‘Niemand mag oordelen over Cristiano, dat is iets persoonlijks’

Dinsdag, 11 december 2018 om

Cristiano Ronaldo liet maandag in een groot interview in de Italiaanse pers weten dat Juventus ‘meer als een familie’ voelt dan Real Madrid deed en dat hij deel uitmaakt van het beste team waar hij ooit in gespeeld heeft. Santiago Solari en Álvaro Odriozola werden dinsdag op de persconferentie in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou van woensdag gevraagd naar de opmerkingen van de Portugees en reageerden door te stellen dat Real ook een familie is.

“Ik heb veel respect voor iemand als Cristiano, die een legende is bij Real Madrid en de club veel heeft gegeven. Maar dat ligt nu in het verleden. We zijn hier ook een familie en hetgeen je nog het meest zal verbazen is de nederigheid van de wereldkampioenen en Champions League-winnaars hier en de honger die zij elke dag weer laten zien. Dit is een familie en we vechten allemaal met verenigde krachten om de doelen die voor dit seizoen zijn gesteld te behalen”, reageerde Odriozola tegenover het verzamelde journaille.

Solari is het eens met zijn rechtsback: “Nederigheid is een kwaliteit die alle topspelers nodig hebben en we hebben bij Real Madrid een fantastisch en bescheiden team. Als het gaat over de waarden die een topsporter nodig heeft, is dit een topgroep. Cristiano zal altijd speciaal zijn voor deze club, hij is de geschiedenisboeken ingegaan en niemand mag oordelen over de manier waarop hij de zaken voelt; dat is iets voor hem persoonlijk.”

Real Madrid is in de Champions League al verzekerd van overwintering, maar kijkt in LaLiga tegen een achterstand van vijf punten op koploper Barcelona aan. Solari is er echter van overtuigd dat zijn ploeg nog altijd op alle fronten meestrijdt: “LaLiga of de Champions League? Allebei, samen met de Copa del Rey en het WK voor clubs. We leven nog in alle competities en we moeten zo doorgaan. We strijden nog voor al onze doelstellingen.”


Poll

Denk jij dat Real Madrid gaat winnen van CSKA Moskou?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door metaalverf)

Heel slim van Solari. Gwn boven deze domme uitspraak staan en niet kinderachtig een spelletje beginnen

11 december 2018 om 13:30

Hoezo is dat een domme uitspraak dan ? Als Ronaldo zich bij Juve meer lid van een familie voelt dan bij Real dan kan dat toch ?

11 december 2018 om 14:13

Het gaat om de manier waarop. Cristiano spreekt zich al sinds dag 1 bij juventus negatief uit over Madrid. Nu zei die ook dat Dybala en Mandzukic ook blij zijn als ze niet scoren... terwijl hij zelf de eerste is die niet meejuicht met andermans doelpunten. Dat niet meejuichen is niet erg, maar zeg dan niet dat het een grote familie is waar iedereen ook blij is als die niet scoort

11 december 2018 om 16:01

Ik heb geen cijfers, maar heb anders het gevoel dat Ronaldo bij Juventus vaker de bal afspeelt/assist geeft. Iemand misschien cijfers over het aantal eigen doelpogingen/assist oid?

11 december 2018 om 16:08

Manier waarop? Volgens mij begonnen de Madrid spelers te sneren naar Ronaldo.

11 december 2018 om 13:34

Omdat Solari weet dat het waar is, anders zou hij erop ingaan..

Best gek Real doet gewoon nog rustig mee voor alle prijzen. Zelfs de 5 punten tegenover Barca in la liga is te overbruggen. Alleen ja moet je wel blijven winnen en als al moeite hebt met Huesca pff, dan wordt dat lastig natuurlijk. Wel mooi hoe Solari reageert want dat is uiteindelijk ook zo. Men kan wel het een en ander roepen maar heb je niet veel aan. Ronaldo zei tevens dat Real ook gewoon een familie was alleen voelt hij dat meer bij Juve, nou prima toch. Het zit hem meer in de waardering die niet meer kreeg in zijn ogen. Helaas hebben Pepe en Iker dat ook al meegemaakt en Alves had hetzelfde bij Barca. Maarja hij is weg, basta. Perez moet dan wel gewoon vervangers binnenhalen en dat is het frustrerende, denkende niemand nodig te hebben en even doodleuk Diaz nr 7 maken als vervanger. Alsjeblieft zeg. Haal Hazard of Perez zou vast Neymar willen, haal Icardi of Martial, haal Eriksen. Laat Benzema, Bale gaan en als Modric echt naar Inter wil, hij ook. Er is vers bloed nodig in dit team, voorin met name.

11 december 2018 om 13:24

Hazard zei gisteren weer dat Real zijn droomclub is dus daar gaan ze komende zomer 100% voor

Verkeerde speler naast Solari, Ramos moest hier op reageren. Maar goed, laten we het hoofdstuk van Ronaldo hiermee helemaal afsluiten, hij heeft zich altijd als een prof gedragen bij Real Madrid helaas dat hij zich nu zo gedraagt tegenover Real Madrid maar het is niet anders, heb hem nooit als een Madridista gezien, was een speler dat Real ‘gebruikte’ als een merk om zichzelf nog hoger te brengen, aardig gelukt.

11 december 2018 om 13:33

Net als dat Real hem ‘gebruikte’ als merk!

11 december 2018 om 13:36

Net als Perez hem gebuikte als afval en zei tegen Ronaldo je mag weg we hebben je niet nodig we kunnen zonder jou...

11 december 2018 om 14:07

Onzin Aqua (en een ieder die zulke nonsense geloofd)
CR wilde weg en het was niet dat Real hem perse wilde laten gaan.
Hij uitte het zelfs nog na het WK. En dan nog beweren dat t zogenaamd perongeluk was en niet zo bedoeld blabla. Hij wist heel goed wat hij deed toen hij die woorden uitsprak .vanaf dat moment wist ik al per direct hij gaat weg! (en moetje nagaan in die 9/10 jr zijn er tig van die geruchten geweest maar geen geloofde ik, dit was het eerste en enige gerucht dat ik geloofde en prompt, was het ook zo).
Ik snap Perez lang niet altijd maar in deze sta ik 100 achter perez. Perez heeft groot gelijk om hem te verkopen. Je moet snappen dat het ook voor alle 3 partijen prima was, zowel voor CR als voor Real die hem verkocht voor zo ongeveer t zelfde bedrag waar ze hem toenderijd voor kochten en Realdie dat geld prima kan gebruiken en voor Juventus.
Daarnaast doen mensen net alsof CR nog 3 jr daar zou spelen .. echt dus niet.
Als hij nu wel was gebleven zou zijn einde bij Real hoe dan ook naderen.
Dan liever nu verkopen na 3x cl gewonnen te hebben vooor leuk bedrag vab 100 milj dan hem later verkopen voor 60milj.
En wat moest Real doen na zijn woord na WK? Zo een persoon houden (tegen zin in?) .. nou nee dit is gewoon het beste.

En Real kan tuurlijk zonder CR .. ik ken het real van voor cr .. en ik ga nu het tijdperk na CR meemaken (waar ik me overigens ook wel op verheug ), alsof CR groter dan de club is :D
Zijn gedrag nu hij weg is zegt trouwens ook veel. Jammer maar zo is het nu eenmaal.
Dan maar geschiedenis boeken in op die manier maar het had mooier gekund.

11 december 2018 om 13:37

Nou toen hij bij Real Madrid speelde kon hij niet naar buiten komen en zeggen dat Real Madrid geen familieclub is. Vaal wanneer iemand weg en niets meer op het spel staat hoor je de waarheid. Ronaldo weet 10x beter dan ons. Want hij heeft Real Madrid meegemaakt van binnen. Perez lijkt spelers te halen voor veel geld en als zij alles hebben gegeven en opzijn dan gooit hij ze weg als vuil. Hij heeft meerder spelers op een vieze wijze weggedaan. Ronaldo is niet de eerste. Dan heb ik het niet eens over zijn dictator gedrag. Regels aanpassen in zijn voordeel zo dat niemand met hem kan vechten om functie.

11 december 2018 om 13:41

Ik gok dat er contractueel ook wel vastgelegd was dat hij dat niet mocht zeggen.

11 december 2018 om 13:39

Dat is een kleine prijs die je betaalt als je grotendeels daardoor 4 keer de Champions League wint in 5 jaar tijd. Om nog maar te zwijgen over de overige prijzen, want Real Madrid heeft net zoveel geprofiteerd van Ronaldo als Ronaldo van Real Madrid.

11 december 2018 om 13:59

Het is geen geheim dat Real Madrid sommige legendes als vuil heeft behandeld. Ik vind een aantal Real Madrid supporters behoorlijk onrespectvol tegen hem. Je spelers uitfluiten terwijl zij zoveel voor je club hebben gedaan. Zelfs Ronaldo is meerdere keren in het Bernabeu uitgefloten. Ik snap het wel dat hij bij Juventus meer het familie gevoel heeft aangezien spelers daar over het algemeen ook meer respect krijgen.

Onthou, Ronaldo was degene die in vele belangrijke wedstrijden in de CL is gaan opstaan. Hattrick tegen Wolfsburg, hattrick tegen Bayern en ik kan lang doorgaan over zijn bijdrage. Bij Manchester United heeft hij minder gepresteerd dan bij Real, maar daar krijgt hij onwijs veel respect.

Volgens mij kan ik mij ook herinneren dat jij in het begin van het seizoen heel minachtend was tegen Ronaldo en met teksten kwam 'we hebben hem toch niet nodig we hebben Benzema en Bale'. Ik weet het niet zeker, maar er was een Madrid fan hier op voetbalzone die behoorlijk minachtend deed naar Ronaldo's prestaties bij Real. Als er iemand is die Real Madrid naar een ander niveau heeft gebracht dan is het o.a. Ronaldo.

11 december 2018 om 14:01

"heb hem nooit als een Madridista gezien"

Oke, ik ben niet zozeer een fan van Cristiano o.i.d. maar dit is toch gewoon te bizar voor woorden?! Een van de grootste spelers die de club ooit onder contract heeft gehad, en dat wil bij een wereldclub als Real heel wat zeggen. Ga je mond spoelen joh haha!

11 december 2018 om 14:09

Ik spoel mijn mond, maar hoezo is dat bizar? Weet je uberhaupt wat Madridista betekend? Een Madridista sneert niet naar zijn club! Een Madridista ontvolgt zijn club niet per direct wanneer hij ergens anders speelt, een Madridista prijst een ander club niet hoger dan Real Madrid, een Madridista kust de logo van Real Madrid ipv zijn buik te showen, een Madridista blijft zijn club verdedien tot het einde! Casillas, Guti, Raul, Zidane werden ook uitgefloten, kregen ook niet de grootste afscheid buiten Zidane maar hebben nooit maar ook nooit iets slecht over Real gepraat, Iker zei laatst nog dat hij elke dag droomt van een terugkeer naar zijn droomclub, alle clublegendes hebben een functie in Bernabeu dat zijn Madridistas!

11 december 2018 om 14:27

@medalofhonor

Zullen wij het hebben over hoe hij is uitgefloten door zijn eigen supporters? Zoals iemand beneden al zei is Madrid een kille club. Je moet de club aanbidden, kussen en noem het maar op, maar een beetje respect terug ho maar. Hij is jullie topscorer aller tijden of je hem mag of niet hij zal altijd in de geschiedenisboeken staan van Real Madrid. Bij Barcelona zou hij ongetwijfeld ook een mooie afscheid krijgen net als Xavi, Puyol, Guardiola, Iniesta etc

Overigens vraag ik mij af of jij vaak met jouw mede fans uit Spanje praat. Want ik reis regelmatig door de wereld en o.a. Spanje en veel Madrista's zien hem als een club legende.ik moet ook wel zeggen dat er een groot verschil is tussen voetbal fans op voetbalzone, en fans van de land van herkomst. Dat geldt voor meedere clubs overigens.

11 december 2018 om 15:02

Medalofhonor, Dus in jouw ogen moet een Madridista een slaaf zijn...rn altijd maar accepteren hoe hij wordt behandelt. Echt bizaar hypocriet. Je mag dus nooit de waarheid zeggen.

11 december 2018 om 14:01

Gelukkig ziet de meerderheid van de echte madridista hier jou ook niet als madridista...

11 december 2018 om 16:04

Echte madridista moet er om lachen ....Welke speler is volgens jou een echte madridista,als Sergio ramos paar jaar geleden geen salarisverhoging kreeg,dan zou hij nu voor united spelen....

11 december 2018 om 16:09

Gelukkig gedroeg Real zich wel goed tegenover Casillas etc.

Solari doet dit slim en gaat niet echt in op de woorden van Ronaldo. Ondanks dat je op papier gewoon meedoet om alle prijzen, zie ik het dit jaar somber in voor ons. Perez heeft grote fouten gemaakt en moet dit in de zomer gaan herstellen. Hazard en Icardi moeten sowieso gehaald worden. Ook een nieuwe verdediger moet erbij, want verdedigend gaat het super slecht. Vers bloed moet erbij komen! Alleen zo kunnen we de komende jaren weer succes vieren.

Real Madrid is zakkeijk en kil. Kennelijk voelde hij geen warmte binnen de club. Met name met Perez had hij een afstandelijk verhouding. Ook de fans die je na een keer balverlies uitfluiten straalt geen warmte uit. Als Ronaldo verkeerde bal speelt bij Juve klappen en moedigen de fans hem aan bij Real floten ze hem regelmatig uit. Juventus aan alles zie je dat het een familie club is. Soms schaam ik mij voor mijn club Real Madrid..

11 december 2018 om 14:05

Schamen voor Real Madrid? Wauw, iedereen weet dat je een Ronaldo-fan bent, je bent ‘fan’ van Real geworden sinds 2009 en nou is je idool weg en vuur je Real Madrid, niemand is groter dan Real onthoud dat.

11 december 2018 om 15:23

Wat is er mis met fan worden van Real Madrid vanaf 2009? Net als iedereen, begint de liefde ergens. Zo zijn der ook veel Madrista geworden in de tijd van Ronaldo9, Figo, Beckham, Roberto Carlos... Zijn hun dan ook allemaal fake? Snap nooit waarom er denigrerend wordt gedaan naar ‘Fans vanaf 2009’ waar overigens niks mis mee is. Verder heeft Real Madrid (Perez) de laatste paar jaren zijn atleten als product behandeld. Een Pepe, Raul, Iker, en ook nog is Cristiano die via de achterdeur vertrekken. Dat dit bepaalde Madristas opvalt, wilt nog niet zeggen dat zij geen echte Madristas zijn. Ook reageert Solari heel volwassen hier, alleen is het algemeen bekend dat Juventus meer een familie club is dan Real Madrid.

11 december 2018 om 17:25

Jouw clubje real is kouder dan Antarctica, ze ontvolgen ze grootste legendes die bij Real speelde als ze weggedaan, walgelijk dat Real Madrid. Als je kijkt hoe ze met Raul en Cassilas zijn om zijn gegaan, en nu Ronaldo.

11 december 2018 om 14:49

Volgens medalofhonor hier die zich de enige echte Madrista voelt, Is Ramos de echte Madrista.Volgens mij is het hem ontgaan dat Ramos in de tijd van V.Gaal ook op het punt stond om naar Man U te gaan en schoof hij zijn onvrede ook niet onder banken of stoelen.Zelf twijfel ik niet aan de integriteit van Ramos net zo min als die van Ronaldo.Het is alleen om diegene even tegen te spreken.

11 december 2018 om 15:11

Je zegt met name Perez? Volgens mij was het alleen met Perez met wie hij een afstandelijke verhouding had de laatste jaren bij de club. Voor de rest kon hij het met iedereen vinden denk ik. Als het gaat om Perez ben ik heel duidelijk. Hij heeft mooie dingen gedaan, maar ook heel veel fout. Dit jaar was voor mij ook de druppel. Zijn koppigheid zorgt er voor dat Real Madrid zo slecht gaat dit jaar en als er niks veranderd ook volgend jaar...

11 december 2018 om 15:30

Dumpte Juventus niet een zekere Higuain als grof afval in Milaan om Ronaldo te kunnen halen?

Ronaldo heeft hoogstpersoonlijk Real laten schitteren. Dus hij heeft wel het respect verdient om als madrista zijn mening te geven.

Ik kan mij heel goed voorstellen wat Ronaldo bedoelt. Als je eigen fans je meerdere keren lopen uit te fluiten terwijl je zo inzet voor je club lijkt mij dat ook niet fijn. Het mij erg opgevallen hoe vrolijk Ronaldo is momenteel bij Juventus. Die vrolijkheid straalt hij aan alles uit.

11 december 2018 om 18:43

Die zelfde fans stonden zijn naam te scanderen toen ze de CL-titel in Bernabeu aan het vieren waren, er werd door meer dan 70.000 mensen geschreeuwd ‘ Ronaldo blijf aub ‘ hij antwoorde met ‘ ik zie jullie volgend jaar weer ‘ je mag denken wat je wilt, ja de druk in Madrid is bizar hoog en de beste spelers zijn uitgefloten geweest maar is het niet bizar en triestig om 5 maanden Juventus beter te noemen dan 9 jaar Real? Als je zo ongelukkig was waarom ging je dan niet gewoon weg? Wie is dan de hypocriet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Getafe102
5.Cádiz100
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller51
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller20
T. CourtoisKeeper50
M. DíazAanvaller00
CarvajalVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

2 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren