig is dat niet. Over de strafeis kun je discussiëren. Maar dat Feyenoord de regels overtreed en zich verschuild achter de gemeente Rotterdam is duidelijk zat. Heeft nogmaals niets met provoceren te maken.

12 december 2018 om 11:57

Jij maakt hier de claim, aan jou om je gelijk aan te tonen. Niet andersom. Daarnaast heeft de gemeente altijd het laatste woord en niet de KNVB. Makkelijk om de schuld bij Feyenoord te leggen (wederom zonder bewijs). Voor zover jij weet kan Feyenoord er alles aan gedaan hebben om ze wel toe te laten. Tenzij jij natuurlijk bij de gesprekken aanwezig was.. En dergelijke onredelijke strafeisen noemen is wel degelijk provoceren. Het had namelijk geen enkel ander doel dan reacties uitlokken

12 december 2018 om 13:30

Beiden burgemeesters hebben in augustus jongstleden nog aangegeven geen uitsupporters te willen toelaten. Hoezo is het dan de kant van Feyenoord?

12 december 2018 om 11:44

Bericht van 29-08-2018 uit het Ad

Gisteren maakten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam bekend dat er in beide steden voor 'onbepaalde tijd' geen uitsupporters worden toeglaten bij de Klassieker. De supportersverinigingen van de clubs reageerden verrast op het beluit. Zo kwam het nieuws voor Erol Erdogan van de Supportersvereniging Ajax 'als donderslag bij heldere hemel'.

Vijand
Volgens Aboutaleb kunnen de supporters onmogelijk verrast zijn. 'ik heb met ze gesproken. We wisten dat dit besluit in de lucht hing.' Hij erkent dat zich onder de supporters een grote groep bevindt die zich wel gedraagt tijdens wedstrijden die nu de dupe zijn van 'de rellende minderheid'. 'er is een kleine groep die uit is op het zoeken van ruzie en ellende. Zij vragen om een vijand waar ze tegen kunnen vechten, maar die krijgen ze van mij niet.'

De burgemeester wijst op het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax, die werd gespeeld in de Kuip. 'hoe kan het dat je als supporters zo'n feest moedwillig verprutst? Als ze bang zijn dat andere burgemeesters hetzelfde besluit nemen als ik, moeten ze vooral naar zichzelf kijken.' ***

Leuk hoor dat regelement maar de burgemeesters hebben nog altijd het laatste woord. En na alle gebeurtenissen kan ik dit wel begrijpen.

12 december 2018 om 14:03

Deze reactie is zo heerlijk. Eigenlijk zou deze bovenaan moeten staan met een goud randje er omheen, zodat alle Ajacieden die hier de schuld bij Feyenoord leggen, direct weten dat het niet de club is, maar de burgemeester. Tevens ook hun eigen burgemeester, terwijl zij stellig blijven volhouden dat de gemeente Amsterdam er al lang toestemming voor heeft gegeven.

12 december 2018 om 13:29

Oja, netzoals er uitsupporters van Feyenoord waren toegestaan in de Arena?

Eisen? grappig.....meen te herinneren dat er een afspraak was met clubs en burgemeesters dat als er na zoveel jaar geen ongeregeldheden zouden zijn ze er pas over zouden na denken. Kan me nog een beker finale herinneren waar een grote groep Ajax hooligans voor meer dan 60K aan schade hebben gezorgd.

Kan eisen wat je wil maar er zo met gestrekt been ingaan zal absoluut niet helpen om weer supporters toe te laten. Wel een bepaalde arrogante ondertoon dit, misschien dat het complete artikel iets genuanceerde is.

12 december 2018 om 11:35

Lees je eerst beter op de feiten in voor dat je er met gestrekt been in gaat.

12 december 2018 om 11:45

waarom ik lees VZ, leg het eens uit dan?

12 december 2018 om 11:59

Ze eisen de kaarten op, dat mogen ze, zullen alleen niet in verkoop gaan lijkt me. M.a.w. het vak blijft leeg. Voor dit seizoen zijn uitsupporters geen optie aangezien er al wedstrijden zonder uitsupporters zijn gespeeld. Als ik me niet vergis had ADO zelfde gedaan met wedstrijd in Amsterdam, kaarten opgeëist zodat deze niet in verkoop konden.

12 december 2018 om 12:29

,,sv Ajax kan niet accepteren dat Ajacieden niet in de gelegenheid zijn om hun club aan te moedigen, want juist daardoor is er een ongelijk speelveld”, schrijft de supportersvereniging

Volgens mij eisen ze ze op om ze wel te verkopen, althans dat lijkt me de bedoeling. Het vak leeg houden hoeft niet eens, als je 2 dagen voor de wedstrijd zou aangeven dat er Geen ajax supporters komen door een beslissingen van bv de Burgemeester dan kan of krijgt Feyenoord die kaarten echt nog wel verkocht.

12 december 2018 om 12:04

Ik denk dat deze wijze wel helpt. Ze zijn al jaren in gesprek en resultaat is dat er nog steeds geen uitsupporters zitten tijdens de wedstijden. Ajax beroept zich nu op de regels van de Knvb dat Feijenoord en ADO de mogelijkheid voor uitsupporters moeten bieden. Nu zijn zij aan zet, want ze mogen volgens mij niet van hun burgemeesters. Dus zij zullen weigeren, dan gaat het balletje naar de Knvb. De clubs houden zich niet aan de regels, wat nu? De Knvb moet met een uitspraak komen daar waar ze zich nu altijd lekker afzijdig kunnen houden.

12 december 2018 om 12:21

Lekiam,

Dat ze er nog niet uit zijn heeft wellicht te maken met alle ongeregeldheden, je kan wijzen naar de clubs wat je wilt maar ook Feyenoord heeft gezegd dat mits alles onder normale omstandigheden geregeld kan worden er weer uit supporters welkom zijn.

Echter vergeet jij, net als menig ander hier, dat het de burgemeesters zijn die het laatste woord hebben en als bv Aboutaleb zegt geen supporters toe te laten uit Amsterdam dan gebeurd het gewoon niet en daar kan de Knvb en de clubs niets aan veranderen.

Het enigste wat supporters kunnen doen is zich gedragen en ook onderling geen achterlijke acties meer maken, heel misschien komt het er dan nog van.

12 december 2018 om 12:24

Het is inderdaad zo dat Burgemeesters het laatste woord hebben. Maar wat gaat de Knvb dan doen? Door geen medewerking van de Burgemeesters kunnen clubs zich niet aan de door de Knvb opgelegde regels houden. Gaan ze straffen, in gesprek met de burgemeesters. Ik vind het wel goed dat de Knvb nu eens een uitspraak mag doen hierin.

12 december 2018 om 12:33

Maar Lekiam, de Knvb kan hier niets mee doen, burgemeesters gooien het gewoon op veiligheidsoverwegingen en om eerlijk te zijn ook wel terecht als je bekijkt wat er de laatste jaren allemaal is gebeurd, Dan komt er nog eens bij dat men het maatschappelijk niet recht gepraat krijgt als men naar de kosten kijkt die Rotterdam moet betalen om de vele politie en ME op de been te krijgen.

Ik denk serieus dat de Hooligans (laten we ze geen supporters noemen) het gewoon heel erg verziekt hebben, wat misschien wel kan met deze eis van Ajax is dat het oude plan weer wordt opgepakt volgend jaar en dat was om elk jaar een x aantal supporters toe te laten en zolang het goed gaat er elk jaar weer wat bij te doen.

12 december 2018 om 14:10

Waarom beroept Ajax zich op de regels, terwijl hun eigen burgemeester ook Feyenoord supporters weert? Daar kan ik met m’n hoofd niet bij. Kan jij me dat uitleggen? Ik zie namelijk dat jij wel normaal een discussie kan voeren. Voor mij is het duidelijk dat beide clubs ervoor open staan. Feyenoord accepteert echter de maatregelen omdat ze weten dat het toch weer uit de hand loopt, aangezien Ajax zich ook niet kon gedragen in De Kuip zonder(!) aanwezige Feyenoorders en de eigen supporters ook niet bekend staan als lief en heilig. De club vertoont imo arrogant en agressief gedrag door het zo te stellen en raad eens waar dat op over slaat? De club geeft het voorbeeld voor een directe, agressieve manier van aanpakken. Dan gaan de supporters zich toch niet poeslief gedragen? Waarom denk je dat het al tijden behoorlijk rustig in rondom Feyenoord supporters? Ze treden nog steeds niet hard genoeg op, maar Feyenoord heeft het op dat gebied echt wel beter voor elkaar dan Ajax op dit moment.

12 december 2018 om 14:58

@ Romanempere010 Bedankt voor het compliment. Waarom Ajax dit doet is omdat zij nu de gedupeerde partij zijn en daarom dus een beroep kunnen doen op de regels. Ze kunnen niet tegen hun eigen een beroep doen, want inderdaad de Burgemeester van Amsterdam doet precies het zelfde als die van Rotterdam. Maar tegen jezelf een zaak beginnen kan niet.

Dat sommige supporters van beide partijen zich niet kunnen gedragen is natuurlijk een feit. Maar dit zou de goedwillende supporters niet mogen belemmeren in mijn ogen. Ze moeten de rotte plekken eruit halen niet miljoenen mensen die een wedstrijd van hun club willen bezoeken straffen. Wat dat betreft is het van Ajax inderdaad een merkwaardig tijdstip om er nu mee op te proppen te komen, want als je een beetje thuis bent in de "harde kern" wereld zie je een duidelijke opmars van ajax-hooligans die steeds een stap verder gaan. Maar ik hoop dat Ajax deze groep onder gecontroleerde omstandigheden weet buiten te houden. Neem aan dat ze hier ook over nagedacht hebben. Dat wanneer Ajax gelijk krijgt en kaarten krijgt, ze niet AEK taferelen willen.

13 december 2018 om 13:30

Lekiam

"waarom Ajax dit doet is omdat zij nu de gedupeerde partij zijn en daarom dus een beroep kunnen doen op de regels. Ze kunnen niet tegen hun eigen een beroep doen, want inderdaad de Burgemeester van Amsterdam doet precies het zelfde als die van Rotterdam. Maar tegen jezelf een zaak beginnen kan niet. "

Ik snap weinig van wat je hier nou probeert te zeggen, maar het spreekt sowieso voor zich dat de supportersvereniging van Ajax uiteraard gewoon een procedure kan beginnen tegen de burgemeester van Amsterdam als die de komst van Feyenoordfans naar de JC Arena verhindert. Is een eigen keuze om dat niet te doen natuurlijk.

Overigens is deze hele actie van de SV van Ajax kansloos. Dat weten ze zelf ook wel. Ajax kan kaarten opeisen maar ze gaan die kaarten niet krijgen. En dan? Dan niks. Procedures hebben geen enkele zin, met een beroep op de veiligheid en de verantwoordelijkheid van de lokale driehoek (gesteund door de recente voorvallen) zal iedere rechter dit verzoek van Ajax/sv Ajax van tafel vegen.

Je geeft het nota bene zelf aan. Sommige supporters van beide partijen kunnen zich niet gedragen. Dan snap ik echt wel dat je zegt dat 'goeden niet onder kwaden moeten leiden', maar zo zit de wereld nu eenmaal niet in elkaar.
Feit blijft dat de rotte plekken voor problemen blijven zorgen. Tja, dat is kennelijk maar op een manier te voorkomen, op de meest onwenselijke manier ook, namelijk door niemand meer toe te laten. Alleen zul je echt de schuld moeten zoeken waar de ligt. Bij die 'sommige supporters'. En niet bij de clubs, delokale driehoek of bij wie anders ook dan bij die raddraaiers.

13 december 2018 om 16:45

Constant Kante,

Dan komt de belangrijkste vraag; wat gaat de Knvb doen? Zij hebben als regel opgesteld dat de thuisclub de komst van bezoekende clubs moet faciliteren. Dit gebeurt nu niet omdat ze dit niet mogen van de autoriteiten. Dan mag nu de Knvb optreden of in gesprek gaan met alle partijen. Tot nu toe houden die zich lekker afzijdig.

Typisch dat veel mensen de feiten niet kennen en gelijk weer wijzen naar Ajax dat ze daar eerder mee moesten komen.

De gemeentes (amsterdam, Rotterdam en Den Haag) en de Clubs (ado, Feyenoord en Ajax) waren er alle drie eigenlijk Principe akkoord om weer uitsupporters toe te laten. In het Begin van dit Seizoen.

Maar was het niet zo dat Feyenoord het Financieel niet waard vond om ajax supporters uit te nodigen. En ADO kwam opeens met een hele merkwaardige brief.

ADO en Feyenoord zijn diegene die om hele vreemde redenen afhaakten (eigenlijk strafbaar want je moet als club zijnde alles in het werk stellen om uitsupporters toe te laten). En nu laat Ajax in een brief haar onvrede blijken over de gang van zaken bij ADO en Feyenoord en om het gesprek weer opgang te krijgen voor volgend seizoen.

En Ajax geeft ADO en Feyenoord al twee jaar de optie om supporters mee te nemen. Dus aan wie ligt het dan?

12 december 2018 om 11:36

als ze er aan het begin van het seizoen al over gepraat hebben en daar niks uitgekomen is, is het zinloos om een brief met een 'eis' te sturen halverwege het seizoen als de beide wedstrijden in Amsterdam al geweest zijn.

Dus eigenlijk is Ajax niet te laat gekomen met deze brief maar te vroeg mbt volgend seizoen.

12 december 2018 om 11:41

Het is de bedoeling dat dit voor het nieuwe seizoen geregeld is/wordt, niet dit seizoen. Maar dat is logisch toch.

12 december 2018 om 11:44

Nee hoor, Ajax beroept zich op de regelementen die het verplicht toelaten van uitsupporters voorschrijven. Is toch van de gekke dat Feyenoord zich schijnbaar niet aan de regels hoeft te houden?

12 december 2018 om 11:47

de tekst op VZ suggereert dat het al om dit jaar gaat

12 december 2018 om 11:47

Begin van het seizoen hebben beide burgemeesters nog gezegd voor onbepaalde tijd geen uit supporters toe te laten. Mede door de gebeurtenissen rond de beker finale en diverse andere gebeurtenissen tussen beide clubs (pop vermeer, rode marc)

12 december 2018 om 12:24

Dat 'akkoord' is er nooit geweest aan het begin van het seizoen dus heel je verhaal kan de prullenbak in.

Buiten Feyenoord heeft ook de burgemeester gezegd dat ze niet welkom zijn.
En dat is volkomen terecht!

12 december 2018 om 14:18

Wat ik nog typischer vind, helemaal voor een Ajacied, is dat hij denkt de waarheid in pacht te hebben, maar zelf niet met feiten komt. Zowel Amsterdam als Rotterdam hebben geen(!) toestemming gegeven. Lees hierover maar het artikel in het AD, wat tevens ergens tussen de reacties staat. Vervolgens begin je over de financiele kant bij Feyenoord en dat klopt dat ze zich daarover hebben uitgesproken, maar wederom niet zoals jij het brengt. Feyenoord heeft aangegeven dat de politiekosten torenhoog zijn (lees: gemeente deelt die mening of andersom, Feyenoord deelt de mening van de gemeente) en dat ze snappen waarom de gemeente dit niet wil. Ook gaven ze aan liever de kaarten aan Feyenoorders te verkopen zolang er te veel risico aan kleeft mbt ongeregeldheden. Dit maakt voor het financiele gewin niets uit, aangezien supporters van Feyenoord of de club Ajax de kaarten afneemt. Misschien dat je nu eindelijk klaar bent met het plaatsen van Ajax op het welbekende voetstuk en het verspreiden van onwaarheden over Feyenoord (lees: ADO weet ik niet en dat boeit me als Feyenoorder ook niet heel veel), want het ligt ook gewoon aan Ajax en dan met name de ongeregeldheden die zij de laatste tijd veroorzaken. Ook volgend jaar ga je die toestemming niet krijgen, want ook dit seizoen kon men zich niet gedragen. Maar dat ligt aan Feyenoord en ADO, toch?

Dit is voor de buhne natuurlijk.

De openbare orde staat niet toe dat Ajax zijn supporters mee neemt naar deze wedstrijden. Daar staan de clubs buiten.
"een ongelijk speelveld” is natuurlijk ook een drogreden. Want waar waren de Feyenoord supporters in Amsterdam.

Mijn persoonlijke menig is dat voetbal voor iedereen is en dat uit supporters er bij horen. Echter is de benodigde politieinzet te groot, omdat supportersgroepen zich niet kunnen gedragen. Dan is verbieden helaas de oplossing.

Als het weer toegelaten word is het weer wachten tot het fout gaat. In dat soort wedstrijden komen juist een hoop mensen voor de sensatie en de chaos. Lijkt mij sterk dat beide supportersgroepen zich gaan gedragen.

Ajax eist. Haha dat is grappig. Denken ze dat ze behalve de "beste" nu ook nog de koning zijn ofzo. Helaas voor Ajax werkt het in dit geval zo dat de gemeente en de andere betreffende clubs er ook nog wat over te zeggen hebben. Ajax gedraagt zich af en toe echt als de baas van het Nederlandse voetbal. Maar dat is toch echt de KNVB

12 december 2018 om 11:58

En in de regels van de Knvb staat dat een thuisspelende club de mogelijkheid moet bieden om bezoekende supporters te ontvangen. Nu bied ADO en Feyenoord deze mogelijkheid niet, dit komt wel is waar door de burgemeesters van Den Haag en Rotterdam. Maar zij houden zich nu niet aan de regels. Dus gaat Ajax het spelletje hard spelen door kaarten te eisen. Ik vind het een positieve ontwikkeling dat een club het opneemt voor hun supporters ipv altijd maar toe te geven.

12 december 2018 om 16:03

Feyenoord supporters waren toch ook niet welkom in Amsterdam. Had feyenoord dat ook die kaarten moeten opeisen? En wat zeggen die regels van de knvb nou? Ajax en feyenoord laten al jaren geen supporters toe. Er zijn altijd uitzonderingen op de regels

12 december 2018 om 16:29

Ja, Feyenoord had ze ook op moeten eisen. De Knvb knijpt een oogje toe omdat beide clubs er mee instemde. Nu moet de Knvb actie ondernemen, want een partij stemt er niet meer mee in.

Hmm heeft Ajax misschien een goed team dit jaar dat dit ineens een issue is? Maar goed Knvb regels zijn Knvb regels, dus ergens heeft men gelijk. Wat mij niet duidelijk is, is hoe die Knvb regels zich verhouden tot de wet m.b.t. de openbare orde. Wat staat er in de Knvb regels als een burgemeester zegt geen uitsupporters toe te laten? Belangrijkste lijkt mij om die regels te handhaven. Dat men zich richt tot de burgemeesters, lijkt te impliceren dat de Knvb regels geen oplossing bieden. Een rechtszaak over het oordeel van een burgemeester lijkt een beetje vreemd. Kan de supportersverenging van Ajax dan echt objectiever en beter oordelen over de openbare orde dan een burgemeester? Daarnaast is er natuurlijk nog de maatschappelijke discussie hoe aanvaardbaar al die extra politie inzet/ kosten zijn die moeten worden gemaakt om uitsupporters toe te laten. Wellicht kunnen deze kosten verdisconteert worden in de prijzen van de toegangskaarten van de uitsupporters.

12 december 2018 om 12:07

Ik begrijp dat voetbal voor de gemeenschap extra kosten Met zich meebrengt, maar geld dit niet voor alle evenementen? Waarom worden kosten van andere evenementen ook aan mij doorberekend? Waarom worden die niet verdisconteerd? Waarom betaal ik mee aan de schade die alle dronken niet supporters wekelijks in alle steden veroorzaken? Gezien de afname van supportersgeweld en de daarmee gepaarde schadeposten vraag ik mij af of de ellende binnenlands nog wel zo groot is. Daarnaast denk ik dat Ajax hiermee een soort procedure of rechtsgang wil instarten.

12 december 2018 om 13:18

Je noemt een aantal verschillende dingen. M.b.t. schade in de stad is het zo dat als men iemand of iemand die onderdeel is van een groep mensen die schade veroorzaakt, men zal proberen de schade hem of haar te verhalen. Dit zal in een stadion precies zo zijn. Echter is daar geen rechtstreeks koppelbare vaste politie inzet vooraf aan gerelateerd. Dit is bij voetbalwedstrijden wel het geval. De afname van het supportersgeweld binnen stadions is ook wel mede veroorzaakt door deze vaste politie inzet (i.c.m. regulering kaartverkoop en cameratoezicht waardoor wangedrag leidt tot stadionverboden). Verder geef jij aan dat beveiliging niet wordt doorgerekend is toegangsprijzen. Waar baseer jij die stelling op?

12 december 2018 om 14:52

Daar heb je een goed punt, daar zit idd een degelijk verschil. Als ik naar de prijs van mijn seizoenkaart kijk dan vraag ik mij af hoeveel daarvan voor evt. Beveiliging is. Uiteindelijk wordt natuurlijk vanuit de grote pot van inkomsten bekostigd.

Ik lees hier veel reactie als "gelijke monniken, gelijke kappen" of "wat een hoofdstedelijke arrogantie". Zie het nu eens allemaal niet zo negatief. Het is toch mooi dat een club het een keer opneemt voor zijn supporters. De burgemeesters duwen maar allerlei maatregelingen door de strot van de supporters en die zijn zelf niet bij machten hier iets aan te doen. Dus mooi dat een club nu het voortouw neemt. Dit is een voorbeeld voor andere clubs en hiermee is misschien het begin gemaakt van normalisatie richting voetbal supporters.

12 december 2018 om 11:56

Mooi praten nu Ajax zowel Feyenoord als ADO thuis heeft gehad. Komen dergelijke ideeã«n op als kakken? Wees dan ook een vent en doe dit aan het begin van het seizoen! Het was iedergeval voor Rotterdam duidelijk dat Ajax niet hoefde te rekenen op supporters.

12 december 2018 om 12:02

Denk even iets verder dan je eigen neus... Denk. Je nou echt dat het ajax alleen maar om het eigen voordeel gaat?

12 december 2018 om 12:05

Jij hebt duidelijk alleen dit artikel gelezen en je niet verdiept in de zaken. Ajax is al sinds 2016/2017 hiermee bezig, maar de betreffende gemeentes stellen zich zeer onsamenwerkend op. Zou het prima vinden om het eerlijker te maken dat het in 2019/2020 pas start.

12 december 2018 om 12:10

Dit mochten Feyenoord en ADO toch ook doen bij de uitwedstrijd van Ajax? Die hadden ook de kaarten kunnen eisen voor die wedstrijd. Dus omdat Ajax nu opkomt voor hun eigen supporters zijn ze slecht bezig omdat Feyenoord en ADO dat niet deden. Beetje de omgekeerde wereld lijkt mij. Je moet eens te rade gaan bij je eigen directie dat zij dit niet voor jullie hebben gedaan.

12 december 2018 om 12:17

@ Thebrightone, graag voorbeelden van voorstellen waarin Ajax verder dacht dan alleen het eigen belang. Want wie heeft er nog meer belang bij in Nederland?

12 december 2018 om 12:18

@cr14ff:

Als ze er zo lang mee bezig zijn, waarom er nu pas meekomen? De regels gelden al langer dan 2 of 3 jaar. Dus nonsens wat je verkoopt.

12 december 2018 om 12:21

@lekiam,

Nog meer nonsens. Ja dat mochten ze doen, en dan? Had Ajax of Amsterdam dan opeens een sociaal standpunt ingenomen? Dat heet schijnheilig doen. En het is jou aanname, maar ik roep nergens dat opkomen voor je supporters slecht is. So speak for yourself.

En 'mijn' directie is ook al langer bezig om dit voor elkaar te krijgen, maar de gemeente werkt er niet aan mee. Makkelijk loze kreten roepen doe je maar in de politiek, maar wij als gewoon volk kunnen er niks mee. Alsof Aboutaleb nu zegt, ahh arme Amsterdammertjes jullie mogen wel komen. Dat is omgekeerde wereld.

12 december 2018 om 12:27

Dan had mevrouw Halsma jullie waarschijnlijk ook geweigerd net als nu Aboutaleb gaat doen. Zij hebben het laatste woord hierin helaas. Maar wat gaat de Knvb nu doen? Zij hebben de regels opgesteld en nu kunnen clubs zich niet aan de regels houden door toedoen van de Burgemeester(s).

12 december 2018 om 12:38

@lekiam,

Er zijn uitzondering gemaakt in de KNVB-regels voor nationale- en gemeentelijke verordeningen. De Knvb kan dit niet overrulen, je mag bijvoorbeeld nog steeds niet iemand zijn nek omdraaien in het stadion (even gekscherend).

Niemand accepteert straf voor tegenstrijdigheden waar men geen invloed meer op kan uitoefenen.

12 december 2018 om 13:17

Als dat inderdaad in de regelementen staat is heel deze actie van Ajax totaal zinloos. Maar ik denk dat ze een proces op gang proberen te krijgen.

12 december 2018 om 13:19

Dat jij het nieuws niet bijhoudt wil niet zeggen dat mijn woorden onzin zijn. Zijn al meerdere artikelen over geweest de afgelopen jaren. Minder op basis van onderbuik gevoelens spreken gozer

12 december 2018 om 15:03

@spijkenisser het verhaal met Feyenoord/rotterdam loopt inderdaad al langer maar volgens mij heeft Den Haag pas zeer recent bekend gemaakt geen Ajax supporters toe te laten. Wellicht was dit de spreekwoordelijke druppel en is Ajax daarom nu tot actie overgegaan.

12 december 2018 om 17:40

Je weet niet eens waar je het over hebt. Feyenoord en ajax zijn al langer in gesprek om supporters toe te laten. Diegenen die dit tegenhouden zijn de burgemeesters. Ajax had namelijk al kaarten voor de wedstrijd tegen Feyenoord gereserveerd voor uitfans. Dus laat je blinde haat even varen en zoek even verder dan je neus lang is.

12 december 2018 om 12:00

Wat een romantisch beeld..

Echter is de werkelijkheid dat uitsupporters van beide clubs vooral zorgen voor bederf, agressie, noodzakelijke extra politie/me inzet en vandalisme op of om het veld. Wanneer Ajax de garantie zou kunnen afgeven dat zich geen ongeregeldheden voordoen, dan zou iedereen overal welkom zijn. Die garantie kunnen ze logischerwijs niet afgeven, en zijn de beelden van vuurwerkgooiende en rellende supporters nog wat rest..

Allemaal zeuren over gelijke kansen en niet even verder denken? Zou het niet zo kunnen zijn dat Ajax iets probeert los te krijgen? Probeert alvast wat te bereiken voor de komende seizoenen? Ik neem aan dat ze ook wel begrijpen dat ze niet meteen weer uitkaarten krijgen en heb het vermoeden dat ze hiermee misschien een juridische procedure opgang willen brengen.

12 december 2018 om 12:08

nee want als Ajax nog ADO en Feyenoord thuis zouden krijgen ipv uit had Ajax nooit een brief gestuurd naar ADO en Feyenoord om met uit supporters te komen om te laten zien dat het wel allemaal kan om 'iets los te krijgen'.

12 december 2018 om 12:56

oh ja want alleen eigenbelang telt, weet niet of je het in de gaten had maar ajax was ook een van de eerste clubs die bereid was miljoenen te investeren in verbetering van de eredivisie, uiteindelijk komt dat ten goede aan jezelf, maar ook aan anderen.
Maar goed staar je lekker blind op je eigen neus en frustraties..
Alsof Ajax niet inziet dat dit niet binnen twee weken te regelen valt en daarnaast heeft Ajax al jaren geen supporters nodig om Feyenoord en ADO thuis even pakkie te geven..

12 december 2018 om 13:07

wat laat je jezelf kennen met je 2e alinea zeg.
Vind jij daadwerkelijk dat een brief sturen met eisen een goede manier is om iets los te krijgen? vgm kan je dan veel beter de dialoog aangaan intern en zorgen dat dit niet in de media komt.

12 december 2018 om 17:46

Ajax en feyenoord zijn al langer bezig en in gesprek met elkaar om te proberen fans toe te laten, het zijn meer de burgemeesters die het tegenhouden.

We kunnen het er lang en kort over hebben, maar de laatste beker finale van Ajax in de Kuip bewijst dat uitsupporters bij de Klassieker niet gaat werken. Hetzelfde geld voor de laatste keer dat Feyenoord in de Arena was voor de JC schaal.

Ik ben voor alle vorme van normalisatie maar een Klassieker met uitsupporters gaat fout,

12 december 2018 om 12:13

Er zou een oplossing kunnen zijn als je een meldplicht maakt bij relachoppers bij desbetreffende club als deze uitspelen. Dat je supporters niet uit de harde kern meeneemt maar uit de minder fanatieke vakken. Veel supporters heeben toch een seizoen kaart die genummerd is volgens mij staan hier ook foto's op. Als deze met bussen komen is dit direct te controleren bij het instappen.

12 december 2018 om 15:27

Nou ja daar gaat het dus zeker verkeerd, alle clubs weten donders goed wie de hooligans zijn. Geen enkele club doet daar iets aan.
Als ze nu eens met z'n alle daar wat aan gaan doen, zijn we dichter bij een oplossing.
En een meldplicht voor alle veroordeelde graag. hou je gelijk buiten het stadion ook. we hebben geloof ik meer dan genoeg leegstaande gevangenissen kunnen ze daar lekker wachten totdat hun clubs zijn uitgespeeld.

Er worden dit jaar 2 keer vernielingen aangericht op het moment dat Ajax een europees uitduel speelt. Daar heeft Ajax ook een straf voor gehad. Supporters staan tegenover elkaar in Europa. En verwacht je dan dat je wel zonder dat er problemen ontstaan de aartsrivaal kunt bezoeken. En hoe noemt SV ajax het nu. Een ongelijk speelveld? Dus feyenoord en ajax komen zonder supporters naar Amsterdam. En dan denkt Ajax wij nemen wel lekker supporters mee naar Den Haag en Rotterdam dat is ook echt logisch. Van welke kant het ook komt het is wachten tot het weer fout gaat tussen de supporters

Hahah, wat een in en in trieste club blijft het ook. En maar huilie huilie als men jullie haat. Man, man, man.. Toen de ADO en Feyenoord fans niet welkom waren in de Arena, was er niets aan de hand, maar nu eisen de zelfbenoemde ‘Godenzonen’ hun kaarten even op. Waar waren de kaarten voor ADO en Feyenoord dan? Als ik Feyenoord was zou ik tegen het Ajax bestuur zeggen dat ze ook lekker thuis mogen blijven.

12 december 2018 om 12:59

volgens mij is een club die liever zelf verliest dan de ander een puntje laten pakken een stuk triester.
Alsof het voor het spelbeeld tegen feyenoord uitmaakt of er uitsupporters mee zijn, Ajax geeft Feyenoord al jaren een pak slaag in eigen huis zonder de uitsupporters mee..

12 december 2018 om 15:17

Haha, die kaarten lagen in principe al klaar mits de andere partijen ook wouden meewerken. Het zal er wel aan liggen dat jullie op het veld tegen ons clubje al jaren niks meer klaarspelen, dat jullie de strijd maar op andere plaatsen proberen uit te vechten. Lukt het niet met wapens langs de snelweg, dan maar op de fora de stoere Feijenoord hooligan uithangen. Dit is overigens niet bedoeld richting alle supporters van jouw cluppie, maar degenen die zich niet in de situatie inlezen en bij elke mogelijkheid met de vinger naar Ajax wijzen alsof ze zojuist een zware misdaad hebben begaan. Kan ik eerlijk gezegd alleen maar mee lachen, zo kinderachtig is het.

12 december 2018 om 16:07

Jou opmerking gaat overigens ook negens over. Feyenoord was ook niet welkom in Amsterdam. Ik heb geen enkele Amsterdammer horen zeggen dat we die kaarten konden afnemen

12 december 2018 om 16:59

Volgens mij was je reactie niet voor mij bedoeld? 😊

12 december 2018 om 19:59

@Cr14ff, Je beticht mensen dat ze zich niet inlezen, maar opent met de zin dat de kaarten in de arena al in principe klaarlagen 😂. Hoe kunnen kaarten klaarliggen als beide burgemeesters al in augustus besloten om ook dit seizoen nog geen uitsupporters toe te laten (lees AD, zie reactie in dit forum hierboven). Vervolgens kom je met reacties wat juist de reden is waarom Ajacieden niet welkom zijn. En maar zuigen en provoceren. De haat blijven aanwakkeren met kleineren of valse beschuldigingen. Wie nam tot 2x toe het initiatief voor een veldslag? En hoe naïef kun je zijn dat de ajaxhoolies daar niet met slag- en stootwapens stonden. Als je echt denkt dat zij daar met blote vuisten kwamen itt die van Feyenoord, dan heb ik medelijden met je. Dan moet je wel over het laagste IQ van NL beschikken. Tussen het Feyenoord publiek zit een hoop uitschot die zich niet normaal kunnen gedragen. Maar in de JC Arena zit nagenoeg evenzoveel uitschot.

12 december 2018 om 16:23

Haha wat een reactie vol dommigheid en trieste wrok. Succes in het leven kerel.

12 december 2018 om 17:03

Als het voor mij bedoeld was, weinig wrok en triest leven... Ben iets ouder dan jouw en heb een heerlijk leventje en soms mag ik mijn, meestal genuanceerde maar nu niet, mening af en toe graag spuien op fora als deze.. En als jij daaruit allerlei conclusies kan trekken over mij dan prima..
dat geeft niet, vrij land, vrije mening,


Geloof dat je reactie toch niet voor mij was😅😅

12 december 2018 om 18:33

Haha mooi is dat he. Bijna alle Ajacieden in dit topic die voor een deel de schuld bij zichzelf leggen, krijgen we een heerlijk haatbetoog van deze vent. Deze zit zo vol met afgunst dat ik er alleen maar om kan lachen. Als je niet inhoudelijk objectief kan zijn zeg dan gewoon niks. Je komt echt ongelofelijk sneu over nu.

Wat hebben ze daar nou weer gedronken? Dat is toch helemaal niet aan de clubs om te eisen dat ze kaarten willen hebben? Dat is in eerste instantie gewoon een verantwoordelijkheid van de burgermeesters die met de lokale driehoek (politie, OM en lokaal bestuur) in gesprek gaat hierover. Hierover zo'n bizarre claim neerleggen is volledig voor je beurt praten en werkt Ajax' belangen eerder tegen dan mee.

Gewoon bij geen enkele wedstrijd meer uitpubliek laten komen. Als er geen metershoge hekken en/of wanden aanwezig zijn, zouden ze wekelijks overal elkaar de koppen in elkaar slaan.

Dat er hekken/wanden/stewards/politie/me nodig zijn om relschoppers uit elkaar te houden, gewoon niet aan beginnen.

Het is ook een hetze tegen Ajax, waarom zijn wij steeds de lul? Ook bij Utrecht hebben ze zo'n geintje geflikt de laatste jaren en je gaat mij niet vertellen dat de Ajax achterban nou zoveel meer rotzooi trapt dan de rest.

Hooligans heb je overal en ik vind ze allemaal even sneu, of ze nu met een Ajax shirt lopen of met een Feyenoord shirt, maar de huidige situatie doet net voorkomen alsof Ajax zo'n haatvolle, agressieve achterban heeft dat het bij ons altijd raak is en daarom maar 2 zoniet 3 van de 17 uitwedstrijden per jaar onze fans niet welkom zijn.

Is ook een stukje laffe politiek van de burgemeesters, scheelt hun weer geld en dat kunnen ze dan mooi aan iets anders besteden, duurdere champagne op het oud jaarsfeest bijvoorbeeld...

12 december 2018 om 16:05

Nou misschien door die flauwekul tijdens de kampioenswedstrijd van PSV afgelopen seizoen? En ik kan hierbij net zo goed "onder andere" neerzetten want er zijn voldoende voorbeelden waarbij ajax supporters zich misdragen. Wat klets je nou over hetze man? Je maakt het hier toch zelf naar of niet? Desondanks waren de ajax supporters toch weer welkom in ons mooie stadion afgelopen september.

Ik begrijp werkelijk niet waarom je in de Calimero rol kruipt in deze.

12 december 2018 om 16:17

Wie kletst er nu uit zijn nek? Er zijn bij andere club ook zat incidenten geweest, mogen die clubs geen uitfans mee nemen?

Je lult een portie slap uit je nek zonder enige echte argumenten en strooit dan maar met een zinloze term als calimero.

Volkomen zinloos om uberhaupt in te gaan op de onzin die je verkondigd.

12 december 2018 om 16:26

Volgens mij zijn er omtrent Twente Utrecht zelfs spelers aangevallen door fans, maar daar is nooit sprake van geweest dat er geen uitsupporters meer mee mochten. Vind jij het niet toevallig dat 3 clubs die traditiegetrouw het meeste tegen Ajax hebben besloten hebben dat Ajacieden niet meer welkom zijn? Groningen supporters mogen nog steeds de arena in ondanks de aanslag op de spelers van jaren geleden. Waarom de ene wandaden dan zo anders bestraffen als anderen?

12 december 2018 om 20:25

Over andere clubs kan ik niet praten daar ik mij daar niet in verdiept. Het is niet dat Ajax-supporters niet welkom zijn in De Kuip en dat alleen deze supporters benadeeld worden. Feyenoordsupporters zijn ook niet welkom in de JC Arena. Het is een beslissing van beide burgemeesters genomen in Augustus van dit jaar. Uiteraard in overleg met de politie, OM en de besturen van beide clubs. Zoals Feyenoordbestuur al reageert is de aktie van het ajaxbestuur voor de bühne.

Afgelopen zaterdag was ik bij Schalke '04 - Borussia Dortmund en in april was ik bij Celtic - Rangers. Beiden zeer beladen duels, maar heel goed georganiseerd en met supporters van beide clubs die bovendien met vrij vervoer kwamen. Ik krijg het idee dat het in Duitsland en Schotland veel beter georganiseerd wordt op dat vlak. Vooral Celtic en Rangers hebben ook een behoorlijk grote harde kern die niet bepaald lieverdjes zijn. Dan moet ADO - Ajax & Feyenoord - Ajax (en andersom voor beiden) toch ook wel kunnen als supporters met een trein- of buscombi komen?

Als je hier onderbouwing voor nodig hebt, leef je ook onder een baksteen. Verder is dit aan de burgemeester. Dus steek die eisen, maar in je achterwerk.

Psv - Ajax, Ajax fans vinden het noodzakelijk om Bengaals vuur en vuurwerk in een gezinsvak te gooien. Psv - Feyenoord. De organiserende partij maakt een gebaar van goede wil. Feyenoord supporters zetten een tribune in vuur en vlam. Wedstrijd onderbroken. Een burgemeester heeft de taak de openbare orde te handhaven. Waar is het signaal van deze boefjes om te laten zien dat ze zich wel kunnen gedragen....

Ik moet eerlijk bekennen dat ik denk dat het als Ajacied er nooit meer van gaat komen. Het blijft maar fout gaan, en hoewel ik het mooi vond om destijds Feyenoorders in A'dam te zien tijdens de wedstrijd is het gewoon zo dat er altijd voldoende leeghoofden zijn die ellende moeten veroorzaken.

Het is dan ook niet verantwoord om de groepen bij elkaar te zetten. Men moet supporters anders gaan benaderen en zware celstraffen geven voor rellen, en een stadionverbod voor het leven met meldplicht tijdens wedstrijden.

Anders kom je nooit van deze ellende af...zo simpel ligt het helaas. En dit geld natuurlijk voor veel meer clubs en haar supporters. Je hebt je gewoon te gedragen!

12 december 2018 om 17:07

Volgens mij ben jij nu degene die met de vingers wijst..

Mañana, mañana en zo blijft het maar door gaan. De houding van Feyenoord en ADO blijft triest en dat geld voor zowel staf als supporters.

12 december 2018 om 18:45

Wat een onzin. Het is helemaal niet aan Ajax om allerlei zaken te eisen in deze. Een communicatieve flater van heb ik jou daar.

12 december 2018 om 18:50

Feyenoord en ADO hebben niks te zeggen. De veiligheids driehoek wel, ik vind dit maar een rare stuiptrekking van Ajax.

Leuk verhaal, doen we nu echter niks mee👍
Prima reactie van Feyenoord, die in deze situatie wat meer lijkt te beschikken over een helikopterview dan deze goodwill brief van Ajax. Doe dit dan aan het begin van het seizoen ipv halverwege, alsof ze niet weten wat de redenen zijn voor dit verbod. Volgend seizoen kunnen we weer praten, maar het lijkt alsof ze nu het algemeen belang (veiligheid) aan hun laars willen lappen puur voor de eigen groep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren