Update: Olympiacos bevestigt vertrek Yaya Touré na slechts drie maanden

Dinsdag, 11 december 2018 om

Yaya Touré en Olympiacos gaan hun samenwerking naar verluidt beëindigen. De Ivoriaanse middenvelder sloot zich drie maanden geleden aan bij de Griekse topclub, maar de veteraan is tot op heden niet verder gekomen dan vijf wedstrijden. Olympiacos en Touré hebben in goed overleg besloten de samenwerking stop te zetten, zo melden enkele Griekse media, zoals Sport 24.

De 35-jarige middenvelder, die in het seizoen 2005/06 ook actief was voor Olympiacos, was acht jaar werkzaam bij Manchester City alvorens hij afgelopen zomer transfervrij een nieuwe club mocht uitkiezen. De routinier koos voor een nieuw dienstverband bij Olympiacos, maar Touré kan de verwachtingen van onder meer trainer Pedro Martins niet waarmaken.

Touré ligt nog tot volgend jaar zomer vast, waarbij de club de optie heeft om de verbintenis met een jaar te verlengen. De zaakwaarnemer van de Ivoriaan zou momenteel echter bezig zijn om de samenwerking definitief stop te zetten. Naar verluidt zijn enkele Chinese en Amerikaanse clubs geïnteresseerd in de diensten van de middenvelder.

Update 11 december 17.20 uur - Olympiacos bevestigt vertrek Yaya Touré na slechts drie maanden
Olympiacos heeft dinsdagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat Yaya Touré na slechts drie maanden weer vertrekt bij de club. De middenvelder werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van Manchester City, maar slaagde er in Griekenland niet in om indruk te maken en kwam slechts vijf keer in actie. De club meldt dat de twee partijen met wederzijdse instemming een einde maken aan hun samenwerking.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door rinusmichelss)

Nou Seluk....zou Guardiola het dan toch goed gezien hebben??? Net als alle tv kijkers en mensen in het stadion. Of is dit ook weer racisme?

11 december 2018 om 16:23

Pas maar op met wat je zegt!

11 december 2018 om 16:36

Er is wel ietwat raar met hem omgegaan vorig jaar - hij had in 2017 een aflopend contract, maar Guardiola wilde hem met alle geweld verlengen, en zette hem vervolgens een jaar lang op de tribune. De schaarse minuten die hij speelde was-ie gewoon uitstekend, ik kan me heel goed voorstellen dat hij daar goed pissig over was, over zo'n verloren jaar. Als Guardiola hem niet wilde hebben, had m dan gewoon laten gaan.

11 december 2018 om 19:34

Dit is een overduidelijk gevalletje van racisme. Dat je dat nog moet vragen.

Ze zijn zn verjaardag vergeten

Haha! En hij kon zogenaamd bij elke club spelen in Engeland

Jammer dat al dit soort gebeurtenissen maar ook o.a. zijn eigen divagedrag overschaduwen wat voor speler dit was. Was echt een geweldenaar die rushes maakte waar je U tegen zegt, een drive had en i.t.t. de meeste Afrikaanse voetballers ook een geweldige trap. Qua kracht zijn er in de geschiedenis van de voetballerij waarschijnlijk weinig spelers geweest die zich aan hem konden meten.

Klasse speler die overdatum is.

11 december 2018 om 19:29

Dit inderdaad. City mist nu wel een speler zoals hij, zeker als Fernandinho er niet bij is, mist er toch wel wat fysieke power op het middenveld. Daar hebben United, Liverpool, Lyon en Chelsea dit jaar al van geprofiteerd, en is toch een beetje de achilleshiel van Pep’s City.

12 december 2018 om 09:36

city mist misschien een speler zoals hij 5 jaar geleden was...deze toure missen ze natuurlijk niet.

Racist zeker die coach, Yaya?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympiacos

Actuele wedstrijden

36 jaar
250 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren