Ten Hag: ‘Dat hij klein is, is het enige minpuntje dat ik kan bedenken’

Maandag, 10 december 2018 om

André Onana viel zaterdag geblesseerd uit tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle en de doelman is een twijfelgeval voor het Champions League-treffen tussen de Amsterdammers en Bayern München van aanstaande woensdag. De Kameroener werd in Zwolle vervangen door Kostas Lamprou, die zich moest haasten om op tijd klaar te zijn om erin te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Kostas Lamprou een geschikte vervanger voor André Onana?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door paok4religion)

Ik hoop toch echt dat Onana er woensdag weer bij is.. Bij Lamprou ga ik toch met samengeknepen billetjes de wedstrijd in.

10 december 2018 om 15:19

Ik ben het met je eens, maar de wedstrijd van Woensdag is niet eens het belangrijkste. Ik heb liever dat Onana woensdag uit kan rusten en we verliezen dan dat hij wel speelt en vervolgens een een paar weken later weer (en deze keer zwaarder) geblesseerd raakt. Weet iemand meer over Kotarski? Zou die eventueel al toe zijn aan Ajax 1?

10 december 2018 om 15:27

Hoeft niet. Lamprou heeft altijd uitstekende reddingspercentages. Het ziet er wat raar uit als een kleine keeper onder de bal doorduikt, maar dat gebeurt ook genoeg lange keepers, die dan weer statiger zijn of minder sprongkracht hebben.

10 december 2018 om 15:51

Lamproe is een belachelijke back-up voor een club als Ajax. Hoe kan men aan zoiets komen. Jeroen Verhoeven was het toppunt maar dit kan toch ook niet. Die tegengoal tegen Zwolle was gewoon houdbaar en bij elke corner loopt hij te twijfelen om uit te komen ja of nee. Echt een waardeloze keeper in meerdere opzichten. Slecht, geen restwaarde, oud Feyenoord en dus weinig sympathie bij de achterban . Dat ten Hag hem zo moet verdedigen zegt heel veel.

10 december 2018 om 16:20

Mijn frustratie bij die tegengoal was dat een echt goede keeper die had kunnen pakken. Onana is zo'n echt goede keeper die ik die bal had zien pakken en dan is het toch even zuur dat hij er net af was gegaan met een blessure. Maar ik denk dat de meeste tweede keepers die bal niet hadden gehad en dat dat niet gelijk betekent dat Lamprou een waardeloze tweede keeper is.

10 december 2018 om 18:05

@kasteelheer
Ja helemaal met je eens. Schrijnend dat als je zoveel geld hebt je bij deze "dwerg" uitkomt.
Ik zie liever Verhoeven keepen dan Lamprou. Je was bij Verhoeven altijd verzekerd van een hoop vertier. Scoorde zelfs voor Utrecht ooit een wereld goal tegen Almere City. En er stond wel wat in de goal. Dat kan je bij Lamprou niet zeggen. Elke corner loopt het dun door je broek of hij er wel bij kan. Toch vreemd dat het beleid dit aspect niet ziet. Rond uit schandalig eigenlijk

10 december 2018 om 18:07

Hij ligt wel heel goed in de groep echt een motivator. Bij kleine keepers moet ik altijd aan luciano van fc groningen denken die toch de zilveren schoen heeft gewonnen.

10 december 2018 om 19:04

@hansje: Serieus dat je Verhoeven noemt is echt een grap die mag de veters van Lamprou niet eens strikken.

10 december 2018 om 21:57

@bjp79
Ik reageerde op kasteelheer die het over Verhoeven had.
Maar waarom vind je dat Verhoeven de veters niet mag strikken van Lamprou?
Hij heerste wel in zijn eigen 5 meter en ik weet nog dat Ajax het vaak moeilijk tegen hem had toen hij bij Volendam speelde.zo slecht was hij helemaal niet. En met zijn postuur kon hij ook goed zijn goal verkleinen.
En ja.....de man kon bij mij ook weinig fout doen moet ik eerlijk bekennen. Kan me ook eigenlijk niet eens een blunder van hem herinneren.....en zo ja dan zei hem dat vergeven

10 december 2018 om 15:37

Het eerste wat Marc wat mij betreft mag gaan doen met al die centjes. Een betere reservekeeper halen. Ik vind Lamprou dus echt niet van het niveau waarmee je aan kunt komen in de CL.

10 december 2018 om 17:36

Van Leer is jullie 2e keeper eigenlijk toch? Alleen die hebben ze verhuurd.

Ten Hag zal geen eigen speler afvallen maar als hij eerlijk zou zijn zou hij moeten zeggen dat Lamprou er eigenlijk geen klote van kan, dat zijn geringe lengte alleen maar voor onrust zorgt in de verdediging en dat het totaal bezopen is dat hij voor Ajax mag spelen.
Als Lamprou tegen Bayern gaat spelen kan Ajax het wel schudden voor de eerste plek.
De positie van reservekeeper heeft Overmars waardeloos geregeld.

10 december 2018 om 15:41

Voor iemand die er "geen klote van kan" heeft hij best al veel eredivisie wedstrijden gekeept. En voor zover ik me kan herinneren waren de kritieken meestal positief. Nu moet hij Onana vervangen en kan er ineens niets meer van. Het is lastig een van de betere keepers te vervangen. En ja hij is minder. Logisch anders was hij eerste keeper. Maar keepen kan hij echt wel.

10 december 2018 om 16:14

Voor Willem 2 wellicht een goede keeper maar voor Ajax een clown op goal.

10 december 2018 om 15:44

Waar zouden we toch zijn zonder azijnpissende forum analisten zoals jij.

Lamprou is een prima lijnkeeper met zeer goede reflexen. Idd hij is klein en hoge ballen gaat hij regelmatig onderdoor maar verder een prima reserve keeper.

Ik zie hem al staan woensdag, tussen Lewandowski en Boateng bij de corners. Ik mag toch hopen voor Ajax dat Onana snel genoeg hersteld is.

Maak me zorgen om Onana wanneer ik deze lof lees. Hoewel lengte niet het enige belangrijke is voor een keeper is 1,76 natuurlijk wel erg klein. Haast onmogelijk om dat gebrek aan lengte te compenseren met reflexen en inzicht.

Hopelijk is Onana snel weer fit, vooral in de competitie staat de druk er flink op en mogen we geen punten laten liggen.

10 december 2018 om 15:31

Campos, Jongbloed, Higuita. Kan best.

10 december 2018 om 15:33

"haast onmogelijk"

Volgens mij bevestig je dat door een paar namen te benoemen

Lamprou heeft in ieder geval niet de kwaliteiten om dat gebrek aan lengte te compenseren, lijkt me vrij duidelijk.

10 december 2018 om 17:07

Moet ik nou een eindeloze lijst gaan maken van keepers? Beetje onrealistische eis. Daarnaast zijn er niet zoveel kleine keepers.
Campos was 1.65 meter. Is jarenlang dragende kracht van Mexico geweest. Lamprou wordt meer op zijn lengte beoordeeld dan op zijn prestaties.

10 december 2018 om 17:39

Er is een goede reden dat er niet zoveel kleine keepers zijn. Dat is juist het hele punt.. Bovendien is Campos alweer de 50 gepasseerd, lijkt me amper een goed voorbeeld om een keeper vandaag de dag te beoordelen afijn.

Lamprou is voor Ajax een degelijke tweede keeper niet meer en niet minder. Daar doet zelfs een A4 met kleine keepers geen verandering in brengen.

Lamprou dit, Lamprou dat. Hij keepte bij Willem II gewoon erg goed en zelfs daar kreeg hij bij vrijwel elk tegendoelpunt het verwijt over zijn lengte. Met zijn spel heeft hij de transfer naar Ajax verdiend. Bij zijn invalbeurt heeft hij het ook gewoon goed gedaan. Alsof Onana of Zoet nooit fouten maken? Alsof een lange slungel van 2+ meter altijd vlot genoeg is om ballen bij de grond tegen te houden?

Lamprou straalt veel rust uit, voetbalt zeer goed mee en zijn uittrap is ook goed. Daarnaast is het een erg goede lijnkeeper en 1 op 1 van zeer hoog niveau. Nou moeten we niet doen alsof het een midget is in de voetbalwereld. De meeste voetballers zijn van zijn lengte en een enkeling is rond de 1m90. Hij mag zijn handen gebruiken en komt daardoor geheid hoger dan welke verdediger dan ook.

Maar ja, eens in de zoveel keer gaat er een boogbal over hem heen die een iets langere keeper zou kunnen hebben. Hij zelf houdt weer andere ballen tegen aan de grond die ik een hele lange keeper niet zie tegenhouden.

Er wordt zeer denigrerend gedaan over de kwaliteiten van Lamprou. Het is iemand die veel tegenhoudt, iemand met nadelen maar zeker ook zijn voordelen. Wat Ten Hag hier zegt verwoordt het perfect.

10 december 2018 om 15:44

"er wordt zeer denigrerend gedaan over de kwaliteiten van Lamprou"

Kwestie van slechte opvoeding ofzo. Niet normaal wat mensen soms uitkramen als iets ze niet zint.

10 december 2018 om 17:04

Juga, ben het met je eens. Dat gezever de hele tijd. Ajax is geen Barça die een Cilissen op de bank heeft zitten. Lamprou heeft het prima gedaan bij Willem II. Hij heeft natuurlijk zijn tekortkomingen, maar anders was ie wel eerste keeper geweest. Maar voor een tweede doelman iemand met zoveel ervaring hebben is prima. Hij heeft superreflexen, kan goed meevoetballen, heeft een onwijze winnaarsmentalitiet en bewijsdrang, wat bij hem vaak het beste naar boven brengt. Laten we hem steunen ipv zo makkelijk af te kleineren (goede woordspeling?!). En laat hem het maar laten zien. Kzie Onana ook nog twee ontzettende fouten maken tegen Benfica. Maar omdat ie de laatste pakt, is ie een held. Anders had ie ook heel veel gedoe over zich heen gekregen. Maar zoals De Ligt toen al zei: 'ondanks zijn fout, blijven we hem steunen. Makkelijk praten misschien omdat ie de laatste pakt'. Nou, laten we Lamprou net zo steunen. Heeft ie ook veel meer aan.

10 december 2018 om 17:42

Erg goed is overdreven. In die tijd maakte hij in sommige wedstrijden ook echt gignatische blunders onder andere tegen Feyenoord. Hij is gewoon zwak bij hoge ballen, dat weet de tegenstander en de 10 teamgenoten voor hem ook waardoor zij meer / minder vertrouwen krijgen bij standaardsituaties. Ook straat hij helemaal niet veel rust uit, wat een onzin zeg! Hij heeft inderdaad wel aardige reflexen en is katachtig waardoor hij zijn gebrek aan lengte wel wat kan compenseren maar nog steeds niet genoeg. Je hebt als keeper gewoon langere armen nodig in iedere situatie. Er zijn misschien 3 of 4 keepers uit de eredivisie minder dan hem en dan ben je naar mijn mening gewoon te slecht voor. Het zegt eigenlijk ook wel genoeg dat destijds niemand hem wilde toen die transfervrij was en hij pas na een paar maanden clubloos te zijn geweest Ajax nog wel een 3e keeper nodig had. Al met al een matige keeper en als Ajax supporter zou ik niet blij zijn als hij Onana voor een langere periode moest vervangen.

10 december 2018 om 17:48

Ik ben het helemaal eens met je betoog. Oke 176 is wel echt klein, zelfs onder de kleine keepers, maar dat argument houd wat mij betreft geen stand als hij gewoon bewezen heeft bij meerdere ploegen in de ED wat hij kan. Niet vergeten dat we het hier over een reservekeeper hebben. Hoe zeker is het dan dat bijvoorbeeld Eloy Room deze bal had gehad? (Reserve PSV)

11 december 2018 om 14:26

"maar dat argument houd wat mij betreft geen stand als hij gewoon bewezen heeft bij meerdere ploegen in de ED wat hij kan."

Hier breng ik graag tegen in dat de maatstaf en de norm bij Willem II, en bij vele andere eredivisieclubs, uiteraard én vanzelfsprekend een andere is dan de norm die geldt voor Ajax en Psv.

Sorry, maar alles wat er wordt gezegd over Lamprou is gewoon waar. Prima doelman, mooi ereflexen, goede reddingen, etc. maar Ajax en PSV hebben een topkeeper nodig. Die moet gewoon bij de besten van Nederland behoren. Ook de reserves. Ajax verspeelde paar seizoenen geleden bijna de landstitel omdat Verhoeven moest keepen. PSV is ooit hetzelfde gebeurd toen Van Breukelen langdurig geblesseerd raakte en de toen piepjonge en volledig onervaren Patrick Lodewijks toen in de goal moest. Dat kostte PSV ook bijna de titel.

Dus nee, sterke doelman voor Willem II is niet vanzelfsprekend goed genoeg voor Ajax of Psv. En om in te haken op wat je stelt over Room, dat is exact mijn punt! Eloy Room, zoals die dwarrel van een Pasveer, dat is niet het PSV niveau. Zoals Waterman, Sinouh en Tyton dat ook niet waren.

11 december 2018 om 22:22

In de ideale wereld heb je natuurlijk nog een gelijkwaardige speler op de bank voor elke positie, maar zo werkt dat natuurlijk niet he? Is er een waardige vervanger voor L de Jong bijvoorbeeld op 9 bij Psv? Het liefst ook nog van een jaar of 19 zodat hij gelijk met oog op de toekomst nog lekker veel kan opleveren wanneer je 1e keus vertrekt..

Ik moet je helaas uit die droom helpen, want hoewel dat natuurlijk ideaal is, is zo'n situatie nauwelijks te managen. De enige club die ik de afgelopen jaren dit keepers-ideaal heb zien hanteren is Real Madrid, zo uit mn hoofd. Wanneer een speler goed (genoeg) is, wil deze gewoon spelen en anders vertrekt hij. Mocht dat niet zo zijn dan heb je altijd nog de media die constant op je lippen zit en je vraagt naar je situatie en of je wel tevreden bent en daarmee toch ook wel een beetje dat gevoel uitlokt.

Nee, ik blijf erbij, Lamprou is fine voor op de bank. Zeker met een Onana die nauwelijks last heeft gehad van blessures. Geen morrende 2e keus die er alles aan doet om te spelen, maar juist iemand die zo'n jonge keeper juist volledig steunt en helpt waar nodig. Lamprou afdoen als een prutser is gewoonweg raar imo, want hij heeft op dit niveau, wat jij aankaart, helemaal niet laten zien dat hij het wel/niet aankan. Een niveautje lager heeft hij dat wel gedaan en daarmee dus ook deze stap naar de bank van Ajax verdient.

Dat Lamprou klein is, mag denk ik geen verrassing zijn.
Ik snap het gepiep niet zo. Natuurlijk is je eerste doelman beter, maar Lamprou is een prima keeper.

10 december 2018 om 15:47

Prima 2e keeper in ieder geval. Snap dat gezeur om 2 gelijkwaardige keepers niet zo goed. Je 2e keeper speelt zelden een wedstrijd dus erg lastig om een goede keeper te vinden die een jaar lang voor 2e viool wilt spelen.

"ik schampte erlangs met mijn vingers. Dat was niet genoeg."

Oftewel: als hij een beetje langer was geweest, dan had hij 'm wel gehad.

Lamprou is simpelweg echt te klein om op niveau te keepen. Ongeacht hoe goed je reflexen of je sprongkracht ook zijn, er zullen altijd ballen zijn die je niet bij kunt, terwijl een keeper van normale lengte (minstens 1 meter 85) 'm eenvoudig had kunnen pakken. Je komt gewoon minstens tien centimeter reikwijdte tekort.

10 december 2018 om 18:22

Dat is inderdaad precies het probleem en voor Ajax is het treurig dat dit probleem binnen 5 minuten nadat ie erin was gekomen alweer aan het licht kwam. Heel Nederland weet dit al jaren met hem en toch is Ajax zo dom om hem 2e doelman te maken.

Heb het even opgezocht - ik dacht dat er 'klein Voor EEN Keeper" bedoeld werd. Nee hoor. 1.76 - echt klein!

10 december 2018 om 18:17

Zo klein is dat toch niet? Voor een keeper op topniveau inderdaad wel, maar verder is dat toch gewoon een vrij normale lengte.

10 december 2018 om 19:25

25 percentiel in Nederland. Zelfs voor Griekse mannen is het 1 cm onder het gemiddelde.

Tuurlijk, het is geen dwerggroei. Maar het zit bijna een standaard afwijking onder het Nederlands gemiddelde. Dat is gewoon niet groot.

10 december 2018 om 19:57

Ik ben zelf 1,75 dus vandaar dat ik het waarschijnlijk als normale lengte zie 😂😂

11 december 2018 om 14:29

Gemiddelde Nederlandse man is 182,5 cm. Lamprou, van Griekse komaf, zit daar dus nog een stuk onder ja.

Laat Lamprou lekker keepen, zondag over een week; Utrecht-uit heeft Ajax Onana écht nodig

Allemaal onzin. Als lengte bepalend is, moeten ze de keeper van Emmen halen.!!!!

10 december 2018 om 16:06

Het is geen onzin.

Alle keepers van het Nederlands Elftal van de afgelopen 30 jaar:

De Goeij 197 cm
Stekelenburg 197 cm
Van der Sar 196 cm
Krul 193 cm
Snelders 193 cm
Westerveld 191 cm
Moens 190 cm
Velthuizen 189 cm
Zoet 189 cm
Van Breukelen 188 cm
Timmer 188 cm
Cillessen 187 cm
Menzo 187 cm
Hiele 185 cm
Waterreus 185 cm
Boschker 184 cm
Vorm 183 cm
Vermeer 182 cm

Oftewel: van de 18 keepers die sinds 1988 in Oranje hebben gestaan, was zelfs de kleinste nog altijd 6 cm langer dan Lamprou. Zou het toeval zijn dat ze allemaal langer waren, of zou dat toch een reden hebben?

10 december 2018 om 16:25

Grappig, ik kom er door jouw reactie achter dat Ruud Hesp nooit een A-interland gekeept heeft. Lengte overigens: 195cm

10 december 2018 om 16:46

Je kunt het je anno 2018 niet meer voorstellen, maar Ruud Hesp was twee jaar eerste keeper van Barcelona en heeft desondanks inderdaad nooit een A-interland gespeeld.

10 december 2018 om 16:55

Erger nog hij hield klasbak Vitor Baia zelfs op de bank. Vond hem persoonlijk toch wel beter.

Woensdag is een wedstrijd voor de eer. Eerste of tweede in de poule is niet zo belangrijk als de komende competitie wedstrijden. Wanneer je die verliest ga je met een grote achterstand de winter in.

10 december 2018 om 16:28

Eerste of tweede in de poule is juist heel belangrijk. Ik voorzie namelijk best wel kansen tegen de meeste nummers 2, maar slechts weinig kansen tegen de groepswinnaars. Obama op doel dus, al is het met pijnstillers. In de winterstop goede reservekeeper halen.

10 december 2018 om 16:30

Onana dus...

10 december 2018 om 16:38

Natuurlijk is het belangrijk om 1e te worden in de Champions League. Echter zijn we al geplaatst en is landskampioen worden ook een topprioriteit. Dan liever geen risico's nemen en die punten in de competitie weer binnenhalen mijn inziens.

Moet er niet aan denken dat Onana zijn hamstring afscheurt in de wedstrijd tegen Bayern..

En aan die corner ging toch echt geklungel van de Jong vooraf. Hoor ik niemand over ..

10 december 2018 om 16:18

Haha sommige mensen verwachten nu alleen nog maar perfecte wedstrijden van Frenkie en dat hij daarbij ook nog gaat scoren en assists gaat geven om zijn transfersom van 75 miljoen waar te kunnen maken. Maar wees realistisch, hij is nog steeds pas 21 jaar en zal al lerende nog steeds fouten blijven maken. Maar ook dat is onderdeel van zijn verdere ontwikkeling als speler. Het staat buiten kijf dat hij een exceptionele speler is.

10 december 2018 om 17:55

Dat mensen opeens in offensief opzicht gigantische cijfers verwachten vind ik ook maar raar.
Echter kun je er niet omheen dat die jongen gezien zijn positie die bal nooit mag weggeven op die plek in het veld. Lamprou(!) red hem daar in eerste instantie, maar dat kun je de Jong zeker wel kwalijk nemen.

update: Ajax en Bayern hebben samen besloten dat, bij afwezigheid van Onana, Ajax met een kleiner doel mag spelen.

Ik ben niet zo gecharmeerd van Lamprou en vind hem maar een modale keeper die niet Ajax waardig is. Wat mij betreft het jeugdige talent Kotarski naar voren halen en kijken naar een andere Keeper.

Die bal was niet te hoog. Hij zat er gewoon naast. Hij sprong te ver met zijn handen naar de zijkant terwijl de bal meer maar binnen was. Lengte kan je inderdaad compenseren als keeper maar dan moet je met je voeten naar voren bewegen precies op timing als het schot of de kopbal wordt gelost. Iets dat hij ook niet heeft. Dan blijft er dus niets over.

dat minpuntje zorgde wel voor de tegengoal afgelopen zaterdag. geef de jeugd maar de kans. dit is gewoon lachwekkend.

Het is wel het minpuntje wat hem totaal ongeschikt voor Ajax maakt. Voor de rest is er inderdaad weinig mis met hem, maar door zijn gebrekkige lengte loop je wel een flink risico op onnodige tegentreffers met hem. Dat hebben we zaterdag meteen kunnen zien.

Voor een reservekeeper is Lamprou simpelweg een uitstekende optie. Iets te kort voor een keeper? Wellicht, maar (mede) daarom is hij ook niet eerste keus. Als Boer op goal stond, was ik ook huiveriger dan met Cillessen / Onana. Ajax heeft niet het budget om even een Keylor Navas of Cillessen achter de hand te hebben.

10 december 2018 om 19:40

2 keepers van hetzelfde niveau is natuurlijk ook zonde van het geld natuurlijk. Maar je moet toch verwachten dat de reserve keeper van Ajax minstens een basisspelers zou zijn bij de nr 6-12. Dat zou Lamprou niet zijn als we eerlijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

22 fans
Keeper, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren