UEFA doet verzoek aan Kuipers: ‘Hij wil niet in plaats van Makkelie’

Donderdag, 6 december 2018 om

Björn Kuipers is mogelijk toch actief op het EK van 2020. De 45-jarige scheidsrechter meldde eerder dat het WK van afgelopen zomer in Rusland zijn laatste toernooi zou zijn, mede vanwege zijn leeftijd. “Maar de laatste keer dat hij bij de UEFA was, is hem nadrukkelijk gevraagd of hij beschikbaar is voor het EK van 2020”, stelt assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra.

De grensrechter zegt donderdag bij Omrop Fryslan dat Kuipers positief heeft geantwoord op het verzoek van de Europese voetbalbond. Zeinstra, samen met Sander van Roekel al jarenlang de vaste assistent van Kuipers, stelt dat de Europese voetbalbond de gehanteerde leeftijdsgrens van 45 jaar onlangs heeft aangepast.

“Hij zei: 'Mits ik fit blijf en de motivatie nog heb, ben ik beschikbaar.' Maar alleen als hij Danny Makkelie en diens assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra niet in de weg staat. Hij wil niet in plaats van Makkelie naar het EK." De 35-jarige Makkelie promoveerde vorig jaar naar de elitegroep van de Europese arbiters. Hij is met Kuipers de enige Nederlander in die categorie.

"Als Björn erbij is, dan wil hij dat Danny ook fluit", aldus Zeinstra, die stelt dat Kuipers nog steeds een van de fitste scheidsrechters op het Europese niveau is. "Samen met bijvoorbeeld Milorad Mazic, die van zijn leeftijd is en ook gevraagd is voor het EK van 2020. Ik juich het alleen maar toe en ben er blij mee. Ik zie het wel zitten om er nog een toernooi aan vast te plakken."Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door samcr7)

Als VAR deed Makkelie het afgelopen zomer uitstekend hoor begrijp me niet verkeerd. Ik snap alleen niet waarom hij als scheidsrechter bij deze 'elite groep' behoort. Ik vind hem namelijk nog regelmatig tegenvallen in de Eredivisie.

6 december 2018 om 17:34

De meeste vallen tegen in de ed , want als kuipers CL of een EK/WK fluit is het tien keer beter dan hier !

6 december 2018 om 22:19

Het is en blijft lastig dat scheidsrechterswerk, veel situaties gebeuren in een seconde, soms zie je dat, soms ben je te laat. Net als bij een voetballer, hij moet snel kijken of reageren als de bal onderweg bij hem is, is ie te laat dan is de ruimte achter hem dicht gelopen door de tegenstander. het is mensenwerk, fouten zullen ze altijd maken, en gelukkig hebben ze de Var. het enige nadeel is dat sommige scheids hun fouten niet durven toe te geven.

6 december 2018 om 22:00

Er ligt ook veel meer nadruk op de Eredivisie. Rocky is ook een grote Italiaanse scheidsrechter. Europees veel aanzien, in Italië is hij vaak onzeker. Ik vind dat een deel van de kritiek op Kuipers terecht is, maar daar wil ik tegenover zetten dat iedereen altijd alleen maar het negatieve opzoekt ipv het positieve. Als Kuipers iets goed ziet of goed voordeel heeft waar een goal uit komt, hoor je niemand. Fluit hij niet voor een overtreding of is hij te autoritair, dan zijn de rapen gaar. Dat geldt overigens voor elke scheids, we kunnen alleen maar klagen. Veel mensen praten elkaar ook na. Hebben een wedstrijd niet gezien maar vinden wel dat de scheids slecht was.. Ja wat moet je daar nou mee? De bedreigingen van de harde kern van Feyenoord na de wedstrijd Ajax Feyenoord, laten toch wel zien hoe idioot mensen kunnen zijn. Terecht rood, misschien zelfs 2x, en de scheids is degene die het gedaan heeft. Logisch.

Ik let niet zo op de scheidsrechters. Vertrouwe gewoon op hun kwaliteiten. Ben wel blij dat de leeftijdsgrens wat flexibeler is dan voorheen. Ik vond het een paar jaar terug opmerkelijk dat Collina niet meer mocht fluiten door zijn leeftijd. Gewoon regelmatig conditietests en dan selecteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 15 juli
Real Madrid wil Andriy Lunin wederom verhuren, met Real Betis als een serieuze kandidaat om hem tijdelijk over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren