‘Ik kwam bij PSV aan in een Ajax-trainingspak, daar dacht ik niet bij na’

Zaterdag, 8 december 2018 om

Zakaria Labyad was anderhalf jaar lang een van de uitblinkers bij FC Utrecht en zag zijn goede spel in de Domstad afgelopen zomer beloond worden met een transfer naar Ajax. De spelmaker is er in Amsterdam nog niet in geslaagd om een onbetwiste basisplaats te veroveren, maar heeft wel het idee dat hij, mede door de intensiteit op de trainingen, al stappen heeft gezet.

“Ik kwam van FC Utrecht en daar waren de trainingen niet zo intens als hier bij Ajax. Bij Utrecht werd ook alles wel bijgehouden, maar er werd verder heel weinig gezegd over wat je allemaal had gedaan. Bij Ajax gebeurt dat wel iedere dag. Ik denk dat het niveau hier vele malen hoger ligt dan bij mijn vorige club. We spelen heel mooi voetbal, maar de intensiteit ligt ook hoog”, vertelt hij in gesprek bij Inside Ajax.

Met zijn overstap naar Ajax kwam er voor de spelmaker een droom uit, aangezien de aanvallende middenvelder, die zijn opleiding genoot bij PSV, al van jongs af aan fan is van de club: “Je ziet dat het hier enorm is, tijdens de oefenwedstrijden van begin af aan al. Toen ik als kleine jongen bij PSV in de jeugd speelde, was ik al fan van Ajax. Ik weet nog dat Wiljan Vloet hoofd jeugdopleiding was en ik bij PSV kwam in een Ajax-trainingspak. Ik dacht er niet bij na, omdat de kleding van Ajax heel mooi was.”

“Van jongs af aan wist ik al dat Ajax de grootste club van Nederland was”, vervolgt hij zijn verhaal. Nu Labyad zelf bij Ajax speelt, krijgt hij de kans om samen te werken met oud-topspelers als Richard Witschge en Aron Winter. Labyad steekt hier veel van op: “Die mannen hebben prijzen gewonnen waar wij als spelers alleen maar van kunnen dromen. Je weet wat voor een waarde zij hebben gehad voor het Nederlandse voetbal en bij de clubs waar ze hebben gespeeld. Wanneer zij iets uitleggen, dan je neem je dat ook aan.”


Poll

Denk jij dat Zakaria Labyad dit seizoen nog een basisplaats gaat veroveren bij Ajax?


Gerelateerd

83 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Beetje konten kusserij, blijf er geen fan van. Het hele ''ik kom van de concurrent, maar ik vond deze club stiekem altijd mooi'' klinkt in mijn oren altijd een beetje als het paaien van de achterban die misschien problemen heeft met de achtergrond.

8 december 2018 om 12:51

Waarom zou het niet kunnen? Ik geloof er wel in trouwens. Je hebt altijd spelers die liever voor een andere club zouden spelen.

8 december 2018 om 12:54

Tuurlijk kan het. En is misschien wel waar. Maar het wordt ongetwijfeld vaker gezegd dan dat het waar is.

8 december 2018 om 12:56

Het zou best kunnen maar het is ongeloofwaardig. Speelt hij volgend jaar bij Feyenoord dan is dat weer de mooiste club. Labyad heeft meerdere keren aangegeven dat PSV de mooiste club van Nederland is ook toen hij al weg was. Het enige wat die jongen zichzelf wil laten doen geloven is dat hij het goed gedaan heeft, maar dat is onzin want hij heeft zijn talent weggegooid.

8 december 2018 om 13:06

Behalve als een neiuwe speler van Feyenoord dat zegt, want dan is het zich erin slijmen

8 december 2018 om 13:26

Ja want ik kan me het niet voorstellen dat als je jong bent en van voetbal houd dat je favoriete club dan Feijenoord is.... 😉

8 december 2018 om 13:56

1x naar het stadion meenemen en elk kind weet genoeg. Daarnaast ademen spelers als Berghuis en v. Persie voetbal. Snap deze opmerking dan ook niet echt..

8 december 2018 om 14:18

Als je deze speler beetje gevolgd hebt weet je wel dat het niet zo is. Triest ventje is dit.

8 december 2018 om 14:22

https://voetbalzone.nl/doc.asp?uid=234520 in dit geval is het dus zeker niet waar. Labyad vindt de club waar hij speelt altijd opeens de mooiste.

8 december 2018 om 14:27

Haha Goed gevonden Skede.
Heerlijk om zo een speler te zien afgaan. Wat is het toch een apart mannetje.

8 december 2018 om 14:31

Dat zegt iets over zijn sociale intelligentie (met een trainingspak van een andere club bij je club komen, als dat dan ook waar is) en opportunisme.

Wat moet je er van zeggen, anders dan ... "goed geheugen, Skede"?

8 december 2018 om 14:45

En als die voor Feyenoord had gespeeld en hij zei dit over Feyenoord vond je het waarschijnlijk ongeloofwaardig

8 december 2018 om 16:12

@njfromvol, dus als jij kleine kinderen hebt, dan wil je dat ze elke beslissing die ze maken, bv het uitkiezen wat ze vandaag gaan dragen, weloverwogen doen en daarbij rekening houdend met voetbalsupporters die zich wellicht gekwetst kunnen voelen?

En wat betreft de "commotie". Het kan dus niet dat je als klein kind fan van club A bent, je na 10 jaar bij club B te hebben gespeeld dat de mooiste club van Nederland vindt?

Hoe dan ook, dit is wat bekende mensen doen; naar de mond praten om zo geliefd mogelijk te worden. Als een hollywoodacteur in Amsterdam promotie voor zijn nieuwste film doet, dan zegt hij in interviews dat Amsterdam de mooiste stad van Europa is. Als hij dan de dag erna in Madrid zit, dan zoijn de Spanjaarden de fijnste mensen op aarde en is Madrid de mooiste stad van Europa. Dat is hoe het werkt.

De meeste spelers zijn broodvoetballer, dat zegt Labyad dat interview van Skede. Dan moet je het niet zo raar vinden dat men zegt dat de huidige club de mooiste club van Nederland is. Stel je eens voor dat hij hier gezegd had dat PSV de mooiste club van Nederland was, want denk je dat er dan gebeurt?

8 december 2018 om 16:45

@ Don

je drukt mer in een hoek waar ik niet hoor. Heel suggestief je eerste vraag door hem groter te maken dan waar ik op doel. Je begrijpt donderdgoed wat ik bedoel. Als je inderdaad in je Ajax pakje naar PSV gaat en je bent je van geen kwaad bewust, dan is er onderweg inderdaad iets mis gegaan.

8 december 2018 om 17:19

@njfromvol, Ik doe helemaal niets, jij drukt jezelf in die hoek door iets ontiegelijks doms te zeggen, namelijk dat je beweert dat dat iets zegt over zijn sociale intelligentie (met een trainingspak van een andere club bij je club komen).

En je doet het nu weer: "als je inderdaad in je Ajax pakje naar PSV gaat en je bent je van geen kwaad bewust, dan is er onderweg inderdaad iets mis gegaan. "

Je vergeet helemaal zijn leeftijd mee te nemen en meent dat hij volwassen had moeten zijn.

De hersenen van een mens doen er 23-27 jaar over om volledig te groeien.

Hoe dan ook, het is hetzelfde verhaal als die PSV fan die naar Tottenham ging en het stadion uitgezet werd. Hoewel zijn vader beter had moeten weten, al kan het zijn dat die niets met voetbal heeft dus er niet aan gedacht heeft.

Ik heb het persoonlijk meegemaakt toen ik 14 jaar oud was. Ik ging zonder ouders met twee vriendjes naar het Olympisch stadion naar Ajax-Feyenoord. We zaten in RR naast SS en TT waar de F side zat tussen de Ajaxsupporters. Een van die jongens was voor Feyenoord en sprong juichend op toen Feyenoord de 1-1 maakte; dat vonden onze buren niet grappig. Hij had wel en les geleerd door zeer ingetogen de 1-2 te vieren Maar dat moet je wel eerst meemaken voordat je je bewust wordt van zulke zaken.

Kinderen zijn daar echt niet mee bezig en het is gezien je statement waarop ik reageer vrij ironisch dat jij je hier blijft verzetten.

8 december 2018 om 18:08

Mooi verhaal (betreffende Aja-Fey was ik overigenss ook in het Ol Stadium.

We agree to disagree, maar zeg niet "iets ontiegelijks doms te zeggen", als ik iets zeg waar jij blijkbaar een andere mening over hebt.

(totdat er een Ajax splertje in een Feyenoord trainingspakje naar training komt?)

8 december 2018 om 13:11

Labyad is denk ik wel de engste speler van de eredivisie. Doet alles om goed over te komen bij zijn nieuwe club. Als hij over een paar jaar bij een AZ speelt dan zegt hij dat AZ zijn favoriete club was in zijn jeugd. Gadver.

8 december 2018 om 13:30

Als dit al eng is, hij zegt in ieder geval weinig negatiefs over zijn oude clubs. Zijn genoeg spelers geweest die alleen maar het slechte naar boven brengen van hun oude club nadat ze zijn overgestapt. Dit is gewoon beetje slijmen, meer niet.

8 december 2018 om 13:50

Bergwijn, volgens mij vergis je. De engste speler van de eredivisie is toch wel met afstand Lozano, als het op sportiviteit komt. Die smerig dingen (schwalbes, gele kaarten aannaaien) wat Lozano iedere week doet, heb ik Labyad niet bij Psv, Utrecht en Ajax zien doen. 😉

8 december 2018 om 13:59

Wat maakt hem precies eng?

8 december 2018 om 14:13

Zo jij houdt van zwart/wit. Je kent hem waarschijnlijk ook erg goed...

8 december 2018 om 14:14

@bergwijn. Wellicht ben je een artikel van enkele weken geleden vergeten over jouw idool. Die wist ook niet hoe goed hij zich moest uitlaten over PSV en het slechte gevoel dat hij bij Ajax had. Ik zie Labyad niks verkeerd zeggen over een andere club. Je reactie komt hiermee erg hypocriet over.

8 december 2018 om 14:16

@sulejmanii
Ik begrijop wat je zegt, maar ik vind het nog altijd een niveautje minder dan wat Suarez destijds liet zien. Suarez werd weer met hand en tand verdedigd door de meeste Ajacieden.

Blijft lastig die cluboverstijgende veroordelingen.

8 december 2018 om 14:20

Trieste reactie dit Sulejmani. Maar dat weet je zelf ook wel.

8 december 2018 om 14:21

@sulejmanii: En dat is alleen maar omdat Veltman geblesseerd is. Dan staat Lozano niet meer op 2 inderdaad.

Ik vind dit soort opmerkingen zoals Labyad maakt eveneens vrij 'eng'. Een beetje een wit voetje willen halen bij de Ajaxsupporters, terwijl hij in Portugal aan heeft gegeven fan te zijn van Psv. Hartstikke mooie voetballer, maar houd dit soort dingen alsjeblieft achterwege. Het komt heel erg gemaakt over.

8 december 2018 om 14:57

Dit is gewoon om de achterban te pleasen. Grappig dat nu de PSV'ers op hun achterste benen staan terwijl toen Viergever aangaf dat hij naar PSV was gegaan om ook een keer een prijs te winnen ze het allemaal schitterend vonden dat Ajacieden in hun eer waren aangetast. Beetje meten met 2 maten....

8 december 2018 om 15:15

"beetje meten met 2 maten...."

Ik hoop voor je dat dit geen eye opener was.

8 december 2018 om 17:05

Jij was zeker ook degene die aangaf dat suarez de engste speler was toen ie bij ajax zat? als lozano bij ajax zou spelen zouden ajacieden hun mond gehouden hebben maar omdat hij bij de concurrent speelt is hij eng...
Overigens niet alleen bij deze 2 spelers (labyad en Lozano) Het is altijd bashen naar elkaars spelers als ze vervelende trekjes vertonen...
Ik ben ook niet kapot van de acties van lozano maar om hem er elke keer bij te halen als tegen argument is wel heel knullig

8 december 2018 om 18:59

NJfromVOL, Suarez was erger dat ben ik met je eens. Maar Suarez speelt al jaren niet bij Ajax, waarom haalt men hem nog steeds van stal. 😀

8 december 2018 om 19:00

Atletico, nee dat zie ik niet! Kan je een toelichting geven? En even aangeven wat niet waar is? Ik weet dat clubliefde soms een ieder in de weg zit incluis mijzelf, maar we moeten wel reëel blijven. 😏

8 december 2018 om 19:03

Lanjouwer, haha Veltman kan er ook wat van. Dat klopt helemaal, maar omdat hij uit de running is hield ik hem buiten sprake. En iedere nieuwe speler wilt inderdaad een wit voetje halen, maar dat gebeurd altijd en overal. Als je in Ajax kleren naar een Psv training gaat, moet er een kern van waarheid in zijn.

8 december 2018 om 14:02

Ik zie het probleem niet. Ik heb mijn jeugd en een deel bij de beloften van Feyenoord gespeeld, terwijl ik een Ajacied ben. Als ze mij dat vroegen of het kwam ter sprake, dan gaf ik dat ook gewoon volmondig toe. Omdat je speler bent van een bepaalde club, wil niet zeggen dat je geen 'warme' gevoelens kunt hebben voor de aartsrivaal.

8 december 2018 om 16:49

Waarom zou je er over twijfelen?
Ben in Amsterdam geboren en getogen en Ajax is er met de paplepel in gegoten en zal mijn club ook blijven..
Maar op moment dat Feyenoord mij een contract aan bied met een dik salaris...en de kans om door te breken, dan ben je toch achterlijk als je die kans niet zou pakken?
Waarom omdat het de rivaal is?
Zolang het voor een spel is of geintje zelfs zal je me niet in een feyenoord shirt krijgen, maar zodra het werk , kans op toekomst of een dik salaris.....dan word het gewoon een werkgever

Volgens mij moet Labyad een rol als Schone opnemen. Keihard vechten en uit eindelijk op zijn manier belangrijk worden. Prima aankoop voor de breedte met het oog op roulatie.

De gebruikelijke priet praat van spelers met rancune jegens hun ex-club. Lekker laten gaan. Niemand neemt hem serieus.

8 december 2018 om 13:07

Zo 1 voetbalt er ook in Eindhoven calimero Viergever, zoal je weet hoort het er beetje bij. Tegenover de camera's van de eigen club. Waar alleen de fans naar kijken.

8 december 2018 om 14:02

Sterker nog, Viergever uit zich niet altijd positief over Ajax. Labyad zegt niets slechts over PSV.

8 december 2018 om 14:41

Het gebeurt inderdaad veel. Het is populair doen naar eigen achterban, maar dat maakt het niet minder triest. Geldt overigens voor elke speler die dit doet natuurlijk. Ik merk dat er mensen zijn die meteen met het vingertje naar Viergever wijzen, ook al betreft het geen artikel over hem. Dus voor de duidelijkheid: dat neem ik net zo min serieus.

Wat een loser is deze gast toch. Meerdere keren aangegeven dat PSV zijn club is, zijn excuses aanbieden bij Brands, clubloos zijn etc. Daarnaast als hij bij Ajax tevreden is dan is hij echt nog dommer dan ik al dacht. Sinds zijn 18e is hij geen stap vooruit gekomen terwijl jongens als Wijnaldum en Depay (waar hij zich makkelijk mee kon meten) veel betere spelers zijn. Wisselspeler bij Ajax op je 25e als je dat 7-8 jaar geleden tegen hem had gezegd dan had hij je uitgelachen.

8 december 2018 om 13:21

Wat een onzin verkondig jij zeg! Hij is ouder en wijzer geworden. Wisselspeler bij Ajax zijn is geen straf. Je doet net of hij zich daarvoor moet schamen. Die jongen heeft wat heuvels moeten nemen voordat hij het licht zag. Maar bij Utrecht was hij heel goed en bij Ajax doet hij goed mee. Je hebt gewoon een hekel aan hem. Het zelfde geldt voor Ajax supporters tegen Viergever. Elke keer als Viergever een interview geeft. Moeten we horen dat PSV in elk ding het beste is.

8 december 2018 om 13:32

Wisselspeler bij Ajax zijn is zeker geen straf! Maar met zijn talent had hij niet op deze positie moeten zitten. Ik heb helemaal geen hekel aan hem! Zijn uitspraken zijn gewoon lachwekkend, iedereen weet dat deze jongen zijn carrière vergooid heeft en dat hij beter bij PSV had kunnen blijven, behalve hijzelf. Hij is helemaal niet ouder en wijzer geworden want dan doe je niet de hele tijd uitspraken over PSV (die alleen maar het beste voor hem wilde) of maak je een overstap naar Ajax om daar op de bank te gaan zitten. Hij doet het helemaal niet goed bij Ajax hij is 5e of 6e keus en zonder blessures had hij nog minder minuten gemaakt.

8 december 2018 om 13:46

"wisselspeler bij Ajax zijn is geen straf. Je doet net of hij zich daarvoor moet schamen."

Op je 25e blij moeten zijn met af en toe een invalbeurtje bij Ajax vind ik wel degelijk beschamend, als je bedenkt dat hij op z'n 18e basisspeler van PSV was en een transfer naar Sporting maakte. Je moet op je 25e toch juist verder zijn dan op je 18e?

8 december 2018 om 14:22

Bij Ajax doet hij goed mee. Hij mag nu wat minuten maken omdat Ziyech geblesseerd is. Deze jongen wordt never basis speler in Amsterdam.

8 december 2018 om 16:12

Uhm niet denigrerend bedoeld, maar hoezo is hij niet verder? Viergever was uiteindelijk bankspeler bin Ajax, maar een gewaardeerde basisspeler bij PSV. Heeft alles te maken met de spelers die PSV wel en niet tot haar beschikking had. Voor labyad geldt hetzelfde maar dan andersom. Valt buiten de boot door het surplus aan kwaliteit dat er bij Ajax rondloopt.

8 december 2018 om 13:26

Mwa, ik zie niet echt wat hij hier nou verkeerd zegt. Kan toch best zo zijn dat hij in de jeugd van Psv Ajax al als grote club zag en van meerdere clubs fan was? Ik denk niet dat die rivaliteit op die leeftijd al zo leeft. Daarnaast geeft hij verder alleen aan dat Ajax de grootste club is, niet dat Ajax zijn club is. Dat kan nog steeds gewoon Psv zijn

8 december 2018 om 14:30

@memphisdepay

wat wil je daarmee zeggen? elk talent heeft een plafond aan zijn potentie, bij de een ligt die simpelweg hoger dan bij de ander, maar mensen gooien het altijd gelijk op mentaliteit als een talent uiteindelijk zijn belofte niet inlost

En PSV is nooit fan van jou geweest dus dat vult elkaar weer op. Veel plezier op de bank Labyad

Hoe vaak zijn er al niet van dit soort interviews met Labyad naar buiten gekomen? Dat hij zich zo geforceerd moet bewijzen naar de supporters ligt maar aan zijn kwaliteiten en aankoopbedrag. Om op deze manier krediet te winnen is natuurlijk niet chique en alleen maar simpel scoren.

PSV heeft veel voor hem gedaan, hij is daarna op een vervelende manier vertrokken, werd volledig vergald. Door dit soort uitspraken te doen, haal je alleen maar weer oude koeien uit de sloot doordat je bij de grote concurrent van PSV speelt en ze toch nog eventjes een mes in de rug wil steken. Bewijst alleen maar weer dat dit totaal geen sympathiek ventje is.

8 december 2018 om 13:11

Bewijst alleen maar weer dat dit totaal geen sympathiek ventje is.

Ga je dagelijks met hem om, om dat te kunnen bevestigen?
Ook jij zegt dit puur uit rancune, omdat hij hoe hij denkt en wat hij zegt te ver van je bedje af staat.
Iedereen moet lekker laten en doen wat hij zelf wilt.

8 december 2018 om 13:19

Je kan er toch niet omheen dat deze jongen maar wat zegt. 'labyad kijkt terug: 'psv blijft voor mij de mooiste club van Nederland' zei die bijvoorbeeld eerder nog.

8 december 2018 om 13:21

Je kan er ook niet om heen dat je er makkelijk op toe hapt als psv-supporter. Wat maak je druk man.

Grappenmaker, paar jaar terug was PSV nog de mooiste club van het land.... Maar goed lekker boeiend verder

Van dit soort praat hou ik dus helemaal niet en word er zelfs een beetje misselijk van.
Dat hij hier nu pas mee komt en niet in zijn Psv, Sporting, Vitesse of Utrecht tijd is puur supporters pleasen, het is praktisch hetzelfde als al die spelers zeggen bij een transfer dat ze eigenlijk niet weg willen, een fantastische tijd hebben gehad en later zeker terug komen en al die onzin.
Ik vraag me ook echt af waarom spelers dit doen.....en meestal ook nog met een stalen gezicht

8 december 2018 om 13:29

Nou hij kwam bij Psv al in een Ajax trainingspak. En dat hij daar bij andere clubs zijn clubvoorkeur niet uitgesproken heeft, was toen verstandig. Nu kan het !!! Overigens hoeft hij voor mij geen oude koeien uit de sloot te halen. Maar Viergever is ook zo'n type...

8 december 2018 om 13:37

Lees de reactie van Cabinessence hier onder en je komt dus niet meer bij van het lachen.

Nu verwacht ik een reactie vanuit PSV: "Toen Labyad nog hier speelde mochten we hem al niet". Dit zijn gewoon verkeerde uitspraken, die moet je niet maken.

Donderdag 15 januari 2015, bron Voetbalzone: Een jongen uit de eigen jeugd die zomaar wegging. Ik was er opgegroeid, opgevoed. Het was niet de leukste manier om te vertrekken", aldus Labyad. "PSV blijft voor mij de mooiste club van Nederland."

Zakaria Labyad, januari 2015: "mensen hebben tegenwoordig hun mond vol van clubliefde. Geloof me, PSV is nog altijd mijn club. Ik kijk nog alle wedstrijden, ik vind het een geweldige club. [...] PSV blijft voor mij de mooiste club van Nederland."

Zakaria Labyad, september 2017: "ik heb in mijn loopbaan al bij diverse mooie clubs gespeeld, maar dit is mijn eigen stad. Hier ben ik opgegroeid. [...] De mensen vertellen me dat ze het fantastisch vinden dat ik, als Utrechter, voor FC Utrecht speel. Dat ervaar ik zelf ook zo"

Zakaria Labyad, december 2017: "ajax is een mooie club, maar ook Feyenoord en PSV zijn dat. En Utrecht ook."

Zakaria Labyad, december 2018: "toen ik als kleine jongen bij PSV in de jeugd speelde, was ik al fan van Ajax. [...] Van jongs af aan wist ik al dat Ajax de grootste club van Nederland was"

En ja, dit zijn echt letterlijke quotes.

8 december 2018 om 13:28

Yep. Dus: Hier zegt hij dat psv de Mooiste club is. Vandaag zegt hij dat ajax de Grootste club is. Mooiste is wat anders dan grootste.

8 december 2018 om 13:37

"yep. Dus: Hier zegt hij dat psv de Mooiste club is. Vandaag zegt hij dat ajax de Grootste club is. Mooiste is wat anders dan grootste."

We kunnen hier inderdaad een welles-nietes-spelletje van maken omdat mooiste niet hetzelfde is als grootste, maar het klopt natuurlijk sowieso niet dat hij in 2015 nog zei dat PSV nog altijd zijn club was, en dat hij in 2018 zegt dat Ajax van kinds af aan zijn club is geweest. Of hij loog toen, of hij liegt nu.

En waarom eigenlijk? Bergwijn sliep vroeger ongetwijfeld in een Ajax-pyama en Dumfries misschien wel in eentje van Feyenoord. En wat dan nog? Daar hoeven ze toch niet over te liegen? Zolang ze nu maar gewoon hun best doen voor Psv zal het me een zorg zijn.

8 december 2018 om 16:52

Jeetje wat een reacties om een comment van een speler. Context is compleet weg maar we gaan wel quoten. Is het slim wat Labyad doet? Geen idee want weet niet hoe dit tot stand komt. Maar dan van iemand of iets zijn is toch echt wel anders dan je huidige club “je” club noemen. Of de Mooiste club noemen omdat dit je mooiste club was. Handig zijn al die uitspraken misschien niet maar de ophef zinder context op zijn minst ook niet.

8 december 2018 om 19:51

"context is compleet weg maar we gaan wel quoten."

Ik heb de volledige artikelen gelezen waar de quotes uit komen, het is echt niet zo dat hij iets heel anders bedoelde dan wat in de quotes staat.

Het lijkt me vrij simpel. In 2015 ging het niet zo lekker met Labyad's carriere, hij kreeg ongetwijfeld spijt van zijn vertrek bij PSV en via de media is hij toen opzichting gaan solliciteren bij Psv. Dus was PSV toen zijn favoriete club.

Goed, uiteindelijk hapte PSV dus niet. Labyad kreeg als speler van Vitesse wat bekers bier naar z'n hoofd in Eindhoven en op de tribunes zongen ze op een melodie van Guus Meeuwis "geniet met volle teugen, Labyad komt nooit meer terug". Vervolgens gaf Ajax hem dus wel de kans om alsnog de top te bereiken. En toen was Ajax dus zijn favoriete club.

Het is allemaal op zich wel begrijpelijk, maar het getuigt niet echt van een sterke persoonlijkheid. Eerst zeggen dat PSV altijd je club is gebleven en daarna zeggen dat je eigenlijk altijd voor Ajax was.

8 december 2018 om 16:11

Moraal van het verhaal, hij was jaren de weg kwijt en beseft eindelijk dat hij altijd al voor Ajax is geweest. ;-)

8 december 2018 om 19:33

Inderdaad zo blijkt maar weer dat (voetbal)verstand met de jaren komt😉

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=234520 Hier zegt hij dat psv de Mooiste club is. Vandaag zegt hij dat ajax de Grootste club is. Mooiste is wat anders dan grootste.

Zou hijzelf door hebben wat voor onzin hij de afgelopen jaren allemaal heeft geroepen over wat de mooiste/grootste/beste/etc club van Nederland is? Ook nu dat geneuzel over intensiteit op de trainingen en dat hij bij FC Utrecht weinig terugkoppeling zou hebben gekregen over wat hij op de training gedaan zou hebben. Je traint nu onder dezelfde trainer als bij FC Utrecht. Dus als je toen wat dingen mistte op de trainingen, dan mis je die nu nog steeds.

8 december 2018 om 16:02

De trainer bepaalt het een en ander natuurlijk.. maar denk je dat hij zelf de fitness trainers, fysio’s, apparatuur en faciliteiten meeneemt? Nee toch?

8 december 2018 om 16:06

Hij geeft hier eigenlijk aan dat hij vrij dom en onprossioneel was.. Als je bij PSV speelt ga je toch niet in een Ajax pak naar je club?

Ik vraag me af of deze misselijke kwal uberhaupt wel eens nadenkt.. Bij elke groep supporters een beetje slijmen, prima. Maar volgens hem is elke club waar hij oncer contract staat, de mooiste club van Nederland. Van mij mag hij per direct vertrekken.

Hij wordt met de week triester in zijn uitspraken. Alles om het Ajax publiek te pleasen. Alles wat uit zijn mond komt is gelogen. Het is een grote rat! Maar een geweldige voetballer is het niet. Met zijn mond kan die veel, maar met zijn voeten niet.

ik snap het probleem niet zo. elke speler ter wereld heeft de meeste clubliefde voor de club die op dat moment zijn dikke salaris maandelijks overmaakt. voor Labyad is dat momenteel Ajax dus dat is dan logischerwijs op dit moment zijn favoriete club

het is gewoon een slijmbal 1ste klas,zo probeert hij misschien bij de eerst 11 te komen wat hem nooit zou lukken,als hij het met de voeten al niet kan dan maar met zn mndje proberen bah slijmerd

Ik was geen fan van zijn komst, zeker omdat op dat moment we nog alleen Schuurs en Bande hadden gehaald en ik alweer vreesde voor weer een transferperiode waarin er niet echt geinvesteerd zou worden in kwaliteit.

Toen Tadic en Blind kwamen en Ziyech bleef wist ik al gelijk dat hij wisselspeler zou worden en ik denk dat hij daar in het begin flink van baalde.

Je ziet hem de laatste weken echter stappen maken en heeft hij tijdens invalbeurten absoluut laten zien mee te kunnen op het niveau. Het lijkt (en wat ik gehoord heb her en der) erop dat hij de knop om heeft gezet en er alles aan wil doen om meer minuten te maken en die krijgt hij nu dan dus ook.

Ik vind hem echter (nog) geen speler van het niveau Tadic of Ziyech en weet niet of hij zo goed en bepalend kan worden.

Brr...wat lees ik hier enge reacties van zg. psv-fans, ze staan allemaal klaar om deze jongen af te branden om zijn uitspraken. Zoveel voorbeelden van spelers die dit soort dingen roepen maar Labyad heeft de schrijvers hier blijkbaar erg veel pijn gedaan. Waar je je al niet druk over kan maken......

nou Rudel ten eerste ik ben geen psv fan,ten tweede ik maak me er ook niet zo druk om en ten derde het is gewoon een heel eng mannetje die labyad slijmbal 1ste klas

Labyad, Labyad, Labyad. Ik ben meestal die ene PSVer die je nog probeert te verdedigen ("tuurlijk heeft hij fouten gemaakt, maar ook z'n excuus aangeboden", "Hij kon wel heel veel meer gaan verdienen" en met name "Of je de persoon mag of niet, de speler had talent!", maar je maakt het zo wel heel erg moeilijk voor jezelf. Klinkt heel klein maar "Ik vond Ajax van jongs af aan al de mooiste club" klinkt toch een stuk beter dan "Ik had van jongs af aan al door dat Ajax de grootste club was".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren