Feyenoord vindt aansluiting bij PSV en Ajax: ‘Het kan spannend worden'

Donderdag, 6 december 2018 om

Feyenoord heeft weer aansluiting gevonden bij PSV en Ajax. Vier dagen na de winst op koploper PSV was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ook te sterk voor VVV-Venlo: 4-1. Feyenoord heeft de achterstand op de Eindhovenaren donderdagavond zo teruggebracht tot zeven punten; het gat met Ajax bedraagt vijf punten. De Rotterdamse club dient zich zo weer voorzichtig aan als outsider in de titelstrijd.

Kort na rust tekende Sam Larsson voor de 3-0, na doelpunten van Tonny Vilhena en Robin van Persie in de eerste helft. De Zweedse linksbuiten schoot een kwartier voor tijd ook de 4-1 binnen, waarmee Larsson onderstreepte dat hij steeds beter zijn draai begint te vinden. Hij vindt dat hij beter kan. "Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunten, maar ik vind dat ik nog meer kan doen. Ik ben nog wat slordig, ook weer vandaag.”

“Maar goed, dat kan gebeuren. In wedstrijden zoals deze is er niks aan de hand”, gaf Larsson in gesprek met FOX Sports te kennen. Van Bronckhorst toonde zich na de zege een tevreden man. "De intentie vandaag was goed, dat moet de basis zijn. De eerste helft was het baltempo heel hoog, al hadden we soms wat sneller van kant kunnen wisselen. We hebben deze wedstrijd dikverdiend gewonnen, al had de score nog wat verder kunnen uitvallen.”

“Pas rond de twintigste minuut gingen we het spel spelen wat we moeten laten zien. Voorin was het snel en afwisselend, achterin over het algemeen goed georganiseerd." Feyenoord heeft de twee clubs boven zich op de ranglijst nu weer in zicht. "We zijn afhankelijk van PSV en Ajax. Maar als we zo doorgaan en iedere week drie punten pakken, dan kan het spannend worden." Het vizier van Feyenoord kan nu worden gericht op de uitwedstrijd van komende zondag tegen promovendus FC Emmen.


Poll

Denk jij dat Feyenoord als eerste of tweede gaat eindigen?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Larsson 2x gescoord is natuurlijk altijd mooi, maar je kan inderdaad (veel) meer doen.

Ik mis de explosiviteit aan de linkerflank. Te vaak haal je terug als ik denk dat je er best langs kan. Kom op !!! Verras ons !!

6 december 2018 om 23:06

Explosiviteit aan de rechterkant met aberghuis die op eigen kracht buitenom gaat is er ook niet, dus ik vraag me een beetje af waarom je het links mist.

6 december 2018 om 23:21

Aan de rechterkant idd geen explosiviteit, maar onderschat zijn snelheid op de eerste meters niet, maar daar staat wel iemand met een aardige crosspass, goed inzicht en wellicht het beste linkerbeen van de ED. Dat vind ik voldoende compensatie.

7 december 2018 om 00:26

Denk dat je het linkerbeen van jullie aanvoerder vergeet 😉

7 december 2018 om 02:40

Heb berghuis afgelopen zondag voor het eerst echt een sprint zien trekken om de diepte in te gaan. Alleen teren op 3 a 4 schitterende croospasjes is te gevaarlijk.

6 december 2018 om 23:22

Iets wat Elia wel had. Die kon uit het niets ineens een actie maken en versnellen. Wat mis ik hem op de linkerflank. Maar goed, mooi om te zien dat het er beetje bij beetje uit komt bij Larsson. Dat hij enorm goed kan voetballen staat natuurlijk buiten kijf.

Het plezier is straalt er weer vanaf bij hem. Altijd belangrijk voor een technische aanvaller. Ik ben benieuwd hoelang hij deze flow kan vasthouden.

Dus als Ajax 5 punten achterstand heeft op PSV is de competitie beslist. Als Feyenoord 5 punten achterstAnd heeft vinden ze aansluiting... rare jongens daar bij de ‘pers’

6 december 2018 om 22:49

Je moet ze ook niet al te serieus nemen. Nu Ajax op twee punten staat van Psv, is ineens alles weer mogelijk.

Zeven punten is veel maar niet perse onmogelijk. Alleen mag Feyenoord geen fouten meer maken en zullen ze dus alles moeten winnen om nog kans te maken op de titel.

6 december 2018 om 23:01

Inderdaad, kan Feyenoord nog kampioen worden, maar dan moeten ze werkelijk (bijna) alles winnen en PSV en Ajax wat steken laten vallen. Gezien de respectievelijke sterktes van de selecties, niet een heel realistsich scenario

7 december 2018 om 01:17

Misschien kunnen we dit beter analyseren 5 wedstrijden voor het eind van de competitie. Er kunnen altijd beetje dingen gebeuren. Top drie moet nog weer een keer tegen elkaar. Stel Feyenoord wint van Ajax en PSV en Ajax van PSV, dan staat het toch wel heel dicht bij elkaar en schijnbaar is dat niet onmogelijk zoals we vorige week hebben gezien.

7 december 2018 om 10:54

@metaalverf

Je schrijft: "misschien kunnen we dit beter analyseren 5 wedstrijden voor het eind van de competitie. Er kunnen altijd beetje dingen gebeuren. Top drie moet nog weer een keer tegen elkaar. Stel Feyenoord wint van Ajax en PSV en Ajax van Psv, dan staat het toch wel heel dicht bij elkaar en schijnbaar is dat niet onmogelijk zoals we vorige week hebben gezien".

Niets is onmogelijk, ook niet dat AZ dit seizoen kampioen wordt. De vraag is echter niet of het (on)mogelijk is, maar hoe aannemelijk het is. Feit is dat PSV bovenaan staat en een doelsaldo heeft, waarvan niet aannemelijk is dat Feyenoord dat zelfs maar gaat benaderen. Dat is dus een extra punt. De vraag is ook hoe aannemelijk het is dat Feyenoord Ajax gaat verslaan, terwijl dat in de laatste jaren nauwelijks of niet is gebeurd. En in staat is om PSV in eigen huis te kloppen, terwijl de laatste thuisnederlaag (tegen Feyenoord, dat dan weer wel) alweer uit mei 2016 stamt. De competitie is nog niet eens halverwege en zijn nog 20 wedstrijden te spelen, waardoor er nog helemaal niets valt te zeggen over de einduitslag. PSV en Ajax hebben echter zoveel kwaliteit in de selecties dat die clubs in tegenstelling tot voorgaande jaren nauwelijks punten laten liggen tegen de kleintjes en de vraag is dan ook gerechtvaardigd hoe Feyenoord een achterstand op zowel Ajax als PSV zou moeten gaan inhalen. Er werd al gesuggereerd dat Feyenoord en PSV een voordeel tov Ajax zouden hebben omdat ze Europees zijn uitgespeeld, maar Ajax heeft tussen de Europese wedstrijden door alleen van PSV verloren, terwijl die club zelf ook Europees had gespeeld. En de vraag is ook gerechtvaardigd hoe aannemelijk is dat Ajax de 16e finales van de CL zal doorkomen en hoe aannemelijk het is dat die twee wedstrijden de doorslag zullen gaan geven in de competitie, terwijl Ajax er al 12 CL wedstrijden op heeft zitten en nauwelijks punten heeft verspeeld? Een kampioenschap van Feyenoord is met andere woorden zeker niet onmogelijk, maar ligt dek ik zelf ook niet heel erg voor de hand. Ik denk dat als je naar een gokkantoor gaat en je vakantiegeld zet op een kampioenschap van Feyenoord, de kans groter is dat je dat geld kwijt bent, dan dat je ervan op vakantie naar Seychellen kunt.

6 december 2018 om 22:53

Het is ronduit achterlijk om in november een beoogde titelkandidaat als definitief kampioen te bestempelen. Pas in februari tekenen de verschillen zich echt af en juist Ajax is in de afgelopen 10 jaar vaak een inhaalrace begonnen rondom de winterstop.

6 december 2018 om 23:02

Dat biedt geen enkele zekerheid voor jaar 11 ...

6 december 2018 om 23:10

Zeg ik ook niet. Feyenoord kan ook prima ineens een monsterserie neerzetten terwijl PSV en Ajax het af laten weten. Je weet het nooit.

6 december 2018 om 23:22

Je zegt het niet, maar suggereert het wel. ik hou er wel van zaken exppliciet te maken

6 december 2018 om 23:28

Ah, snap ik maar ik bedoelde meer in de trant van 'er zijn gekkere dingen gebeurt'. Ajax kan een inhaalrace beginnen maar afgelopen weekend kan ook zomaar een begin van de inhaalrace van Feyenoord op Ajax en PSV zijn geweest. Het mooie is, is dat we dat pas in april-mei kunnen weten vandaar dat ik zeg dat je in november helemaal niet over een definitieve kampioen kan en moet praten 😊

6 december 2018 om 23:32

Klopt. Eigenlijk maakt het die positie voor Feyenoord wel fijn, minder druk ligt er op. Zal je zien dat er twee honden vechten om een been en Feyenoord gaat er mee heen. Het is veel te vroeg om te zeggen dat het tussen Ajax en PSV gaat dus ik vind het terecht dat Feyenoorders sinds dit weekend even hun gram halen!

6 december 2018 om 23:51

Klopt maar je zag wel dat er meer in zat dan wat ze in de eerste 10 wedstrijden lieten. Nu Clasie ook een behoorlijk niveau haalt loopt het ook veel beter.

7 december 2018 om 01:20

Maar het werd uiteindelijk toch ook wel weer heel spannend na de 2-1. Had zo nog maar winst voor PSV kunnen zijn. De druk beviel de spelers van Feyenoord niet en toen vielen ze toch weer wat tegen.

7 december 2018 om 07:13

Als je naast de punten, kijkt naar het doelsaldo, dan zie je waarom de pers ajax en psv op een voetstuk plaatst. Ajax en psv winnen hun wedstrijden doorgaans makkelijk, zonder maximale inspanning en zijn beide in staat om veel goals per wedstrijd te maken. Bij feyenoord gaat dat moeizamer. Dat ajax en psv zoveel punten halen met dit doelsaldo zegt wat over de kwaliteit van de selecties. Het is daarom ook waarschijnlijker dat feyenoord Het moeilijker krijgt in de rest van de competitie dan ajax en psv. Daarnaast is dankzij het doelsaldo het gat 5 punten, maar wil feyenoord 2e willen worden, moet je 6 punten halen. Het gat is 25 doelpunten ongeveer.

Dat Feyenoord na zondag en vanavond is ingelopen op PSV klopt, maar ik snap niet dat ajax er ook steeds bij wordt genoemd. Het aantal verliespunten meer t.o.v. ajax is op geen enkel moment meer dan 5 geweest, en dat is het nu nog steeds.

6 december 2018 om 22:56

Ik gok omdat Ajax de eerste club is die boven Feyenoord staat? Als Feyenoord tegen PSV punten had verspilt waren ze toch verder van de tweede plek geraakt? Het is juist logisch dat het genoemd wordt gezien je aansluiting hebt behouden, wees daar blij mee zou ik zeggen.

6 december 2018 om 23:09

Ja oke, maar de aansluiting behouden is natuurlijk iets anders dan de aansluiting vinden, zoals steeds wordt geschreven. Plek 1 was een tijdje uit zicht met een gat van 10 punten, maar voor plek 2 is dit nooit het geval geweest, maargoed maakt ook niet zoveel uit.

6 december 2018 om 23:11

Ah zo. Ik denk dat de aansluiting met plek 1 ook weer terug is nu. De kans dat Feyenoord kampioen wordt is nog niet heel groot maar het slaat nergens op om ze uit te sluiten nee!

Ach, laten we de reeks maar gewoon voortzetten en het van week tot week bekijken. We kunnen eigenlijk alleen maar verrassen en hopen dat de twee boven ons een misstap gegaan om eventueel écht die extra druk erop te gooien. Eerst zondag dus maar weer eerst winnen, want in uitwedstrijden ligt toch het probleem.

Wel fijn voor Larsson dat hij wederom gescoord heeft. Hopelijk brengt het hem meer en meer over die drempel heen om constant te presteren en meer durf te tonen.

6 december 2018 om 23:38

Ja echt top voor Larsson. Men oordeelde ook wel erg vroeg over hem. Hij was zo ontzettend goed bij Heerenveen en ben blij dat hij bij Feyenoord nog steeds de kans krijgt om zich te herpakken. Als hij in de flow komt ga je echt veel plezier aan hem beleven. Ook bij een eventuele transfer.

7 december 2018 om 02:45

Ik herinner me Feyenoord Sparta nog heel goed. Elia speelde een wereld partij scoorde en gaf meerdere assists. Tijdens de wedstrijd werd er toch me een potje op hem gevloekt. We verwachten dat actie, voorzet of schot op doel zuiver en perfect is.En er zijn meerdere spelers pas later echt op gang gekomen.

7 december 2018 om 02:50

Uit Op kunstgras. Emmen dat thuis zeer compact speelt. Focus en strijdlust wedstrijd voor wedstrijd, exact wat jij aangeeft.

De top 3 is weer in ere hersteld. Kan nog spannend worden.

Met een doelsaldo dat bijna drie keer zo laag is (!) zie ik Feyenoord echt geen potten breken tegen die Ajax en Psv. Feyenoord gaat nog veel meer punten laten liggen tegen de kleintjes.

ik zie Feyenoord geen kampioen worden maar ze presteren wederom prima. de selectie vind ik heel pover maar toch weet Feyenoord het gewoon prima te doen in competitieverband. hulde aan de spelers en Gio die imo vaak onterecht bekritiseerd word. over Van Geel en het scoutingsbeleid ben ik alleen minder te spreken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1654 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie wijst twee beste tegenstanders aan: ‘Een heel speciaal duo’

Robin van Persie speelde in zijn achttien jaar durende carrière tegen de beste verdedigers ter wereld. Gevraagd naar de beste tegenstanders die hij tegenkwam, wijst Van Persie naar Rio Ferdinand en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Ryan Babel is niet de enige speler met een Eredivisie-verleden die in beeld is bij Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren