KNVB en Koeman verdelen thuisduels Oranje: Duitsland naar Amsterdam

Vrijdag, 7 december 2018 om

Het Nederlands elftal speelt zijn wedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap van 2020 in de Johan Cruijff ArenA en in De Kuip, zo meldt de KNVB vrijdagochtend via de officiële kanalen. Bondscoach Ronald Koeman is blij dat de wedstrijden worden afgewerkt in 'de twee grote stadions' van Nederland, zo geeft hij aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door jeromb)

Helaas geen Eindhoven, uiteraard logisch, maar persoonlijk vind ik het jammer.

7 december 2018 om 10:45

Wat ik mij afvraag. Baalt PSV niet van de huidige stadionstructuur? Uitbreidmogelijkheden zijn er nauwelijks volgens mij, zo midden in de stad. Of wel? En 35.000 is toch eigenlijk een lachertje voor een club als PSV. Die moeten toch ook gewoon voor 55.000 man kunnen spelen.

7 december 2018 om 11:09

In de CL en tegen Ajax / Feyenoord krijgen ze 55.000 makkelijk vol maar in de overige wedstrijden verwacht ik dat je blijft steken op 40.000 max hoor, krijg je wel heel veel lege plekken.

7 december 2018 om 11:44

@vfl_bmg:

"wat ik mij afvraag. Baalt PSV niet van de huidige stadionstructuur?"

Blijkbaar niet, want Gerbrands heeft recentelijk nog laten weten dat er een verbouwing of verhuizing momenteel totaal niet aan de orde is (gelukkig!).

Voor de eredivisie voldoet de huidige capaciteit wel. Het stadion is meestal uitverkocht, maar het is nou ook weer niet zo dat het zonder seizoenkaart onmogelijk is om ooit nog naar PSV te gaan. Als clubs als Emmen, NAC of VVV op bezoek komen, dan is het niet zo moeilijk om een losse kaart te kopen. Natuurlijk heb je altijd mensen die deze wedstrijden niet interessant genoeg vinden en die alleen willen gaan als Ajax, Feyenoord, Tottenham of Barcelona op bezoek komt, maar dat vind ik geen echte supporters. Je gaat toch voor PSV en niet voor de tegenstander?

7 december 2018 om 12:36

Je mag dus in jouw optiek alleen naar een mooie voetbalwedstrijd gaan als je alleen voor die club bent? Wats dit dan? Hahaha Ook de neutrale supporter heeft recht om een grote wedstrijd te bezoeken zonder voor een van beiden teams te zijn!

7 december 2018 om 13:06

"ook de neutrale supporter heeft recht om een grote wedstrijd te bezoeken zonder voor een van beiden teams te zijn!"

Als er genoeg kaarten zijn wel, ja. Maar de supporters van de clubs moeten altijd voorrang krijgen.

7 december 2018 om 13:12

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat ‘het achterland’ goed zou zijn voor max ca 42000 gevulde plekken. Uitbreiding op de huidige locatie is een zeer grote investering en kan dacht ik maar voor max 5000 extra plekken zorgen. Enige optie zou zijn verhuizen naar een andere plek. Wat mij betreft onbespreekbaar, maar i dont call the shots..;-)

7 december 2018 om 13:55

Onbespreekbaar, tja, dat vinden ze in Rotterdam ook. Maar er komt ooit een tijd dat het huidige Philips stadion zo ver afgegleden is qua mogelijkheden, dat PSV hier hinder van gaat ondervinden.. de Arena is nog jarenlang prima in orde en als Feyenoord een nieuw onderkomen gaat krijgen dat ook nog eens meer gaat opbrengen, zal PSV toch moeten volgen om niet ineens zelf de achtergestelde derde te worden.

De belangrijkste wedstrijd tegen Duitsland moet je gewoon in de Kuip spelen. Iedereen ziet dat dat stadion veel meer losbrengt bij de spelers en supporters dan de Arena.

7 december 2018 om 10:56

wat een onzin, het oranje legioen is anders dan de feyenoord supporters. Of het nu de Arena of de Kuip is, maar voor deze supporters geen mallemoer uit. Enige verschil is dat het geluid op TV anders word weergeven, doordat de Arena het meermaals gedempte is, omdat het een klankkast is. Zelfs dan is er ook nog het geluid in de Kuip wat heel erg overdreven word. Tegen PSV was het afgelopen weekend vaak gewoon stil!

7 december 2018 om 11:07

Dit is gewoon onzin. Ook van heel veel neutrale supporters hoor ik dat ze in de Kuip veeeel meer beleving voelen.

7 december 2018 om 11:11

In beide stadions is dat. Dat vooroordeel moet de wereld eens uit. Kijk naar de jeugd ek's Ek Vrouwen, of wat dan ook, bij Oranje is er een ander slag supporter. Dat van de Arena is achterhaalde bla bla bla verhaal. De Arena is gewoon een moderne voetbaltempel met sfeer. Net als de Kuip, net als Old Traford net als de Alianz Arena.

7 december 2018 om 11:16

Idd alles zou in de kuip.gespeeld moeten worden , ik ga regelmatig naar wedstrijden en die in de kuip zijn veel beter alleen het duurt te lang voor dat je weg bent , maar dar neem ik voor lief . dus voor mij ook alles in de kuip

7 december 2018 om 11:25

FHNB: ik zeg toch ook dat beide stadions sfeer hebben? Alleen de Kuip gewoon meer dan de Arena (volgens de algehele opinie)

7 december 2018 om 11:27

Zelfs spelers heb ik vaak horen zeggen dat spelen in de kuip iets extra's met zich mee brengt, en dat zijn niet alleen Feyenoord spelers in een oranje shirt.

7 december 2018 om 11:31

de algehele opinie word gebaseerd op uitslagen en etc... Het is compleet niks zeggend. Het is het verhaaltje wat maar door blijft gaan, vraag je een speler dezelfde vraag naar een gewonnen wedstrijd in de Arena of Philips stadion, krijg je hetzelfde antwoord. En zo werkt dat ook met supporters. Had je een speler of supporter dat gevraagd na de wedstrijd tegen Duitsland, zeggen ze het in het voordeel van de Arena.

7 december 2018 om 11:47

Och iemand op zn pik getrapt dat het stadion van Feyenoord meer sfeer brengt dan het stadion van Ajax... het gaat hier niet om club verband he, ondanks dat jij dat niet benoemd merk je gewoon aan je reactie dat het daar omgaat bij jou. Neutrale supporters beamen het zelfs en zelfs veel Ajax supporters durven te beweren dat de Kuip de beste sfeer heeft. Als de Kuip net zo modern was en plaatsen had voor de bobo’s waar het tegenwoordig omgaat dan zouden de wedstrijden veel meer in de Kuip zijn gespeeld.... Ook de spelers btw vinden het in de Kuip fijner...

7 december 2018 om 15:38

In eredivisiewedstrijden kan het Ajax publiek soms een beetje morren. In Europese wedstrijden is de Amsterdam echter praktisch een hekselketel met echt een geweldige sfeer en daar stijgt Ajax in ieder geval vaak boven zichzelf uit (of presteren ze in ieder geval vele malen beter dan in uitwedstrijden). De Arena is gewoon een prima stadion verder dus ik snap dit wel. Daarnaast zijn het toch de supporters die de sfeer maken en daarvoor maakt het niet echt uit of het in de Arena of de Kuip is maar meer wat voor een wedstrijd het is.

7 december 2018 om 11:06

Grappig dat er nog steeds mensen zijn die denken dat een stadion sfeer maakt ipv de mensen in het stadion. Je zegt het zelf al, de belangrijkste wedstrijd. Kortom, meeste belangstelling voor deze wedstrijd zowel fans als belangstelling van buiten Nederland. In De Arena kunnen meer mensen in. Tevens zijn de voorzieningen veel beter.

7 december 2018 om 11:21

Om eerlijk te zijn doet een stadion dat ook. De akoestiek van de kuip is bijzonder, daar blijft het geluid in het stadion. In sommige andere stadions verdwijnt dat al snel. In die zin heeft een stadion dus veel invloed op de sfeer/geluid die de supporters proberen te creëren

7 december 2018 om 11:34

Ah oké. Dus de stadions van bv Napoli en River Plate zijn zo sfeervol vanwege de akoestiek en niet door de fans in het stadion.

7 december 2018 om 11:37

Door allebei, dat snap je toch zelf ook wel blackpool. Je hoeft niet de domme te gaan spelen! Je snapt heus wel dat het een combinatie van factoren is

7 december 2018 om 11:42

En ook jij snapt toch wel dat er bij het Nederlands Elftal totaal ander publiek zit dan bij Feyenoord?

7 december 2018 om 11:49

Waarom geven spelers dit zelf dan ook aan dat in de Kuip spelen het mooiste sfeer geeft? En dan heb ik het niet over de Feyenoord supporters...

7 december 2018 om 11:53

Dan blijft het nog steeds het publiek dat samen met het stadion de sfeer maakt? En waarom zouden NL-Elftal supporters opeens geen voorkeur meer hebben voor een stadion? Net als jij en ik blijkbaar een voorkeur hebben, hebben de NL supporters dit ook. En als zij de kuip nou eenmaal mooier vinden.. tja. Nogmaals het is stadion plus supporters, en niet hoe jij het stelt

7 december 2018 om 13:01

Inderdaad Blackpool. De wedstrijden op het oude Kaalheide behoorden tot de meest sfeervolle ooit.
Natuurlijk versterkt een stadion de sfeer.

7 december 2018 om 11:22

Haha wat een mythe. Enige die je hoorde 80 minuten lang waren de Fransen

7 december 2018 om 12:12

Wat een onzin. Ik was bij die wedstrijd en na de 1-0 van Wijnaldum hoorde je de Fransen nauwelijks.

7 december 2018 om 12:48

Wat een onzin. Duitsland heeft pas nog 3-0 verloren in de Arena dan is het juist een goede zet om de Duitsers weer daarheen te laten komen om het nog een keer te ervaren.

7 december 2018 om 16:24

De knvb wil zijn sponsors wel fatsoenlijk kunnen ontvangen. De kuip valt van ellende uit elkaar. Dat is een aanfluiting voor een voetbalbond. Gewoon lekker ballen in een modern stadion, waar alles prima geregeld is!

Beter alles in de Kuip met die prachtige sfeer!

7 december 2018 om 11:02

Er is niks mis met de sfeer in de Arena en wie dat denkt, is de laatste jaren niet meer in de Arena geweest of alleen tijdens oefenwedstrijdjes. Zeker in het buitenland heeft de Arena al een behoorlijke reputatie opgebouwd, in vergelijking met De Kuip

7 december 2018 om 11:09

Er wordt niks gezegd over de sfeer in de Arena door Donkers, alleen dat de kuip fantastische sfeer is. Niet alles is een aanval naar Ajax!

7 december 2018 om 11:10

P.s. Even tussen ons: de kuip wordt in het buitenland veel meer bejubeld dan de Arena,

7 december 2018 om 11:19

7 december 2018 om 11:34

@whyto

“Beter alles in de Kuip (dan in de Arena) met die prachtige sfeer (die in de Arena dus minder is)”

De stelling gaat naar aanleiding van het artikel over het vergelijk tussen de sfeer in de Kuip versus de Arena. Donkers maar doelt zeker wel op een vergelijking zonder de Arena specifiek te noemen.

Men hoeft niet altijd iets letterlijk te benoemen om iets te willen zeggen. Soms moet je tussen de regels door lezen, begrijpend lezen dus.

7 december 2018 om 11:35

Altijd leuk als mensen alléén het stukje eruit pikken dat voor hun relevant is! Even verder lezen op fourfourtwo en je vindt dit: ‘After disappointing Dutch performances in the Euro 2016 qualifiers (all played at Amsterdam Arena), many fans want the Netherlands to play back at De Kuip’ misschien dus ook maar eens de originele bron lezen, in plaats van domme halve vertalingen in de Meteo

7 december 2018 om 11:38

Plus zie ik overal reacties die mijn verhaal bevestigen. De enige die het niet met me eens zijn zijn Ajax supporters die met man en macht de Arena verdedigen. Wat helemaal niet nodig is, want het is een prima stadion

7 december 2018 om 11:40


7 december 2018 om 11:45

@zsvAJAX Het is maar net welke bron je erbij pakt. Volgens het volgende linkje is de kuip het 6e meest imponerende stadion ter wereld: https://www.bbc.co.uk/bbcthree/article/5957cb44-65fe-43d2-bbf5-48e336f48b23 Het zijn nog steeds meningen en geen feiten. Ook al kun je er een leuk nieuwsberichtje erbij pakken wat jouw mening bevestigd. Ik vind zelf het veld de grootste reden om voor de Kuip te kiezen en niet de sfeer. Je wil voor het NL elftal de beste voetbalomstandigheden en die zijn al jaren in de Kuip.

7 december 2018 om 11:51

Hebben we het over een beter stadion of over de sfeer? Misschien eerst goed lezen voor je iets de wereld in helpt...

7 december 2018 om 11:55

@whytho

Je stelling is zelf:

“P.s. Even tussen ons: de kuip wordt in het buitenland veel meer bejubeld dan de Arena.”

Vervolgens beroep je je op de volgende passage uit fourfourtwo:

“many fans want the Netherlands to play back at De Kuip”

Misschien moet je zelf even wat beter lezen wat er staat met betrekking op jouw eigen stelling, voordat je andere er op wijst slecht te lezen. Fourfourtwo beweert dat vele Nederlanders terug naar de Kuip zouden willen, foufourtwo is hier niet zelf de Kuip aan het bejubelen of zou zelf vinden dat Oranje terug naar de Kuip moet.

‘Many fans (from) the Netherlands’ is dus niet je eigen beoogde doelgroep buitenlanders, die de Kuip ‘veel meer bejubelen’

7 december 2018 om 11:55

Dan kijk je de bron van de BBC (lijkt mij geloofwaardiger dan 442) en zie je de kuip 6e staan, dus wie van ons heeft er nu gelijk??

Jarenlang lopen klagen op ons stadion en zelfs inmengen door voor een nieuwe stadion te zijn. En nu er wel gebruik van willen maken. Blijf dan lekker weg.

7 december 2018 om 13:05

Niet mee eens.

Ik ben blij dat de Knvb terug komt naar de Kuip, omdat ik dat eigenlijk nog steeds het Nationale Stadion vind. Mooi, authentiek, sfeervol. Natuurlijk zijn dat persoonlijke voorkeuren, maar ik weet hoe men in Zeist denkt over het stadion (oud, stechte infra, commercieel niet afdoende).

Dus ik ben blij dat de Kuip weer woordt aangedaan, een beetje teleurgesteld dat Duitsland niet naar Rotterdam komt.

Gevalltje glas half vol, half leeg

7 december 2018 om 13:26

Ik vind het gewoon krom. Lopen afzeiken maar er wel gebruik van willen maken. Jarenlang was de kuip te min en pleiten ze voor een nieuwe stadion. Aan de kuip is in de tussentijd niks veranderd. Slechte infra, koude kroketjes, groot deel zit in de regen. Maar nu moet het nederlands elftal opeens wel aantal keren naar de kuip.

Zelfde als ik tegen jou zeg. Die auto van jou is echt een oud barrel. Dat je daar nog in rijd zeg. Echt toe aan vervanging. Je hebt niet eens een dak erop, de verwarming doet het niet. Maar zou ik hem wel een daagie mogen lenen?

Het gaat natuurlijk niet alleen om de sfeer, maar wat ik denk dat veel belangrijker is is de grasmat.
Bij de Arena is het vaak dat spelers spontaan wegglijden,terwijl er in de Kuip natuurlijk op een biljartlaken gespeeld kan worden.waardoor de spelers zich meer op het voetbal kunnen concentreren,en niet bang hoeven zijn voor die onverwachtse glij partijen.

7 december 2018 om 11:54

Pff wat een onzin, de grasmat van de Arena is al jaren gewoon goed tot zeer goed.
Dat vooroordeel van vroeger (admirals American Football team dat er ook speelde) moet maar eens uit de wereld worden geholpen en mensen moeten eens met feiten gaan komen i.p.v. zulke dingen te roepen.

ON: een goed besluit om in de grootste stadions qua aantallen, qua stad en qua supporters te spelen. In beide stadions is de sfeer goed en JA, óók in de Arena is de sfeer veel en veel beter geworden (mede o.a. doordat de grachten zijn dichtgegooid, stoeltjes niet meer alle kleuren van de regenboog hebben en er moderne technieken zijn zoals een toffe lichtshow)

Alle wedstrijden moeten gewoon in de kuip gespeeld worden... de sfeer is daar het beste en je zit direct tegen het veld aan...

7 december 2018 om 11:57

En hoe weet je dat de sfeer daar het beste is? Hoe test je dat? Dat is jouw mening? Ik vind de sfeer in de arena even goed alsniet beter, maar dat zeg ik omdat ik daar een paar keer per jaar kom in vergelijking met de kuip, waar ik maar 2x ben geweest. Ga jij elke Eredivisie/cl/el/wedstrijd zowel naar Ajax/fey? Dan kan je het weten..zo niet, dan is de sfeer in de kuip volgens jou het beste, maar dat hoeft dan per definitie zo te zijn (helemaal niet omdat je daar tegen het veld aan zijn)..dat zit je bij Ajax tegenwoordig ook aan de lange zijdes..

7 december 2018 om 19:07

Zeker nooit in de kuip geweest? Anders adviseer ik edn sterkere bril. In de kuip zit een net zo brede diepe gracht als in de Areba alleen zie je dat op tv niet

Jammer dat er geen wedstrijden in het Philips Stadion gespeeld worden. Dat zeg ik uiteraard vooral uit eigenbelang (is voor mij maar tien minuten fietsen). Maar ik gok ook dat die potjes tegen Estland en Wit-Rusland eerder 40.000 dan 55.000 mensen zullen trekken en dan is een vol Philips Stadion misschien toch lekkerder dan een maar deels gevulde Kuip of Arena.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2202 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
V. van DijkVerdediger21
F. de JongMiddenvelder20
J. CillessenDoelman20
M. de RoonMiddenvelder20
G. WijnaldumMiddenvelder21
D. BlindVerdediger20
M. de LigtVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Wilfried Zaha staat op het wensenlijstje van Arsenal-manager Unai Emery. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren