Blessures vormen smet op vierklapper van Ajax in Zwolle

Zaterdag, 8 december 2018 om

Ajax heeft zaterdagavond de negende overwinning op rij mogen bijschrijven in de Eredivisie. Op bezoek bij PEC Zwolle boekte de ploeg van Erik ten Hag een 1-4 zege, in de aanloop naar de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen Bayern München van woensdag. Het is onzeker of André Onana en Donny van de Beek er dan bij zijn, want de twee Ajacieden vielen geblesseerd uit in de eerste helft.

De afgelopen twee dagen werden bij Ajax gedomineerd door het nieuws over de vermoedelijke transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain. De middenvelder leek niet afgeleid door de transferperikelen, want na een halfuur zorgde hij voor het hoogtepunt van de eerste helft. De Jong kreeg de bal van Donny van de Beek, passeerde meerdere verdedigers van PEC en vond vanbuiten het strafschopgebied de rechterhoek met een geplaatst schot. Hij zorgde daarmee voor de 0-2; tien minuten voor zijn doelpunt was Ajax via Klaas-Jan Huntelaar al op voorsprong gekomen.

Via David Neres en Dusan Tadic kwam de bal voor de voeten van de spits, die de eerste serieuze kans voor Ajax benutte. Over het geheel had Ajax het moeilijk met het felle PEC. De ploeg van Erik ten Hag slaagde er ook niet in om de 0-2 voorsprong mee de rust in te nemen, want vlak voor de pauze kopte voormalig Ajacied Zian Flemming op doel, tikte doelman Kostas Lamprou de bal tegen de lat en werkte Lasse Schöne het leer in eigen doel met het hoofd. De vrijstaande Neres liet even daarna een goede kans op de 1-3 liggen.

Dat Lamprou op doel stond, kwam door het uitvallen van Onana in de veertigste minuut. De eerste keeper kon niet meer verder vanwege knieproblemen. Het was al de tweede domper voor Ajax, want even daarvoor moest Van de Beek zich laten aflossen door Zakaria Labyad. De middenvelder leek door te kunnen na een blessurebehandeling, maar staakte de strijd toch. Wat hem precies mankeerde, was niet duidelijk. In de tweede helft maakte De Jong van afstand bijna zijn tweede doelpunt van de avond, maar hij krulde rakelings naast.

Het was twintig minuten voor tijd Schöne die voor de 1-3 zorgde en zijn eigen doelpunt daarmee uitwiste. De Deen kwam inlopen na een corner van Tadic, nam de bal in één keer op de schoen en drukte beheerst af. Neres had ook nog enkele mogelijkheden om zijn naam op het scoreformulier te krijgen, maar had het vizier niet op scherp staan. Tadic maakte er kort voor tijd wel 1-4 van, na een fraaie stift van De Jong en een kopbal van Labyad. Dankzij de overwinning verkleint Ajax het gat tot koploper PSV weer tot twee punten: de Eindhovenaren waren vrijdagavond veel te sterk voor Excelsior (6-0).Gerelateerd

218 reacties (laatste reactie door hansje1969)

De Ligt zag er vandaag helaas enkele keren niet goed uit, maar de rest van de spelers waren vandaag ook sowieso wat mat en niet in goede doen. Wel leuk voor Frenkie, dat hij een goaltje heeft gemaakt!

Hopelijk valt de blessure van Onana mee, bedankt voor je invalbeurt Lamprou kan nooit makkelijk zijn op zo een manier.

Ik ben regelmatig kritisch op Schone, omdat ik vind dat hij het af en toe niet meer kan bijbenen vandaag ook af en toe. Maar hij maakt hier toch weer een belangrijke goal, good for him!

Drie punten in de tas, deze match vergeten en we gaan woensdag strijden voor de winst tegen Bayern thuis..🤺

8 december 2018 om 21:40

't Straalde niet erg uit of ze kampioen willen worden. Absoluut dieptepunt is onze reserve keeper.

8 december 2018 om 21:46

Hansje, ik wilde Lamprou een hart onder de riem steken. Is nooit makkelijk hoor, om in te vallen in zo een situatie. En hij moet wat mee hebben gekregen, van al het gekraak aan zijn adres.

8 december 2018 om 21:57

Hij kan er natuurlijk niks aan doen dat hij een paar centimeter tekort komt bij de 1-2, maar het is vanuit Ajax perspectief natuurlijk wel zorgelijk dat wanneer Onana geblesseerd is je plotseling tegen dit soort beperkingen kan aanlopen. Verder heeft Lamprou een prima pot gespeeld.

Zolang hij onder de lat staat hoop ik dat hij geweldig speelt en zal ik hem aanmoedigen. Maar ik hoop wel dat Ajax actie onderneemt, want het verschil tussen Onana en Lamprou is gewoon te groot. Ook de breedte van de selectie dient op orde te zijn.

Maar goed, ik deel wel de mening van Hansje dat Ajax niet echt scherpte uitstraalde vandaag. Veel ballen gevaarlijk inleveren in de opbouw, tegen Bayern zijn dat minimaal 2 tegentreffers extra.

8 december 2018 om 21:58

Gelukkig ben jij zelf nooit negatief.

8 december 2018 om 22:00

Tuurlijk willen ze wel kampioen worden. En zo'n matige wedstrijd met 1-4 winnen zonder écht in de problemen te komen, vind ik wel kampioenswaardig, hoor! Zeker gezien de tegenslagen die Ajax heeft gehad in deze wedstrijd (slecht veld, blessures, Lamprou die direct de fout in ging, schoppende tegenstander)

8 december 2018 om 22:01

Lamprou kan gewoon nergens bij. Hier ga je toch een flater mee slaan tegen Bayern. Als ik gelovig zou zijn zou ik tot woensdag bidden dat Onana weer fit is.
En dit is waarom ik zoveel kritiek heb op Overmars. De man is gewoon niet in staat om een team te bouwen. Hoe kan je nou zo'n reserve keeper hebben

8 december 2018 om 22:09

Hoe kun je nu nog met droge ogen beweren dat Overmars er niets van kan? Soms kan ik je kritische houding wel waarderen maar deze uitspraak hoort daar wat mij betreft niet bij. Kritiek op het feit dat we niet een betere reserve doelman hebben vind ik wel terecht. Maar als je kijkt wat voor team er staat kun je niet zeggen dat de staf van Ajax met daarboven Overmars niet in staat zijn een team te bouwen. Vond je dat in 95 met ons jonge elftal ook?

8 december 2018 om 22:43

@thebrightone
Heel simpel. Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Het is toch niet te accepteren als supporter en als medespelers dat er geen oog is voor een betrouwbare reserve keeper? Overmars is hiervoor gewoon verantwoordelijk.
Als je geen geld hebt, moet je roeien met de riemen die je hebt. Maar Ajax bulkt van het geld en dan heb je zoiets dat nergens bij kan op goal staan. Mag ik dat wanbeleid noemen?

8 december 2018 om 23:05

Hansje hansje toch. Weer een moment gevonden om Overmars neer te zetten als incapabel? Hij heeft Onana gehaald remember? 2e keeper was van Leer maar die raakte geblesseerd. Maar heeft geen zin om met jou in discussie te gaan aangezien Overmars bij jou ergens iets gedaan heeft. Begint nu wel een beetje zielig te worden.

8 december 2018 om 23:12

Nou praat je weer recht wat krom is thamike. Zoals altijd weer. Weet je nog in de zomer dat je zei dat ik de feiten niet kende? Van Leer was volgens jou geblesseerd maar zou tweede keeper worden als hij weer fit was. Van Leer was inmiddels al lang weer fit, maar Ten Hag had Van Leer als derde in de rij geplaatst.daar was je toen dus niet op de hoogte van. En nu kom je weer met dezelfde onzin aan.
En zie het resultaat. De eerste bal kon hij alweer niet bij. Waarom benoem jij dit probleem niet, maar kijk je er weer van weg?

En dan de onzin van je verhaal te onderstrepen. Van Leer kan wel bij NAC keepen met een blessure?

8 december 2018 om 23:23

Die man hoor je alleen als hij iets negatiefs over Ajax kan zeggen, maar je mag hem geen trol noemen.
Hansje1969 is een kritische supporter volgens de VZ-moderators, dus dat zal wel kloppen dus.

8 december 2018 om 23:23

@hansje1969

De ongenuanceerde hetze tegen Overmars van weleer is al twee, drie seizoenen geleden algemeen verstomd, kruip eens een keer onder je steen vandaan en open je oogjes. Je hebt al een beginnetje gemaakt om Overmars niet meer standaard Marc Netto te noemen, nu nog even wakker helemaal worden.

8 december 2018 om 23:32

@Araman Laten we het erop houden, dat hansje1969 met zijn kantinepraat ala Johan Derksen, alles als satire bedoelt. Laten we hansje1969 vooral niet te serieus nemen met zijn belegen kritiek op Overmars.

8 december 2018 om 23:37

@buitenspelval
Voorheen hadden we nog wel inhoudelijke discussies, maar nu reageer je erg vreemd/ Marc Netto is hier niet toegestaan dus kom op man, reageer inhoudelijk.wat vind je zelf van Lamprou? Goed genoeg of niet. Wie is er verantwoordelijk voor zijn aanstelling?

8 december 2018 om 23:47

@hansje1969

Ik vind Lamprou uiteraard geen topkeeper, maar wel een prima keeper, die zeker wel goed genoeg is als tweede keeper. Hij reageerde één keer niet alert genoeg met de eigen goal van Schöne, maar had dararnaast twee prima reddingen en voetbalde goed mee. Bij jou is het glas altijd halfleeg, i.p.v. half vol.

Punt is, dat je weer begint te drammen over het functioneren van Overmars, zodra je ook maar een kleine mogelijkheid ziet. Dat maakt je posts nogal treurig.

“Overmars is gewoon niet in staat een goed team te bouwen”. Vind je die opmerking zelf ook niet een beetje om te glimlachen? Moet ik daar nog inhoudelijk op in gaan?

8 december 2018 om 23:58

Ik vind het schrijnend dat je zo'n tweede keeper hebt. De eerste bal die niet eens erg hoog was, kon hij al niet bij. Dan staat hij pas twee minuten in het veld.
De enige kritiek die ik dit jaar had op de selectie is et centrum van de verdediging en vooral de reserve keeper.
Ik heb bij het eerste ook steeds duidelijk aangegeven waarom ik het vind. Blind is geen CV. Komt in de lucht te kort en is traag.
Lamprou was vandaag na twee minuten al duidelijk dat hij er niet bij kan. Vooral laatste reken ik Overmars aan dat je zo'n keeper op doel zet. Daarbij is hij eerder al mslukt bij Feyenoord en Willem II. Hij is gewoon te klein. Kan er niets aan doen, maar komt dus voor veldvoetbal gewoon lengte te kort. Heel simpel.

Maar waarom mag je geen kritiek hebben?

9 december 2018 om 00:07

Hij is klein, dat zeker. Maar doordat FdJ gaat lopen pingelen en de bal verliest is het een corner. Vervolgens wordt de bal aardig ingekopt door Flemming en is de redding ook alleraardigst, echter doordat Schöne de paal verlaat ketst de bal via de lat op zijn hoofd en zo de goal in. Dus dit is zeker niet de fout van Lamprou!

9 december 2018 om 06:22

Laten we eerlijk zijn, hansje heeft gewoon een punt dat je niet lekker achterover zit als Lamprou het veld inkomt. Matige keeper. In een ideale wereld heb je daar een jonge opvolger die het talent heeft maar ook het geduld om niet te spelen, zoals Cilessen destijds. Maar het blijft een lastige klus om een topkeeper op stand-by tevreden te houden. Wellicht die Kroaat volgend jaar, maar Onana vervangen wordt echt een taaie. Desalniettemin veel vertrouwen in Overmars en de manier waarop hansje hem afserveert als iemand die geen team kan bouwen maakt dat je direct al zijn reacties met een korrel zout neemt. Overmars is in zijn rol gegroeid en ere wie ere toekomt, de man is puur goud en een zegen voor Ajax. Dat hij een betere reservekeeper moet zoeken doet daar helemaal niks aan af.

9 december 2018 om 08:06

@manodedios

Achter Lamprou zitten Kotarski en El Maach, twee talentvolle, maar nog jinge keepers. Kotarski is nog wat slungelachtig, maar heeft zeker de goede lengte. El Maach is fysiek sterk, maar vind ik persoonlijk soms nog wat onzeker ogen. Daarnaast is de verhuurde Van Leer er ook nog, die mag het dit seizoen laten zien bij NAC.

Momenteel zijn Lamprou en Kotarski de tweede en derde keeper. Volgend seizoen kunnen de vier keepers uitmaken wie er de beste tweede doelman wordt.

Ik snap dat Ajax momenteel niet nog een keeper erbij haalt. We kunnen allemaal nerveus worden als Lamprou miet invallen (er loopt toch een korte keeper het veld op), maar kwaliteiten heeft hij wel. Ik moest ook even slikken, toen Onana uitviel, maar dat is vooral, omdat Onana in mijn ogen een onvervangbare topkeeper is voor Ajax. Alles wat er als tweede keeper achter zit, is in de regel minder.

Mocht Onana volgend seizoen vertrekken, dan is het wellicht wel raadzaam om een nieuwe eerste keeper te halen. Zoals gezegd zijn Kotarski en El Maach nog jong. Maar anderzijds, toen Cillessen vertrok vond ik Onana ook nog onzeker en nerveus keepen in Jong Ajax, maar stond hij er wel meteen als opvolger van Jasper en ontwikkelde zich als een komeet. Wie weet gaan of Kotarski dan wel El Maach ons eveneens verrassen.

9 december 2018 om 19:06

Onana is een gok geweest. Gok is goed uitgepakt. Ik vond hem bij jong ook heel erg onzeker. Het halen van Tim Krul toen Cillessen vertrok, was een zet waar ik ook nooit iets van begrepen heb. Wel als hij speel klaar was geweest.
Maar aan onzekerheid komt een einde. Maar dat Lamprou nergens bij kan, kan je nooit veranderen. Daarom begrijp ik werkelijk niet waarom je als beleidsmakers het risico neemt deze keeper als tweede keeper neer te zetten.

8 december 2018 om 21:41

Zoals je zegt Sule, hopelijk vallen de blessures mee. En de drie punten zijn binnen. Laten we verder maar gewoon verder kijken naar Bayern en deze wedstrijd vergeten. Btw: De Ligt was natuurlijk nooit rood. Was per ongeluk te laat, maar de aanvaller kon nooit meer bij de bal voordat de keeper 'm had. Dus terecht geel.

8 december 2018 om 21:47

De scheidsrechter heeft gezegd dat de aanvaller niet meer bij de bal kan inderdaad.

8 december 2018 om 21:48

Formus, blessures zijn inderdaad erg jammer man! Achja die Kamphuis was sowieso erg warrig, helemaal niks verbaasde me op gegeven moment.

8 december 2018 om 22:30

Goed interview weer van Frenkie. PSG dus duidelijk nog niet in poleposition. Nog geen besluit genomen.

8 december 2018 om 21:42

Ik vond de goal van Zwolle niet de fout van de Ligt als je daar op doelt. Het was niet de man van De Ligt die hem inkopt, De Ligt gaat nog naar die bal toe, maar is net te laat. Je kan niet verwachten dat hij iedereen gaat dekken, het was in eerste instantie de fout van degene die Flemming moest dekken.

8 december 2018 om 21:49

Als je klinisch kijkt naar deze wedstrijd vielen een paar dingen op, namelijk dat zo'n ijsbaan geen voetbalveld is, zeker niet bij dergelijk Hollands herfstweer en dat je echt geen 2e keeper kan hebben die niet bij de lat kan. Ja, PEC heeft zich kranig geweerd met veel gebikkel, maar als Lamprou bij de lat kan, valt er geen tegengoal en speel je die wedstrijd makkelijk uit. Want i.t.t. wat Bram van Polen beweert, hebben ze niet hele goede kansen gehad. Verdediger Lam had een grote kans, that;s it. Als hij kunnen stiften, dan had hij .... etc.

Hoe dan ook, leuk dat je hem bedankt en Lamprou kan er niets aan doen dat hij 2e keeper is; dat is een samenloop van omstandigheden geweest, maar dat kan echt niet op dit niveau. Overmars moet heel snel een ervaren 2e keeper halen in de winterstop, want deze smurf kan je je kop kosten. Dit is geen amateurvoetbal, he? Dat hij niet bij de lat kan had vandaag 2 punten kunnen kosten. Als Onana zijn kruisbanden scheurt, verspeel je de titel en lig je er de volgende ronde CL uit.

8 december 2018 om 21:56

prachtig poëtisch verwoord van jou zeg. 'hollands herfstweer', 'ijsbaan', 'kranig' geweerd met 'gebikkel'. In het tweede stuk van je reactie kies je voor een wat hardere toon: 'dat kan echt niet', 'smurf'. Ook erg sterk dat je even duidelijk maakt dat t geen amateurvoetbal is. Oef ja en stel dat Onana zn kruisbanden scheurt... Wat mij betreft een van de beste reacties van de dag

8 december 2018 om 23:02

Ik wist niet dat ik een boek had ingeleverd bij de uitgeverij, maar bedankt voor je literaire recensie.

8 december 2018 om 23:09

wist ik ook niet maar zou m graag lezen als t kan! niet te dik hoop ik?

9 december 2018 om 01:04

Klopt klopt, de ligt was net als heel ajax minder vandaag. Maar toch 1-4 uit bij Pec, dat is een mooie uitslag. het is niet makkelijk voor die gasten om op kunstgras te spelen, al helemaal niet in dit weer, sjonge sjonge dacht dat de herfst al voorbij was. Laten we hopen dat de blessures meevallen. Ik ben het volledig met je eens over Schone, vooral Europees vind ik hem soms handelingssnelheid tekort komen, maar hij is met zijn ervaring en traptechniek echt heel belangrijk voor dit team. Als de jong nu ook al begint te scoren..

Wat een klote klote klote veld. Man, dat kan toch niet meer dat kunstgras? Petitie starten en wel nu!!!

Overigens hopen dat de blessure van Onana meevalt. Dat zou wel een aderlating zijn zeg. Het was niet geweldig, maar de 3 punten zijn binnen gelukkig. Snel verder..

8 december 2018 om 21:40

Mee eens. Verder kan het ook niet dat de Var bestaat. Als je steeds het voordeel van de twijfel geeft aan de grote ploegen is het niet nodig. Wees is even eerlijk, als dit in Amsterdam wad geweest en precies dezelfde situatie was bij Ajax, zou het rood zijn. Dit is gewoon een feit, maarja scheidsrechters zijn blijkbaar een beetje bang ofzo.

8 december 2018 om 21:43

Ik zag linksboven bij de tijd ook niet het Var logo staan. Ik vond dit toch wel een situatie waarbij er wat langer contact mocht zijn met Zeist. De ligt is gewoon te laat en raakt een speler die net wel/net niet die bal nog kan halen. Achja met 10 man had Ajax ook wel gewonnen, maar dan nog.

8 december 2018 om 21:43

Dat is geen feit, en dat weet je zelf ook wel. Maar waarom is het rood dan? Die speler van PEC komt echt niet meer bij de bal, dus is het dan nog rood? En zullen we het ook even hebben over de kaarten die niet gegeven zijn aan Van Duinen, Leemans en Paal? Of heb je daar niets over te zeggen?

8 december 2018 om 21:43

Je mening, of een verwachting is nooit een feit!

8 december 2018 om 21:43

Die van Duinen en Paal hadden er ook af gekund hoor met een tweede gele kaart.

8 december 2018 om 21:44

Met 10 man had ajax ook wel gewonnen? Oh.

8 december 2018 om 21:58

Falonso je kan natuurlijk wel de wijsneus uit gaan hangen over wat een feit is of niet, maar ik zal even reageren op je rare zinnen. Er komt een hele andere wedstrijd namelijk na die rode kaart, dus is alles wat je zegt niet van toepassing. Ik vind het altijd zo dom dat mensen dat niet begrijpen

8 december 2018 om 21:58

Tja het had allebei gekund, maar geel lijkt me niet per se een fout.

8 december 2018 om 22:09

Het was en is geen rode kaart. Ja tuurlijk komt er een andere westrijd dan. Maar dat gebeurde niet. Kingsley kon nooit meer bij die bal. Dus geel. Op zn plaats.

Je praat over dom.. Maar hebt niets te zeggen over t sparen van bv VDuinen.. Paal had dr ook af gekund.

8 december 2018 om 22:11

Ah Dynek, dus als er ergens in de 1e minuut een situatie is met wel of geen rood, hoeven we het daarna niet meer over foute beslissingen daarna te hebben? Zelden zulke onzin gehoord.

Kun je ook inhoudelijk reageren op die momenten of is dat teveel gevraagd?

8 december 2018 om 22:22

Falonso, bizar dat je het niet begrijpt. Ben je toevallig vroegtijdig gestopt met school? Ik ga hier verder niet meer op reageren. Geniet van je zaterdag avond knul

8 december 2018 om 22:30

Dynek10,

Wedstrijd Ajax-Feyenoord, 2x geen rood voor Feyenoord met var...

En dit was gewoon geel...als je de regels van het spel niet kent, ga dan aub niet zo verontwaardigd reageren.

Regel is als volgt, als een doorgebroken speler de bal kan halen en in kansrijke positie komt is het rood.

Die speler van Pec speelde de bal veel te ver voor zich uit, waardoor hij nooit meer eerder bij de bal kon dan Onana, dat gaf hij zelfs toe na de wedstrijd voor de camera.

En van Duinen had rood moeten hebben voor meerdere te zware overtredingen, maar keer slecht 1x geel.

Nee, als de var juist had gefloten had deze pot al eerder afgelopen geweest, Pec mocht vaak over het randje spelen en de scheids liet dat toe.

Jammer dat je dan zo selectief kan kijken en er gewoon totaal naast zit.
Er is maar 1 verdiende winnaar vandaag en dat is Ajax op dat schandalige stuk plastic wat voor veld moet doorgaan. Je reinste competitievervalsing...

8 december 2018 om 22:43

Blijkbaar is een discussie voeren te moeilijk voor je. Dus als iemand het was die vroegtijdig zou zijn gestopt tussen ons twee, lijkt het me duidelijk wie dat was.

Je bent niet in staat inhoudelijk in te gaan op ook maar een woord dat ik typ, dat zegt al genoeg. Leuk dat je hier een account aanmaakt, maar waarvoor dan? Alleen om een beetje te trollen? Mensen als jij verpesten deze site, zonde dat het er steeds meer lijken te worden.

Maar geen zorgen, ik zal nooit meer op je reageren. Ik reageer namelijk altijd met het idee een discussie aan te gaan. Dat is met jou niet mogelijk, dus daar ga ik geen tijd meer aan besteden.

8 december 2018 om 23:08

@myajaxforever, wel 2x rood benoemen van Feyenoord maar niet zeggen dat ze ook 3x gematst in die wedstrijd door Gluipers en de VAR(overtreding op Bijlow, geel schwalbe Tadic en handsbal in 16 ajax)
Natuurlijk is het rood voor de Ligt in deze wedstrijd. Geen hele vieze overtreding maar is wel te laat en speler was doorgebroken, of bal te hard was maakt daar in niet uit.

9 december 2018 om 00:12

Josh "doorgebroken" betekent dat je één op één komt met de keeper. Niet dat je de bal te ver voor je uit schopt en de keeper de bal moeiteloos op kan rapen. Kijk de herhaling gewoon en je ziet dat er geen directe scoringskans ontnomen wordt. Verder gewoon veel te laat, dus geel.

8 december 2018 om 21:41

Inderdaad zo snel mogelijk dat kunstgras verbannen uit de eredivisie. Het is pure chantage en een voedingsbodem voor blessures. Ook een schande dat er 350.000 moet worden betaald om clubs ervan te overtuigen om op kunstgras te spelen. Niet doen!
Knvb moet het gewoon verbieden per medio 2019!

8 december 2018 om 22:20

Pas geleden heeft Gudde uitgelegd dat de knvb daar helemaal geen volledige bevoegdheid voor heeft

8 december 2018 om 21:44

Ik hoop ook dat de blessure van Obama meevalt, stel je voor dat de voormalig president niet z'n hsndschoenen kan aantrekken om in het doel van Ajax te staan aankomende woensdag 😉 Verder gewoon helemaal gelijk natuurlijk!

8 december 2018 om 22:19

Koeral,

Ik ben het helemaal met je eens, kunstgras is gewoon zeer slecht en gevaarlijk voor spelers. 2 blessures enkel door plastic.

We moeten gewoon schijt hebben aan clubs die geen gras kunnen betalen, keuze spelen in stadion met gras of pech.

In nagenoeg geen ander groot voetballand zie je plastic als veld, maar bij ons wel, omdat dit goedkoper is.

Als je geen veld kan onderhouden kan je beter stoppen met voetbal.

8 december 2018 om 22:30

Je weet al ongeveer een half jaar dat je vandaag tegen PEC moet. Natuurlijk moet dat kunstgras uit de eredivisie verdwijnen. Maar het is volstrekte onzin om dit af te schuiven op dat kunstgras. Als dat kunstgras zoveel blessures zouden veroorzaken, dan hadden die clubs toch ook een waslijst aan blessures moeten hebben?

8 december 2018 om 22:49

Onana heeft veel punten gepakt voor Ajax. Iedereen heeft het wel over De Ligt, maar met Onana in het doel, hoeft hij geen zorgen te maken. Hopen dat hij wel. Kan spelen tegen Bayern.

9 december 2018 om 01:20

Petitie? Dat stadium zijn we allang voorbij. We, de Nederlandse competitie had allang het kunstgras kunnen uitbannen als Heracles niet dwars zou heb gelegen bij de eerdere gehouden stemming. Het is gewoon te bizar voor woorden dat 1 club zonder echte motivatie de progressie van het Nederlands voetbal tegenhoudt. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat zij gesponsord worden door een kunstgras fabrikant (dubbele agenda?).

9 december 2018 om 02:07

Zolang de UEFA kunstgras als ondergrond goedkeurt dan kun je als KNVB of wat dan ook helemaal niks. Helaas mag kunstgras, en daarom heb je geen poot om op te staan...

Ik mis nog 1 iets in dit stuk. Dat Mbappé wilt dat de Jong naar PSG komt. OT: Zonde van de blessures, zeker van Obama. Die ga je missen mocht het tegenvallen.

8 december 2018 om 21:38

Ik bedoel natuurlijk Onana :D

8 december 2018 om 21:42

Geen idee wat je probeert te zeggen..

9 december 2018 om 00:14

Hij zegt dat iedere media het over PSG, mbappe en De Jong heeft als het over Ajax gaat

9 december 2018 om 00:16

Dat Obama geblesseerd is nadat hij de wedstrijd in Zwolle van Ajax kwam bijwonen

9 december 2018 om 00:56

993410, Het lijkt me toch vrij duidelijk dat, zoals Schwarz ook zegt, elk onderwerp over Ajax over de Jong gaat en Mbappé in elk stuk naar voren komt waar hij in zegt dat hij de Jong een goede voetballer vind en hij welkom is in Parijs. Blijkbaar begrijpt niet iedereen die link.

Het was niet best vandaag, maar waar Psv werd weggespeeld had Ajax wel weer duidelijk het veldoverwicht in en tegen Zwolle.

8 december 2018 om 21:42

Misschien toch even de statistieken bekijken voor je roept weggespeeld. Die zijn zowat gelijk in een lichte voordeel van psv.

8 december 2018 om 21:43

Kijk eens een wedstrijd, i.p.v louter statistieken.

8 december 2018 om 21:51

Ajaxcunian, grappig, toch wel iets waar Ajacieden dikwijls omgeven, mits..jawol: het in hun straatje past. Zo werkt het niet. Ajax was dramatisch vandaag. Ik verwacht nog puntverlies voor winterstop. Helemaal in Utrecht waar het altijd spookt.

8 december 2018 om 21:53

Ik moet zeggen dat ik soms vind dat het wedstrijdbeeld vertekenend kan zijn. Het gaat uiteindelijk om het aantal kansen dat je krijgt. Soms helpt het ook om een blik op de statistieken te werpen om een beter beeld te krijgen.

8 december 2018 om 22:36

Het gaat uiteindelijk niet om hoeveel kansen je krijgt.. Het gaat om hoeveel goals je maakt en hoeveel je dr tegen krijgt.

8 december 2018 om 21:46

Paauwer, haha, altijd maar over andere clubs beginnen. Maar jouw reactie begrijp ik ergens wel. Ik bedoel, vermogen uitgeven aan middelmatige spelers en dan nog steeds sinds 2016 nimmer kop van de ED bemachtigd. Dat moet erg zuur zijn. En dan nog 2 punten en doelsaldo verschil van hier tot Tokio. Afijn, PSV speelde gister weergaloos: 0 doelpogingen tegen. en weer aan doelsaldo gewerkt. Succes met huilen over kunstgras.

8 december 2018 om 21:51

@MartinaRody: Psv was gisteren zeker weergaloos. Had het over een uitwedstrijd tegen Zwolle. Een redelijk vergelijkbare situatie. Ik huil niet over kunstgras, nog nooit gedaan. En voor Ajax zijn wedstrijden op kunstgras statistisch gezien de makkelijkste. Ik kijk liever naar een wedstrijd op gras en we weten allemaal dat dat ook gewoon fijner is om op te voetballen. Maar je kwade dronk is blijkbaar nog niet over.

8 december 2018 om 21:52

Paauwer, het zijn compleet andere situaties.

8 december 2018 om 22:12

@martinarody

Je hebt het er toch maar weer druk mee, onze mooie club uit Amsterdam proberen naar beneden te praten in ieder topic. Maar ga vooral zo door, je bevestigd alleen maar het vooroordeel dat de PSV achterban een minderwaardigheidcomplex heeft waardoor ze voortdurend zich met Ajax bemoeien.

8 december 2018 om 22:25

Martina, ik vind de vergelijking met de wedstrijd van PSV in Zwolle ook onzinnig. Het resultaat telt uiteindelijk. Maar het verschil in doelsaldo een verschil van hier tot Tokio noemen, vind ik nog onzinniger.

8 december 2018 om 22:49

@martinarody:

Ik wist niet dat Tokyo zo dichtbij was.. Het doelsaldoverschil is 4 (!) doelpunten, dus waar je opmerking op slaat is mij niet duidelijk. Daarbij, die "middelmatige" spelers zouden bij PSV gewoon in de basis staan..

PSV speelde weergaloos... Inderdaad, ze winnen thuis met 6-0 van een degradatiekandidaat. Kan me echter nog een wedstrijd in Zwolle herinneren waar met de hakken over de sloot gewonnen werd, eerder dit seizoen. En ja, toen klaagden de PSV "sterren" ook over het kunstgras.

Al met al wel leuk om te zien hoe het je raakt dat Ajax wel een vermogen uit kan geven aan die zogenaamde "middelmatige" spelers, terwijl dat in Eindhoven nog een utopie blijkt te zijn. Ben benieuwd hoe je reageert als de Jong en de Ligt van de zomer verkocht worden voor 75 mln per stuk, terwijl PSV Lozano van de hand kan doen voor 40-50 mln, waar zo'n beetje de helft dan weer naar zijn oude club moet, vanwege het (te hoge) doorverkooppercentage wat is afgedwongen.

Aankloppen bij de gemeente Eindhoven gaat dan ook niet meer, die zitten nl tegen een faillissement aan..

8 december 2018 om 23:05

@frtrorres

Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten, maar ik verwijs je graag door naar de reactie bij het live meepraten waar je precies kan zien waar ik op doel.

Ik heb niks met trollen, van welke club dan ook. Het verpest alleen maar de normale discussie hier. Ik wijs hem alleen maar op het effect wat hij hiermee gaat bereiken. En ik dat meen ik helaas serieus. Ik noem het niet voor niks een vooroordeel, ik ken inmiddels talloze PSV-ers op deze site (en in mijn persoonlijke omgeving) om te weten dat dit niet waar is. Maar ik ken helaas ook genoeg mensen die deze vooroordelen voor waar aannemen.

8 december 2018 om 23:08

En dan mogen ze volgens deze website zondag weer. En dat voor een wedstrijd in de Champions League a.s. dinsdag.

8 december 2018 om 22:01

Ajax was uiterst effectief, voor de rest creëerde Ajax niet veel. Dus dat veldoverwicht waar jij het over hebt valt ook wel mee hoor. PEC had zat fases waar zij het Ajax gewoon moeilijk maakte en leuk mee liepen te voetballen

8 december 2018 om 22:30

Tot de 1-0 bleef het beperkt tot twee afstandschoten van Schone en De Ligt. Na de goals hebben Tadic en Neres toch twee grote kansen gehad. Na rust via Frenkie de Jong, Neres, Huntelaar en Labyad nog behoorlijke kansen gehad om extra te scoren.

De eerste twee echte kansen werden gelijk doelpunten, dat was zeer effectief. Daarna heeft Ajax toch meer dan genoeg kansen gehad en was het logisch gevolg dat de score opliep. Hoe zuur ook voor Pec, wat gezien het spelbeeld en wedstrijdverloop zal voelen dat 1-4 niet het verhaal van deze wedstrijd verteld.

Wat een slechte wedstrijd zeg. Nu maar hopen dat het mee valt met Onana anders wordt het echt een schiettent tegen Bayern.

8 december 2018 om 21:40

Lamprou is echt matig. Wat mij opvalt is dat zowel PSV als Ajax een matige 2de keeper hebben zeg.

8 december 2018 om 21:43

Jep. Ajax moet gewoon altijd een goede 2de keeper hebben. 1 blunder kan je al miljoenen aan CL kosten. Lamprou is een leuke lijnkeeper maar vandaag bij de 2-1 zie je toch dat hij gewoon die 15 cm extra mist die alle andere keepers wel hebben.

8 december 2018 om 22:07

Ik zou nog eerder Kotarski doorschuiven als tweede man. Jeugd moet toch de leidraad zijn?

8 december 2018 om 22:33

Die zit momenteel niet in zijn beste periode bij Jong Ajax. Ik zou hem niet voor de leeuwen gooien voor een wedstrijd die in principe "om des keizers baard" gaat waarmee je zijn hele carriere kan vernietigen als hij zo'n Oranje debuut als De Ligt heeft.

8 december 2018 om 22:35

En hoe wil je dat oplossen? Door Neerlands beste keeper (Cillissen) terug te halen en op de bank te zetten?

8 december 2018 om 23:33

Gewoon Lamprou op goal tegen Bayern mits Onana niet fit is.

9 december 2018 om 00:12

De Ligt houdt in Oranje vooralsnog de Vrij uit de basis.

9 december 2018 om 12:32

PSV heft ook een matige eerste keeper. Die moest even gemaakt worden.

8 december 2018 om 21:40

Het positieve is in ieder geval dat Ajax ook bij slechte wedstrijden de punten pakt. ON: Flemming is geen huurling, heeft een meerjarig contract bij Zwolle getekend.

8 december 2018 om 21:44

Dat zeker, maar het zegt ook genoeg over de Eredivisie dat Ajax op zo'n matige avond nog vrij makkelijk wint.

8 december 2018 om 22:39

Ach, dat was in 88 (PSV) en 95 (Ajax) ook al zo. En verder terug begin 70 met Ajax en Feyenoord. Is van alle tijden en in meerdere competities het geval. Als Bayern er in Duitsland ook zo bovenuit steekt noemen we de Duitse competitie toch ook geen Mickey Mouse competitie?

8 december 2018 om 23:35

Nee daar heb je gelijk, maar bij zo'n zwakke kunstgras wedstrijd van Ajax ga je er gezien de afgelopen 10 jaar niet van uit dat je er zo makkelijk mee weg komt. Onder De Boer was dit een typische 2-2 of 3-3 pot geweest.

Ongelooflijk dat kunstgras nog steeds gebruikt wordt. Misselijkmakend dat deze vorm van competitievervalsing nog bestaat. Als je het niet kan betalen ga dan weg uit het hoogste niveau voetbal in Nederland. Hoorde laatst dat er een aantal clubs zijn die ervanaf stappen maar dat nog wel een paar jaar duurt ofzo, ook een schande. Moet gewoon niet kunnen.

Wat ongelofelijk dat als je 40M aan spelers uitgeeft dat je dan zo'n "dwerg" als reserve keeper hebt die nergens bij kan. Ik zie Bayern met angst en beven te gemoed

8 december 2018 om 21:39

Precies

8 december 2018 om 21:40

Met van leer op goal had ik minder zenuwen

8 december 2018 om 21:44

Met van Leer had ik minimaal net zoveel zenuwen gehad. Ik zag na de wedstrijd al wel een brede lach bij Onana.. misschien gunt hij Lamprou wat minuten

8 december 2018 om 21:50

Nou die zie je wekelijks blunderen bij NAC. Dus doe maar niet. Gewoon in de 1e of 2e Bundesliga een keeper oppikken. Liefst een oudere keeper. Niet vechten voor een plek, maar wel solide.

8 december 2018 om 22:18

Je kunt geld maar 1x uitgeven.

8 december 2018 om 23:06

hansje1969,

Dat was ook mijn gedachte. Ik begrijp niet dat er een keeper onder de lat komt die niet zo hoog als zijn doelmond komt...dit kan toch alleen in comedy capers?

Ik snap niet dat dit kan, je zou het moeten verbieden. Want enkel Lamprou hielp Pec in de wedstrijd.

Dit was gewoon een simpele houdbare bal, daar is geen excuus voor...onbegrijpelijk.
Ik zou kijken of er niet iets van de jeugd rondloopt...3e keeper is ook matig zover ik weet...heel vreemd...bakken met geld, veel uitgegeven en dan heb je een dwerg als keeper...ik begrijp het niet.

9 december 2018 om 00:06

Hopelijk haalt Onana woensdag en halen we in januari een normale tweede keeper. Ik neem aan dat de beleidsmakers nu ook wel wakker zijn en concluderen dat ze in de zomer gewoon even vergeten waren dat Lamprou nergens bij kan

Ik word gek als Onana woensdag niet mee kan doen. Donny kunnen we opvangen maar met Lamprou op goal tegen een Lewandowski wordt het echt 0-4 ofzo.

8 december 2018 om 21:49

Laten we hopen dat het 0-4 wordt 😊

8 december 2018 om 21:58

Waarom? 0-4 is een verliesbeurt,

8 december 2018 om 22:03

Hij zal wel geen fan van Ajax zijn haha

Snel de kunstgrasvelden eruit.

Ajax terecht gewonnen, beetje geflatteerd, dat dan weer wel.

Mensen die denken dat het rood was voor de Ligt zitten ernaast. De instructie voor een rode kaart bij een doorgebroken speler is dat er een 100 kans uit moet komen. De bal werd dermate ver vooruit gespeeld dat, dit niet te zeggen is, of dit het geval was. Hier volstaat dus gewoon geel en is zoals de spelregels het ook uitleggen.

8 december 2018 om 23:00

Daarnaast ging de speler van Pec heel gretig naar de grond

Complimenten aan Zwolle, boden vandaag aardig partij. Zat zowaar weer eens een beetje onrustig op de bank naar een pot voetbal van Ajax te kijken, speelden bij tijd en wijle nogal nonchalant en slordig waardoor ik er niet helemaal gerust op was. Hopelijk vallen de blessures van Donny en met name Andre trouwens mee. Hoewel ik persoonlijk wel kan leven met Lamprou als 2e keeper voor dit seizoen zie ik hem a.s woensdag liever niet starten.

Als ik naar Leo Driessen luister denk ik altijd dat Ajax dik heeft verloren. 1-4 op dit Intertoys veld, gauw verder. De amateur clubs hier uit de buurt hebben veel betere velden.

8 december 2018 om 21:46

Zeer deprimerende commentator, niet per se saai, maar wel deprimerend.

8 december 2018 om 21:46

Driessen vind ik wel zo'n nare man. Maar dat zou wel komen omdat ik een ajacied ben

8 december 2018 om 22:04

Dat vind ik ook hoor en ik ben een Psv'er

8 december 2018 om 22:10

Ook heel veel subtiele steekjes naar Ajax dat ze zogenaamd slecht spelen, elk foutje extra belichten, kan ook niet tegen die vent. "zo resulteert een corner van Ajax in balbezit van Lamprou" Ja, die zelde corner kan ook een achterbal worden en balbezit van Pec, wat wil je nu zeggen...

8 december 2018 om 22:15

Elk balcontact van Zwolle werd nog net niet uitgelegd als een 100% kans.

Tsja, de discussie over de rode kaart. Ik weet dat mensen het bij mij gaan gooien op het feit dat ik een Ajacied ben, maar ook bij andere clubs had ik dit geen rood gevonden. De aanname van die aanvaller van PEC was zo slecht dat de bal heel hard van zijn voet af schoot waardoor die er nooit meer bij had gekund. Dus ja, hij was doorgebroken alleen was dat zonder bal dus in mijn ogen geen rood.

Verder was dit qua spel niet echt een lekkere repetitie voor de wedstrijd tegen Bayern, gelukkig maar dat die wedstrijd niet beslissend is. Bij de 1-2 toch nog even spannend of het geen 2-2 zou worden, wedstrijd daarna nog uitgespeeld en 2 extra goaltjes gemaakt, dit zijn toch de moeilijke wedstrijden die je moet winnen voor het kampioenschap. Vooral de blessures van Donny en Onana zijn vervelend deze periode, maar aan kunstgras ligt het niet hoor jongens niks mis met die troep!

8 december 2018 om 21:42

Het probleem is dat mensen denken dat doorgebroken speler perdefintie altijd rood is, maar daar moet dan een 100% kans worden onthouden, zo niet volstaat geel.

Hoop dat de blessures meevallen, maar we hebben een brede groep en ook zonder Donny en Onana kunnen we winnen van Bayern. Lamprou vind ik geen geweldenaar, maar hij is degelijk genoeg om zo'n pot in de Arena tegen Bayern te kunnen spelen.

Labyad zal wellicht zijn kansen krijgen al is Ziyech waarschijnlijk wel fit genoeg om te spelen tegen Bayern en dan zit Labyad 'gewoon' op de bank, dat is de luxe van onze brede selectie.

We zitten in een goede flow, dus laat maar komen die Duitsers. Tussen Ajax en PSV zal het nog lang spannend blijven, maar de kwaliteiten die wij hebben gaan naar mijn mening toch echt de doorslag geven, ook als we na de winter nog in 3 toernooien actief zijn terwijl PSV slechts de competitie heeft en dus maar 1x per week hoeft te spelen.

Dit wordt een mooi jaar, nu al hebben we mooie dingen gezien maar ik denk dat er nog veel meer moois in het vat zit.

8 december 2018 om 21:44

Of even Bayern speel je op gras en niet op plastic, dat scheelt veel..

Nee, niks over het var-moment met de Ligt bij een 0-0 stand? Typisch...

8 december 2018 om 21:42

De VAR vond het geen rood.

8 december 2018 om 21:45

Doet er niet toe. Ik mis het in het verslag.

8 december 2018 om 21:48

Wat had je willen lezen dan

8 december 2018 om 21:51

Dat de gele kaart op zn minst dubieus was. Want dat was ‘ie.

8 december 2018 om 21:54

Nee dat was is ie niet. Geen 100% zeker een kans dus geel. Weet niet wat het tegenwoordig is met bepaalde mensen maar nu de VAR er is willen ze overal kaarten en penalty’s zien. Dan ook nog alle besluiten in een verslag want stel VZ vermeld het niet.

8 december 2018 om 21:55

Nou bij deze dan: "De gele kaart was op z'n minst dubieus"

8 december 2018 om 21:56

Jij vindt het dubieus, hoe meer ik het terugzie hoe minder dubieus ik het vind.

8 december 2018 om 21:56

Kijk maar hoeveel ze het er bij fox over hadden. En zie mijn reactie hieronder.

8 december 2018 om 22:21

WoW en VZ heeft dit niet gedaan. Schande , pure schande. Maar staat de rest van de dubieuze beslissingen er wel allemaal in dan?

8 december 2018 om 21:43

Net zo min dat Van Duinen meerdere malen naar zijn 2e gele kaart solliciteerde.

8 december 2018 om 21:44

Nee? Verder niets over de wedstrijd te melden? Typisch.

Om op jouw opmerking te reageren: rood of niet, lastig. Bal was al te ver, had ie nooit meer gehaald. Dan snap ik geel wel.

8 december 2018 om 21:46

Mijn opmerking? Ik vind het gewoon vreemd dat er niets over gemeld wordt. Ik geef nergens een mening of ik het wel of geen rood vindt.

8 december 2018 om 21:50

Oh, je vindt het alleen maar vreemd. Je bedoelt er verder niets mee. Helder.

8 december 2018 om 21:53

Yep. Wat wil je horen dat ik insinueer dan?

Dat hij rood had moeten hebben?

Nou, laat ik het anders zeggen: als dit ajax-pec was geweest en het was een pec verdediger overkomen, was het rood geweest ja. Dat weet je zelf ook wel.

Bij psv-pec of feyenoord-pec overigens ook. Voordat je je spelletje dat ik anti ajax zou zijn door wil zetten.

Dat voetbalzone het niet meldt, is wél heel typisch.

8 december 2018 om 21:57

als mn moeder wielen had was ze een kruiwagen

8 december 2018 om 22:06

Niet als je daarmee de prestatie van ajax onderuit haalt, want zo wordt dat blijkbaar gezien hier

8 december 2018 om 21:45

Twijfelgevalletje... hij was op lijn niet de enige als laatste verdediger. De aanvaller moest qua afstand nog diagonaal naar de goal.

8 december 2018 om 21:49

@buitenspelval, bij twijfel is het dus geel. Spelregels geven aan, 100 kans, is rood. Volgens mij is deze regel nog niet zo oud, maar is aangepast, omdat er vaak ondertal situatie kwamen, terwijl er geen kans uit zou ontstaan.

8 december 2018 om 21:56

Geel denk ik ook hier. Bovendien kon de aanvaller nauwelijks bij de bal. De VAR heeft de situatie beoordeeld, zal ook volgens de regels wel geel zijn geweest.

8 december 2018 om 22:37

@frtorres
Ja had mogelijk in het verslag kunnen staan, maar ze hebben overtredingen in het algemeen eruit gelaten, dus het lijkt mij meer een bewuste keuze, niet zozeer om beeld vorming te veranderen. Als het vermeld zou worden zou er ook wat moeten staan over Van Duinen die De Jong uit de wedstrijd probeerde te "schoppen".

8 december 2018 om 21:50

Om je gerust te stellen, hadden ze het bij fox alleen maar over dat moment.

8 december 2018 om 21:54

Wat het dus extra typisch maakt dat vz het niet doet he.

8 december 2018 om 22:03

Wat is daar typisch aan? Dat wekt op z'n minst de sugestie van jou kant dat er sprake is van een complot. En dan mag daar wel wat nadere toelichting bij komen. Al is het maar om die verdenking van complotdenken weg te nemen of ons de kans te geven flink te schieten op een dwaze complottheorie.

8 december 2018 om 22:07

Ik vind het heel typisch dat ze er op fox niet over uitgepraat raken en hier er geen letter over staat. Dat heeft niks met complotten te maken, het valt me gewoon op. Voel je niet zo aangevallen, als ajacied. Nergens voor nodig.

8 december 2018 om 22:20

Wat vind je er typisch aan en wat impliceer je? Ik vraag heel bewust hierna omdat ik wil weten wat de gedachte erachter is.

Als ik zeg, ''typisch'' wanneer PSV in de laatste minuut wint, dan bedoel ik daarmee dat dit de zoveelste keer is in de afgelopen weken/maanden dat PSV in delaatste minuut wint. Als ik zeg ''typisch'' wanneer St. Juste na 6 minuten rood pakt in de Arena bedoel ik daarmee dat Feyenoord heel vaak zijn eigen glazen in een klassieker ingooid.

Dus wat bedoel je met die opmerking?

8 december 2018 om 22:25

Rustig maar man. Ik vind het, zoals je aan mijn uitleg al kunt zien, vooral heel apart. Dat bedoel ik er mee, en dat is misschien een beter woord.

Typisch is het dan weer wél dat zoveel ajacieden als door een adder gebeten reageren.

8 december 2018 om 22:51

Met dat rustig zit het helemaal goed hoor, dat is misschien lastig om te beoordelen via geschreven tekst. Maar neem maar aan dat ik me alleen druk maar zolang het ballletje rolt en de stand daar reden toe geeft.

De reacties komen natuurlijk voort op de hele stroom bagger die een kleine groep anti-ajacieden telkens verspreid. Werkelijk achter alles zit een kwade hand van Ajax. De media is op de hand van Ajax, beinvloeding van de Knvb, omgekochte scheidsrechters of scheidsrechters die stiekem Ajacied zijn, doping gebruik, selectie beleid voor vertegenwordigende elftallen: overal zien sommige mensen de kwade hand van Ajax achter. Dat soort bagger dient bestreden te worden met de objectieve waarheid.

8 december 2018 om 23:12

Oke.

Van de andere kant bekeken wordt wel heel veel als anti-ajax uitgelegd, ook als realistische mensen soms helemaal geen rare dingen zeggen.

Misschien moet je je dat ook realiseren, en ook kijken naar wie het zegt.

Niet iedere niet - ajacied is meteen anti. Oh, en die bagger komt andersom net zo, laten we daar ook eerlijk in blijven.

8 december 2018 om 23:22

Oh ja, die komt ook zeker andersom. Ik ben de laatste die beweerd dat er geen trollen in de Ajax achterban rondlopen of mensen die in complottheorieen geloven. Wie een topic leest over het feit dat Feyenoord thuis loot in de Knvb beker zal toch niet de complot denkeers gemist hebben die geloven dat de Knvb hoogst persoonlijk regelt dat Feyenoord alles thuis mag spelen zodat ze de beker kunnen pakken.

Niet alles is anti-ajax dat zal ik ook gelijk erkennen. We hoeven niet kinderachtig te doen over partijdigheid van De Telegraaf (helaas voor mij de huiskrant van de club) of zulk soort zaken. Het gaat mij louter om de uitwassen.

Eerlijk gezegd kon ik niet goed inschatten of dit bedoeld was als reactie van ''apart dat dit er niet instaat'' of ''de VZ redactie wilt weer Ajax positief belichten''. Zoals je al terecht schreef, kwestie van woordkeuze. Ik vond het zelf ook verassend dat het niet genoemd is, maar gelukkig goed dat vrijwel iedereen het zelf aanhaalt. Want het is zeker het bespreken waard, aangezien ik al spelers heb zien vertrekken dit seizoen voor soortgelijke overtredingen.

8 december 2018 om 23:24

Wij zijn het in elk geval eens. Mooi

8 december 2018 om 22:38

michiel2424,

waarom zou dat erbij moeten staan? Jij vind het dubieus...maar dat komt omdat je de regels niet kent. Ik zou zeggen zoek ze even op, en dan kan je deze comment gelijk weer in de prullenmand gooien.

Zelf die jongen die viel zei voor de camera dat hij de bal te ver voor zich uitspeelde en daar niet meer bijl kon komen. Rood is enkel als de doorgebroken speler de bal bij zich heeft en in kansrijke positie zou zijn gekomen. Onana hoefde niet eens naar voren te komen.

Ongelofelijk dat mensen alles aangrijpen om onzin te verkondigen en Ajax in een kwaad daglicht willen stellen.

Waarom zeg je niets over van Duinen die gewoon rood had moeten hebben, of de scheids die veel te veel toeliet van Pec? Of het rotveld wat gewoon niet spel waardig is...

Ajax heeft dik verdiend gewonnen en is mogelijk een heel belangrijke kracht als Onana kwijt door dit veld.

8 december 2018 om 22:45

Tja. Zoals ik al zei, vind ik het niet perse rood. Maar als het er op fox zoveel over gaat is het dus wél dubieus. Huilen dat ik de prestatie van ajax naar beneden haal is niet nodig. Sterker nog: dat gaat nergens over. Lees dan eerst maar gewoon eens wat ik schrijf.

8 december 2018 om 22:46

“Ajax in een kwaad daglicht willen stellen.” Kom op man. Dat wil je wel heel graag lezen. Wat een onzin.

8 december 2018 om 23:13

michiel2424,

niet perse rood...pff...de regels zijn heel helder hierin, wat begirjp je daar niet aan?

Leg dit aan een 5 jarige uit, en die snapt het gelijk. Dat ze bij Fox daar zoveel over hebben komt omdat daar ook een hele hoop mensen zitten die water zien branden...

Kenneth zei het gewoon heel simpel...die Pec speler kon nooit bij de bal...en dan kan het nooit rood zijn...dus welke discussie wil je aangaan?

Je wilt gewoon iets zien wat er niet is. daarom is het ook logisch dat er niets in de tekst over staat.

Dat jij geel als rood wilt zien verandert daar niets aan. Regels zijn nogmaals heel helder. Jammer dat ze verder niet goed gebruikt werden zoals bij van Duinen, die gewoon rood had moeten hebben of het harde spel wat de scheids en de var toelieten...daar hoor ik je helemaal niet over.

Dus ja dan kan ik enkel concluderen dat je Ajax wilt zwart maken, of dat je geestelijk niet capabel bent om juist te oordelen, en in dat geval neem ik het je niet kwalijk

8 december 2018 om 23:23

Als je niet wilt lezen houdt het op, dan kun je beter ook niet gaan sneren. Dat staat erg dom.

Ik kan prima leven met geel, maar snap niet dat er niks over gezegd wordt. That’s it.

Stop met zo kinderachtig doen alsof ik daarmee je club aanval, nergens voor nodig. Zelfs niet als je het anders las aanvankelijk: het is al vaak zat verdudelijkt hierboven. Je gedraagt je als een klein kind.

Slaap lekker

9 december 2018 om 16:14

michiel2424,

ben je nu zo dom, of doe je maar zo? In elke wedstrijd zijn er voldoende momenten dat de een zegt een kaart en de ander niet...maar daar hoor je niets van, maar omdat michiel denkt het voorrecht te hebben om nutteloos te klagen en daar VZ nog voor van alles te betichten maakt je smeekbede gewoon triest en lachwekkend.

Veel hebben hier aangegeven waarom het geen rood is, het is niet discutabel...want zoek dat woord maar eens op in de van Dale.

Dus je vraagt om iets wat er niet is, en gaat dan lopen wijzen met je vinger naar anderen...grow up zeg.

Als VZ en alle andere bladen en fora zich bezig gaan houden met vermeende overtredingen en gevolgen daarvan, kan je elke keer een boek lezen, niet echt handig als je een beknopt verslag wilt wel?

Ik heb heel duidelijk gelezen wat je schrijft, en wat je vraagt is om Ajax beter onder de loep te leggen, dat zie je blijkbaar zelf niet eens, omdat dit mogelijk je beperkte bovenkamer niet aankan.

Dus stop met zeuren, en neem zoals het is. De VAR heeft het beoordeeld en zag er enkel en terecht geel in!

Dat jij dan begint met typisch voor Ajax met de VAR dat er niets over gemeld wordt is impliceren dat je het er niet eens mee bent, en dat je met je onderbuik reageert.

Goed en logisch dat VZ hier niet op reageert, dat heeft namelijk weinig met journalistiek te maken, maar meer met huilende kinderen die hun lolly niet krijgen.

Zwaarbevochten overwinning voor Ajax, PEC zat er bovenop, veld was glad en leek moeilijk bespeelbaar. Uiteindelijk is 1-4 erg geflatteerd, echter de winst was verdiend. Hopelijk zijn Onana en Van de Beek woensdag inzetbaar. Lamprou kwam toch letterlijk wat te kort bij het tegendoelpunt verder goed gekeept.

Slechte wedstrijd, maar toch 4x scoren ondanks het geflatteerd is. Over 2 weken moet het echt wel beter in een uitwedstrijd als ze tegen Utrecht spelen. Met dit spel en een nog fanatiekere tegenstander ga je gwn verliezen als je niet oppast.

Niet de beste wedstrijd vandaag maar de 3 punten zijn het belangrijkste. Hopelijk vallen de blessure's mee voor van de Beek en Onana.

Ik begin Ajax toch wel steeds meer als titelfavoriet te zien, ondanks dat we nog bovenaan staan. Het zijn slechts twee punten en wellicht alleen wij en Feyenoord uit wordt nog een lastige klus voor ze. Voor de rest zie ik geen team in de Eredivisie die ze nog van punten af gaat houden. Het gaat zo makkelijk. De teams waartegen Ajax voetbalt geven eigenlijk nooit thuis, danwel door ondkunde, intimidatie of gewoon het klasseverschil. Het is elke keer weer wachten op het eerste doelpunt, die vaak al vrij vroeg valt en dan is het klaar. Waar ik mijn ploeg nog wel eens de overwinning met hangen en wurgen zie binnenslepen heb ik bij de tegenstanders van Ajax nagenoeg nooit het gevoel dat er iets in zit voor ze. Ajax is sinds de off-day tegen ons en daarbuiten de flater tegen Heracles niet meer in de problemen gekomen. Maar goed, niet voor niets dat er een leegloop gaat plaats vinden.

8 december 2018 om 21:47

Nou, vanavond ging het niet direct van een leien dakje. Na de 1-2 had PEC ook kansen op de 2–2. Was die gevallen, had ik het nog moeten zien, want Ajax was niet in beste doen. In hoeverre spelen op tapijt daar mee te maken heeft, blijft onduidelijk. Maar bevordelijk is het niet, gezien de vele blessuregevallen en glijpartijen...

8 december 2018 om 21:56

Kunstgras is een stuk statischer en dat komt voetballende ploegen als Ajax die veel gebruik maken van snelle passing en opschuiven niet ten goede. Desondanks wint Ajax uiteindelijk toch weer met 4-1. Er zijn heus ploegen die even tegenstand kunnen bieden, maar je merkt altijd dat Eredivisie niet top-ploegen dat maar even volhouden en vervolgens alsnog opgerold worden, tenzij Ajax zelf de kansen mist. Het klasse verschil is enorm en je ziet waarom dit team het in de CL zo goed doet.

8 december 2018 om 21:50

Mooie sportieve reactie. We moeten nog naar Utrecht tot de winterstop. Ik hoop ook dat Onana snel weer kan keepen. Ondanks dat is er hoe dan ook nog niks gespeeld. Wat betreft de leegloop. Die gaat er komen. Ook jullie zullen spelers verliezen, maar ik ga er van uit dat zelfs Luuk de Jong nog na de zomer actief kan zijn voor PSV. We zullen zien.

8 december 2018 om 21:52

Over 2 weken moet Ajax uit naar FC Utrecht. Dat is ieder jaar de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen.

8 december 2018 om 22:19

Is niet psv uit het lastigste ? Ajax heeft volgens mij vaker van psv verloren dan gewonnen.

8 december 2018 om 21:52

Vergeet FC Utrecht uit vooral niet, dat gaat sowieso een lastige pot worden voor ons. Voor de rest is Heracles uit (pakte niet voor niks een punt in de Arena) nog een lastige horde. AZ en ADO uit zijn vanwege de rivaliteit vanuit hun kant ook niet zo gedaan. FC Groningen uit is traditioneel ook niet makkelijk voor Ajax.

Voor de rest heb jij hetzelfde gevoel als het gevoel wat Ajacieden tot het puntverlies van PSV hadden. PSV wist ondanks enkele moeilijke uitduels toch telkens te winnen, thuis kwamen ze amper in de problemen (en dat zie ik ze ook niet meer komen). Misschien is het verschil dat PSV nog vrij veel lastige uitduels heeft qua subtoppers. Tot nu toe hebben ze van het rechterrijtje alleen Feyenoord uit gehad (en verloren).

Ik denk dat het gewoon enorm spannend gaat worden. PEC gaf vandaag echt wel behoorlijk partij aan Ajax, maar dan zie je toch dat individuele klasse op bepaalde momenten de doorslag geeft. Wat je ook bij PSV vaak ziet, een paar geweldige acties van Lozano, Berwijn, De Jong, Peirero of Guti en je maakt het verschil.

8 december 2018 om 21:57

Utrecht uit is op papier lastig door resultaten in het verleden, maar puur op basis van kwaliteit zie ik Ajax daar geen punten laten liggen. Heracles is al lang niet meer in de goede vorm waarin het stak toen het Ajax op 1-1 hield, die gaan gewoon opgerold worden als je ziet hoeveel zware nederlagen ze in recente tijden geleden hebben.

8 december 2018 om 22:07

iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich! Heracles kan zomaar een goede dag hebben en Ajax niet. Reken je nooit te vroeg rijk want dan ga je alleen maar harder op je plaat wanneer het niet zo uitpakt.

Wie nog steeds voorstander is van spelen op tapijt, heeft er na vanavond weer een zwarte bladzij bij. Maar welke zichzelf respecterende club wil op deze ondergrond spelen? Hoe dan ook snel in de Eredivisie en Eerste Divisie verbieden. Wie niet wil gewoon terugzetten naar de amateurs....

Het is lang geleden dat een wedstrijd in de Eredivisie zoveel spanning heeft opgeleverd, credits voor PEC Zwolle die Ajax het heel lastig gemaakt hebben vandaag.

De zorgen zijn nu vooral hoe het met Onana is, want met Lamprou belangrijke wedstrijden keepen vind ik persoonlijk niet verantwoord. Die jongen kan er niks aan doen dat hij slechts 1,76 is, maar dat breekt hem bij de 1-2 wel op. Voor de rest heeft hij het prima gedaan vandaag, maar het blijft een zwakte in de selectie dat je hierop moet terugvallen helaas. Van de Beek moeten we wel kunnen vervangen, hoewel het zuur is dat hij nu al voor de 3de keer dit seizoen tegen dit soort lichte klachten aan loopt.

Voor de rest vooral blij dat het 1-4 is geworden, het kon vandaag heel anders aflopen. Al was het maar omdat De Ligt na 5 minuten geel krijgt en geen rood. Er zijn dit seizoen echt op andere velden in Nederland voor zo'n overtreding spelers de kleedkamer ingestuurd. Kan de woede van PEC kant daarover wel begrijpen, dit soort overtredingen vormen vaak onderwerp van discussie. Maar goed, het paste wel in de manier van flutien van Kamphuis die (afgezien van een makkelijke kaart voor Nico) heel veel doorliet gaan en niet echt geneigd, waarmee hij soms ook wat ver ging.

Hopen dat de blessures meevallen en op naar woensdag!

Vooral de blessure van Onana maakt me nu zorgen. Voor de rest leek het er op dat PEC heel veel kansen had, maar ook dat viel erg mee. Wat betreft het incident met de Ligt. Blijf erbij, het was niks. Ehizibue kan niet meer bij de bal en laat zich vallen. Let maar op hoeveel stappen hij maakt na de tackle van de Ligt en de manier waarop ie valt. Dus het feit dat Kamphuis al fluit vind ik zwak, maar als de scheids het dan toch een overtreding vind is het rood.

Geen grootse wedstrijd, maar de punten binnen. En voetbalzone, Utrecht speelt tegen Heracles zondag. De achterstand is gewoon 2 punten.

Rot veld, slecht weer, blessures en toch dik gewonnen. Snel weg daar en de focus op Bayern. Fijn dat dit soort wedstrijden toch gewoon gewonnen worden. Het is wel eens anders geweest.

Waarom lees je niks over De Ligt in de 6de minuut?

8 december 2018 om 21:54

Ik zie ook niets over de andere gele kaarten

8 december 2018 om 21:59

Omdat t geen rood was denk ik. Zie ook niets over vDuinen of Paal bijvoorbeeld.

Kom maar bombanera. Vertel ons maar weer eens hoe matig ajax is in het algemeen. Te beperkt. Doelloos balbezit. Te voorspelbaar. Frenkie de jong kan helemaal niks. Psv is uiteraard veel en veel beter. On. Wat een bagger wedstrijd. De ligt ook zwakke wedstrijd. Schone... Jah jah, ondanks de goal, kap nou eens met die man steeds in de basis te zetten. Amyway.. Vervelend die blessures, vooral onana. Gelukkig 3 punten binnen. In de winter toch maar paar versterkingen halen.

8 december 2018 om 22:53

wanneer34,

Frenkie had vandaag een paar mindere ballen, maar wat stond die verder weer te strooien met passes zeg. Ik kan er gewoon iets aan doen dat ik zijn stijl van lopen en speler erg veel gelijkenissen zie met de grote Johan!

En ja Bombanera die moet je niet serieus nemen, die jongen heeft stiekem een dekbed van onze mooie club maar wil daar niet voor uitkomen

Als Frenkie bij een goed voetballende ploeg komt, zal je pas zijn waarde zien. Ik zie zelfs in dat hij echt heel ver kan komen en in de toekomst een gouden bal kan winnen voor beste voetballer in Europa en verder...

Heel de wereld wilt die jongen. Staat bij Ajax nog wat te ver naar achteren...ik zou hem graag op 10 of net daarachter willen zien...zijn steekballetjes zijn geweldig. En ook vandaag soms weer het one touch voetbal van hem naar voren heerlijk. Hij kijkt altijd naar voren, en speelt de bal als het kan, en wanneer dat niet zo is, loopt hij met de bal...

Ajax verder verdiend gewonnen in dit hondenweer en belabberd plastic veld.

9 december 2018 om 00:38

😂Bomba en ajax dekbed en frenkie de jong altaar🤣 Ik zie hem graag op 8 btw. 10 zou ie te diep staan en tegen teams waar je onderdruk wordt gezet heb je zn vermogen om onderuit te kunnen voetballen nodig. En ik zou wel graag meer een steekpass willen zien na een rush. Vaak levert hij nu een bal breed af na een demarrage. Maar dit ligt ook een beetje aan zn teamgenoten. Die moeten denk ik meer anticiperen op zn dribbels. Meer diep gaan/probeer loopactie als je ziet dat hij begint te dribbelen. Maar ik ratel door. Gefeliciteerd auwe. Op naar woensdag en volgende week. Heb zon gevoel dat psv punten gaat laten liggen tegen heracles. En wij gaan hard uithalen. Op naar de koppositie.

Vervelende wedstrijd in veel factoren:
- Zeer matig Ajax, volgens mij was er weinig focus.
- VAR die niet optreedt, gevalletje De Ligt was op zijn minst twijfelachtig. Ik vond de analyse van Perez uitstekend, de bal was onbereikbaar voor die spits maar toch kan je er even naar kijken. Daarbij had Van Duinen een stuk of 4x zijn 2e gele kaart moeten krijgen.
- Die blessures op dat waardeloze ku(ns)tgras
- Een keeper op goal die een halve kop kleiner is dan mijn vriendin. 1.76m kan echt niet bij een topclub.

8 december 2018 om 22:13

Hoezo heeft de VAR niet opgetreden? Er is toch naar gekeken en beoordeeld dat dit geen 100% fout is? We stonden er gewoon op te wachten met z'n allen bij die vrije trap...

Eens over de andere punten.

Achja wat kan je ervan zeggen, prima wedstrijd van onze kant maar natuurlijk lang niet goed genoeg om het Ajax echt moeilijk te maken los van een kleine fase begin tweede helft. Had ook niet anders verwacht, Ajax is gewoon te goed voor de rest van de Eredivisie.

Wat een moeizame wedstrijd mede door het weer en het plastic veld. Afschaffen dat kunstgras...pure ellende, in grote competities lachen ze ons uit, en veel spelers willen niet komen naar de ere div om die reden.

Als je als club geen veld met gras kan onderhouden verdien je het niet te spelen in de ere div.
Dan het moment met de Ligt, gewoon een gele kaart, die speler van Zwolle kon die bal nooit meer hebben, en dan is het geel.

Ajax had moeite met het veld en ook de scheids die soms teveel toeliet. Maar gelukkig komt de klasse dan toch boven drijven. Wel erg vervelend om waarschijnlijk Onana te missen in een heel belangrijke pot door dat plastic veldje.

Spel was niet altijd even best, maar de uitslag is absoluut verdiend. Ajax heeft zat kansen laten liggen, en Zwolle heeft weinig uitgespeelde kansen gehad.

1-4, in de knip. Bedankt en tot Bayern.

Best wel tevreden over een aantal spelers van PEC deze wedstrijd. Van Duinen, Namli, vab der Hart en Flemming. Kingsley en van den Berg zakte echt door het ijs. Ik vond het wel rood de overtreding van de ligt, en had in iedergeval het gevoel dat Kingsley met ze tempo de bal wel gehaald had. Onana ging ook niet naar de bal toe. Dus hij was tenminste in de buurt gekomen van de bal en dus een kans op goal. Verder zeer matig Ajax die af en toe met wel lieten zien dat ze veel beter kunnen. Zichzelf heel moeilijk gemaakt. Verder scheidsrechter zeer matig !

In een eerdere mail van mij had ik verwachting uitgesproken dat Ajax blessurevrij de wedstrijd tegen PEC zou doorkomen. Helaas is het tegendeel waar. Ik vind dat PEC (o.a. Mike van Duinen) bewust de Ajaxspelers fysiek aanpakken, wat volkomen zinloos is, omdat PEC toch moeilijk van Ajax kan winnen.
Jammer dat Ajax de score niet hoger maakte. PEC is een hele matige ploeg en heeft eigenlijk niks in de ED te zoeken.

Snap totaal niet waar die commentator over lag te zeuren dat dit een rode kaart had moeten zijn. Ook veel mensen op live meepraten begonnen erover. Het is een overtreding en een gele kaart maar meer ook niet. Als hij de bal nu fatsoenlijk mee zou nemen dan zou het natuurlijk wel rood zijn geweest. Maar hij speelt de bal zover voor zich uit dat Onana de bal zo kon oprapen. Gewoon een perfecte beslissing van de scheids die ik gewoon heel goed vond fluiten.

Benieuwd of Lamprou meekan in het niveau van Ajax, zonder meer geeft dat de verdediging van de Amsterdammers een kwetsbaarheid die niet beter uitgedrukt kon worden dan door de tegengoal die Ajax gelijk na zijn entree kon noteren.

Natuurlijk zijn de blessures van Onana en ook Van de Beek zijn een smet op Ajax' zege, maar ik mis totaal het cruciale moment van de wedstrijd in het verslag van het artikel. Mathijs de Ligt had gewoon rood moeten hebben natuurlijk. Ik lees hier de nodige andere meningen, maar die zou ik graag eens willen herinneren aan het moment waarop Steven Bergwijn tegen Inter door de keeper werd gevloerd en rood uitbleef. Heel Nederland vond deze beslissing onjuist, terwijl Bergwijn een langere weg te gaan had dan deze FC Zwolle-speler vanavond. Ronduit klassejustitie dankzij een slapzak van een scheidsrechter die te bang is om een topclub te benadelen, zeker na vijf minuten. Andersom had hij FC Zwolle direct op tien man gebracht.

8 december 2018 om 22:58

Zet die psv bril af! Het was nooit rood. De speler van Pec werd nauwelijks of niet eens geraakt en gaat gretig naar de grond. Geel is al bullshit

9 december 2018 om 00:09

Dan is het geel voor die jongen van PEC of anders rood voor De Ligt. Geel voor De Ligt kan niet. En schei eens uit met gelijk die 'PSV-bril' als iemand eens een andere mening heeft ja? Gisteren was precies hetzelfde. Lozano wordt uit balans gebracht, maar de penalty wordt ingetrokken. In dat geval zou de scheidsrechter moeten concluderen dat het een schwalbe was en Lozano geel moeten geven. Is het geen schwalbe, dan is het een penalty. Er zit niets tussen.

9 december 2018 om 07:08

Ben ik met je eens Lozano had hiervoor geel moeten hebben helemaal omdat het zoveelste swalbe was.

8 december 2018 om 23:07

PEC Zwolle* al zo'n 6 jaar. Verder ben ik het wel met je eens, hebben wij in Zwolle vaker last van tegenover de topclubs. Zelfde verhaal met Hendrix vorig jaar, had toen ook rood moeten pakken.

Belachelijk dat kunst veld. Straks mist Ajax twee spelers tegen Bayern. Knvb met hun slap beleid. Kan Nederland dure punten kosten in Europa.

8 december 2018 om 23:09

Van de Beek kreeg een knietje, die had helemaal niks te maken met kunstgras. Ook de hamstring van Onana kun je niet 1 op 1 koppelen aan het kunstgras, hij verstapt zich gewoon wat ook kan gebeuren op bvb de training.

8 december 2018 om 23:13

Hij gleed weg op het natte plastic veld.

8 december 2018 om 23:20

Ik denk niet dat hij zich verstapte maar zijn voet stond vast. Bij normaal gras glijdt je voet door ipv dat je been doorschiet over je voet. Dit was ook het probleem toen Neres geblesseerd raakte op een kunstveld

“Dankzij de overwinning verkleint Ajax het gat tot koploper PSV weer tot twee punten, maar de Eindhovenaren gaan zondag nog op bezoek bij Heracles Almelo.” Sinds wanneer gaat PSV morgen naar Almelo? Volgens mijn gaat Almelo naar Utrecht morgen en heeft PSV gister al gespeeld!

Ik ben PEC supporter ik kom wel eens in het stadion maar wat ligt dat klote kunstgras er slecht bij

8 december 2018 om 23:24

Ik voetbal bij dos kampen maar die hebben nog een beter kunstgras veld dan PEC (dos kampen is Jaap stam begonnen,sorry moest ik effe zeggen)

Dolberg en van de Beek is nog wel op te vangen, je kan met Tadic in de spits spelen net als vorige keer, en Ziyech en Neres ernaast met Labyad op 10, of je kan met Neres op 10 en Huntelaar in de spits. Maar we mogen toch hopen dat Onana op tijd fit is he...

Wat loopt iedereen te zeiken over die wedstrijd? Ik heb het niet gezien, maar 4-1 tegen PEC Zwolle uit, dat is toch meer dan prima? Het was gewoon zaak om druk op PSV te houden en te winnen, zodat nu de concentratie naar de CL tegen Bayern kan. PSV gaat nu twee lastige wedstrijden tegemoet met Heracles uit en AZ thuis, weet bijna zeker dat ze daar wel iets gaan laten liggen. Hopelijk staan we dan met de winterstop bovenaan in Eredivisie en Champions League.

Lastige wedstrijd ondanks dat de score dat niet zegt. Klote van de blessures. Wel knap dat psv vrijdag gespeeld heeft. En morgen weer. Nog knapper is dat heracles morgen twee wedstrijden speelt

Wat wordt die keeper af gebrand zeg,die jongen stompt een bal tegen de lat,
nou en?? dat gebeurd zo vaak , toch?
Of Onana nooit eens een foutje maakt.
Laten we kerel aub steunen

Even terug kijken, Ajax tv afgelopen week. Hier was Ajax sieence met een computer model de bewegingen van de keepers in beeld aan het brengen. Wat Lamprou aan lengte mist compenseert hij bijna met sprong kracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8081
2.PSV8071
3.Feyenoord6233
4.AZ5522
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger325
D. van de BeekMiddenvelder328
D. TadićAanvaller3224
David NeresAanvaller298
H. ZiyechMiddenvelder2716
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman310
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

114 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 29 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het is wennen dat ze me met Frenkie de Jong vergelijken’

Het zal niemand bij Excelsior zijn ontgaan dat er een nieuwe trainer voor de groep staat. Ricardo Moniz is met zijn ervaring als hoofdtrainer bij tien profclubs in binnen- en buitenland...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 april
Juventus heeft veel over voor de komst van João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren