Aanvaller scoort na 50 officiële wedstrijden: ‘Ik kreeg al een hoop appjes’

Zondag, 9 december 2018 om

Na vijftig officiële wedstrijden in clubverband heeft Mitchell van Bergen eindelijk zijn eerste doelpunten te pakken. De aanvaller van sc Heerenveen, die 37 keer uitkwam voor Vitesse en 13 keer voor de Friezen, had zaterdag met twee treffers een belangrijk aandeel in de 1-5 zege op Willem II. Van Bergen is blij om eindelijk van de 'hatelijke nul' af te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Ik ben reuze benieuwd naar de ontwikkeling van deze jongen. Vind hem een leuke speler met een hoop snelheid.

Dit is een groot talent. Als ik een club als Feyenoord zou zijn, zou ik deze jongen en Vlap even goed in de gaten houden. In de 2 jongens zie ik wel een meerwaarde gezien hun leeftijd en ontwikkelmogelijkheden. Ook mss Pierie losweken. Die heeft nu een minder seizoen en is goedkoper, maar kan bij een volgende stap wel mss opbloeien

9 december 2018 om 11:45

Dit is helemaal geen groot talent. Dit is een blind renpaard zoals Hooi, Becker, Beerens, van la Parra, Elbers, etc. Zo'n aanvaller die je als back makkelijk kunt laten lopen omdat er toch nog nooit iets goed mee doet. Na 50 wedstrijden lukt eindelijk een keer iets, maar dat maakt je nog geen groot talent.

Het is voor Feyenoord te hopen dat ze zich niet blindstaren op dit soort spelers die jij noemt. Je moet namelijk iets meer kunnen dan af en toe een leuke Eredivisiewedstrijd spelen om van toegevoegde waarde te zijn in het niveau dat een topclub zou moeten nastreven.

9 december 2018 om 12:09

En wanneer heeft hij steevast als basis spelers gespeeld? Laten we lekker zo gaan oordelen wanneer hij een seizoen lang basis speler is. Vind tot nu toe juist erg veel dreiging van hem komen.

9 december 2018 om 12:28

Het zegt natuurlijk voldoende dat hij ondanks dat de concurrentie het bij zowel Vitesse als Heerenveen het niet heel bijzonder deed hij niet in de basis stond. Wellicht omdat hij op de trainingen en tijdens invalbeurten ook geen indruk maakte. Dan vind ik de term 'groot talent' erg overdreven.

Ik vind dit typisch een speler van blaffen en niet bijten. Dus ja, die dreiging klopt,maar in 9 van de 10 gevallen komt er toch niks uit die dreiging, dus waarom zou jeje dan druk maken. Ik heb Becker vorige week ook regelmatig dreiging zien hebben tegen Ajax. Daar komt echter ook nooit wat uit, dus ook die kun je laten lopen.

9 december 2018 om 13:01

Je bent wel iets te negatief. De jongen is 19 jaartjes jong. Zijn voorzetten waren gisteren goed (op de corners na, die misten snelheid) en er komt heel erg veel dreiging van hem af. Je hebt gelijk dat dat ook zo is bij een Becker, Hooi of Van La Parra (beerens vind ik ook geen blinde draver), maar hij heeft alle kans nog om zich door te ontwikkelen. En wat hij vooralsnog laat zien is prima. Potentieel denk ik echt dat hij een stuk(je) beter is dan de namen die jij hebt genoemd

9 december 2018 om 13:07

Als Feyenoord zich op zulke spelers blind zou blijven staren, dan komt er van Feyenoord niets terecht. Je weet natuurlijk niet hoe deze spelers zich gaan ontwikkelen, maar geen van deze spelers heeft nog het niveau dat Feyenoord zou moeten nastreven. Nu in het centrum lijkt een Pierie meer tot zijn recht te komen, maar voordat hij daar kwam raakte hij geen pepernoot dit seizoen.
Vlap heeft veel goals en assists voor een middenvelder. Gisteren was hij ook weer dodelijk effectief en die man heeft ook ogenschijnlijk erg veel overzicht (zie de 'voorassist' bijvoorbeeld bij het doelpunt van Mihajlovic). Echter heeft hij meerdere wedstrijden dat hij ook geen knikker raakt. Vorige week tegen Fortuna nog. Hij is totaal niet constant en zijn balbehandeling is soms erg zwak. Voor Heerenveen prima, hoor. Maar een Feyenoord kan hij echt nog niet aan.
Daarnaast Van Bergen. Bijzonder snel, sinds gisteren ineens een goede voorzet, maar verder heeft hij ook nog alles te bewijzen. Het begin is leuk, maar hij moet echt nog stappen gaan zetten.

En ik weet niet of wat jij zegt tekenend is voor het beeld dat Feyenoord van hun eigen team heeft, maar Feyenoord moet eens verder gaan kijken dan de Eredivisie. Botteghin, Haps, vd Heijden, St Juste, Larsson, Toornstra, Berghuis, Clasie. Het is niet het schoolvoorbeeld van creatief scouten.

9 december 2018 om 20:06

Daarom in de gaten houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren