Van Bommel: ‘Wel erg snel om te zeggen dat het dan een verloren seizoen is’

Vrijdag, 7 december 2018 om

PSV werd door RKC Waalwijk uit de KNVB Beker gekegeld, terwijl het inmiddels ook geen zicht meer heeft op Europese overwintering. In de Eredivisie waren de Eindhovenaren tot afgelopen weekend ongenaakbaar, maar Feyenoord maakte zondag in De Kuip een einde aan de ongeslagen status van de ploeg van Mark van Bommel. De trainer kan zich nu volledig op de strijd om de landstitel gaan richten en hoopt vrijdagavond tegen Excelsior een nieuwe stap in de goede richting te kunnen zetten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV gaat winnen van Excelsior?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door paok4religion)

Kan me voorstellen dat t op dit moment een beetje kut voelt voor psv. Win je zoveel wedstrijden achterelkaar, sta je maar 2 punten voor. Stel ajax wordt kampioen, gaat dat toch denk een hele vervelende nasmaak geven. Geen kampioenschap kan ook een gemis worden van vele miljoenen. CL en transferwaarde van sleutelspelers. Tis te ver om te zegven dat alles verloren is, maar ze gaan hem zeker voelen.

7 december 2018 om 14:00

Maar goed, zover is het nog niet. ER volgen nog een wedstrijd of 20 dus er is nog zoveel mogelijk.
Benieuwd hoe de teams uit de winterstop komen, en of er nog wat gaat gebeuren qua transfers.

7 december 2018 om 14:05

Je kan ook overdrijven he.

"tis te ver om te zeggen dat alles verloren is"

PSV staat na 14 potjes op 13 winst en staat 2 punten voor op de nummer 2. En wat gaat PSV precies voelen? Die verliespartij die bijna ieder jaar wordt herhaald in de Kuip?

Ik zeg overigens niet dat PSV wel 'ff' die 2 punten voorsprong vast gaat houden, maar om nou te stellen dat deze situatie kut voelt, nee, lijkt me stug.

7 december 2018 om 14:19

Je snapt mijn punt niet volledig denk ik. Het is meer van je wint zoveel wedstrijden achterelkaar. Een van de beste seizoenstart in de geschiedenis. Maar dan sta je maar 2 punten voor en voelt dus de adem van ajax in je nek. Ik kan me voorstellen dat dat wel een vervelend gevoel kan geven ondanks een van de beste start ooit.

7 december 2018 om 14:48

Ik ben het ook wel met je eens hoor. Alleen sommige uitspraken vond ik wel wat ver gaan, zoals die zin die ik citeerde. Het is natuurlijk ook vrij bizar hoe beide ploegen dit seizoen tot dusver presteren. Wanneer je zoveel wedstrijden wint heb je inderdaad normaal een ruimere voorsprong. Dat is dan jammer, maar het lijkt met niet dat ze er een kut gevoel aan overhouden.

Echter werkt ie in dat geval van twee kanten. Ajax speelt goed. Het heeft in de competitie was 2 keer niet gewonnen (waarvan éã©n keer gelijk), en dan sta je 2e. Dat zal ook niet lekker zitten.

Laten we hopen dat het nog een tijdje, en ook komende seizoenen, zo spannend blijft!

7 december 2018 om 15:35

Net iets anders voelt t denk ik voor ajax. Die moesr al vrij snel in de achtervolging. Maar goed, tis iig spammemd. Blijft spannend tot t einde vermoed ik zo. Mooi man.

7 december 2018 om 15:54

Dat zou zomaar kunnen ja, is ook wel het leukste. Elke misstap kan fataal zijn. Laten we ervan genieten! Goed weekend!

7 december 2018 om 14:16

In de cl was het gewoon kansloos. Men kan wel zeggen psv verloor steeds nipt, maar je weet dat het in Europa juist om die ene details gaat, tevens vind ik dat ze eigenlijk weinig voetballende vermogen hebben, het is altijd maar de lange bal en gevaarlijk worden door de snelheid van de flankspelers. Tegen Excelsior kom je er mee weg, maar in Europa moet je ook gewoon de kwaliteit hebben om mee te spelen. De beker, dat was echt pure onderschatting, maar in de competitie heeft psv nog steeds de beste papieren

7 december 2018 om 14:19

De beker was inderdaad onderschatting. Maar de champions league is ook gewoon kwaliteitsverschil met de tegenstanders. Ze hebben uit iedere pot verreweg de beste tegenstander geloot. Wat dat betreft zat het ze niet mee. Ben wel met je eens dat ze te weinig hebben geprobeerd te voetballen. Vooral thuis tegen Spurs, waar ze notabene enige puntje pakte vond ik het tenenkrommend.

7 december 2018 om 14:49

Kansloos? Psv handteerde de verkeerde tactiek dat je kansloos word. Aanvallende spel had ze in ieder geval veel meer punten opgeleverd. Hendrikx vervangen en een cm erin, had je veel meer voetbal gehad. Op die manier kan je gewoon punten snoepen, zie Feye en Ajax wel hebben gedaan.

7 december 2018 om 14:57

Inderdaad man, je hebt zeker gelijk, en tuurlijk was de kwaliteitsverschil groot, maar ze hadden echt vooral in de thuiswedstrijden hun punten kunnen en misschien wel moeten pakken. Maar zowieso kan psv een tegenstander niet kapot spelen, het is allemaal te statisch en gericht op de lange bal. Ik vind van bommel ook een beetje arrogant op het gebied van taktiek, hij zei laatst we spelen altijd het zelfde en met het zelfde elf. Maar soms moet je ook tactisch iets aanpassen aan de tegenstander, vooral als je daar je tegenstander de baas kan zijn. Maar ja, hij is zelf nog volop in ontwikkeling, alhoewel ik hem altijd ook toen hij nog zelf een speler was koppig vond ogen. Die energie die hij elke wedstrijd opmaakt met de vierde officiële kan hij liever verspillen aan zijn elftal

7 december 2018 om 15:02

Ja kansloos gezien wat ze hebben laten zien, ook qua resultaat. Het gekke ervan is dat men positief is over hoe de cl is gelopen. Ik zou echt balen als een stekker , vooral als je ziet hoe die andere teams juist niet altijd thuis gaven. Hendrix vind ik eigenlijk al het hele seizoen minder spelen, hij rent voor je de hele wedstrijd , steekt ook veel energie, maar mist echt het voetballend vermogen en inzicht. Dat is in principe niet erg maar hij heeft wel heel veel overtredingen nodig om spelers af te stoppen.

7 december 2018 om 16:42

@fhnb:

"psv handteerde de verkeerde tactiek dat je kansloos word. Aanvallende spel had ze in ieder geval veel meer punten opgeleverd."

Ik blijf me erover verbazen dat er zoveel mensen zijn die denken dat PSV er bewust voor kiest om niet wat aanvallender te spelen in de CL. Als je tegenstander op elke positie een betere speler heeft staan, dan kun je simpelweg niet vrijuit gaan aanvallen, omdat het gewoon verdomd moeilijk is om er überhaupt uit te komen.

7 december 2018 om 16:54

Ja zeker , maar gezien het seizoen tot nu toe hè, psv heeft in mijn optiek geen enkele wedstrijd de tegenstander kapot gespeeld. Tegen Ajax werd er gewonnen doordat ten hag een tactisch blunder had gemaakt en door stomme fouten. En je ziet dat psv daar uit scoort, lozano heeft dit seizoen meerdere spelers een rode kaart bezorgd omdat hij bij dom balverlies vrij doorgang kreeg.

7 december 2018 om 14:26

"geen kampioenschap kan ook een gemis worden van vele miljoenen. CL en transferwaarde van sleutelspelers."

Staat niet noodzakelijk met elkaar in verband. Ajax werd vorig seizoen geen kampioen, maar ze staan nu wel in de CL en hebben waardevollere spelers dan Psv.

7 december 2018 om 14:34

Ajax heeft dan ook even de rijk gevulde bankrekening aangesproken en Premier League spelers aangetrokken, en heeft daarnaast twee van de grootste talenten op hun respectievelijke posities ter wereld in de basis. Ik schat ons best hoog in, maar je kunt die situatie moeilijk vergelijken. Stel we worden wel kampioen en Ajax wordt weer tweede. Die verkopen De Jong voor 75m en De Ligt voor 50m+. Dan kan Ajax gewoon weer 20m+ voor die posities uitgeven en spelers halen die wij niet (meer) kunnen betalen. Dan wandelen ze zo de CL kwalificaties weer door.

Lijkt me een goed idee Mark, ik hoop dat je hetzelfde resultaat boekt als afgelopen weekend. Dan kan Ajax er eindelijk eens overheen springen.

Mark doet het gewoon goed met Psv, tegen RKC was een fout (net als Ajax tegen Heracles). Europees gezien was het erg lastig en heeft PSV helaas conform verwachting gepresteerd, goed spel, weinig punten en zichzelf niet echt beloond.

Als je dit seizoen 2e (of 3e) wordt in de competitie is het ook niet zo ernstig, je speelt met 3 topclubs en dat betekent: you win some you lose some. Tot nu toe gewoon een sterk seizoen met 13 competitiezeges en 1 nederlaag.

7 december 2018 om 14:10

Ajax - Heracles kun je toch niet vergelijken met PSV - Rkc. Van Bommel stelde 11 wissels waarvan een flink deel nog geen eens eredivisie ervaring had en verloor van een Eerste Divisie club, Ten Hag stelde volgens mij 4 andere spelers op tegen Heracles en speelde gelijk tegen de nummer 4 van de eredivisie.

7 december 2018 om 14:16

Je kunt alles vergelijken of niet vergelijken. Als je naar overeenkomsten kijkt is het dat ze beide niet met de beoogde basiself speelde. Kijk je naar verschillen dan speelde PSV tegen een KKD ploeg, stelde meer wissels op en verloor.

Het is maar net welke redenatie je volgt.

7 december 2018 om 14:19

PSV - RKC was anders ook gewoon een wanprestatie van de spelers die op het veld stonden. Een paar weken later schoten die spelers er namelijk gewoon 5 in toen ze voor de KKD in Waalwijk op bezoek moesten. Gebrek aan Eredivisie ervaring was echt niet de reden dat ze verloren voor de beker. Het was gewoon een hele slechte prestatie.

7 december 2018 om 14:24

Er zit nogal een verschil tussen 11 wissels die nooit in die samenstelling gespeeld hebben en waarvan vele geen eens eredivisie ervaring hadden of het wisselen van 4 basisspelers voor spelers die ook basis waardig zijn.

Eiting en Sierhuis waren de enige die geen basisspelers waren, van de Beek was destijds tijdelijk de 12e man en dus ook gewoon basiswaardig en Wober is toch ook een potentiele basisklant die er dicht tegen aan zit.

Van Bommel heeft dat zwaar onderschat en is op zijn bek gegaan, maar kon dat niet toegeven na de wedstrijd.

7 december 2018 om 14:32

Naief om te doen alsof dat hetzelfde is, het ging hier om een bekerwedstrijd wat altijd een wedstrijd op zich is, zeker als kleinere clubjes merken dat de grote jongens het niet al te serieus nemen.

7 december 2018 om 15:56

"van Bommel stelde 11 wissels waarvan een flink deel nog geen eens eredivisie ervaring had"

Een flink deel?

Room: 156 eredivisiewedstrijden, 23 interlands voor Curacao.
Sainsbury: 133 wedstrijden op de hoogste niveau's van Australië, China, Italië en Zwitserland, 39 interlands voor Australië.
Isimat: 92 eredivisiewedstrijden, 79 wedstrijden in de Ligue 1
Behich: 220 wedstrijden op de hoogste niveau's van Australië, Turkije en Nederland, 26 interlands voor Australië
Ramselaar: 103 eredivisiewedstrijden, 3 interlands voor Nederland
Gutierrez: 144 wedstrijden op het hoogste niveau van Mexico, 13 interlands voor Mexico
Mauro: 19 wedstrijden in PSV 1

We kunnen er lang of kort over lullen, maar dat dit PSV uitgeschakeld werd door RKC is gewoon een schande.

7 december 2018 om 16:06

Is inderdaad een schande ja, en daar kunnen we inderdaad kort of lang over lullen, maar het is van Bommels verantwoordelijkheid en ondanks dat sommige wel ervaring hebben heeft dit team nog nooit in deze samenstelling gespeeld wat gewoon niet slim is.

Waarom denk je dat van Bommel in de competitie en CL steeds dezelfde spelers opstelde en Pereiro weigert te vervangen?

Juist, omdat hij weet dat automatismes het verschil tussen winst en verlies kan betekenen en dus heeft hij gewoon een mega inschattingsfout gemaakt door een team op te stellen zonder enige automatismes tegen een team dat dat wel had.

Daarbij zijn Ramselaar en Isimat niet bepaald het meest gemotiveerd gezien hun zeer beperkte rol, dus om dan te verwachten dat ze wel even gaan vlammen is naief.

7 december 2018 om 16:31

Uiteraard was het ook heel onverstandig van Van Bommel om die wedstrijd te spelen met elf reserves. Dat was gewoon arrogantie. In de voorronde tegen Excelsior Maassluis kon dat nog, maar tegen een profclub is dat teveel van het goede. Hij had hooguit vier, vijf spelers moeten wisselen en de rest moeten laten staan. Deze opstelling was pure minachting van de tegenstander, die daardoor ongetwijfeld ook extra gemotiveerd was.

Maar desondanks was het ook een schande voor die spelers. Er stonden gewoon zes behoorlijk ervaren jongens op dat veld, waarvan vijf zelfs international zijn. Die mogen, zelfs zonder automatismes, puur op basis van kwaliteit en ervaring niet verliezen van de nummer 16 van de Kkd.

Van Bommel doet het voorlopig enorm goed, ik hoop voor hem dat het stoicijns doorzetten van zijn idee (waaronder alleen dezelfde basiself blijven opstellen) hem niet op gaat breken verderop in het seizoen bij evt blessures en verminderd wedstrijdritme van de bank. Ik hoor ook veel supporters roepen om wat andere spelers zoals guti ipv pereiro/hendrix, misschien zou dat ook wel eens een goede zet zijn om hem eens te laten starten

Volgens mij nam van Bommel juist niet de verantwoordelijkheid na de nederlaag tegen Rkc, hij wilde maar niet toe geven dat hij een inschattingsfout had gemaakt en bleef maar volhouden dat de spelers het niet hebben laten zien, gek dat hij nu beweerd dat hij destijds de verantwoordelijkheid had genomen, het is hem kennelijk ter oren gekomen dat hij kritiek heeft gekregen op zijn interviews na nederlagen.

7 december 2018 om 14:31

Volgens mij heeft hij destijds letterlijk gezegd dat het zijn verantwoordelijkheid was, daar kun je dus niet echt om heen.

7 december 2018 om 16:48

“Nee, dit was geen gok. Ik had gewoon meer van deze spelers verwacht. Verder heb ik hier geen verklaring voor.” ,,Ik had gedacht dat mijn spelers verder waren. Maar in deze wedstrijd waren ze niet goed genoeg. We zijn in alles beter, op alle posities ook, maar de uitvoering was heel slecht.''

8 december 2018 om 21:10

“Ik heb de verantwoordelijkheid genomen om met die jongens te spelen. Ik was in de veronderstelling dat wij dat zouden kunnen. Dat bleek niet zo te zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik die jongens heb opgesteld. Spijt is niet het juiste woord, want ik heb er goed over nagedacht. Verliezen kun je, maar de manier waarop, daar heb ik moeite mee. Dat heb ik de spelers ook gezegd”, zegt Van Bommel op de officiële website van Psv.

lekker selectief weer

Lijkt mij niet meer dan logisch dat wanneer je als topclub de Cruijfsschaal verliest, in oktober door RKC wordt uitgeschakeld in de beker, in november uit Europa ligt je van een verloren seizoen spreekt als je op het eind van de rit ook nog eens zonder landstitel zou eindigen.

7 december 2018 om 14:10

Hij zal wel bedoelen dat het niet verloren is, omdat je er van leert, maar je seizoen is inderdaad gewoon mislukt als je zo'n seizoen draait.

7 december 2018 om 14:34

Ach,wie geeft er iets om de Cruijffschaal en de beker? Ajax en PSV in ieder geval niet, alleen het kampioenschap telt in Nederland. Wat betreft de Champions League, daar kan PSV niet al te veel aan doen, was gewoon een kansloze poule. In de poule waar Ajax in zit was PSV ook minimaal 3e en wellicht ook 2e geworden, ze zijn namelijk minstens net zo goed.

Wordt PSV geen kampioen na vier kampioenschappen op rij, dan is er natuurlijk geen man overboord. Daar had waarschijnlijk ook niemand op gerekend, vergeet niet dat het Van Bommels eerste jaar als hoofdcoach is. Volgend jaar, dan moeten er pas echt resultaten gehaald worden.

7 december 2018 om 15:21

Waarom noem je rkc wel en de clubs als Barcelona, Internationale en Tottenham Hotspur niet? Daardoor wordt iedere Nederlandse club Europees door uitgeschakeld.

Als je geen kampioen wordt dan kan je gewoon spreken van een verloren seizoen zonder glans. Want als je roemloos in de Champions League ten onder gaat (wat niet vreemd is met deze tegenstanders maar je hebt ook geen aansprekend resultaat geboekt), uitgeschakeld wordt door een club uit de keuken kampioen divisie in de Knvb beker en ook nog eens geen titel pakt, denk je niet over 10 jaar ''goh wat een geslaagd seizoen was dat zeg''. Maar van Bommel weet dat ook als geen ander en denk ik dat dit soort teksten meer zijn om de druk weg te halen bij zijn spelers. Ik vind hem zeer zeker een goede coach maar het stelselmatig vasthouden aan dezelfde 11 word ik nu wel moe van. Pereiro en Hendrix steken niet in de beste vorm van hun carriere en Guti heeft in de minuten die hij heeft gemaakt aangetoond een aanwinst te zijn.

7 december 2018 om 16:44

"want als je roemloos in de Champions League ten onder gaat (wat niet vreemd is met deze tegenstanders maar je hebt ook geen aansprekend resultaat geboekt)"

Niet qua punten pakken, nee. Maar ik weet zeker dat je uit zou zijn gelachen als je meteen na de loting had voorspeld dat PSV in deze poule maar één keer met meer dan één goal verschil zou verliezen.

7 december 2018 om 16:58

Uiteindelijk hebben ze tot nu toe gewoon alles verloren, of dat nou met een of meer goals verschil is. Feyenoord werd vorig jaar aan alle kanten uitgelachen omdat het maar 3 punten haalde uit de CL campagne, PSV doet het qua puntenaantal nog minder.

8 december 2018 om 09:13

Niet alles verloren, thuis tegen Tottenham was het gelijk. En PSV heeft een zwaardere poule dan Feyenoord had.

Als je zo vol zelfvertrouwen en met een goede selectie aan het nieuwe seizoen begint en je alles in de eerste maanden in de competitie wint, is het wel heel bitter, als je je in de beker tegen een eerste divisie-club blameert en je internationaal geen poot aan de grond krijgt. Mislukt seizoen nog niet, maar kampioen van Nederland zijn ze met twee punten voor ook nog niet.

Van Bommel moet inderdaad meer gaan rouleren en mag ook weleens van formaties wisselen. Als je teveel in 1 'succesformule' gaat geloven dan wissel je ook niet gauw. Hij wisselt tijdens wedstrijden ook veel te laat. Dit is een psychologisch mankement wat halstarrige trainers hebben. Ze hebben niet het vertrouwen dat verandering voor verbetering kan zorgen maar worden beheerst door de angst dat een wissel verkeerd uitpakt. Dan kan je in mijn ogen ook geen grote trainer worden. Ten Hag bij Ajax heeft daar ook een hand van om veel te laat te wisselen. Ik begrijp bij van Bommel niet waarom hij in de CL de bal (gedwongen) laat aan de tegenstander en speelt met Luuk de Jong uitzakkend op het middenveld. Je hebt twee snelle spelers voorin die erachter komen maar je hebt niemand die de pass vanuit het middenveld kan geven. Van Bommel doet te weinig met de snelle buitenspelers. Daar moet je al je kaarten op zetten in plaats van Luuk de Jong. Luuk de Jong is belangrijk als hij in de 16 kan spelen wanneer PSV op de helft van de tegenstander speelt. Tegen betere tegenstanders moet je hem er gewoon uithalen.

Ieder jaar dat PSV geen prijzen wint is toch een verloren seizoen. Zelfs voor Feyenoord is een seizoen zonder prijzen een verloren seizoen. Oke, wellicht wat pech dat hij het beste Ajax van de afgelopen tien (?) jaar treft, maar dan nog.

Als supporter van de tegenpartij kon ik me flink ergeren aan Mark van Bommel maar buiten het veld leek het me altijd wel weer relaxte gezellige man. Edwin Evers belde hem dan nog weleens op de radio en dan was het grappen en grollen. Maar toen belde ze hem toen die hoofdtrainer werd bij PSV en het was gelijk anders. Evers probeerde nog gezellig gesprek van te maken maar hij bleef erg serieus. En dat heb ik met zijn intervieuws nog steeds, dat ik soms denk neem het niet te serieus, klein beetje relativeren op zn tijd. Maar ik hoop dat dat nog komt dat hij wat losser word langs het veld en met de intervieuws. Is natuurlijk ook niet niks om verantwoordelijk te zijn bij een club waar altijd gewonnen moet worden.

Het is natuurlijk nog niet zo ver maar als PSV geen kampioen wordt is het natuurlijk wél een verloren seizoen zoals het dat vorig jaar voor Ajax ook was. PSV en Ajax strijden elk jaar voor de titel en als je dat niet wint moet je minimaal een andere serieuze prestatie neerzetten. PSV is al uitgeschakeld in Europa met een matige prestatie en knullig uitgeschakeld in de beker door een laag geklasseerde eerstedivisionist. Die hebben juist wat te compenseren en als de titel is daarvoor de enige optie. Als dat niet lukt is het een verloren seizoen. Ajax kan zelfs zonder kampioen een geslaagd seizoen hebben. Door in de CL na ook nog drie voorrondes. Dat is al een prima prestatie die alleen beter kan worden. De beker kan nog gewonnen worden. Nu is alléén de beker zonder andere prestaties voor Ajax op zijn best een troostprijs. Maar samen met prestaties in de CL is het een prima prestatie.

Alleen nu al de vraag stellen of dit nu al een verloren seizoen is slaat helemaal nergens op. PSV zat in een hele moeilijke poule in CL en hebben hun huid duur verkocht. verder doen ze het in de competitie uitstekend. Dus tot nu toe een zeer geslaagd seizoen. Zeker als je bekijkt dat Ajax miljoenen heeft geinvesteerd en toch nog op achterstand staat en met duidelijke cijfers door PSV van de mat werd gespeeld.

Vasthouden aan de basiself is prima, maar ik zal toch een kleine wijziging toepassen. Guitterez erin Perreiro eruit om het team nog beter te maken. Hij krijgt de kans niet eens. Zoveel heeft psv nog niet gepresteerd. Tegenstanders eredivisie zijn onder niveau, RKC was een afgang, Europa viel tegen. Is van Bommel dan een goede trainer??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren