‘Is Zidane wel de juiste keus? Hij zou alles weer op moeten bouwen’

Vrijdag, 7 december 2018 om

José Mourinho staat door een dramatische seizoenstart flink onder druk bij Manchester United en in de Engelse pers wordt dagelijks gespeculeerd over een ontslag voor de Portugees. Zinédine Zidane zou een van de kandidaten zijn voor de opvolging van de oefenmeester, maar Paul Scholes weet niet of de Fransman wel de beste keuze zou zijn voor the Red Devils.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Zinédine Zidane een goede trainer zou zijn voor Manchester United?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door millonario)

United heeft in eerste instantie een teambuilder nodig. Iemand die vertrouwen uitstraalt. De individuele klasse is er wel. Ik denk dat Zidane de juiste man is..

7 december 2018 om 11:28

Fout. United heeft eerst goede leiding vanaf de bovenkant nodig. En dan hebben we het over The Glazers / Woodward

7 december 2018 om 11:31

Dit hebben ze ook jaren over Arsenal gezegd. Met Kroenke aan het roer zou het niks worden, maar je ziet wat een frisse wind met een selectie kan doen bij Arsenal op dit moment. Ook met de Glazers en Woodward moet je met deze selectie gewoon om de prijzen mee kunnen doen.

7 december 2018 om 11:29

Giggs? Onervaren maar kent de club wel. Vraag mij ook wel af, wie kan united nu nog redden?

7 december 2018 om 11:36

Ìs die individuele klasse er echt? Ze hebben geen goeie backs, geen goeie rechtsbuiten, een middenveld wat volledig uit balans is en ongeveer 6 linksbuitens. In de verdediging spelen nog regelmatig Jones, Smalling en Rojo, dat is toch topclub onwaardig? Noem mij 1 speler van United die bij City of Barca in de basis zou staan. Ik denk niet dat je er een gaat vinden.

7 december 2018 om 11:49

De Gea

7 december 2018 om 12:36

Pogba

7 december 2018 om 15:12

Pogba speelt David Silva of de Bruyne er echt niet uit hoor. En hij is geen verdedigende middenvelder dus kom nou niet aan met Fernandinho, t is geen Fifa.

7 december 2018 om 15:12

De Gea is een lijnkeeper, die wordt afgemaakt als ie bij City speelt.

7 december 2018 om 12:34

Hoe je er bij komt dat United de individuele klasse heeft vind ik onbegrijpbaar. Ze staan gewoon op de plek waar ze qua spelersmateriaal horen te staan. Leuk dat ze drie wereldtoppers hebben, maar ze hebben ook heel veel spelers die bij Westbromwich Albion niet zouden misstaan.. United heeft een nieuw bestuur nodig, met vooral een nieuwe technisch directeur!

7 december 2018 om 12:37

Ik vind Zidane geen teambuilder. Hij paste goed bij Real omdat hij een goede people manager is, niet omdat hij iets heeft opgebouwd. Hoeveel spelers heeft hij daar überhaupt doorgeselecteerd?

Nee Zidane kan beter voor een club gaan die het wel op een rijtje heeft (en eigenlijk zou hij zelfs nog het beste het stokje van Deschamps over kunnen nemen).

United daarentegen heeft iemand nodig die eindelijk iets neer zet waarop gebouwd kan worden, maar er is nu niet echt iemand beschikbaar die die rol kan vervullen (misschien Pochettino?)

7 december 2018 om 13:12

Nou dan onderschat je Zidane echt gigantisch. Hij heeft van casemiro een van de beste cvm s van de wereld gemaakt. Hij heeft bale basis gezet omdat hij zag dat je daar niet op kon vertrouwen. Ook was zijn wisselbeleid fenomenaal en hebben daarmee echt belangrijke wedstrijden gewonnen. Jullie onderschatten Zidane echt gigantisch..

7 december 2018 om 13:40

Idd, er moet iemand komen die er een hechte team van maakt, maar ook kwaliteit vooral achterin . Maar die scholes hè? Altijd negatief

Zidane is in ieder geval iemand met klasse die Man United weer de uitstraling kan terug geven die het ooit had. Daarbij kan het toch niet heel veel slechter worden qua voetbal. Na 15 wedstrijden een negatief doelsaldo en een 8ste plaats is met deze selectie gewoon belabberd. Ik denk alleen dat Zidane hier zelf helemaal geen zin in heeft. Zie hem eerder Allegri opvolgen bij Juventus volgend seizoen of bondscoach van Frankrijk worden.

slechter als onder Mourinho kan het bijna niet worden dus ik denk dat Zidane zeker wel een goede aanwinst zou zijn voor United. eindelijk iemand die zich normaal gedraagt langs het veld en in de media, iemand die een elftal met een idee erachter kan laten voetballen en iemand met status waar spelers tegen opkijken want Zidane was echt een voetballer van de buitencategorie

Op papier heeft United een best aardige selectie toch? Er zullen zeker wat versterkingen bij moeten komen en meteen om de titel strijden zal ook wel niet gebeuren, maar wat ze nu juist nodig hebben is naar mijn mening een Zidane die het team op 1 zet, het plezier bij de spelers terugbrengt en dat ze weer zelfvertrouwen krijgen.

Zidane of Mauricio Pochettino.... Hmmmmmmm ff denken...
Kies Mauricio Pochettino 100x boven Zidane! Zidane is echt gen verbetering ten opzichte van de clown die we nu hebben.

7 december 2018 om 12:21

Manufanforever heeft denk ik gelijk. Zidane is naar mijn mening geen coach die eerst een 2 à 3 jaren een team gaat bouwen. Ponchettino is wel zo iemand, zie Spurs.

7 december 2018 om 12:35

@manufanforever

wanneer won die clown waarover jij het nu hebt voor het laatst 3 Champions League titels op rij?

7 december 2018 om 12:45

@japie_krekel
Jij leeft in het verleden! Ik leef & kijk naar het nu en de toekomst. Onze clown heeft dan wel met een door v Gaal gebouwde team de uefa-cup kunnen winnen, maar daarna is het in een rap tempo achteruit gegaan. Mou is gewoon klaar, zo snel mogelijk vervangen.

7 december 2018 om 12:55

Japie, ik snap je reactie wel, maar Zidane kwam in een gespreid bedje. Nog geen half jaar daarvoor had Ancelotti de CL gewonnen met dezelfde selectie. Dus de selectie van Zidane was al in staat om deze prijs te pakken. Het maakt de prestatie er niet minder om, maar niemand weet nog wat Zidane kan als hij moet opbouwen. En dat is precies wat Scholes zegt.

7 december 2018 om 13:06

Ik vind het jammer dat jullie zo over Zidane praten. Zidane won in 2.5 jaar tijd 3 keer de champions league. Noem me 1 coach die dat ook heeft gedaan dan? Oh Ja die zijn er niet..

7 december 2018 om 15:12

Zidane wordt duidelijk onderschat. Vergeet niet dat deze man voetbal tactisch één van de meest intelligente voetballers ooit is. Nou blijkt hij ook te kunnen coachen, want hij kan een groep vedettes als die van Real Madrid in het gereel houden.
Ja het is een ander verhaal in de negatieve spiraal waar Man U momenteel in zit, maar als hij met de winter toezegging krijgt om nog wat winterse transfers te maken en hij voor de winterstop toezegging krijgt, dan heb ik vol vertrouwen in Zidane.

7 december 2018 om 12:53

Daarintegen heeft Poch eigenlijk nog niks gepresteerd, en Zidane wel

7 december 2018 om 12:59

Ik zou ook voor Pochettino kiezen. Heeft zich in mijn ogen meer bewezen dan Zidane, zeker als het aankomt in een team opbouwen. Daarnaast kent Pochettino de PL natuurlijk al uitstekend, en dat lijkt me een zeer groot pluspunt t.o.v. Zidane.

7 december 2018 om 13:08

Zidane heeft echt wel een team gebouwd. Hij heeft bale uit de basis gezet en casemiro basis gezet. Hij heeft een echt pure afmaker van Ronaldo gemaakt ipv zijn oude positie als vleugelspeler. Ook Zidanes wisselbeleid was fenomenaal. Ik vind het jammer dat jullie zo over Zidane praten...

7 december 2018 om 13:17

Vind ik ook bizar, terwijl er laatdunkend over zijn gewonnen prijzen wordt gedaan. Alsof hij niet de doorslaggevende factor was in al dit! Veel wissels die geniaal uitpakte, waardoor wedstrijden die op een dood punt waren gekomen over de streep werden getrokken. En Ronaldo inderdaad, mensen doen alsof het niet uitmaakt wat er gespeeld wordt zolang hij in het veld loopt, maar dit is nou het verschil tussen een goede trainer en een toptrainer, Zidane liet Ronaldo renderen.

Ik zou graag Zidane naar Man U komen (als Arsenal fan zelfs), dan kunnen ze beginnen met hun imago weer te brengen naar waar het hoort. Mourinho is een schande geweest voor Real en is dat nu weer bij Manchester United.

7 december 2018 om 14:43

Ik wil me absoluut niet laatdunkend uitlaten over Zidane. Heeft het geweldig gedaan bij Real, maar wat ik bedoel is dat Real al een topclub was. Anderhalf jaar voor de komst van Zidane wonnen ze hun laatste Champions League. Uiteraard is Zidane bepalend geweest in de successen die geboekt zijn, maar hij heeft het team niet hoeven opbouwen.

Manchester United is, hoe pijnlijk voor de club ook, momenteel een subtopper en heeft de selectie gewoon niet op orde. Ik geloof er niet in dat er met een of twee spelers extra volgend jaar ineens meegestreden kan worden om het kampioenschap. Dat zal opgebouwd moeten worden zoals Pochettino nu ook heeft gedaan bij Tottenham.

Zidane is een prima trainer, en ik praat hem niet naar beneden, maar Pochettino past beter bij Manchester United in mijn ogen.

7 december 2018 om 15:57

United doet er, als Zidane komt, erg goed aan om zich te mengen in de strijd om De Ligt en De Jong. Met name De Ligt is een must have in de defensie; een echte leider en daarnaast voor de komende 10-15 jaar beschikbaar. De Jong zou prima naast Pogba kunnen spelen, maar is een mindere noodzaak dan De Ligt. Daarnaast is Valencia langzaam aan vervanging toe, maar is zeker nog niet versleten. De linksback positie moet je invullen met Alex Sandro als het even kan en anders zie ik veel potentie in Grimaldo. Tot slot de voorhoede.. Martial, helemaal prima. Laten staan in de basis op links en Sanchez lekker weg doen. Zidane krijgt Martial wel op een constant niveau. Lukaku? Nah, niet best. Doe mij maar Rashford en dan tot slot kan je op rechts een nieuwe superster halen. Daar zou ik toch wel graag Mbappe zien, zeker als Zidane komt, maar dat wordt hem niet. Misschien inzetten op Sancho? Dan nog is het geen ploeg die direct de CL gaat pakken, maar met De Ligt, De Jong, Sancho, Rashford, Martial, Pogba en De Gea, een prima team dat na een jaar onder Zidane en eventueel nog wat aanvullingen, echt wel in staat is om mee te doen.

7 december 2018 om 15:44

Wat heeft Poch gepresteerd dan dat je hem boven Zidane zet? Ja, hij laat zien dat Spurs leuk kan voetballen onder zijn leiding en dat hij CL kan spelen met zijn ploeg, maar winnen doet hij niet. Geen kampioenschap, geen CL/EL, mogelijk niet eens door de poulefase heen komen omdat Inter op pole position zit als je het programma bekijkt.. Zidane daarentegen heeft bewezen dat hij een selectie vol vedettes drie jaar lang op de top van hun kunnen kan laten presteren. Het is niet alleen het vertrek van Ronaldo geweest; ook het vertrek van Zidane steekt bij Real. Iedere speler in de voetbalwereld kijkt op naar een Zidane, zelfs Ronaldo en Messi. Het is een coach die je op de juiste weg houd en waarvoor je als selectie door het vuur wilt gaan. Ik zie hem graag naar United komen. Brengt ook weer wat klasse terug en genoeg spelers die onder hem willen voetballen, maar bovenal hoop ik dat hij van Pogba een machine kan maken die gewoon iedere week goed speelt zoals Zidane dat vroeger deed (lees: niet op zijn manier of met zijn genialiteit, maar op Pogba’s eigen manier).

United moet alles op alles zetten om Zidane aan te trekken. Dan behoud je spelers als Pogba en Martial en die kunnen dan echt opbloeien. Zidane heeft een enorme gunfactor, omdat het simpel gezegd een legende is waar iedereen naar op kijkt. Daar speel je gewoon graag voor.

Ik denk niet dat Zidane een betere trainer is dan Mourinho of Van Gaal. Denk daarom ook niet dat het probleem bij de coach ligt maar dat United eens moet kijken waar het wel misgaat.

7 december 2018 om 16:01

Het probleem is niet alleen de coach, maar de laatste drie coaches kunnen mij alles behalve bekoren. Er moeten capabele mensen in de organisatie komen die weten wat een club met de grootte van United nodig heeft. Als je ziet hoe Woodward al jaren aan het aanpappen is en eigenlijk niet echt weet wat ie nou daadwerkelijk doet.. Zidane is iemand die de rust terug kan brengen en het team verder kan helpen. Echter zal ook het probleem ‘Woodward’ opgelost moeten worden. Ik geloof best dat die man verstand heeft van zijn vak als bestuurder, maar aankopen doen kan hij gewoon niet. Dan neem ik genoegen met een salaris van een paar ton en ga ik de aankopen wel doen, want slechter kan het toch niet.

United had na Ferguson altijd al een teambuilder moeten halen. Arsenal heeft het perfect gedaan na Wenger. Emery is wel iemand die een ploeg op een bepaalde manier laat spelen, moeilijke keuzes durft te maken en niet bang is om nieuwe spelers op te stellen.

Moyes was fout 1.

Van Gaal was geen fout. Juist een hele goede keuze. Alleen kun je gewoon niet verwachten dat een coach binnen 2 jaar weer terug is aan de top. Zeer onrealistisch, vooral als je naar het materiaal kijkt. City, Chelsea en Spurs hebben allemaal betere spelers gehad toen Van Gaal bij United zat. Het is niet meer van deze tijd maar Van Gaal had gewoon dik 5 jaar moeten krijgen.

Nu ben je langer onderweg met Moyes, Van Gaal en nu Mourinho. Als je Van Gaal direct na Ferguson had gehaald was United op dit moment gewoon voor de titel aan het spelen. Direct na Ferguson: Van Gaal. Een team laten opbouwen en dan een Klopp/emery/sarri type binnen halen die de club naar een nieuw niveau brengt.

7 december 2018 om 15:08

Als je van Gaal direct na Moyes dan had je nu voor de titel gestreden. Sterk onderbouwd. Kan je in je glazen bol ook zien of ik binnenkort de staatsloterij ga winnen? Zo ja moet ik dan een lot kopen. Ja Porque, he hebt er zicht op. OT: ik weet niet of een trainingswissel nou heel veel verandering gaat brengen. Je hebt al een van de allerbeste trainers van de wereld. Wat zou een onervaren trainer als Zidane moeten brengen?

Voor het opbouwen van een team moeten ze die andere coach uit Manchester wegplukken. Ik zou eerlijk waar niet weten welke andere coach Manu weer aan de echte top krijgt.

Eerste prioriteit voor United zou moeten zijn om van Mourinho af te komen, wie vervolgens zijn opvolger moet worden komt daarna pas aan de orde, want iedere kandidaat zou het momenteel beter kunnen doen. Het is gewoon klaar met hem. Pure resultaattrainer die geen resultaten boekt, en vervolgens alleen maar zich als een vervelende, ontevreden man gedraagt en nietsontziend en zonder enige rem, respect of grenzen om zich heen begint te slaan. Echt United-onwaardig hoe hij zich al vanaf de voorbereiding in Amerika opsteld en gedraagt ten opzichte van club, fans en spelersgroep. Daarentegen is het ook belachelijk dat de club hem aanhoud terwijl het overduidelijk is dat zijn visie en methoden niet breed gedragen worden binnen de club, ook gezien de vorige transferperiode. Wil United met Zidane, Pochettino of wie dan ook weer serieus meedoen, dan moeten ook die neuzen eerst dezelfde kant op staan, anders hebben ook zij geen enkele kans van slagen.

7 december 2018 om 15:06

Van Mourinho afkomen is voor United juist zo makkelijk als op een knop drukken. Het is de opvolging die juist goed geregeld moet worden.

Wordt tijd dat ze United mensen aanstellen voor de staff, die club mist zijn identiteit enorm en dat is er aan te merken in de stand. Een 8e plaats in december belooft niet veel goeds. De mokerslag zal er wel komen voor Mourinho tijdens het drukke schema met de feestdagen, dat kan niet uitblijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal7022
8.Everton548
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaDoelman380
P. PogbaMiddenvelder3513
M. RashfordAanvaller3310
R. LukakuAanvaller3212
V. LindelöfVerdediger301
A. YoungVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

843 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

PSG en Manchester United grijpen mis in Santiago Bernabéu: ‘Ik blijf hier’

Raphaël Varane maakte, net als Real Madrid, niet het beste seizoen uit zijn loopbaan door en de wereldkampioen werd de afgelopen maanden regelmatig in verband gebracht met een vertrek uit het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 22 mei
Real Madrid weet nog niet of men Isco wil verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren