River Plate legt in verlenging beslag op Copa Libertadores

Zondag, 9 december 2018 om

River Plate heeft zondagavond ten koste van Boca Juniors beslag weten te leggen op de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. De heenwedstrijd tussen de twee Argentijnse clubs eindigde in november in 2-2, waardoor de aartsrivalen in de tweede wedstrijd moesten winnen om beslag te kunnen leggen op de prijs. In het Santiago Bernabéu in Spanje trok River uiteindelijk aan het langste eind: 3-1.

De return tussen River en Boca zou eind november plaatsvinden in het stadion van eerstgenoemde club, maar werd afgelast na een aanval op de teambus van Boca. De bus werd bekogeld door supporters van River en daarbij raakten meerdere spelers van Boca gewond. De CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, besloot de wedstrijd uiteindelijk te verplaatsen naar Europa, vanwege de ongeregeldheden in Buenos Aires.

Het spel bij de return in Madrid was in de beginfase niet oogstrelend. Het duel stond in eerste instantie vooral bol van de stevige duels, waarbij er nauwelijks kansen werd gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd vooral Boca gevaarlijk voor het doel van de rivaal. De volley van Pablo Pérez werd gestuit door Franco Armani, terwijl een afstandsschot rakelings langs de paal schoot. Het duel stevende af op een 0-0 ruststand, maar vlak voor de onderbreking sloeg Boca alsnog toe in het Santiago Bernabéu.

Een splijtende pass vanuit het middenveld scheurde de verdediging van River open, waarna Dario Benedetto een verdediger omspeelde en de bal achter Armani schoof: 0-1. Benedetto was in de eerste wedstrijd ook al trefzeker en is zodoende de eerste speler die in beide finaleduels van de Copa Libertadores scoort sinds 2010, toen Giuliano dat deed namens het Braziliaanse Internacional.

Na de thee voerde River Plate de druk op, waarna halverwege de tweede helft de beloning volgde. Na een prachtige aanval van River aan de rechterkant was Lucas Pratto het eindstation. De aanvaller kon eenvoudig binnenschieten: 1-1. Boca leek tien minuten voor tijd een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Andrés Cunha opteerde voor een indirecte vrije trap, die vervolgens werd gekraakt door de muur.

Na negentig minuten was het nog altijd 1-1, waardoor er moest worden verlengd in Madrid. De verlenging was nog maar net begonnen of Boca moest verder met tien man na de tweede gele kaart voor Wilmar Barrios. River wist het numerieke voordeel uiteindelijk in de tweede helft van de verlenging uit te buiten. Juan Quintero zorgde met een prachtige poeier voor de 2-1. Boca was even later toch nog dicht bij de gelijkmaker bij een poging van Leonardo Jara, maar Gonzalo Martinez besliste vlak daarna het duel in het voordeel van River: 3-1.


Poll

Een terechte winnaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door rugu)

Wedstrijd verdiende geen schoonheidprijs maar was wel enorm spannend en vooral hele mooie goals gezien, bizar hoe slecht River Plate het aan het uitspelen was de laatste 10 minute, jammer voor Boca was echt zo een wedstrijd dat ik liever niemand zag verliezen.

Ik denk dat die Quintero achterblijft in Madrid en een contract kan teken bij Real. Wat een geweldige voetballer is dat. Hij deed de wedstrijd kantelen toen hij erin kwam.

9 december 2018 om 23:10

Goeie speler die Quintero maar heeft nu al een tijdje de label van ‘eeuwige talent’ aan zich hangen inmiddels al 25, is het soms wel en soms niet en is gewoon bankzitter bij River

9 december 2018 om 23:12

Dat zou dan wel een aardige impulsaankoop zijn dan. Talent heeft hij altijd gehad, maar hij is zo extreem wisselvallig. Niet voor niks verhuurde Porto hem aan River. Ik hoop wel dat hij het nu eens over een langere periode laat zien, want in goede doen (zoals vandaag) is het een genot voor het oog

9 december 2018 om 23:13

Quintero? Dat is de mindere versie van James Rodriguez, kan je net zo goed James vragen om terug te komen.

9 december 2018 om 23:16

Ja klopt. Ik ben iets te voorbarig geweest met mijn reactie. Maar op zich is die Quintero niet verkeerd voor in de breedte.

9 december 2018 om 23:18

Het is sowieso een heerlijk voetballer en stond in de zomer na sterk wk in belangstelling bij Real maar ik weet niet of hij wat kan toevoegen, wetend dat Kovacic en James nog terug kunnen komen.

9 december 2018 om 23:16

Ik denk trouwens eerder dat Nandez in Madrid achterblijft. Wat zou hij goed passen op dat middenveld van Atletico! (Zoals bijna iedere Uruguayaan naadloos past in de speelwijze van Simeone)

Qua spel en kansen is River Plate de terechte winnaar maar die rode kaart was in mijn ogen zwaar overdreven.

9 december 2018 om 23:08

Was gewoon een terechte (tweede) gele kaart en dus rood. Ongelukkig voor die speler, maar dat maakt het niet minder erg. Ramos en Neymar kunnen weer blij zijn. Ramos heeft nieuwe zagen geleerd en Neymar heeft gezien dat hij na PSG gewoon bij Boca kan spelen, daar rollen ze allemaal 20 meter door!

9 december 2018 om 23:11

Ik ben groot liefhebber van Barrios, maar helaas was de tweede geel terecht. Met gestrekte benen over de bal, kan je niet anders dan geel voor geven. Die heeft hij echt aan zichzelf te danken, op zo'n onbelangrijke plek daar een 2e gele kaart pakken. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd.

ON: Ik blijf het onbegrijpelijk vinden, Boca Juniors met zoveel talent eigenlijk na de 1-0 niet meer willen voetballen. Wat had ik deze gouden generatie van Boca Juniors die beker gegund, helaas presteerde bijna ieder onder z'n niveau vandaag.

9 december 2018 om 23:12

Ook zo zonde waar hij die overtreding maakt. Echt zo onnodig.

10 december 2018 om 03:54

Wat is het niveau in Brazilie/Argentinie eigenlijk? Is het te vergelijken met bv de Eredivisie en Boca/River met Ajax en Psv?

10 december 2018 om 13:50

Ja ik denk dat qua niveau Boca en River ongeveer te vergelijken zijn met Benfica/porto/ajax/psv. De Argentijnse competitie is tactisch erg sterk, in mijn optiek met afstand de sterkste van Zuid-Amerika. Allemaal spelers die technisch zeer behoorlijk zijn, fit, fysiek redelijk sterk en er kan behoorlijk hard gespeeld worden. Brazilië loopt in tactisch opzicht nog iets achter maar technisch natuurlijk heel sterk. Al zie je de laatste jaren bij ploegen als Palmeiras, Corinthians en Gremio dat het tactisch ook vooruit gaat.

Om op je vraag terug te komen is het qua niveau te vergelijken met de Eredivisie dan zeg ik ja. Maar als we bijvoorbeeld de Argentijnse competitie als voorbeeld nemen. Dan zouden van ploegen als Heracles, VVV en NAC echt gehakt worden gemaakt in Argentinie. In Argentinie zit het niveau iets dichter op elkaar Estudiantes (14e), Talleres (15e), Rosario Central (16e), Colon (17e), Lanus (19e), San Lorenzo (23e) zouden in Nederland makkelijk in de subtop meedraaien.

Wat een wedstrijd, wat een passie. Prachtig! Gefeliciteerd River Plate fans!

Wat een heerlijke knotsgekke wedstrijd met een verdiende winnaar.

Feyenoord - Ajax qua niveau. Sfeer van Barca - Real Madrid. Niks mis mee, leuke wedstrijd.

9 december 2018 om 23:09

Niveau van Ajax - Feyenoord. Sfeer van Feyenoord - ajax

9 december 2018 om 23:10

Sfeer van Barça - Real, dus het was muisstil?

9 december 2018 om 23:15

Ik zou maar eens de copa wedstrijd terug kijken, toen ze op neutraal terrein tegenover elkaar stonden. Niet een uit-thuis wedstrijd.

9 december 2018 om 23:09

Sfeer van Barça Real? Dit komt niet eens in de buurt van wat wij in Europa zien.

9 december 2018 om 23:11

De sfeer was gewoon prima hoor, nog nooit zoveel gezang gehoord in Bernabeu. En dat terwijl er 10.000km van huis gespeeld wordt..

9 december 2018 om 23:11

Haha die sfeer bij Boca- River is vele malen beter dan de sfeer tijdens de el classicos

9 december 2018 om 23:11

Qua sfeer eerder Rode Ster - Partizan of Paok - Aris haha

9 december 2018 om 23:14

Wat een belediging voor de supporters van beide clubs, deze sfeer was vele malen beter dan bij El Clasico. Dat Real en Barca qua voetbal de wereldtop vormen wilt niet zeggen dat de supporters van beide clubs ook uitblinken op het gebied van sfeer. Eerder het tegenovergestelde, qua sfeer stellen beide clubs amper iets voor. Komt voor een deel ook omdat de tribunes vol zitten met voetbaltoeristen die druker zijn met selfies maken dan sfeer maken.

9 december 2018 om 23:20

Tickets zijn veel duurder bij de clasico dan bij deze wedstrijd.

9 december 2018 om 23:29

Ook buiten de el clasico om, de sfeer bij Boca en River is op geen enkele manier te vergelijken met die van Barca of Real. Een willekeurige competitie wedstrijd van beide clubs haalt al een sfeer waar Real of Barca bij geen thuisduel in de buurt komen. Dat is geen schande, want de sfeer in Argentinie bij voetbalwedstrijden is gewoon van een totaal ander kaliber.

Men houdt van voetbal vanwege de strijd en passie. Vanwege onverzettelijkheid, rivaliteit en tot het einde gaan. En waar zie je dat meer dan in het Zuid Amerikaanse voetbal. Deze legendarische match was een visitekaartje voor het voetbal. Man wat een prachtige wedstrijd. Het Zuid Amerikaanse voetbal is zo interessant om te volgen en jammer genoeg best onbereikbaar voor ons. Het is River Plate gegund want ze waren gewoon beter. Die Quintero is een geweldige speler! Ik ben blij dat ik deze historische wedstrijd heb mogen zien.

9 december 2018 om 23:22

Ik heb het afgelopen jaar veel wedstrijden mogen zien in Zuid-Amerika. Maar man, wat zijn de wedstrijden vaak slecht en helaas ook niet om aan te gluren (vooral Brazilië was een enorme domper). Daar in tegen kijk ik de afgelopen maand wedstrijden in Mexico, waar nu de finale-weken zijn aangebroken. Vaak slecht voetbal. Maar echt veel leuker om naar te kijken. Wie nieuwsgierig is. Vanavond speelt Club America tegen de Pumas. Eerste wedstrijd was 1-1 geworden. Moet haast wel vuurwerk worden!

De moeite waard om voor wakker te blijven, qua voetbal niet hoogstaand maar wat een spanning. Sfeer was geweldig in Bernabeu, kan niet tippen aan de sfeer in Buenos Aires zelf maar ik was toch blij verrast. Jammer voor Boca, had het hun eigenlijk wel meer gegund, zeker na die ongeregeldheden. Maar River wel de betere ploeg vandaag vanaf de 2e helft. PS: wat een lefgozer die keeper van Boca, ging in de 114' minuut al mee bij een corner en bleef gewoon een minuut voorin hangen haha, wat een baas!

9 december 2018 om 23:15

Die keeper startte ook uit zichzelf een dribbel van 45 meter en rende nog langs een aantal River spelers ook jahaha

9 december 2018 om 23:17

Hoezo lefgozer? Onzettend dom, 10 minute voor tijd stond hij daar al als River Plate een beetje fatsoenlijk kon uitspelen was de wedstrijd 10 minute voor tijd uitgespeeld.

9 december 2018 om 23:25

Als Ceni het had gedaan was het sowieso 2-2 geworden.

9 december 2018 om 23:17

Niet Hoogstaand??? Nee, in Europa is het hoogstaand voetbal, alles is verpest door het geld! Voetbal is voor mij Sport, spel en pret! Dat krijg je. Klaar is Kees. Wat wij in westerse competitie voorgeschoteld krijgen is zo erg gebaseerd op commerciële doeleinden. Dat wij zijn vergeten waar het om draait. Jonge kinderen in Boca zullen morgen niet naar school gaan omdat hun club heeft verloren. Die zijn wel even ziek! Prachtig gewoon. Dankjewel Argentinië, dankjewel Zuid-Amerika.. Jullie laten andermaal zien wat strijd, sport en plezier is. Dit is meer dan alleen voetbal.

9 december 2018 om 23:26

Dat zelfde passie en strijd zie je gelukkig ook nog terug bij landentoernooien, je hebt helemaal gelijk!

9 december 2018 om 23:37

Met landenteams is het beter gesteld inderdaad. Trouwens, was ook geweldig dat er zoveel bekende voetballers erop af kwamen. Gewoon hele teams uit Europa als teamuitje naar Madrid. Barcelona, Real, Atletico, Trabzonspor, Valencia, Sneijder, Zanetti, Simone, Crespo, Messi, cambiasso, chiellini, Totti, roderiques, dybala en noem maar op

10 december 2018 om 01:16

Tsja, al dat kopen verpest het nogal. Hierdoor daalt het niveau in andere landen/continenten en daalt de clubliefde/vechtlust in Europa zelf. Je ziet het hier ook al, mensen die pleiten voor het opkopen van sommige spelers uit deze finale. De teloorgang van het voetbal wordt zelfs door de fans gewoon goedgekeurd en aangemoedigd.

Prachtig, zo hoort voetbal te zijn. Waar entertainment. Mensen krijgen waar voor hun geld! In vele landen niet, o.a. In Nederland krijg je iets slechts voorgeschoteld.

River plate de verdiende winnaar, ze bleven na de 1-1 voetballen en opzoek naar de winst. Het einde van de wedstrijd maakte uiteindelijk veel goed want het niveau was niet best.

Terechte winnaar! Hadden de overhand na de 1-0 en bleven ook bij 1-1 gewoon voetballen integenstelling tot Boca. On: heb nu al zin in een mogelijke finale River - Real!

Er ging enorm veel mis, maar de strijd en de passie vergoeden veel. River bleef strijden en Quintero inbrengen was een meesterzet. Martinez, Montiel, Quintero, Palacios en Alvarez gaan ver komen. Boca viel tegen, zeker in de tweede helft. Pavon onzichtbaar en de wissel van Benedetto snap ik totaal niet. Tenzij hij geblesseerd was uiteraard. Wat een sfeer trouwens! Heb overigens eigenlijk alleen maar River Plate gehoord. River is een trotse winnaar!

10 december 2018 om 01:13

Ver komen? Ze zijn al vreselijk ver gekomen. Spelen voor een absolute topclub in een topvoetbal land en hebben de hoogste clubcompetitie in een voetbalgek continent gewonnen.

De rode kaart deed Boca de das om. Ik had het wel geweten als trainer met zo een speler.

De helft van de boca juniors spelers liepen gewoon door bij de medaille uitreiking,ze namen ze niet een in ontvangst lol

Ontzettend slecht niveau. De teams die onderaan staan in La liga hebben een betere vekdbezetting dan deze twee teams. Organisatorisch een chaos.

Wedstrijd was een week geleden al verpest

Wat een waar voetbalgevecht, echt heerlijk om naar te kijken. De passie op de tribunes en het veld spatten ervan af, in combinatie met de enorme spanning en druk die erop stonden.

Een keeper die 7 minuten voor tijd mee komt met de corner en gaat opdribbelen tot de middenlijn, spelers die ondanks kramp opstaan, spelers die veel drive naar voren maar wel massaal mee verdedigen. Druk zetten van beide kanten tot het einde : zo hoort voetbal te zijn. Het was niet even goed altijd, maar wie zijn club zo ziet spelen kan nimmer gebrek aan inzet verwijten.

Wat een prachtige afsluiter van de zondag. River gefeliciteerd, de verdiende winnaar vandaag!

Onterechte winnaar. Rode kaart zwaar overdreven. Maar goed, eindelijk van deze soup verlost.

Waarom überhaupt verlengen? Eerste wedstrijd was 2-2 dus met 1-1 was River Plate er al

Ik heb genoten! Wat een passie en strijdlust.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Arsenal gaat aankloppen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren