‘Vilhena staat hoog op het lijstje: Feyenoord wil minimaal tien miljoen’

Vrijdag, 7 december 2018 om

AS Roma wil in januari het middenveld versterken en naar verluidt staat Tonny Vilhena prominent op het lijstje. Corriere dello Sport meldt dat de middenvelder van Feyenoord in beeld is bij de Romeinse club om in januari aan te sluiten bij Roma. Sander Berge, de Noorse middenvelder van KRC Genk, is het belangrijkste doelwit voor komende zomer.

De prestaties van de Italiaanse club vallen dit seizoen in eigen land enigszins tegen, waardoor Roma na veertien wedstrijden op de zevende plek in de Serie A is terug te vinden. Technisch directeur Monchi wil trainer Eusebio di Francesco extra mogelijkheden bieden, maar weigert 'krankzinnige investeringen' te doen in de winter.

Monchi loert op een buitenkansje en de 23-jarige Vilhena zou een goede optie zijn. Feyenoord gaat echter minimaal tien miljoen euro eisen van een geïnteresseerde partij, zo klinkt het. Ook jongelingen Hamed Junior Traorè, Soualiho Meïté en Mattias Svanberg van respectievelijk Empoli, Torino en Bologna staan op het verlanglijstje van Roma.

Vilhena, die nog tot medio 2020 vastligt bij de Rotterdammers, werd eerder ook al in verband gebracht met een transfer naar onder meer AC Milan. De vijftienvoudig Oranje-international heeft reeds 235 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord, met 35 doelpunten en 23 assists tot gevolg. Dit seizoen staat de teller van Vilhena op een goal en twee assists in zestien duels.


Poll

Verwacht jij dat Tonny Vilhena in de winter of zomer vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door neutralefannl)

Waarom zou Roma doit willen? Deze jongen komt toch in alles te kort voor subtop van de Serie A. Tuurlijk hij kan lekker fel spelen, heel kort zitten. Maar ik zie hem echt van zijn leven geen AS Roma aankunnen. Middenmoot Bundesliga, daar zie ik hem eerder spelen. Ik zie na al die jaren Feyenoord echt niet in waarom hij de stap naar zo'n club zou moeten maken. Na al die jaren Feyenoord 1 heeft deze jongen simpelweg te weinig stappen gezet.

7 december 2018 om 09:28

Je kunt twijfelen over de voetballende kwaliteiten van Vilhena, of de keuzes die hij maakt in het veld, maar qua mentaliteit is hij voor velen in de Eredivisie echt een voorbeeld. Dat aspect wordt imo nog steeds erg onderschat in Nederland en hier op VZ ook. 10 miljoen lijkt me overigens ook een marktconform bedrag, Vilhena speelde tot 2 wedstrijden geleden niet bepaald de pannen vh dak, maar was al maanden aan het worstelen. Daarnaast is de kas van Feyenoord niet enorm gevuld, dat drukt de prijs ook... en het zou helpen als clasie en karsdorp erg goed hadden gepresteerd in het buitenland... dat maakt spelers (uit de jeugdopleiding) van feyenoord aantrekkelijker.

7 december 2018 om 09:41

Dat ben ik met je eens en geef ik ook aan. Hij kan heel fel en kort spelen, dat betekent een bijtertje zijn en dat is een gedeelte mentaliteit. Maar 10 mil marktconform, voor een speler die al een hele tijd stiul staat in zijn ontwikkeling? Dat ben ik dan weer niet met je eens

7 december 2018 om 09:48

@neutralefan:
Ja want 10 miljoen is een jackpot voor nog steeds een hele jonge speler.
Je ziet dat hij bij Oranje ook altijd beter speelt, hij is gewoon toe aan een stap en er zit zat rek in nog.

Nee het is geen type Frenkie, maar zeker 1 van de beste op zijn positie in Nederland. Tegen PSV was hij echt geweldig zelfs en ook gisteren weer erg goed.

Ze vragen toch ook geen 50 miljoen voor hem ofzo? Maar als 10 miljoen al niet meer marktconform is in deze tijd weet ik het ook niet meer hoor!

7 december 2018 om 10:15

10 miljoen voor een Oranje klant met 235 wedstrijden in het eerste en nog behoorlijk jong, ik vind het eerlijk gezegd een koopje. Vilhenna wordt gewoon onderschat, dat is ook gewoon zo een type speler die snel onderschat wordt. Vilhena kan echt wel mee met het niveau als hij op de juiste manier gebruikt wordt.
Na dit seizoen is het echt tijd om te vertrekken, zijn groei stagneert nu en om te stijgen moet hij betere spelers om hem heen hebben. Hij kan Oranje niveau aan, dus gaat echt wel het niveau van Roma aan kunnen. Werd dit trouwens ook niet over Strootman gezegd elke keer dat hij een niveau omhoog ging?
10 miljoen in de huidige tijd is een koopje, gun het Vilhena enorm na alles wat hij gedaan heeft voor Feyenoord.

7 december 2018 om 10:26

10 miljoen lijkt me een prima bedrag, veel hoger dan dat is gek. Duidelijk een mindere voetballer dan Frenkie, Propper en Wijnaldum maar voegt zeker wat pit en felheid toe aan Oranje. Laten we het niet overdrijven.

7 december 2018 om 10:38

@ajaxcunian:
Dat is ook appels met Peren vergelijken.

Frenkie en Propper zijn spel makers/verdelers.

Wijnaldum en Vilenha zijn meer box to box en allrounders. En als je hem zo ook gebruikt is hij gewoon heel goed en nog steeds jong.

7 december 2018 om 10:41

Vilhena zie je duidelijk groeien. wordt steeds constanter en bepalender.
10 miljoen voor een speler die ook bij Oranje goed functioneert ,is belachelijk laag.
Vilhena,minimaal 20 miljoen lijkt mij de absolute bodemprijs voor een Oranjeklant en belangrijke Fey-speler.

7 december 2018 om 10:51

Frenkie is namelijk ook best all round, heeft enorm veel intercepties en wint veel duels. Vilhena kan gewoon heel erg weinig met een voetbal en dat is keer op keer gebleken. Vind het wel mooi hoe Feyenoord-fans zijn status een beetje op proberen te hogen. Ik vind Vilhena zeker niet heel goed. In felheid, duelkracht, loopvermogen blinkt hij zeker uit, maar niet het niveau dat je als team van niveau ooit in je basis zou moeten willen hebben. Ik zou hopen dat hij naar het vorige niveau van Strootman zou kunnen groeien. Die had alles wat Vilhene heeft maar een sterkere dribbel, passing en afstandsschot.

20 miljoen voor Vilhena, er is natuurlijk geen enkele club die dat gaat betalen.

7 december 2018 om 11:06

@ajax:
Ja maar Frenkie kan weer niet 90 min van box to box... Dus valttotaal niet te vergelijken! Je vergelijkt toch ook niet Kante met de Bruyne?

Vilenha kan meer dan alleen lopen, kijk even hoeveel hij vorig jaar heeft gescoord. Hij heeft echt een hele goede trap en erg hard schot. Hoeveel wedstrijden van Feyenoord volg je nou echt?

7 december 2018 om 11:07

@ajaxcunian En zo proberen een hoop Ajacieden hem steeds naar beneden te praten! Er is geen Feyenoorder die beweert dat hij een wereldtopper is en/of dat je hem moet vergelijken met frenkie de jong. En nu roep jij dat Tonny vrij weinig kan... heb je gezien hoeveel hij gescoord heeft afgelopen seizoen? Best veel voor iemand die niets kan niet? Dat bedoel ik, jij roept ook maar wat. En dat zeggen dat strootman een beter schot had, die scoorde nooit. Al met al een hoop geroep om Tonny naar beneden te halen. De feiten: Bijna 200 wedstrijden eredivisie Vorige seizoen meer dan 10 goals als cm Groot aandeel in kampioenschap Alles gewonnen in NL wat er te winnen is Pas 23! Dan is 10 miljoen in mijn ogen inderdaad een koopje. En zeggen dat hij niets kan, dan snap je niets van voetbal.

7 december 2018 om 11:39

Donny scoort nog meer goals en dat is verder ook niet zo een bijzondere speler.

Ik zeg niet dat Tonny er weinig van kan, aan de bal kan hij weinig. Dit werd heel erg zichtbaar voordat Frenkie doorbrak in Oranje.

Groot aandeel in het kampioenschap, was zeker éã©n van de spelers maar verloor hij niet zijn basissplek op een gegeven moment?

Elia, Jorgensen, Kuyt, Toornstra, Kongolo, El Ahmadi hadden een veel grotere aandeel.

200 wedstrijden zegt niet dat je een topper bent, zegt dat hij al lang bij Feyenoord speelt en veel wedstrijden krijgt te spelen.

Het is niet voor niets dat er zo weinig concrete interesse in hem is, en al helemaal voor noemenswaardige bedragen. Of heeft iedereen de pest op Tonny?

7 december 2018 om 11:41

Capis, vorig jaar was inderdaad echt een top seizoen voor Vilhena qua doelpunten maar over het algemeen is zijn moyenne niet zo hoog natuurlijk ( 1 op 9 ) ongeveer. Hij staat dit seizoen na 14 potjes ook nog maar op 2 goals al heeft hij absoluut meer scorend vermogen dan Frenkie natuurlijk. Ben erg benieuwd naar zijn volgende stap die kan hij zeker aan!!

7 december 2018 om 11:55

@ijsmuts, niets maar dan ook niets marktconform aan. Transfers in de winterstop van basisspelers is het normale bedrag keer anderhalf a 2. Tien miljoen is redelijk bij een transfer in de zomer. Tussen de 15 a 20 miljoen is marktconform bij een winterse transfer. Zeker voor een Vilenha die telkens bij de selectie van het Nederlands elftal zit en de nodige minuten maakt. Voor tien miljoen proberen ze maar Doan bij Groningen. Dat is namelijk een grotere gok dan Vilenha.

7 december 2018 om 12:11

Ik snap dat je denkt dat Feyenoord-fans zijn status proberen op te hogen, want aan de bal ziet het er bij Vilhena weleens onbeholpen uit. Het probleem is echter dat hij het beste is in een dienende rol, terwijl hij bij Feyenoord de laatste maanden in een andere rol werd gedwongen. Naast El Ahmadi heeft hij fantastische wedstrijden gespeeld, zeker tegen sterke tegenstanders. Tegen Manchester United was hij echt heel sterk. Nu komt Clasie weer in vorm en die zet echt de lijnen uit op het middenveld, waardoor Vilhena zich gewoon op zichzelf kan richten. Wanneer hij dat kan, heb je een goede linkshalf aan hem. Je vergelijking met Strootman vind ik een goede. Naar dat niveau moet hij toe kunnen groeien, en met zijn pit kan hij er denk ik voorbij. Ik denk oprecht dat hij op termijn bij een club als Liverpool zou kunnen spelen. Geloof me, Feyenoord-fans proberen niet zijn status op te hogen. Ze hebben meer gezien van het niveau dat hij kán halen.

7 december 2018 om 12:14

Hou toch eens op met dat Calimero gedrag. De hoogte van transferbedragen word voor een groot deel niet bepaald door hoe je het doet in de eredivisie maar vooral hoe presteren spelers in 1 van de Europacups en als ze daar boven andere uitstijgen dan krijg je automatisch een internationaal podium van clubs die spelers dan gaan volgen. Zo werkt dat in de voetballerij en dat heeft niets te maken of Vilhena goed of slecht is. Feyenoord kan het geld heel goed gebruiken want ondanks dat ze een kleine winst maken kunnen ze zich geen gekke dingen veroorloven.

7 december 2018 om 12:33

@ajaxcunian

Weet niet of jij afgelopen weken gekeken hebt naar Ajax maar zonder Ziyech naast hem zie je nul komma nul creativiteit bij Frenkie.
Je moet spelers vergelijken met andere spelers in de zelfde rol. Ik zou Vilhena vergelijken met een Schone of Van de Beek en daar doet hij niet voor onder.
Misschien maakt Vilhena geen stappen omdat hij bij Feyenoord is gebleven en zou hij juist stappen maken bij een overstap naar Roma.

7 december 2018 om 12:42

@ajaxcuncain in het kampioenschap heeft Tonny slechts 2 of 3 wedstrijden gemist door schorsing. Verder alles gespeeld. Hij was in dat seizoen met El ahmadi samen de motor van Feyenoord. Juist Kuyt heeft veel wedstrijden gemist omdat Toornstra hem uit de basis speelde.

7 december 2018 om 12:45

Overigens scoorde Donny vorig seizoen niet meer dan Tonny!

7 december 2018 om 13:19

@barca1

Feyenoord wil hem vermoedelijk nu verkopen. Dan kan je wel 20 miljoen gaan vragen, maar de kans dat je dat krijgt is klein. En dan bereikt Feyenoord het doel niet.

Vilhena is nog redelijk jong, maar heeft veel wedstrijden gespeeld. Dat is een voordeel (want ervaring) maar ook een nadeel, want zijn leercurve is in de laatste 100 wedstrijden niet spectaculair te noemen. De grote vraag is dus hoeveel rek er nog in zit. Omdat niemand dat zeker weet, verwacht ik geen topbedragen voor hem.

7 december 2018 om 14:41

Naja ze kochten Kluivert ook na een goede pass in het eerste, dus wie weet.

7 december 2018 om 21:55

Blegh, al die Ajacieden die het belangrijk vinden om de rest van Nederland (en vooral Feyenoorders) naar beneden te praten. En ook nog zonder goede argumenten. Vilhena is een jonge voetballer en een enorme drive die al meer dan 200 wedstrijden in de Eredivisie in de benen heeft. Een Oranje klant MET een kampioenschap op zak en nog een aantal bekers. Dan ligt de waarde normaal gesproken stukken hoger. Het feit dat hij een kort contract heeft betekent dat hij een stukje minder waard is dan normaal. Kan hij bij AS Roma slagen? Natuurlijk. Zal hij in het begin direct basis staan en onberispelijk een belangrijk impact hebben? Nee. Betekent niet dat iemand niet kan slagen. Je ziet dat hij zich optrekt in een beter team.

10 december 2018 om 09:11

hahahah wat ben jij voor een wisjneus? Ik ben niet eens Ajax fan. Voor de rest neem ik je reactie niet serieus en is die totaal lachwekkend. Fijne dag.

Daarom komt Feyenoord financieel nooit bij Ajax in de buurt. Ook niet met die 13 of 14 miljoen extra per jaar van een nieuw stadion. Ajax verkoopt gewoon voor veel hoger.

7 december 2018 om 09:38

Ajax verkocht tot enkele jaren geleden ook niet voor monsterbedragen. Het door Napoli geboden bedrag voor Milik liet alle Ajacieden glunderen van ongeloof. Een dergelijke verkoop spekt de kas goed. Als je daar goed mee om gaat en je hebt wat mazzel met bijv een Sanchez er bij mag je alweer enkele tientallen miljoenen bijschrijven. Dan is je kas goed gevuld en kan alles voor de hoofdprijs weg. Ik zeg niet dat het ‘simpel’ is, maar onmogelijk is het natuurlijk zeker niet.

7 december 2018 om 10:19

@ijsmuts Deels waar, maar Ajax heeft wel altijd al veel meer gevangen voor spelers dan Feyenoord. Denk dat dat wel ook zo blijft. Betekent echter niet dat Feyenoord met wat slimmer beleid toch ook iig wat meer zou moeten kunnen verdienen.

7 december 2018 om 10:45

Wat precies is de mazzel met Sanchez? Dat is gewoon goed scouten, goed inkopen, goed inpassen in een goed elftal en goed verkopen. Daar is precies helemaal niets mazzel aan.

7 december 2018 om 10:57

Mazzel dat hij uberhaupt naar Nederland wil.dit soort kaliber spelers willen 9 vd 10 keer niet komen. Kijk maar naar Richarlison

7 december 2018 om 11:20

Richarlison is 9 van de 10? Je gaat voor je eigen gemak Tagliafico, Neres, Guti, Lozano, Romero en dat soort successen niet noemen? Of de minder succesvolle Orejuela en Cassiera? Volgens mij zijn dat allemaal Zuid- en Midden-Amerikanen die met alle liefde via de Nederlandse top Europa bestormen hoor. Het is eerder 1 van de 10 die niet komt.

7 december 2018 om 11:34

@myvision; ‘de mazzel’ met Sanchez bestond natuurlijk ook uit de niet-voorziene successen in Europa. Ga je daar in de eerste ronde naar huis dan ontvang je nooit 40 miljoen. Los daarvan: als het zo ‘makkelijk’ was, had Ajax niet ook zoveel spelers rondlopen die voor vele miljoenen zijn aangekocht, maar niet renderen.

7 december 2018 om 11:39

Met kaliber bedoel ik natuurlijk niet zuid-amerikaanse en midden amerikaanse spelers in het geheel. Sanchez werd door zo'n beetje alle topclubs begeerd, hij kon ook naar Barca. Een heel verschil met Orejuela, Cassiera, Tagliafico etc. Natuurlijk wil zo'n Orejuela meteen komen. Met Lozano heeft PSV ook geluk gehad.

7 december 2018 om 11:53

Volgens mij stond Richarlison toch op het punt te tekenen totdat Watford ( dus PL en met een PL salaris ) op het laatst toenadering zocht.....? Of zit ik mis..?

7 december 2018 om 11:54

@ijsmuts: Eens, dat succes heeft invloed op zijn transferbedrag maar dat succes was natuurlijk ook mede door Sanchez. Kip of ei verhaal.

Tegenover een goede aankoop die voor een vijfvoudige+ aankoopbedrag gaat mogen ook wel aardig wat aankopen falen. Definieer "zoveel", want zoveel zijn er niet gefaald.

7 december 2018 om 12:10

Onmogelijk is het inderdaad niet. Maar lastig gaat het wel worden voor Feyenoord om de inhaalrace te voltooien. Aller eerst moet je afscheid nemen van van geel. Die man koopt en verkoopt op een rare manier.

7 december 2018 om 16:19

Klopt en dat is ook juist mijn punt, Richarlison wilde voor een Watford salaris al niet meer voor Ajax tekenen. Sanchez tekende voor Ajax terwijl hij biedingen had van clubs die veel meer betalen dan Watford. Er zijn heel weinig jongens uit Zuid/midden-amerika die die keus zouden maken.

7 december 2018 om 09:38

@wve

Je snapt toch ook wel dat je voor Vilhena niet meer kan vragen dan 10 miljoen?? Dan kun je 30 gaan vragen maar is totaal niet realistisch

7 december 2018 om 09:50

Oke boeiend, gaat geloof ik over Feyenoord en Vilenha..
Maar vooral interessant wat Ajax doet....

Waarom zie je dit nou nooit van iemand van AZ of PSV of wat voor club dan ook. Maar wel altijd en overal met Ajax.

Als het over een Zeehond gaat zal nog Ajax er bij gehaald worden...

7 december 2018 om 10:21

@capis
Zeehond - Kerlon - Ajax.

Maar voor de rest niet oneens met je hoor. Zodra het over geld gaat zie je ze overal.

7 december 2018 om 10:22

Dat is natuurlijk ook niet zo raar aangezien de enige echte zeehond onder contract heeft gestaan bij Ajax

On-topic: Met nog 1.5jaar contract lijkt 10-15miljoen me een reeel bedrag, Hij is toch wat stil komen te staan in zijn ontwikkeling/belofte. 4-5jaar terug dacht 'iedereen' dat hij de top aan zou kunnen terwijl het nu toch gewoon een 'goede speler' is maar geen potentiele buitencategorie meer.

Ik weet niet wat Roma momenteel precies op het middenveld heeft staan, maar puur op naam/gemiddelde klassering zou ik zeggen dat een treetje lager (lazio/fiorentina ofzo) beter bij hem past op het moment dan AS Roma. Hoewel als je naar zijn prestaties in Oranje kijkt laat hij ook wel weer zijn beter uit de verf te komen wanneer de spelers om hem heen beter zijn.

7 december 2018 om 10:43

@capis: Ik denk omdat Feyenoord zich graag meet met Ajax? Feyenoord wil toch structureel weer meedoen in de vaderlandse top. Dan mag het wel iets meer gaan vragen voor een basisspeler gezien de concurrent Ajax allang niet meer zulke lage bedragen vraagt. Eriksen ging 5 jaar geleden voor 12 miljoen exclusief bonussen, waar hij nog een contract van een jaar bij Ajax had.

Ik zou ten eerste als Feyenoord zijnde een voorbeeld nemen aan die langdurige contracten die Ajax bij al zijn topspelers heeft. Dat is stap 1, die fouten uit 2013 maken ze echt niet meer.

7 december 2018 om 11:02

@myvision:
Ajax word er door Ajacieden bijgehaald omdat Feyenoord zich graag meet met Ajax?!?!?!?!?!
Waarom zie je dit nooit van Psv'ers enzo dan?

Denk dat Feyenoord zich ook niet zelf graag meet met Ajax hoor...

7 december 2018 om 11:55

Ach, omdat Ajax en Feyenoord zich aan elkaar meten dan? Als Klassieke topclubs, onze onderlinge strijd wordt ook als Klassieker aangeduid. Ik vind het prima dat je nu ineens doet alsof beide clubs niets met elkaar te maken hebben, PSV en Ajax maken elkaar namelijk wel sterker.

Ik denk dat Roma op dit moment nog net een stap te hoog is voor hem. Zou hem eerder een stap zoals Marten de Roon adviseren. Kies voor een sterkere competitie en dan voor een stabiele middenmoter. Bij Roma belandt hij op de bank, bij een Atalanta oid zou hij veel spelen en verder kunnen groeien.

Wat een leuk bericht zowel voor Vilhena als voor Feyenoord. Voor Vilhena kan een goede voortzetting van zijn carrière beginnen na die nare tijd door het verlies van zijn moeder en voor Feyenoord betekent het kassa en de club kan nu een ander talent laten doorstromen. Ik heb het gevoel dat Vilhena door de Nederlandse media niet serieus genomen wordt en misschien komt hi bij AS Roma tot grote wasdom.

Vilhena kan beter gaan tekenen bij een club als Frankfurt of Bremen. Daar kan die veel speelminuten maken en ben je vaak een gewaardeerde kracht (De Guzman en Klaassen zijn daar perfecte voorbeelden van). Roma is een te hoge stap voor hem.

10 milj. Lijkt me marktconform voor een Vilhena in vorm. Mooie club en perfect voor het type voetballer dat hij is. Cursusjes Italiaans, altijd 100% geven en je zit daar gebakken voor een paar jaar.

Een prima speler voor dat bedrag. Het lijkt er inderdaad op dat deze speler in NL wordt onderschat. Volgens mij een prima teamplayer die het niet schuwt om het vuile werk te doen in het belang van het team. Daardoor lijken zijn kwaliteiten niet helemaal tot uiting te komen. Wat niet klopt.

Helaas kijken wij in NL alleen naar een speler als hij de bal heeft en zien niet wat zij doen als zij de bal niet hebben. Het zou mij niet verbazen als hij zich direct in de basis speelt bij Roma.

Ik vind het zelfs nog een laag bedrag gezien de huidige markt. Maar het is inderdaad een kwestie van vraag en aanbod. Als er niemand eerder concreet is geweest dan moet je het gewoon pakken.

Voor 10 miljoen zou ik hem ophalen als middenmotor in een topcompetitie. Bruikbare jonge speler met, kracht, loopvermogen en felheid, En bovendien een prima prijs kwaliteitsverhouding. Of die voor AS Roma goed genoeg is denk ik niet maar een mooie stap moet erin zitten.

Vilhena speelt de laatste wedstrijden weer steeds beter. Hij is ook wel uitgeleerd in de eredivisie. Vilhena is een prima waterdrager met een prima mentaliteit en een uitstekend loopvermogen Vilhena gaat beter renderen met betere voetballers om zich heen daar ben ik van overtuigd zolang hij zich er maar van bewust is dat hij op het veld staat om andere beter te laten spelen en om veel vuile meters te maken.

10 miljoen is echt een. Koopje, kijk hoe die in oranje speelt als de spelers om hem heen beter zijn. Voor 10 miljoen mag ajax hem van mij ophalen 1 seizoen vlammen en seizoen erna voor 30 doorverkopen.

10 miljoen is toch prima prijs. gezien leeftijd,ervarig etc maar vilhena is gwn een normale middenvelder leuk maar niet geweldig. dus 10 cashen prima toch

Ik denk dat Vilhena een speler is die een hoger niveau haalt wanneer hij met betere spelers speelt. Dat laat hij bij Oranje ook zien. Daarom denk ik dat hij een club als AS Roma best aan kan. 10 miljoen is natuurlijk wel weinig maar dat zijn we van Feyenoord gewend.

7 december 2018 om 11:41

Maar hij is niet de speler die het niveau hoger maakt, dat zagen we ook bij Oranje. Daarom is 10 miljoen denk ik een prima bedrag. Gaat lekker mee, maar zal niet vaak de speler zijn die het verschil maakt; hij kan er wel lekker in mee.

7 december 2018 om 13:23

Je kan blijven roepen dat 10 miljoen een prima bedrag is, maar voor een wintertransfer voor een speler van 23 met meer dan 200 wedstrijden ervaring is het gewoon weinig. En ging Oranje niet beter draaien toen hij erin kwam? Volgens mij werd mede door hem die wedstrijd gewonnen. Hij is niet de absolute uitblinker die even een spits 1 op 1 zet, maar hij is wel degene die de bal veroverd, of een afvallende bal pakt waardoor je meteen snel kan aanvallen.

Ik denk dat Feyenoord er zeker 15 uit kan halen, maar van Geel is niet super in het verkopen van onze talenten. Hoop dat er nog een club zich gaat mengen in het transferspelletje, dat we de prijs wat op kunnen drijven.

10 miljoen is erg weinig, zoals hierboven ook wordt gezegd, maar het speelt misschien ook een rol dat hij nog maar een contract voor anderhalf jaar heeft. Als hij niet wil verlengen dan moet Feyenoord hem deze winter of komende zomer wel verkopen, zeker gezien de financiële positie van Feyenoord. Maar Vilhena is nog erg jong, speelt al jaren basis bij Feyenoord, en is een vaste international inmiddels. Het speelt ook een rol dat Feyenoord voor minder verkoopt en spelers die van Feyenoord komen niet dezelfde reputatie hebben als die van Ajax komen. Ik denk dat Ajax zeker het dubbele voor hem zou krijgen nu, Klaassen is ook voor 30 miljoen gegaan.

10 miljoen (of liever nog wat meer richting 15, maargoed) zou gewoon een prima bedrag zijn voor Vilhena. Het wordt voor hem ook tijd om die stap te maken, want ook al is hij niet echt 'uitgeleerd', hij laat altijd zien dat als hij op een hoger niveau of met spelers van hoger niveau speelt hij er zich ook aan optrekt. Minuten maken in een topcompetitie zou echt goed voor 'm zijn en na zijn periode bij ons zal hij door een enorme voordeur vertrekken. Op en top Feyenoorder, pieken en dalen meegemaakt en waanzinnig veel wedstrijden gespeeld voor ons.

En in andere landen zal hij ook veel meer op waarde geschat worden dan hier.

Vilhena moet gewoon lekker naar AS Roma gaan! Geen gezeik over dat hij het niveau niet aan kan, ook bij NL zie je dat hij aanhaakt en gewoon mee kan. Die jongen gaat hetzelfde doen daar en ik persoonlijk zie hem slagen in Rome. Met zijn mentaliteit kan hij zelfs een lieveling worden van het publiek die dan voor weinig geld is binnengehaald. De relatief lage transfersom zal in zijn voordeel kunnen werken aangezien de verwachtingen dan ook een stuk lager zullen zijn.

Tsja wie wilt As Roma nou niet? Ze zullen in de zomer ook wel weer interesse hebben in Vd.Beek en Ziyech. Dan kan Vilhena een transfer naar Roma wel op zijn buik schrijven. Die kan beter uitkijken naar een Duitse middenmotor zoals Hertha of Hoffenheim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder10
L. FerMiddenvelder10
O. KökçüMiddenvelder10
J. BijlowKeeper10
J. ToornstraMiddenvelder10
S. BerghuisAanvaller12
R. BoženíkAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

348 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Dele Alli vertrekt wellicht bij Tottenham Hotspur in de laatste fase van de transferperiode. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren