‘Onzindingen’ over FC Twente: ‘Waarom zou ik daar op ingaan?’

Donderdag, 6 december 2018 om

Woensdag meldde De Telegraaf dat de druk op Marino Pusic toeneemt, onder meer omdat de selectie van FC Twente 'vraagtekens plaatst bij de trainingsmethoden en tactische keuzes van de hoofdtrainer'. Pusic wil niet ingaan op de verhalen en spreekt voor de camera van FOX Sports over 'onzindingen'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat FC Twente dit seizoen promotie naar de Eredivisie afdwingt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door nolimit)

Gelijk heeft hij. Geen idee hoe groot de druk op hem is maar de Telegraaf zal ongetwijfeld een beetje willen stoken. Gewoon lekker negeren en je bezig houden met de volgende wedstrijd.

6 december 2018 om 17:21

Men heeft het ook buiten de spel afstraffing van jong Ajax onderschat bij eenTwente en hadden hoop op de complete elf die ze gekocht en geleend hebben die eve de klus zouden klaren maar hebben niet aangedacht als je deze doelstelling nastreeft je niet alleen met de gekochte spelers maar ook inclusief met spelers uit je beloften de team moest samenstellen.er komen blesures.schorsingen.terugval van spelers enz

Ik denk ook dat het slim is om daar niet op in te gaan. Pusic weet zelf ook wel dat hij onder druk staat en dat hij het erg moeilijk heeft. Hij is een onervaren hoofdtrainer die als assistent heel toevallig hoofdtrainer werd. Dat in combinatie met de enorme druk die er al een hele poos heerst zorgt voor een hele nare cocktail.

Ik neem Pusic dan ook niets kwalijk, want wat kun je verwachten van iemand die nu pas voor de eerste keer hoofdtrainer is bij een club in deze situatie? Natuurlijk maakt Pusic veel fouten, maar het is niet de schuld van Pusic dat de club nu staat waar het staat.

Uiteindelijk sta je nog steeds 'slechts' 4 punten achter en vooralsnog is elke club in de top erg wisselvallig. Iedereen verspeelt punten en ze hebben het allemaal moeilijk. Pusic heeft natuurlijk ook niet de makkelijkste selectie om mee te werken, want de spelers begrijpen elkaar nauwelijks.

6 december 2018 om 16:13

Is dat niet juist de taak van een trainer? Zorgen dat de spelers elkaar begrijpen en een hecht team vormen.

6 december 2018 om 17:06

Het is natuurlijk ook Pusic die al die exotische spelers naar de club heeft gehaald? Spanjaarden staan nou niet bepaald bekend om het beheersen van de Engelse taal. Ik zeg absoluut niet dat Pusic capabel is voor z'n huidige functie, maar dat had de club ook moeten weten.

De club in de huidige situatie kan niet telkens maar coaches op non-actief stellen. Uiteindelijk is het geld op en zul je iemand voor de groep moeten zetten die daar helemaal (nog) niet klaar voor is. Dat is dus nu overduidelijk het geval.

6 december 2018 om 22:24

Dat is toch bij bijna iedere club? De meerdere nationaliteiten, beetje een zwak excuus wat je hier aanbrengt

6 december 2018 om 16:25

Het is gewoon van de zotte dat Pusic überhaupt een kans krijgt. En niets kwalijk nemen? Ik kan die uiterst merkwaardige opstellingen en het krankzinnige wisselbeleid echt niet zomaar accepteren hoor

6 december 2018 om 17:03

Tja, zegt het niet gewoon wat over de huidige staat van de club (en het bestuur) dat zij hem capabel genoeg achten om een club in deze situatie naar de Eredivisie te loodsen? Sorry hoor, maar als je als club structureel zo'n slecht beleid voert, zul je op de blaren moeten zitten.

6 december 2018 om 19:01

Je moet wel twee dingen uit elkaar houden vind ik. Ik ben het namelijk met jullie allebei eens. Pusic kan er niets aan doen dat Twente nu staat waar het staat. Echter, Pusic is wel gewoon verantwoordelijk voor de opstelling etc, ondanks zijn onervarenheid.

Ik bedoel, we zien inmiddels allemaal toch wel dat Hölscher moet banken en Espinosa naar het middenveld moet? Of dat die Ricardinho (die nu om een andere reden niet speelt) veel te lang de kans heeft gehad?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren