Update: Arsenal tikt spelers op de vingers na lachgasgebruik

Vrijdag, 7 december 2018 om

Alexandre Lacazette, Mattéo Guendouzi, Pierre-Emerick Aubameyang, Mesut Özil en Sead Kolasinac hebben vlak voor de start van het huidige Premier League-seizoen een heftige avond beleefd, zo meldt The Sun. De Britse boulevardkrant deelt beelden waarop te zien is hoe de spelers van Arsenal lachgas inhaleren bij een besloten champagne and vodka party.

Slechts enkele dagen voor de seizoensouverture van Arsenal in eigen huis tegen Manchester City (0-2) was het vijftal in een gelegenheid in Londen. Vooral Lacazette, Guendouzi en Özil lijken aldaar het bewustzijn deels kwijt te raken, aldus The Sun, die spreekt van shocking scenes. Henrikh Mkhitaryan en Shkodran Mustafi waren ook aanwezig op het feest, maar het staat niet op beeld dat het duo eveneens lachgas inhaleerde.

“Het leek erop alsof sommigen hun bewustzijn hadden verloren”, aldus een bron. “Özil nam het ervan en leek bewustzijn te verliezen. De jonge speler met de krullen (Guendouzi, red.) werd aangemoedigd om het ook te proberen, dat pakte nog slechter uit. Hij was volledig van de kaart en gleed naar een kant van de bank. Het was ongelooflijk om zogenaamde atleten en rolmodellen te zien die zulke risico's nemen met zulke gevaarlijke substanties.”

“Als de fans, en hun manager, dit zien, zouden ze geschokt zijn”, zo klinkt het. In de club in Londen waren ook zeventig vrouwen uitgenodigd bij de Arsenal-spelers, die uiteindelijk een rekening van circa dertigduizend euro moesten betalen. “Het werd steeds meer een gekkenhuis naarmate het gebruik van alcohol toenam. Verschillende spelers verlieten met wat vrouwen rond vier uur 's nachts de club.”

Update 7 december 13.06 uur - Arsenal tikt spelers op de vingers na lachgasgebruik
Een woordvoerder van Arsenal heeft laten weten dat de spelers die zijn gefilmd terwijl zij lachgas inhaleerden hierop aangesproken zijn. Onder meer Alexandre Lacazette, Mattéo Guendouzi, Pierre-Emerick Aubameyang en Mesut Özil staan op de beelden die vrijdag door The Sun naar buiten zijn gebracht en Arsenal laat weten dat de spelers zijn ‘herinnerd aan hun verantwoordelijkheden als vertegenwoordigers van de club’.Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door alex_97)

Lekker man, geniet van het leven

7 december 2018 om 09:01

Inderdaad. En na het lezen van dit soort berichten heb je geen lachgas meer nodig, hier lig je automatisch door in een scheur

7 december 2018 om 09:53

Haha of niet dan alsof zij geen recht hebben op een leven na voetbal...eh vlammen boys

7 december 2018 om 10:09

Precies, lachgas stelt echt niks voor. Je bent even wazig voor een minuut en dat is het. Leuk om zo eens te proberen, kan totaal geen kwaad.

7 december 2018 om 12:07

Gebruik van lachgas stimuleren is een NO GO. Je kan niet zeggen dat het geen kwaad kan, onderzoek heeft dit niet bevestigd en het effect op de lange termijn wordt nog onderzocht. Er zijn wel schokkende risico's bij verkeerd gebruik, zelfs levensgevaarlijk (zoals het bevriezen van je longen). Ook andere mogelijke stoornissen en hersenschade is mogelijk.

7 december 2018 om 13:16

Dat is dan ook de reden waarom ze slechts op de vingers zijn getikt. Voetballers hebben nou eenmaal een voorbeeldfunctie. Dat krijg je er nou eenmaal bij. Het de volgende keer niet weer doen lijkt me geen groot probleem als de club een speler tonnen per maand betaalt.

7 december 2018 om 15:07

Even serieus hè, lachgas wordt echt onderschat, het is eigenlijk heel slecht voor de gezondheid. En buiten dat, deze gasten hebben een voorbeeld functie. Als ze dit gaan doen, moeten ze ervoor zorgen dat ze niet gefilmd worden of dergelijk. Lachgas is levensgevaarlijk, maar helaas worden veel foute dingen wel goed gepraat!

Ze doen net alsof je bewustzijn verliezen bij lachgas een heel gek verschijnsel is, maar dat gebeurt vrijwel altijd.

Maakt het niet minder achterlijk natuurlijk... Onprofessioneel

7 december 2018 om 08:38

Achterlijk nog wel. Spelers kunnen wel zelf beslissen of ze iets willen gebruiken, zolang het maar geen invloed heeft op hun spel. Lachgas is tevens niet het verliezen van het bewustzijn, maar het krijgen van een ongelooflijke lachkick. Weet niet wat jij voor lachgas hebt gebruikt..

7 december 2018 om 09:07

Lachgas zorgt ervoor dat er voor een heel kort moment een zuurstofgebrek in je hersenen optreedt. Is wel degelijk schadelijk. Maar ja, dat is alcohol ook dus beetje huilen dit omdat drugs zo maatschappelijk ongeaccepteerd zijn.

7 december 2018 om 09:22

Ik weet niet wat voor lachgas jij hebt gebruikt, maar ik heb daar nog nooit een lachkick van gekregen. Ik ben altijd voor 30/40 seconden compleet de kaart en zie dingen die er niet zijn. Dat laat me ook beseffen dat het helemaal geen onschuldig middeltje is, zoals sommigen beweren. Ik heb soms zelfs na 2/3 balonnen al erge hoofdpijn die wel even blijft aanhouden. Nou geloof ik niet dat het zoveel invloed kan hebben op je spel, dus dit moet ook niet groter gemaakt worden dan het is. Maar het is zeker niet ongevaarlijk.

7 december 2018 om 11:22

Een lachkick, haha! Nee zo werkt het niet nee. Zuurstofgehalte wordt laag in je bovenkamer en je bent gewoon ff kei wazig. Zeer vermakelijk wel.

7 december 2018 om 13:17

Ik vond er echt geen klap aan, prima als anderen om me heen het doen, voor mij liever iets anders.

on topic
Spelers zijn erop aangesproken, kunnen we ook weer verder.

7 december 2018 om 14:02

Compleet van de kaart.......erge hoofdpijn......misschien volgende keer even skippen

7 december 2018 om 09:03

Sommigen mensen hebben zomaar zeer negatieve uitspraken over iets wat een ander doet met zijn eigen leven.. Sommigen snappen dat, maar maakt het niet minder achterlijk natuurlijk..

Nou nou nou, wat een sensatie. Lachgas is toch echt niet zo heel erg en kortdurend (weet ik uit ervaring).en geen kater als gevolg. What's not to like

7 december 2018 om 09:06

Behalve als je de hele avond doorgaat en het combineert met genoeg alcohol.

Voetballers moeten inderdaad zelf maar weten wat ze doen. Maar dan moeten ze niet lopen janken als de media ze afmaakt als ze niet presteren. En niet miepen als ze de absolute top niet halen.

7 december 2018 om 09:23

Nou ja, geen kater.. Dat ligt echt aan het aantal balonnen die je neemt. Ik heb op sommige avonden al hoofdpijn na 2/3 balonnen en ben die dag erna futloos. Al vind ik dit ook wel erg sensatie zoeken.

7 december 2018 om 09:52

Tja, met frequent gebruik kan je neurologische schade oplopen. Lekker verlamd zijn. What's not to like.

7 december 2018 om 11:52

Frequent is natuurlijk wat anders dan deze ene keer 😉. Was me dat trouwens niet bewust.

7 december 2018 om 15:19

Het kan ook gewoon bij eenmalig gebeuren, dus als je je hier daadwerkelijk niet van bewust was, zou ik maar iets meer onderzoek doen ernaar. Begrijp me niet verkeerd, ik doe het zelf ook wel eens, maar het is alles behalve goed voor je.

Je weet natuurlijk nooit of het waar is of niet, maar ik vind het een dubieus verhaal.. ten eerste zijn Ozil en Kolasinac moslims, dus lijkt het me sterk dat ze dit soort dingen doen, maar goed er zijn meer moslims die het niet zo nauw nemen met het verbod op alcohol en dergelijken. Daarnaast kan ik me amper voorstellen dat zo'n Guendouzi dit doet, terwijl je als 19-jarige jongen net je droomtransfer hebt gemaakt. Van Aubameyang en Lacazette heb ik ook niet eerder dit soort verhalen de revu zien passeren. Ook begrijp ik niet dat het nu pas naar buiten komt, terwijl het seizoen al bijna halverwege is. Als het wel zo is zou het niet heel slim zijn. Vooral alcohol is op dit niveau iets wat eigenlijk niet moet kunnen, lachgas kan denk ik niet zoveel kwaad, maar dat is maatschappelijk gezien weer echt not done.

7 december 2018 om 08:45

Haha moet je eens op de Amsterdamse straten kijken. Daar zitten veel (moslim-)jongeren aan het lachgas hoor. Het wordt nog niet gezien als drugs, iedereen kan t kopen en vraag me af of de islam er iets over zegt. Verder lijkt het me allemaal sterk dat het zo heftig was. Zo heftig is lachgas namelijk niet. Ozil die weg was liet het waarschijnlijk gewoon even binnenkomen en Guendouzi voel was lachend opzij. En dat duurt dan 20 seconden. Lekker chaos creëren door the sun dit

7 december 2018 om 08:58

In de Islaam is alles wat de geest vertroebelt een vorm van khamr en iedere khamr is verboden. Zodoende zijn alle drank en drugs soorten verboden. Mbt lachgas weet ik niet of t de geest vertroebelt. Ben geen expert. Roken en shisha zijn verboden omdat het bewezen is dat je daarmee je gezondheid in gevaar brengt en in de Koran staat dat het verboden is jezelf te doden (of dit nu snel of langzaam is). Als een moslim besluit om toch te drinken en/of te roken dan blijft hij/zij nog altijd moslim echter begaat die een zonde. Moslims zijn ook gewoon mensen en zijn niet immuun voor alle wereldse verleidingen. De 1 sterker dan de ander thats it.

7 december 2018 om 13:05

We weten wel of het waar is, the Sun heeft namelijk gewoon de foto's erbij staan van de avond, dat lijkt me voldoende bewijs.

7 december 2018 om 15:26

Dus omdat Ozil en Kolasinac Moslims zijn, doen ze dit niet? Dit moet echt een grap zijn, want bijna elke Moslim die ik ken drinkt, blowt, gebruikt lachgas en nog vele andere dingen die de Koran verbied. Je kent ze niet persoonlijk; bent puur aan het speculeren, maar feit blijft dat er beeldmateriaal is en dat het dus wel degelijk bewezen is dat dit gebeurd is. Je hebt mensen die zonder feiten veroordelen en je hebt mensen die blijven verdedigen, ondanks dat de feiten zijn verhaal weerleggen. Gelukkig ben ik geen van de twee

Champaign and vodka party? Rare combinatie. Zal wel champagne moeten zijn.

Is dit nu alleen in het nieuws omdat ze verloren van een beter en verder Manchester City? Nu is het verhaal een beetje dat ze verloren omdat ze lachgas innamen. Je kunt er natuurlijk je vraagtekens bij zetten over hoe professioneel dat is maar ze hebben niet perse verloren door dat lachgas. Manchester City was toen en is nu misschien nog wel gewoon een paar stappen verder.

Je weet dat het goed gaat met een club als dit soort verhalen verschijnen... Aan het begin van het seizoen was het 'maar' Arsenal, toen was dit geen topic... Paar maanden later: Ohhhhh shocking!!!! ohhhhh stout!!!!

Aldus ''the Sun''. de krant die 99 van de 100x onzin verkoopt/schrijft.
Dit is er 1 in de categorie: eerst zien, dan geloven i.p.v. de spelers nu al in een slecht daglicht te zetten

7 december 2018 om 09:22

Ik heb het filmpje net bekeken dus is gewoon waar. Guendouzi gaat inderdaad even out. Volgens mij is het Lacazette die daarvan schrikt want hij gaat meteen naar hem toe.

7 december 2018 om 12:36

Hij staat alleen voor het beeld en guendouzi gaat even liggen, maar op het einde zie je hem al overeind komen en dan stopt het filmpje ineens..

Als voetballer moet je weten dat je een rolmodel bent. Je leeft niet voor jezelf, maar je bent aangewezen als secundaire opvoeder van alle kinderen/ jongeren die door de ouders worden verwaarloosd en voor de tv worden gezet. Kleine Mike is geen drugsverslaafde geworden door de opvoeding, maar doordat hij hoorde dat Ozil het ook deed. “Ja toch kleine Mike?”, “ja mama”. En dan presteren die spelers door dat bewuste ballonnetje gewoon minder. Ja Ozil kan leuk voetballen, maar stel je voor dat hij het niet deed: nog meer potentie. Storm in een glas water

7 december 2018 om 09:27

Dat soort verhalen vind ik altijd een beetje onzin. Kleine Mike luistert namelijk maar wat graag naar Boef en 3robi, rappers die ook niet heilig zijn. Rappers die drugs ook gewoon verheerlijken in hun videos en teksten. Nu ik je verhaal nog eens lees snap ik niet helemaal wat je ermee probeert te zeggen, maar dit moest toch even gezegd worden.

The Sun. Zegt genoeg denk ik/

7 december 2018 om 09:18

Mocht je twijfelen, kijk anders even het filmpje. Duurt 2,5 minuten...

Tuurlijk is het niet erg professioneel. Maar moeten die gasten dan perse 365 dagen per jaar 100% professioneel zijn? Ook profs hebben ontspanning en plezier nodig.

7 december 2018 om 09:49

Dat kan toch ook zonder drugs?

7 december 2018 om 10:22

Lachgas is geen drugs

7 december 2018 om 10:22

Iedereen mag toch zelf bepalen wat voor hem plezier en genot is?

7 december 2018 om 10:22

Het heeft wel vergelijkbare kenmerken als drugs

7 december 2018 om 11:00

Alcohol en lachgas zijn beide drugs

Als het aan het eind van het seizoen was, dan had ik een incident als deze nog niet eens erg gevonden als manager. Vlak voor het seizoen zou je totale focus verwachten, namelijk geen alcohol, ongezond eten, drugs, late feestjes in hoge frequentie. Dit vind ik wel een beetje bagger. Maarja, niet iedereen is CR7

Als de Sun dit zegt zal het wel waar zijn.

Als dit waar is denk ik dat een gevangenisstraf wel het minste behoort te zijn! Het feit dat een groep mannen met een gemiddelde leeftijd van 26 in hun vrij tijd het in hun hoofd haalt aan de alcohol te gaan kan toch niet? En dat dan ook nog eens combineren met zo'n heftige drug als lachgas, jeetje.

Het gekste van heel dit verhaal is dat dit soort belachelijk onzinnige verhalen in één van Engelands meest verkochte dagbladen staat (er worden dagelijks bijna 2 miljoen exemplaren van dit roddelblad verkocht, hahaha).

7 december 2018 om 09:41

Er staat gewoon een filmpje online hoor. Dus ja dit is gewoon waar.

7 december 2018 om 09:50

Een straf van de club lijkt me wel gewoon op zijn plaats

Hahaha de wereld zou eens moeten weten wat voetballers al doen buiten hun werk om...
De één gaat feesten, de ander zit een peukie of een sigaar te roken en sommige doen een waterpijp en lachgas, gokken en ga zo maar door.
Boeiiu.. zolang dit geen structureel ding is en hun lifestyle en de prestaties binnen het veld niet dusdanig verslechteren, moet dit niet opgeblazen worden wanneer mensen af en toe aan de forbidden fruits zitten.

Let's move on please... next topic

Het is humor dat Ozil als uber-moslim hier aan de drugs zit. Voor de rest boeit het me niet, het is legaal. Je brengt alleen de club in verlegenheid zodra je betrapt wordt, maar van een mug maak ik geen olifant.

Wat een Comotie... Het wordt hier zelfs legaal verkocht in Nederland. Zag 't zelf gebeuren afgelopen weekend in Bar 11. 'T is niet of ze crack deden ofzo. Echt zwaar overdreven nieuws

Bij de club konden ze er blijkbaar niet mee lachen... On: past niet in de “voorbeeldfunctie voor de jeugd” per se maar kom op zeg dit beinvloedt toch hun prestaties niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller3513
D. WelbeckAanvaller81
P. ČechDoelman70
D. IlievDoelman
B. LenoDoelman320
BellerínVerdediger190
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1188 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 mei
Manchester City wil ver gaan om de nog twee jaar doorlopende verbintenis van Josep Guardiola open te breken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren