‘De selectie van PSV is niet beter dan die van Feyenoord’

Zaterdag, 8 december 2018 om

Jon Dahl Tomasson was niet verrast door de overwinning van Feyenoord op PSV, in de vorige speelronde in de Eredivisie. De voormalig aanvaller van Feyenoord en huidig assistent-bondscoach van Denemarken vindt dat Feyenoord qua spelersmateriaal niet onderdoet voor de koploper. Op de ranglijst is het verschil echter wel duidelijk merkbaar.

"De selectie van PSV is niet beter dan die van Feyenoord. Dat vind ik niet", aldus Tomasson, die bij FC Rijnmond stelt dat Ajax de beste selectie van Nederland heeft. Maar omdat Feyenoord in zijn ogen niet minder is dan PSV, noemt hij de 2-1 zege 'gewoon prima'. "Als je thuis speelt, moet je altijd kunnen winnen. Jens Toornstra en Tonny Vilhena zag je erbovenop vliegen. Zij kunnen dat als geen ander."

Feyenoord liet voor eigen publiek nog geen punt liggen, maar bleek kwetsbaar in uitwedstrijden. "Je ziet problemen als Feyenoord uit speelt. Dan zijn ze niet stabiel en winnen ze niet zo makkelijk. Ze hebben twee keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Dat moet beter. Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik meer in Ajax geloof, los van dat ze Champions League spelen."

Tomasson sluit niet uit dat Feyenoord dit seizoen nog grote stappen gaat zetten. Hij wijst op de perfecte score in thuiswedstrijden: dat is 'de andere kant van het verhaal'. "Feyenoord heeft veel wedstrijden moeizaam gewonnen, maar misschien gaat het ineens lopen omdat de selectie prima is", aldus de voormalig trainer van Excelsior en Roda JC Kerkrade.


Poll

'De selectie van PSV is niet beter dan die van Feyenoord'


Gerelateerd

94 reacties (laatste reactie door ruudos)

Ok.. dit is opportunisme ten top

8 december 2018 om 00:37

Zeg maar waarom. Leg de spelers eens naast elkaar...

8 december 2018 om 00:43

De enige discussie die je kunt hebben is van Persie / de Jong, Vilhena / Hendrix en Botteghin / Viergever. Op iedere andere positie en de bank is PSV veel beter dan Feyenoord.

8 december 2018 om 00:45

Kerel, ik denk dat alleen Vilhena beter is dan Hendriks, en berghuis is (als hij een goede dag heeft) van het niveau van Bergwijn. Voor de rest is PSV op elke positie 1 of twee klasses beter. Dat moet je zelf toch ook wel in kunnen zien

8 december 2018 om 01:00

@ajax111

en Viergever is ook niet perse beter als wat er in de verdediging van Feyenoord speelt. de rest ben ik wel met je eens

8 december 2018 om 01:03

Pereiro beter dan van Persie? Een fitte Jorgensen minder van de Jong? Clasie en Rosario wat ontlopen die elkaar? Het centrum is ook niet beduidend beter. Valt dus best mee...

8 december 2018 om 01:08

Centrum vd verdediging vind ik gelijkwaardig. De backs van PSV beter evenals de keeper. Clasie en hendrix gelijk, maar Guti i.p.v. hendrix en ik zeg Guti. Rosario of Tony ik zeg Tony. Pereiro of van persie, tsja van persie. De gehele aanval van PSV vind ik beter. De bank van PSV al helemaal.

8 december 2018 om 10:11

Jorgensen in vorm minder dan de Jong? En Berghuis en Bergwijn hebben totaal andere kwaliteiten van elkaar wat ze belangrijk maakt voor hun team. Bergwijn met zijn snelheid en diepte en Berghuis met zijn betere inzicht, overzicht, pass en trap. Alleen Lozano is beduidend beter voorin dan wat Feyenoord heeft. Over de bank weet ik ook nog niet zo zeker hoor. Feyenoord heeft met spelers als Ayoub, Toornstra en Tapia goede middenvelders en achterin met spelers als Botheghim en Geertruida geen mindere centrale verdedigers dan bij PSV op de bank. En qua backs heeft Feyenoord denk ik betere backups. Malacia is in principe de vervanger van Haps en Nieuwkoop als backup voor St Juste. Wie zijn de backs bij PSV op de bank? De 2e keeper is ook een sterke vervanger. Feyenoord heeft alleen voorin geen goede vervangers lopen vergeleken met PSV. Het loopt bij PSV een stuk beter en ze hebben iets betere spelers, maar het ontloopt elkaar echt niet heel veel.

8 december 2018 om 10:24

Ik zou alleen van Persie bij PSV in de basis zetten. En niet omdat Pereiro zo slecht is, maar alleen omdat hij te wisselvallig is. Rosario is echt wel beter dan Clasie en Bergwijn is ook beter dan Berghuis. Ik snap niet waar je het vandaan haalt dan het elkaar niet veel ontloopt. PSV heeft echt veel meer kwaliteit dan Feyenoord.

8 december 2018 om 10:29

En ik zou alleen Lozano en Dumfries toevoegen in de basis... leg mij dan uit wat Rosario dan beter maakt. En over Bergwijn en Berghuis is het maar net wat je zoekt. Berghuis creëert met zijn pass en traptechniek genoeg kansen als Bergwijn met zijn acties. Dat zou puur een tactische keuze zijn. Dus ik snap niet waar je het vandaan haalt dat Feyenoord zoveel minder zou zijn. PSV is iets beter, maar zeker niet beter als hoe jij het ziet.

8 december 2018 om 10:49

Rosario heeft een veel beter overzicht, een betere pass en zoekt vaak oplossingen naar voren. Clasie is verdedigend beter maar de combinatie van zoveel overzicht en een uitstekende passing maakt Rosario voor mij een hele goede middenvelder, en beter dan Clasie.

8 december 2018 om 11:18

Begint dat langzaam niet het hele probleem van Jorgensen te worden? Het feit dat hij al anderhalf jaar niet aan het niveau komt van het kampioensjaar van Feyenoord. 2 goals in 9 wedstrijden is voor een spits van Feyenoord gewoon ondermaats. Blessures spelen een rol, maar dan nog. De eerste taak van een spits is om ballen tegen het net aan te schieten. Als dat aardig lukt kun je discussiã«ren over (mee)voetballend vermogen. Als je voetballend vermogen voor een spits hoger aanslaat dan het doelpunten maken leg je bij mijn inziens per definitie al de verkeerde prioriteiten.

Jorgensen is voetballend inderdaad beter dan de Jong, dat zullen weinig mensen ontkennen. Maar de Jong laat zit seizoen zien dat hij het scoren niet verleerd is. 14 goals uit 15 wedstrijden is gewoon uitstekend. Ik vind dat de Jong positioneel (met name in de 16) een stuk beter is dan Jorgensen.

Ik vind het dan ook te makkelijk om te zeggen dat een Jorgensen in vorm niet minder is dan de Jong. Anders ken ik er nog wel een: een Pereiro die constant de vorm haalt die hij gemiddeld de afgelopen 3 seizoenen heeft gemiddeld heeft behaald in de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord doet ook niet onder voor van Persie. Hier geldt hetzelfde, Pereiro laat het ook bijna nooit zien, dus koop je daar niks voor.

8 december 2018 om 13:18

Pereiro in vorm komt echt niet in de buurt en de klasse van Van Persie... de vergelijking slaat nergens op want Jorgensen is constant gebleseerd geweest en Pereiro speelt altijd, is fit, maar haalt zijn niveau niet...

8 december 2018 om 17:20

Het gaat er om wie er onderaan de streep beter is. Die vergelijking kan je dus best maken. We hebben het hier over de van Persie in zijn laatste voetbaljaar, niet over de van Persie van Arsenal/United. Een Pereiro in de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Ajax komt zeker wel in de buurt van deze van Persie. Pereiro die ik schets is de afgelopen jaren tegen Ajax ontzettend belangrijk geweest (bijvoorbeeld de openingsgoal in de kampioenswedstrijd verleden seizoen en eigenhandig een 1-0 achterstand in de Arena omgedraaid in een 1-2 overwinning). Van Persie was in de laatste klassieker nergens te bekennen. Dat Pereiro dat niveau bij lange na niet haalt ben ik roerend met je eens.

8 december 2018 om 04:31

Dit is totaal niet opportunistisch. Sterker nog, in deze uitzending komt hij terug op woorden die hij in de zomer uitsprak. Nergens zegt hij dat Feyenoord PSV nog voorbij zal gaan. Hij zegt dat de selectie van Feyenoord niet minder is en dat hij er niet gek van opkijkt dat ze thuis van PSV kunnen winnen. Ik vind dat hij daarin gelijk heeft. Feyenoord heeft het in zich om goed voetbal te spelen, maar ze zijn veel te wisselvallig. Als ze hun niveau halen hoeven ze niet onder te doen voor PSV, maar ze zijn veel minder constant. Kijk naar de selectie van Feyenoord, dan kun je zeggen dat ze in de breedte minder sterk zijn. Qua basis vind ik dat het niet veel voor elkaar onder doet. Zeker als Haps terug is en Jørgensen kan spelen

hij heeft gelijk, alleen vind ik de keeper en het middenveld van psv beter

8 december 2018 om 00:39

Middenveld? Clasie en Rosario ontlopen elkaar nauwelijks, Vilhena is beduidend beter dan Hendrix en van Persie is beter dan Pereiro. Over welk middenveld heb jij het over?

8 december 2018 om 00:42

Clasie is amper een schim van zichzelf en loopt Ayoub behoorlijk in de weg. Vanavond speelde gelukkig Guti en dat zou standaard de basisspeler moeten zijn. Ja van Persie is beter, maar toornstra speelt ook veel en die hoort niet (meer) in de basis van Feyenoord. Middenveld van psv is toch echt beter naar mijn mening.

8 december 2018 om 01:06

Als je de 2e keuzes moet noemen dan is het middenveld van PSV inderdaad beter, maar met de sterkste opstelling is het Clasie, Vilhena en van Persie. En Vilhena is beter dan Hendrix en van Persie is beter dan Pereiro.

8 december 2018 om 01:14

Clasie moest in het goede ritme komen. In heel november toonde hij een stijgende lijn en de laatste twee wedstrijden was hij echt goed. In die vorm vind ik hem beter dan Rosario

8 december 2018 om 07:44

Feyenoord heeft puur op inzet gewonnen van Psv. En ook door de magie van de Kuip.

8 december 2018 om 08:32

Individueel en gezien de vorm. Tuurlijk heeft feyenoord betere spelers op het middenveld, alleen bij Feyenoord heeft vilhena dit seizoen wat laten zien, terwijl bij PSV ze wat beter in vorm zijn, met uitzondering van Hendrix, dat er mensen waren die vonden dat hij in Oranje hoorde..

8 december 2018 om 00:44

Zoet is zeker verder van Bijlow ja. PSV is met Angelino en Dumfries wel echt sterker op de backposities, al scheelt het als Haps terug is. Berghuis heeft niet de potentie van Lozano, maar is voor Feyenoord net zo belangrijk. Bergwijn is beter dan Larsson, uiteraard. Persoonlijk heb ik liever Jørgensen, indien fit, dan De Jong en zie ik liever een middenveld met Clasie, Vilhena en Van Persie dan Hendrix, Rosario en Pereiro. Centraal achterin vind ik het duo Viergever-Schwaab ook echt niet sterker dan Van der Heijden-Botteghin/Van Beek. Ik kan me echt wel vinden in de woorden van Tomasson. In de onderlinge wedstrijden bevestigt Feyenoord zijn woorden ook. Wel wint PSV met speels gemak van de kleintjes, wat bij Feyenoord nog weleens meer moeite kost

PSV is een klasse beter dan Feyenoord. PSV had gewoon teveel vertrouwen en dan zie je Pereiro en de Jong gewoon slordig balverlies lijden. Ik had het al zien aankomen de Jong speelde tegen Barca als een soort mid mid en bijna al zijn passes kwamen aan maar hij dacht duidelijk ook zoiets te proberen tegen Feyenoord wat natuurlijk mislukt met zijn beperkte techniek. Verder waren de goals van Feyenoord beide ook perfect binnen geschoten met name de eerste, wat dan misschien ook wel een beetje tegenzit.

8 december 2018 om 00:50

Kan tegenzitten dat die schoten erin gaan ja, want het waren inderdaad geen makkelijke kansen. Maar laten we eerliijk zijn: het had bij rust ook 3 of 4-0 kunnen staan. En natuurlijk had PSV later ook kansen op de gelijkmaker, dus dat kun je wel tegen elkaar wegstrepen, maar in mijn ogen heeft Feyenoord dik verdiend gewonnen en bewees het dat PSV zeker geen klasse beter is. Constanter, verder. Dat wel. Feyenoord heeft nu twee keer tegen ze gespeeld en twee keer aan het langste eind getrokken, dat is niet zo maar. Ik zeg niet dat Feyenoord beter is, maar als ze hun niveau halen, zoals ze zondag deden, zijn ze ook zeker niet minder

Feyenoord kan van iedereen behalve ajax in de Eredivisie in eigen huis winnen. Maar beter dan PSV vind ik niet. PSV haalt een constant hoog niveau en heeft op bijna elke positie een betere speler. Alhoewel ik bijvoorbeeld een Berghuis en Jorgensen in vorm spelers van de buitencategorie vind. En misschien onderhand Tonny ook. De rest van Feyenoord is toch matig te noemen tov Psv. En van Persie mits fit behoort natuurlijk ook bij de toppertjes, maar wordt wel erg oud onderhand......

8 december 2018 om 00:41

@WouterSL leef jij in de toekomst kerel? Ik dacht dat Ajax alleen in de arena tegen Feyenoord heeft gespeeld dit seizoen?

Als Jon dahl gelijk geeft dan doet psv het beter naar de mogelijkheden dan Feijenoord.

8 december 2018 om 10:26

Dat is toch ook zo. PSV heeft een goede ploeg maar weinigen zouden gedacht hebben dat ze 13 op rij zouden winnen. Daar waar Feyenoord in punten ongeveer staat waar je zou denken presteert PSV boven verwachting.

Ik gun Feyenoord serieus het allerbeste maar waarom deze vergelijking van een oud Fey speler...? Fey wint thuis van PSV en FEY is ineens helemaal terug!! Nergens voor nodig Tomasson op dit moment lijkt mij

8 december 2018 om 00:54

Omdat het ging over het feit dat Feyenoord tot ieders verbazing dit niveau haalde tegen PSV. Tomasson zit aan tafel bij een programma en geeft daar zijn mening, logischerwijs. Hij zegt dat hij er niet van opkijkt, omdat hij Feyenoord kwalitatief niet minder vindt als het zijn niveau haalt. Hij zegt niet dat ze helemaal terug zijn, haha

De kwaliteit van Feyenoord wordt enorm omlaag gepraat, maar alsnog vind ik ze niet beter dan PSV. Maar zo idioot groot is het gat niet, met Ajax wel.

8 december 2018 om 00:39

Het gat tussen PSV en Feyenoord is ook gewoon enorm groot. PSV heeft op 9 van de 11 posities (veel) betere spelers en een veel betere bank.

8 december 2018 om 00:41

Haha, 9 van de 11? Ik kan er wel meer noemen...

8 december 2018 om 01:11

IK daag je uit P9j7 ...

Let ze eens naast elkaar dan.

8 december 2018 om 01:54

Zoet of Bijlow - Zoet De backs zijn beter en het centrum is gelijkwaardig waarbij van Beek het beste kan voetballen van die verdedigers en met het voetbal wat PSV speelt zou van Beek niet misstaan. Het middenveld van Feyenoord is beter. Clasie is beter dan Hendrix, Vilhena is beter dan Rosario en van Persie is beter dan Pereiro. Jorgensen is beter dan Luuk de Jong en Bergwijn en Berghuis hebben totaal andere kwaliteiten waarbij je ze gelijkwaardig kunt zien. En Lozano is uiteraard beter.

8 december 2018 om 05:21

PSV zit helemaal niet te wachten op voetballende verdedigers. Zeker niet op 1 die regelmatig in zijn eigen doel schiet. Nee de totale achterhoede van PSV is aanzienlijk sterker dan die van Feyenoord.

8 december 2018 om 07:15

Refereren naar iets wat hij 3 seizoenen geleden deed, keurig. Als PSV niet op voetballende verdedigers wacht wat doen Dumfries en Angelino er? En wat maakt het centrum van PSV beter dan die van Feyenoord. Dat is maar om het even...

8 december 2018 om 10:19

Wat maakt het centrum van PSV dan beter dan dat van Feyenoord? Ik kan mij niet voorstellen dat als je het centrum met elkaar zou ruilen dat er dan echt een verschil zou zijn... de backs zijn beter, maar het centrum is gelijk aan elkaar... en van Beek zou juist een meerwaarde zijn voor PSV. Met zijn trap kan hij zo makkelijk Lozano en Bergwijn bereiken die veel diepte in hun spel hebben. En elke ploeg wat voetbalt heeft inschuivende verdedigers en ik denk dat je trainer liever een van Beek aan de bal hebt dan Swaab of Viergever.... en wanneer schoot van Beek voor het laatst in eigen goal?

8 december 2018 om 10:27

Van Beek een meerwaarde? Hou op zeg. Schwaab en Viergever zijn voetballend prima. De enige Feyenoord verdediger die zich enigszins met Schwaab en Viergever kan meten is Botteghin.

8 december 2018 om 10:34

In voetballend opzicht zou van Beek zeker een meerwaarde zijn. Wil je mij echt beweren dat Schwaab en Viergever zo goed kunnen inschuiven en de ballen zo kunnen inspelen als van Beek of zijn lange bal. Daar kunnen Schwaab en Viergever echt niet aan tippen. Dus puur voetballend zeker wel een meerwaarde. Verdedigend dat is dan weer iets anders, daarin zou hij uiteraard geen meerwaarde zijn, maar ook niet onder doen. Botteghin en van Beek ontlopen elkaar ook niet en als Botteghin zich met ze kan meten dan kan van Beek dat ook...

8 december 2018 om 10:45

Heel leuk dat van Beek kan inschuiven. Dat doet Viergever ook. En Schwaab is verdedigend een stuk beter. Nee, van Beek is absoluut geen meerwaarde voor Psv.

8 december 2018 om 11:55

Dat Hendrix wat uit vorm is ben ik met je eens. Maar als je kijkt naar wat Clasie presteert, en gepresteerd heeft na zijn eerste periode bij Feyenoord vind ik ze echt niet onder doen voor elkaar. Rosario is vooral qua ervaring een stukje minder dan Vilhena, dus op dit moment is Vilhena indd beter. Échter heeft Rosario de potentie een stuk beter te worden. Pereiro is als hij in vorm is misschien wel één vd beste spelers in de Eredivisie. Tuurlijk heeft van Persie nog meer klasse, maar die wordt ook steeds ouder en kan ook niet alles spelen. Dus toch eerder wat gelijkwaardig wat mij betreft. En dan hebben we Guti dus niet benoemd die ik misschien wel de beste middenvelder vindt van al deze spelers. Het middenveld van beide doen niet veel onder voor elkaar is de conclusie eerder dan dat die Feyenoord beter zou zijn. De Jong heeft veel meer bewezen in de Eredivisie dan Jörgensen. Bergwijn groter talent weer dan Berghuis en Lozano sws beter. Backs en keeper beter en centrum achterin beide Europees gezien te zwak. Schwaab daarvan nog het meest constant. Feyenoord heeft een goede ploeg en op inzit, team spirit verdiend gewonnen. PSV ging te zwak de wedstrijd in en maakte ook zoals tegen Barca de kansen niet af. Wat mij na de wedstrijd duidelijk werd was dat sommige spelers wel dachten oh dit doen we even (Pereiro) en andere echt last hadden van Kuipvrees. Vond PSV over de gehele wedstrijd de beste kansen hebben, maar Feyenoord vocht voor wat het waard was en won daardoor. Een wijze les voor sommige PSV spelers maar Feyenoord is individueel gezien echt een klasse minder dan PSV. Maar zoals we zien, is dat niet alles wat telt.

8 december 2018 om 13:19

Dus Vierger en Schaab geven betere lange ballen en passes dan van Beek?

10 december 2018 om 15:11

Puur voetballend is Van der Heijden beter.

Ik begin hier beetje moe van te worden. Ja, PSV heeft verloren. ja, Feyenoord was agressiever dan psv. Maar laten we nu niet (al een week) doen alsof Feyenoord klasse beter was. Ik heb me echt kostelijk vermaakt met de belachelijke reacties van zowel Ajacieden als Feyenoorders afgelopen week. Kijken jullie ook weleens naar statistieken? Of zijn het alleen nutteloze statistieken voor jullie van belang? zoals hoeveel meter de ligt naar links loopt of naar rechts tijdens de wedstrijd? Of hoeveel ballen in veld zijn gegooid door Uber intelligente Feyenoord publiek? Ik heb de wedstrijdstatistieken erbij gepakt en psv had zelfs meer balbezit. Qua kansen lagen ze ook voor. Het was zelfs pech dat psv op achterstand kwam de eerste helft. Ik bedoel..larsson gaat zo'n schot nooit meer lossen en dat geldt idem voor die spits. Het was echt niet zo dat Feyenoord kansen aan 1 rijde eerste helft. Malen kon tweede helft mits meer beleid in schoten 2 erin prikken. Ik gun het Feyenoord echt van harte die driepunten, maar kap aub met die belachelijke oppurtinistishe reacties. Feyenoord ligt op gepast afstand van Ajax en psv. Afijn, dat gezegd hebbende wil even terug naar deze belachelijke opmerking van john, beste john, hoeveel Feyenoorders zitten tegenwoordig bij oranje? I rest my case. Tot ziens.

8 december 2018 om 00:44

Ben gewoon met je eens hoor. Ik weet ook niet hoe mensen nu ineens 180 graden gedraaid zijn. Feyenoord speelde goed 1e helft daar nie van. Maar in de 2e helft kan je toch gewoon zien dat PSV over meer kwalitileit beschikt. Kom, feyenoord werd in eigenhuis gewoon terug gedrongen alsof ze middenmoters zijn. Psv is in eerste helft geschrokken van al dat gejaag. Heeft feyenoord nogmaals goed gedaan en goed geprofiteerd van de lamlendige reactie van psv. Daarna met kunst en vliegwerk de overwinning gepakt.

8 december 2018 om 00:52

@wanneer34e, prcs. Ik ben voor psv en ik vond het zelfs stiekem leuk dat ze hadden verloren. Gewoon goed voor de spanning in de competitie en zijn we ook van dat gebrul af dat het een gelopen race is bla bla bla. Maar ik stoor me nu echt enorm aan hoeveelheid onzin dat uit Feyenoord hoek komt. Gewoon niet doen. Men moet gewoon zijn plek kennen en respect hebben voor clubs die echt beleid uitstippelen. En ja, dat zijn psv en Ajax en mindere mate az. Clubs met visie, langetermijnvisie welteverstaan.

8 december 2018 om 01:02

Dat gevoel heb ik ook. Geniet van je overwinning. Wees trots. Ga door. Ga niet naast je schoenen lopen. En ineens al die belachelijke dingen zeggen. Met als toppunt wat v persie zei.

8 december 2018 om 00:44

Zullen we de spelers naast elkaar leggen? Ben benieuwd wat dan je conclusie is.

8 december 2018 om 00:47

@p9j7: ga je gang hoor.. hoewel, koeman heeft dat al gedaan voor je. Afijn, als jij het beter denkt te weten, go on

8 december 2018 om 00:50

P9J7 ga eens naar bed man. Individueel heeft Ajax miss een aantal betere spelers net zoals enkele spelers bij Feyenoord tov psv selectie. Maar boeie uiteindelijk gaat het om de teamprestatie en daarin is PSV nummer 1 momenteel. Al die voorbarige conclusies ook.. het blijft voetbal.

8 december 2018 om 01:07

@p9j7

dan zal ik het wel voor je doen

Bijlow - Zoet (zoet)

St.juste - Dumfries (dumfries)

Van Beek - Schwaab (schwaab)

Vd Heijden - Viergever (gelijkwaardig)

Malacia - Angelino (angelino)

Van Persie - Pereiro (van Persie)

Vilhena - Hendrix (vilhena)

Clasie - Rosario (gelijkwaardig)

Berghuis - Bergwijn (bergwijn)

Jorgensen - Luuk De Jong (gelijkwaardig)

Larsson - Lozano (lozano)

dat is mijn mening iig

8 december 2018 om 01:08

Koeman en Oranje erbij halen vind ik wel makkelijk. De spelers van PSV die erbij zitten, zitten daar ook terecht bij. Maar kijk naar het centrale duo. Dat vind ik niet sterker dan dat van Feyenoord. De backposities wel, veel sterker zelfs. Het middenveld ontloopt elkaar niet zo veel en de aanval bij Feyenoord is ook gewoon sterk. Berghuis is geen Lozano, maar wel gewoon echt goed. Bergwijn wel een klasse of twee beter dan Larsson, maar De Jong tegenover Jørgensen? Doe mij maar die laatste. Als hij echt fit is dan. Neemt niet weg dat De Jong het geweldig doet momenteel

8 december 2018 om 01:22

Gast, als je de inhoud niet kunt volgen kom dan niet reageren. Heb je de titel gelezen van het artikel? Misschien dat je dan kunt begrijpen waarom er gesproken wordt over welk team beter is. Welterusten, snotneus...

8 december 2018 om 01:29

Er bestaan volgens mij meer posities dan de geselecteerde spelers voor oranje... het middenveld Clasie en Rosario ontlopen elkaar niks, Vilhena is beter dan Hendrix (jouw argument: Koeman kiest voor Vilhena) en van Persie is beter dan Pereiro... Luuk de jong draait een goed seizoen, maar in alles zie je dat Jorgensen beter kan voetballen dan de Jong. Dus zo veel beter is PSV dus niet. Het centrum zou andersom bij beide clubs geen verschil hebben gemaakt voor beide ploegen... alhoewel van Beek in het aanval spel van PSV beter zou zijn dan Viergever of Swaab.

8 december 2018 om 01:32

@Japie_Krekel, voor een grote deel met je eens. Van Beek en Swaab vind ik dan weer gelijkwaardig en Jorgensen vind ik beter dan de Jong vooral aan de bal. Een fitte Haps ben ik ook wel eens benieuwd naar. Denk dat die wel eens gelijkwaardig aan Angelino zou kunnen zijn behalve zijn trap. Maar dat is nog maar afwachten met Haps.

8 december 2018 om 02:14

Clasie en Rosario gelijkwaardig? Hahaha ... Clasie heeft letterlijk 0,0 toegevoegde waarde. Daarnaast is Viergever ook beter dan VdH.

8 december 2018 om 03:06

Savano, Clasie speelt sinds begin november goed en de laatste twee wedstrijden uitstekend. Je zag de laatste wedstrijden ook dat hij echt de boel neerzet op het middenveld en cruciaal is in het drukzetten. Leuk dat je meepraat met wat de media riepen na anderhalve maand, maar nu hij weer ritme heeft is hij gewoon heel belangrijk voor Feyenoord. Drukt zeker meer zijn stempel dan Rosario momenteel, hoewel dat natuurlijk een prima talent is. Dat je Viergever beter vindt dan Van der Heijden is je goed recht natuurlijk. Ik vind Van der Heijden beter

8 december 2018 om 07:16

Clasie heeft toch al wat assist en goals gemaakt. 0,0 inderdaad. Wat laat Rosario dan zien?

8 december 2018 om 12:31

Van Beek en Schwaab gelijkwaardig hahahahaha...

Schwaab is samen met de Ligt de beste verdediger van de eredivisie. Van Beek kan van der Heijden er niet eens uitspelen.

8 december 2018 om 00:51

@martinrody hehe eindelijk iemand die niet dronken is op deze vrijdagavond. Realistische en goed onderbouwde reacties bestaan nog. Zeer prettig.

8 december 2018 om 01:02

@MartinaRody Als het andersom was gebeurd, was ik zeer geïrriteerd geweest door dat balincident, laat ik dat voorop stellen. Echter, Van der Heijden had de bal. Althans, die was onderweg naar hem toen die bal het veld in kwam. We moeten niet doen alsof de 2-2 ermee voorkomen werd. Vervelend was het wel. Het ergste vind ik nog dat veel supporters het leuk vinden. Verder vind ik uiteraard ook dat Feyenoord een aanzienlijk zwakker seizoen kent dan PSV en Ajax, maar ik vond Feyenoord weldegelijk een klasse beter zondag. Balbezit vind ik niet zo'n relevante statistiek. Aantal kansen zegt ook niet alles. De enige echt grote kans van PSV in de eerste helft was die van Lozano, die telde ik al. Feyenoord had twee fraaie schoten die er niet altijd invliegen, maar Larsson en Jørgensen misten allebei ook een enorme kans. Feyenoord was feller, scherper en veel concreter richting de goal. PSV was niet slecht. Het was een wedstrijd met een behoorlijk niveau en dat is sowieso al mooi

Wie zou er dan van Feyenoord direct in de basis staan bij PSV?

8 december 2018 om 00:41

Vpersie maar die gaat ook maar een jaartje mee, vind jorgensen ook wel wat beter dan luuk. Vilhena zou ook wel mee kunnen op het middenveld denk ik.

8 december 2018 om 00:46

Andersom zou je het zelfde kunnen vragen. Ke komt dan met misschien 1 speler uit. Nou wauw. Zn domme vraag is dat. Het zijn beide topclubs dus dan zou je echt niet veel spelers van elkaar in de basis willen ruilen omdat de kwaliteiten elkaar veel minder ontlopen... wie van Ajax zou bij PSV direct in de basis staan en andersom? Dan kom je ook op ongeveer 2 of 3 spelers uit.

Denk dat als je de beste spelers van beide clubs hebt het er zo uit ziet: Zoet, dumfries, schwaab/bothegin, vbeek/viergever, angelino, dan vilhena, guti en rosario op het middenveld. Aanval bestaande uit lozano, vpersie en bergwijn. Bank van psv is ook iets sterker dan feyenoord. Psv heeft toch wel een sterkere selectie en zeker ook een selectie die waardevollere spelers heeft.

Is helemaal geen vreemde reactie van Tomasson, want zo enorm groot is dat gat niet van deze selecties. Iedereen refereert naar een goede pot tegen PSV maar laatste 15 wedstrijden is er ook maar 1 keer verloren en 2 keer gelijk door Feyenoord. PSV scoort wel makkelijker maar met name de laatste weken zie je dat Feyenoord steeds meer het gat verkleint. Lozano is bijvoorbeeld op papier een topper maar zou hem momenteel niet willen ruilen met Larsson. (Al is de transferwaarde van Lozano natuurlijk vele malen hoger). Anderzijds zie ik ook liever een Hendrix in het team dan Vilhena die veel nuttiger maar waarschijnlijk minder zal opleveren. Zo moet je dus niet teveel kijken naar namen en maar de prestaties en vorm van beide naast mekaar leggen. Dan zie je dat het verschil echt niet zo groot is als mensen zeggen. Ajax daarentegen is te goed vind ik en zal in de winterstop ongetwijfeld wat van de Frenkie miljoenen gaan gebruiken.

Psv heeft op elke positie een betere speler. Een offday mag ook wel eens. En dan kun je met wat pech met 2-1 uit bij feyenoord verliezen.

Ha ha ha. Een april komt vroeg. Hoogmoed. Een Barcelona verliest ook van een nieuwe einbar. Wilt niet zeggen dat Eibar ineens gelijkwaardig is.

8 december 2018 om 04:24

Tomasson baseert het ook niet op afgelopen zondag. Hij baseert dit op het naast elkaar leggen van de selecties. Hoogmoed? Dan begrijp je de strekking van zijn woorden gewoon niet. Hij zegt niet dat Feyenoord kampioen gaat worden of zo. Hij zegt dat Feyenoord niet onder hoeft te doen voor PSV. En dat blijkt, want Feyenoord heeft er twee keer van gewonnen dit seizoen. Feyenoord presteert minder in andere wedstrijden, maar dat ontkent Tomasson nergens hoor.

Spoort ook niet . Deense dwaas

jullie moeten hier vinden wat je wil. iedereen heeft kwaliteiten anders stonden ze daar niet. maar iemand die zegt dat berghuis op een goede dag van t niveau bergwijn is? alsjeblieft zeg wordt is wakker. wat een grap zeg. bewegingen/versnellingen techniek als bergwijn dat probeert scheurt ie zn beiden hamstrings af. tsssss

8 december 2018 om 10:37

Als Bergwijn dat probeert? Bedoel je Berghuis? Bergwijn is een buitenspeler met veel diepte en snelheid waar Berghuis niet aan kan tippen, maar Berghuis heeft weer een veel betere bal controle, pass en trap techniek en een veel beter inzicht. Het is niet voor niets dat hij zo goed met van Persie kan voetballen.

8 december 2018 om 11:47

bedoel idd berghuis. maar wij verschillen van mening en dat mag. bergwijn vind ik beter en dat verschilt enkele maatjes. maargoed wel nette omschrijving van je

8 december 2018 om 15:39

Juist bergwijns kracht is techniek, goed in de kleine ruimte, inzicht en pass techniek, dus hoe je daar bij komt is voor mij een raadsel.

8 december 2018 om 16:30

Ik zeg niet dat Bergwijn geen techniek heeft, maar je moet toch ook toe heven dat de balaanname, pass en trap bij Berghuis beter is en de dribbel en vooral snelheid bij Bergwijn beter is. Berghuis is veel meer van de combinaties aangaan. Ik zeg heel eerlijk, mijn voorkeur zelf als ik een opstelling zou maken zou ook naar een buitenspeler gaan zoals Bergwijn omdat ik van diepte houd, maar ik kan wel oordelen over de sterke punten van Bergwijn en de sterke punten van Berghuis

8 december 2018 om 16:46

Ik kan je zeggen, ook naar gisteren dat berwijn totaal niet zelfzuchtig is een heel (soms te veel) de combinatie aangaat en vaak afgweeft ipv schieten, wat ook komt doordat die ongelooflijk veel inzicht heeft voor een buitenspeler. Persoonlijk vind ik berghuis een goede speler, maar vind ik alleen zijn schiettechniek echt beter. Nogmaals een goede speler, maar wel eentje die zo nu en dan z'n hoofd verliest en daardoor vaak ook het overzicht/kalmte

8 december 2018 om 12:15

Ja dat kun je vinden RoyFollon. Bergwijn gaat natuurlijk ook verder komen en heeft veel meer dynamiek dan Berghuis, maar Berghuis heeft een betere trap, was vorig seizoen de meest zuivere schutter in de Eredivisie. Berghuis heeft niet die snelheid en power, maar wel een inzicht waar menig buitenspeler jaloers op mag zijn. Bergwijn kan zo maar eens een topper worden, maar op dit moment? Ik denk niet dat Bergwijn bij Feyenoord zo zijn stempel zou drukken als Berghuis dat doet. Veel meer potentie, maar Berghuis creëert meer kansen

8 december 2018 om 16:49

Alleen lijken mensen behalve psv supporters te denken dat bergwijn het vooral van zijn snelheid en diepgang moet hebben, maar hij is daarin echt het tegenovergestelde van lozano. Hij laat juist steeds enorm veel inzicht te hebben voor een buitenspeler

8 december 2018 om 22:30

Oh dat vind ik ook hoor. Bergwijn heeft ook heel goed oog voor ruimte. Hij weet precies hoe en waar hij zijn snelheid moet benutten. Prima steekbal heeft ie ook. Ik vind hem een geweldige speler, maar op dit moment vind ik nog niet dat hij absoluut beter is dan Berghuis.

Kijk naar de ranglijst dan zien we het verschil.

Ik vind het prima als mensen de selecties van PSV en Feyenoord even goed vinden. Maar dan ben ik wel oprecht benieuwd naar een verklaring voor het volgende (en kom niet aanzetten met "PSV heeft meer mazzel" ).

PSV 42 punten, doelsaldo 53-7
Feyenoord 32 punten, doelsaldo 29-15

8 december 2018 om 10:25

Dus beter presteren is gelijk beter zijn? Puur statistisch gezien kun je dingen niet meten. Speelde Feyenoord vanaf het begin met de fitste selectie? Bij Feyenoord begint het nu pas te lopen en nu nog steeds is de selectie niet fit. Maar ik ben ook wel oprecht ergens benieuwd naar (en kom niet aanzetten met “Feyenoord heeft mazzel gehad). Feyenoord heeft PSV twee keer ontmoet dit seizoen. Uit en thuis. Hoe komt het dat Feyenoord twee keer liet zien niet onder te doen voor PSV? En twee keer speelde ze niet eens met de fitste selectie en PSV wel...

8 december 2018 om 11:26

"dus beter presteren is gelijk beter zijn?"
Ja, dat is volgens mij toch juist het idee van competitiesporten? Degene die het beste presteert mag zich aan het einde van de rit de beste noemen.

En als het verschil op de ranglijst nou een paar puntjes en een paar goals was, Ok... Maar 42 tegen 32 punten en een doelsaldo van 46 tegen een doelsaldo van 14, terwijl de competitie nog niet eens op de helft is, dat is wel een gigantisch verschil.

"speelde Feyenoord vanaf het begin met de fitste selectie?"
Misschien niet, maar zo heeft elke ploeg weer z'n problemen. PSV begon het seizoen met drie nieuwe verdedigers, met een speler van Jong PSV op de plek van de vertrokken aanvoerder, met een Lozano die net terug was van het WK, met een volledig nieuwe technische staf, etc.

"feyenoord heeft PSV twee keer ontmoet dit seizoen. Uit en thuis. Hoe komt het dat Feyenoord twee keer liet zien niet onder te doen voor Psv?"
Dat zegt niet zoveel. Vorig seizoen wist PSV twee keer niet te winnen van Groningen en Heerenveen. Dat wil toch ook niet zeggen dat Groningen en Heerenveen daadwerkelijk net zo goed waren als Psv?

8 december 2018 om 12:23

Feyenoord presteert inderdaad minder, maar dat is juist het punt wat Tomasson hier maakt. PSV presteert beter, maar hij kijkt er niet van op dat Feyenoord kán winnen. Het niveau dat Feyenoord kan aantikken ligt namelijk hoger dan ze in het begin van het seizoen hebben laten zien. Als ze dat niveau halen, zijn ze niet minder dan PSV. Van Groningen en Heerenveen wonnen ze misschien niet, maar van Feyenoord hebben ze daadwerkelijk twee keer verloren. Oké, een keer met penals, maar toch. Tegen een PSV dat iedereen met speels gemak opzij zet, zegt dat echt wel wat. Ik zeg niet dat Feyenoord PSV nog even voorbij zal gaan, maar ben het met Tomasson eens. Als Feyenoord gewoon zijn niveau haalt, kan het zich meten met PSV.

8 december 2018 om 16:34

Dat is toch het idee van beter zijn? Dus als PSV het beste presteert zijn ze de beste en als ze onderling niet het beste presteren zegt het niet veel? Ze presteren het beste, maar de beste team wint toch niet altijd? Waarom zou PSV op dit moment betere spelers hebben dan bijv Ajax en wanneer Ajax de 2 punten inloopt opeens geen betere spelers hebben? Wie werd er twee seizoenen geleden ook al weer kampioen van Engeland? Waren zij ook beter dan city, united, Chelsea etc? Jij bent wel puur van de statistieken he?

8 december 2018 om 16:35

Zulke mensen snappen dat niet. Hij kijkt puur naar de statistieken. In mijn ogen heeft Ajax het beste team, maar PSV presteert beter. Is PSV automatisch dan beter dan Ajax?

8 december 2018 om 22:35

Je hebt in mijn ogen volkomen gelijk P9J7. Als Feyenoord goed speelt, reduceert men het graag tot hard werken en een slechte dag van de tegenstander. PSV speelde niet eens slecht, maar werd op felheid afgetroefd. Vervolgens interpreteren ze het hier alsof Tomasson beweert dat Feyenoord de titel gaat pakken. Als je daar dan tegenin gaat, denken mensen dat dat is omdat je voor Feyenoord bent. Ja, ben voor Feyenoord, maar als Feyenoord een mindere selectie heeft, zeg ik dat ook wel. Ze gaan uit van chauvinisme hier, maar dat is niet het geval

8 december 2018 om 23:22

"Jij bent wel puur van de statistieken he?"

Tja, als een groot, gapend gat op de ranglijst voor jou slechts een statistiekje is...

9 december 2018 om 09:55

Goed dat je op de rest van mijn reactie in gaat... maar ik snap wel dat jouw enige argument de statistieken zijn. Wat heb je anders, maar 7 punten een groot gapend gat noemen... oke duidelijk... PSV treft Ajax en Feyenoord nog, maar 7 punten is een groot gapend gat... heb je daar ook een statistiek van dat 7 punten een groot gapend gat is?

8 december 2018 om 22:49

Haha tuurlijk is dat geen mazzel. PSV doet het veel beter dit seizoen, maar lees dan het artikel even goed. Tomasson zegt dat de selectie van Feyenoord niet voor die van PSV onder hoeft te doen. Ik denk dat het maximale niveau dat beide ploegen kunnen halen, niet veel verschilt. PSV haalt gewoon met veel meer gemak een degelijk niveau, waarmee je de gemiddelde Eredivisieploeg dronken speelt. Feyenoord maakte de laatste maanden niet bepaald lekker het spel. PSV heeft betere middelen om te winnen van een ADO, Utrecht, AZ. Ze zijn stabieler, en dat is heel belangrijk. Tomasson doelt op individuen, en dan ben ik het met hem eens dat Feyenoord niet minder hoeft te zijn. Doet niets af aan het feit dat PSV met 39 uit 14 een wereldprestatie levert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

Denemarken
27 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren