Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Nederlander gaat aan de slag bij Chelsea: ‘Dit is een enorme stap’

Laatste update:

Kenneth Zandvliet gaat per 1 januari 2019 als scout aan de slag bij Chelsea. Het voormalig hoofd jeugdscouting van FC Twente zal in Nederland en België het talent vanaf zestien jaar in kaart gaan brengen. “Ik heb bewust voor deze club gekozen, omdat Chelsea in mijn ogen een goede filosofie heeft”, zegt Zandvliet in gesprek met Voetbalzone.

Door Chris Meijer

Tot afgelopen zomer was Zandvliet werkzaam bij FC Twente, maar door de degradatie uit de Eredivisie veranderde er het nodige in de organisatie van de Tukkers. “Er hebben genoodzaakt veranderingen plaatsgevonden, wat ontzettend jammer is. We waren met een ontzettende inhaalslag bezig qua scouting, automatisering en een nieuwe visie. Dat werd door de degradatie stil gezet. Er kwamen nieuwe mensen, waardoor er voor mij geen plek meer was”, vertelt Zandvliet, die eerder bij Go Ahead Eagles werkte. Voor hem begon daarna een zoektocht naar een nieuwe functie in de voetballerij. “Ik kwam via mijn zaakwaarnemer in contact met Chelsea. Toen begon het balletje te rollen: gesprekken voeren, analyses moeten maken, mensen moeten spreken en overtuigen. Het is een enorme stap.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Van Go Ahead naar Twente was een stap. Maar van Twente naar Chelsea en de vereisten die deze functie met zich meebrengt, is een veel grotere stap. De wijze waarop Chelsea de scouting georganiseerd heeft, is uiteraard een stuk professioneler dan bij FC Twente. Dat is logisch, want je mag die clubs absoluut niet met elkaar vergelijken. Ik heb een goede tijd bij Twente gehad, dat is een mooie club. Qua organisatie hoort die in de Eredivisie thuis. Maar je gaat nu naar wereldniveau, dus dan is het niet fair om die clubs met elkaar te vergelijken”, gaat hij verder. “Bij Twente was er een enorme prikkel en uitdaging om de scouting weer op te tuigen, bij een club waar veel was gebeurd. Dat stukje creativiteit en ondernemerschap zit in mij en zal altijd blijven.”

“Deze baan bij Chelsea is een bevestiging dat je dingen goed hebt gedaan. Er zijn meer clubs die mij benaderd hebben en ook met aantrekkelijkere voorwaarden kwamen”, stelt Zandvliet. “De opleiding is uitstekend, we weten in Nederland niet hoeveel tijd en energie er in spelers wordt gestopt in Engeland. Dat is echt een fantastisch voorbeeld voor ons. Het past in de lijn van mijn ambities. Dit is een enorme stap, dat besef ik zelf ook. We hebben een hele mooie match met elkaar.”

“De opleiding en filosofie van Chelsea passen bij mijn visie. Ik heb mijn mening over de scouting in Nederland, ik vind dat we veel meer moeten verversen en vernieuwen. Niet alleen in de kleine kring moeten kijken, dat doen veel clubs in de regio en dat werkt niet”, zo klinkt het. “Je zal een kopie van de samenleving moeten pakken, waarmee je de krachten bundelt van verschillende culturen. Dan heb je het, zoals Oranje nu, uitstekend voor elkaar als voetbalacademie. Dat moet je durven, want bij veel clubs zit veel oud zeer. Ze willen het allemaal graag in de stad of regio blijven doen, maar als je daar aan blijft vasthouden, ben je gedoemd te mislukken om talent voort te brengen. Het levert incidenteel succes op, zoals je nu bij Ajax, AZ en PSV ziet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan je deze man nu serieus nemen als hij zegt dat hij voor Chelsea koos om hun goede filosofie.
Ieder jaar een karrevracht pubers ophalen om met die jongens vervolgens de Youth League te winnen en ze uiteindelijk voor een paar miljoentjes te slijten aan een Championship club!

Ik snap best dat hij ingaat op dit aanbod, en dat hij verplicht is zulke dingen nu te verkondigen. Maar zijn geloofwaardigheid valt wel weg!

7 december 2018 om 16:26

Hij heeft gewoon gelijk. Het is een goede filosofie. Geen enkele club heeft het verhuursysteem zo sterk geperfectioneerd als Chelsea. Een Juventus probeert het met 50 verhuurde spelers ook maar is totaal niet effectief. Hoe vaak maken zij een klapper? Een Manchester City is ook nog niet zover.

Dat jij en vele andere het helemaal niks vind en heel lelijk, betekent niet dat het niet goed is. Het is effectief en dat is waar het om gaat.

7 december 2018 om 16:32

Niet voor voetballiefhebbers misschien, maar als scout is het een heerlijke filosofie. Veel werk aangezien er veel jeugd wordt gekocht, toch?

Scouts hebben tegenwoordig ook zaakwaarnemers? En begrijpt hij de filosofie van Chelsea wel? In mij ogen is het maar een beetje iedere jeugdspeler kopen, zodat de concurrent er niet aan komt maar zelf ook niet gebruiken.

Je gaat van een club uit de Eerste divisie naar een topclub en vervolgens ga je met droge ogen beweren dat je betere aanbiedingen hebt gehad maar de filosofie van Chelsea sprak je zo aan ?!

Dit is zo’n bluffer waar er net even teveel van zijn in de voetbalwereld. Alsof El Ghazi wordt gekcht door Real Madrid en dan aangeven dat het aanvallende spel en de filosofie van de coach hem heeft doen besluiten om toch maar daar te spelen.

Chelsea koopt de goede jeugdspelers en verlengen en verhuren ze op het juiste moment. Kijk maar naar de Nederlandse spelers die zijn vertrokken. De opbrengst uit transfers van Nederlandse spelers die op hun 16e zijn vertrokken is zo'n 27 miljoen en dat zijn dan slechts 3 spelers. Al die spelers van Arsenal, Man city, Liverpool en Manchester united hebben totaal niks opgebracht op een 5 miljoen voor Manchester city na.

Arsenal: abeyie owusu, donyell malen, kyle ebecilio, Oguzhan Okyakup, Nacer Barazite, Vincent van den Berg
Liverpool: Jordy brouwer, Vincent Weijl
Manchester city: Rodney Kongolo, karim rekik, javairo dilrosun
Manchester united: gylano van velzen

Dit rijtje is inmiddels vertrokken en heeft gewoon geen moer opgebracht qua geld of sportief, op 5 miljoen voor Rekik na. Vooral Arsenal is bizar. Sommige waren ook gewoon domme keuzes. Een Liverpool die een bijna 19 jarige Jordy Brouwer oppikt die al bijna 3 jaar contract rondliep bij Ajax bijvoorbeeld. Geen idee wat ze bezielde.

Chelsea is wat dat betreft gewoon veel effectiever en kijken echt wel naar wat ze oppikken. Daar kan je op haten en het belachelijk vinden. Objectief gezien moet je toegeven dat het gewoon heel goed werkt en er geen club is die er zoveel rendement uit haalt qua transfergelden

8 december 2018 om 14:53

Zo vreemd is het nou ook weer niet. Owusu-Abeyie, Ebecilio, Ozyakup, Barazite en Van Den Berg waren allen 1 van de betere spelers uit de jeugdopleiding van Arsenal destijds. Malen hoefde niet weg bij Arsenal, maar hij koos ervoor om naar PSV te gaan zodat hij meer aan spelen toe zou komen.

8 december 2018 om 15:58

Al die jongens zijn transfervrij of voor een ton weggelopen, dat heeft Arsenal gewoon niet goed aangepakt. Bij Chelsea lopen echt heel weinig jongens uit de jeugdopleiding transfervrij weg en dat maakt het tot een succesvol verdienmodel.

8 december 2018 om 16:35

Je mist nogal wat geld. Malen is naar verluidt voor 3 miljoen met een 25% doorverkoopclausule verkocht aan Psv, Ozyakup voor een half miljoen met volgens mij 30 procent doorverkoop, en ik kan me niet voorstellen dat City die ook niet heeft. En het primaire scoutingsgebied van Arsenal blijft nog altijd Frankrijk en Spanje. Daar komen onder andere Fabregas, Bellerin, Coquelin, Song, Clichy, Guendouzi vandaan.

En als je bij Liverpool Brouwer meerekent dan kan je bij Arsenal ook nog wel Van Persie meerekenen.

8 december 2018 om 16:57

Van Persie? Die was 21, dat vind ik toch eigenlijk geen jeugd meer en die was ook gewoon gekocht. Dan kunnen we bij Chelsea ook wel Robben erbij rekenen die 20 jaar was en Kalou die 21 was. Allemaal geen jeugdspelers. Jeugdspelers is j019.

Kongolo was ook vrij klein bedrag, nog geen miljoen, Ozyakup rond de 500000. Malen heb ik nergens gezien maar als het zo is dan is dat prima gedaan. Geen van die clubs wordt rijk van het ophalen van jonge spelers.

8 december 2018 om 17:09

Jeugdspelers tellen vaak tot 21/23

9 december 2018 om 04:28

Daar gaat het ook niet om. Ze waren bijna allemaal zo ongeveer de beste van hun leeftijdscategorie. Bij de ene was het een blessure, bij de andere een gebrek aan mentaliteit en bij weer een ander was het een gebrek aan directe kwaliteit. Uiteindelijk niet vreemd dat ze bij Arsenal zaten en achteraf niet vreemd dat ze niet doorgebroken zijn. Echter is dat gepraat voor achteraf...

8 december 2018 om 16:33

Het werkt inderdaad heel goed, maar het blijft een vorm van stropen, want men plukt de vruchten van de arbeid van een ander.

Gelukkig is de Fifa aan het kijken of er hier wat aan gedaan kan worden. Men wil bv het aantal uitgeleende spelers inperken.

Laat die man toch lekker zijn ding doen. Het is toch zo afgelopen. Dan kan hij ook weer uitkijken naar iets anders. Eindelijk wordt er iets gedaan aan het verhuren van spelers. Per club mogen er nog maar een aantal verhuurd worden en maar goed ook. Ook mogen clubs nog maar 2 spelers huren van een bepaalde club. Juventus, Chelsea halen karrevrachten puppies binnen om ze alleen maar te verhuren en rijk van te worden. Wordt tijd dat deze clubs eens echt afgestraft worden en niet alleen deze maar vele meer zoals Manchester e.d.. Kinderen van 15 jaar worden al gelokt naar Engeland, Spanje of Italie te gaan, schande gewoon Als ik in de keuken divisie kijk dan lopen er meer vanuit buitenland die gehuurd worden dan eigen opgeleide spelers waar we het toch van moeten hebben. Al die rijke ploegen uit Engeland. Italie, Frankrijk, en Spanje vinden wel weer maze in de wet om aan zeer jonge talenten te komen en de club waar ze opgeleid zijn met een hoop chachrijn en verlies achterlantend.. Nu ook weer zitten ze achter een jonge talentvolle speler aan van Feyenoord en dan zeggen als broekie ik wil wel eens iets anders terwijl ze nog niet eens doorgebroken zijn.
Uefa, Fifa en alle bonden moeten hier iets aan gaan doen. Ik zou haast zeggen een jeugdspeler weghalen uit een ander land kost voortaan minimaal 250.000 euro moet je eens kijken hoe snel het afgelopen is.
Per club nog maar hooguit 2 a 3 buitenlanders erin en 3 zelf opgeleide jeugdspelers die vanaf 10 jaar door de eigen club zijn opgeleid. Jeugd moet in zijn eigen omgeving opgroeien en worden nu als speelbal gebruikt. Niet goed bij hun club dan maar naar een ander land en hoeveel breken er werkelijk door. Een enkeling van de duizenden die weggekaapt worden voor een prikkie waar clubs juist in geinvesteerd hebben jaren aan een stuk. zo'n man als Kenneth Zandvliet en alle andere scouts moeten nergens meer toegelaten worden bij jeugdwedstrijden.

7 december 2018 om 19:18

Ik begrijp je standpunt wel en ben het er grotendeels ook mee eens. Maar ik denk dat prijzen verhogen niet echt gaat werken. Daarnaast kost een NL jeugdspeler voor clubs als Chelsea al om en nabij 90.000 euro per opleidingsjaar. Dat is dus al bijna 6 x duurder dan als Ajax bijv. een jeugdspeler van Willem 2 overneemt, want dat kost ze namelijk om en nabij 13.000 euro per opleidingsjaar. Dit geld natuurlijk voor spelers zonder contract.

De vraag is dan dus wat zijn de werkelijke opleidingskosten per speler, dit verschilt namelijk per club. Zo steekt Ajax meer geld in de jeugd dan bijv. een PSV en of een Willem 2. Opleidingskosten word heel vaak aangehaald maar wat zijn deze nou werkelijk?

Ze scouten daarnaast niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst, zo staat er in de tekst dat Zandvliet gaat scouten naar spelers vanaf 16 Jaar. De toppers welke Chelsea meestal weg haalt uit de NL jeugdopleidingen zijn juist jonger dan 16 en worden op hun 16de gehaald, omdat ze dan pas een contract mogen tekenen.

8 december 2018 om 11:35

De werkelijke opleidingskosten vallen in sommige gevallen echt wel mee. Een Patrick van Aanholt speelde tot zijn 15e jaar bij een onbekende kleine amateurclub, vervolgens opgepikt door Den Bosch en daarna Psv. ik betwijfel of hij voor zijn op de radar stond van de Chelsea scouts. Een Jeffrey Bruma heeft ook maar een jaar bij Feyenoord gezeten.

9 december 2018 om 21:37

Ja dat is precies wat ik bedoel. Gaat dus niet op dat clubs niet genoeg betaald krijgen, dat krijgen ze namelijk wel. Want zo heeft Feyenoord voor Bruma dan dus voor 1 jaar opleiden bijna 1 ton ontvangen voor een jeugdspeler.

Ik dacht even hé is dat Winston Bogarde die daar aan de slag gaat haha

Gezien de huidige staat van de jeugdopleiding en het gebrek aan talent zal dit geen groot gemis zijn. Het verbaast me dan ook dat Chelsea op de stoep staat voor deze Kenneth Zandvliet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren