Beurskoers Ajax bereikt andermaal recordhoogte dankzij Frenkie de Jong

Vrijdag, 7 december 2018 om

De beurskoers van Ajax heeft vrijdag een nieuwe recordhoogte bereikt. De prijs van een aandeel in de Amsterdamse club steeg met 1,3 procent naar een bedrag van €14,85, zo schrijft De Financiële Telegraaf. De nieuwe stijging van de koers heeft alles te maken met de geruchten over de naderende megatransfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door janta)

Zal alleen nog maar meer gaan stijgen met de verkoop van De Ligt en Ziyech nog voor de boeg. Een goede tijd dus om Ajax aandelen te kopen.

7 december 2018 om 15:44

En sportieve succes helpt ook mee, ver komen in de CL etc.
Anderzijds kan het weer dalen als er een leegloop dreigt en de selectie minder waard en goed wordt.

7 december 2018 om 15:47

Hangt er ook vanaf hoe Overmars het vertrek gaat opvangen van bepaalde spelers. Hij heeft komende zomer een ongekend transferbudget ter beschikking waar hij de hele selectie beter van kan maken.

7 december 2018 om 15:51

Ja maar we gaan geen nieuwe Sanchez meer kunnen kopen voor 6 miljoen. Clubs gaan er nu 15 voor vragen want Ajax heeft en Ajax moet.

7 december 2018 om 17:50

Dan houdt Ajax nog steeds meer als 50 mln over

7 december 2018 om 16:24

Waar kan ik dit doen?

7 december 2018 om 16:40

Moet je een accountje openen bij een broker die handelt op de AEX

7 december 2018 om 17:51

Gewoon naar het Damrak rijden. Kan aan het loket

7 december 2018 om 16:30

Volgens mij is de kunst van aandelen kopen om te zorgen dat je ze in het ''dieptepunt'' koopt en op het ''hoogtepunt'' weer verkoopt, dan ben je daar nu al te laat mee. Sowieso is de voetballerij dusdanig onvoorspelbaar dat ik hier nooit serieus in zou investeren. Neemt niet weg dat Ajax er financieel natuurlijk fantastisch voor staat en er inderdaad geen aanleiding is om aan te nemen dat dat de komende tijd zal veranderen. Echter als je aandelen had willen kopen had om te investeren had je dat 5 jaar geleden moeten doen.

7 december 2018 om 16:42

Te laat ? Voetbalxlubs worden alleen maar meer geld waard. Je moet alleen niet binnen een jaar enorme winst verwacht. Koop wat aandelen, wacht 10 jaar en je hebt een leuk zakcentje.

7 december 2018 om 16:50

Ik denk juist dat dit de eerste stijging zal zijn van vele. Dat het nu het hoogtepunt is zal niet betekenen dat het hoogtepunt niet meer zal stijgen. Met oog op CL prestaties en de gigantische inflatie in het mondiale voetbal is de kans op verdere verhoging best groot. Het feit dat je die inflatie nu al terugziet in de verhoging van de aandelenprijs, kan best veelbelovend zijn.

7 december 2018 om 16:54

Een kampioenschap dit seizoen met daarbij rechtstreekse plaatsing voor de CL is voor een blijvende hogere koers zeer belangrijk

7 december 2018 om 16:55

@rugu Dat is de ideale situatie. Maar een aandeel kopen waarvan je verwacht dat de koers omhoog gaat is weinig mis mee, en al een kunst op zich. De meeste goede aandelen waren 5 jaar waarschijnlijk minder duur.

7 december 2018 om 18:12

@ Nl_modric,

Ja precies, dan koop je dus aandelen omdat het leuk is, dat is prima. Ik doelde er meer op dat als je echt serieus aandelen wil kopen om er flink aan te verdienen dat ik dan geen aandelen in een voetbalclub zou kopen.

@ Hankajax,

Natuurlijk is dat een realistisch scenario. Echter kan het ook zo geschieden dat de Europese Supercompetitie erdoor gaat komen en al het geld uit de CL zal verdwijnen en naar deze competitie gaan. Welke gemiddelde voetbalkijker is er dan nog geïnteresseerd in Ajax - Schalke of PSV - Marseille? Dat zijn van die factoren waardoor alles er financieel voor een club als Ajax er opeens totaal anders uit kan gaan zien.

@ Vbd79,
Als een kampioenschap met de daarbij behorende CL gelden dan kan je net zo goed met al je geld naar unibet en alles inzetten op een kampioenschap van Ajax, een stuk rendabeler. Of Ajax kampioen wordt of niet, dat is van zoveel factoren afhankelijk.

@ Dante,
Natuurlijk is dat weinig mis mee. Echter blijf ik erbij dat de stijging van de aandelen in het voetbal en vooral het risico wat hiermee gepaard gaat minder aantrekkelijk is dat het investeren in een andere sector. Ik zeg niet dat een aandeel in Ajax niet rendabel kan zijn.

Nogmaals, de voetballerij is zo'n onzekere branche. Het zegt toch genoeg dat nu de geruchten rondom Frenkie de Jong serieus worden de aandelen stijgen. Als de Ligt morgen zijn been breekt of Overmars vertrekt naar Arsenal dan ziet alles er weer totaal anders uit. In mijn optiek heeft de voetballerij geen dusdanig stabiel systeem dat je er stelselmatig aan kan verdienen. In Amerika bijvoorbeeld kan je zonder enig risico een Nfl, NHL of NBA kopen en dit levert 100% winst op. In de voetballerij zijn we nog niet zoveel en vanwege het systeem zal dat waarschijnlijk ook nooit gaan gebeuren.

7 december 2018 om 21:04

@rugu Daar ben ik het niet mee oneens. Het was ook geen koopadvies xD Wilde alleen even zeggen dat het feit dat een aandeel de afgelopen 5 jaar gestegen is, niet per se betekent dat je "te laat" bent.

Dit is toch negatief voor Ajax? Aangezien ze een tijdje terug nog aangaven dat ze eigenlijk zsm van de beurs af wilden.

7 december 2018 om 15:48

Waar is een tijdje geleden aangeven dat ze van de beurs willen? Volgens mij wordt dit vooral door supporters geroepen. De laatste jaren is er ook niet helemaal duidelijk wat de nadelen zijn van op de beurs actief zijn.

7 december 2018 om 15:49

Valt wel mee, als Ajax de aandelen terug wil kopen zullen ze toch echt een stuk boven de beurskoers moeten bieden. Aan de andere kant doet het er ook niet echt veel toe, de vereniging heeft genoeg aandelen in handen. Het enige voordeel is dat je de jaarlijkse verslaggeving eenvoudiger maakt waardoor je operationele kosten wat kunnen dalen. Maar echt veel levert het afhalen van de beurs niet op. Beter koopt Ajax de resterende aandelen van de Arena. Dat levert jaarlijks extra ruimte op in de begroting voor de salarissen waardoor die kunnen stijgen en Ajax dus betere spelers kan halen / vasthouden.

7 december 2018 om 16:38

Ze gaan never weg vd beurs. Ajax heeft dat sowieso niet geroepen.

7 december 2018 om 16:27

Dit is redelijk gegrond, dus als je dit gek vind zal ik nog meer even verdiepen.

Ajax gaat zo gigantisch afstand nemen de komende jaren, alleen Frenkie levert al 75 miljoen op en dan zijn de Ligt en Ziyech toch ook twee spelers die na dit seizoen vertrekken en waar vele tientallen miljoenen voor betaald gaat worden.

Die 3 gaan zomaar richting de 200 miljoen opleveren, gekke werk als je er over nadenkt en voor de concurrentie niet bepaald lekker om te moeten aanschouwen, ik zie bij PSV geen spelers die voor zulke gekke bedragen weg zullen gaan, Bergwijn en Lozano kunnen wel flink wat opleveren maar dat zal toch geen 75 miljoen pp worden, ik denk niet eens 75 miljoen samen.

7 december 2018 om 16:04

Internationaal gezien wordt Ajax nog steeds hoog aangeslagen. Daar profiteert Ajax nog steeds van. Daar kunnen Psv en Feyenoord niet aan tippen.
Hadden Lozano en Bergwijn bij Ajax gespeeld waren ze voor ongeveer 50-60 miljoen p.p. verkocht. Terwijl Psv zelf waarschijnlijk zo'n 50-60 miljoen voor hun twee samen gaat ontvangen.
Een verschil van 50 % dus als het spelers van Ajax waren geweest.

7 december 2018 om 16:27

Ik denk dat dat best een beetje overdreven is. Ajax heeft ook genoeg mindere godenzonen afgeleverd in Europa.
De Jong en De Ligt zijn gewoon uitzonderlijke talenten met kwaliteiten die je weinig ziet. Dat hebben clubs echt wel in de gaten en daar willen ze voor betalen.

lozano en bergwijn zijn wellicht goede voetballers, maar geen unieke spelers. Daarom zullen zij niet zulke achterlijke bedragen opleveren

7 december 2018 om 16:27

Onzin volgens mij, die gaan allebei ook wel 50 opleveren denk ik. Lozano zou dat nu al waard kunnen zijn, en Bergwijn als hij de rest van dit seizoen zijn vorm blijft vasthouden. Ik denk wel dat ze als ze bij Ajax speelden een miljoentje of 10 duurder zouden zijn, maar dat is op niks anders gebaseerd dan gevoel.

7 december 2018 om 18:03

Waarop baseer je dat? Bij Ajax zijn er concreet bedragen genoemd voor deze jongens, ik heb nog niet 1x gelezen dat er voor Bergwijn of Lozano door een club een bod is neergelegd en zeker niet van 50 miljoen.

De Ligt en de Jong hebben zichzelf in de kijker gespeeld in de CL en bij Oranje, Lozano en Bergwijn hebben dat niet gedaan en zijn ook niet zulke hot topics als hun.

Die gaan zeker niet weg voor 10 a 20 miljoen, maar meer dan 30 a 35 zie ik deze gasten niet opleveren, dat Frenkie 75 gaat opleveren wil niet zeggen dat iedere leuke speler ineens zoveel moet kosten.

7 december 2018 om 16:24

Dat hoor ik al jaren. Financieel zeker maar sportief gezien is het gat helemaal niet zo groot. Ja Ajax doet het leuk Europa maar overmacht in de competitie hebben ze totaal niet. Dit jaar tot 2x toe kansloos verloren tegen PSV en ze staan op dit moment gewoon 2e. Daarnaast ben ik benieuwd hoe Ajax gaat presteren in de volgende ronde. Als ze een ploeg in topvorm gaan verslaan dan ben ik overtuigd dat Ajax écht een paar stappen verder is tot die tijd schat ik ze niet veel hoger in dan Psv.

7 december 2018 om 17:27

Je hoort het al jaren maar Ajax heeft er jarenlang niet naar gehandeld, keer op keer geen directe versterkingen halen maar het zoveelste talent voor de leeuwen gooien.

Pas vorig jaar winter toen Overmars de macht greep, Bergkamp eruit ging en Tagliafico de eerste oudere aankoop werd is Ajax wat gaan doen met het geld, daarvoor hebben ze gewoon dom beleid gevoerd waarbij jongens als Fischer, Boilesen, Andersen, Riedewald, Bazoer, enz, enz, stuk voor stuk te snel de volledige druk van het leiderschap bij Ajax op hun schouders kregen.

Deze zomer is er een goed vervolg gegeven aan de start van het 'nieuwe beleid', Blind en Tadic zijn duidelijk andere aankopen dan hiervoor, eindelijk wordt het geld in kwaliteit gestoken ipv talent, want talent is nog geen kwaliteit, die hebben de potentie om kwaliteit te worden, maar zullen zich toch echt eerst aan ervaring moeten kunnen optrekken.

En zie wat het verschil dit jaar is met de jaren hiervoor, alles lukt nu wel.

Nee, wijzen naar de jaren hiervoor doen de fans van de concurrentie die zichzelf graag wijs willen maken dat er geen reden is tot paniek, terwijl de realiteit gewoon is dat dit seizoen pas het eerste jaar is waarin er echt poen uitgegeven is en als er 200 miljoen binnenstroomt deze zomer kun je er vanuit gaan dat er nog meer Tadic of Blind transfers zullen volgen, dan komt Richarlison net wel ipv net niet...

Ajax gaat gewoon domineren de komende jaren, alles wijst er op.

7 december 2018 om 17:35

Ajax gaat veel geld ontvangen maar kwaliteit inleveren . De kwaliteiten die je verkoopt kan je als Ajax zijnde nooit terugkopen . Dus waar jij je onzin vandaan haalt ... PSV zal Ajax gewoon blijven volgen met hun connecties in Zuid-Amerika.

Vanaf dat Ajax de beurs op ging heb ik er zelf 11 stuks gekocht maar ik zie het toch meer als emotieaandelen en die zullen nooit verkocht worden. Het idee dat ik een héééél klein beetje mede eigenaar ben geeft mij een goed gevoel.

8 december 2018 om 04:18

Heel tof en goede investering! Kun jij mij misschien vertellen waar je aandelen kunt kopen? Heb er vertrouwen in dat het alleen maar meer gaat stijgen!

8 december 2018 om 12:58

Kan je gewoon via je eigen bank doen.

De toekomst ziet er geweldig uit voor Ajax. Ben wel bang dat ze alleenheerser worden in Nederland. Ik ben niet heel erg verdiept in onze rivaal maar ik verbaasde me er al over dat ze best zuinig deden terwijl ze 4 jaar op rij kampioen werden en bakken met geld van CL binnen haalde. Er werd niet voor meer geld ingekocht dan verkocht. Dus de afgelopen jaren dacht ik weleens trek de portemonnee open dan word je zeker kampioen. Maar nu sinds dit seizoen is de knip echt open gegaan. En volgens mij staat echt alles op de rit bij Ajax. Heb het idee dat ze hetzelfde denken endoen als de topclubs in Europa alleen dan nog op een lager niveau. Zoals het inkopen van jeugdspelers in binnen- en buitenland, en dat kantoor openen in Usa. Groots denken.

Dit is toch een mooie toekomst voor Ajax? Met de verkoop van De Jong, De Ligt en Ziyech en weet ik veel wie nog meer kan je straks en wat meer ervaren spelers halen en jeugd laten excelleren. Jeugdcomplexen verbeteren, jeugdspelers nog beter maken. Scoutingsnetwerk uitbreiden. Meer richting Zuid Amerika scouten, Noord Amerika zie ik ook volop kansen.

7 december 2018 om 16:52

Met de CL mee zal de inkomsten bij Ajax dik de 200 miljoen gaan passeren en ik weet niet 1 club in de lage landen die dat gaat evenaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger345
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
H. ZiyechMiddenvelder2916
David NeresAanvaller298
K. HuntelaarAanvaller2816
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

123 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2015/2016 Willem II 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona vraagt Matthijs de Ligt om water bij de wijn te doen’

Matthijs de Ligt wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar een overstap van de aanvoerder van Ajax naar de Spaanse landskampioen is nog altijd niet...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren