Cristiano Ronaldo ‘weigert’ aanbod: ‘De wonden zijn nog niet geheeld’

Donderdag, 6 december 2018 om

Komende zondag nemen River Plate en Boca Juniors het in het Santiago Bernabéu tegen elkaar op in het kader van de finale van de Copa Libertadores. De Spaanse voetbalbond (RFEF) had graag gezien dat zowel Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de return bijwoonden, maar volgens AS bedankt laatstgenoemde voor de eer.

De RFEF had naar verluidt de droom dat Messi en Ronaldo de wedstrijd samen zouden volgen vanuit de presidentiële loges van het stadion. Messi, die zaterdag met Barcelona de derby tegen Espanyol afwerkt, had zelf tickets aangevraagd bij de RFEF om de confrontatie tussen de twee Argentijnse clubs in Madrid bij te wonen.

Copa Libertadores-finale in Santiago Bernabéu; fikse straf voor River Plate

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt op zondag 9 december om 20.30 uur gespeeld in het Santiago Bernabéu.Lees artikel

Volgens AS blijkt een tijdelijk terugkeer van Ronaldo naar het stadion van Real Madrid echter te gevoelig voor de Portugees. “Cristiano zou maar wat graag ingaan op de uitnodiging van de Spaanse voetbalbond om de wedstrijd te volgen aan de zijde van Lionel Messi, maar de wonden van zijn vertrek uit Bernabéu zijn nog niet geheeld”, vertelt een bron aan de Spaanse sportkrant.

Ronaldo ruilde Real afgelopen zomer in voor Juventus, nadat de aanvaller onder meer te weinig waardering voelde van voorzitter Florentino Pérez. “De aanwezigheid van én Cristiano Ronaldo én Lionel Messi zou een prachtige boodschap zijn voor het voetbal”, zo stelde de RFEF eerder. “Het zou beide spelers in een setting plaatsen die ze verdienen.”Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door samcr7)

De Spaanse bond nodigt je uit, maar je weigert omdat je vertrek bij Madrid niet lekker verliep?
Dit soort dingen maken hem echt een vreemde eend en mede daardoor zullen er mensen zijn die je een grote wasseneus vinden.

Voor de voetballer Ronaldo heb ik diep respect, maar voor de man Ronaldo iets minder. Al doneert hij al zijn geld aan de voedselbank, dat is met een druk op de knop gedaan. Maar zijn ego niet opzij willen zetten voor dit soort dingen, is voor mij meer tekenend dan een blanco cheque.

6 december 2018 om 14:22

Van mensen zonder realiteitszin had ik dit verwacht, maar van jou had ik niet verwacht dat je dit zomaar voor waarheid aanneemt om af te geven op de persoon Ronaldo. Je weet niet eens of het waar is?!

6 december 2018 om 14:28

Het ego van Ronaldo is ook gecreã«erd door de idioterie van het voetbal en in zekere zin ook de arrogantie van Real Madrid.

6 december 2018 om 15:34

Toch lopen er maar heel weinig spelers rond met een dergelijk ego. Ligt het dan aan de club en de voetbalwereld of aan Ronaldo zelf? Het is natuurlijk een fantastische speler, maar Ronaldo plaatst zichzelf op een enorm voetstuk.

6 december 2018 om 21:09

Ja zeker, het is en blijft een mens, maar ik snap mocht dit waar zijn dat het nog aan hem vreet. Real was zijn club en wat hij heeft bereikt, zijn cijfers.. niet normaal.. Schandalig hoe Real met hem is omgegaan, zie Barca.. die laten elke dag Messi zien middels woord en daad zien dat ze hem koesteren, kijk je hoeft niet te slijmen, maar laat zien dat je hem waardeert, sommige spelers hebben dat gewoon nodig. Maar dat zou zeker een prachtige moment zijn, Ronaldo en Messi die samen lachend naar een potje voetbal kijken

6 december 2018 om 15:46

De wedstrijd is in Bernabéu. Denk je dat er dan geen oude bekende rondlopen? Je kan je ook afvragen wat de waarde is voor de Spaanse bond om Ronaldo daar te hebben, dus waarom uberhaupt uitnodigen. Zelfs de Argentijnse Messi vind ik overbodig, maar daar kan ik iig nog een reden voor verzinnen.

Opzich wel jammer dat Ronaldo zo vol met trots zit. Het ligt zeker niet aan Messi. Die twee kunnen altijd goed met elkaar opschieten. In dit geval geloof ik oprecht dat het te maken heeft met Perez. In het Bernabeu is hij naar mijn inziens niet altijd goed behandeld, maar die jongen wil altijd zoveel erkenning.

Jammer had graag gezien dat de twee besten van het afgelopen decennium naast elkaar zouden zitten.

6 december 2018 om 14:42

Ach, dat is helemaal niet waar dat hij niet goed is behandeld in Bernabeu. Ja, hij is wel eens uitgefloten wat zeker verkeerd is. Maar de supporters hebben hem vaak de gouden bal toegezongen, Real heeft altijd achter Ronaldo gestaan toen hij problemen had met de fiscus, Real heeft altijd 100 achter Ronaldo gestaan als het om de gouden bal ging, Real heeft Ronaldo keer op keer een salarisverhoging gegeven als hij weer in het nieuws kwam met 'estoy muy triste'.

Ronaldo heeft Real veel gebracht, maar hij heeft ook veel gekregen in Madrid. Laten we niet doen alsof alle positieve dingen vanuit Ronaldo kwamen. Als het aan Perez lag, zou Ronaldo gewoon nog in Madrid spelen, alleen voelde hij zich weer eens muy triste.
Ik was en ben een grote Ronaldo fan, maar dat Real keer op keer wordt aangesproken op zijn vertrek is gewoon verkeerd.

6 december 2018 om 15:29

Het is een geweldige voetballer, maar heeft het gedrag van een klein kind als hij z'n zin niet krijgt. Als je jezelf groter maakt dan je daadwerkelijk bent (hoe groot hij ook daadwerkelijk is), kan de hoeveelheid respect eigenlijk alleen maar tegenvallen. Respect komt altijd van twee kanten en in het geval van Ronaldo denk ik dat Real Madrid meer respect voor hem had dan hij voor Real Madrid.

6 december 2018 om 15:51

Het feit dat je (een van) de beste spelers te wereld in je eigen stadion gaat uitfluiten als ie een mindere periode heeft is net zo triest. Daarnaast heeft Perez toch met meer mensen ruzie gehad, wie zegt dat dat niet ook gebeurt is tussen Perez en Ronaldo. Als jij bij je oude werkgever bent weggegaan met een conflict, dan ga je daar toch ook niet naar terug (al dan niet als klant en je zelf de keus hebt).

Voordat iedereen over Ronaldo, Real en/of Perez heen valt; dit komt van een bron bij de Spaanse sportkrant. Met andere woorden, het kan zomaar dikke onzin zijn...met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zou ik zeggen.

'boodschap voor het voetbal'? - wat zou dat dan voor boodschap zijn als zij naar die wedstrijd gaan kijken?

6 december 2018 om 18:06

Waarschijnlijk iets in de trant van 'de twee grootste concurrenten kijken samen naar de wedstrijd'?

Gaat wel te ver hoor. Zonder real madrid had je zoveel prijzen niet gewonnen. Oke hij voelt de waardering niet maar ga je dan zo gedragen als een klein kind. Real madrid heeft jou ook veel gegeven.

6 december 2018 om 14:32

Hoe weet jij nou wat (een) van de beste spelers ter wereld, met een andere club wel aan prijzen had gewonnen. We moeten nu niet gaan ontkennen dat Ronaldo de beste speler in de afgelopen jaren bij Real is geweest. Mede hij heeft deze prijzen voor Real gewonnen, dus doe nou niet alsof hij dankbaar moet zijn voor prijzen waar hij zelf een hele grote bijdrage aan geleverd heeft.

6 december 2018 om 15:39

Voetbal is en blijft een teamsport. Natuurlijk moet hij dankbaar zijn voor zijn prijzen en daar hoort ook dankbaarheid naar Real Madrid bij. Die hebben hem ook jarenlang astronomisch hoge salarissen betaald dat alsmaar meer werd (om nog maar te zwijgen over alle bonussen en tekenpremies).

Hij heeft inderdaad een hele grote bijdrage gehad aan de prijzen die Real Madrid heeft gepakt, maar daar werd hij ook uiterst royaal voor betaald. We moeten dus niet gaan doen alsof hij geen dankbaarheid hoeft te tonen, want dat is slechts een kwestie van fatsoen en respect.

6 december 2018 om 15:45

Volgens mij kunnen we wel zeggen dat Ronaldo samen met Messi de beste speler is van het laatste decennia, Ronaldo verdiende in zijn tijd bij Real echter veel minder dan Messi en Neymar! Dus waar heb je het in hemelsnaam over dat hij daar ook voor betaald kreeg? Als je bij de beste twee voetballers van de wereld hoort is het toch niet meer dan normaal dat je dan op zn minst ook (bijna) net zoveel verdiend! Vooral omdat hij al jaren lang trouw aan Real is geweest?

6 december 2018 om 16:16

Sirus, in de grote mannen wereld wordt je gewoon naar kwaliteit betaald. Ik weet dat je dat niet snapt maar dat is gewoon de marktwerking. Hij hoeft nergens dankbaar voor te zijn (net zoals Madrid dat ook niet hoeft te zijn), hij was gewoon in dienstverband daar en anders had ie het ergens anders gedaan. Zijn probleem met Real heeft daar niks mee te maken. Dat hoef ik je toch niet uit te leggen neem ik aan? Dat moet zelfs voor mensen zoals jij wel te begrijpen zijn of is vz al zo diep gezakt dat dit het niveau is?

Kan mij voorstellen dat Messi oprecht interesse heeft in die wedstrijd en er graag bij wilt zijn. Maar waarom zou Ronaldo alleen voor de show daarbij moeten zijn? Dat zou alleen zijn om een aantal bobo's te plezieren.

Volgens mij is dit verhaal ook verzonnen. Hoewel bekend is dat er meer sterren bij Real via de achterdeur zijn vertrokken. Maar volgens mij moet je dat gescheiden zien.

Waarom zou je uberhaupt bij de wedstrijd aanwezig zijn als Ronaldo zijnde? Messi is Argentijn dus die link is niet zo moeilijk. Maar wat is er zo prachtig aan dat die 2 samen de wedstrijd kijken, prop het lekker vol met Argentijnen die het volste recht hebben om de wedstrijd te kijken. Dan is er niemand die omkijkt naar Messi en Ronaldo op de tribunes lijkt mij, want die 2 tippen niet aan de sfeer van de zuid amerikaanse fans.

6 december 2018 om 15:42

Dan zie ik liever (oud-)spelers met een verleden bij River Plate of Boca Juniors. Messi zou ik nog enigszins kunnen begrijpen, aangezien hij als Argentijn in Spanje speelt en goed is voor de commercie. Ik denk niet eens dat Ronaldo staat te wachten om een wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors te bekijken.

Ronaldo heeft geen reden om hier zijn tijd aan te verdoen. Hoewel het inderdaad wel leuk zou zijn als Messi en Ronaldo samen naar een derby zouden kijken.

6 december 2018 om 16:23

Wat zou daar zo leuk aan zijn? Zou het leuk vinden om ze sammen in een team te zien spelen maar samen naar een nietszeggende derby te kijken? (messi begrijp ik uiteraard)

Aangezien hij het niet zelf roept geloof ik het niet. Daarnaast als het wel waar is, verdient hij nu (zoveel) meer bij Juve?
Plus, hij tekende bij Real zelf een bepaald contract, met veel nullen.
Als Perez echt niet mee wilde werken geef ik Perez alsnog gewoon gelijk ondanks dat ook ik me wel eens aan Perez stoor.
CR kan dan wel meer en meer willen (want het gaat om puur geld , waardering kreeg hij echt wel), maar we weten allemaal dat hij never nooit nog 3 jr daar zou spelen.zijn einde bij Real was sowieso al aan de orde, was hij nu niet vertrokken had Real hem zelf wel laten vertrekken t jaar daarop, wat niet gek is gezien zijn mooie waarde die hij alsnog heeft en leeftijd.

Maar nogmaals zo erg geloof ik deze uitspraak nieteens. Laat hem dat eerst zelf zeggen.
En vraag me af waarom hij uberhaupt een match tussen die argentijnen zou willen zien? Lijkt me eerder iets voor Messi.

Buiten het feit dat het nog te betwijvelen is of dit waar is vraag ik me ook af waarom zou Ronaldo naar Madrid moeten afreizen om deze wedstrijd te zien? Daarom al geloof ik het verhaal al niet maar zou het wel waar zijn heeft ie gewoon gelijk. Wanneer hij het niet prettig voelt om ergens te zijn moet ie gewoon niet gaan, volwassen mannen doen dat. Natuurlijk hebben de jochies hier op vz geen enkel besef wat er is gebeurd (ik ook niet trouwens) en snappen ze ook niet dat iemand gewoon karakter kan hebben en ook eigen princiepes en eer kan hebben. Snappen jochies niet, is iets voor mannen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 9
286 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
MuniainAanvaller
RodrigoAanvaller30
David de GeaDoelman40
KepaDoelman00
Jordi AlbaVerdediger40
Juan BernatVerdediger
José GayáVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

3800 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 27 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Balotelli niet onder de indruk van record Ronaldo, superster bezoekt Salt Bae

Voetballers zijn anno 2019 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren