Mourinho passeert Pogba weer: ‘Hij moet dezelfde mentaliteit tonen als de rest’

Zaterdag, 8 december 2018 om

Manchester United speelde zaterdag een van de beste wedstrijden van het seizoen. De ploeg van José Mourinho won met 4-1 van Fulham en boekte daarmee de eerste competitiezege in vijf duels. Mourinho is blij met het verloop van de wedstrijd, vertelt hij na afloop op de persconferentie. "Het resultaat, het spel, de teamgeest, de supporters, mijn spelers: alles", reageert de Portugees op de vraag waar hij het meest gelukkig mee is.

Manchester United leidde bij rust al met 3-0. In de tweede helft kwam Fulham terug tot 3-1, maar Marcus Rashford bepaalde de eindstand op 4-1. "Dat de tweede helft niet zo spectaculair was als de eerste, komt door Claudio Ranieri", zegt Mourinho met een knipoog. "Hij versterkte zijn elftal. Het is een slimme man, een heel ervaren en sluwe vos. Hij leest het spel en zag dat wij domineerden in de eerste helft, dus hij voerde wijzigingen door waar zijn team drastisch beter van werd. Ik denk ook dat we de wedstrijd tegen Arsenal nog in de benen hadden en dat we moe waren van het spel van de eerste helft, dus we gingen minder druk zetten en het tempo werd lager."

Mourinho kondigt aan dat hij spelers rust zal geven in de eerstvolgende wedstrijd tegen Valencia, woensdagavond in de Champions League. "We moeten wel. Er zijn jongens die moeten rusten en jongens die moeten spelen. Het gaat uiteindelijk om vertrouwen en om wie recht heeft om te spelen. Als ik zeg dat Romelu Lukaku gaat spelen, dan verdient hij het. Maar een jonge jongen die elke dag werkt als een paard, zoals Andreas Pereira, zou ook kunnen gaan spelen. Ik ga wijzigingen doorvoeren in het elftal, omdat we ons al hebben geplaatst voor de volgende ronde", aldus Mourinho. Zijn ploeg kan nog groepswinnaar worden, maar moet dan hopen op puntenverlies van Juventus bij Young Boys.

Het plan van Mourinho om zijn opstelling om te gooien, betekent goed nieuws voor Paul Pogba. De middenvelder werd zaterdag voor de tweede keer op rij gepasseerd in de Premier League. Waar hij woensdag tegen Arsenal nog een kwartier meedeed, bleef Pogba tegen Fulham de hele wedstrijd op de bank. "Hij moet met dezelfde mentaliteit spelen als het hele team", schrijft Mourinho voor. "Paul kan fantastisch voetballen en heeft de potentie om een fantastische speler te worden. Tegen Valencia zal hij in de basis beginnen en kan hij een fantastische wedstrijd spelen, om iedereen te laten zien hoe goed hij is."

Pochettino hint op nog een transferloze zomer: 'Vincent Janssen speelt al niet'
Meer video's

Poll

Is het terecht dat Paul Pogba wordt gepasseerd?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door dante)

En terecht. Roep al jaren dat hij overhyped is. Is puur zo een grote naam geworden omdat hij overal aan het dabben is en leuke dansjes uitvoert op Instagram. Voetballend valt het allemaal hartstikke mee.

8 december 2018 om 23:45

Milito was naast die CL 2010 finale ook niet erg bijzonder

9 december 2018 om 00:57

Bij Juventus was hij echt een heerlijke speler om naar te kijken, ik denk dat hij niet lekker in zijn vel zit,althans zo voetbalt hij. Ik vind zowiezo sinds hij terug is in Manchester zijn ontwikkeling gestopt is. Ook bij het national elftal laat hij weinig zien. Jammer, want voetballen kan hij echt wel

dan moet je hem misschien als coach ook proberen te motiveren en te overtuigen van je speelwijze. hoe kan het dat hij bij Frankrijk wel goed presteert en bij Juventus in het verleden ook en bij United steeds zo tegenvalt?

met Lukaku hetzelfde verhaal. vaak heel goed in het Belgische elftal en bij zijn vorige clubs ook en bij United valt hij zwaar tegen

8 december 2018 om 20:26

Bij Frankrijk is Pogba ook al meer dan eens hevig bekritiseerd. Dus we moeten nu niet doen alsof hij daar de enige geweldige wedstrijd met de andere afwisselt.

8 december 2018 om 20:27

@dejan

bij Frankrijk is hij vaak toch bepalend met goals en vooral assists

8 december 2018 om 20:29

Bij United ook, zelfs dit seisoen de nodige goals en assists. Vorig jaar idem.

8 december 2018 om 20:37

@ajaxcunian

dan is het helemaal raar dat hij op de bank zit. ik vind Pogba ook een veel betere voetballer als een Herrera of Lingard dus ik kan de beslissing om hem op de bank te houden totaal niet volgen eerlijk gezegd

8 december 2018 om 21:26

Hij verdient het momenteel gewoon niet, hij geeft niet 100%. Dat wordt niet gewaardeerd, ookal is hij veel beter dan hen.

8 december 2018 om 23:05

Wat valt er niet te volgen? Mourinho legt toch haar fijn uit waarom Pogba op de bank zit? Jij probeert ook alles he om je afgunst op Mourinho te kunnen uitten.

8 december 2018 om 20:29

Bij Juventus speelde hij met Pirlo, Vidal, Marchisio bijvoorbeeld. Bij Frankrijk met Kante en Matuidi. Wereld van verschil, maar ook wel mede door Mourinho en zijn speelstijl.

8 december 2018 om 20:36

Een coach die een voetballer als Pogba moet gaan motiveren? Pogba gezien zijn status moet zichzelf motiveren.

8 december 2018 om 20:38

@jordan_fc

ligt eraan. als hij dingen in het veld moet doen die hij nergens op vind slaan bv omdat het niet aansluit op zijn kwaliteiten dan kan ik best begrijpen dat dat ten koste gaat van zijn motivatie

8 december 2018 om 20:47

Je kan ervoor kiezen om als professional te gedragen, of als een kleuter. De keuze is aan hem. De coach zal altijd het maximale van zijn spelers eisen.

8 december 2018 om 22:20

Japie, ik ken je verder niet omdat je waarschijnlijk niet opvalt in andere topics in deze oase aan onwetendheid dat heerst hier op vz maar man o man wat zet je jezelf voor schut als het om Mourinho gaat. Wat wil je hier eigenlijk zeggen met je geblaat? Je suggereert hier iets (op een tenenkrommend infantiele manier) om je gelijk te krijgen? Zo laag zou zelfs jij niet moeten gaan. Als Oog ja zich niet als een prof kan gedragen en niet dezelfde kant op roeit staat ie ernaast. Elk weldenkend mens zal hier niet veel moeite hebben om dit te begrijpen. Waarom begrijp jij het niet Japie?

8 december 2018 om 23:10

@dragonwolve

meestal als ik United zie spelen is Pogba een van de betere spelers dus ik snap niet dat hij gepasseerd word. dan hoor ik een verhaal over mentaliteit en dit en dat maar waarom heeft hij daar bij Frankrijk en voorheen bij Juventus dan nooit last van gehad? ik betwijfel of dit hele verhaal van Mourinho wel echt waar is want met andere coaches werkt Pogba gewoon prima samen

verder ben ik het er niet mee eens dat de coach altijd maar gelijk heeft. een goede coach is iemand die zijn spelers laat renderen door ze op hun kwaliteiten te benutten. ga je een speler misbruiken in het veld door hem dingen te laten doen die hij niet beheerst dan kan ik wel begrijpen dat hij niet presteert ja en dan is het heel makkelijk om dat als coach gelijk op mentaliteit van een speler af te schuiven. iemand die verkeerd gebruikt word zal nooit optimaal presteren

8 december 2018 om 23:28

Je weet niet of hij bij Frankrijk of bij Juventus er last van heeft gehad, daar ga je nu vanuit zonder enkele onderbouwing. Mourinho zegt nergens dat Pogba niet goed genoeg is maar in een team is een trainer verantwoordelijk voor het team en daar wordt hij ook op afgerekend. Verder denk je veel maar er komt niks concreets uit je posts. Een speler moet in dienst van het team spelen en moet in een systeem spelen die door de trainer is bedacht. Verder weet je helemaal niet waaraan het ligt dat (net zoals ik dat niet weet( en probeer je krampachtig hier een beslissing van de trainer te bekritiseren terwijl je zoals gewoonlijk inhoudelijk gewoon heel erg zwak bent. Je hebt een mening over iemand en dat is natuurlijk jouw goed recht alleen je kan het daadwerkelijk met geen nuttige zin onderbouwen.

Oei oei, dit gaat alleen maar voor meer onrust zorgen Mourinho.. 😮

8 december 2018 om 20:35

Omdat hij een speler passeert die niet presteert? Toch meer dan terecht en vandaag(ook al is het tege Fulham) krijg Mourinho gelijk. Maar Mourinho gelijk geven op voetbalzone is schijnbaar het moeilijkste wat er is

8 december 2018 om 20:39

@lepapillon

alsof Mourinho zelf wel presteert. kan hij zichzelf ook niet gelijk wisselen dan? en hoezo heeft hij gelijk dan? alsof ze met Pogba in de basis opeens geen 3 punten hadden gepakt tegen degradatiekandidaat Fulham. ik geloof er helemaal niks van

ik vind het weer van die interresantdoenerij waar een hoop van die coaches last van hebben. kijk mij eens even de grote man zijn en mijn beste speler passeren om weer even in de picture te staan

8 december 2018 om 20:51

@japie_krekel

Ik vind dat je een klein beetje aan het overdrijven bent. Als jij als speler niet genoeg inzet toont hetgeen wat een coach constateert, dan stelt hij je niet op. Misschien als je Arsene Wenger heet kun je dat flikken. Dit heeft niets met interessant doen te maken, Guardiola, Ferguson etc hadden precies hetzelfde gedaan als zij vonden dat een speler niet genoeg inzet toonden. Dat is een coach met karakter. Niemand is groter dan de club of de coach. En juist Manchester United is daar een mooie voorbeeld van.

8 december 2018 om 21:16

Jouw elftal bestaat uit Messi pogba Ronaldo etc. Maar niemand rent een meter en houd zich niet aan de afspraken. Jij laat ze dus staan?

9 december 2018 om 07:51

@japie Gaan we weer: "alsof Mourinho zelf wel presteert"

Ok dus doordat Mourinho het momenteel slecht doet, heb ik al van je gehoord dat hij geen kritiek mag hebben, geen mening mag hebben, geen nieuwe spelers mag willen, en nu dus ook geen spelers meer mag wisselen.

8 december 2018 om 20:39

Waarschijnlijk omdat deze grote coach dit soort dingen over zijn spelers zegt in de media.

Het probleem met Pogba is dat hij zichzelf graag als absolute spelmaker wilt zien, een nummer 10.
Maar in die rol is die telkens tekort gekomen.
Hij houdt de bal altijd veel te lang bij zich en lijkt de ruimte nooit snel genoeg te zien.

Hij komt het best tot z'n recht als hij wat meer teruggetrokken in het veld staat, waar minder druk is.
Echter is daar het probleem weer dat hij weigert mee te verdedigen, waardoor je middenveld telkens overlopen wordt.

Bij Juventus kon dat gemaskeerd worden, omdat het tempo er veel trager was en bovendien Juventus veel beter was dan alle tegenstanders.

9 december 2018 om 09:03

Het probleem is dat hij niet 100% lijkt te geven. In welke rol dan ook Pogba heeft daar echt wel kwaliteiten voor, het gaat om balans en motivatie iets wat Mourinho nog niet voor elkaar heeft gekregen en dat is hem te verwijten. Ik ben wel blij dat hij dit doet op deze manier dit toont leiderschap en veerkracht van de Portugees. Hij zit wel met een probleem nu geef je hem woensdag de kans en als Pogba dan niet presteerd laat hij hem dan net zo hard vallen als Pereira of blijft hij hem weer kansen geven. Ik denk dat je bij Paul veel beter zijn ego kan strelen dan hem publiekelijk voor lul moet zetten. Dat deed Ferguson ook door Scholes terug te halen en Fabio op te stellen i.p.v. hem

Dat Pogba niet de speler in vorm is dit seizoen klopt wel, maar ik vind het inmiddels te ver gaan. Mourinho kan heus wel een keer Pogba ernaast zetten, maar hij maakt hem vervolgens elke keer af in de media. Niet andere spelers, nee alleen Pogba. Als ik Pogba was zou ik weigeren nog een duel te willen spelen onder deze man. Vorige week was hij een virus in het elftal, nu kan hij niet dezelfde inzet opbrengen, en zo gaat het al 2 jaar. Lukaku is uit vorm, weegt 160 kilo meer en kan de laatste tijd niet zoveel, maar Mourinho neemt het voor hem op.

8 december 2018 om 23:13

''vorige week was hij een virus in het elftal...''

Je doet nu alsof je erbij was toen Mourinho dat roep en het met je eigen oren hebt gehoord. Mourinho heeft dat nooit in de media geroepen. Dat werd beweerd door Daily Record en elke bron waar ''daily'' voor staat, staat bekend om de onzin verhalen die ze de wereld in helpen.

Net als Neymar een jongen met uitzonderlijk veel talent, maar hij zal nooit echt een van de besten van de wereld worden, omdat hij daar gewoon de mentaliteit niet voor heeft. Dat kan je er als trainer wel in proberen te krijgen, maar die jongen is al bijna 26, dat gaat hem niet meer worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea3420
5.Arsenal3415
7.Everton244
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

‘Met Van Gaal is Manchester United twee jaar achteruit gegaan’

Manchester United draait dit seizoen behoorlijk moeizaam en bezet momenteel de zesde plaats in de Premier League. Er is de nodige kritiek op manager José Mourinho, maar Paul Ince spreekt tegenover...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Ben Chillwell ondertekende twee maanden geleden een nieuw contract met Leicester City, maar kan in januari voor 55 miljoen euro al van club veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren