Scheidsrechter vertolkt hoofdrol: ‘27 jaar en dan is dat leuk…’

Vrijdag, 7 december 2018 om 23:19Gijs Freriks • Laatste update: 13:02

NEC verloor vrijdag met 3-2 van FC Den Bosch en stond een groot deel van de wedstrijd met een man minder op het veld. Joey van den Berg beging een overtreding op Sven Blummel en werd met een rode kaart van het veld gestuurd door Joey Kooij. Van den Berg is niet te spreken over de scheidsrechter.

Van den Berg vindt dat NEC ‘onrecht’ is aangedaan door Kooij, zo vertelt hij in een interview met Omroep Gelderland: “Rens van Eijden staat op een meter afstand, dus het is sowieso geen doorgebroken speler. Daarnaast gebeuren dit soort duelletjes tien of twaalf keer per wedstrijd. Ik houd hem niet zodanig vast dat het een overtreding is.”

Van den Berg was zo woest dat hij de kaart van Kooij probeerde af te pakken: “Ik heb het gevoel dat hij ons onrecht aandoet. Dan reageer ik daarop. Het is niet zo dat ik een doodschop geef en een terechte rode kaart krijg, dan reageer je namelijk heel anders. De reactie op deze kaart geeft wel weer wat ik er zelf van vind.”

Jack de Gier is eveneens niet onder de indruk van het optreden van Kooij. De trainer werd door de arbiter met twee gele kaarten naar de tribune gestuurd: “27 jaar en dan is dat leuk. Dan moet je dat doen als je jezelf daar beter bij voelt…”, aldus De Gier bij FOX Sports. Hij gaat ervan uit dat de kaart voor Van den Berg wordt geseponeerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door martie_)

Als je de close up ziet zie je wel degelijk dat ie hem aan zijn arm naar beneden trekt. Ik vind het gewoon een terechte kaart. Iedereen zegt wel Van Eijden staat dochtbij. Maar op het moment dat het gebeurt staat ie er nog wel 4 5 meter vanaf

7 december 2018 om 23:40

Dit is niet eens een overtreding werkelijk waar ongelooflijk deze reactie

8 december 2018 om 13:40

Nee iemand wat 20 meter lang vasthouden is geen overtreding? Hahaha hou toch op man

8 december 2018 om 01:49

Tsja, terecht of niet. Geseponeerd gaat ie zeker niet worden als je zo met de scheidsrechter omgaat. Stiekem mag het natuurlijk niet, maar de KNVB gaat dat zeker meewegen ben ik bang. Daarbij heeft vdberg genoeg rooie kaarten gezien in zijn carriere..

"ik houd hem niet zodanig vast dat het een overtreding is.”

Vasthouden is toch sowieso een overtreding?

8 december 2018 om 10:54

Het gaat er om of het rood was ja of te nee en dit was in de verste verte geen rode kaart.

8 december 2018 om 11:09

De rode kaart lijkt me geen discussiepunt. Hij is doorgebroken, er was nog wel een verdediger in de buurt maar die had nooit meer een kans gehad om ertussen te komen, dus áls het een overtreding is dan is het een rode kaart. En zoals falonso al zegt, vasthouden is sowieso een overtreding.

8 december 2018 om 11:45

Zo lang het niet unaniem is gebleken dat het een rode kaart was en dus doorgebroken, is het altijd een discussiepunt. Je moet zeker fluiten en niet zo warrig wat deze jongen deed.

je kan het oneens zijn en misschien heef hij het verkeerd gezien, maar ga niet aan de scheids zitten en kinderachtig die kaart proberen te pakken. die jongen is ook maar een mens en kan fouten maken. Kijk liever naar je zelf, probeer dan zelf zulke situaties te voorkomen.

7 december 2018 om 23:38

Dat was meer dan kinderachtig, echt een beetje verwerpelijk. Ik hoop dat hij daar een paar wedstrijden extra schorsing voor krijgt, want je moet altijd van de scheidsrechter afblijven.

7 december 2018 om 23:47

begrijp je, die man probeert ook gewoon zijn werk te doen

8 december 2018 om 10:51

Een belangrijke wedstrijd kapot fluiten vind ik persoonlijk kinderachtiger.

8 december 2018 om 13:35

Raar dat alle nec supporters zo klagen want het had eigenlijk ook nog een penalty moeten zijn en darri had net zo goed rood kunnen krijgen en kwam ook met een gelukje weg met geel en daarna nog alles op gaan stoken ook had ook rood mogen hebben.

Het is maar goed dat Joey van den Berg niet meer in de eredivisie voetbalt anders had ie het record van meeste rode kaarten nu in handen gehad!

7 december 2018 om 23:42

Dit was never nooit een rode kaart in de eredivisie met een betere scheids was hier niet eens voor gefloten!

8 december 2018 om 13:37

30 meter lang iemand vasthouden die anders duidelijk 1 op 1 was gegaan omdat hij 4x sneller is dan van den berg? Raar excuus dat die ander op 1 meter staat want die had het nooit kunnen halen als hij niet 30 meter lang was vastgehouden

Tuurlijk, die scheids was echt een verschrikking, en ik begrijp de frustratie bij zowel Van den Berg en De Gier heel goed want die hebben het niet getroffen vanavond. Maar kijk ook vooral naar jezelf. Zelfs met een man minder is er helemaal niks aan de hand, kom je terecht op 1-2 en lig je op koers die wedstrijd te winnen. Maar dan haalt De Gier Achabar eerst eraf voor een extra verdediger (totaal overbodig) en daarna ook nog eens zijn meest dreigende speler (darri). Geen wonder dat je dan achteruit gaat lopen en mekaar in de weg staat. Zonder die stupide wissels trek je hem gewoon over de streep, en dat ondanks de scheidsrechter.

7 december 2018 om 23:54

Vond de eerste helft tot die rode kaart de scheid toch wat meer in het voordeel van NEC fluiten. 2de helft maakte hij er wel een potje van.
Maar nec had wel een gelijkspel verdient. Ieder keer als die nr 7 van jullie de bal had was het spannend. Denk dat hij geen enkele keer door de rechtsback is afgetroefd. Die had steeds rugdekking nodig van kersten.

8 december 2018 om 13:38

Laten we het niet hebben over de rechtsback van den bosch man man man daar erger ik me al 3 jaar aan...

Romat op de bank die aanvallend niks toevoegd maar verdedigend is die wel 10x beter dan deijl

De scheidsrechter was een regelrechte schande voor het fluitende korps! Wat een ontiegelijk slechte wedstrijd floot dit jongetje. Een van de slechtste optredens ever. Deze scheids kan het echt niet aan. Snel terug naar de amateurs.

Het is gewoon een stomme actie door van de Berg. Van de Eijden had de spits nog bij kunnen halen. Maar nee Joey moest zo nodig stom zijn en heeft een terechte rode kaart. Rood hoeft niet schandalig of vreselijk te zijn. Bij Volendam-fctwente een eens gelijke situatie. De laatste verdediger in de linie en dan de aanvaller neer halen is rood. Klaar!!!

En als ik zo een reactie lees over het wissel beleid van de Gier. Tja dan moet je helemaal niet gaan zeuren en klagen. Dan roep je het gewoon op je af! Darri was de meest dreigende speler van NEC gisteren.

Gewoon weg een aanfluiting van NEC zelf. Niet voor niets een reden dat ze in de middenmoot staan en dat met z'n (goede) selectie

8 december 2018 om 13:39

Eindelijk iemand met een beetje visie op voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Vitesse10-8
10.NEC8-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. TavşanAanvaller60
O. RomenyAanvaller50
R. RoefsKeeper00
I. BronkhorstVerdediger30
S. El KarouaniVerdediger70
Rodrigo GuthVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Nederland
32 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren