De Jong reageert: ‘Dat zou van mijn kant niet van respect getuigen’

Zaterdag, 8 december 2018 om

Frenkie de Jong benadrukt dat zijn transfer naar Paris Saint-Germain nog niet is afgerond. De Telegraaf schreef vrijdag dat de club uit Parijs bereid is om 75 miljoen euro voor hem te betalen en dat de deal bijna is beklonken. “Het enige wat ik erover kan en wil zeggen is dat er nog geen deal is”, reageert De Jong.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong volgend seizoen voor PSG speelt?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door gabstra)

Denk dat Frenkie slim genoeg is om na een eventuele overeenkomst mbt een transfer nog steeds volle focus en motivatie te houden. Er gaat een deal komen, ben zeer benieuwd met welke club. PSG zou qua carierrepad en mogelijkheden wat mij betreft een goede keuze zijn.

8 december 2018 om 07:26

Heeft Frankie daar echt uitzicht op speeltijd denk je?

8 december 2018 om 07:26

Frenkie*

8 december 2018 om 07:36

Als je ziet dat Rabiot, Verratti, Marquinos en Draxler daar spelen met Diaby en Nkunku. Dan zie ik daar in ieder geval (ook met het aflopende contract van Rabiot) meer mogelijkheden dan nu bij City of Barca. Door de mindere weerstand in de competitie denk ik dat hij daar in ieder geval meer de tijd/kans krijgt. Altijd van te voren lastig te zeggen of een tussenstap voor, naar mijn mening, deze tussenstap naar PSG aan te raden is. Dan kom he bij een Sevilla, Dortmund, Roma terecht..

8 december 2018 om 07:54

Tussenstap? PSG is geen club meer dat als ‘tussenstap’ geldt. Die betalen teveel om nog als tussenstap te fungeren. Stel De Jong gaat en hij slaagt in Parijs, dan laat PSG hem nooit en te nimmer meer gaan naar een FC Barcelona. PSG is een club dat in staat is om 250m te weigeren en is misschien zelfs wel de enige clib die dat kan.

8 december 2018 om 08:11

Er gaat bij Barcelona en Real meer geld rond dan bij PSG.

8 december 2018 om 08:43

Ik zie dat op dit moment nog anders, ik snap dat je vanuit financieel oogpunt zit zegt. Denk alleen dat op sportief gebied qua competitie een speler als de Jong dit nog wel zo ziet. Vandaar tussenstap, of dat nou naar Barca of een Engelse club is. Juve, Bayern en PSG zijn wat dat betreft wat vreemde eenden in de bijt, zoals ik het zie.

8 december 2018 om 09:28

Deels eens. Hij kan natuurlijk net als Rabiot nu doet z'n contract niet verlengen.

8 december 2018 om 11:13

Bij PSG krijgt hij meer kansen dan bij city en barca, PSG speelt in de competitie heel vaak met wisselspelers en talenten terwijl city en barca alleen in de beker spelen met wissels.

8 december 2018 om 11:16

@funkeee

Ben het niet met je eens. PSG is geen tussenstop, maar een gevangennis waar je alleen vrijkomt als je contract afloopt of als PSG zelf je kwijt wilt.

Kijk maar naar Verratti! Die jongen wilde 2jaar geleden al naar Barca en probeerde vorige zomer een transfer te realiseren, maar uiteindelijk moest hij zijn zaakwaarnemer ontslaan en excuses aanbieden. Zo stroef was Psg.

Voor duidelijkheid, van mij hoeft Frenkie niet perse naar Barca, omdat Barca momenteel met o.a. Arthur en Puig twee wereldtalenten heeft, waarvan één verder is dan Frenkie. Ik ben een fan van Frenkie en tegelijkertijd een Ajacied, maar 75+ miljoen vind ik echt veel te veel (van Barca zijde). Daarnaast heeft Barca momenteel niet de juiste trainer die Frenkie inwerkt.

8 december 2018 om 11:41

Een gevangenis omdat je miljoenen verdient bij een werkgever die jou aan je contract houdt nadat je deze zelf hebt getekend? Wat een onzin, PSG’s goed recht om zo te handelen. Wilt Verratti per se weg? Hij weet wat te doen.

8 december 2018 om 12:12

@bentini123

Stoer hoor. Ik denk dat (bijna) iedereen wel snapt wat ik bedoel. Voor duidelijkheid, ik bedoel dat PSG niets over een transfer wilt horen van zijn sterspelers. Ze onderhandelen gewoon niet (hun recht) en als speler kan je niet op normale manier een transfer maken. PSG heeft dan ook geld niet (dringend) nodig.

Jij zegt: “wilt Verratti per se weg? Hij weet wat te doen“. Wat dan? Je contract uitdienen? Dat is wat ik dus hierboven zeg.

8 december 2018 om 12:25

Laat m nooit gaan? De Jong is 21, die kan daar mooi een 4 jarig contract tekenen en dan in de kracht van zn leven met 4 franse titels en wat CL ervaring op zak naar Barca of Real vertrekken als zn contract afloopt.

8 december 2018 om 14:52

Het gaat ook niet lang meer duren voor PSG de CL een keer pakt. Dat kan met deze investeringen niet uitblijven. Wellicht speelt Frenkie er de rest van zijn carriere. Geen verkeerd leven in Parijs hoor.

8 december 2018 om 09:21

en dat is het belangrijkste, je focus houden. dit kan hem afleiden, waar het ten koste kan gaan van zijn prestaties. maar hij komt slim over, blijf gewoon je ding doen, een transfer komt wel

8 december 2018 om 09:49

Hij heeft de juiste begeleiding en familie om zich heen.

PSG is een goede optie. Je gaat veel spelen en in de competitie is deze vervolgstap ideaal. De PL is zowel fysiek als conditioneel te groot nu. Het is een topper in wording. Fantastische speler, ik ben heel benieuwd waar hij gaat eindigen. Maar ook wie zijn opvolger wordt. In elk geval niemand uit de jeugd namelijk.

8 december 2018 om 09:46

Fysiek en conditioneel? Boeit helemaal niets. Jongen heeft talent genoeg om daar te spelen. Daarbij komt dat "fysiek en conditie" snel zat. Dat is het allermakkelijkste om op te trainen. Een half jaartje en je ziet geen verschil meer t.o.v. spelers die daar al langer rondlopen.

8 december 2018 om 10:03

PL is ontzettend zwaar op fysiek gebied. Ze hebben niet eens een winterstop. Wat was de laatste keer dat een Engelse ploeg de CL won? Het is niet te combineren.

8 december 2018 om 10:31

Ik weet niet of je ziet hoe vaak Frenkie nu al wordt neergetrapt door spelers die heen grip op 'm hebben, maar dat zijn er best veel. In de PL wordt dat nog eens een stuk meer en zijn die trappen ook een stuk heftiger. Frenkie is niet zo'n stevige jongen en het zal me dus niks verbazen als die snel een pittige blessure oploopt in de PL. Het is natuurlijk mooi voor hem om onder leiden van Pep te kunnen spelen, maar de vraag is natuurlijk ook hoelang ndid nog bij City blijft. Bij PSG weet je in ieder geval zeker dat hij in de competitie niet door de mand zal vallen omdat de Franse competitie toch wat minder is.

8 december 2018 om 12:26

Vanaf volgend jaar heeft de PL ook een winterstop.

Als dit bedrag echt is geboden, hoop ik dat hij vertrekt. Als Ajax zulke bedragen voor zijn beste spelers krijgt.. De Jong is een unieke speler en zeer talentvol, maar dit bedrag is niet te weigeren. Ajax moet het dan gaan verzilveren. De vervanging is er al met spelers als Blind, Van de Beek, Eiting en Sinkgraven. Maar een aankoop zou ook gedaan kunnen worden.

8 december 2018 om 07:55

Met zo’n bedrag kun je nog 4x een aankoop doen in de richting van Blind/Tadic... niet normaal meer!

8 december 2018 om 08:10

Dat betwijfel ik hevig. Ajax heeft geld en clubs weten dat. mallagan was ook eerst voor goedkoper aangetrokken, maar boca ging daarna hoog in de boom zitten om de prijs op te drijven. je zal zeker een akkefietje barca zien toen neymar werd verkocht. coutinho 160 mil excl. bonus, dembele 105 mil excl. bonus en bijvoorbeeld een paulinho voor bijna 40 miljoen.

8 december 2018 om 09:41

Maar die andere spelers zijn geen nieuwe De Jong. En daarnaast, waarom moet hij weg? Als hij een jaar blijft, en zijn contract laat opwaarderen, is hij nog meer waard. Ik begrijp het wel als jongens als Frenkie, Mathijs en Donny eerst kampioen willen worden met Ajax.

8 december 2018 om 09:52

Je weet toch nooit zeker of hij weer dat bedrag oplevert als hij nog een jaar blijft. Voor hetzelfde geld krijgt hij een ernstige blessure. Als Ajax zijnde moet je zo'n bedrag gewoon verzilveren.

8 december 2018 om 10:25

Ik ben het met je eens hoor! Ik support Ajax om het voetbal! Dus ik wil dat de beste spelers blijven! Uiteraard snap ik best dat zulke bedragen niet te weigeren zijn en dat de beste Ajacieden uiteindelijk altijd zullen vertrekken, maar het blijft mij voornamelijk om het voetbal gaan! Ik heb nog nooit een volle Arena zien juichen om een prachtig financieel jaarresultaat! En zoals een wijs man ooit zei: Een zak met geld maakt geen doelpunten!

8 december 2018 om 09:41

Ik zou het toch jammer vinden voor Ajax. Aan de andere kant is het wel goed voor Ajax, en de eredivisie al dat geld.

8 december 2018 om 11:15

Dat bedrag is wel te weigeren, en makkelijk, Ajax heeft geld zat.

Frenkie is niet te vervangen, door niemand, zeker niet bij Ajax. Blind is helemaal niks in vergelijk met Frenkie, alleen Sinkgraven kan het enigszins opvangen indien hij echt fit wordt en blijft, wat de vraag is.

Het is dat Frenkie zelf ook weg wil na dit seizoen, maar zou hem liever naar Bayern of Barca zien gaan, in plaats van zo'n speeltje van een rijkeluisventje, een club zonder identiteit en visie.

8 december 2018 om 13:07

Alleen, Ajax verkeerd nu in tegenstelling van jaren geleden in de positie dat ze elk bod kunnen weigeren omdat het geld niet echt meer nodig is. Als Frenkie1 a 2 jaar verder blijft groeien dan worden zulke bedragen ook wel weer geboden. Ajax verkeer in een ijzersterke onderhandelingspositie.

Het bekende verhaal bij Ajax talenten komen en gaan, alleen krijgt men tegenwoordig een mooi bedrag er voor terug. Het vertrek van Frenkie is goed op te vangen. Men moet niet gaan zoeken naar een nieuwe Frenkie. Nu is het zaak om goed in de gaten te houden wie er nog meer vertrekken en daar op anticiperen. Gedeeltelijk kan je het intern opvangen, maar 2 gerichte aankopen lijken me weer noodzakelijk

Valentijn Driessen zegt dat het 100% zeker is dat frenkie naar PSG gaat op Veronica inside. Nu dus afwachten tot de zomer...

Zou enigszins teleurstellend zijn als hij naar PSG zou gaan. Dat is echt de slechtst denkbare club uit de top waar je naar toe gaat. Competitie in Frankrijk is totaal niet uitdagend, en op Europees vlak is het altijd weer net niet. Daarnaast is PSG niet echt een club diezomaar hun sleutelspelers zullen verkopen, dus een “tussenstation” zal het ook niet echt zijn

Maar ja als PSG de enige club die toe hapt, heb je niet echt veel keus.

8 december 2018 om 08:11

wie weet is frenkie een soort van katalysator, waardoor talentvolle spelers juist naar de ligue 1 verkassen. ik zal psg namelijk wel volgen als frenkie daar speelt, dat team barst van het jonge talent.

8 december 2018 om 10:29

Hoezo Katalysator? De ligue 1 loopt vol met talentvolle spelers.. verder is het gewoon een goede competitie in mijn ogen.. Het is geen premier league en Primera division, maar ze liggen echt niet veel achter op de serie A en de Bundesliga hoor..

8 december 2018 om 15:37

ik vind het ook van een beduidend hoog niveau eerlijk gezegd, maar ik bedoelde meer wereldtalenten zoals frenkie. ik zou zeggen dat de ligue 1 niet onderdoet voor de bundesliga, beide hebben een absurd grote middenmoot.

8 december 2018 om 09:16

Waar is de competitie wel spannend dan? Italië is Juventus al 8 jaar kampioen en 9e komt er ook al aan. Spanje gaat het al jaren om Barça en Madrid. Alhoewel deze clubs in één mindere fase zitten door slecht aanloop beleid. Engeland idem dito gaat het ook om 2a3 clubs ieder jaar. In Duitsland München maar geldt net als in Spanje dat ze eerder hadden moeten verversen. Psg is een hele goede team maar Europees vaak pech gehad zoals tegen Barça paar jaar geleden dat ze thuis 4-0 winnen en uit de scheids de wedstrijd zwaar beïnvloede. Je hoort nooit gekke of rare dingen over psg en hun spelers. Middenveld is minder druk bezet dan bij andere clubs waardoor zijn kans vele malen groter is om te spelen. Plus psg heeft geen slecht beleid. Prima keuze alleen moet hij niet voor zes jaar tekenen want je komt moeilijk weg bij zo'n club. Beter om 2a3 jaar te tekenen om eventueel nog ergens anders te kunnen voetballen.

8 december 2018 om 09:34

Natuurlijk zou 2 - 3 jaar voor hem goed zijn, maar een club gaat geen 75 miljoen betalen voor een relatief kort contract. Het wordt dus altijd minstens 4 jaar. Nou is dat niet het grootste probleem, want na 4 jaar PSG zou hij nog steeds slechts 26 zijn. Alleen is het zo dat dit soort spelers vaak na een seizoen of 2 - 3 goed presteren een enorm verbeterd contract kunnen tekenen (tegen een verlenging). Je moet dan wel heel sterk in je schoenen staan om nog 2 jaar voor een lager salaris te gaan spelen om een stap naar Barca of Real te maken.

Moet gewoon nog lekker bij Ajax blijven

Wonen in Parijs is ook gewoon heel mooi. Denk dat dat ook zeker een rol speelt in zijn keuze.

8 december 2018 om 09:16

Dat denk ik ook wel🙈

Verbaasd ben ik dat een jonge jongen als Frenkie de Jong PSG zou kiezen boven een Barcelona, Madrid of Bayern. DE andere clubs zijn 'gekochte clubs' . Nu is het financiële beleid van alle "nieuwe top" clubs behalve AFCA, Bayern en Barcelona, misdadig. Met voetbal heeft dit weinig meer te maken. Een trainer als Guardiola, een Cruijffiaan, zou in Amsterdam aan de slag moeten gaan met het budget van Ten Hag nu. Zouden of dezelfde resultaten halen omdat ze weten waar het echt om gaat in het voetbal. Vermaken van mensen. Oh ja wij de supporters. Alles is uit zijn verband gehaald en wordt dat ook. Van traditie is al jaren geen sprake meer, clubs zijn een speeltuin geworden voor miljardairs en kleine oliestaten. Heeft niemand dan door dat veel supporters, misschien oude garde, afhaken? Nu het goed gaat met Ajax, door herkenbaar voetbal wat bij Ajax past, is Mokum en Nederland weer enigzins trots dat er resultaten behaald worden. Frenkie de Jong of Frank Rijkaard. Wie van deze twee kent het woord clubliefde het beste? Dat je als 21 jarig broekie na 1 jaar en wat wedstrijden alweer naar de volgende keer lub gaat... Neem een voorbeeld aan Xavi, maar Iniesta, Messi, Busquets, Pujol, Guardiola, Barcelona mensen met het hart op de juiste plaats, namelijk liefde voor de club. Zo heeft Madrid die ook en Bayern deze mensen ook. Als die jonge gastjes slim zijn, wachten E nog 2,3 jaar want het beleid van Ajax is er. Naar om over 3/ 4 jaar die aansluiting te hebben. Maar deze gasten zijn te jong om visie te zien en aan de andere kant, heeft afca geld nodig om die aansluiting gestalte te geven. MAAR clubliefde is bijna dood al dacht ik even dat Daley Blind terugkwam voor AFCA maar wat zei jij van de week? Juist... Enfin. Een jongen als Eiting heeft misschien wel de hersencapaciteit om het beleid te zien bij Afca en lang te blijven. Frenkie dat je nu reeds mensen laat praten over jouw toekomst mag, maar doe dat lekker in de winterstop als je in de winter 'toch' niet weggaat. Kansloos naar je club toe en supporters. Money money money. Frank Rijkaard... Echte Clubliefde...

8 december 2018 om 09:47

Verbaasd ben ik dat een jonge jongen als Frenkie de Jong PSG zou kiezen boven een Barcelona, Madrid of Bayern. DE andere clubs zijn 'gekochte clubs' . Nu is het financiële beleid van alle "nieuwe top" clubs behalve AFCA, Bayern en Barcelona, misdadig. Met voetbal heeft dit weinig meer te maken. Een trainer als Guardiola, een Cruijffiaan, zou in Amsterdam aan de slag moeten gaan met het budget van Ten Hag nu. Zouden of dezelfde resultaten halen omdat ze weten waar het echt om gaat in het voetbal: vermaken van mensen. Oh ja wij de supporters. Alles is uit zijn verband gehaald en wordt dat ook. Van traditie is al jaren geen sprake meer, clubs zijn een speeltuin geworden voor miljardairs en kleine oliestaten. Heeft niemand dan door dat veel supporters, misschien oude garde, afhaken? Nu het goed gaat met Ajax, door herkenbaar voetbal wat bij Ajax past, is Mokum en Nederland weer enigzins trots dat er resultaten behaald worden. Dat Overmars en van de sar zulke resultaten zouden halen de afgelopen twee JAAR hadden niet veel Mensen gedacht. Het gaat nu het goed gaat juist om de langere termijn, zoals Chinezen denken. Visie. Frenkie de Jong of Frank Rijkaard. Wie van deze twee kent het woord clubliefde het beste? Dat je als 21 jarig broekie na 1 jaar en wat wedstrijden alweer naar de volgende keer club gaat... Neem een voorbeeld aan Xavi, Iniesta, Messi, Busquets, Pujol, Guardiola, Barcelona mensen met het hart op de juiste plaats, namelijk liefde voor de club. Zo heeft Madrid die ook en Bayern deze mensen ook. Als die jonge gastjes slim zijn, wachten ze nog 2, 3 jaar, het beleid van Ajax is er Naar om over 3/ 4 jaar die aansluiting te hebben. Maar deze gasten zijn te jong om visie te zien en willen 7 nullen op de bank, en aan de andere kant, heeft afca nu geld nodig om die aansluiting gestalte te geven. MAAR clubliefde is bijna dood al dacht ik even dat Daley Blind terugkwam voor AFCA maar wat zei jij van de week? Juist... Enfin. Een jongen als Eiting heeft misschien wel de hersencapaciteit om het beleid te zien bij Afca en lang te blijven. Frenkie dat je nu reeds mensen laat praten over jouw toekomst mag, maar doe dat lekker in de winterstop als je in de winter 'toch' niet weggaat. Kansloos naar je club toe en supporters. Money money money. Frank Rijkaard... Echte Clubliefde...

8 december 2018 om 10:38

De wereld veranderd en sommige mensen veranderen mee, andere blijven hangen in gedachten.. Ik vond het ‘vroeger’ ook mooier.. Echter krijg je die tijd niet meer terug door er met weemoed aan terug te denken.. De globalisering zorgt ervoor dat de relatief kleine en lokale supportersgroepen niets meer voorstellen t.o.v. de supportersaantallen wereldwijd.. Clubs zijn inmiddels bedrijven, spelers zijn werknemers, supporters zijn mensen met een duur tv abonnement.. De ‘ouderwetse’ supporters passen niet meer in het financiële plaatje.. Zo is de voetbalwereld ongeveer.. ik vind dat je gelijk hebt, maar dat gaat niets veranderen

8 december 2018 om 11:38

@feelingood maar het moet gezegd worden, run zelf een toko en weet wat het is om geld te hebben, clubliefde en in visie geloven en dan samen iets opbouwen. Dat is beleid. Ik lees je en hoor je ja dat begrijp Ik allemaal. Visie is er. Blijft dit team bij elkaar winnen ze over 2 seizoenen de cup met de grote oren. Alsof je bij ajax over 2 jaar géén 5 miljoen per jaar kunt "pakken". Tja

Kunnen we nou eens stoppen met de dagelijkse serie Frenkie en de topclubs? Ik ben Ajax-fan maar deze al weken lang dagelijks aan de gang zijnde soap serie begint wel erg vervelend te worden.

Vriendin confronteert Frenkie met bedrag!!!!! Woow!!!!! Dat zijn een hoop schoenen in Parijs!!!

Ik heb al eens eerder gezegd: wij, Nederland, lullen onze Talenten zelf de grens over. De continuing story van Frenkie is daar een voorbeeld van

PSG is er gewoon snel bij, eerder dan andere clubs, omdat ze weten dat ze niet kunnen opboksen tegen bijv Barcelona of Bayern. Dan zijn ze te laat en intern gaan er dan koppen rollen. Obvious.

8 december 2018 om 10:11

Ze hebben Maxwell met de connecties in Amsterdam. Daarnaast hebben ze nog nooit de CL gewonnen of zelfs de halve finale bereikt. Daar zal de uitdaging liggen iets speciaals te presteren.

Gisteren dacht ik meer na over de minpunten van Frankrijk tov Engeland en Spanje maar ben toch wel benieuwd hoe Frenkie zich zou ontwikkelen onder Tuchel. Als Barca en Manchester(City) het niet worden dan maar Parijs. Lekker Cavani, Mbappé en Neymar bedienen.

Zou een domme zet zijn van Frenkie om naar PSG te gaan. Een team vol aangekochte troep, zonder spelopvatting en bovenal geen uitdaging. Bovendien hebben ze al een soortgelijke speler als Verratti, die ik qua ervaring en status iets hoger inschat.

Leuk bedrag maar hij zal niet te vervangen zijn. Daarnaast is het helemaal niet goed voor de eredivisie als de Jong vertrekt. 75 miljoen vind ik eigenlijk nog te weinig. Voor Ajax is hij gewoon meer waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

122 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Geen 'nagalm' na Ajax-interesse Bergwijn: ‘Ik wilde duidelijk zijn'

De vermeende interesse van Ajax in PSV-aanvaller Steven Bergwijn heeft nogal wat stof doen opwaaien in het Philips Stadion. Na een bericht van De Telegraaf waarin werd gesteld dat de Amsterdammers...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren