Cristiano Ronaldo: ‘Misschien heeft Lionel Messi mij wel meer nodig’

Maandag, 10 december 2018 om

Cristiano Ronaldo maakte afgelopen zomer na negen jaar bij Real Madrid de overstap naar Juventus en de Portugees kent vooralsnog weinig aanpassingsproblemen in de Serie A. In zijn eerste vijftien competitiewedstrijden was hij goed voor tien doelpunten en zes assists en in de Champions League voegde hij hier nog eens een goal en een assist aan toe. De aanvaller wijst echter ook op zijn ploeggenoten als hij de vraag krijgt hoe het komt dat hij zo snel is gewend aan een nieuwe omgeving.

“Het is niet goed om specifiek iemand eruit te lichten, maar ik kan wel zeggen dat dit de beste groep is waarmee ik ooit heb samengespeeld. Hier zijn we een team, terwijl elders sommige spelers het idee hebben dat ze groter zijn dan de anderen. Hier bevindt iedereen zich op hetzelfde niveau, blijven we nederig en willen we winnen”, vertelt Ronaldo in gesprek met La Gazzetta dello Sport. “Als Paulo Dybala of Mario Mandzukic niet weten te scoren, zijn ze nog steeds blij en zie je ze lachen.”

“Voor mij persoonlijk is het mooi om dat verschil te voelen. Bij Madrid zijn de spelers ook nederig, maar hier krijg ik dat gevoel nog meer. Het is hier erg anders dan in Madrid, we voelen ons hier meer als een familie”, vervolgt hij zijn verhaal. De kans bestaat dat Ronaldo de Koninklijke tegen gaat komen met zijn nieuwe werkgever in de Champions League: “Daar denk ik niet aan, het kan me niets schelen. Ik wil winnen met mijn club, ik vergeet mijn verleden niet maar mijn focus ligt nu bij Juventus.”

Sinds de komst van Ronaldo naar Turijn wordt La Vecchia Signora ook in verband gebracht met andere spelers van Real Madrid. De 33-jarige aanvaller weet echter niet of er voormalige ploeggenoten zijn die in de toekomst de overstap zullen maken: “Ik zie dat er geschreven wordt over James Rodríguez, Gareth Bale en Marco Asensio, maar om eerlijk te zijn heeft Juventus geen andere spelers nodig. Je zou dit met de voorzitter moeten bespreken, ik weet niet hoe het in de toekomst zal lopen. Marcelo is geweldig, de deuren staan natuurlijk altijd open voor geweldige spelers en Marcelo is daar een van.”

Naast spelers van Real Madrid werd Ronaldo ook gevraagd naar zijn eeuwige rivaal Messi. De 154-voudig international van Portugal laat echter weten dat hij de confrontaties met de sterspeler van Barcelona vooralsnog niet enorm mist: “Misschien mis ik hem een beetje, maar wellicht mist hij mij wel meer. Ik heb in Engeland gespeeld, in Spanje, Italië, Portugal en met de nationale ploeg, terwijl hij nog steeds in Spanje zit. Misschien heeft hij mij wel meer nodig. Het leven is voor mij een uitdaging, daar hou ik van en ik hou ervan om mensen gelukkig te maken. Ik zou graag zien dat hij op een dag naar Italië zou komen en zoals ik de uitdaging aanneemt. Als hij daar gelukkig is, respecteer ik dat echter ook. Hij is een fantastische speler en een goed persoon, maar ik mis hier niets. Dit is mijn nieuwe leven en daar ben ik blij mee.”


Poll

Denk jij dat Lionel Messi ooit nog voor een andere club dan Barcelona zal spelen?


Gerelateerd

174 reacties (laatste reactie door marc juventus)

Lekker misleidende titel weer. Een klein, volledig irrelevant gedeelte van dit stuk uit z'n verband rukken en als titel gebruiken. Klasse werk.

10 december 2018 om 13:16

Stop nou eens met dat eeuwige gejank over de titel. De titel staat in de tekst en het heeft als doel om lezers aan te trekken..

10 december 2018 om 14:45

Het heet een kop. En de kop heeft als doel de essentie uit de tekst te vatten. Dat is in ieder geval het primaire doel. Het tweede doel is aanlokkelijk te zijn voor de lezer.
VZ heeft die twee dingen omgedraaid in dit artikel, of sterker nog, het primaire doel is compleet genegeerd.

10 december 2018 om 14:53

Dit is gewoon provoceren van de redactie. Genoeg mensen hier die dan gaan reageren zonder het artikel te lezen en hun reacties verwijderd zien worden, punten zien verdwijnen en mogelijk zelfs een ban oplopen (lees: laatste is wel hun eigen fout of course). Dit heeft niets meer met een kop van een artikel te maken; puur sensatiezoekerij.

10 december 2018 om 15:34

Het is geen provoceren, het is gewoon een vorm van marketing. Als mensen deze uitspraak van Ronaldo in de kop zien, willen mensen graag weten in wat voor context die uitspraak gedaan is. Meer clicks betekent meer inkomsten. Met die extra inkomsten worden vaak weer leuke dingen gedaan, zoals exclusieve interviews of leuke randverhalen. Dan kunnen mensen wel iedere keer gaan zeuren over de titel en punten aftrek/bans krijgen, maar je kunt het ook gewoon negeren of de website niet meer bezoeken. Voetbalzone hoeft zich toch niet door een paar nietszeggende reageerders te laten vertellen hoe ze hun artikelen moeten samenstellen? Er zit een duidelijke strategie achter en dat heb je te accepteren als bezoeker.

10 december 2018 om 17:31

@daviddeinbijna volledig met je eens maar dan moet je ook zo zijn dat je de bezoekers kan laten reageren zonder censuur. Als je het op een bepaalde manier wilt doen moet je het ook de regels van die keuze volgen anders sla je de plank mis. Als je hier komt dan weet je gewoon dat de gebruikers 12 jarigen zijn die amper weten dat de bal rond is maar geef het dan echt entertainment en ga niet censureren, daar krijg ik wel de kriebels van. Kan ook kiezen om niet te komen dat ben ik met je eens maar kan ook kiezen om wel te komen en mijn mening geven, allemaal keuzes

Even een mooi voorbeeld voor veel jonge jongens hoe je volwassen met interviews om gaat en toch eerlijk blijft.

10 december 2018 om 12:47

Ronaldo het goede voorbeeld? Die vent is een gigantische narcist. Deze uitspraken zijn toch lachwekkend. Als iemand zichzelf belangrijker vindt dan het team, is hij het wel. En dan ook nog even zijn vorige team afvallen... typisch gedrag weer van een vedette die voor de adoratie nu in het perfecte land zit! Geweldige voetballer, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

10 december 2018 om 13:13

Echt? Is hij daarvoor berecht dan? Wist ik niet joh.

10 december 2018 om 15:12

@romarky

als iemand keer op keer bewijst dat hij onmisbaar is in een team is het Ronaldo ook wel. verder schijnt Messi bij Barca ook een hele hoop te bepalen, vind je dat dan opeens ook een narcist? ik niet namelijk.

het is logisch dat spelers van deze statuur bij een club meer in te brengen hebben als alleen hun aandeel op het veld. je praat hier over twee levende legendes

10 december 2018 om 15:13

Meer een mooi voorbeeld van een persoon met een plaat voor zijn kop. Als iemand niks kan zeggen over anderen die individualistisch bezig zijn is het Ronaldo wel.

Toch moet je hem dat nageven. Hij heeft het echt overal laten zien en Messi alleen in Spanje. Ik ben het wel met hem eens, verleg je grenzen en neem een risico. Misschien dat Messi Ronaldo helemaal aan flarden speelt, misschien ook niet. Toch hebben ze elkaar wel nodig om met het maximale er uit te persen ja. Messi heeft geen concurrent meer in Spanje, Ronaldo heeft er geen in Italie

10 december 2018 om 12:39

Onzin. Hij heeft de top 6 van de PL helemaal kapotgemaakt. De top 3 van Italië (Juve, ACM, Roma) kapotgemaakt. Heeft 4x de CL gewonnen. Maar Messi kan het alleen in Spanje.

10 december 2018 om 12:44

Hij heeft het toch alleen in Spanje laten zien? De CL spelen tegen Engelse topploegen is toch heel anders dan uit bij Burnely of een dergelijke club. Die hebben lekkere slagers. Haalt Messi het daar denk je? Hij heeft het alleen in Spanje laten zien dat is een fiet. Als Messi er zo vrede mee heeft dan is dat zo, alleen Ronaldo heeft het simprelweg in meer landen laten zien.

10 december 2018 om 12:45

Ik wil het hem wel in die competities zien doen, zonder Barcelona. Real heeft ook bijna alles wel een keer kapot gespeeld, maar dat team was ook beter dan Man. Utd.

10 december 2018 om 12:52

Wat voor reden is er voor Messi geweest om weg te gaan? Ronaldo speelde bij Sporting, niet echt de top dus een transfer was logisch. Bij United zat hij in een goed team, maar zeker niet de allerbeste team. Wel een CL titel, maar het was duidelijk dat united niet bij de absolute top behoorde dus er was weer een stap omhoog mogelijk en dat was real Madrid. Hij heeft hier niet voor niets het langst gespeeld want er was bijna niks hoger dan Madrid... en nu dachten ze bij real dat het op was met real en nu zit hij bij Juventus om af te bouwen. Leuk altijd het argument van overal laten zien, maar kijk ook eens naar de clubs waar hij speelde en waar Messi speelde. Barcelona behoorde tot de absolute top er was geen hogere stap en voor Ronaldo was het er wel. Als Ronaldo vanaf het begin een ster was bij Real en Real bij de absolute top behoorde dan zou hij daar ook niet weggaan. Welke ster speler zou een transfer maken omlaag?

10 december 2018 om 12:55

Blaugrana, heb het al eerder gezegd, maar het laten zien tegen Engelse ploegen met Barca vs in de PL zijn 2 extreem verschillende zaken. Dat betekent niet dat hij de PL niet kapot kan spelen, maar wat jij nu zegt gaat gewoon niet op

10 december 2018 om 12:57

Die 'slagers' van Burnley gaan gewoon met knikkende knietjes terug de bus in als ze tegen Messi gespeeld hebben hoor.. Sommige mensen zijn de realiteit echt volledig kwijt. Messi heeft het vaak zat laten zien tegen Arsenal, Chelsea, United, etc. Denk je nou echt dat die wakker zou liggen van Burnley of Huddersfield Town? Dat is, net als Valladolid of Malaga, gewoon een speeltuin voor hem.

10 december 2018 om 13:04

Ja met Iniesta Suárez Neymar Alba en tig andere wereldspelers om zich heen. Dat is wel wat anders dan in een PL team spelen die niet 9.5 van de 10x de gedoodverfde favoriet is. Kijk maar naar Argentinië. Wil niet zeggen dat Messi niet een van de beste spelers ooit is maar er is niks mis met de argumenten die de leden boven je maken.

10 december 2018 om 13:04

@P9J7 Erg goed gezegd! FC Barcelona was al sinds 2006 (absolute) top met Messi, Ronaldinho, Eto’o en ga zo maar door. Dat werd gedurende de jaren vorderden alleen nog maar beter en beter. Waarom zou je dan in hemelsnaam weg gaan? Barcelona heeft niet voor niets de laatste jaren zoveel prijzen gewonnen. Daarbij verdient ie meer dan uitstekend, is Barcelona en Spanje heerlijk om te vertoeven... ik zou het wel weten !

10 december 2018 om 13:05

nou zet hem dan maar bij city neer...denk je dan echt dat hij anders presteert?

Ja...als hij bij burnley speelt scoort hij minder, maar dat zou ronaldo ook doen. Vrij logisch natuurlijk

10 december 2018 om 13:06

neutralefannl dus die slagers van burnley zijn moeilijker dan Vidic? Vidic was ook een slager, maar wel 1 die ook nog eens goed kon voetballen en verdedigen.

10 december 2018 om 13:13

@p9j7,

Neymar en daarvoor o.a. Ibrahimovich.

10 december 2018 om 13:16

Lees eerst eens goed wat ik zeg. Over spelen bij Burnley heb ik het al nooit gehad. Maar ja dat is wezenlijk anders. Manu wilde voetballen tegen barca. Als messi bij een PL club komt en hij moet uit naar Burnley dan weet je toch zelf ook wel dat het heel anders is dan tegen Manu wat zelf ook bovengemiddeld goed kon vvoetballen?

10 december 2018 om 13:22

@p9j7

Wat een lariekoek. United was in het seizoen 2007/2008 wel degelijk een van de beste teams ter wereld en hoorde bij de absolute top. Real Madrid was op dat moment bezig met een wederopbouw. Die speelden toentertijd met Huntelaar. Man UTD was toen meer absolute wereldtop dan Real Destijds. Pas later is dat volledig omgewisseld. Maar in 2008, 2009 en 2011 stond United CL finale.
Real is pas na Mourinho Europees weer echt als absolute top gaan mee tellen.

10 december 2018 om 13:28

Als je gewoon even logisch nadenkt kom je vast zelf ook wel tot de conclusie dat Messi in de PL gewoon 25 - 30 goals zou maken waarschijnlijk. Messi is (een van) de beste voetballer(s) ter wereld dus logischerwijs zal hij altijd in een team spelen waar hij omringt is door goede medespelers. Nou neem maar van mij aan dat als je Messi in het huidige Liverpool of Man City neer zet dat hij Burnley, Wba, Fulham en heel de rest van dat zooitje slagers gewoon finaal ondersteboven speelt hoor.

Ik snap werkelijk niet dat mensen kunnen denken dat dit niet zo zal zijn. "ja hij moet het maar met mindere medespelers laten zien" hoor ik dan. Ben je gek? Waarom zou hij bij FC Barcelona weggaan om bij een minder team te 'bewijzen' hoe goed hij is? Omdat Neutralefannl en Crmadrid7 hem dan wellicht meer gaan waarderen? Kom op man, deze man is een fenomeen, en ook in de PL, Serie A of Bundesliga zou hij in elke topploeg gewoon moeiteloos meedraaien en waarschijnlijk ook gewoon de absolute sterspeler zijn.

10 december 2018 om 13:35

Soms lees ik toch echt rare dingen hier. Je denkt oprecht dat als Messi bijv naar Manchester City zou gaan (waar zijn oude mentor Guardiola zit), hij moeite zou hebben met het spelen tegen een Burnley (waar City laatst nog 5-0 van won)? Met een beetje logisch nadenken snap je zelf toch ook wel dat dat een beetje vergezocht is?

10 december 2018 om 14:36

Messi heeft nauwelijks gescoord tegen Chelsea of op Engelse bodem. Was laatst tegen Roma ook onzichtbaar.

10 december 2018 om 15:08

Ronaldo vs Chelsea: 1 goal, 2 assists uit 15 wedstrijden
Messi vs Chelsea: 3 goals, 3 assists uit 10 wedstrijden

10 december 2018 om 15:11

''was laatst tegen Roma ook onzichtbaar''

hahaha ongekend dit he, speelt een mindere wedstrijd waar heel barca een offday had, word vervolgens een volledig jaar gewezen naar die ene wedstrijd, nemen jullie jezelf uberhaupt nog serieus? dat je uberhaupt de wedstrijd van roma benoemd die hoeveel maanden geleden is(?) zegt immers ook al genoeg.. gelukkig zijn er ook spelers die nog nooit een mindere wedstrijd hebben gespeeld..

nauwelijks op engelse bodem gescoord, 6 wedstrijden tegen Arsenal, 9 doelpunten en 1 assist, 10 wedstrijden tegen Chelsea 3 doelpunten en 3 assists, tegen city 6 wedstrijden. 6 goals en 2 assists, spurs 1 wed 2 goals , en united 4 weds 2 goals, heb zo even niet gekeken welke hij uit heeft gescoord, kan me alleen wel een wedstrijd herinneren in het emirates waar barca 0-2 won, door je raad het waarschijnlijk al, 2 doelpunten van Messi..

echt te lachwekkend voor woorden dat er ''voetbalkenners'''zijn die denken dat Messi het niet tegen een burnley zou kunnen, city wint ook ''gewoon'' met 5-0 van die ploegen, Messi laat spelers als boateng, Chiellini, Vidic, Ramos eruitzien alsof ze middelmaat zijn, maar tegen verdedigers die nog net niet over hun eigen voeten struikelen zou hij het niet tegen kunnen, klinkt logisch toch?

10 december 2018 om 16:52

Haha mooi, ik ben toch benieuwd wat van die jongens als ElFenomeno nou van die stats vinden. Doen alsof Messi er niks van kan tegen Engelse ploegen en dan blijkt ie gewoon gruwelijke stats tegen de voltallige PL top-6 te hebben.. Sja wat moet je dan nog zeggen he haha!

10 december 2018 om 12:41

Messi is juist een legende omdat die bij dezelfde club speelt voor heel zijn carriere. Iets wat deze tijd haast nooit meer voorkomt. Juist daarom vind ik niet dat Messi het ergens anders had moeten proberen. Dit is loyaliteit en dat is ook mooi

10 december 2018 om 12:56

En waar had hij heen gemoeten? Bijna elke stap zou minder zijn. Welke team is beduidend sterker en meer kans op prijzen dan Barcelona? Je gaat toch ook niet je dikke BMW inruilen voor een simpele Opel... maar van Opel naar BMW is dan wel weer logischer....

10 december 2018 om 13:07

Voor beide carrières valt wat te zeggen. Messi die sinds de jeugd van Barcelona zijn hele carrière daar blijft spelen en Ronaldo die steeds de uitdaging opzoekt. Ik ben stiekem ook wel een beetje blij dat ze niet meer in dezelfde competitie spelen, zodat de vergelijking veel minder wordt gemaakt tussen beide spelers.

10 december 2018 om 12:45

"messi heeft geen concurrent meer in Spanje, Ronaldo heeft er geen in Italie"

Zolang ze allebei nog actief zijn, zullen Messi en Ronaldo altijd concurrenten blijven. Zelfs al spelen ze niet meer in de competitie, mensen zullen altijd hun cijfers blijven vergelijken.

Sowieso zijn Messi en Ronaldo toch wel een beetje tot elkaar veroordeeld. Aan de ene kant hebben ze elkaar altijd een beetje in de weg gezeten (bijvoorbeeld: in de strijd om de Ballon d' Or werd Messi 5x tweede achter Ronaldo en Ronaldo 4x tweede achter Messi), aan de andere kant denk ik dat ze elkaar ook beter hebben gemaakt door steeds de lat weer wat hoger te leggen. Het is makkelijk om heel tevreden met jezelf te zijn als je drie keer scoort, maar als je grote concurrent er dezelfde avond vier inlegt, dan is dat toch weer een prikkel. En ik denk dat vooral Ronaldo daar stiekem toch veel motivatie uit heeft kunnen putten.

10 december 2018 om 12:46

Ja dat blijft zo'n kul argument. De 1 is een zlatan Ibrahimovic en de andere is een Paul Scholes of een Totti. Je hoeft je zelf niet overal te bewijzen. Messi speelt met niemand meer van hetzelfde team als 2006, 2007, 2008 hoor. Dus je kan het ook zo zien; hij heeft al in andere teams gespeeld.

10 december 2018 om 13:20

Jouw argument over een ander team is dan ook een kul argument, maar dat weet je zelf ook vast wel. Messi moet zichzelf ook niet overal bewijzen. Ik mag er toch wel op hopen/van dromen?

10 december 2018 om 12:52

Kan je mij misschien uitleggen waarom Messi ergens anders zou moeten gaan voetballen. en dan wel gekeken vanuit de persoon waar het om draait. Voor wie moet Messi weg bij Barcelona? Zodat de buitenwereld kan oordelen over wie er nou precies beter is dan de andere?
Omdat Messi als beste ter wereld gezien wil worden?

Ik begrijp niet waarom iemand zo nodig zijn grenzen moet verleggen en risico's moet nemen?
Als iemand zich gelukkig voelt ergens en hij presteert gewoon goed en hij ziet voldoende uitdaging, waarom moet hij dan weg?

Ronaldo en Messi zijn samen goed voor 28 doelpunten en 17 assist in 36 wedstrijden. Volgens mij gaat het prima zonder elkaar.

10 december 2018 om 13:01

Die hele discussie dat hij ergens anders moet voetballen om het te laten zien vind ik onzin. Desondanks moet ik wel toegeven dat ik heel nieuwsgierig ben hoe hij het zou doen in een ander team. Daarnaast kijk ik gewoon weinig La Liga meer, nu het niveau toch een beetje bedenkelijk is dit seizoen.

10 december 2018 om 13:18

Het is precies wat arsenal hier ook onder reageert. Hij moet absoluut helemaal niks. Het is meer iets waar ik van droom, misschien heb ik het verkeerd of ongelukkig verwoord. Als Messi gelukkig is bij Barca moet hij lekker blijven, maar het lijkt me zo gaaf als hij de gok gewoon waagt en het risico neemt om ook naar bijvoorbeeld Italie te gaan.

10 december 2018 om 13:33

Messi heeft Man United, Chelsea, laatst Spurs, Arsenal een van zn bekendste doelpunten nota bene en City helemaal vernederd met geweldig spel. Maar natuurlijk. Messi heeft Bayern kapot gespeeld maar nee natuurlijk messi kan het alleen in Spanje waar niemand kan voetballen. Heb je sinds 2005 voetbal gekeken of naar Messi gekeken i.p.v. alleen te kijken naar commentsecties?

10 december 2018 om 13:53

Heey kerel, ik kijk al sinds 2000 actief voetbal. In de CL heeft Messi het idd vaak laten zien tegen de ploegen die je noemt. Maar CL en BPL lijkt mij een gigantisch verschil. Je opladen voor 2 krakers tegen City of een potje uit bij Brighton, lijkt mij een gigantisch verschil. Dan kun je zeggen dat je in spanje ook ploegen hebt als Leganes en Espanyol, klopt. Maar ik vind het Engelse en Spaanse voetbal toch een wereld van verschil.

10 december 2018 om 14:24

West Ham - City 0-4
City - Southampton 6-1
City - Burnley 5-0
Cardiff - City 0-5
City - Fulham 3-0
City - Huddersfield 6-1

Slechts een kleine greep uit de potjes waarin het 'opladen' moeizaam verliep voor Manchester City dit jaar. Nu mag jij raden wat er was gebeurd als Messi in die wedstrijden bij City meespeelde. Juist ja, ze zouden die even dik of misschien nog wel dikker winnen en Messi zou een goal of tien maken in die 6 potjes.

Tuurlijk zit er verschil in speelstijl tussen de PL en Laliga, maar doen alsof Messi tegen zulke ploegen niet uit de verf zou kunnen komen is ronduit bizar. Als spelers als Sterling, Mahrez en G.jesus in zulke wedstrijden meerdere goals maken, denk je dan echt dat Messi dat niet zou kunnen? Hahaha, ik kan haast niet geloven dat je zoiets werkelijk meent als je al bijna 20 jaar voetbal kijkt...

10 december 2018 om 19:14

Messi hoeft helemaal niks te te bewijzen rn blijft gewoon bij barca.

Vertalen is ook een vak Het lijkt nu net alsof hij wat steekjes onder wat geeft maar dat is totaal niet zo Hij is juist altijd erg respectvol naar Messi en Zn oude teamgenoten Hij heeft het hier juist over de 'club' en supporters

Vage titel weer. Ronaldo zegt hier niks verkeerd. Kan wel begrijpen dat juve meer als familie aan voelt. Stuk minder druk ook dan real. Voor de rest denk ik dat messi helemaal niet bezig is met ronaldo. En ja als messi lekker zijn ding wil doen in barcelona dan moet ie dat vooral doen.

Mooie woorden,toch moeilijk om te zeggen over Real,waar je als speler en als team alles hebt kunnen winnen wat er te winnen viel. Vind zijn prestaties ook echt goed. Ik zie een andere Ronaldo als bij Real en hoewel hij bij Real outstanding was,ben ik trots en blij op wat deze 33jarige geweldenaar presteert bij Juve

Ronaldo en Messi in 1 team.. Al is het maar voor 1 wedstrijd

10 december 2018 om 12:59

Ik verwacht niet dat Messi ooit nog voor een andere club dan Barcelona zal spelen en Ronaldo gaat natuurlijk niet naar Barcelona. Maar er is in het verleden wel een paar keer een wereldelftal samengesteld voor een benefietwedstrijdje, dus wie weet...

10 december 2018 om 13:17

Verwacht het helaas ook niet nee. Maar natuurlijk weetje het nooit in de voetbalwereld. Als je me 3 jaar geleden zou vertellen dat je Neymar naar PSG ziet gaan en Ronaldo naar Juve, zou ik ook denken eeh oke? Haha. En anders zou zo'n benefietwedstrijd ook goed zijn. Gewoon 1x ff samen zien voetballen..

En dan noemen mensen mij een ‘troll’ omdat ik Ronaldo niet meer mag nadat hij vertrokken is via het achterdeur, die jongen sneert Real al sinds dag 1. Wat is dit nou weer voor opmerking? Is hij vergeten dat juist HIJ diegene was die niet kon lachen na een overwinning wanneer hij niet scoorde, juist HIJ niet blij was na de CL winst omdat meneer niet had gescoord. Ondankbaar gevalletje, bevestigd alleen maar waarom heel de wereld tegen hem is, overal waar hij komt is het geweldig. 0% respect jegens Real en daarom zal hij vergeten worden de narcist.

10 december 2018 om 12:41

Hier geef ik je wel gelijk. Ik zat ook met verbazing te lezen. Hoezo niemand denkt hier dat hij groter is dan de ander, Ronaldo voelde zich onsterfelijk bij Real, hij was de grootste ego..

10 december 2018 om 12:43

Vergeten worden? Ik denk dat jij juist niet moet vergeten dat zonder Ronaldo, Real Madrid nog steeds op zoek zou zijn naar La Decima.

10 december 2018 om 12:53

@consy, grappig maar wij wonnen la decima door Sergio Ramos en Ancelotti en niet door Ronaldo. Ik zal hem dankbaar zijn voor zijn diensten hoor, het was een wereld-prof die alles perfect deed maar gaat de boeken als de beste Madridista ooit terwijl hij dat niet is.

10 december 2018 om 13:06

@medalofhonor speciaal voor jouw reactie moest ik gewoon na jaren weer inloggen. Wat een idiote reactie. Door zijn goals was real nooit in de finale gekomen gap. Geen wonder dat meeste jou hier op VZ afkraken..

Het waren, carvajal, ramos, isco die begonnen met afkraken. Hij zal nooit vergeten worden.

10 december 2018 om 13:15

Wat een eer dat een ‘Madridista’ met een Ronaldo-profiel op mij gaat reageren nadat hij jaren lang niet was ingelogd... sorry Ramos en Ancelotti wonnen La decima voor Real, en ergens ook Di Maria. ‘Afkraken’ ze zeiden alleen dat ze hem niet missen? Afkraken is een groot woord.

10 december 2018 om 13:44

Ik word altijd zo moe van die medalofhonor altijd maar afgeven op Ronaldo.Hij doet het voorkomen alsof het maar een willekeurige speler is, die is vertrokken.Hij mag van mij alles schrijven wat hij wilt,maar dit lijkt meer op een aversie dan feitelijk.

10 december 2018 om 12:45

Dan moet ik je helaas toch mededelen dat Ronaldo als een van de allergrootste spelers de geschiedenis van Real in zal gaan en zo herinnerd zal worden. Ik snap ook niet waarom je als volwassen vent je er druk om zou maken. Ronaldo was een eigen b.v. die hing onder een miljardenbedrijf. Ik zou het niet te persoonlijk maken wat dat betreft. Het is niet alsof je jarenlange biljart-maatje je een mes in de rug heeft gestoken en nu in de kroeg aan de overkant bij de concurrent is gaan spelen toch?

10 december 2018 om 12:51

@ijsmuts ik vat het persoonlijk op omdat hij de boeken ingaat als de grootste en misschien wel de beste speler van Real ooit, maar het is simpelweg geen Madridista, het was niet mijn biljart-maatje maar zijn vertrek en nou deze sneren jegens Real Madrid voelt enorm zuur aan, het is simpelweg allemaal jammer.

10 december 2018 om 13:10

Als je had gezegd: voor mij is hij geen madridista dan had ik helemaal in je relaas mee kunnen gaan. Nu stel je echter algemeen dat hij vergeten zal worden... en daar ben ik het zeker niet mee eens.

10 december 2018 om 15:17

@medalofhonor

niet mee eens. hij heeft echt heel lang bij Real gespeeld en een heel groot aandeel gehad in de vele prijzen die ze samen hebben gepakt. wat had hij nog meer moeten bewijzen aan Real?

Perez was voor mijn gevoel ook niet erg rouwig om een eventueel vertrek van Ronaldo bij Real. zo kon hij nog even cashen op Ronaldo die in zijn nadagen zat. zo leek het tenminste want bij Juve is hij weer aardig op dreef

10 december 2018 om 12:46

Toch blijft hij jullie beste speler ooit dus vergeten gaat hij nooit worden.

10 december 2018 om 12:55

De meest doelpunten maker ooit is het wel, de beste ooit is Zidane voor mij. Voor de ene is dit Ronaldo, de andere Di Stefano, ieder zijn eigen smaak. Maar hij is wel de beste doelpunten maker aller tijden bij Real ja.

10 december 2018 om 13:44

Ik weet dat er hier al 154.234.234.234 discussies over zijn gevoerd, maar ik kan het hier altijd compleet mee oneens zijn. Ik kan oprecht in geen enkel opzicht begrijpen waarom hij de beste speler ooit is. Hij laat zijn teamgenoten niet beter spelen. Heeft niet de splijtende passen of de geweldige passeerbewegingen (als in hoe vloeiend Messi ze heeft). Het enige wat Ronaldo wel verschrikkelijk goed kan is een bal in het netje rammen. Zijn schot, zijn spring- en kopkracht, die zijn van een absurde klasse. En altijd zijn honger naar doelpunten. Allemaal echt heel knap, maar voetballen zoals een Messi dat doet. Zoals een Modric dat doet. Zoals een Hazard dat doet. Dat doet een Ronaldo allerminst. Ik vind het daarom onbegrijpelijk dat hij door sommigen als beste speler ooit gezien wordt. Ik vind Medalofhonor wel iets te negatief over Ronaldo, maar ik ben het zeker met hem eens dat het gewoon de beste doelpuntemaker ooit is, niet de beste voetballer

10 december 2018 om 15:20

@lanjouwer

precies, zo een volley als laatst tegen United of die omhaal vorig jaar tegen Juventus kan elke doorsnee voetballer maken

je doet hier net of Ronaldo van Inzaghi niveau is ofzo als je zegt dat hij alleen maar doelpunten kan maken. de man heeft een absurd goede techniek en balbehandeling en is in de wedstrijden waar het er echt omgaat wel erg vaak de man die het verschil maakt.

ik weet niet of hij de beste voetballer allertijden is, want je hebt ook nog een Messi, Cruyff, Maradona en Eusebio bv maar hij hoort wel zeker thuis in dat rijtje naar mijn mening. de man is een garantie gebleken voor prijzen

10 december 2018 om 15:54

Omhaals worden ook wel eens in de derde tweede gemaakt. Maar zijn punt is vrij duidelijk toch? Ik ben het ook met hem eens. Om de geschiedenis boeken in te gaan moet een voetballer erg compleet en uniek zijn. Niet alleen goals maken. Niet voor niets is Del Piero ook altijd beter geweest dan Inzaghi.

10 december 2018 om 16:39

@stommylee

als je Ronaldo geen complete voetballer vind dan weet ik niet welke Ronaldo jij de afgelopen 15 jaar hebt zien voetballen.

hij is technisch fenomenaal, heeft een ongelofelijke traptechniek, een geweldige mentaliteit, hij is snel, atletisch en een killer voor de goal. als dat geen complete en unieke voetballer is weet ik het ook niet meer.

gaan we straks ook zeggen dat Messi geen complete voetballer is omdat hij niet veel kopduels wint in de 16?

10 december 2018 om 14:21

@medalofhinor

100% Mee eens. Ronaldo was een van mijn lievelingsspelers, maar wat laat hij zich hier kennen zeg. Totaal geen respect voor de club waar hij zich een legende heeft gemaakt, alsof hij 9 jaar lang door iedereen binnen de club is afgekraakt. Hij was degene waar het al die jaren om moest draaien bij Real (niet raar, want zo werden veel prijzen gewonnen), maar bepaalde uitlatingen zijn echt heel vreemd.

Vooral zijn uitspraak over Mandzukic en Dybala zijn best komisch. Hij is juist degene die nooit blij was voor een teamgenoot, terwijl 10 spelers in zijn dienst speelden en dat 8-9 jaar lang. Ongelooflijk.

10 december 2018 om 18:51

Er zijn beelden (momenten) waarop duidelijk te zien is dat Ronaldo de goal van zijn ploeggenoten niet meeviert. Dit kan zo zijn reden hebben voor Ronaldo maar het blijft gewoon vreemd.

''hier zijn we een team, terwijl elders sommige spelers het idee hebben dat ze groter zijn dan de anderen.''

Aldus zijne koninklijke hoogheid Ronaldo die er flink de pee in had als er iemand anders dan hij scoorden bij Real Madrid.

Haha die titel ook. Dat zal wel wat mensen triggeren.
Ik weet niet of een ongelukkige vertaling is, maar toch wel kleine sneer richting Leo met "terwijl hij nog in Spanje zit"? Verder is het toch wel een gemis dat die 2 niet meer samen in 1 nationale competitie zitten. Je voelde wel dat het tijd was voor Ronaldo voor een nieuwe stap

Gezien zijn stats heeft hij Messi denk ik harder nodig. Messi die 4 wedstrijden gemist heeft, heeft alsnog betere stats.

10 december 2018 om 13:48

De wereld draait niet om 'stats'. Hij zegt ook wellicht, zo overtuigend is Barcelona echter nog niet.

10 december 2018 om 14:54

Bij Ronaldo draait alles om stats, niet schijnheilig doen hé

10 december 2018 om 15:23

De statistieken zijn juist het enige waar ronaldo zich aan kan vastklampen. Iedereen kan zien dat Messi veel beter kan voetballen dan Ronaldo, maar zijn statistieken zijn juist zo bizar.

10 december 2018 om 18:11

Dat Messi beter kan dribbelen dan de meeste is nou duidelijk hoor. Ronaldo doet als voetballer totaal niet onder voor Messi en vice versa. Zijn wat dat betrefd allebei even belangrijk bij hun clubs. Niet veel voetballers slagen bij 4 verschillende clubs zoals Ronaldo dat wel doet.

10 december 2018 om 15:31

Heb je het artikel gelezen? Of weet je gewoon niet beter? Hoop voor je het eerste maar ben bang voor het laatste

Ronaldo doet alsof hij een uitdaging aan gaat. Het zou pas een echte uitdaging zijn als hij naar ac Milan of roma ging. Hij gaat naar de landskampioen van de afgelopen 7 jaar.

10 december 2018 om 13:16

Toch blijft het een nieuwe competitie waar hij zich nog op 33-jarige leeftijd aan moet aanpassen. Maar de echte uitdaging is de CL met Juve.

10 december 2018 om 14:26

Valt wel mee. Juventus is al jaren top in de CL. Enkel was Real de laatste jaren en Barca ervoor net wat sterker.

Ronaldo is verstandig. Hij zal ook al een jaar of 2 gevoeld hebben dat de motivatie wat op is bij Madrid. Waren 2 jaren op rij al rond deze tijd vh jaar zowat uitgeschakeld in de competitie en kwamen vaak net op tijd op stoom voor de CL die ze dan wonnen vaak met het geluk en de scheids aan hun zijde.

Bij Juventus wint hij zowiezo de titel en de CL is nu ook wel mogelijk. Real zonder Zidane en Ronaldo is geen kandidaat meer. Barca is al jaren wat wisselvallig. Bayern koopt niet meer in...

Juventus, Psg, City in die volgorde zijn favoriet en ik zie ze het zeker flikken.

11 december 2018 om 01:13

Juventus heeft maar 2 keer in de geschiedenis in CL gewonnen en heeft de laatste 5 finales verloren, er zijn erg veel goede ploegen dit jaar. Het klopt wat je zegt, maar de CL blijft een grote uitdaging en als Ronaldo een cruciale rol speelt en Juve na al die jaren weer de CL wint, heeft Ronaldo het gewoon erg goed gedaan. De CL is voor elke topploeg een uitdaging, zeker voor Juve.

10 december 2018 om 15:26

Juventus kan wel alles winnen,maar als hij ondermaats presteert is het een mislukte missie.Vandaar het woord uitdaging!!

Hier zijn we een team, terwijl elders sommige spelers het idee hebben dat ze groter zijn dan de anderen. Hier bevindt iedereen zich op hetzelfde niveau, blijven we nederig en willen we winnen”, vertelt Ronaldo in gesprek met La Gazzetta dello Sport. “als Paulo Dybala of Mario Mandzukic niet weten te scoren, zijn ze nog steeds blij en zie je ze lachen.”

Komen deze woorden daadwerkelijk uit de mond van Ronaldo? Meneer was zelf degene die niet blij was als hij niet scoorde bij Real Madrid. Bij Juventus is hij de nieuwe speler dus dan doet hij niet zo raar, maar dat lag toch echt aan hem zelf en niet aan de rest van Real Madrid.

10 december 2018 om 12:49

Denk wel deels waar. Als er een bepaalde sfeer hangt dan accepteer je dingen makkelijker. Ronaldo geeft notabene vrije trappen weg aan andere spelers. Iets wat hij niet deed bij real. Ik geloof deze woorden wel. Ik zie wel dat zijn gedrag wat veranderd is. Hopelijk blijft het ook zo.

10 december 2018 om 13:01

Ach hou op man, in Madrid hebben ze alles gedaan om hem tevreden te houden. Keer op keer miste hij vrij trappen maar nog mocht hij ze nemen, wanneer hij droog stond zochten de spelers hem letterlijk op zodat Ronaldo weer ‘gelukkig’ kon zijn, hij is gewoon vals. Hoe kan je 9 jaar Real vergelijken met 5 maanden Juventus?

10 december 2018 om 13:01

Dit zal wel gaan veranderen, geloof me. Op het begin in 2009 toen gaf hij zelfs soms de strafschoppen aan Xabi Alonso of Sergio Ramos. Toen zag ik hem ook vaak genoeg lachen met Marcelo, Kaka, Benzema enz. Na een paar jaar toen hij de man was van Real, zag je dat hij begon te veranderen.

10 december 2018 om 13:12

Je weet niet niet waarom hij begon te veranderen. Ja we zien alles wat er op het veld gebeurd, maar daarbuiten zien we niks. Bij Portugal is Ronaldo al jaren de man waar het om draait. En toch gedraagd hij zich daar meer als een team speler dan bij Real. Hij zegt dat Juve als een familie is en dat hij het daar zo goed heeft dus misschien veranderd hij helemaal niet.

10 december 2018 om 13:23

Als je mijn laatste zin leest geef ik ook aan dat het hopelijk zo blijft. Zal zeker afwachten zijn of hij echt veranderd is. Iig maakt het me niet uit. Juventus is veel sterker met Ronaldo. Hoe hij zit gedraagt zal ik zeker tolereren. Als hij maar blijft presteren.

10 december 2018 om 13:28

En daarbij durft ik wel te stellen dat Juventus op dit moment zeker als een familie is. Het is een hecht team en iedereen kan goed met elkaar overweg. Dit is meerdere al gebleken in de media. Zelfs het terugkeren van bonucci heeft hier niks aan afgedaan.

Hmm daar zit toch nog duidelijk een aardige wond bij hem wat betreft zijn vertrek bij Real. Hij sneert indirect aardig wat, naar Real toe, naar Messi, naar de genoemde spelers en over Marcelo was hij dan wel weer positief en terecht. Vind het wel erg jammer hoe hij vertrokken is. Waarom kan Real daar zo bagger mee omgaan of nja Perez. Pepe ook bv. en Iker's vertrek de maestro als grootste dieptepunt. Ronaldo wordt zeker wel gemist bij Real, maar ik weet zeker dat hij Real ook mist. Alleen op dit moment mist Real hem meer. Juve is gegroeid in vele aspecten en Real presteert absoluut ondermaats. Het is wachten op de dag dat Cr duidelijkheid gaat geven over zijn vertrek in details. Waarschijnlijk mag hij nu er niet over spreken, maar het is duidelijk dat het nog bij hem wringt. Zo was Messi gister bv. aanwezig bij superclasico en Cr had afgezegd, vanwege dat feit.

10 december 2018 om 12:48

Denk je serieus dat Ronaldo niet gaat omdat Messi er was? Heb je wel de balon d'or uitruikingen gezien en hoe de verstandhouding tussen Messi en Ronaldo altijd was? Niets dan respect tussen deze 2. Als iemand Ronaldo dwars zit, dan is dat Perez, maar niet Messi. Of bedoelde je dat juist ook? Je laatste zin kan je op verschillende manieren opvatten namelijk

10 december 2018 om 13:00

Naku denk niet dat die het over messi heeft hij bedoeld dat ronaldo niet in het madrid stadion wilt zijn,niet omdat messi daar is.

10 december 2018 om 19:42

Nee klopt, had daar even duidelijker in moeten zijn. Bedoelde dus het feit over Perez en hoe hij omgaat met sterren in het team. Messi en Cr hebben uiteraard een prima verstandhouding en ik weet ook zeker dat Messi gewoon een bescheiden topper is.

10 december 2018 om 13:51

Hoe smeert hij naar Messi? Heb je de tekst wel gelezen? Ik denk het niet. Hij geeft aan dat hij hem wel een beetje mist, maar Messi hem wellicht(!) Meer. Hoe is dat een sneer? Oh, ja, niet.

Lachwekkend als Cristiano het woord nederig in zijn mond durft te nemen. Hij is alles behalve nederig. Daarnaast is iedere speler blij als ze niet scoren maar WEL winnen. Cristiano benoemt nu juist iets waar hij een zwak voor heeft, namelijk blij zijn als zijn ploeg wint zonder dat hij op het scoreformulier staat. Wellicht heeft hij dit nu wel weten te leren en ik geloof dat Juve meer een familie is dan Real dat is. Zijn niet al te positieve kijk op het huidige real kan ik dan ook begrijpen nu meerdere spelers van Real sneren hebben uitgedeeld naar hem die volledig ongepast waren

Dit had ik niet van hem verwacht. Hij probeert Real madrid te kleineren en ik hoop dat we Juventus loten (helaas is achtste finale niet mogelijk) om te laten zien dat Real Madrid de allergrootste club ter wereled is

10 december 2018 om 12:45

Hypocriet is het als je zelf altijd niet juicht als anderen scoren

10 december 2018 om 12:45

En dan dit zegt

10 december 2018 om 12:53

Dit Real Madrid krijgt billekoek van Juventus, daar leg ik m'n hand voor in het vuur. Vorig jaar was het al kantje boord en toen waren Zidane en Ronaldo er nog. Nee, Real Madrid heeft een fantastische periode gehad, maar die gaan niet weer de CL winnen.

10 december 2018 om 13:09

Vorig jaar was het kantje boord omdat Sergio Ramos niet speelde en Navas een off-day had, natuurlijk was Juventus enorm sterk maar dat had niks met kwaliteiten te maken eerder dat Real dacht dat het al gespeeld was terwijl Juventus er nog in geloofde. Real heeft nog steeds een betere selectie, op dit moment maakt Juventus gehakt van Real idd maar over paar maanden kan dit veranderen, voetbal gaat snel.

10 december 2018 om 15:47

Ik betwijfel eerlijk gezegd of jullie nu nog steeds een betere selectie hebben dan Juve hoor, maar goed het kan.

Ik zie het hier ook geregeld voorbij komen "Messi moet het ook maar eens ergens anders laten zien". Wat is dit toch voor onzin. We hebben de Champions League toch en hij heeft het daar tegen iedere top club al minimaal één keer laten zien. Moet hij in Engeland, Italië of Duitsland de degradatie ploegen of de middenmoot stuk spelen om zichzelf nog maar een keer te bewijzen terwijl hij in de CL iedere ploeg al wel eens eigenhandig geeft gesloopt? Ook voor de gemiddelde Nederlander is logisch nadenken nog wel eens lastig.

10 december 2018 om 13:20

Ze bedoelen dus in een ander elftal dus met normaal gesproken mindere spelers om hem heen. Een CL wedstrijd met Barcelona in Camp nou en een uitwedstrijd is wel heel iets anders dan een heel seizoen met een ander elftal op engelse velden.. Overigens ben ik het er niet mee eens want vind dat Messi zich genoeg heeft bewezen.

10 december 2018 om 14:39

De laatste 3 jaar heeft Messi niet bepaald veel kwaliteit om zich heen... Als hij in Engeland gaat spelen, zal de ploeg ook rond hem gebouwd worden kan niet anders. En Fulham kan hem niet betalen, als hij in Engeland zou spelen, zou het bij City zijn. (Ze hebben al een reuzebod op hem gedaan trouwens) City draait beter dan Barca en niet vergeten dat Guardiola de coach is, de coach die Messi het beste liet functioneren met oa 91 goals and een treble

10 december 2018 om 15:07

Het is idd qua kwaliteit ietsje minder. Maar er staat nog steeds een heel goed elftal om hem heen..

Hoeveel steken onder water kan je geven zeg.....dit stukje kan je in 1 zinnetje samenvatten.
"zie je wel dat ik de beste ben", en ik lees dan ook het woordje "nederig".... da's helemaal om te brullen

Wel ironisch gezien het feit dat hij degene was die boos kon worden wanneer hij niet scoorde of wanneer een teamgenoot scoorde toen hij nog bij real speelde.

“als Paulo Dybala of Mario Mandzukic niet weten te scoren, zijn ze nog steeds blij en zie je ze lachen.”

uhm...ik kan me maar 1 speler herinneren die geregeld niet lachte als ie niet tot scoren kwam en zn ploeggenoten wel

En nederig blijven??? waarom dan zo hard mogelijk de andere kant op rennen als je een intikker maakt, terwijl 2 ploeggenoten geweldig werk doen en jou de bal pan klaar in de schoenen schuiven.
Nee, eerst zorgen dat je zelf volop in beeld komt ipv gelijk naar je ploeggenoten toe om samen te vieren.

Deze man leeft van de penalty's en intikkers en 9 van de 10 keer bedankt hij zijn aangevers niet eens...

10 december 2018 om 15:30

Hahaha dan is het wel heel knap wat die presteert als die alleen intikkers en penalty's scoort. Werkelijk lachwekkend wat je zegt, zou vooral nog eens YouTube erbij pakken en zijn goals bekijken voordat je zoiets roept.

Ik ken wel een Italiaanse ploeg waar veel Argentijnen succesvol zijn geweest..

Die opmerking dat Mandzukic en Dyabala lachen als ze niet scoren maar CR7 wel.. En dan het vergelijk maken dat zijn oud-ploeggenoten bij RM dat niet deden, althans dat insinueert hij.. Heeft hij zichzelf weleens zien spelen? Hij gunde anderen echt hun goals wel maar hij moest zelf ook scoren anders was hij chagrijnig. Is gewoon een feit en in elke wedstrijd terug te zien. Is niet om op hem te zeuren of haten of wat dan ook. Heb ook geen voorkeur voor Messi. Jammer dat ik dit er bij moet vermelden maar anders verwijderd VZ dit en/of gaan mensen moeilijk doen in reacties op m’n bericht.

10 december 2018 om 17:03

Sterker nog: ik heb Ronaldo zelfs een keer zien balen omdat een teamgenoot scoorde in plaats van hem. Om te schamen.

Grapjas. Als er iemand niet juichtte als een teamgenoot scoort. Was Ronaldo het wel. Zelfkennis is bij deze gast ver te zoeken. Over hypocriet gesproken.

Als 1 iemand nederigheid niet helemaal begrepen heeft is het wel Ronaldo de laatste jaren. Hij krijgt ook al last van het Pele virus

"Misschien mis ik hem een beetje, maar wellicht mist hij mij wel meer." "Ik heb in Engeland gespeeld, in Spanje, Italië, Portugal en met de nationale ploeg, terwijl hij nog steeds in Spanje zit" --->2 zinnen direct na elkaar, die niets met mekaar te maken heeft... Dus Messi mist Ronaldo omdat Messi nog nooit buiten Spanje heeft gespeeld. (??) Ronaldo probeert gewoon in zijn interviews argumenten te geven waarom hij beter dan Messi zou zijn. Stiekem probeert hij dat vanuit het niets in te proppen. (Nooit van loyaliteit gehoord? Barca heeft Messi gered met zijn hormoonproblemen, en naar eigen zeggen wil Messi Barca daarmee bedanken door er zo lang mogelijk te spelen) PS. wat is de "uitdaging" als je naar de beste club van Italië gaat, die de laatste 6 seizoenen kampioen werd? "In meerdere competities kampioen worden" In Juventus is dat vanzelfsprekend.

Je zou maar zo narcistisch zijn dat je altijd maar zo vol van jezelf moet zijn in de media. Ik heb oprecht medelijden met deze jongen.

Ronaldo had ook al veel eerder Real moeten verlaten en de club in de strond laten zakken waar ze horen en weer hard op weg zijn om naartoe te gaan. Ik heb het niet eens over de 'supporters hier op het forum (enkele uitzonderingen daargelaten) want die tellen sowieso nergens voor mee. Barcelona idem dito alleen zit bij Barça wel weer meer beleid maar die hebben weer last van een minderwaardigheidscomplex. Heet elkaar een beetje op denk ik

Rare teksten, hij staat er toch bekend om om zelfs niet te juichen voor teamgenoten wanneer zij scoren en hij niet, nu heeft hij dit gedrag bij ons nog niet vertoond, of ik moet het gemist hebben, maar dit vind ik toch wel hypocriet.

Messi zit nog steeds lekker in Spanje ja. Daar maakt hij Barca bijna elk jaar landskampioen in van 1 van de beste competities van de wereld. Zo niet de moeilijkste zelfs. Je kan natuurlijk naar een team gaan wat al jaren steevast kampioen wordt. Een Bayern Munchen en PSG 2.0 zeg maar. Maar dan in Italie. Echt een uitdaging.

10 december 2018 om 17:25

@stommylee

de Premier League is imo nog steeds de moeilijkste competitie, maar de Spaanse competitie komt wel op een goede tweede plek. simpelweg omdat zelfs de Engelse kleinere clubs belachelijk veel geld te spenderen hebben

10 december 2018 om 17:56

Deels mee eens. Anderzijds hebben Spaanse teams zelden echt moeite met een Engels team. Tottenham had bijvoorbeeld amper wat in te brengen tegen Barca. En ze speelde nog wel thuis. En dat is geen middenmoter maar echt een Engelse topclub. Alleen City zie ik het hun nog wel moeilijk maken of zelfs van winnen. Ik denk dat Engelse teams overschat worden doordat het er snel en vlot eruit ziet. Maar zoals je zei. Ze hebben wel veel geld en uitslagen zijn moeilijk te voorspellen daar.

10 december 2018 om 20:25

@stommylee

daar zit wel wat in maat toch haalde bv een Liverpool vorig jaar de finale. in Spanje zijn de 3 topclubs van een heel hoog niveau, de subtop trouwens ook maar alles wat daar onder komt is minder als in de Premier League, daarom denk ik dat de weerstand in Engeland wekelijks hoger is

leek net een sprookjesverhaal

Ronaldo spreekt over de uitdaging opzoeken. Welke uitdaging? Juventus is al 7 jaar onomstreden kampioen van Italie. Met Real La Liga winnen was een grotere uitdaging.

10 december 2018 om 17:27

@origami

hij bedoeld denk ik een nieuwe uitdaging en bv met Juventus de Champions League winnen. bij Real viel er niks meer te winnen voor Ronaldo na die 3 Champions League winsten op rij. dan heb je het hoogst haalbare al een paar keer gewonnen met zo een club

10 december 2018 om 17:52

Bij vz moet je echt alles uitleggen want een beetje inzicht zit er echt helemaal niet in. Ik ga het je uitleggen. Juventus is Juist een uitdaging om U tegen te zeggen. Kampioen worden zal hem geen meerwaarde brengen, sterker nog, bij het niet winnen van de CL is de uitdaging altijd mislukt. Bij het winnen maakt ie zich uiteraard onsterfelijk en DAT is de uitdaging, elk ander (op Messi na) speler met de helft van zijn status zou in de zandbank gaan ballen. Ronaldo plakt er nog een compleet moeilijke uitdaging achteraan. Is dat echt zo moeilijk te begrijpen? Kunnen mensen zoals jij dat hier echt niet begrijpen en moeten we alles uitleggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1043 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3795 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Dybala worstelt met vorm: ‘Jammer dat hij zo ver van doel af moet spelen’

Claudio Marchisio vindt het jammer dat zijn oud-ploeggenoot Paulo Dybala in een mindere periode zit bij Juventus. Mede door de komst van Cristiano Ronaldo speelt de Argentijnse smaakmaker in een andere...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren