Toni Kroos geeft toe: ‘Ik wil dan niet hetzelfde leven als nu hebben’

Vrijdag, 7 december 2018 om

Toni Kroos viert volgende maand zijn 29e verjaardag en denkt nog lang niet aan stoppen. Toch is het leven van een fors betaalde voetballer annex A-international van een topclub niet alleen maar rozegeur en manenschijn. Na zijn actieve loopbaan denkt de middenvelder van Real Madrid er niet over om het trainersvak in te gaan. “Nee, ik wil geen trainer worden. Ik wil dan niet hetzelfde leven als nu hebben”, erkent hij in gesprek met Esquire.

“Alleen maar reizen, je bent nooit thuis. Het is als trainer zelfs erger. Je bent als trainer verantwoordelijk voor een complete selectie. Nee, daarom wil ik geen trainer worden”, erkent Kroos, die niet weet wat hij had willen worden als hij niet tot profvoetballer was uitgegroeid. “Ik weet het niet. Ik had eigenlijk geen tijd om erover na te denken. Toen ik zestien jaar was, dachten andere kinderen erover na wat ze wilden worden. Ik was toen al profvoetballer.”

“Ik trainde op zestienjarige leeftijd al met de selectie van Bayern München mee en een jaar later maakte ik mijn debuut in de hoofdmacht. Het is dan makkelijk om een beroep te kiezen”, vervolgde Kroos, die medio 2014 voor een bedrag van 25 miljoen euro van Beieren naar Madrid verhuisde. “Dat was een grote stap. Ik was 24 jaar en het was voor mij lastig om mijn land te verlaten. Maar ik voel mij heel goed in Madrid. Mijn vrouw en kinderen ook. Het gaat me goed af, het weer is goed en je weet… the jamón is much better.”

Sport speelde een belangrijke rol in de jeugd van Kroos en zijn broer Felix, die tegenwoordig voor 1. FC Union Berlin speelt. “Als kind zag ik veel voetbal op televisie en speelde ik veel met mijn jongere broer samen. In het begin ging het vooral om plezier hebben, maar ik kwam erachter dat ik het zo slecht nog niet deed. En nu ben ik hier. Ja, het had ook heel anders kunnen lopen.”Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door rugu)

25 miljoen in de huidige markt zou je er 100 voor betalen wat een topper is dit dit had echt de perfecte opvolger voor Scholes geweest bij United

7 december 2018 om 00:32

Helaas wilde kroos niet komen. Moyes had wel degelijk contact met kroos toentertijd

7 december 2018 om 00:42

Het kan nog steeds. Wie weet deze zomer. Hij heeft bij Real alles gewonnen wat die kon. Z’n geluk beproeven in Manchester zou zo’n rare keuze nog niet zijn. Met een paar versterkingen waaronder hijzelf zou het team zomaar kunnen verassen.

7 december 2018 om 02:18

Real Madrid verlaten om volgend seizoen Europa League te spelen met Man United? Dan kan hij nog liever naar een club als Juve.

7 december 2018 om 09:38

Ik schrok toen hij voor zo weinig geld vertrok. Hij heeft zich goed blijven ontwikkelen. Ik snap hem wel, na al die jaren voetbal, aandacht en reizen, is het toch wel tijd om dan lekker rustig aan te doen en tijd met je familie doorbrengen. Gewoon lekker een jeugdtrainer worden ofzo. Het enige minpunt is dat Kroos niet een elftal kan dragen. Vooral met zijn ervaring en kwaliteiten vind ik dat hij dat moet kunnen.

Blijft toch een van de beste aankopen ooit in de geschiedenis van Real Madrid. Een speler met zulke kwaliteiten, zo jong binnen kunnen halen voor 25 miljoen bij een Europese concurrent. Wat dat betreft kun je zien dat Perez als eindverantwoordelijke in Bernabeu een uitstekende zakenman is. On topic: Ik ben wel benieuwd of Kroos zichzelf ooit nog in een andere functie ziet in deze wereld. In de directie bij Bayern of werkzaam bij de DFB?

7 december 2018 om 01:10

Bij Bayern denk ik niet. Hij is daar toch vanuit een gevoel van onderwaardering vertrokken en komt ook niet uit dat deel van Duitsland.

7 december 2018 om 06:41

Kroos werd nooit als een belangrijk persoon gezien bij Bayern lijkt me ook sterk als hij dan in het bestuur komt.

7 december 2018 om 09:16

Toch vind ik dat vreemd Superbuli. Hij stelt dat die als 17-jarige al meetrainde met de hoofdmacht. Dan moet men toch torenhoge verwachtingen van je hebben? Ook als ik kijk op Youtube naar het filmpje: Toni Kroos | Goals,skills,assists & Passes | Bayern Munich. Dan spat het voetballende supertalent er van af. Dus waarom werd hij dan niet op waarde geschat? Kun jij me dat misschien verduidelijken? Ik ben geen Bundesliga volger, jij wel volgens mij haha.

7 december 2018 om 10:14

Tot vorig jaar vergaf ik Kroos nooit omdat hij weg ging ahah.

Kroos was ontzettend goed voor Bayern en hield een tijdje zelfs Robben op de bank. Zijn statistieken waren van hoog niveau voor Bayern. Iedereen wilde dat Kroos bleef en Pep stond er op dat Kroos niet verkocht werd. Waarom werd hij niet op waarde geschat? Dat ligt denk ik bij het bestuur maar het zal vele redenen hebben een van de reden denk ik tenminste is dat Kroos niet uit Beieren komt waarbij ze dachten die mag wel weg, ze zagen ook meer talent in Thiago dan in Kroos.

Nadat Rummenigge in een interview zei "spijt" te hebben van het verkoop van Kroos lijkt het dat ze oogkleppen op hadden.

Persoonlijk ben ik het er ergens wel mee eens. Kroos kan ontzettend goed ballen maar kan een team niet dragen zoals een Modric, De Bruyne of Iniesta. Ook moet ik zeggen met een Modric naast Kroos heb je een wereldmiddenvelder.

''alleen maar reizen, je bent nooit thuis''. Oh oh wat een moeilijk leventje heb jij Toni. De beste man zou eens voor €15 per uur achter de lopende band moeten werken voor een maand. Elk werk is moeilijk okã©, of het nu goed of slecht betaald. Maar voetballers zijn zo verwend dat ze totaal geen idee hebben van de realiteit. Ze kunnen zeiken om dingen waar miljarden over dromen.

Als voetballer hoor je juist van je korte carriere te genieten. Je reist naar verschillende landen, je beoefent je hobby waar je rijkelijk voor betaald wordt, lekker trainen en fit blijven.

7 december 2018 om 00:45

Jeetje man azijnpisser. Jij zeikt thuis waarschijnlijk ook over dingen waarvan miljoenen mensen in 3e wereldlanden van kunnen dromen.... Nergens zegt kroos dat hij er niet van geniet. Hij zegt alleen dat als hij met voetbal pensioen gaat hij dit niet meer wilt. Reizen is best zwaar en ik snap best dat als je op het kruispunt staat om een nieuw leven op te bouwen na je voetbal carrière je een kant op gaat dat meer vastigheid biedt en wellicht ook een minder salaris dan.

7 december 2018 om 00:46

Maar ik geloof niet dat geld gelukkig maakt. Ik kan me wel voorstellen dat elke week een paar dagen weg zijn van huis wel erg vermoeiend is. Op een gegeven moment heb je wel rust nodig en wil je thuis zijn bij je gezin.

7 december 2018 om 02:11

Lekker trainen en fit blijven. Klinkt fijn he. Totdat het aan kotsen toe gaat om fit te blijven. Volgens mij heb jij geen idee hoe het is om elke week 6x te trainen minimaal. Ik heb het zelf mogen zien bij een familielid van mij. 7 uur van huis, 8 uur s’avonds thuis en vervolgens een dag later weer. Rozengeur en manenschijn is juist wel wat jij hebt.. zij denken niet eens meer aan dat geld omdat ze constant onder druk staan en keihard werken. Vind het minachtig wat je zegt tegenover topsporters. Topsport is een krankzinnige wereld. En niet zoals in films zoals jij erover praat. Slap gelul

7 december 2018 om 05:03

Kun jij aangeven waar hij precies zegt dat hij een moeilijk leven heeft en waar dat hij het niet waardeert. Waar ik een beetje moe van wordt zijn van mensen zoals jij. Die denken dat het leven van profvoetballer alleen maar lusten zijn en geen lasten. Iemand die voor 15 euro achter de lopende band werkt heeft er geen idee van hoe het is om te leven als topsporter. Iemand die achter de lopende band werkt heeft geen druk van miljoenen mensen die je werkzaamheden nougelet volgen. Iemand die voor 15 euro per uur werkt die heeft er toch geen benul van dat als je je dag niet hebt je door 80.000 man wordt uitgefloten. Natuurlijk heeft de gemiddelde profvoetballer een goed leven. Echter wordt de kracht die het, met name mentaal, kost door “lopende band medewerkers” vaak wel onderschat. Logisch want dat soort mensen hebben nooit in hun leven enige druk gehad die vergelijkbaar is.

7 december 2018 om 06:26

Voor 15 miljoen euro per jaar, mogen ze mij uitfluiten, met eieren bekogelen en rauwe spruitjes laten eten... Mentaal dit, mentaal dat... wees blij met je leven en mondje dicht...alsof een 'arbeider' niet met druk te maken krijgt wat betreft zorgen voor gezin, facturen etc etc... kijk naar filmwereld: Robert deniro en al pacino zitten er al zo lang in, die leven een normaal leventje hoor. Met jullie mentaal hahaha 30 millie per seizoen: ' mbappetje wordt uitgefloten, wat erg...'

7 december 2018 om 06:56

De deur niet meer uit kunnen of er staat weer een paparazzo voor je neus. Sociale media kijken en er staan weer kritische teksten over je laatste wedstrijd. Leuk dan, met je 15 miljoen per jaar onder de rauwe eieren in je gouden kooi.

7 december 2018 om 08:10

Je hoeft natuurlijk geen medelijden te hebben met een voetballer als Kroos, maar je kan wel enig emphatie hebben dat het leven van een profvoetballer ook zijn andere kanten heeft. Geld maakt niet alles goed.

7 december 2018 om 08:42

Stop dan met voetballen/bakken geld verdienen en ga naar Tibet! Als je droomt van een profvoetballer te worden, hoort dit erbij... net als je weet dat je brandweerman/politieagent wilt worden, dat er risico's bij verbonden zijn... Maar die eten donuts, geen last van paparazzi en verdienen zeker geen 15millies per jaar Hahahahha er is een verschil tussen empathisch zijn en realistisch blijven

7 december 2018 om 16:24

Man man man, ik heb er eigenlijk niks op te zeggen. Veel simpeler worden ze volgens mij niet geboren. Dus jij vindt het ook niks dat bijvoorbeeld politie en brandweer staken omdat ze meer willen verdienen of ook bezwijken onder de druk? Als ik het goed begrijp stel jij dus dat zodra iets je droom is je niet moet zeuren. Dus als jij droomt om ooit kinderen te krijgen dan zal jij nooit zeuren omdat je voor de 10 nacht op rij eruit moet?

Mentaal ja, ik snap dat dat in de onderlagen van de bevolking nog een redelijke taboe is, maar hier in de bovenwereld is dit inmiddels een maatschappelijk geaccepteerd fenomeen. Hoe zo denk je dat elke topsporter en bijna elke grote club inmiddels hele pelotons aan mental coaches heeft? Ik snap best dat jij nog in de 20e eeuw bubbels wil blijven zitten maar inmiddels civiliseert en ontwikkeld de wereld zich verder.

En druk om rekeningen te betalen? Laat me niet lachen, alsof dat een druk is die enigszins hiermee te vergelijken is.

wereld middenvelder!! Houd het spelletje zo simpel. Ik vind het een genot om naar hel en Modric te kijken!! Ik hoop dat hij nog lang bij Real, en op dit niveau, zal blijven spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8654
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

286 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 28 0 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 5 4 0
2016/2017 Real Madrid 29 3 6 0
2015/2016 Real Madrid 32 1 3 0
2014/2015 Real Madrid 36 2 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zowel Engelse als Franse interesse voor bij Real Madrid overbodige Bale’

Gareth Bale komt duidelijk niet meer voor in de plannen van Real Madrid-trainer Zinédine Zidane. De Welshman behoorde in de laatste twee wedstrijden niet tot de selectie van de Koninklijke, terwijl...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Wilfried Zaha staat op het wensenlijstje van Arsenal-manager Unai Emery. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren