Feyenoord vindt ‘balgooier’ en beraadt zich op strafmaatregelen

Vrijdag, 7 december 2018 om

Feyenoord heeft de supporter gepakt die tijdens het duel met PSV (2-1) een tweede bal in het veld gooide tijdens een aanval van de Eindhovenaren, zo bevestigt een woordvoerder van de club tegenover RTL Nieuws. De fan zat tijdens de wedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1) ook op de tribune en werd op basis van camerabeelden herkend.

“Hij is eruit gevist op basis van camerabeelden”, laat een woordvoerder van de Rotterdammers weten. Feyenoord doet nog geen uitspraken over de strafmaatregelen. Er wordt nu een ‘standaardprocedure’ gestart, waarin wordt gesproken met de supporter en wordt gekeken of hij al eerder in de fout is gegaan. Daarna zal bekend worden welke maatregelen Feyenoord treft met de dader.

Terwijl PSV vorige week zondag bezig was aan een veelbelovende aanval, gooide de supporter een tweede bal in het veld. Er ontstond een verwarrende situatie en scheidsrechter Serdar Gözübüyük moest het spel stilleggen, tot woede van de spelers van PSV. Feyenoord wist het treffen met de koploper van de Eredivisie uiteindelijk met 2-1 te winnen.Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door johnnyypsv)

Ja dit komt niet vaak voor ben benieuwd welke straf er komt.

7 december 2018 om 17:23

Het lijkt me toch wel noodzakelijk dat er in ieder geval enige vorm van een stadionverbod komt, de lengte daarvan is zeker een punt van discussie. Als hij al vaker in de fout is gegaan voor meerdere jaren. Als dit zijn eerste ‘vergrijp’ is lijkt me een kalenderjaar vanaf nu niet mispassend. Of je nu tegen PSV of FC Knudde speelt, en of Feyenoord of PSV aan de bal is doet er niet toe, een extra bal het spel in gooien is gewoon obstructie van het spel door een derde en moet bestraft worden.

7 december 2018 om 17:56

Een heel jaar een stadionverbod omdat je een bal op het veld gooit? Vind ik persoonlijk een beetje ver gaan eigenlijk

7 december 2018 om 18:03

Als we je naam mogen geloven, dan begrijp ik wel waarom jij het te ver vindt gaan.

Kom op, ondanks dat PSV niet meer gescoord had uit die aanval, de poging van deze supporter was natuurlijk wel de aanval van PSV dwarsbomen, of het nu lukte of niet.
Deze man of vrouw moet gewoon even aangepakt worden zodat dit niet meer voorkomt.

7 december 2018 om 18:18

Die dader gooide slechts een bal,hetgeen eenieder in de opwinding kan gebeuren. Feyenoord dient de man daarom op de juiste manier te bejegenen. Geen straf,maar iets positiefs waar heel Feyenoord iets aan heeft. stel dat hij goed kan zingen. laat hem dan in de pauze zingen op de middenstip ter vermaak. stel dat hij goed kan schilderen.laat de man dan wat onderhoudswerk verrichten aan het stadion. Zo benut je zn capaciteiten volledig,en zal de dader met trots kunnen zeggen : Ik was dom,maar dankzij Feyenoord ben ik een beter mens geworden.

7 december 2018 om 18:29

En op weke manier denk je dat dit afschrikwekkend werkt? 😂

7 december 2018 om 18:32

Waarom had hij die bal nog dan? Dan doe je het niet uit opwinding maar wacht je een moment af.

7 december 2018 om 19:32

Nooit in stadion geweest zeker? Als een bal de tribune bereikt gooien supporters die bal heen en weer. Iets wat elke wedstrijd meerdere malen gebeurt

7 december 2018 om 20:13

@JohnyyPSV: Wat moet er dan gebeuren met die grote groep PSV supporters die verschrikkelijke discriminerende en rascistische leuzen riepen naar die anti-zwarte piet demonstranten, terwijl er donkere spelers bij hun eigen club spelen, worden die aan de hoogste boom opgehangen? Dat is pas echt schandalig, daar is een bal op het veld gooien helemaal niets bij.

8 december 2018 om 14:22

Dat is een totaal andere discussie en buiten het stadion gebeurd, daar kan PSV dus eigenlijk helemaal niks mee doen.
Alleen snap ik niet waarom je dit erbij moet halen, het gaat nu over de straf voor deze meneer die de bal in het veld gooit. Om nu een totaal onvergelijkbare situatie erbij te halen heeft weinig zin.

Maar ik begrijp je helemaal, dat zijn ook een stel, uhm ja hoe ga ik het noemen, aparte mensen, die zo tekeer gaan op een kinderfeest. Als dit in een stadion zou gebeuren mag er natuurlijk ook een zware straf gegeven worden.

7 december 2018 om 17:50

Hij heeft al 9 maanden stadion verbod gekregen..

7 december 2018 om 19:32

Het verhaal nu gehoord..de bal was in het vak vanwege een eerdere actie om het veld. De bal ging rond in het vak (zoals vaker gebeurd) en toen de bal bij hem was werd hij door een steward opgedragen de bal terug te gooien. Toen hij hem terug gooide naar de ballenjongen ving hij die bal niet en kwam op het veld. Zat zelf toevallig naast het vak en zag het gebeuren, vind het al raar allemaal omdat ik niet het idee had dat hij die bal expres het veld op gooide, althans zo leek het niet. Maar goed hij krijgt dus toch een stadion verbod van 9 maanden.

7 december 2018 om 19:45

Exact. Sowieso een bal langer dan 30sec bij je houden in de Kuip gaat je niet lukken. Van een voorop gezet plan kan hier geen sprake zijn. Daarbij kwam de bal volgens mij vanaf de eerste ring. De straf die nu aangeboden is standaard eis bij eerste overtreding van de regels. Beelden wijzen de persoon aan, die zelfde beelden zullen ook aantonen hoe lang hij die bal in zijn bezit had, zal niet langer dan 5 a 10sec zijn. Als t je al zou opkomen om spelbederf te plegen door bewust de bal op veld te gooien en dan ook nog moeten uitvoeren. Om de kracht aan de bal te geven om de afstand van minimaal achter van de parterre ben je al 3 tot 5 sec kwijt. Wat pleit dat het een onbewuste actie is. Daarnaast komt het vaker voor dat een 2de bal het speelveld opkomt.

8 december 2018 om 10:30

Geef die man een vermaning met een knipoog (goed gedaan jongen) en ga weer verder.. Hij zal het heus niet nog een keer doen..

Mooi dat ze hem gepakt hebben. Geef hem een zeer zware straf zodat dit een afschrikwekkend effect zal hebben op andere raddraaiers.

7 december 2018 om 19:30

9 maanden SV en een boete van 450 euro.....je kan beter dronken door rood rijden....

zwaar genoeg voor je?

7 december 2018 om 19:34

Dat is standaard eis bij eerste overtreding. Wilt nog niet zeggen dat die opgelegd gaat worden.

8 december 2018 om 03:56

Door rood rijden €230 Tel daarbij de strafeis voor rijden onder invloed op + mogelijke EMA en snipperdagen en je argument gaat niet op...

7 december 2018 om 19:48

Zware straf geven hiervoor zal juist voor opstand vanuit supporters opleveren. Er is hier niks doelbewust gepleegd. Door medewerkers van stadion word juist gevraagd om ballen die tribune bereiken terug te gooien naar de ballenjongens/meisjes

Neemt hij de bal mee naar huis is het diefstal , gooit hij hem terug is het ook niet goed. Gewoon een goed gesprek en meer niet want er gebeuren erge dingen in een stadion .Sportief ? Nee dat niet maar ach kan gebeuren.

7 december 2018 om 17:20

Dit was een doelbewuste actie. De bal het veld ingooien als Psv aan het aanvallen is.
Hier past alleen een stadionverbod bij.

7 december 2018 om 17:26

Pak dan ook gelijk iedereen op die zijn beker bier in het veld gooit richting spelers. Beetje hypocriet allemaal dit omdat er een bal gegooid word op een vervelend moment maar ik krijg liever een bal tegen mij aan d a n een beker vol bier en wat er allemaal nog door zit tegen mij aan.

7 december 2018 om 17:30

Met bier gooien hinder je het spel niet. Dit was een bewuste actie om een doelpunt te voorkomen. Gelukkig gebeurde het nu niet. Maar wanneer je dit onbestraft laat geef je dus een vrijbrief aan supporters om bij iedere gevaarlijke kans van de tegenstander deze te onderbreken door een bal richting de situatie te gooien. Dus daarom moet je dit gewoon (voorwaardelijk) straffen.

7 december 2018 om 17:38

Droadnagel, voetbal wordt niet met een beker bier gespeeld maar met een bal. Daarnaast stellen de spelregels dat twee ballen gelijktijdig in het veld verboden is. Heb je nog meer appels die je met peren wil vergelijken?

7 december 2018 om 18:11

Mensen die bekers bier naar spelers gooien, worden ook opgespoord en bestraft. Het incident met Labyad een paar jaar terug bij de cornervlag bijvoorbeeld. PSV deelde meerdere stadionverboden uit, tenminste 9 maanden voor eenieder betrokken.

7 december 2018 om 19:59

Je voetbalt niet met bekertjes, maar bekertje kan wel baan van bal veranderen waardoor een hele andere situatie ontstaat. Regel van 2de bal op veld is dat het spel stilgelegd dient te worden als deze het spel, waarneming, actie van spelers van dien aard beïnvloed. Bijlow en nog een verdediger van Feyenoord anticiperen aks eerst op de 2de bal. Spelers van PSV hebben duidelijk zicht en anticiperen op de werkelijke speelbal.

7 december 2018 om 19:53

De mensen die pretenderen voor zware straffen komen volgens mij nooit in een stadion. Een bal bij je houden op tribune is onmogelijk. Als je hem al bij je houd word komen de stewards hem halen. Van een doelbewuste actie kan ook geen sprake zijn. Tijd van bedenken uitvoeren, juiste krachtige kracht en dan ook nog het juiste moment. Veelste veel Variable die tijd kosten. Die tijd word er ook niet geboden door preventie van de stewards.

Als een speler dit doet wordt hij een paar wedstrijden geschorst en krijgt hij een schouderklopje. Liever dit dan rellen. Het is vrij zeldzaam omdat ballen meestal meteen weer van het publiek afgepakt worden of direct terug gegooid worden. Dus zeg die gast dat hi een paar wedstrijden niet mag zien, en geef hem daarna een plekje tussen de bobo's met gratis spijs en drank als bedankje.

Ben benieuwd wat je zo iemand kan opleggen als straf? Stadionverbod kan je wel geven maar een boete op basis van wat? Feyenoord is geen instantie die boetes mag uitdelen aan burgers lijkt mij iig.

7 december 2018 om 18:05

Waarom mag dat niet?

Een voetbalclub mag toch ook een boete uitdelen aan iemand die ongehoord het veld op rent?
Of zie ik het dan verkeerd.

7 december 2018 om 18:26

Boete kan alleen als de KNVB Feyenoord zou bestraffen met een geldboete. Dan mag je de kosten verhalen.

7 december 2018 om 18:53

De man een bloemetje sturen en bedanken dat ie de competitie wilde redden...

Misschien een baan als ballenjongen...

Ik snap wel dat het niet mag.
Toch was het het vermakelijkste moment van afgelopen speelronde! Daarbij mag Feyenoord die man eerder bedanken, wie was het wel 2-2 geweest zonder deze knul. Laat die knul maar twee of drie wedstrijden ballenjongen spelen, heeft hij zijn lesje wel geleerd.

7 december 2018 om 18:53

Ik vond de 1-0 en 2-0 toch echt vermakelijker hoor!

Het was geen aanslag of racistisch handelen. Maar onsportief zeker. Je kan niet niks doen om te voorkomen dat idioten denken dit dan ook te mogen. Zou zeggen dit seizoen de rest van de wedstrijden maar even op tv zien.

De straf zal toch wel een seizoenkaart voor het leven zijn in een vipbox zijn.

Als dit niet meer kan als supporter, wat dan wel?

7 december 2018 om 19:10

Gewoon normaal doen en een mooie wedstrijd kijken met een biertje.. wil je vervelend doen ga je lekker fluiten ofzo. Spelbederf moet bestraft worden.

7 december 2018 om 20:17

Wat zou nog meer moeten kunnen dan? Ik zit in het stadion om een pot voetbal te kijken, niet om er 1 stil te laten leggen of op welke manier dan ook te bederven. Je moet daar uberhaupt niks of niemand "tot last" zijn.

4 wedstrijden schorsing waarvan 1 voorwaardelijk en een taakstraf van 8 uur (1 werkdag) voor het goede doel

Straf is een seizoenskaart van Ajax :D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren