Ontlading na nederlaag PSV: ‘Klaas en Dusan waren heel luidruchtig’

Donderdag, 6 december 2018 om

Feyenoord wist zondag met 2-1 te winnen van PSV, waardoor de Eindhovenaren voor het eerst dit seizoen punten verloren in de Eredivisie. Ajax won eerder op de dag met 5-1 van ADO Den Haag, waardoor de Amsterdammers nog maar twee punten achterliggen op PSV. Noussair Mazraoui concludeert dat het een ‘uitstekende week’ was voor Ajax.

De rechtsback, die vorige week met Ajax kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League bewerkstelligde, heeft de tweede helft van de confrontatie in De Kuip thuis meegekregen. In gesprek met FOX Sports vertelt de Marokkaans international dat de selectie van Ajax tijdens de wedstrijd niet te vroeg wilde juichen, aangezien PSV wel vaker terug is gekomen van een achterstand.

“We waren nu rustig. Tot het eindsignaal. Toen waren we blij. In de appgroep, ja. We waren gewoon blij dat PSV punten had verspeeld, daar wacht je eigenlijk op”, aldus Mazraoui, die spreekt van een 'ontlading'. “Wie het luidruchtigst zijn? Klaas (Huntelaar, red.) en Dusan (Tadic, red.) waren heel luidruchtig. Wat ze sturen? Ik weet niet of ik dat op televisie kan zeggen.”

Omdat Ajax zondagmiddag wel drie punten pakte, staat de ploeg van trainer Erik ten Hag nu op 37 punten uit 14 wedstrijden, met een gat van twee punten met koploper PSV. De Eindhovenaren nemen het vrijdag in het Philips Stadion op tegen Excelsior, terwijl de Amsterdammers zaterdagavond de degens gaan kruisen met PEC Zwolle.


Poll

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

2 of 5 punten is toch een wereld van verschil. Nog steeds in de achtervolging, maar nu met de wetenschap dat je ze nog thuis krijgt. Het wordt een interessante titelstrijd

6 december 2018 om 16:17

Tja, is natuurlijk zuur, maar dit is voor PSV wel de zwaarste uitwedstrijd van het jaar, dat je precies die verliest maakt het een stuk minder erg. In de Kuip is PSV namelijk stuk minder succesvol de laatste jaren als in de Arena. En tuurlijk logisch dat ze blij zijn, de grote concurrent verliest punten: de Psv'ers zullen ook mega blij zijn wanneer PEC Ajax zondag van de drie punten afhoudt haha.

6 december 2018 om 16:21

Ajax oogt zoals PSV geoogd heeft; onverslaanbaar. Ajax heeft natuurlijk ook een behoorlijk dure selectie die kwalitatief ver boven alle clubs (behalve Psv) staat. Er is geen enkele tegenstander, behalve ons en Feyenoord (ook Ajax moet nog naar de Kuip) die een redelijke kans hebben Ajax nog van punten af te houden. Voor het afsnoepen van punten bij de overige tegenstanders is een dosis pech voor Ajax of een slechte dag van de Amsterdammers vereist.

6 december 2018 om 16:25

Ik heb het even opgezocht; Feyenoord heeft de afgelopen 9 jaar 7 keer gewonnen van PSV in de Kuip, slechts twee keer verloren. Opmerkelijk.

Los daarvan zijn resultaten uit het verleden natuurlijk weinig veelzeggend, en is de vorm tijdens de jaargang veel relevanter. Daar Ajax op dit moment een stuk sterker lijkt dan Feyenoord gaat Ajax-PSV de zwaarste wedstrijd worden voor Psv, op papier. Zelfs met de wetenschap dat Feyenoord al gewonnen heeft thuis.

6 december 2018 om 16:43

En in de laatste 9 jaar heeft PSV maar 2X gewonnen in De Arena. Het gevoel heerst bij velen dat PSV vaak wint bij Ajax maar dat valt reuze mee. Of tegen, ligt eraan hoe je het bekijkt..

6 december 2018 om 17:13

Uiteindelijk moet je het allemaal nog zelf waar maken. Maar had PSV gewonnen daar in de Kuip dan hadden ze Ajax ook een mentale klap gegeven. Nu ze verloren hebben, wat geen schande is, wordt er wel een signaal afgeven dat ze niet onverslaanbaar zijn. Ze hadden natuurlijk een zeer sterke serie neer gezet

6 december 2018 om 18:25

Komt door midden jaren 2000 trauma. Toen PSV echt ons vaak billenkoek gaf in de arena. Dat blijft hangen bij de iets oudere onder ons.

6 december 2018 om 22:23

Zeker! maar ik denk dat we rustig moeten blijven en niet nu lopen te juichen of roepen, we staan nog steeds 2 punten achter, PSV heeft nog steeds de beste papieren. Blijdschap is goed, maar hou het lekker onderling, ander staat het weer ergens aan de muur op een kleedkamer bij de tegenstander!

Het is nog lang niet voorbij, voor ons niet en voor Ajax niet. Ik zag hier in de afgelopen weken veel Ajacieden die telkens baalden dat wij maar nooit punten lieten liggen. Datzelfde krijg ik nu bij Ajax, die winnen alles en vaak ook nog met speels gemak. We gaan die twee punten met hand en tand verdedigen!

6 december 2018 om 16:19

Beide ploegen gaan nog wel punten verliezen. Misschien niet veel, maar Ajax moet bijvoorbeeld in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog naar Utrecht. Toch vind ik één ding wel opmerkelijk, PSV is 13 uit 14 en heeft maar twee punten voorsprong op Ajax...Zelfs Feyenoord doet op papier nog mee. Beetje vreemd datje als club zo een mooie reeks neerzet en dat je nu maar twee punten voor staat...

6 december 2018 om 16:22

Dat krijg je als twee clubs nagenoeg niks laten liggen. Dit blijft daarom denk ik nog lang spannend.

6 december 2018 om 17:11

Buitenspelgoal: ik heb meerdere reacties gelezen op dit topic van jou. En ik moet zeggen dat jij een prachtig en realistisch beeld schetst, zonder ook maar 1 vervelend woord over mijn club te praten. Verademing vind ik het, niet de oude koeien uit de sloot halen, gewoon concluderen hoe het op dit moment is. Daarvoor complimenten

6 december 2018 om 22:54

Calimero, dat klopt. Maar dat doet Buitenspelgoal wel vaker, ik lees zijn reacties graag.

6 december 2018 om 18:21

Waar velen klagen over het gebrek aan tegenstand van andere clubs, geniet ik er wel van hoe PSV en Ajax elkaar naar grote hoogte stuwen. Succes in deze spannende titelstrijd!

Tsja, zo gaan die dingen. Logisch dat er eindelijk een steek is laten vallen bij psv, dat geeft de burger moed.

Beetje sneue reactie van de amsterdammers, gewoon op eigen kracht doen ipv hopen op falen van een ander.

6 december 2018 om 16:27

Als je 5 punten achterstaat kun je het per definitie niet op eigen kracht doen.

6 december 2018 om 16:27

Op eigen kracht kon Ajax geen kampioen meer worden, nu hebben ze het, net zoals Psv, in eigen hand. Volkomen logische reactie dus van 'de Amsterdammers.'

6 december 2018 om 16:31

Ook al zouden ze de rest van het seizoen alles winnen op eigen kracht, als je 5 punten achterstand hebt moet je wel hopen op het falen van de ander anders wordt je tweede op 2 punten achterstand...

6 december 2018 om 16:36

Dit zijn natuurlijk interne reacties, niet bedoeld voor de media. Niets meer dan logisch dat ze blij zijn met puntverlies van Psv. Dat zouden die Psvers omgedraaid net zo zijn.

6 december 2018 om 16:37

In theorie was op eigen kracht niet mogelijk dus wat jij zegt is vreemd. Het is trouwens niet sneu maar misschien wel omdat ze PSV erg sterk vinden en weinig hoop hadden op een misstap. Beetje sneue reactie.

6 december 2018 om 16:43

Hoe bedoel je falen van een ander. Als je vijf punten achter staat op PSV dan kan je toch niet op eigen kracht kampioen worden of zie ik het verkeerd. Dan heb je toch een andere ploeg nodig die van PSV wint. Nu bent je niet meer afhankelijk van andere. Nu kan je op eigen kracht kampioen worden als je zelf alles wint. Maar Ajax verspeelt ook nog wel unten hoor.

6 december 2018 om 17:11

Sneu vind ik het niet. Iedere Ajacied hoopt toch op puntverlies van PSV? Zou jij het andersom niet hebben? Dat er dan blijdschap is is logisch . Enkel moet je zoiets intern houden want je kan er vooral mee op je bek gaan als Ajax komende wedstrijd punten verspeeld

Ajax en PSV zijn stukken beter dan de rest dit seizoen, dat is inmiddels wel duidelijk. Het grote verschil echter was dat Ajax al meerdere moeilijke uitwedstrijden heeft gespeeld (heerenveen, Vitesse, Psv) terwijl PSV nog niet 1 echt moeilijke uitwedstrijd had gespeeld.

Ondanks dat heeft PSV wel 3x tegen een degradatiekandidaat gespeeld in een uitwedstrijd en die 3 met alle mazzel van de wereld gewonnen, namelijk Groningen uit, PEC en Fortuna.

Nu heeft PSV eindelijk een moeilijke uitwedstrijd gehad en gelijk resulteerde dit in een nederlaag.

Ajax zit in een betere flow, dankzij de CL maar ook dankzij de competitie waarin we gewoon over het algemeen beter hebben gespeeld, zoals ik al zei, PSV heeft gezwijnd in uitwedstrijden tegen kleine ploegen terwijl Ajax zeer indrukwekkend was in Arnhem en Heerenveen, wedstrijden die toch altijd zeer lastig zijn voor Ajax.

Al met al ben ik dus van mening dat het momentum geswitcht is van PSV naar Ajax, het zal nog steeds tot het einde spannend blijven tussen deze twee, maar de flow van Ajax momenteel is gewoon positiever dan die van Psv.

6 december 2018 om 16:56

Spijker op zn kop, kerel! Ik ben het helemaal met je eens. Uitprogramma van Ajax geeft aan dat het momentum naar A'dam is verschoven.

7 december 2018 om 08:46

@foebelevp
waarbij de uitwedstrijd van Ajax tegen het altijd lastige FC Utrecht net voor de winterstop natuurlijk ook weer het momentum kan omdraaien.
Laten we hopen van niet, maar een gelijkspel of verlies in Utrecht zorgt voor een gat van 4 of 5 punten.
Dan is het ineens weer "niet in eigen hand".
Ik ben er zo goed als van overtuigd dat zowel Psv, Ajax als Feijenoord nog punten gaan laten liggen in niet-onderlinge dueld.
Wat het interessant maakt is dat het moment waarop, dit seizoen wel eens van doorslaggevend (psychologische) importantie kan zijn.
Het wordt gewoon weer een leuk en interessant seizoen.

Ik had hetzelfde. Eindelijk puntverlies. PSV is gewoon ijzersterk en voor een Ajax supporter is het super frustrerend dat, juist in het jaar dat Ajax op zijn sterkst is, een concurrent net zo goed presteert en geen punten laat liggen. Doet me denken aan Feyenoord 2 jaar geleden. Laatste 6 maanden was Ajax ongelooflijk sterk (zie EL finale), maar toch bleven de Rotterdammers alles winnen. Waardoor Feyenoord uiteraard meer dan verdiend kampioen werd. Goed, nu al met 10/15 punten voorsprong zou ook saai zijn. Maakt de Nederlandse competitie tenminste interessant tot het einde.

6 december 2018 om 17:38

Ik geniet oprecht van onze competitie. Soms wat knullig, maar meestal super spannend, leuke spelers, talent, tactiek, aanvallend voetbal, klein maar fijn zeg maar. Ook dit jaar weer, wel de klacht dat het psv en Ajax tegen de rest is, maar die rest maakt het onderling spannend, zie AZ, en het niveau bij Ajax en PSV is ook gewoon hoog. Prachtig die Mickey Mouse League!

6 december 2018 om 17:55

Verhoede ons svp voor het scenario dat er in dit stadium een club al zo’n voorsprong heeft. Alle charme van een competitie door het gootje. Persoonlijk heb ik ook nog liever een competitie waarin in (bijna) elke wedstrijden punten verloren kunnen worden ofwel de uitkomst een stuk minder zeker is.

Mazraoui houdt wel van een beetje media aandacht merk ik,veel interviews met hem laatste weken..

6 december 2018 om 16:42

Daar vraagt ie ook echt zelf om ja

6 december 2018 om 16:45

Dat niet maar hij kan natuurlijk ook gewoon zeggen ‘ja ik heb thuis op de bank gekeken en uiteraard was ik blij met de uitslag’

6 december 2018 om 16:46

Hoe vaak zie je ziyech bij ajax tv en bij fox als hij geen prijs wint,daar kies je zelf voor,alleen interviews na wedstrijden die horen erbij....afgelopen maandag donny bij Ziggo,daar kies jezelf voor.

6 december 2018 om 17:25

Jij bent goed geïnformeerd zeg.. wetende dat de spelers er zelf voor kiezen. Wie weet zijn dat wel gwn afspraken met Ajax

6 december 2018 om 17:56

En zelfs dan bepaal je zelf wat je zegt en wat je niet zegt.

Iedereen heeft het al over de thuiswedstrijd tegen Psv, maar PSV gaat echt nog wel meer laten liggen hoor. Zie Ajax zo bovenaan staan tijdens de winterstop. PSV heeft al vrij veel wedstrijden net aan gewonnen, met goals in de laatste minuten en achterstanden die ze goed maken. Vind Ajax sinds de wedstrijd tegen PSV veel stabieler.

6 december 2018 om 18:20

En zonder VAR had Ajax waarschijnlijk in Venlo verloren. Ik denk dat Ajax en PSV allebei nog punten gaan laten liggen..

6 december 2018 om 21:24

“Zonder VAR”.... maar de Var is een gegeven. Dan kan je ook zeggen: als Ajax niet 5 x had gescoord tegen Vitesse hadden ze niet gewonnen. Buiten dat was Ajax veeeeel beter tegen VVV en had VVV rood moeten krijgen in die wedstrijd. Zullen we t anders over psv- Pec hebbe?

6 december 2018 om 21:48

Mijn punt is dat je niks zomaar kan voorspellen. Tuurlijk is de VAR een gegeven, maar denk dat als het andersom was de scheids een goal van Ajax (of andere topclub) voor zoiets lichts niet zou afkeuren. Dus dat had zomaar puntverlies kunnen zijn. Ja Ajax was idd beter maar dat resulteerde niet in een overtuigende score. Dus je kan niet zomaar zeggen dat PSV ff punten laat liggen en Ajax niet. Vorig seizoen verspeelde Ajax ook onverwachts punten tegen Ado thuis daar waar niemand het had verwacht. Afgelopen weekend zag ik ook zoveel mensen reageren met makkie voor PSV, Feyenoord kan niks blabla.. En we weten allebei hoeveel dat werd.

6 december 2018 om 21:25

PSV heeft letterlijk alleen tegen Groningen en Feyenoord dit seizoen achtergestaan dus veel achterstanden die ze goed maken is bullshit.

7 december 2018 om 11:11

'veel wedstrijden net aan gewonnen' door 1) 'goals in de laatste minuten' 2) 'achterstanden die ze goed maken' betekent niet 'psv heeft veel achterstanden goed gemaakt'. Lezen is ook een kunst.
Fortuna-uit: 1 goal verschil, 90e minuut Rigo.
Pec Zwolle-uit: 1 goal verschil, 93e minuut de Jong
Groningen-uit: 1 goal verschil, 86e minuut Dumfries; teruggekomen van 1-0 achter.

Ik denk dat PSV nog meer gaat laten liggen voor de winterstop. Vanavond denk ik niet, maar wel bij Heracles uit of AZ thuis.

Je zou straks maar als club met 90 punten 2e worden... Deze scenario zie ik wel gebeuren bij Ajax of Psv.

Het is natuurlijk logisch dat Ajax blij is wanneer PSV verliest. Wanneer het omgedraaid is is het ook precies het zelfde.

6 december 2018 om 17:40

Dat is zo zuur. Allebei draaien ze tot nu toe een kampioenswaardig seizoen. Ajax soms met iets meer overtuiging maar PSV dan weer veel beter in de onderlinge wedstrijd. Vind het van beide clubs knap en ook hoe Feyenoord won van PSV was erg sterk.

Niet alleen Klaas en Dusan waren blij. Ik denk dat bijna heel Nederland gejuicht heeft. (Zijn toch de club met de meeste fans). Eindelijk was het moment zondag daar dat PSV punten liet liggen. Nu zaak voor Ajax om de komende potjes voor de winterstop winnend af te sluiten en zeker uit bij Utrecht als we die winnend afsluiten dan ga ik in de titel geloven. Dan hebben we al veel moeilijke potjes uit gewonnen.

6 december 2018 om 17:41

Plus feyenoord fans juichten ook.

In de appgroep? Hoe snel ben je als groep dan weer uit het stadion na een wedstrijd? Volgens mij begon PSV toen Ajax net tien minuten was afgelopen. Is iedereen dan echt weer binnen een uurtje weg? Niet een mooi moment om even met zn allen de wedstrijd van PSV te bekijken?

6 december 2018 om 18:17

Ajax was ongeveer 2 uur klaar (12:15 begonnen en 15 minuten rust en blessuretijd), PSV begon pas 14:30 dus de wedstrijd was ongeveer 16:15 afgelopen. Dat is 2 uur en 15 minuten later. Dan liggen ze allang weer op de bank thuis denk ik

6 december 2018 om 18:25

Dat blijkt dan ja. Vind het alleen moeilijk om voor te stellen, dat je als groep zo snel weer weg bent, en zeker als er zo'n wedstrijd van je naaste concurrent is. Dan ga je die toch lekker met zn allen bekijken in het stadion ipv allemaal zo snel mogelijk weer naar huis?

6 december 2018 om 19:18

Waarom? Het kampioenschap is nog ver weg. Dan kan je elke wedstrijd wel gezamenlijk kijken. Ik zou ook liever naar huis gaan, eventueel met 1 van je maatjes kijken. Dit was een op zichzelf staand potje, niks meer en niks minder. Nog genoeg punten te verdelen.

7 december 2018 om 09:28

Die gasten zijn 6 dagen per week bij elkaar. Sommigen zullen nog ff op de club blijven en anderen gaan graag terug naar hun vrouw en kinderen.

Het is natuurlijk zo dat Ajax en PSV niet meer mogen verliezen of gelijkspelen.
Het voordeel voor PSV dit weekend is een thuiswedstrijd tegen een relatief zwakkere tegenstander, Excelsior.
Ajax heeft de volgende week Bayern op bezoek dus het is voor Ajax zaak om blessurevrij de zaterdag door te komen.
Wie kampioen van de ED wordt is op dit moment nog niet te voorspellen, wel was het goed dat het gat tussen PSV en Ajax tot 2 punten gebracht werd, lekker spannend.

6 december 2018 om 21:06

Ajax speelt zaterdag

6 december 2018 om 22:06

Hi Ajax,
dank voor je correctie. Ik was net van plan om het programma van dit weekend te vinden op het net.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren