‘Als je met Hakim Ziyech omgaat, weet je dat hij een goed hart heeft’

Zaterdag, 15 december 2018 om

Brem Soumaoro speelde voor Sparta Enschede en maakte in 2007 de overstap naar FC Twente. De middenvelder zou tien jaar bij de Tukkers blijven voetballen en verdedigt sinds afgelopen zomer de kleuren van Livorno uit de Serie B. Soumaoro wist zijn officiële debuut in het eerste elftal van FC Twente nooit te maken.

De geboren Guineeër zat wel meerdere keren op de bank bij een competitiewedstrijd en trainde ook talloze keren mee met het eerste elftal. Daar deelde Soumaoro de kleedkamer met onder anderen Hakim Ziyech en Dusan Tadic. “Tadic was een geweldige voetballer en was ook heel goed met de jeugdspelers. Hij praatte veel met mij en zei het eerlijk als er iets goed of niet goed ging. Hij motiveerde je ook, een fijne speler om erbij te hebben. Een voorbeeld.”

Het volledige interview met Brem Soumaoro verschijnt zondag.

Soumaoro zegt ook op te kijken naar Ziyech, die in 2016 de overstap maakte van FC Twente naar Ajax. “Ik zag hem als mijn grote broer. Veel mensen denken dat hij arrogant is soms of uit de hoogte doet, maar als je met Hakim omgaat, dan weet je dat hij een goed hart heeft. Hij kwam bij het eerste elftal op voor de jonge jongens, keek naar ons om, maakte grapjes, motiveerde je, gaf complimenten en knoopte tijdens het eten een gesprekje met je aan.”

Ziyech hecht volgens Soumaoro weinig waarde aan een goede pers. Hij laat liever zijn voeten spreken, vertelt de controleur in gesprek met Voetbalzone: “Geef hem een bal en dan zegt hij in die negentig minuten wat hij wil zeggen. Dat waardeer ik aan hem. Hij bewijst keer op keer dat hij een geweldige voetballer is. Ook als teamspeler was hij geweldig.” Met Livorno strijdt Soumaoro tegen degradatie uit de Serie B, maar hij speelt er wel samen met onder anderen Alessandro Diamanti, voormalig spits van onder meer Fiorentina.

Soumaoro omschrijft de aanvaller als ‘een prima gast’: “Hij is altijd in voor een lolletje, doet heel normaal en zegt altijd dat Amsterdam een mooie stad is. En hij vertelde een keer dat hij de beste DJ van Italië is omdat hij bij de nationale ploeg een keer als DJ heeft opgetreden, haha. En zijn linkervoet is nog altijd van wereldklasse! Zijn vrije trappen zijn geweldig om naar te kijken.” Diamanti, zeventienvoudig international, speelde ook nog voor clubs als West Ham United, Guangzhou Evergrande en Watford.

Dit zijn de top 10 goals van Hakim Ziyech in het shirt van Ajax
Meer video's


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door selassi 020)

Hakim Ziyech is the best! Ik heb hier heel vaak gelezen dat hij een arrogante jongeman is en dat hij nooit de top zal halen en dat hij niet zal slagen bij Ajax. Nou t eerste en t laatste heeft hij al 1000x t tegendeel bewezen, nu nog naar de top! Kom op Ziyech, word de eerste Marokkaanse voetballer die gaat slagen aan de top, want anders dan de rest heb jij wel de juiste mentaliteit! Ik geloof in je broertje !

15 december 2018 om 03:47

Eerste ben je benatia vergeten die heeft ook de top gehaald roma bayrn nu Juventus

15 december 2018 om 09:53

Zullen we er dan Marokkaans/Nederlandse (of omgekeerd) voetballer die de echte top haalt van maken. Ziyech wordt door al zijn (oud) teammaten geroemd en dat zegt mij meer dan een interview of een stukje van een (verzuurde) journalist.

16 december 2018 om 00:09

Aardige gozer of niet . Zoals jij en ik kunnen we ook niet tegen iedereen even aardig zijn. Sommige mensen verdienen meer respect dan andere Ziyech heeft geen arrogante uitstraling of wat dan. Hij is zelfverzekerd dat is maar Ziyech redt het niet in de top als je dat niet in ziet. Dan weet ik het ook niet maar er zijn genoeg Marokkaanse spelers die in de top spelen. Eentje is linksback 😉

16 december 2018 om 00:14

Dan heb je de wedstrijd tussen Bayern en Ajax gemist. Trouwens, Ziyech is opgenomen in het team van de groepsfase in de CL. Slaaplekker!

16 december 2018 om 00:16

Dus dat zegt niks man er zijn genoeg spelers die dat okk geweest zijnnmaar nooit Top hebben gehaald. Sorry Slaaplekker

Apart dat een aantal mensen hier op vz allemaal denkt dat ze iemand kennen en hun vooroordeel gerechtvaardigen op basis van beelden op tv. Dat sommige zelfs niet in staat meer zijn voetballende capaciteiten objectief kunnen beoordelen. Je hoort van iedereen die hem persoonlijk kent toch telkens hele andere verhalen. Toch iets om ff stil bij te staan als je bij de eerste groep hoort. Maar goed. Ik heb ook nooit gesnapt waarom een aantal van mijn mede ajacieden hem liever kwijt zikn dan rijk. Vooral vorig seizoen en zelfs aan het begin van dit seizoen. Deze man is echt nog zoo onderschat. Zijn vermogen om de splijtende pass te geven om een hechte defensie te breken is van grote waarde. De pass waardoor een teamgenoot in een positie staat om die makkelijke assist te kunnen geven. De pre assist noem ik t. Of de pass die een team genoot in stelling brengt te scoren. De opening cross pass om drukte te ontvluchten. De voorzetten panklaar om in te tikken. De kilometers die hij iedere wedstrijd aflegt. Nog zeiken mensen over dat hij te veel balverlies lijdt. Dat hij te vaak onnauwkeurig schiet. Dat hij t niet laat zien in top wedstrijden. Niemand amders bij ajax had die pass naar tadic kunnen geven tegen benfica. En de versnelling in t spel richting donny tegen bayern wat de 1-1 resulteerde. Zonder hem zou t spel een stuk saaier zijn en doorgaans met een stuk minder doelpogingen(onder fdb). Geef mij maar ziyech die afentoe balverlies lijdt, omdat hij risico neemt. Maar wel t spel een stuk leuker maakt om te kijken. #HZ22

15 december 2018 om 11:59

Hij moet zichzelf dan op tv ook gewoon profileren als iemand met een goed hart. Mensen praten niet voor niets op deze manier over hem. Hij zorgt daar zelf voor. Dat zou hij als voorbeeld anders moeten doen.

15 december 2018 om 23:29

Hij is een gevoelige jongen. Houdt waarschijnlijk niet van poespas tijdens een interview voor de camera. Prima toch. Hij is straight to the point vaak. En soms kortaf. Maar om dat nou als arrogant te bestempelen. Ik heb hem namelijk nog nooit iets arrogants horen zeggen tijdens een interview. Als mensen zeggen dat hij onverschillig doet, is dat iets waar ik me wel in kan komen.

15 december 2018 om 18:51

Ben het helemaal met je eens pik, op één ding na: FdJ en Tadic kunnen ook zo'n pass geven als Ziyech gaf op Tadic. Beschikken over een zelfde niveau voetbalgogme en creativiteit, en hebben ook een heerlijke pass-techniek in de benen.

Maar er is niemand die zo veel risico durft te nemen als Ziyech. Sommigen beschrijven dat inderdaad als een zwakte; zie zijn balverlies, schoten op doel ratio etc. Maar het komt vooral omdat hij het durft. Hij durft balverlies te lijden, hij durft uit moeilijke posities op doel te schieten. Lef in combinatie met talent is een kwaliteit. Geen zwakte.

Als Lucas Andersen bijvoorbeeld de lef van Ziyech had gehad, was het waarschijnlijk een wereldklasse speler geworden. Had een prachtige pass-accuratie, maar waar issie nu?

15 december 2018 om 23:15

Daar verschillen we van mening gap. Qua passing is fdj echt nog niet op ziyechs niveau. Ik zie hem nog veels te weinig cross passes doen. Nog te weinig splijtende pass. Let maar eens op hem. Gaat nog vaak bal breed, of hij speelt een bal in op iemand die tussen de linies staat. Of hij dribbelt om vervolgens de bal 5 meter verder op te passen. En loopt dan terug in positie. Hij vervolgt zijn dribbels nog te weinig met een beslissende actie. Dat moet inbde toekomst meer worden vervolgd met 1 2tje, dat hij door beweegt. Of met een splijtende pass. Of met een schot richting doel(war hij deed tegen zwollen, gebeurt nog te weinig.) Ik weet niet of hij t ziet of dat hij niet durft,maar moet zeker hierin stappen maken. Tadic zou dat wellicht kunnen, zon splijtende pass. Maar hij staat vaak al te hoog waardoor hij niet in de positie is dit vaker te kunnen doen.

17 december 2018 om 02:11

moet zeggen dat in de praktijk dat ook wel vaak het geval is, maar Frenkie kan het technisch zeker, en hij heeft het spelinzicht ook om die bal te geven. Dat moet je me toch nageven? Hij laat het alleen nog niet genoeg zien.

Hij probeert nu iets te vaak de bal te verplaatsen aan de voet, terwijl hij ze gewoon moet vegen en lepelen op de flanken en spits, wat hij in de jeugd en jong een stuk meer deed!

Op tv heeft hij Echt een hele arrogante uitstraling. Dit roept hij over zichzelf af. Het is niet zo dat ik dit als enige zie. Dus er zal een kern van waarheid in zitten. Maar in het echt zou het best een aardige kerel kunnen zijn dat weten we niet.

Hij is toch ook arrogant? Waarom dat telkens weerleggen. Dat heeft ook niets met zijn voetbalkwaliteiten te maken. Ik gun het hem van harte en vindt mooi dat (oud) teamgenoten waardering voor zijn kwaliteiten uitspreken

15 december 2018 om 13:47

Grappig dat iemand die hem kent zegt van niet en jij die soms wat fragmenten ziet het beter weet.

15 december 2018 om 14:18

Helemaal grappig dat Magert het niet nuanceert met "ik vind hem arrogant".

15 december 2018 om 18:52

Hij komt arrogant over. Iemand die niet van kritiek houdt. Kan een houding van hem zijn.

Ach het is gewoon niet zo'n cameragenieke gozer. Daarnaast komt hij uit een cultuur waar eer en trots belangrijker zijn. Dan ben je dus wat sneller op je pik getrapt. Kan die verder best een aardig ventje zijn. Boeiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Livorno

Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Livorno.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Benfica heeft Carlos Vinicius voor zeventien miljoen euro van Napoli overgenomen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren