Van Dijk vreesde voor zijn leven en stelde testament op: ‘Dat bleek cruciaal’

Woensdag, 5 december 2018 om

Virgil van Dijk was er aan het eind van het seizoen 2011/12 slecht aan toe. De verdediger van Liverpool, destijds twintig jaar, draaide goed mee bij FC Groningen, maar werd op een gegeven moment ziek. “Virgil was ziek, maar we wisten niet in welke mate. Eerst dachten wij dat hij de griep had”, memoreert Dick Lukkien, destijds assistent bij Groningen, in gesprek met FourFourTwo.

“Hij zat een paar dagen thuis en had veel pijn”, vervolgt de huidige oefenmeester van FC Emmen. Van Dijk werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar kon men echter niets constateren, waardoor Van Dijk weer naar huis werd gestuurd. “De pijn verergerde en toen zijn moeder op bezoek ging, had zij gelijk door hoe ernstig de situatie was.”

“Zij nam hem naar een ander ziekenhuis. Dat bleek cruciaal”, aldus Lukkien. Van Dijk had een blindedarmontsteking, een buikvliesontsteking en een nierinfectie, waardoor Van Dijk meteen op de operatietafel moest liggen. Van Dijk stelde in 2012 al dat zijn leven toen op het spel stond. De verdediger had al een testament opgesteld in het geval hij kwam te overlijden.

Van Dijk moest het restant van het seizoen missen en kon na de zomerstop weer in actie komen voor de Trots van het Noorden. “Ik was geschokt”, zegt Lukkien over het moment dat Van Dijk zich weer meldde. “Toen hij terugkeerde bij de club, was hij van een grote vent veranderd in een verschrompeld persoon. Gelukkig kon hij vrij snel herstellen.”Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door mt87)

Vrezen voor zijn leven, lijkt mij wat overdreven. Heb precies hetzelfde gehad. Je wilt er alleen vanaf zijn en voelt je knap beroerd. Je lichaam wordt vergiftigd van binnen en dan leg je het loodje, alleen weet je dat niet als je niet op tijd bent.

Al met al, beroerd om even te hebben. Achja, het is nu eenmaal Van Dijk, dan komen op dit moment alle anekdotes omhoog

5 december 2018 om 16:12

Dat jij het zelfde hebt gehad zegt nog niets over de aard en ernst van zijn ziekte... De ene ziekte is de ander ook niet. Dus het is vrij makkelijk praten zo vanachter je computer.

5 december 2018 om 16:22

De 1 heeft een "mannengriep" en ziet al licht aan het einde van de tunnel en de ander heeft eenn"mannengriep" en doet gewoon nog alles. Dat jij het overdreven vond dat van Dijk vreesde voor zijn leven heeft dan ook 0,00 met jou eigen bevindingen te maken. Elk persoon is anders en voelt en beleeft dingen anders.

5 december 2018 om 16:29

@Ssst, dat is helemaal niet overdreven. Als je goed leest staat er namelijk ook dat Van Dijk een nierinfectie had. Dat lijkt het gevolg te zijn van de buikvliesontsteking en dan vergiftig je je lichaam inderdaad. Je bloed wordt vergiftigd, daardoor je organen ook en op een zeker moment falen je organen, raak je in een sceptische shock en ga je dood.

Heftig man, het leven kan elk moment voorbij zijn.

Verrek, dit heb ik ook gehad. Heen en weer geslingerd tussen huisarts en ziekenhuis, en normaal doet het verrekte pijn als ze je op de rechterkant van je onderbuik duwen, maar die pijn registreerde ik niet als zodanig. Uiteindelijk bij de spoedeisende hulp beland en na drie uur wachten was ik het zat en wilde ik naar huis, gelukkig zag een verpleegster toen dat het helemaal mis was. Lag niet lang daarna op de operatietafel. Maar wat een open-en-dichtje / dagopname had kunnen zijn werd toen wel een lang ziekbed; steeds te hoge ontstekingswaarden. Heb er ook een enorme jaap aan overgehouden in plaats van een klein sneetje. Achteraf was het best traumatisch, het was de eerste keer dat ik erachterkwam dat ik niet onkwetsbaar was. Ook met dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Snap dus helemaal dat het bij Van Dijk een soortgelijke impact heeft gehad.

Ik ken het. De enige reden dat ik hier nog kan reageren is omdat mijn vader niet accepteerde wat de artsen in Alkmaar vertelden. Volgens hen was er niets aan de hand en was er sprake van een geestelijk probleem. Uiteindelijk in een echt ziekenhuis terecht gekomen waar men een grote hersentumor constateerde. Helaas heb ik me twee jaar door die eikels in Alkmaar om de tuin laten leiden waardoor ik er nog altijd last van ondervind. Maar het blijft mensenwerk.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. DoanMiddenvelder325
L. ReisMiddenvelder311
M. MahiAanvaller288
A. HrusticMiddenvelder200
K. SierhuisAanvaller194
S. PadtDoelman360
T. van de LooiMiddenvelder180
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Ryan Babel is niet de enige speler met een Eredivisie-verleden die in beeld is bij Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren