Vertrek gewilde Feyenoorder dreigt: ‘Hij is positief over mogelijke transfer’

Woensdag, 5 december 2018 om

Orkun Kökçü is gewild, zo verzekert zijn vader Halis in gesprek met Haber1903. De zeventienjarige middenvelder, die nog tot de zomer van 2020 vastligt bij Feyenoord, staat in de belangstelling van veel clubs. “Er is interesse voor Orkun uit Turkije, maar hij is op dit moment nog een speler van Feyenoord.”

De vader vertelt dat men in gesprek is met Besiktas aangaande het toptalent. "Orkun is positief over een mogelijke transfer naar Besiktas. Met Fenerbahçe hebben we geen enkel contact gehad. De gesprekken met Besiktas zijn gaande. Orkun is fan van Besiktas, net als de hele familie. Hij is vanaf kleins af aan fan van Besiktas.”

Voorlopig is er nog geen overeenkomst tussen Feyenoord en Besiktas. "Het belangrijkste is dat beide clubs eerst een akkoord bereiken en dat het project van Besiktas duidelijk is voor Orkun. Ik hoop dat er een oplossing wordt gevonden”, aldus de vader. De middenvelder werd onlangs door de Daily Mail nog gelinkt met Paris Saint-Germain, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur.

Vader Halis laat woensdagmiddag in een reactie aan FR12 weten dat zijn uitspraken tegenover Haber1903 over de jeugdspeler van Feyenoord uit zijn verband zijn gerukt. Kökcü zou helemaal niet bezig zijn met een overstap, bijvoorbeeld naar het geïnteresseerde Besiktas. "Orkun is alleen maar bezig met Feyenoord", zo klinkt het.


Poll

Verwacht jij dat Orkun Kökçü Feyenoord in de winter of zomer gaat verlaten?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Nietszeggende Turkse bron, en dat wordt bevestigd met zijn vader's reactie op de FB-pagina van Fr12:

Halis-Sibel Kokcu: "als antwoord op dit gerucht; ik als vader heb niks goed gevonden, Orkun staat onder contract bij Feyenoord en is 100% Geconcentreerd op Feyenoord!!"

Echt een toptalent voor Feyenoord maar moet nog rustig zijn wedstrijden blijven spelen bij Jong en O19, en wellicht zo nu en dan het eerste bij afwezigheid van een aantal middenvelders.

5 december 2018 om 14:14

Inderdaad een nietszeggend gerucht. Zijn vader heeft via social media laten weten dat Orkun bij Feyenoord wilt blijven.

Laat dit nou niet gebeuren. Een te groot talent om te laten gaan. Kansen geven in het 1ste dus.

5 december 2018 om 14:12

Ja zeker, maar dat is natuurlijk net waar het pijnpunt zit bij Feyenoord. Er is geen vloeiende overgang van jeugd naar het 1ste om de bekende reden. Als ik bij Feyenoord zat en een beetje talent had zou ik ook voor mijn ontwikkeling en dikke portemonee kiezen. Feyenoord kan geen van beiden bieden. Die kunnen alleen maar hopen op clubliefde en dat soort gelul. Kokcu moet wedstrijden spelen op niveau. Dan is Turkije ook niet de beste keuze, maar die betalen dan iig nog een hoop poen.

5 december 2018 om 14:23

Denk dat Gio na dit seizoen weggaat, dus dan is het hopen op een coach die oog heeft voor de jeugd.

5 december 2018 om 14:24

Feyenoord heeft de kans gehad om hun beloftenelftal in de Juup te laten spelen toen Twente wegviel, maar die kans hebben ze niet gegrepen. Wellicht had die overgang soepeler geweest als zulke talenten kunnen spelen in de Juup, net zoals je veel bij PSV en Ajax ziet.

5 december 2018 om 14:36

Ja, laten we inderdaad hopen op een coach die Vermeer eruit haalt voor Bijlow, of Nelom en Diks laat vertrekken om Malacia 2e keus te maken op linksback, of laten we die 2e spits wegsturen zodat Vente die plek kan innemen.. En laat Burger, Kokcu en een Geertruida op 17/18-jarige leeftijd nou eens vaak meetrainen met het eerste. Is dat zoveel gevraagd? Of wacht..

Gio is erg gecharmeerd van diverse jeugdspelers, maar je kan ze niet zomaar minuten laten maken in het eerste momenteel.

5 december 2018 om 15:29

Waarom kan hij ze geen minuten laten maken? Dat gebeurt overal. Hij kan makkelijk Burger of Kokcu twintig minuten geven. Of el hankouri, die blinkt uit in een bekerwedstrijd en mag als beloning nooit meer mee doen.

5 december 2018 om 15:48

Ja en wat denk je dat er dan gaat gebeuren? Jongens als Ayoub etc die dan niet invallen gaan dan zitten zeuren dat er een jeugdspeler invalt en zij geen minuten maken...

5 december 2018 om 15:49

Allemaal leuk en aardig, maar Diks laten vertrekken heeft hij niet gedaan. Diks was gehuurd en zou sowieso teruggaan. Diks speelde aan het einde van het seizoen vrij sterk dus zo slecht zou hij nu niet zijn en als hij er was kon Jerry naar het centrum, waar hij hoort. Malacia is door afwezigheid van Nelom en Haps aan de beurt gekomen, niet uit vrije keuze van Gio. Dat hij hem laat staan is wel goed van hem. Al is het gestoord dat Verdonck soms op zijn plek staat.

5 december 2018 om 17:18

En heb je ook nog wat over de keuze voor Bijlow te zeggen of is dat ook uit nood gebeurd?

Hij had Malacia net zo goed kunnen slachtofferen voor een ervaren kracht door hem te behouden (nelom) of weer te huren (diks/andere huurling) of Vente 3e keus kunnen maken door een spits ergens vandaan te laten halen. En zo gaat dat soms in de voetballerij: door blessures o.i.d. kan je kans/debuut eerder komen dan verwacht zoals bij Malacia het geval is. Dan tekent het Gio dat hij ook vertrouwen in hem houdt als hij het goed doet.

@moridin - Hoeveel wedstrijden stonden we dit seizoen al 3/4-0 voor, waarin jeugdspelers dan maar even in konden vallen? Er zijn nog veel te veel wedstrijden die op het nippertje gewonnen worden.

Bij een Ajax gaan ze ook niet zomaar even een talent erin gooien als het maar een krappe 2-1 is hoor.

5 december 2018 om 17:28

Ja over Vente en Bijlow ben ik niet begonnen, omdat je daarin gelijk hebt haha. Zoals ik al zei, vind ik het goed dat hij hem heeft laten staan. Vind het alleen jammer dat Gio niet vaker minuten(lees: invalbeurten) geeft aan die jonge gasten wanneer het wel kan. Jongens als Kökcu en Geertruida laten namelijk wel zien daar klaar voor te zijn. Malacia is toch een goed voorbeeld van dat het wel kan, probeer het is uit zou ik zeggen. Dit seizoen wordt je hoe dan ook 3de.

5 december 2018 om 19:34

@mgmv: "bij een Ajax gaan ze ook niet zomaar even een talent erin gooien als het maar een krappe 2-1 is hoor."
Nee, daar mag een groot talent in de laatste minuten zijn debuut maken in het eerste bij een kansloze 3-0 achterstand in Eindhoven. Toch een mooie herinnering

Zijn broer is al eerder vertrokken naar Turkije, is daar niet geslaagd bij Bursa en speelt nu op het tweede niveau.
Kokcu is een van de grootste talenten uit de jeugd van Feyenoord maar als men al zo te werk gaat dat er gesproken wordt met Besiktas voordat de clubs zelf een akkoord hebben bereikt dan moet je hem gewoon mooi laten gaan.

De familie Kokcu heeft zich al eerder door geld laten leiden en doet dat nu weer lijkt het, hopelijk levert het dit keer meer op voor ze.

Zijn broer Ozan heeft toch al deze overstap gemaakt, en mislukt in Turkijke? Wel grappig, in dit artikel staat dat zijn hele familie fan van Besiktas was. Terwijl ik mij goed kan herinneren dat zijn broer bij overstap naar Bursa zei dat hij fan was van die club (https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=302488)br...
Snap die keuzes totaal niet. Turkijke staat niet echt bekend als opleidingsland. Kunnen ze beter voor kiezen als ze 10 jaar verder zijn....

5 december 2018 om 14:37

Kleine rectificatie: broer Ozan heeft niet gezegd fan te zijn van Bursa, maar de club al vanaf kind af aan te volgen. Ik volg ook wel meer clubs meer ben niet gelijk fan.

Ik volg al jaren Saint-Etiënne, maar dat maakt mij nog geen fan. Ik vind dat ze een speciaal soort publiek hebben. Je kan ook clubs volgen omdat daar favoriete spelers spelen, zoals Ronaldo en Messi.

Orkun Kã¶kcã¼ is niet bezig met een transfer naar Besiktas. Dit laat de vader van de jeugdspeler van Feyenoord weten aan Fr12.nl. De...

Hier wordt de best betrouwbare bron van alle nieuws rondom Besiktas toch wel te blok gezet. Alle uitspraken die hier worden toegelicht, zijn reeds ontkend.

Dat verhaal over een overstap naar Turkije spookt ondertussen al een jaar of 2/3 rond Varkenoord en iedere keer wordt het gewoon stellig ontkend. Naar mijn weten gaat hij ook echt veel liever voor zijn kans bij Feyenoord. Gelukkig heeft zijn pa het ook nu al weer snel ontkend dat er iets concreets gaande is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Ryan Babel is niet de enige speler met een Eredivisie-verleden die in beeld is bij Galatasaray. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren